Gość: Pooh IP: *.chello.pl 18.03.02, 16:39 Tak wlasnie okreslil Raczek uczestnikow BB - wypacykowani, powierzchowni, a w srodku pusto. Dobre porownanie, szkoda, ze nie moje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alla Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.a2000.nl 18.03.02, 16:46 Okreslenie "pusty" czy "nie pusty", a coz to wlasciwie oznacza? Jakie jest kryterium? Kiedy ktos jest pusty a kiedy nadziewany? I czym powienien byc nadziewany zeby nie byc pustym? Pan Raczek lubi efektowne frazy, ktore niestety nie maja na ich poparcie argumentow czyli raczej sa "pustymi" slowami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pooh Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.chello.pl 18.03.02, 17:02 Niestety, na stronie Wprost nie ma tego felietonu, musze wiec recznie przepisac (przynajmniej fragmenty) :)) "To charakterystyczne: wszystko, wokół czego kręci się "Big Brother - bitwa", związane jest z powierzchownością, wyglądem, ciałem. Z siłą mięśni bądź lędźwi. O głowie czy sercu w ogóle nie ma mowy, jakby branie ich pod uwagę było nie na miejscu. Dlatego mamy albo mordobicie w ringu lub basenie, albo ostentacyjne wystawanie na golasa pod prysznicem, seksualne popisy i tyrady Kena na temat zalet stosowania kosmetyków: jakie kremy należy stosować, kiedy i na jaką cerę i dlaczego facet powinien lakierować sobie paznokcie. (...) Tyle emocji związanych z powierzchownością! Jakby młodym ludziom miała ona zastąpić wszystkie inne doznania. A może uważają oni, że wszystko inne jest poza ich zasięgiem? Że nie zrobią kariery w zawodzie? Nie dostaną Nagrody Nobla? Nie zadziwią nikogo racami intelektu pijąc piwo w pubie? Że najpewniejsze jest to, co widać, bo nie trzeba niczego udowadniać i zbytnio się starać? Sami jednak nie wiedzą, że stają się przez to ludźmi wydmuszkami złożonymi z dającej się efektownie pomalować skorupki i pustki wewnątrz. Ale z takiej prawdy już tylko zgaga." Teraz brzmi lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.a2000.nl 18.03.02, 17:55 Pooh, dzieki :))) Hm, wedlug mnie to prawda, ze co pokazuje tvn, cala formula tego programu skierowana jest na powierzchownosc, ale ludzie sami w sobie sa ciekawsi. Szkoda, ze tak malo pokazuje sie dialogow, nie ma np. "W cztery oczy", co lubilam najbardziej z calego BB. Zostaly jakies konkurencje parasportowe, za ktorymi osobiscie nie przepadam. Sadze, ze ludzie sa spontaniczni, bardziej otwarci niz uczestnicy BB2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steryd Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.pl 18.03.02, 18:06 Gość portalu: alla napisał(a): Sadze, ze ludzie sa spontaniczni, bardziej > otwarci niz uczestnicy BB2. zdecydowanie TAK (poza Irkiem,Iloną i Wojtkiem G. z tamtej edycji) ludzie z II edycji myśleli że są lepiej przygotowani niż ci z edycji I i mimo wszystko grali jak nigdzie indziej(albo to kwestia dobrania takich ciot) ...a co ja chciałem powiedzieć...hmm aha! że niedawno czytałem felieton p. Raczka gdzie zachwycony był fenomenem programu BB...mam wrażenie że teraz trochę swe zdanie zmienił.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aArt76 Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.pl 18.03.02, 16:48 Podpisuje sie pod tą wypowiedzią , takich za przeproszeniem tłuków trudno ze świecą szukać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.acn.waw.pl 18.03.02, 23:25 czy, gdyby rozmawiali o fizyce kwantowej i mozliwosciach inzynierii genetycznej, ze o prawie czy ekonomii nie wspomne, to byliby ciekawsi?:) ile bys wytrzymal przed telewizorem?:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.03.02, 23:28 wlasnie najsmieszniej jest jak probuja blysnac wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pooh Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.chello.pl 19.03.02, 00:07 Gdyby interesujaco rozmawiali, to pewnie, ze byliby ciekawsi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.acn.waw.pl 19.03.02, 00:12 a ile bys z tego zrozumial?:) bez obrazy:) pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pooh Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.chello.pl 19.03.02, 08:46 Oj, bys sie zdziwil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonitwa Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.chello.pl 19.03.02, 00:13 O przepraszam :), o ekonomii akurat rozmawiają bardzo dużo (np. monolog Kena pierwszej nocy :)))))) On zresztą jest gotów konwersować na każdy inny temat, tylko nie ma biedak odpowiednich partnerów do dyskusji. :))) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.03.02, 00:41 ken wie też dużo o siłowni, z tym że jego wiedza chyba pochodzi głównie z babskich gazetek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Ludzie - wydmuszki IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.03.02, 00:41 a na kazdy temat to moze porozmawiac z mariuszem szczyglem bo to tez ciota Odpowiedz Link Zgłoś
vwdoka Re: Ludzie - wydmuszki 19.03.02, 13:16 Gość portalu: gonitwa napisał(a): > O przepraszam :), o ekonomii akurat rozmawiają bardzo dużo (np. monolog Kena > pierwszej nocy :)))))) On zresztą jest gotów konwersować na każdy inny temat, > tylko nie ma biedak odpowiednich partnerów do dyskusji. :))) > pozdrawiam :) O tak, Ken gotów jest konwersować na każdy temat, pod warunkiem, iż będzie to seks. Jak klient Forda mógł kiedyś kupić samochód w każdym wybranym kolorze, pod warunkiem, iż będzie to kolor czarny.... Pozdrawiam, vwdoka Odpowiedz Link Zgłoś