Dodaj do ulubionych

kto pamięta w labiryncie?

IP: *.chello.pl 01.07.03, 17:48
to była pierwsza polska telenowela i dużo lepsza od tych obecnych, pamiętacie
ją i jej bohaterów? Dziwi mnie trochę że zagrał w niej Marek Kondrat
Obserwuj wątek
    • Gość: (gość portalu) Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 18:14
      Gość portalu: maja napisał(a):

> to była pierwsza polska telenowela i dużo lepsza od tych obecnych, pamiętacie
      > ją i jej bohaterów? Dziwi mnie trochę że zagrał w niej Marek Kondrat

jak sie porowna ze wspolczesnymi serialami to az dziw bierze ze mozna bylo
      zrobic ciekawa, dobrze zagrana produkcje telewizyjna.
      w dodatku bedaca swiadectwem swojego czasu!

klan, zlotopolscy itd to jakies wynaturzone drobnomieszczanskie pomyje...
    • Gość: P-77 Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 19:42

> to była pierwsza polska telenowela i dużo lepsza od tych obecnych, pamiętacie
      > ją i jej bohaterów? Dziwi mnie trochę że zagrał w niej Marek Kondrat
      Co w tym dziwnego?
      Kondrat to jeden z nielicznych aktorów, który nie traktuje swego zawodu jako
      misji i nie uważa się za kapłana sztuki. Swego czasu powiedział nawet, że aktor
      to w gruncie rzeczy rodzaj błazna i kto wie czy owo zdroworozsądkowe podejście
      do wykonywanego zawodu nie jest przyczyną jego pozycji.
      Poza tym to było jeszcze przed "Ekstradycją" i p. MArek nie był
      najpopularnijeszym polskim aktorem. Zresztą w tym samym czasie stał się
      mimowolnym klasykiem muzyki chodnikowej (przebój "Mydełko Fa").
      Natomiast co do serialu to faktycznie był niezły. Zresztą został zdjęty mimmo
      wysokiej oglądalności bo nie podobał się komuś wysoko postawionemu w telewizji.
      Wtedy TVP byłą jedyną (nie licząc małych pirackich stacji) telewizą w Polsce i
      mogła nadawać to na co miała ochotę nie kierując się oglądalnością.
      • Gość: Jo Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 19:52
        > Kondrat to jeden z nielicznych aktorów, który nie traktuje swego zawodu jako
        > misji i nie uważa się za kapłana sztuki. Swego czasu powiedział nawet, że
        aktor
        >
        > to w gruncie rzeczy rodzaj błazna i kto wie czy owo zdroworozsądkowe
        podejście
        > do wykonywanego zawodu nie jest przyczyną jego pozycji.
        > Poza tym to było jeszcze przed "Ekstradycją" i p. MArek nie był
        > najpopularnijeszym polskim aktorem.

ba!! Dla wielu Kondrat zaistniał dopiero po "Labiryncie". Wcześniej po prostu
        niektórzy ludzie o nim nie wiedzieli. Naprawdę.
        • Gość: Wojtek Kosynier Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 14:13
          Przecież w trakcie realizacji serialu Marek Kondrat był już uznanym aktorem.
          Miał już na koncie: "Zaklęte rewiry", "Smugę cienia", "Dreszcze", "Kabarecik
          Olgi Lipińskiej" (być może zatytułowane to było jako "właśnie leci kabarecik")
          i "C.K. Dezerterów". Ten ostatni film przyniósł mu wielką popularność. Tak więc
          twoja teza jest mocno naciągana.
    • Gość: papapat Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 21:48
      fajna byla telenowela
      a najlepszy byl ten pan starszy co podkladal glos do gargamela
      no i oczywiscie darek kordek:D
      • Gość: 1 Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.acn.pl 05.07.03, 09:44
        dla tych co nie wiedzą - to był wiesław drzewicz - zmarł w 1996r
    • Gość: Kasia Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 22:25
      No pewnie, że pamiętam. A pamiętacie panią Bożenkę, która wszystko tłukła? :-)
    • moboj Re: kto pamięta w labiryncie? 01.07.03, 23:26
      moja ciotka w nim grała:)
      • Gość: eroll Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.chello.pl 01.07.03, 23:50
        kogo grała twoja ciocia? Ciekawe czy twórcy myśleli o kontynuacji choć dla mnie
        największą gwiazdą serialu był pan Drzewicz więc bez niego nie miało by to
        sensu. A co się właściwie dzieje z Kordkiem niby zrezygnował z aktorstwa a
        widziałem go w Sforze ma też grać w na wspólnej?
        • Gość: moboj Re: kto pamięta w labiryncie? IP: 62.233.250.* 02.07.03, 08:32
          Gość portalu: eroll napisał(a):

> kogo grała twoja ciocia? Ciekawe czy twórcy myśleli o kontynuacji choć dla
          mnie
          >
          > największą gwiazdą serialu był pan Drzewicz więc bez niego nie miało by to
          > sensu. A co się właściwie dzieje z Kordkiem niby zrezygnował z aktorstwa a
          > widziałem go w Sforze ma też grać w na wspólnej?

moja ciotka (jakaś dalsza kuzynka mojego taty) to anna wojton. grała, zdaje
          się, jakąś mariolę czy jakos tak.
    • Gość: glus filmowiec Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 08:02
      To przeciez klasyka polskiej tworczosci telewizyjnej. Pamietam ze chodzilam do
      domu kultury na zajecia, ktore konczyly sie o 19.00 i potem z kolezankami
      ktore mieszkaly daleko bieglysmy do mnie do domu (jakies 300 m) zeby zdarzyc
      na "Labirynt". Dobiegalysmy na koncowke czolowki. Tak przezywalysmy losy
      bohaterow.Pozniej tylko nie moglam przezyc aktorki ktora zaczela grac Ewe. Ta
      pierwsza miala takie niebieskie oczy i te minki, takie nieszczescie zyciowe.
      Ta druga zupelnie nie przypadla mi do gustu. A pamietacie tesciowa Ewy? Toz to
      archetyp tesciowej zolzy!!! Pedzimy gdzies na oslep wciaz, nie wiedzac ktora
      wybrac z drog.....
    • Gość: ing Re: kto pamięta w labiryncie? IP: 195.116.133.* 02.07.03, 08:22

"W labiryncie" było rzeczywiście świadectwem czasu polskiej transformacji
      (obyczaje, raczkujący kapitalizm...). TV regionalne lub Polonia regularnie
      powtarzały do niedawna ten serial. Przyznam, że po iluś tam latach fabuła nie
      była już dla mnie szczególnie atrakcyjna (może dlatego, że znałam kolej
      zdarzeń), ale ten image bohaterów...
      pamiętam, że wszystko to, co było w danym momencie nowością od razu dało
      zauważyć się w serialu: chusty "arafatki", szkło duralex, sztuczne kwiaty..
      Faceci w większości w białych skarpetach do czarnych spodni i mokasynów
      z "kutasikami" :), panie w marynarach z ramionami a la Rambo. Ile panienek
      miało potem fryzurę taką jak Marta - córka Racewicza/Kondrata - z jednej strony
      krótko, z drugiej za ucho?? to była max alternatywa na początku..
      a jeśli chodzi o obsadę to udało się zgromadzić znane nazwiska (Drzewicz,
      Niemczyk, Horawianka, Baer, strasburger, Łozińska, Chodakowska, Kamińska),
      część zapewne stawiających pierwsze kroki (Kordek, Jankowski).
      zresztą co się dzieje obecnie z aktorką grającą Ewę?? wiem, że serialowy dr
      Duraj handluje na bazarku przy pl. Szembeka w Warszawie (tak mówił w jakimś
      niedawnym wywiadzie) :))))
      • Gość: ing Re: kto pamięta w labiryncie? IP: 195.116.133.* 02.07.03, 08:27
        no i zapomniałabym o bardzo "drewnianej" Renacie Pękul grającej żonę Duraja -
        stewardessę (zapomniałam, jak miała na imię w serialu). moim zdaniem nie
        przeszła żadnej ewolucji, jeśli chodzi o jej rolę żony wspólnika Jerzego, no i
        kochanki Darka :)
        i jeszcze Teleszyński jako kapitan Werner z LOTu bodajże...
        było ich tam trochę......
        • Gość: Jo Najgorsze drewno... IP: 193.128.25.* 02.07.03, 08:33
          Gość portalu: ing napisał(a):

> no i zapomniałabym o bardzo "drewnianej" Renacie Pękul grającej żonę Duraja -

Największym koszmarem tego serialu była mamusia Renaty, słodząca w sposób
          nieprawdopodobny, gorzej niz robia to w Klanie - i jej wnusia, czyli mała
          Durajówna, ciaćkająca się do obrzydzenia. A juz najgorzej, jak one dwie
          spotykały sie w jakiejś scenie. Pitu-pitu. Aha, i pamiętam tez, jak Labiryny
          wziął na siebie społeczne przeslanie - akurat wtedy rozpoczęła sie pierwsza z
          wielu dyskusji o aborcji, no i Pękulowa zaraz zaszła w ciążę i ciągle
          powtarzała z mężem, jakie to szczęście i jaki to skarb...
        • Gość: Norman Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 04.07.03, 21:59
          Nie no bez przesady, Renata nie była drewniana, dla mnie sztuczna była
          Łozińska !
          Oglądałem to od 1 do ostatniego odcinka. Serial był o parę klas lepszy od Klanu
          i reszty - gusta widzów się zmieniły niestety... Nie brakowało mu "jaj", były
          barwne postaci typu Renata, siostra żulówa doskonale zagrana przez Anne
          Chodakowską, jej kumple z taksiarzem na czele (Rychter !), niejaki Akindu -
          polski aktor pomalowany na Murzyna...
          Ech, gdzie te czasy...
      • znajoma_krolika Re: kto pamięta w labiryncie? 02.07.03, 08:27
        Duraj (czyli Piotr Skarga, bratanek Hanny Skarżanki!) pojawia się nawet czasem
        w Klanie, gdzie kontynuuje swoją postać z Labiryntu. JA najbardziej lubiłam
        Jana Jankowskiego. Uważam zresztą, że to świetny aktor, który na dodatek mimo
        upływu lat nadal wygląda świetnie i prawie się nie starzeje. Ale coś go mało w
        filmach. Jeśli już, to raczej pojawia się w serialach i to w rolach
        drugoplanowych (np. Samo życie).
        A Kordka nie lubię... On teraz gra chyba głównie w przedstawieniach muzycznych.
        • Gość: jasiu Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.master.pl 02.07.03, 08:43
          Ten serial na łeb bije klany i inne tego typu seriale. Co do bohaterów to
          typuje oczywiście Drzewicza, Małgorzatę Lorentowicz (jeśli nie wiecie to
          chodzi o tą grubą babcię z którą musiał użerać się jej mąż, profesor) i tego
          studencika który z nimi później mieszkał i pakował się w jakieś afery. No i
          Annę Chodakowską. Też miałą fajną rolę (np wątki z Rychterem).
          • Gość: ing Re: kto pamięta w labiryncie? IP: 195.116.133.* 02.07.03, 09:04
            Gość portalu: jasiu napisał(a):

Co do bohaterów to
            > typuje oczywiście Drzewicza, Małgorzatę Lorentowicz (jeśli nie wiecie to
            > chodzi o tą grubą babcię z którą musiał użerać się jej mąż, profesor) i tego
            > studencika który z nimi później mieszkał i pakował się w jakieś afery.

Studencikiem był Macius czyli Cezary Domagalski. Zdarzyło mu się nawet siedzieć
            w pace za rzekome zabójstwo Myszorka (kurde, ile ja jeszcze z tego serialu
            pamiętam!). potem się nawrócił i zniknął, a szkoda.
            a co powiecie na apsztyfikanta mamy Krystyny Durajowej - pana jakiegostam
            (dwojga nazwisk) - tu moja pamięć siadła.. jak spędzali razem Sylwestra i chyba
            się nawet zaczęli całować..albo jak pan przyniósł zająca na świąteczny
            pasztet. "młodzi" nie przepadali za nim, ale w końcu uznali chyba że mauśce się
            też coś od życia należy.
            i wątek Renaty (Chodakowskiej) żyjącej z synem swej zmarłej przyjaciółki
            Igorem. toż to śmiałe obyczajowo było!
            • Gość: łezka Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 02.07.03, 09:09

> i wątek Renaty (Chodakowskiej) żyjącej z synem swej zmarłej przyjaciółki
              > Igorem. toż to śmiałe obyczajowo było!

e,zaraz zyjącej;))mieszkające only;))z tego co pamietam,to chyba raz Renatka
              sie skusiła na Igora.a Bajbusa,klege Marty i jego nowoczesna mamusie pamietacie?
              • Gość: sonny Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 09:42
                Bajbus... taaaaaak - to było maxxxxx! Czy on troszkę przypominał Limahla?? ;-)

'bo mnie nagła krew zaleje'
            • Gość: Jo Re: kto pamięta w labiryncie? IP: 193.128.25.* 02.07.03, 09:33
              > a co powiecie na apsztyfikanta mamy Krystyny Durajowej - pana jakiegostam
              > (dwojga nazwisk) - tu moja pamięć siadła..

Nie był on jakiś Ostoja-Ostojałowski?....
              • Gość: ing Re: kto pamięta w labiryncie? IP: 195.116.133.* 02.07.03, 10:07
                Gość portalu: Jo napisał(a):

> > a co powiecie na apsztyfikanta mamy Krystyny Durajowej - pana jakiegostam
                >
                > > (dwojga nazwisk) - tu moja pamięć siadła..
                >
                > Nie był on jakiś Ostoja-Ostojałowski?....

chyba tak!
                • Gość: łezka Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 02.07.03, 10:09

> Gość portalu: Jo napisał(a):
                  >
                  > > > a co powiecie na apsztyfikanta mamy Krystyny Durajowej - pana jakieg
                  > ostam
                  > >
                  > > > (dwojga nazwisk) - tu moja pamięć siadła..
                  > >
                  > > Nie był on jakiś Ostoja-Ostojałowski?....
                  >
                  > chyba tak!

czyli Karabasz;))))
            • Gość: jasiu Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.master.pl 02.07.03, 16:52

> Gość portalu: jasiu napisał(a):
              >
              > Co do bohaterów to
              > > typuje oczywiście Drzewicza, Małgorzatę Lorentowicz (jeśli nie wiecie to
              > > chodzi o tą grubą babcię z którą musiał użerać się jej mąż, profesor) i te
              > go
              > > studencika który z nimi później mieszkał i pakował się w jakieś afery.
              >
              > Studencikiem był Macius czyli Cezary Domagalski. Zdarzyło mu się nawet
              siedzieć
              >
              > w pace za rzekome zabójstwo Myszorka (kurde, ile ja jeszcze z tego serialu
              > pamiętam!). potem się nawrócił i zniknął, a szkoda.
              > a co powiecie na apsztyfikanta mamy Krystyny Durajowej - pana jakiegostam
              > (dwojga nazwisk) - tu moja pamięć siadła.. jak spędzali razem Sylwestra i
              chyba
              >
              > się nawet zaczęli całować..albo jak pan przyniósł zająca na świąteczny
              > pasztet. "młodzi" nie przepadali za nim, ale w końcu uznali chyba że mauśce
              się
              >
              > też coś od życia należy.
              > i wątek Renaty (Chodakowskiej) żyjącej z synem swej zmarłej przyjaciółki
              > Igorem. toż to śmiałe obyczajowo było!

Drobna poprawka Cezary Domagała. A wątek z tą ikoną i Myszorkiem świetny.
              • Gość: MAX Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.chello.pl 02.07.03, 16:57
                CZY W SERIALU DOSZŁO DO ZBLIŻENIA IGORA I RENATY? DLACZEGO POTEM IGOR NAGLE
                ZACZĄŁ RWAĆ MARTĘ?
    • Gość: łezka Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 02.07.03, 08:58
      pamietam,jak pani profeserowa poinformowała Macka(wdawał sie w jakis lewe
      inetersy)ze byli u niego koledzy i chcieli "bańki".na pytanie co to sa bańki
      Maciek rozbrajająco odpalił "ksiązki";))
      • Gość: wilga Re: kto pamięta w labiryncie? IP: dell:* / 192.168.17.* 02.07.03, 09:41
        Podobała mi się również pani Władzia, która prowadziła dom u pana profesora.
        mówiła fajnym, wschodnim akcentem. Kiedyś była fajna scena jak Maciek podczas
        nieobecności ciotki i wuja zabrał z segmentu ikonę, żeby wziąć coś pod zastaw w
        lombardzie. Gdy pani Władzia to zobaczyła, podniosła lament : ło matko, Jezuska
        w sukience ukradli! hahaha...
        • soczewica Re: kto pamięta w labiryncie? 02.07.03, 11:03
          Gość portalu: wilga napisał(a):

> Podobała mi się również pani Władzia, która prowadziła dom u pana profesora.
          > mówiła fajnym, wschodnim akcentem. Kiedyś była fajna scena jak Maciek podczas
          > nieobecności ciotki i wuja zabrał z segmentu ikonę, żeby wziąć coś pod zastaw
          w
          >
          > lombardzie. Gdy pani Władzia to zobaczyła, podniosła lament : ło matko,
          Jezuska
          >
          > w sukience ukradli! hahaha...

"sukienka" to inaczej "koszulka", nakładka ze srebra na ikonę
    • Gość: ing Re: kto pamięta w labiryncie? IP: 195.116.133.* 02.07.03, 10:12
      a pamiętacie Danutę Lato, solidnie wyposażoną przez naturę??? pojawiła sie jako
      dziewczyna ojca Marty, który chyba przyjechał ze Stanów..
      • Gość: max Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.chello.pl 02.07.03, 10:24
        mam pytanie do tych co oglądali serial przy pierwszej emisji, jak zaaragowano
        na zmiany po chyba 50 odcinku gdy Ewa i Paweł wyjechali, właściwie dlaczego do
        nich doszło?
        • Gość: anmanika Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 10:57
          Superserial!!! Wszystko było w nim na miejscu. I te mieszkanka w blokach, te
          samochody typu pierdu-pierdu i te początki kapitalizmu. Założę się, że serial
          będzie oglądany przez poważnych badaczy transfrormacji polskiej.
          Kondrat był genialny!! W jednej ze scen dał z siebie wszystko i autentycznie
          się wzruszyłam. Z osób znanych to dołożę Martę Klubowicz, Dorotę Kamińską i
          wiele osób które później grały w Klanie.Pamiętacie gościa który przyszedł
          reperować coś w instytucie? W Klanie grał harcmistrza. Był z ekipy filmowej
          Klanu, ciekawe czy też brał udział w kręceniu Labiryntu.
    • soczewica Re: kto pamięta w labiryncie? 02.07.03, 11:15
      za każdym razem, kiedy powtarzają Labirynt, oglądamy go z moim ojcem.
      najbardziej kultowe z serialu:
      pani Bożenka-Irena karel tłukąca probówki, i mówiąca do dyrektora instytutu
      per "Żuczku!"
      sam pan dyrektor Stopczyk-Leon Niemczyk, bosko robiący miny - szeroki uśmiech
      do Duraja, a kiedy Duraj znikał, twarz obwisała mu w wyrazie niechęci
      Bożenka i Żuczek na daczy - był taki epizod, kiedy Stopczyk zabrał swoją
      kochankę do podmiejskiego prominenckiego domku, i paradowali w dresach (dzisiaj
      w takich zestawach paradują żuliki)

serial był generalnie mniej przesłodzony niż Klan, chociaż z tego samego
      gatunku - obydwa niby są realistyczne i mają społeczny przekaz, ale klan to już
      po goleniu maszyną wspólnego użytku, ujednolicony, wszyscy bohaterowie prędko
      wracają na drogę cnoty.
      a w Labiryncie - nie obcyndalali się, palili papierosy, Joanna Racewiczowa
      miała problem z alkoholizmem, Racewicz miał romans i to całkiem porządny, nie
      taki gładki jak Elżbieta w Klanie. a jakimi sadził tekstami! łza się w oku
      kręci, i następne powtórki też bedę oglądać.

kilka lat później zdaje się była mowa o wskrzeszeniu serialu, ale skończyło się
      jak widać na niczym. za to "Lato z radiem" emitowało pewnego roku słuchowisko
      radiowe "W labiryncie". pamiętam z niego, że Marta stała się już studentką, a
      do Polski przyjechali Paweł, Ewa i Wojtuś (wojtuś mu było?) i Paweł opowiadał
      swojemu koledze Durajowi, jak babcia biegła za chłopcem po lotnisku i
      krzyczała: "Wnusiu, nie biegaj się tak, bo dostaniesz rupturki!"

wczoraj na dodatek widziałam dziewczynę z fryzurą a'la Marta Racewicz
      • Gość: marek wojtek narzeczony Ewy IP: *.chello.pl 02.07.03, 12:58
        tyle razy powtarzano serial a ja nigdy nie oglądałem 1 odcinka, stąd pytanie
        kto grał narzeczonego Ewy Wojtka i jak on umarł?
        • soczewica Re: wojtek narzeczony Ewy 02.07.03, 13:05
          Gość portalu: marek napisał(a):

> tyle razy powtarzano serial a ja nigdy nie oglądałem 1 odcinka, stąd pytanie
          > kto grał narzeczonego Ewy Wojtka i jak on umarł?

:)
          ja nawet nie wiem, czy była pokazana jego twarz.
          a zabił się w wypadku samochodowym - zdaje się, że jechał z Ewą nawet...
          dziwne, że nie poroniła wtedy ;)
          ale taką scenę pamiętam, że jedzie samochód, zdaje sie że maluch, i nagle pisk
          opon i huk.
          Labirynt to klasyka!!! inne seriale zrzynają - vide "Wiktor nie żyje", też
          wypadek w pierwszym odcinku... i jak nad domem profesorostwa unosi się duch
          Wojtka, tak nad Wspólną - duch Wiktora... :)
        • Gość: ing Re: wojtek narzeczony Ewy IP: 195.116.133.* 02.07.03, 13:08
          Gość portalu: marek napisał(a):

> tyle razy powtarzano serial a ja nigdy nie oglądałem 1 odcinka, stąd pytanie
          > kto grał narzeczonego Ewy Wojtka i jak on umarł?

nie apmiętam dokładnie, ale kojarzę, że pierwsze sceny to jadący samochód i od
          razu wypadek (chyba). Trudno mi powiedzieć, czy w ogóle pokazywano Ewę i Wojtka
          w czasie jazdy. potem chyba Ewie zdarzało się spoglądać na jakieś zdjęcie - w
          domyśle narzeczonego, ale kto na nim był i czy w ogóle był??? oto jest pytanie..
          • Gość: jasiu Re: wojtek narzeczony Ewy i Niemczyk IP: *.master.pl 02.07.03, 16:56
            Wypadek to była pierwsza scena serialu. To było z tego co pamiętam jakieś
            czerwone auto i rozbiło się o drzewo i na tym scena wypadku sie skończyła. Nie
            pokazali ofiary.
            A pamiętacie syna Kondrata który z tym kumplem-blondynem poszli do klubu
            żeglarskiego i tam zaczęli się bawić nożem wbijając go między palcami.
            Przyszedł Niemczyk i powiedział że źle to robią, wziął noż i sam pokazał.
            Ewidentne nawiązanie do "Noża w wodzie". Rewela. To wbijanie było też m.in. w
            Obcym 2.
            • Gość: MAJA Re: wojtek narzeczony Ewy i Niemczyk IP: *.chello.pl 02.07.03, 17:01
              FAKTYCZNIE FAJNA SCENA, TEN SYN KONDRATA TO NIEŻLE WYRÓSŁ PRZEZ TEN SERIAL I
              DOBRZE KOMBINOWAŁ PAMIĘTACIE AKCJE Z KASETAMI MEYERÓW? CIEKAWE CO CHŁOPAK TERAZ
              ROBI BO TEN JEGO KOLEGA JEST ZAWODOWYM AKTOREM
              • Gość: bodo Re: wojtek narzeczony Ewy i Niemczyk IP: *.rtk.net.pl 02.07.03, 18:16
                jak się nazywała ta aktorka, która na początku grała
                główną rolę ("EWA"?) - miała takie fajne duże oczy;
                podobno dobrze mówiła po portugalsku - co sie podziało z
                tą aktorką, bardzo fajna była!
                • Gość: enigma Re: wojtek narzeczony Ewy i Niemczyk IP: *.ld.euro-net.pl 02.07.03, 19:04
                  Gość portalu: bodo napisał(a):

> jak się nazywała ta aktorka, która na początku grała
                  > główną rolę ("EWA"?) - miała takie fajne duże oczy;
                  > podobno dobrze mówiła po portugalsku - co sie podziało z
                  > tą aktorką, bardzo fajna była!

Agnieszka Robótka-Michalska
                  www.filmpolski.pl
                  • Gość: bodo Re: wojtek narzeczony Ewy i Niemczyk IP: *.rtk.net.pl 02.07.03, 23:23
                    Gość portalu: enigma napisał(a):

Agnieszka Robótka-Michalska
                    www.filmpolski.pl

pod tym adresem tej Pani znaleźć nie można.
                    zna ktoś jakis inny namiar - mnie sie podobała ta kobieta
                    • Gość: MAREK Re: wojtek narzeczony Ewy i Niemczyk IP: *.chello.pl 02.07.03, 23:35
                      DLACZEGO W OSTATNICH ODCINKACH SERIALU ROLĘ EWY GRAŁA INNA AKTORKA, JAK WAM SIĘ
                      PODOBAŁ GRABARCZYK JAKO ŚLEDCZY?
                    • Gość: ja Re: wojtek narzeczony Ewy i Niemczyk IP: *.pgi.waw.pl 04.07.03, 10:05
                      Gość portalu: bodo napisał(a):

> Gość portalu: enigma napisał(a):
                      >
                      > Agnieszka Robótka-Michalska
                      > www.filmpolski.pl
                      >
                      > pod tym adresem tej Pani znaleźć nie można.
                      > zna ktoś jakis inny namiar - mnie sie podobała ta kobieta
                      No to lepiej sprawdź dobrze
                      www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/spisfilmow?osoba=26642&baza=1
              • Gość: anmanika Re: wojtek narzeczony Ewy i Niemczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 09:15
                Gość portalu: MAJA napisał(a):

> FAKTYCZNIE FAJNA SCENA, TEN SYN KONDRATA TO NIEŻLE WYRÓSŁ PRZEZ TEN SERIAL I
                > DOBRZE KOMBINOWAŁ PAMIĘTACIE AKCJE Z KASETAMI MEYERÓW? CIEKAWE CO CHŁOPAK
                TERAZ
                >
                > ROBI BO TEN JEGO KOLEGA JEST ZAWODOWYM AKTOREM

Pracuje w Macro chyba jako jakiś wyższy rangą. Przystojny z niego młodzieniec
                wyrósł.
      • Gość: germanio Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.da.ru / *.gazeta.pl 04.07.03, 14:52
        soczewica napisała:

>
        > kilka lat później zdaje się była mowa o wskrzeszeniu serialu, ale skończyło
        się
        >
        > jak widać na niczym. za to "Lato z radiem" emitowało pewnego roku słuchowisko
        > radiowe "W labiryncie". pamiętam z niego, że Marta stała się już studentką, a
        > do Polski przyjechali Paweł, Ewa i Wojtuś (wojtuś mu było?) i Paweł opowiadał
        > swojemu koledze Durajowi, jak babcia biegła za chłopcem po lotnisku i
        > krzyczała: "Wnusiu, nie biegaj się tak, bo dostaniesz rupturki!"
        >
        > wczoraj na dodatek widziałam dziewczynę z fryzurą a'la Marta Racewicz
        >
        Tak pamietam te sluchowiska. Krysia urodzila syna Pawla, Marta wyszla za maz za
        Murzyna i wyjechala do Stanow, a Ewa i Pawel mieli drugie dziecko
    • Gość: mahoney pamietliwy Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.man.polbox.pl 02.07.03, 18:32
      ja pamietam
      • Gość: eroll Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.chello.pl 02.07.03, 19:19
        pani robótka michalska grała w kilku odcinkach klanu wychowawczynię agnieszki
        lubicz
        • Gość: alcest1 Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 22:09
          A pamietacie piosenkę, którą wykonywał Bajbus?
          ....ja lubię kąsać kąsać kąsać.... :)
          • soczewica Re: kto pamięta w labiryncie? 02.07.03, 22:18
            Gość portalu: alcest1 napisał(a):

> A pamietacie piosenkę, którą wykonywał Bajbus?
            > ....ja lubię kąsać kąsać kąsać.... :)

pamiętam, że próbował namówić Martę na oglądanie pornoli i przyłapał ich
            Racewicz, he he he.
            • Gość: EROLL Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.chello.pl 02.07.03, 22:21
              SYNEK RACEWICZA TEŻ LUBIŁ SE POOGLĄDAĆ, JAK MIAŁ KŁOPOT Z ZAKUPEM FILMU
              POWIEDZIAŁ ŻE DLA DZIADKA
              • Gość: jasiu Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.master.pl 02.07.03, 23:09
                A matki Bajbusa nie grała przypadkiem Halina Kowalska (Nie ma róży bez ognia,
                Nie lubie poniedziałku). To chyba była ona. Racewicz-Kondrat przyszedł sie
                wyżalić że jego syna Bajbus sprowadza na złą stronę, a ona na to że to
                normalne u chłopców w tym wieku i zaczęła sie do niego przystawiać. Pamięta
                ktoś dokładnie tę scenkę?
                • Gość: jasiu Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.master.pl 02.07.03, 23:12
                  Gość portalu: jasiu napisał(a):

> A matki Bajbusa nie grała przypadkiem Halina Kowalska (Nie ma róży bez
                  ognia,
                  > Nie lubie poniedziałku). To chyba była ona. Racewicz-Kondrat przyszedł sie
                  > wyżalić że jego syna Bajbus sprowadza na złą stronę, a ona na to że to
                  > normalne u chłopców w tym wieku i zaczęła sie do niego przystawiać. Pamięta
                  > ktoś dokładnie tę scenkę?

Sorry ale chyba mi sie pokiełbasiło. Kowalska grała matkę tego blondyna i to
                  chyba on oglądał pornusa z synem Racewicza. Przypomnijcie jak to szło.
                  • Gość: MAJA Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.chello.pl 02.07.03, 23:14
                    KOWALSKA GRAŁA NA 100% MATKĘ BAJBUSA
                    • Gość: Marysia Re: kto pamięta w labiryncie? IP: 193.193.94.* 02.07.03, 23:35
                      www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/spisfilmow?osoba=37011&baza=1
                      to strona Agnieszki Robótki Michalskiej. Tez ją lubiłam
                      • Gość: P-77 Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 11:33
                        Gość portalu: Marysia napisał(a):

> www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/spisfilmow?osoba=37011&baza=1
                        > to strona Agnieszki Robótki Michalskiej. Tez ją lubiłam
                        Wygląda więc na to, że przed "Labiryntem" i po nie grała znaczących ról i
                        właściwie można by ją uznać za "aktorkę jednej roli".
                        • Gość: jasiu Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.master.pl 03.07.03, 16:43
                          Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Gość portalu: Marysia napisał(a):
                          >
                          > > www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/spisfilmow?osoba=37011&baza=1
                          > > to strona Agnieszki Robótki Michalskiej. Tez ją lubiłam
                          > Wygląda więc na to, że przed "Labiryntem" i po nie grała znaczących ról i
                          > właściwie można by ją uznać za "aktorkę jednej roli".

i wyrazistego epizodu w "Zmiennikach"
    • Gość: P-77 Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 20:04
      Taka sobie ciekawostka- postać grana przez Łozińską nazywała się Joanna
      Racewicz, tak samo jak pewna znana dziś dziennikarka z "Panoramy", autorka
      lizusowskiego filmu o Millerze. To zresztą też była dziennikarka telewizyjna,
      więc wygląda jakby twórcy serialu nieco antycypowali.
      • Gość: maja Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.chello.pl 03.07.03, 21:34
        co ciekawe w serialu grały też takie gwiazdy tv jak dowbor(kasia nie popularny
        na tym forum maciej)i orłoś(tyle że on grał rolę nie związaną z telewizją).Tam
        grało eizodyczne role jeszcze wiele ciekawych osób nie związanych z aktorstwem.
        • Gość: P-77 Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 22:52

> co ciekawe w serialu grały też takie gwiazdy tv jak dowbor(kasia nie
          popularny
          > na tym forum maciej)i orłoś(tyle że on grał rolę nie związaną z
          telewizją).Tam
          > grało eizodyczne role jeszcze wiele ciekawych osób nie związanych z
          aktorstwem.
          Tyle że Orłoś grał w "Labiryncie" w 1990 roku a pracować w Teleexpresie zaczął
          w 1991 więc nie był jeszcze wtedy człowiekiem telewizji. Zresztą Orłoś w
          przeciwieństwie do np. Cieślaka to aktor zawodowy.
          Grał również Tomasz Raczek - był szefem Łozińskiej, z tego co pamiętam była to
          raczej bardzo niesympatyczna postać.
          Natomiast jednym z gości w programie Joanny Raceiwcz była Hanna
          Bakuła.
          I to chyba wszystkie osoby nie związane z aktorstwem z tego serialu. No od
          biedy jeszcze modelka Danuta Lato, ale to wszystko.
          • Gość: maja Re: kto pamięta w labiryncie? IP: *.chello.pl 03.07.03, 23:18
            faktycznie był też pan Raczek taki zły to on nie był, pamiętam że joanna
            prowadziła program "godzina szczerości" o ile dobrze pamiętam w rzeczywistości
            istniał taki program w dwójce, kto go na serio prowadził?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka