Dodaj do ulubionych

got to dance

09.03.12, 14:31
Ostatnia zobaczylam w tv jakis kolejny program o tancu . Po co to? Przeciez you can dance ma ktoras z kolei edycje i wiekszosc telwidzow juz to nudzi.
Warto ogladnac odcinek teog nowego? Rozni sie to czyms od reszty?
Obserwuj wątek
    • kubissimo Re: got to dance 09.03.12, 18:49
      rozni
    • koza_w_rajtuzach Re: got to dance 12.03.12, 07:05
      Nie wiem co będzie w późniejszych odcinkach, ale z tego co na razie widzę, to programy są różne, bo po pierwsze mogą tam tańczyć grupy taneczne, po drugie nikt nie wymaga od nikogo wszechstronności, wystarczy, że jest się świetnym w swoim stylu tańca, a w YCD ktoś kto nie zatańczy wszystkiego dobrze musi dość szybko pożegnać się z programem. Nie mam pojęcia co będzie na dalszym etapie programu, ale podejrzewam, że to coś podobnego jak Must be the music, tyle tylko, że tutaj tańczą, a tam śpiewają. Jest taki sam sposób głosowania, ogólnie castingi podobnie wyglądają, a tancerze pewnie sami będą sobie układy przygotowywać, w przeciwieństwie do YCD, gdzie musisz tańczyć tak jak Ci zagrają.
    • muza24 Re: got to dance 12.03.12, 09:02
      W moim odczuciu YCD jest bardziej na serio i profesjonalnie. Nie wyobrażam sobie żeby jury YCD przyjęło pana, który tańczy z wyimaginowaną tancerką sobie tylko znany taniec. Robił to z sercem i zaangażowaniem, ale zadaniem jury jest jednak zapewnienie pewnego poziomu tańca.

P.
      • koza_w_rajtuzach Re: got to dance 12.03.12, 16:29
        w YCD również było kilka takich kwiatków
        • ankas4 Jak mnie drażni ta kobieta... 16.03.12, 21:45
          Dziś obejrzałam ten program od deski do deski, nie zachwycił mnie, szczerze powiem,ze niestety ale chyba najsłabsza z mozliwych ekip ocenia występy, a zachowanie seniorki mnie tak drażni ,ze najchętniej widzialabym tam kogoś innego... babka na siłę chce być cool i super ekstra fajna... ale sztucznosc wychodzi wszytkim co się da!
          • dona.a Re: Jak mnie drażni ta kobieta... 16.03.12, 22:45
            Osobiście wcale nie uważam ekipy oceniającej za słabą, może trzeba do niej się przyzwyczaić i dać jej trochę czasu? Specjalnie pod tym kątem oglądałam ostatni YCD, przecież to już 7 sezon! Jury się dotarło, nabrało doświadczenia, wie co, jak i kiedy. Czy Okupnik, Mozil, Foremniak, Rusin to takie jurorskie tuzy? Mazurówna może faktycznie troszeczkę przesadza z wizerunkiem niegrzecznej artystki, chyba nawet przekroczyła granicę, ale to przecież doświadczona tancerka, może ktoś jej coś delikatnie zasugeruje i będzie dobrze;). Obserwując naszych jurorów oceniających taniec (tak w GTD, YCD jak i w MT) zauważyłam coś co chyba nie zdarza się w oryginalnych programach czyli odwagę, fantazję i spontaniczność naszych jurorów, Kozyra tańczący na rurze , Egurrola wycinający hołubce czy Chylińska próbująca pląsów na scenie. Nie tyłko łzy kręcące się w oku, ale regularny płacz (Piróg, Andersz), czegoś takkiego nie widziałam u jurorów w angielskich/amerykańskich programach. Poza tym w GTD oszczędzono nam mocno łzawych historyjek, przynajmniej na etapie castingów. Jak na razie nie pojawili się wykonawcy na których miałabym ochotę zagłosować, zresztą w YCD również, no może poza "Billy Eliotem" z ostatniego odcinka, ale wrażenie zrobiła na mnie przede wszystkim determinacja tego chłopca.
          • zdzisnadzis Re: Jak mnie drażni ta kobieta... 17.03.12, 10:58
            ankas4 napisała:

> Dziś obejrzałam ten program od deski do deski, nie zachwycił mnie, szczerze pow
            > iem,ze niestety ale chyba najsłabsza z mozliwych ekip ocenia występy

ja sie obawiam, ze kompletnie nie masz pojecia o tym o czym piszesz..proponuje przewertowac nazwiska jurorów i może cie oświeci..jury z ycd do pięt im nie sięga jeżeli chodzi o doświadczenia..
            • kubissimo Re: Jak mnie drażni ta kobieta... 17.03.12, 18:21
              z tym doswiadczeniem to tak nie szarzuj. Liszowska boginia tanca nie jest :P
      • dziewczyna-szamana Re: got to dance 16.03.12, 23:19
        no mnie dziś ciśnienie podniesli.
        Dziewczyny tańczące taniec brzucha - moim zdaniem świetne.
        I jakie komentarze? Alan stwierdził, że mu nie urwało tyłka (co innego już chyba dawno mu urwało). Mazurównie nie podobała się muzyka, no ludzie, a do czego miały tańczyc? Tańczyły do muzyki arabskiej. A juz kompletnie rozbroił mnie Malitowski - powiedział że za mało było izolacji brzuchem. Taniec brzucha nie polega na machaniu brzuchem - dziwne, że tancerz nie wie takich podstawowych rzeczy. A te dziewczyny miały dobre izolacje.
        Taniec brzucha jest specyficzny i jurorzy maja prawo się na tym nie znać. Jednak tu wykazali się dużą ignorancją.
        Porównajmy jeszcze poziom tych dwóch dziewczyn, które uczą się od kilku lat i włozyły niemały wysiłek, żeby cos osiągnąć (i dostały 4 razy nie) i tego pana, który tańczył flamenco sam ze sobą i przeszedł dalej ;/ ... Żenada
        • dona.a Re: got to dance 17.03.12, 10:02
          dziewczyna-szamana napisała:

> I jakie komentarze? Alan stwierdził, że mu nie urwało tyłka

Czepiasz się. Jest młody i dopiero zaczął przygodę z jurorowaniem. To jest nic w porównaniu np z tekstami doświadczonej jurorki, być może lada moment hollyłódzkiej gwiazdy, pani Foremniak, która w MT mówiła coś o spadających gaciach, a biorąc pod uwagę wiek, pozycję i doświadczenie ma na koncie o wiele gorsze wpadki.
    • dona.a Re: got to dance 23.03.12, 22:04
      nickname22 napisała:

> Ostatnia zobaczylam w tv jakis kolejny program o tancu . Po co to? Przeciez you
      > can dance ma ktoras z kolei edycje i wiekszosc telwidzow juz to nudzi.

Niby nudzi, ale te programy w zasadzie mają stałą widownię, fanów tańca, i wcale nie jest ich tak mało, co było widać chociażby na przykładzie TzG, w najgorszych czasach widownia kształtowała się na poziomie 3-4 mln, dlatego nie zdziwi mnie decyzja o kolejnej, 14 edycji. Po 4 odcinku GTD widać, że nareszcie mają gdzie zaprezentować się grupy taneczne, co prawda większość sprawia wrażenie jakby dopiero przygotowywała się do programu, ale w ostatnim YCD poziom też nie jest powalający. Również w GTD pojawił się "Billy Elliot" i mimo, że tanecznie był to jeden z najlepiej przygotowanych uczestników, jego talent i umiejętności mimo wszystko zginęły gdzieś wśród piór i ekwilibrystyki rockendrollowo-hiphopowej. Myślę, że ciekawiej wyglądałaby rywalizacja tego chłopca jednak w YCD, z Bartkiem Wilniewiczem (murarzem).
      • menisk Re: got to dance 27.03.12, 13:24
        Dla mnie konkursów tanecznych w tv nigdy nie za wiele. Powiem więcej: marzy mi się oglądanie konkursu tańca klasycznego. Jak nie naszego rodzimego, to chociaż jakiegoś z importu np. relacji z "Prix de Lausanne" albo choćby reportażu dokumentalnego.
        Zastanawiam się, jak Michał Malitowski godzi jurorowanie (że też go Polsat namówił!) z występami. Czyżby jakiś urlop?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka