Dodaj do ulubionych

"Idol" sięgnął dna!

02.02.03, 22:57
"Idol" sięgnął dna.
Najlepsza wokalistka odpada za programu, a Marta Smuk, której ludzie
powiedzieli "wypad" 2 tygodnie temu zeszmaca się i nagle powraca do porgramu.

Wielkie brawa dla Agnieszki Szewczyk, która umiała zachować się z klasą.
Niestety, mierna aktorzyna o aparycji przydrożnej panienki sprzedającej swoje
wdzięki kierowcom za drobne pieniądze, nie potrafiła zachować się, tak jak
przystało.

W poprzednim "Idolu" na tym etapie byli: Alicja, Ewelina, Szymon i Małgosia.
Teraz Bartek, Mariusz, Marta, Krzysiek. Powalająca róznica.

"Idol" sięgnął dna. Skoro już nawet Wojewódzki i Leszczyński opuszczają salę
zniesmaczeni wynikiem głosowania publiczności. Tej samej publiczności, która
uznała "Keine Grenzen" za eksportowe dokonanie polskiego szołbiznesu.

Szkoda słów!
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 00:36
      A co złego zrobiła Marta? Moim zdaniem to, że nie zachowała się honorowo jak
      Agnieszka nie świadczy o niej źle. Hania Stach nie została wyrzucona z
      programu, lecz zrezygnowała dobrowolnie, znając wszystkie konsekwencje swojej
      decyzji. Co innego, gdyby np. Hanię niesłusznie wyrzucono - wtedy powrót do
      porgramu byłby wykorzystaniem czyjejś krzywdy. Ale przecież tak się nie
      stało...
      • Gość: greg Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 00:47
        nie nie zrobiła źle - tylko kilka tygodni temu ktoś z jurorów nazwał
        ją "profesjonalistką" - a wiadomo, iz profesjonalistki dla kasy zrobią
        wszystko!!
    • Gość: sonic Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 00:39
      Niestety musze sie z tym wszystkim zgodzic. Dno !
      A do Marty Smuk stracilem caly szacunek.
    • Gość: mushanakoji Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 01:00
      Marta Smuk to najmniejszy problem [jesli mozna w ogóle mowic o jakimkolwiek
      problemie]. dostała szansę, niech sie dziewczyna cieszy, skoro tak batrdzo jej
      na tym zależy. a widać, że etykietkę Idola ceni sobie bardzo, podpasowując sie
      wciaz gustom publiczności, jak i konwencjom muzycznym, częstokroć
      nietrafionym, ale w polsacie zaistniałym.
      martwi jedno - wygra i tak tandeta. wygra nijakość, przeciętniactwo. gorzej -
      wygra ktoś z tej czwórki która została na placu boju. a jest - powiedzmy to
      szczerze - mizerna. Zalewski wciąż taki sam, do bólu 'ajron'; Totoszko
      wokalnie poprawny, w sam raz na potańcówki weselke przy akompaniamencie
      akordeonu; Hom... na Homa szkoda strzepić języka, bo ten człowiek urwał się z
      księżyca. i Smuk równie przeciętna, choc w polsatowską tandetę pachnącą kiczem
      i bylejakością wpisuje sie doskonale.
      oczywiście złudzen co do jakości Idola nigdy nie miałem, sama idea wiąże się z
      popowymi popłuczynami [na co dowód mamy w postaci Janoszowej], jednakowoż
      nadzieje, delikatne, ledwo zauważalne [ale jednak] wiązałem z Kunc, jedyną w
      tym programie postacią niebanalną, do której mozna mieć jeden zarzut, który
      dla mnie zarzutem nie jest [a wrecz odwrotnie] - nie jest Idolem wszystkich,
      bo jak cos jest dla wszystkich to jest do niczego i dla nikogo [patrz casus
      Alicji Janosz].

choć zastanawia mnie jak głupio i niewygodnie musi być tym młodym ludziom,
      szczególnie Homowi i 'ajronowi', gdy tak przygladają się, patrza, jak odchodza
      osoby od nich znacznie lepsze, zdolniejsze... patrzy Hom i sam sobie sie
      pewnie dziwi. az sie chce zawołać ze staropolska "kończ waść! wstydu
      oszczędź!"... szczególnie teraz musi doskwierać ta wygrana przy aplauzie
      fanów "Kaine Granzen" [czy jak im tam] i protestu-manifestu Roba L. i Jakuba
      W. [za co naleza im sie fanfary za odwage wskazanie palcem na jawną tandetę
      pozostałą na placu boju...]
      • Gość: yellow Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 01:45
        a mnie sie wydaje, że to jurorzy sprowokowali wysyłających sms-y. Przez kilka
        ostatnich koncertów w irytujący sposób faworyzowali gosię i prorokowali jej
        zwycięstwo. A ludzie tego nie lubią, wszak, według regulaminu, to ONI wybieraja
        idola.
        • Gość: jasiu Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 19:25
          Gość portalu: yellow napisał(a):

> a mnie sie wydaje, że to jurorzy sprowokowali wysyłających sms-y. Przez kilka
          > ostatnich koncertów w irytujący sposób faworyzowali gosię i prorokowali jej
          > zwycięstwo. A ludzie tego nie lubią, wszak, według regulaminu, to ONI
          wybieraja
          >
          > idola.

Szczerze mówiąc mam takie same odczucia. Kunc za to że odpadła powinna
          podziękować jurorom.
      • Gość: pikac Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.tlsa.pl 03.02.03, 09:45
        Człowieku !!
        Wojewódzki i Leszczyński zrobili dokładnie to za co tak
        się dostało Marlonowi. Może nie pokazali swoich organów ale
        postąpili dokładnie tak samo !

Pikac
      • Gość: mkw Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 03.02.03, 13:33
        Gość portalu: mushanakoji napisał(a):

dowód mamy w postaci Janoszowej

chyba Janoszowny - z tego co wiem, nie jest mezatka
    • Gość: frozeniak owszem,sięgnął IP: 80.48.246.* 03.02.03, 09:28
      Cały wczorajszy Idol był cyrkiem

podejrzane odejście Hani...(z powodów zdrowotnych -a jeszcze na materiałach ze
      zdęć do "Gali" była cała roześmiana)...

podejrzany powrót Marty (i pokazywanie jej chłopaczka w dresie- co to
      sprzedaje się w "Klanie")

no a już odejście Gosi wybiło mnie z tropu...minę miałem taką samą jak gdy
      dowiedziałem się o ich troje

Gosia i tak nagra płytę i ją kupię !

że nie wspomnę o publiczności w studiu ,tóra z programu na program jest coraz
      bardziej wieśniacka ...(gwizdy i krzyki)

i jeszcze to ,że np. Aga szewczyk i b. król mieli niezłę miny jak odpadła
      Gosia...a i sam Maciek Rock był dziwnie poważny podczas ogłaszania wyników !
      • Gość: Margaret Re: owszem,sięgnął IP: *.swic.dialup.inetia.pl 03.02.03, 09:41
        A mnie się Gosia nie podoba..i nie podobała?. NIe głosowałam, nie wysylalam sms-
        ów. Moim zdecydowanym faworytem do odejścia był HOm..ale cóz, trudno. Jednak
        nie zgadzam sie z głupim gadaniem"kto przeciwko nam(Gosi) ten jest fanem Ich
        troje,nijakości, bleblebleble..i nie potrafi docenić wyjątkowej artystyki"(tak
        mniej więcej wyglądają niektóre głosy oburzenia). Czy "normalnie\" nie może się
        komus nie podobac dany "artysta"?. Czy też jak nie lubię tzw niszy (bo dla
        wielu z tego co widze, Kunc repretenwoała niszę..ta subtelnośc, urok eh ah..to
        cos nie dla mas ;), idiotów którzy jej nie potrafią docenić..;))to jestem
        wstrętną fanką popu, papki dla debili?.
        Lubię Jopkową,np..Lubię jej subtelność, delikatność. Ale Gosi Kunc nie lubiłam,
        tak samo jak nie podobało mi się jej "kameralne" śpiewanie dla siebie.W
        niektórych utworach śpiewała tak niewyraznie i cichutko (tak..wiem,
        subtelność), że trzeba było ucho do głośnika przykładać. Jej barwa głosu też
        mnie nie przekonuje. Cóz, ukamienujcie mnie ;).

ps-może spojrzenie z dystansu?. Rozumiem, trudno -jak Hom przeszedł.Ale to
        tylko zabawa, jak ktośtrafnie zauwazył.
        pzd.
        • Gość: frozeniak Re: owszem,sięgnął IP: 80.48.246.* 03.02.03, 09:56
          Nie mówię ,ze każdy kto nie głosował na Gosię -słucha Ich troje...

i prawde mówiąc - Homa jestem w stanie przeboleć (chociaż mnie na jego miejscu
          byłoby głupio tam zostać) ...ale nie potrafię Totoszka...echhh

tylko zabawa ,tylko zabawa ..uszę to sobie co jakiś czas przypominać :-)
        • Gość: pipi Re: owszem,sięgnął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 09:57
          ZGADZAM SIĘ W 1000 PROCENTACH. MNIE TEŻ NIE ZA BARDZO PODOBAŁA SIĘ GOSIA. FAKT
          DOBRZE ŚPIEWAŁA, ALE NIE POWALAJĄCO. RAZ BYŁAM TYLKO POWALONA W TEJ EDYCJI GDY
          ŚPIEWAŁA MARTA BLUESA. WTEDY JURORZY NIE MOGLI SIĘ JEJ NACHWALĆ A NASTĘPNYM
          PROGRAMIE RÓWNO JĄ ZJECHALI. NIE ROZUMIEM CZEMU TAK NA SIŁĘ CHCIELI WYPROMOWAĆ
          GOSIĘ I KRZYCHA. NIC BYM NIE MIAŁA PRZECIW ICH OPINIOM, ALE OBRAŻANIE INNYCH
          UCZESTNIKÓW IDOLA JEST POPROSTU OBRZYDLIWE.
    • Gość: fan? Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 11:17
      zgadzam się z tezą.Ostatni kocert był kiepściutki,nie podabał mi sie
      praktycznie zaden z wykonawców.Ale nie to raziło mnie najbardziej, tylko jury.
      Wojewódzki przegadujacy sie z Cyganem jak dzieci w przedszkolu(nie to złe ze
      sobie przygaduja tylko o poziom mi chodzi),Cygan mówiacy bez sensu i puenty a
      poziom dowcipu zenujący(ten gryps ze znakiem zodiaku-załamujacy).Widac tez
      wyraznie ze widownia ma juz tego jury dosyc i raczej bedzie glosować na przekór
      (gwizdy ,wycia).Do tego dochodzi czasowy brak foni przez co wychodzi farsa bo
      widac ze publicznosć tez nie słyszy wypowiedzi jurorów a klaszcze ;-)
      Miałem tego dnia do wyboru Kasie i Tomka,wybrałem idola.Nastepnym razem tego
      błędu nie powtórzę.Choć może będzie jescze wieksza zenada,taka że aż warto
      zobaczyć?

• Gość: JO Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 14:48
      Zgadzam siue w 100%!!!Mam te same odczucia. Bylam zalamana wczoraj... W jakim
      spoleczenstwie my zyjemy? to juz nie sa roznice gustow- to jest brak gustu! To
      tylko program TV- ale tak jak powiedzial; kuba- odwierciedla scene polityczna.
      Hom to muzyczny lepper. Bardzo bobrze zrobili,ze wyszli. Ja bym cghyba tez nie
      umiala sie opanowac. najlepiej, gdyby opuscili program.....4 finalowa jest
      mierna- a w porownaniu z 1 edycja....... brak slow
      • Gość: Leon Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 15:08
        Gość portalu: JO napisał(a):

> Zgadzam siue w 100%!!!Mam te same odczucia. Bylam zalamana wczoraj... W
        jakim
        > spoleczenstwie my zyjemy? to juz nie sa roznice gustow- to jest brak gustu!
        To
        > tylko program TV- ale tak jak powiedzial; kuba- odwierciedla scene
        polityczna.
        > Hom to muzyczny lepper. Bardzo bobrze zrobili,ze wyszli. Ja bym cghyba tez
        nie
        > umiala sie opanowac. najlepiej, gdyby opuscili program.....4 finalowa jest
        > mierna- a w porownaniu z 1 edycja....... brak slow

Jaki kraj tacy terorysci
    • Gość: kolo Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.37.76.212.in-addr.arpa.auth-el-0209568.acn.pl 03.02.03, 18:44
      Jakie spoleczenstwo taki idol! Kraj, gdzie chamowaty burak zostaje v-ce
      marszlkiem Sejmu, gdzie antysemickie, zasciankowe radio ma 4 mln. sluchaczy,
      gdzie Ich 3- kicz nad kicze sprzedaje 600 tys. plyt. Czego sie spodziewac?
      Mlodsze pokolenie mysli podobnie jak rodzice, trzeba kilkudziesieciu lat aby
      nasza mentalnosc ulegla zmianie
    • Gość: Goka Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 19:36
      No i powiedzieliście już chyba wszystko...
      Jak wczoraj oglądałam ogłoszenie wyników, to mi szczęka opadła z wrażenia.
      Takie przydupasy jak Hom, czy Totoszko są dalej, a takich ludzi jak Gosia Kunc
      to do domu tak??? No to jak tu się dziwić, czemu w Polsce jest tak (żle), a nie
      inaczej???
      Oj nie ładne mamy to społeczeństwo, a w ogóle to kto to głosuje, kurde co????
      • Gość: Kasia Re: 'Idol' sięgnął dna! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 00:59
        A kto odpowiada za to, że tacy a nie inni ludzie trafili do tego programu. 8
        tysięcy ludzi przyszło na eliminacje a szanowne jury wybrało Bartka, Mariusza,
        Krzyśka, Martę itd.
        Ja wiem, że w kolejnych etapach to już widzowie decydowali, ale co mieli
        wybrać? Nie licząc tej Pauliny ( nazwiska nie pamiętam) to chyba nie było
        lepszych. Z czego więc wybierać.
        Niech się teraz jury nie obraża, bo sami na początku popełnili błąd. A jak
        chcą promować swoich ulubieńców, to przecież są "ludźmi mediów" - autor
        tekstów, nauczycielka śpiewu, dwaj dziennikarze... niech im teraz pomogą.
        Co zrobili dla Ali? Wojewódzki najpierw zaprasza ją do swojego Show, a potem w
        chamski sposób krytykuje w Idolu. Dla Gosi, jeśli coś jej nie wyjdzię będzie
        równie "miły"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka