Dodaj do ulubionych

Misja specjalna - Kwasniewski

03.04.07, 23:06
...czuje sie zazenowana ogladajac ten material....
Obserwuj wątek
    • sztuka_konwersacji Re: Misja specjalna - Kwasniewski 03.04.07, 23:11
      Czuje sie zazenowana:
      - "obietnicami" kwasniewskiego i jedo pseudo-spiewaniem :]
      - pretensjami matki doroslej kobiety, ktora skonczyla prawo, wyslala (cyt.)"az
      trzy" aplikacje i nie ma pracy
      - zachowaniem panienek-hostess
      - pazurami obieszonej zlotem i ubranej w pasiak bezrobotnej "prawniczki"
      • altintop6 Re: Misja specjalna - Kwasniewski 03.04.07, 23:31
        Ja tez czuję się zażenowany tym dziełem. Szczególnie, że - jak rozumiem - pani
        chciała się dostać na aplikację sądową - a w latach 2003 i 2004 przyjmowali tam
        ogromne ilosci chętnych, a w następnych latach ogromne ilości aplikantów
        przyjęli adwokaci i radcy. Naprawdę, jak ktoś chciał to nawet bez żadnych
        znajomości jest na aplikacji, o tej pani nie świadczy dobrze, że się nigdzie
        nie dostała. Nie mówiąc o tym, że jak to świadczy o niej - prawniczce - że
        jawnie oczekuje wstawiennictwa i to samego Prezydenta.
        Reszta dzieła to jakaś bzdura, dziwne, że ktoś tak słaby materiał dopuścił do
        emisji, to było na poziomie gazetki gminnej.
        • sztuka_konwersacji Re: Misja specjalna - Kwasniewski 03.04.07, 23:34
          Tak, poziom tego reportazu tez jest zenujacy.
          Zapowiadali dobry material, dziennikarstwo sledcze, a zaprezentowali ujadanie
          rodem z rozmow w toku.
          Jakies pretensje do garbatego, ze ma dzieci proste itp.

Zenada, bleh...
          • aeris Re: Misja specjalna - Kwasniewski 04.04.07, 00:45
            czy ja dobrze widze? wieszacie psy na kobiecie ktora po prostu chciala by jej
            corka miala prace zgodna z kwalifikacjami, i w zwiazku z tym probowala
            wyegzekwowac od kwasniewskiego spelnienie obietnicy?
            a NIE Widzicie jak to reprezentatywnie zachowywal sie nasz prezydent???? to
            jest dopiero HANBA! nie tam zadna starsza kobieta!
            • altintop6 Re: Misja specjalna - Kwasniewski 04.04.07, 09:45
              Sama prośba o załatwienie miejsca na aplikacji jest nieetyczna. Twoja
              argumentacja w tym względzie to po prostu skandal, sama podajesz w wątpliwość
              swoją uczciwość. Poza tym z tego żenującego reportażu wcale nie wynika, by
              Kwaśniewski cokolwiek konkretnego tej kobiecie obiecał. Obiecał natomiast pomóc
              facetowi, co chciał dom weselny założyć, ale co było dalej z nim to już w
              reportażu nie powiedziano. Nie wiem co było takiego haniebnego w zachowaniu
              Kwaśniewskiego na bankiecie, śpiewać nie umie, ale Jarosław Kaczyński też nie,
              co gorsza nawet słów hymnu dobrze nie zna.
            • ginny22 Re: Misja specjalna - Kwasniewski 04.04.07, 12:31
              Jeszcze dorzucę: "reprezentatywnie"? Na pewno chodziło ci o to słowo?
        • rzywopuod Re: Misja specjalna - Kwasniewski 04.04.07, 18:19
          > na poziomie gazetki gminnej.
          Masz coś do gazetek gminnych?
    • august.bw Misja specjalna - czyli gadzinówka prorządowa 04.04.07, 08:38
      Żenada to mało powiedziane. Rządowi włazidupcy telewizyjni niszczą swoimi
      produkcjami cały dorobek reportażu i dokumentu Telewizji Polskiej. Przykro, że
      rządzący posługują się metodami, które ponoć sami zwalczają. Przykro, że są
      ludzie, którzy takie rzeczy robią dla chwały IV RP...
      • agnostic5 Re: Misja specjalna - czyli gadzinówka prorządow 04.04.07, 11:01
        Reportaż poziomem przypominał slynny film o przekrętach Kaczyńskich z główną
        rolą pana Pineiro, który był wyświetlany za czasów Kwiatkowskiego.
        Mam nadzieję, że może za kilkadziesiąt lat doczekamy się naprawdę publicznej
        telewizji. Rządy PiS-u przypominają rządy SLD, tylko układ się zmienił. I to
        jest tragedią tego państwa.
        • jedzoslaw Re: Misja specjalna - czyli gadzinówka prorządow 04.04.07, 11:29
          Nie widziałem i nie żałuję. Zajawki mi wystarczyły. A ta kobieta... Co za
          obciach dla tej córeczki, której mama musiała wyżebrać robotę u samego
          prezydenta. Zero godności. Żałosne to było.
          • jedzoslaw Re: Misja specjalna - czyli gadzinówka prorządow 04.04.07, 11:31
            I w ogóle co top znaczy "aż trzy aplikacje"? Żeby znaleźć pracę to nie trzy, ani
            pięć tylko czasem i kilkadziesiąt aplikacji się wysyła.
          • raolca Re: Misja specjalna - czyli gadzinówka prorządow 04.04.07, 13:38
            jedzoslaw napisał:

> Nie widziałem i nie żałuję. Zajawki mi wystarczyły. A ta kobieta... Co za
            > obciach dla tej córeczki, której mama musiała wyżebrać robotę u samego
            > prezydenta. Zero godności. Żałosne to było.

jak nie widziałeś to po co komentujesz i pysk otwierasz w dyskusji dyletancie???
            • jedzoslaw Re: Misja specjalna - czyli gadzinówka prorządow 04.04.07, 13:58
              raolca napisał:

> jedzoslaw napisał:
              >
              > > Nie widziałem i nie żałuję. Zajawki mi wystarczyły. A ta kobieta... Co za
              > > obciach dla tej córeczki, której mama musiała wyżebrać robotę u samego
              > > prezydenta. Zero godności. Żałosne to było.
              >
              >
              > jak nie widziałeś to po co komentujesz i pysk otwierasz w dyskusji dyletancie??
              > ?

Ojej, cóż za atak... Otóż zajawka wystarczyła mi w zupełności, żeby ocenić ten
              program. W niej było zawarte w skrócie wszystko to, co poddałem krytyce.
              Zasłyszane tutaj szczegóły w postaci słów owej Pani Prawniczki dopełniły mojego
              odbioru.
              Pyskiem się nie pisze,lecz palcami, dyletancie (anatomii?)
    • grek.grek Re: Misja specjalna - Kwasniewski 04.04.07, 11:35
      Trudno nie być zażenowanym red. Gargas i jej reporterami,którzy próbują mocno uderzyć Kwaśniewskiego,ale wszystko co mają to jakieś skargi polskojęzycznej housewife z juesej,która razem z wyfiokowaną córuchną czepiła się tego,co Kwach powiedział prawdopodobnie jeszcze pod wpływem bankietowego nastroju i co w żadnym miejcu nie było jasną obietnicą załatwienia pracy córce - każdy dysponujący dwiema szarymi komórkami potrafi racjonalnie do takich tekstów podchodzić... Niech córa się stara,to robotę znajdzie... I tak dziw bierze,że skoro taki z niej wypas,to nie znalazła roboty w zadnej z kancelarii prawniczych w Stanach... Co,na Stany za cienka,to w Polsce będzie w sam raz ?.. :)Tyle lat minęło i nic ? I to Kwach jest winien,bo zamiast się o pracę starać,X lat czekały aż im dobrodziej odpowie ? :)) To już nawet śmieszne nie jest...

Żałosny materiał - człowiek czeka na jakąs bombę,conajmniej równą końcówce meczu Milan - Bayern,a dostaje jakiegoś cichutkiego bączka rodem z przyjęcia u królowej Anglii...
      Gargas,śmargas czy jak ci tam,słabo się starasz,nie będzie podwyżki...

I zmieńta tego prowadzącego - albo niech tę brodę zapuści jak normalny facet,albo niech się ogoli,bo na razie wygląda jakby sobie na twarzy fekalnia rozsmarował...
      • savena Re: Misja specjalna - Kwasniewski 04.04.07, 18:28
        pijany,oblesny prezydent na ktorego kolesie wolaja ,,olek, olek,, to ma byc prezydent czterdziestomilionowego kraju ?
        cala impreza przygotowana jak prywatka z atrakcjami w latach 70-tych przes kierownika z gs-u. to jest obraz czlowieka, ktory byl prezydentem polski. co wy piszecie o jakichs prosbach biednych ludzi, ktorzy czekali godzinami na ulicy, zeby spotkac sie z prezydentem a spotkali sie z pijanym buhajem.
        nawet jolka jak wsiadala do samochodu to malo co nie zapadala sie pod ziemie ze wstydu. to jest ten polski uwielbiany prezydent, pijak i knur.
        • rilley Re: Misja specjalna - Kwasniewski 04.04.07, 20:59
          Ale piszesz człowieku brednie. Przecież to nie kwach organizował tę imprezę, to
          były jakieś żałosne urodziny jakiegoś jego kumpla (w reportażu zresztą zero
          informacji kto to w ogóle jest), był tam tylko gościem. Skąd wiesz że ludzie
          czekali na kwacha godzinami - przecież to z reportażu nie wynika, raczej jest
          wrażenie że stamtąd dość szybko wyszedł. Te dwie rzeczy zresztą pokazują jak
          beznadziejny od strony dziennikarskiej był ten reportaż - zero jakiejkolwiek
          konkretnej treści. A określenie pijany buhaj jest w ogóle absurdalne - kwach
          podszedł do ludzi, był dla nich życzliwy i serdeczny, chciało mu się ich
          wysłuchać, pogadać, jakoś obecny prezydent w ogóle do ludzi na ulicy nie
          podchodzi po sławetnym "spieprzaj dziadu".
        • grek.grek Re: Misja specjalna - Kwasniewski 05.04.07, 11:20
          Kwaśniewski nie był "pijany",co najwyżej na bardzo lekkim rauszu... Poza tym,to była impreza niejako po godzinach,więc chyba protkół dyplomatyczny nie obowiązywał go.Nie zataczał się,nie bełkotał...

Impreza jaka była,taka była,ludziska sobie śpiewali,tańczyli,żartowali - pewnie ładniej było u posła Kurskiego,kiedy o mało nie pobito dziennikarzy TVN; na pewno ładniej bawią się młodsi koledzy Giertycha,ale cóz... kwestia gustu.

Zresztą,o czym my mówimy - Kwaśniewski nawet gdyby się urżnął w trzy D,to nigdy by nie dostał histerycznej sraczki przed spotkaniem z Merkel i Chiracem i mówiłby trzy razy mądrzej niż trzeźwy Kaczyński - w kilku językach. Taka jest róznica.

I radzę też przeczytac ostatni wywiad Lisa dla "Przeglądu" - to ciekawe,co mówi o nim facet,który nagłośnił wpadkę Kwaśniewskiego w Charkowie,a zatem trudno posądzać go o stronniczność.

• savena Re: Misja specjalna - Kwasniewski 05.04.07, 19:18
            mam inny odbior kwasniewskiego i to moje prawo. wg mnie kwasniewski to bardzo plytki facet, ktoremu zrobiono pijar w stylu disko-polo i ludzie to kupili.
            mlody, inteligentny /?/,mowi jezykami /w kazdym czyli ruskim i angielskim miernie/, ma ladna zone.
            do navo czy unii i tak bysmy weszli wiec nie opowiadajcie tu o zaslugach kwasniewskiego czy milera. kompetencja tego pana widzielismy w zestych zalosnych ,pijanych epizodach.
            facet ma problem z alkoholem i to jest pewne. kazdy normalny czlowiek majac do spelnienia misje nad grobami w charkowie odmowilby picia alkoholu, alkoholik odmowic nie moze gdyz jest to ponad jego sily.
            rozgrzeszanie prezydenta z alkoholizmu i pytanie mnie czy sie nigdy nie upilam jest typowe dla polakow. czasami pije alkohol w postaci wina ale nie po to aby sie upic i ryczec do mikrofonu jak pijany prezydent .
            moglabym tych argumentow mnozyc i wytykac kiczowatosc prezydenckiej pary, ale po co, ja was nie przekonam a wy mnie tez.
    • tomek9991 Hm 04.04.07, 15:11
      Propaganda i Szczcucie - cała TVPiS.
      • savena Re: Hm 04.04.07, 18:32
        tu nie potrzeba propagandy, pijany prezydent jaki jest widac w calej krasie.
        • nefil Re: Hm 04.04.07, 19:50
          Kwaśniewski nawet jak sie upił nie krzyczał do starszych ludzi: "spieprzaj
          dziadu". Może nie było w nim pogardy, bo sam wiedział, że nie jest idealny. A IV
          RP to państwo idealnych.
          • rzywopuod Re: Hm 04.04.07, 20:11
            Zaraz się rozpłaczę... :(
          • bardu Re: Hm 05.04.07, 12:06
            ...a i guziki miał wszystkie poprzyszywane.
        • franck Re: Hm 04.04.07, 21:55
          Savena, a ty nigdy w życiu nie byłaś piajna? Wyrzucasz picie Kwaśniewskiemu tak
          jakby to było równoznaczne z zamordowaniem kogoś?

Tylko nie zrozum mnie źle, nie uspraiwedliwiam jego picia na oficjalnych
          imprezach typu Charków etc.
    • freak30 Re: Misja specjalna - Kwasniewski 04.04.07, 20:07
      Nawet pijany Kwaśniewski był lepszym prezydentem od Lecha Kaczyńskiego.
      Kwaśniewski wprowadzał nas do NATO i UE, Kaczyński prowadzi nas na Białoruś.
      • franck Re: Misja specjalna - Kwasniewski 04.04.07, 21:57
        Dokładnie!!!

Lepszy narąbany Kwach niż trzeźwy smutas Kaczyński.
        • sztuka_konwersacji Re: Misja specjalna - Kwasniewski 05.04.07, 16:23
          btw
          Gosiewski jest trzezwy (??), a bełkocze jak pijany....
          • savena Re: Misja specjalna - Kwasniewski 05.04.07, 19:02
            naucz sie patrzec, gosiewski nie jest moim ulubionym politykiem jednak przy jego uposledzeniu,facet osiagnal wysoki szczebel a ten belkot mu w tym nie pomagal.
            • agnostic5 Re: Misja specjalna - Kwasniewski 05.04.07, 19:39
              Osiągnął wysoki szczebel wazeliniarstwa.
              Polecam film Łozińskiego "Jak to się robi", tam jest szczegółowo pokazane co
              politycy robią z ciemnym ludem, czytaj "wyborcami". Hehe
            • sztuka_konwersacji Re: Misja specjalna - Kwasniewski 05.04.07, 20:37
              Ale na co mam nauczyc sie patrzec??
              Skoro potwierdzasz moje wrazenia, tzn ze widzimy to samo.
    • chuck.norris Re: Misja specjalna - Kwasniewski 09.04.07, 09:05
      Czekałem na tą bombę i co ? Mocne rozczarowanie. Sam nie wiem co bardziej
      żenujące: zachowanie kwasniewskiego czy mentalność redaktorów ? Obwinianie
      prezia za brak pracy wypindrzonej paniusi to zakrawa na kpinę. TVP zeszła na
      psy.
    • sztudent1 Wszystko jakieś takie karłowate w tym kraju 09.04.07, 13:55
      od kiedy rządzą nami 2 kartofle! I TV też karłowata coraz bardziej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka