Gość: Magdalena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 11:54 Uwielbiam! Doskonały pastisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jutlik Re: Legalna blondynka *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 19:48 Doskonała komedia dla wszystkich! Moim skromnym zdaniem, właśnie takie filmy powinny być emitowane przez tv publiczną coraz częściej: pełne humoru i wesołe- filmy, które pomogą oderwać się nam od prawdziwej rzeczywistości, a nie jakieś tam "Rambo" czy coś w tym stylu( a tak przy okazji, to też jestem blondynką :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinoman Re: Legalna blondynka *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 19:50 Typowe gówno dla blondynek. Widziałem ten szajs dla kretynek. Przypomina mi czasopisma dla kobiet. Nigdy nie wiem czemu mają różne tytuły i dlaczego czytam je przez 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
hanatol Re: Legalna blondynka *** 25.09.04, 20:54 Czy oryginalny tytuł też jest tak durny czy tylko tłumacz jest debilem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aut Re: Legalna blondynka *** IP: *.icpnet.pl 26.09.04, 01:08 Legally w oryginalnym tytule odnosi się do prawa - powinno więc być raczej Blondynka Prawnikiem lub coś w tym stylu. Ale film super!!! Można się uśmiać. No i znakomita Witherspoon!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gal100 Re: Legalna blondynka *** TYTUŁ 26.09.04, 16:23 To jest tytuł kinowy a telewizje mają obowiązek "trzymać się" kinowego tytułu, choćby był nie wiem jak debilny. Wszelkie pretensje proszę kierować do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fil Re: Legalna blondynka *** TYTUŁ IP: *.finemedia.pl 26.09.04, 18:18 Raczej do dystrybutora, ktory zlecil tlumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Legalna blondynka *** TYTUŁ IP: *.chello.pl 26.09.04, 22:07 Może: "Prawa blondynka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Legalna blondynka *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:07 przepraszam... pastisz czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg do Magdaleny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:08 przepraszam... pastisz czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: do Magdaleny IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 26.09.04, 17:10 przepraszam...pastisz czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: do Magdaleny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:50 To chyba pastisz pastiszów czyli arcypastisz wszystkich hollywoodzkich arcyszitów dla nielegalnych blondasków i głupich bobasków. Bardzo żałuję, że mi toto strasznie się nie podobuje. Ale czczej gawiedzi braku gustu gratuluję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grochalska Re: do Magdaleny 26.09.04, 17:53 Gość portalu: jojo napisał(a): > To chyba pastisz pastiszów czyli arcypastisz wszystkich hollywoodzkich > arcyszitów dla nielegalnych blondasków i głupich bobasków. Bardzo żałuję, że mi > > toto strasznie się nie podobuje. Ale czczej gawiedzi braku gustu gratuluję!!! A ja uważam, że komedia jest naprawdę zabawna. A jeśli porównujemy ją w ogóle, do ogólu amerykańskich komedii, to z pewnością nie powiem, żeby wypadła blado. Ps My Polacy "też" się nie poszczycimy fajnymi i przede wszystkim mądrymi komiediami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fil Re: do Magdaleny IP: *.finemedia.pl 26.09.04, 18:20 O gustach sie nie dyskutuje, droga jojo (drogie jojo?). Moim nic nie mozna zarzucic a film mi sie podoba, komedia zrobiona z polotem a temat wcale nie otrzaskany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Legalna blondynka *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:59 Ostrzegam! Toto ma kontynuację. Równie głupią jak pierwowzór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Re: Legalna blondynka *** IP: *.icpnet.pl 26.09.04, 22:51 Czy ty zawsze jesteś taka sztywna (sztywny) i bez poczucia humoru??? Współczuję znajomym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Legalna blondynka *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 23:17 Ja o filmie, a Ty jakieś wycieczki osobiste. Skąd te kompleksy? To co dobre nie potrzebuje reklamy, chałę należy tępić wszelkymy metodamy. Każdy ma prawo do własnej opinii, nawet jeśli jest ona inna od Twojej. Odpocznij. Znajomym nie współczuj, bo mają się dobrze. Jeszcze żyją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondi Re: Legalna blondynka *** IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.04, 00:08 tez jestem blondi i skonvzylam prawka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Legalna blondynka *** IP: 195.117.90.