Dodaj do ulubionych

szaranowicz i inni

IP: *.rtk.net.pl / 192.168.106.* 22.03.03, 12:32
błagam! trzeba zorganizować naszym komentatorom
sportowym lekcje wychowania ze szczególnym
uwzględnieniem tematów: skromność, pokora, treźwość
ocen. Ten popis pychy, zadufania, jaki zafundował nam
Szaranowicz podczas konkursu sobotniego w Planicy
spowodował, że z ulgą przełączyłem się na zdf.
Naprawdę, póki Adam nie wygrał konkursu - to po prostu
nie wygrał! Konkurs trwa do ostatniego skoku, do
diabła! Aż niezdrowo sie poczułem, gdy Adam przegrał
drugim skokiem - bo pomyślałem, że Bozia to zrobiła na
złość Szaranowiczowi, który jeszcze przed skokiem Adama
obwieszczał światu wielkie zwycięstwo w konkursie!Co za
cymbał z tego Sz.!
Obserwuj wątek
    • kicior99 Re: szaranowicz i inni 22.03.03, 13:14
      Nie ma to jak Tomasz Zimoch. I to jeszcze jeden dowod na przewage radia nad TV
      =)
    • Gość: esscort Re: szaranowicz i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.03, 18:14
      Cała redakcja sportowa TVP nadaje się do wymiany. Pamietasz tem zenujący
      program z Wisły, gdy Małysz zaczął odnosic sukcesy? A olimpiada? Przecież oni
      nie potrafią "sprzedać" tak fantastycznego widowiska. Nie ma w tym wszystkim
      emocji, jest jakies straszne nudziarstwo, rutyna. Szaranowicz wciąż truje, że z
      tym się spotkał przy obiedzie, a z tamtym w saunie, podobno ludzie we Włoszech
      go zaczepiali i pytali o Małysza. Wyobrażam sobie: idzie Szaranowicz, a z
      drugiej strony Wlosi. Oni: Patrzcie, to ten sprawozdawca z Polski! Zapytajmy go
      o Małysza.
    • anutka1 Re: szaranowicz i inni 23.03.03, 15:23
      "Małysz jest za Małyszem..."!!!

Taa
      • oryginal Re: szaranowicz i inni 23.03.03, 18:33
        Mnie się dziś podobało jak spekulował po drugim skoku Hannavalda, czy ten
        zdobędzie Kryształową Kulę. Było już pewne, że ma 4. miejsce, więc i było
        pewne, że Kulę ma. No ale z ekranów telewizora przez dobre parę minut słychać
        było obliczenia Pana Komentatora...po czym w końcu doszedł do wniosku, że
        przecież Hani Kulę już wygrał. Widzowie (rozgarnięci) wiedzieli to już od kilku
        minut.
        Ale ja i tak go lubię. Lubię ten polski folklor komentatorski, bo przynajmniej
        jest z czego się pośmiać. Tak to nie mielibyśmy - Panie Turek, kończ Pan!
    • Gość: ola Re: szaranowicz i inni IP: 193.0.118.* 23.03.03, 18:02
      2 ulubione, nie do zgrania tematy z plyty pana szaranowicza:
      1) tzw fenomen malyszomanii, na temat ktorego powinny powstac rozprawy
      socjologiczne
      2) propozycja udzialu malysza w agitacji pro unijnej. to juz naprawde niesmaczne

moze do nastepnego sezonu wymysli cos nowego...
    • Gość: esscort Re: szaranowicz i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.03, 20:27
      Podstawowym błędem Szaranowicza jest to, ze nie potrafi oddać dramaturgii
      sytuacji. Przy każdym zawodniku odczytuje z wydruków, jakie odnosił on sukcesy
      w czasie całej swojej kariery. Po co? Przeciez tego i tak nikt nie zapamięta.
      Co jakis czas Szaranowicz ocenia sytuację narciarstwa w poszczególnych krajach,
      potem buduje jakieś trudne do zrozumienia ciągi myślowe, coraz odleglejsze od
      konkretnej sytuacji na skoczni, zapędza się w jakieś dygresje, opowiada , z kim
      jadł lancz itp. Tymczasem umyka mu to, co się dzieje aktualnie na skoczni. Co
      jakiś czas plecie jakieś bzdury, np. że Ahonen (który wygrał prestiżowy turniej
      4 skoczni i jest w ścisłej czołowce Pucharu Świata) "nie moze zaliczyc sezonu
      do udanych". Często bywało tak, że np. ważyły się losy wejścia do 2 serii
      któregos z Polaków. Szaranowicz tymczasem dawał jakieś "fachowe" rady trenerowi
      Niemców albo analizował błedy selekcjonerów japońskich. Dopiero gdy pokazywała
      się tablica z wynikami po 1 serii mówił: o, Bachleda 2 punktami 30 miejsce.
      Te próby wciągnięcia Małysza do agitacji za Unią to faktycznie skandal. mam
      nadzieję, że Adam nie da się w to wrobić.
      • uriel1 Re: szaranowicz i inni 23.03.03, 22:41
        A jak się Wam podoba program "studio olimpijskie"?
        • anutka1 Re: szaranowicz i inni 23.03.03, 23:37
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=4816167
          • uriel1 Anutko -dziękuję. n/t 23.03.03, 23:41
            Moja wina, nie sprawdziłem wcześniejszych postów. Dzięki za wyrozumiałość. :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka