Dodaj do ulubionych

pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno temu

IP: *.widzew.net / *.widzew.net 09.10.04, 21:22
Agata to była taka blondynka, jej mame grala taka troche sztuczna aktorka to
byl taki troche sztywny serial o dojrzewaniu, ale w sumie mozna bylo popatrzec
Obserwuj wątek
    • irenka82 Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te 09.10.04, 21:33
      rany boskie,i ta agata chyba jakis pamietnik pisala a potem jakas jej kolezanka
      tez pisala pamietnik.na polsacie bylo.to o to chodzi?
      • Gość: Ariel Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 00:33
        Agata mieszkala na moim osiedlu i chodzila do liceum z moja kolezanka...
        podobniez robila sie na wielka gwiazde. serial ogolnie byl nudny i nie dalo sie
        go ogladac
        • Gość: ola Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te IP: *.chello.pl 10.10.04, 03:16
          "Pamiętnik nastolatki", a nastolatkę grało podstarzałe dziecki rodziny
          Leśniewskich. A co, mają powtarzać, czy jak?
          • Gość: finka Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te IP: *.acn.waw.pl 10.10.04, 09:56
            ...alez zdecydowanie nie bylo to dziecko rodziny Lesniewskich! Dziewczyna Babel
            byl moim rocznikiem - Agata w owym "pamietniku" (nawet jesli kilka lat minelo)
            byla dobre 8 lat mlodsza...od nas ;)

hehehe pytanie brzmi ile mamy lat :)

zdecydowanie to nie ta sama osoba!
    • Gość: ANIA Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te IP: *.aine.pl 10.10.04, 11:15
      Ona nazywała się Agata Jasińska. Napewno nie grała w Leśniewskich (akorzy z
      Lesniewskich to już dość dojrzałe osoby). Miała okropną fryzurę.... wyciętą jak
      od garnka. Jak leciał "Pamiętnik nastolatki" to byłam już sporo starsza niż ta
      nastolatka, ale czasem lubiałam sobie popatrzeć, bo czasem dawali tam dobre
      rady z dziedziny kosmetologii lub gotowania. Pamiętam tez taki odcinek o
      Sobótce i okolicach.... ciekawy był.

A tą dziewczynę widziałam kilka lat póxniej w "Wybacz mi". Jej były chłopak a
      przepraszał za coś tam ;-)))
      • Gość: P-77 Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 12:56
        To było w latach 1994-96 czyli w czasach, kiedy Polsat był stcją raczej
        niszową. Akcja działa się we Wrocławiu a jedynym znanym aktorem, który tam grał
        był Wojciech Kościelniak (grał postępowego nauczyciela). To znaczy w zasadzie
        taki znany to on nie jest poza Wrocławiem no ale zawsze to coś.
        Bohaterowie grali inne postaci, ale nosili swoje imiona - a więc nie tak jak w
        serialach tu bywało że to samo imię noisły cztery bohaterki (jak w życiu).
        Główna bohaterka była z tego co pamiętam, strasznie wkurzająca.
        Parę lat później był inny serial - "Małolaty" tam panienka ta też grała, ale
        wyglądała i zachowała się zupełnie inaczej (jeszcze gorzej). Tyle że to nie był
        serial o niej tylko o dwóch siostrach, których ojca grał późniejszy policjant
        Piotr z "Plebanii". Ona tam była jakąś koleżanką czy kimś akim.
        "Pamiętnik nastolatki" łączył koncepcję seiralu, proramu - poradnika i do
        pewnego stopnia magazynu kulturalnego (na przykład polecano tam książki, filmy
        czy płyty).
        Pamiętam, że parę razy jako ekspert wypowiadał się Robert "Lica" Freidrich
        wówczas już głęboko religijny ale jeszcze muzyk heavymetalowy (ostatecznie
        zerwał z dawnym wizerunkiem ścinajac dready).
      • Gość: ola Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te IP: *.chello.pl 10.10.04, 14:21
        wiecie, że aż sprawdziłam - biję się w piersi, bąbel to Magda Scholl.
        Faktycznie za dużo lat minęło, tamta musiała być starsza. Ale takie podobne.
    • Gość: P-77 Re: Magdalena Scholl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 15:21
      Magdalena Scholl - Beata z "Rodziny :eśniewskich" skończyła socjologię na
      Uniwersytecie Łódzkim i ostatnia jej rola pochodzi 1991 roku. Może pojawi się
      np. w jakimś odcinku "Na dobre i na złe", ale nie liczyłbym na to.
    • Gość: wypierdek mamuta Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 16:27
      Ogladalem ten serial (a przynajmniej niektóre odcinki). Jako podklad muzyczny
      napisów koncowych leciala taka durna piosenka z gatunku "poezja spiewana".
      (Pamietam, bo byl w niej zwrot "rock and roll".)
    • saavage Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te 10.10.04, 17:55
      Oglądałam ten serial dość często, byłam chyba mniej więcej rówieśnicą Agaty. I
      po prostu nie mogłam zrozumieć, co widzą w niej faceci, bo ona wcale nie była
      ładna. Beznadziejna fryzura i twarz jakaś dziwna, taki "świński ryjek".
      Oczywiście myślałam tak wtedy, jako nastolatka, w tym wieku wygląd był ważny. I
      naprawdę zastanawiałam się mocno, dlaczego wzięli do tego serialu właśnie tę
      osobę, bo mi ona zupełnie nie pasowała na główną bohaterkę...
      • Gość: P-77 Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:27
        > Oglądałam ten serial dość często, byłam chyba mniej więcej rówieśnicą Agaty.
        I
        > po prostu nie mogłam zrozumieć, co widzą w niej faceci, bo ona wcale nie była
        > ładna. Beznadziejna fryzura i twarz jakaś dziwna, taki "świński ryjek".
        > Oczywiście myślałam tak wtedy, jako nastolatka, w tym wieku wygląd był ważny.
        I
        >
        > naprawdę zastanawiałam się mocno, dlaczego wzięli do tego serialu właśnie tę
        > osobę, bo mi ona zupełnie nie pasowała na główną bohaterkę...
        Na samym końcu rozmawiali z tymi wszystkimi amatorami i miałem takie wrażenie,
        że nikt jej tam nie lubił.
        Pamiętam, że w pierwszym roku była całkiem sympatyczna, potem chyba jej rodzice
        się rozwiedli i przyjechała jakaś kuzynka - typ "oazowiczki", z którą nie mogła
        się dogadać. Wtedy zaczął się u niej tzw. trudny okres.
        • Gość: Klem Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te IP: 195.245.217.* 11.10.04, 08:46
          Ten paź to córka Hanny Dunowskiej. Studiowała geografię na UW..... Czy
          skończyła i co robi teraz - nie wiem...
          • Gość: orkel Re: pamiętacie serial AGACIE na polsacie dawno te IP: 213.17.149.* 11.10.04, 12:46
            Ta Agata w roku bodaj 2002 wystąpiła w programie TVN "All you need is love-
            Tylko miłość" z swoją prywatną histoią (chyba jej chłopak ją przepraszał za
            coś). Fajna ona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka