aga.piet 07.01.07, 19:15 czy ktoś odbiera w Warsawie francuskie programy (chodzi mi konkretnie o M6, TF1 i France 2)? a jeżeli tak to za pośrednictem którego operatora TV? Będę wdzięczna za info! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piani Re: Francuskie programy TV 09.01.07, 17:25 M6 jest w Asterze, poza tym przez satelite niezakodowany. Podobnie TF5, gdzie mona ogladac sporo francuskich produkcji oraz wiadomosci z TF2. O TF1 i France2 nic mi nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Francuskie programy TV 09.01.07, 18:33 piani napisała: > M6 jest w Asterze, poza tym przez satelite niezakodowany. Podobnie TF5, oczywiscie tv5 poza tym w Asterze jest Mezzo, francuski ale muzyczny, głownie o muzyce klasycznej gdzie > mona ogladac sporo francuskich produkcji oraz wiadomosci z TF2. > > O TF1 i France2 nic mi nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.piet Re: Francuskie programy TV 09.01.07, 23:29 mam aster w domu i do tej pory faktycznie M6 było aż tu nagle, około miesiąca temu zlikwidowali ten program i zostało tylko Mezzo i TV5... szukałam M6 na innych kanałach bo myślałam, że może się tylko częstotliwość zmieniła ale niestety nic z tego... i nie ukrywam, że mi bd brakuje francuskiej TV (szczególnie Capital i Zone Interdite):( A może ktoś kto ma u siebie aster może potwierdzić, że odbiera M6 ? (czyżby prostu u mnie się coś pokaszaniło?) Dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Francuskie programy TV 10.01.07, 12:47 aga.piet napisała: > mam aster w domu i do tej pory faktycznie M6 było aż tu nagle, około miesiąca > temu zlikwidowali ten program i zostało tylko Mezzo i TV5... szukałam M6 na > innych kanałach bo myślałam, że może się tylko częstotliwość zmieniła ale > niestety nic z tego... > i nie ukrywam, że mi bd brakuje francuskiej TV (szczególnie Capital i Zone > Interdite):( > A może ktoś kto ma u siebie aster może potwierdzić, że odbiera M6 ? (czyżby > prostu u mnie się coś pokaszaniło?) > Dzieki za pomoc sprawdziłem na stronie astera i wyglada na to że wywalili m6 z oferty Odpowiedz Link Zgłoś
anette444 Re: Francuskie programy TV 10.01.07, 10:26 podbijam wątek Na cyfrze + tylko TV5 i jakieś lokalne... Na którym satelicie można złapać France 2, TF1, M6 ? Może ktoś się na tym zna? I nie tylko w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Francuskie programy TV 10.01.07, 16:09 Sprawdź na stronie www.lyngsat.com Musisz się doklikać do "Europe" i potem do poszczególnych satelitów, najpopularniejsze w Polsce to "Astra 19,2E" i "Hot Bird 13E". Na obu na pewno niekodowane są: - TV 5 - Arte (można wybrać opcję niemiecką lub francuską) - France 24 (kanał informacyjny) poza tym po francusku niekodowane są też np. BFM, LCP, DIRECT8. Kanał M6 (Suisse) jest niekodowany, ale na mało popularnym w Polsce satelicie Eutelsat7E (na Astrze i Hot Birdzie jest zakodowany). Żeby oglądać programy satelitarne i z Astry i z Hot Birda i z Eutelsata trzeba mieć obrotnicę i pozycjoner (oprócz talerza, odbiornika i konwertera). Brzmi może niejasno, ale przy ewentualnym zakupie dobry sprzedawca wszystko Ci rozjaśni. Nie oglądam stacji francuskich (dla mnie zasadniczo istotne są programy niemieckie i skandynawskie), ale może ktoś, kto zna francuski coś więcej Ci o nich napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Francuskie programy TV 10.01.07, 16:58 France24 i Arte są na Cyfrze+ Odpowiedz Link Zgłoś
aga.piet Re: Francuskie programy TV 10.01.07, 18:38 na stronie lyngsat znalazłam takie informację dotyczące kanału M6, czy ktoś z Was jest w stanie odczytać te dane i powiedzieć mi czy jest szansa na odbiór tego kanału w Polsce (np przez satelitę)? Intelsat 701 (TNS - Tahiti Nui Satellite) Intelsat 701 (CanalSat Calédonie) Astra 1G (CanalSat France) Eutelsat W2 (Parabole Océan Indien) Eutelsat W2 (CanalSat Réunion) Hot Bird 7A (TPS) Eutelsat W3A Atlantic Bird 3 Hispasat 1C (TV Cabo) Intelsat 801 (CanalSat Caraïbes) NSS 806 Odpowiedz Link Zgłoś
esquire Re: Francuskie programy TV 10.01.07, 18:46 www.lyngsat.com/ab3.html Atlantic birda jak wynika z map: www.eutelsat.com/satellites/5wab3_popd.html można odbierać w PL, A programy TF1, M6, Arte, France5,France3, są dostępne analogow z tego satelity,wiec powinien wystarczyć tuner z allegro pewni gdzieś tak ok 50 zł by kosztował. Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: Francuskie programy TV 11.01.07, 00:16 AtlanticBird daje więcej programów francuskich w wersji cyfrowej: France2, France3, France4, France5, Arte i LCP. niestety TF1 i M6 nie ma tam cyfrowo free. odbiór jest bardzo dobry bez obrotnicy - na talerzu firmy "Triax 100" z 4-ma (czterema!) konwerterami. ja tak mam i to działa (łączny koszt ok. 200 zł). ważne, że to Triax, bo te anteny są doskonałe - znajomy na 110-tce którejś z polskich firm nie odbiera tak jak ja... jesli do tego doda sie wszystkie francuskie kanały z Astry i HotBird'a - to frankofile mogą oglądać dużo. jako kibic boleję że nie ma cyfrowo free TF1 (oni dają Ligę Mistrzów z francuskimi drużynami - France 2 natomiast nadaje sprawozdania z piłkarskiego Pucharu Francji, i są to zwykle świetne mecze!) faktycznie natomiast TF1 jest analogowy - ale jakość tutaj bardzo zależy od pogody... Odpowiedz Link Zgłoś
aga.piet Re: Francuskie programy TV 12.01.07, 11:40 w jaki sposób mogę sprawdzić, czy dany program jest "niekodowany" ? Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Francuskie programy TV 12.01.07, 13:01 Na www.lyngsat.com na spisie programów nadawanych na danym satelicie te, które są niekodowane są wpisane na żółtym tle, a kodowane - na łososiowym (przynajmniej na moim komputerze) i podany mają też system kodowania. Niekodowane to FTA - Free To Air - jeśli spotkasz taki termin, to znaczy, że program jest niekodowany. Odpowiedz Link Zgłoś