* 27.09.04, 02:58 a w dodatku tyle naiwności, że strach. Czy doświadczony prawnik nie poznał by się na prysznicu po trwałej? Nie, tu musi być tylko blondynka. Bez sensu. Czy studenci Harvardu są takimi osłmai by nie zorientować się, że 1/4 miejsc na praktyce zajęła blondynka tylko dlatego, że szef kancelarii chciał se ją poobmacywać? Zawrzało by, a tu nic. szczyt debilizmu to skłon i wyprost, nie wiem do czego to doczepić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatanka_iotanka Re: Legalna blondynka *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 03:49 straszliwy film... naiwność można byłoby wybaczyć ale ten film jest... Bo co miał pokazać? Odniosłam wrażenie, iż scenarzyści nie mogli się zdecydować czy wyśmiać typ kobiety prezentowany przez główną bohaterkę, czy mu przyklasnąć. Z jednej strony pokazywali jej płytkość, naiwność i głupotę, a z drugiej pokazali, iż taka 'cosmo girl' może wszystko - jak się uprze to i Einsteinem zostanie... hmmm... czyli miał to być film pocieszający dla cycatych blond lasek, dający im wsparcie w ich trudnym życiu? ;) Nie do końca im się udało, bo fakt że blondynka wygrała proces, ale gdyby o uwalnianiu oskarżonego od podejrzeń decydowała wiedza jaką zaprezentowała blondi to w sądach występowały by kosmetyczki i fryzjerki, nie adwokaci. Mówiąc krótko - scenarzystom nie udało się mnie przekonać - tytułowa dziewczyna pozostała dla mnie panienką rodem z dowcipów o blondynkach, brrrrrr... Jeden z nasłabszych filmów jakie widziałam, a fakt że nakręcili chyba ze trzy części jest przerażający :) Legalna blondynka przypomina klasą i poziomem Clueless Odpowiedz Link Zgłoś
friend137 Re: Legalna blondynka *** 27.09.04, 07:56 Podobno Legalna blondynka II jest jeszcze gorsza. Ale się ludziska ucieszą, jak pokażą w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_tomala Re: Legalna blondynka *** 27.09.04, 08:09 niestety z pewnych powodów musiałem(?) to obejrzeć i ten kto dał temu czemuś trzy gwiazdki jest debilem (bląd debilką ?) to jest filmik dobry do tefałenu na godz. 13 -14 a nie jako główny film wieczoru ba, całego tygodnia !!! no chyba że kupiła to blondynka z tvp i pusciła to blondynka z tvp, którym się to nieziemsko podobają i wiedzą że dzięki takim dzielnym dziewczętom jak główna bohaterka one też mają szansę w tym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
gal100 Re: Legalna blondynka *** 27.09.04, 09:21 To prawda, że film jest debilny, ale nikt nie musi go oglądać. Z powyższych wypowiedzi wynika, że się podobał. Niektórym nawet bardzo. Czyli oglądalność była a o to właśnie chodzi wszystkim stacjom tv. Decyzję o zakupie podjął na pewno jakiś tłusty brunet, który marzy o takich blondynkach. Chociaż sobie popatrzył...A tak na marginesie: przynajmniej nie lała się krew, nikt nikogo nie zgwałcił, nie znęcał się nad nikim psychicznie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalska Re: Legalna blondynka *** 27.09.04, 15:45 Co tu rozpatrywać czy wiedzieli o suszerce, czy o suszarce nie wiedzieli. Ratunku, ludzie, to jest tylko film, tylko tylko film i ma typowe cechy filmowe czyli mocne naciąganie i odrobinę absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Legalna blondynka *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:41 > Ratunku, ludzie, to jest tylko film, tylko tylko film i ma typowe cechy filmowe > > czyli mocne naciąganie i odrobinę absurdu. czyli nie ma filmów złych (beznadziejnych, głupich, bezsensownych, płytkich, źle nakręconych, z kiepskim aktorstwem, słabym scenariuszem, nieciekawą fabułą)? I nie powinniśmy za dużo wymagać bo 'to jest tylko film'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Legalna blondynka *** IP: *.chello.pl 27.09.04, 17:23 Jasne, że powinniśmy ,ale to dyskusja na całkiem inny temat. Ludzie chcą Blondynki i co na to poradzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fil Re: Legalna blondynka *** IP: *.finemedia.pl 28.09.04, 08:51 Proponuje zeby malkontenci napisali jaka komedie chcieliby zobaczyc w TV. Komedia powstala w ciagu ostatnich 5 lat dodajmy i nie Barei. Prosze o liste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatanka_iotanka Re: Legalna blondynka *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 15:44 ja malkontent chciałabym zobaczyć: 1. Polowanie i Na ryby 2. Asteriks i Obeliks Misja Kleopatra 3. Shrek 4. Snatch Jeśli kategorię 'komedia' potraktować LUŹNO to dodałabym jeszcze filmy: Amelia/Elling/Dzień Świra tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejt Re: Legalna blondynka *** IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 28.09.04, 19:51 Ale z was przebija sztywniactwo! Mi ten film bardzo się podobał - przede wszystkim spełnił zadanie komedii - rozśmieszył mnie. Poza tym, mimo trywialności tematu pokazał, że dobry prawnik to nie ktoś, kto przeczytał 500 książek, ale ktoś, kto potrafi wiązać fakty w logiczną całość. Tego życzę wszystkim obecnym i przyszłym prawnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata b. Re: Legalna blondynka *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 20:04 film był głupi, bez sensu, ale śmieszny i z wdziękiem - jak chcę ambitne kino, to nie patrzę na amerykańskie komedie! ja to prznajnmniej ma kurwiki w oczach, a wy SZTYWNIAKI - nawet tego nie! ale wy musicie być qurwa nudni w życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała_mi Re: Legalna blondynka *** IP: *.pronet.lublin.pl 28.09.04, 21:18 jej, ja chyba jestem jakaś nienormalna ale ten film mi się strasznie podobał. Jedna z moich ulubionych komedii. Przecież ta blondynka jest taka słodka i ma dobre serduszko:)))może to dlatego mi się tak podobało, że jak ona jestem prawniczką choć nie-blondynką:). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Legalna blondynka *** IP: *.chello.pl 28.09.04, 22:16 Tyle krzyku z powodu jednej głupiej blondynki Odpowiedz Link Zgłoś