Dodaj do ulubionych

J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1.

23.03.07, 12:02
Yes,yes,yes... PIS ma Gawryluk vol.2 , tylko gorszą...
Jakże to dziewczę się stara,wczoraj w "Z refleksem" aż buchał z niej żar rewolucyjnego zapału, tudzież dziecinnej egzaltacji - jakiez ona pytania konstruowała finezyjne,jakże starała się ukryć zmyślnie,że teza programu brzmi "Oleksy powiedział cała PRAWDE" i trzeba ją sprytnie udowodnić; te oczka rozbiegane,ten ozorek rozdwojony,ta czujnośc rewolucyjna,te sugerujące pytanka,w końcu - to szukanie ratunku u opasłego Semki,który i nie miał nic do powiedzenia prócz powtarzania komunałów,które dawno zostały już przemielone...
Publicystyka w nowej szacie w TVP 1 - szata zgrzebna,ale cóz...nie ona zdobi człowieka,a zapał i duch PiDzianej rewolty... której ofiarą pada rozum.
Obserwuj wątek
    • grek.grek Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 23.03.07, 12:03
      Oczywiście rewolucja może być tylko "PiSdziana" :))
    • hansgrubber Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 23.03.07, 19:09
      Przepraszam, przegapilem, opowiedzcie wiecej pls.
      • donella Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 23.03.07, 22:03
        A ja to dopiero jestem "do tyłu".
        Przyjechałam z Holandii. To p. Gawryluk jużnie ma??
        Co się porobiło? Przecież ona był bardzo pro..
        Co mi umknęło? Czym się ta "podlizywaczka" naraziła?
        No, ludzie.
        napiszcie, bo umrę z ciekawości.
        Pozdrawiam.
        • donella Re: grek.grek........................ ......... 23.03.07, 22:06
          odpowiedz.
          pozdr.
        • grek.grek Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 24.03.07, 11:01
          Pani G. jest na, rzekomym, urlopie. Po wyrzuceniu Wildsteina rozwiązał się jej języczek,którym tak dopieszczała rządzących, powiedziała,że warunki pracy w TVP są do bani,że nie ma z kim i nie ma jak robić dobrych programów.
          • slawekkaminski1 Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 26.03.07, 19:50
            Nie rozumiem krytyki, która oczernia redaktor Justynę Dobrosz. Jest ona
            rzetelną, obiektywną i bardzo ambitną dziennikarką, której materiały prasowe
            są opracowywane w sposób właściwy dla rzemiosła, które reprezentuje. Pracując w
            teleexpresie już ładnych pare lat swoją postawą i profesjonalizmem udowodniła
            swój talent i pracowitość, że nawet dla mnie, człowieka o poglądach lewicowych,
            jej reportaże nigdy nie sprawiały wrażenia tendencyjnych, czy stronniczych.
            Domniemywam, że jesteś sfrustowanym pismakiem, z jakiegoś brukowca, którego
            zjada zazdrość. Proponuję abyś zabrał się do roboty, a nie oczerniał innych
            ludzi, bo jedyne co przez to osiągasz to poziom zera. Pozdrawiam!
            • grek.grek Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 27.03.07, 10:37
              Wg twoich własnych słów,"nie rozumiesz krytyki",ale na nią reagujesz i to z pazurkami...
              Pani Dobrosz owszem jest "ambitna i profesjonalna" - na miarę czasów w których przyszło jej pracować...

Urocza propozycja, zwłaszcza biorąc pod uwagę,że na podstawie "domniemywań" skonstruowana...
              Poza tym - domniemywasz,że jestem "brukowym pismakiem",a potem proponujesz abym "wziął się do roboty" : gdybyś był odrobinę bardziej konsekwentny w swoich "domniemaniach",to dostrzegłbyś,że skoro tak mnie nazywasz, to mój post byłby właśnie tą "robotą", do której wzięcie się proponujesz... Więcej logiki,drogi Sławku...

"Kapciowa PiSu", to "oczernianie" ? A ja sądziłem,że w czasach wielkiej smuty,zwanej IV RP,to wręcz wspaniała rekomendacja...
              • malagowy Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 27.03.07, 11:02
                Trudno mówić o "profesionalizmie" J.D. - przygotowane przez nią materiały dla
                Teleexpressu mają zaledwie 30 sekund. To taka telewizyjna depesza, bez
                komentarza, bez dogłębnego nakreślenia problemu. Tu jest w miarę obiektywna, bo
                cóż można zrobić w trakcie trwania 30 sekundowego materiału? Ale w publicystyce
                pokazuje się od najgorszej strony. Grek.grek ma racje.
              • slawekkaminski1 Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 27.03.07, 17:39
                Drogi grek.grek
                Twój post nie służy niczemu pożytecznemu, ani też nie spowoduje pozytywnej
                promocji Twojej własnej osoby. Jeśli uważasz się mocny w krytykowaniu i
                oczernianiu innych osób, to oznacza jedynie Twoją słabość i nieudolność. Twoje
                argumenty są bardzo wątłe i niczym nie uzasadnione. Probonowałbym Tobie
                poszukanie sobie zajęcia, w którym osiągniesz lepsze rezultaty. Redaktor
                Dobrosz również w III RP sprawnie funkcjonowała jako dziennikarz, szlifując
                dzielnie swoje umiejętności i nabywając doświadczenia, które teraz przynosi
                obfite owoce. Epitety, którymi określiłeś wyżej wymienioną są nietrafione. Na
                przyszłość najpierw pomyśl, jeśli potrafisz, a potem zacznij tworzyć, abyś po
                raz kolejny się nie skompromitował. Pozdrawiam!
                • procenty Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 27.03.07, 18:14
                  slawek Twoje argumenty to bicie piany i nadęcie.
                  PS prosze o szczególy, jak wyglada dzielne szlifowanie.
                  PS2 Dlaczego o kobiecie tak dla Ciebie wartościowej piszesz "wyzej wymieniona"?
                  Szablonu pisma nie zdązyłes zmienic?
                  • slawekkaminski1 Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 27.03.07, 21:38
                    Drogi procenty
                    Moje argumenty są nieco inne niż Twoje,więc określasz je w ten sposób. Ja
                    staram się patrzeć obiektywnie i dlatego odpieram ataki skierowane w stronę
                    redaktor Dobrosz. Ta krytyka jest nieuzasadniona merytorycznie, lecz jedynie
                    kąsaniem, mającym na celu samozadowolenie osób piszących, które spoglądają z
                    zazdrością na dokonania zawodowe Pani Justyny.
                    Dzielne szlifowanie, to dotyczy każdej profesji, a polega na długim, pracowitym
                    okresie nabywania doświadczenia, niekiedy kosztem własnego zdrowia i wolnego
                    czasu, cechuje osoby ambitne i pracowite, oraz zdeterminowane w osiągnięciu
                    perfekcji.
                    Ze względu na obiektywizm i brak bliższych kontaktów z red. Dobrosz użyłem
                    słów "wyżej wymieniona", co nie zmienia mojej opinii nt. tej wartościowej osoby.
                    Szablonów nie stosuję, gdyż do każdej publikacji podchodzę indywidualnie,
                    rozpatrując na spokojnie to, co pragnę mojemu czytelnikowi przekazać.
                    • procenty Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 27.03.07, 22:58
                      daruj, jak na "obiektywna" opinie o Pani Justynie, zbyt wiele osobistego zaangazowania.
                      I moze zmien styl, bo nieco ciężkawy.
                      Szablonów nie stosujesz jak piszesz, poczucia humoru tez.
                      • frankie_wawa Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 29.03.07, 20:45
                        A jak ci się podoba taki szablon??

nie będę z tobą gadał, bo jesteś tak prosty jak kierunkowskazy do kosy, w
                        dodatku jesteś koprofilem z Iraku, a twoja stara dostała z półobrotu.

Bo mi super :-]

EOT

PS. Oczywiście zachowaj poczucie humoru - hehehhehe...
                        • procenty Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 29.03.07, 21:42
                          frankie_wawa naglucił, fuj, jeszcze spływa z ekranu...........błeeeeee
                          Najgorzej napotkac na drodze kretyna..........

• frankie_wawa Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 29.03.07, 22:09
                            dobrze - 22 na osi - wszystkie siusiumajtki ida już spać a ty jeszcze przy
                            kompie?? tata ci tylek zleje, a póżniej wpadnie piaskowy dziadek, więc wymyj
                            dzisiaj dokładnie rowa... hehehehe - lamusku słodziutki.
                • grek.grek Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 28.03.07, 11:39
                  Nie wiem,co szlifowała i czym pani Dobrosz w III RP i przyznam,że niezbyt mnie to interesuje.Obserwuję teraźniejszość.Post startowy napisałem po obejrzeniu kilku programów,w których wystąpiła jako prowadząca; to i owo jeszcze dostrzec potrafię,a skoro jest to forum "telewizja" - wyrażam swoją opinię.Argumenty były na ekranie... Znacznie lepsze niż,z całą sympatią miły Sławku,Twoja dzielna szarża ułańsko-wodolejska...
                  Jeśli wg Ciebie,krytyka jest "nietrafiona", to cacy.
                  Jeśli wg Ciebie krytyka jest wynikiem "braku myślenia"... to bardzo wygodny sobie wymościłeś przyczółek :).
                  Jeśli uważasz,że się "skompromitowałem" - uważasz,że walnięcie z takiej Grubej Berty sprawi,że zapomnę co widziałem i słyszałem ?

Na "promocji własnej osoby" zależy mi dośc średnio.Gdyby było inaczej na pewno pisałbym pod nazwiskiem i adresem,a nie używał pseudo.

• zsolaw Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 28.03.07, 16:55
                    grek.grek nie moze przebolec po prostu, że ta cała miernota lewicy i ich ciemne
                    interesy wyszły na wierzch (przy pomocy naiwnego Oleksego). Redaktorka akurat
                    jest tu najmniej ważna.
                  • asiunia007 Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 29.03.07, 21:34
                    do grek.grek
                    Po tym co przeczytałam jakoś nie chce mi sie wierzyć w Twój obiektywizm. Jak na
                    mój gust Twój główny oponent ma trochę racji. Ja przyznam się szczerze nie
                    uważam wcale jakoby p. Justyna była w czymkolwiek gorsza od innych prowadzących
                    tego typu programy. Trochę szlifu i będzie nieźle, potencjał ma. Mnie sie
                    podoba bardziej od Gawryluk, której zdarzało sie na przykład mylic imiona
                    gości. Może sam poprowadź program na żywo to zmienisz perpektywę. najłatwiej
                    jest krytykować. A to , że sie stara i ma zapał to jak dla mnie jest akurat
                    pozytywne. A że niby chciała udowodnić tezę, że "Oleksy powiedział całą prawdę"
                    nie uważam wcale za zarzut. No bo niby nie powiedział??!! :-))
                    • grek.grek Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 30.03.07, 11:41
                      "Prawdy" Oleksego prokuratura bada od lat i jakoś nic nie znalazła..."Prawdy" podlane personalną zajadłością są z gruntu niewarte uwagi - no chyba,że komuś się do czegos mogą przydać.Poza tym - oceniać może każdy,ale żeby z jednej oceny wywodzić faktyczny stan rzeczy ? Nawet skoki narciarskie czy łyżwiarstwo ocenia 5-6 sędziów...

Krytykowac może i jest najłatwiej,ale kiedy ktoś bierze kasę za prowadzenie programu w tv i decyduje się na taki zawód,to jednocześnie automatycznie wystawia się na osąd.A prawo do oceny przysługuje każdemu w sposób naturalny.

Nie uważasz za zarzut,że prowadzący program publicystyczny przystępuje do niego z tezą do udowodnienia,a nie próbuje być obiektywnym ? Nic dziwnego,że wg Ciebie to ja jestem nieobiektywny...
    • frankie_wawa Re: J.Dobrosz - nowa "kapciowa" PiSu w TVP 1. 29.03.07, 20:32
      grek - lamusie żałosny - tzatziki żeś sie nażarł? Bo ci z gęby wali czosnkiem.
      Pewnie ty zwyczajny, bo u ciebie na wiosze to codzienność. hehehehhe...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka