Dodaj do ulubionych

ZAPOMNIANY DIABEŁ

IP: 81.210.22.* 21.12.04, 11:29
Przeczytałem wątek o najlepszych polskich rolach i poczułem ogromną
nieokiełznaną chęć obejrzenia powtórki Teatru Telewizji ze sztuką J.
Drdy "Zapomniany Diabeł". Czy ktoś chciałby to jeszcze obejrzeć? Może ktoś ma
to nagrane na VHS?
Obserwuj wątek
    • sliwka1977 Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ 21.12.04, 11:32
      Świetna sztuka, Gajos i Seniuk - świetna para. A "Igraszki z Diabłem"
      pamiętacie? Też niezłe....
      • lezka_z_posen Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ 21.12.04, 11:36
        Marcin Kabat rulez:)Kowalewski jako zbój i Wrzesińska z tą przekrzywioną koroną
        na lokach też cudni byli.
        • Gość: Jesse James Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: 81.210.22.* 21.12.04, 11:40
          Oczywiście "Igraszki ..." też są zaj******. Ale wczoraj je oglądałem, więc
          czuję obecnie brak "Zapomnianego ..."
          • Gość: frank Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: 81.15.170.* 21.12.04, 11:50
            Jak najbardziej ZA!
            Na samo wspomnienie Gajosa w tej roli gęba mi się cieszy :)))
            • sliwka1977 Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ 21.12.04, 11:53
              Najlepszy był Pokora w roli ojca scholastyka hehehehe
              • lezka_z_posen Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ 21.12.04, 11:58
                odżywiał sie korzonkami,a Kondrad kusił go chickenami:)
                • Gość: nioma Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 12:38
                  przeboskie!!! jestem ZA! mam ksiazkie jana drdy "bajki czeskie"
                  - rownie dobre jak teatr tv.

pozdrawiam
                • Gość: fan Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 12:38
                  Igraszki z diabłem pyszne!!!!!
                  te tekturowe dekoracje, Kowalewski jako zbójnik Sarka-Farka, doktor Solfernus i
                  Ojciec Scholastyk.....
                  wspaniałe.........
                  • sliwka1977 Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ 21.12.04, 12:41
                    Jak już tak telewizja będzie znowu powtarzać wszystko, to niech nie zapomni
                    o "Igraszkach..." i "Zapomnianym..." akurat to chętnie obejrzę po raz ..... nie
                    pamietam który :)))
                    • misiania Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ 21.12.04, 13:59
                      a może pamiętacie tytuł sztuki, też pokazywanej w telewizji, w której grał
                      Janusz Gajos i pamiętam tylko, że w nocy się zrywał z łóżka, bo strasznie
                      chciał zjeść pasztetowej... wiem, że oglądałam tę sztukę z przyjemnością, ale
                      ta pasztetowa tak mi w głowie utkwiła, że nic więcej nie pamiętam ;)
                      • Gość: 100 Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 15:59
                        Samobójca z roku 1988 .
                        • Gość: Jesse James Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: 81.210.22.* 21.12.04, 16:51
                          Sprawa nie daje mi spokoju więc przeprowadziłem małe dochodzenie i:
                          A. ZAPOMNIANY DIABEŁ - cytuję za miłą panią Anią z TVP:"...Uprzejmie
                          informujemy,ze narazie nie planujemy takiej powtórki,przekażemy
                          jednak taką prośbę redakcji Teatru TV..." Kasety kupić nie można:-/.
                          B. IGRASZKI Z DIABŁEM - ze stron TVP
                          (www.tvp.pl/rttv/grudzien_2004/sklep.htm) :"Kasety można kupić w
                          Warszawie w sieci sklepów EMPiK i Extrapole lub nabyć drogą wysyłkową.
                          Informacje pod numerem telefonu: (0-22) 547 64-72. Cena jednej kasety 29,99
                          złotych". Mam, extra sprawa:)).
                          C. SAMOBÓJCA - j.w.
                          • Gość: ktos Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 18:18
                            Zapomniany diabeł - fantastyczny! Miałam kiedyś na VHS, ale se Metro na to
                            nagrałam :/// Młoda i głupia byłam.
                            A pamiętacie z tej sztuki Peszka w roli księdza proboszcza co to się za uszy
                            łapał, żeby móc do piekła wrócić? Miód!
                            Parę miesięcy temu napisałam maila do TV Polonia z zapytaniem czy nie planują
                            powtórzyć, ale niestety dostałam odpowiedź negatywną. Zasypmy TV mailami to
                            może się ulitują!
                            • Gość: Gosia ZAPOMNIANY DIABEŁ i IGRASZKI Z DIABLEM IP: *.chello.pl 21.12.04, 21:07
                              Obie sztuki swietne. Uwielbiam je.
                              Peszek, Gajos, Zawadzka i Kociniaki, Kondrat, Seniuk, Kamas i inni.
                              Super sie oglada.
    • Gość: around_the_sun Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: *.ab / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:09
      Cudo, też chętnie obejrzę jeśli kiedykolwiek powtórzą.
    • Gość: jim01 Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: 213.76.140.* 21.12.04, 23:15
      oj,tak miodne to były kawałki; ale pamiętam że swego czasu dość często
      powtarzane właśnie w okołoświątecznie
      • Gość: chivas_regal Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 18:48
        A pamiętacie kwestię z "Igraszek z diabłem":
        "Solfernusie zrób coś,żeby mi muchy nie pzcyli na nosie".

Tyle lat a jak sobie to przypomnę to zaczynam dostawać ataków śmiechu.
        "Zapomniany diabeł"-cudo.
        "Samobójca",z Gajosem-sam mniód.Pasztetowa....
        ;-)))
    • fufka Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ 22.12.04, 21:28
      a ja mam na vhs obydwa z dawna nagrywane
      i po tych wszystkich wspominkach to zapomnianego chyba sobie dzisiaj obejrzę
      rarytas!!
    • Gość: ktos Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 22:05
      Słuchajcie, przed chwilą sprawdziłam i zarówno Zapomniany diabeł jak i Igraszki
      z diabłem są do ściągnięcia z emula. NIe będziemy się telewizji zajętej misją
      prosić. Ja już zassysam. :-)

pozdrawiam.
      • Gość: stiwi jonder Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 22:27
        Witaj

Daj linka

pzdr Stiwi
        • Gość: ktos Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 22:37
          Witam,
          e-mule to program p2p służący do ściągania mp3/filmów/płyt/programów z sieci.
          Trzeba go ściągnąć, zainstalować i odpowiednio skonfigurować. Wpisz do
          pierwszej lepszej wyszukiwarki emule download i zainstaluj go na swoim
          komputerze. Potem przeczytaj jakiś faq i skonfiguruj aplikację aby efektywnie
          ściągać, a świat filmów i darmowych mp3 stanie przed Tobą otworem. Co
          oczywiście jest nielegalne ;-)))

pozdrawiam.
        • Gość: ktos Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 22:40
          Emule program -
          www.komputerswiat.pl/include/download/download_komentarze.asp?idp=2346

Emule faq - 62.121.65.62/eMule/FAQ.php?id=27#tip27
    • Gość: 25 Re: ZAPOMNIANY DIABEŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 22:05
      up ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka