arelis 27.12.05, 16:01 Cześć W telewizji pojawia się reklama Warki, pierwsza piwiarnia Warki na Śląsku, kolesie wchodzą, testują piwo, potem przedstawiają się barmanowi, jeden mówi "Alojz" - co mówi ten drugi? Jakie ma imię? Nie mogę dosłyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arelis Re: Reklama Warki na Śląsku 27.12.05, 19:05 A od jakiego imienia pochodzi to zdrobnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
wulfila Re: Reklama Warki na Śląsku 27.12.05, 19:12 Jürgen ;) A tak najbliżej to chyba ma Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: Reklama Warki na Śląsku 27.12.05, 19:14 tak, Jorguś to po śląsku Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: Reklama Warki na Śląsku 27.12.05, 20:49 reklama mi sie baaardzo podoba ale i tak nie pobije Lecha z ta gadajaca butelką " o matko huto...gdzie ja jestem" :D:D:D:DD: Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Reklama Warki na Śląsku 28.12.05, 08:53 Cóż, uważam, że reklama jest beznadziejna, podobnie jak "śląski" akcent "Ślązaków". Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Reklama Warki na Śląsku 28.12.05, 18:02 Zgadzam się. Najbardziej mnie denerwuje "Te, ty godosz po _naszemu_?" Knajpka jest na ul. Wolności w Chorzowie, nie wiem jak jest wewnątrz, ale zdjęcia na zewnątrz na pewno nie są tam kręcone, bo wygląda mi to na jakieś familoki, osiedle górnicze itp. Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens o co chodzi? 28.12.05, 11:03 Czy ktoś może mi wyjaśnić "co autor miał na myśli", o co w ogóle chodzi w tej reklamie. - "Chcieli mnie sprawdzić" - co chcieli sprawdzić? czy jest facetem czy o co chodzi - co się stało że "zdobył ich zaufanie" czy coś takiego - to że się odezwał po polsku/śląsku - a po jakiemu miał się odezwać? Po chińsku? Proszę, wyjaśnijcie mi zamysł tej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gilbertt Re: o co chodzi? 28.12.05, 16:09 feminasapiens napisała: > Czy ktoś może mi wyjaśnić "co autor miał na myśli", o co w ogóle chodzi w tej > reklamie. > > - "Chcieli mnie sprawdzić" - co chcieli sprawdzić? czy jest facetem czy o co > chodzi > > - co się stało że "zdobył ich zaufanie" czy coś takiego - to że się odezwał po > polsku/śląsku - a po jakiemu miał się odezwać? Po chińsku? > > Proszę, wyjaśnijcie mi zamysł tej reklamy. Chodzi o to, że na Śląsku niepodzielnie panuje Tyskie i wątpię żeby Warka to zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: o co chodzi? 28.12.05, 16:53 gilbertt napisał: > Chodzi o to, że na Śląsku niepodzielnie panuje Tyskie i wątpię żeby Warka to > zmieniła. ____________________________________________________________________________ Od czasu jak "Tyskie" zaczęło sponsorować piłkarzy Wisły Kraków (właściwie to Kompania, ale na koszulkach mają "Tyskie") pojawiły się głosy nawołujące wszystkich kibiców śląskich zespołów do bojkotu "Tyskiego", tak samo jak poznaniaków do niepicia "Lecha". Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: o co chodzi? 28.12.05, 21:38 Bojkot sie dawno skonczyl www.slupca.pl/index.php?id=13&PT_leave=17304 Odpowiedz Link Zgłoś