Dodaj do ulubionych

TVN24 a Owsiak

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 01:11
TVN24 relacjonującej brutalne pobicie przez ochroniarzy Przystanku Woodstock
jej uczestnika zerwał akredytacje i wyrzucił z imprezy. CENZURA. Ochroniarzom
nic się nie stało, nie spotkała ich żadna kara ani nagana.
Oj coś się Jurasowi w głowie przewróciło.
Obserwuj wątek
    • 3aaa Re: TVN24 a Owsiak 02.08.03, 16:46
      Gość portalu: koliber napisał(a):

> TVN24 relacjonującej brutalne pobicie przez ochroniarzy Przystanku Woodstock
      > jej uczestnika zerwał akredytacje i wyrzucił z imprezy. CENZURA. Ochroniarzom
      > nic się nie stało, nie spotkała ich żadna kara ani nagana.
      > Oj coś się Jurasowi w głowie przewróciło.

masz raccję. ale jurek jeden raz w roku(!) zbiera kasę dla dzieci więc jest
      święty i nie wolno nic na niego powiedzieć. poza tym róbta co chceta.
      • mahoney Re: TVN24 a Owsiak 02.08.03, 19:02
        to jest dziwne , z tego co relacjonuje dziennikarz zobaczyl jak obrona bije
        jakiegos chlopaka , wstawil sie za nim , po czym dostal piescia w piers od
        ochroniarza , pojawil sie tez Jurek , ktory zerwal dziennikarzowi akredytacje a
        nastepnie i to najlepsze ale nie wiem czy prawda bo to tvn mowil z e sceny
        przystanku wykrzyczal do 400 tysiecy ludzi ze tvn jest tu nieporzadany i
        nierzetelny , co spowodowalo ze ludzie zaczeli pojawiac sie kolo wozu tvn i
        obrazac ta stacje ... ale jak bylo naprawde to nie wiem
        • Gość: Dziki Re: TVN24 a Owsiak IP: *.crowley.pl 04.08.03, 07:26
          Błagam Cię, nie pisz z błędami. Szlag może trafić, jak kolejny bamber pisze jak
          noblista, że to jest dziwne, tamto dziwne - a potem wali ,,nieporządany''.
          Idźże do szkoły młocie :)))) z Sosnowca.
          • mahoney i jakzez bardzo nadal dla mnie to jest dziwne .... 04.08.03, 10:16
            co ci dziki nie pasuje , napisalem tak jak sie dowiedzialem ze to sie
            zdarzylo , moja wina ze tylko tvn cos powiedziala na ten temat , gdzie u mnie
            sa bledy , w czym , nie lapie cie czlowieku , jaki noblista a ten bamber to
            co , bo ja wiem ze to taki " szczep " co przybyl do Polski dawno temu z
            Bambergu i juz tu zostal , a ty idz do szkoly orientacji zebys sie zorientowal
            co wypisujesz
    • the_dzidka Re: TVN24 a Owsiak 04.08.03, 08:39
      > Oj coś się Jurasowi w głowie przewróciło.

Naprawdę sie zastanawiam, co się z nim dzieje. Mimo woli nasuwa się na myśl to,
      co sam powiedział - że mu palma odbiła :-(
    • Gość: xxx Owsiak - tak trzymać IP: 62.233.183.* 04.08.03, 08:58
      Wszyscy narzekaja, ze media sa stronnicze, a teraz gdy strona jest TVN 24 to
      kazdy froumowicz chce wyrazic swoja opinie na temat wydarzenia opierajac sie
      tylko na wersji TVN.
      Ja slyszalam, ze ten chlopak byl dilerem narkotykow (nie trawki, tylko
      mocniejszych srodkow). Sponiewierali go ochroniarze? Jesli to robil naprawde,
      to bardzo dobrze. Mamusia i tatus, ani dzielnicowy nie dali sobie rady z
      gowniarzem, to moze ochroniarze sa w stanie recznie wytlumaczyc gnojowi, ze
      rozprowadzanie narkotykow na imprezie masowej wsrod dzieciakow i mlodziezy to q-
      restwo. Dziwne, ze taki ,,biedny'' chlopaczek nie mial nikogo, zadnego kolegi -
      kto by sie za nim wstawil, robil awanture. Tylko dzielny pan z TVN stanal w
      obronie szturchanego, samotnego dziecka. Ze Owsiak powiedzial TVN, ze to sprawa
      organizatorow i zeby sie nie wtracali... Jako organizator moze wpuszczac kogo
      tylko chce. Nawet wylacznie korespondentow Radia Maryja.
      Ciesze sie, ze jest ktos taki w kraju, kto potrafi zorganizowac cos takiego dla
      dzieciakow, a pan z TVN niech szuka sensacji gdzie indziej.
      Zadziwia mnie tutaj taka wiara w rzetelnosc TVN.
      • Gość: P-77 Re: Owsiak - tak trzymać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 11:03
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Wszyscy narzekaja, ze media sa stronnicze, a teraz gdy strona jest TVN 24 to
        > kazdy froumowicz chce wyrazic swoja opinie na temat wydarzenia opierajac sie
        > tylko na wersji TVN.
        > Ja slyszalam, ze ten chlopak byl dilerem narkotykow (nie trawki, tylko
        > mocniejszych srodkow). Sponiewierali go ochroniarze? Jesli to robil naprawde,
        > to bardzo dobrze. Mamusia i tatus, ani dzielnicowy nie dali sobie rady z
        > gowniarzem, to moze ochroniarze sa w stanie recznie wytlumaczyc gnojowi, ze
        > rozprowadzanie narkotykow na imprezie masowej wsrod dzieciakow i mlodziezy to
        q
        > -
        > restwo. Dziwne, ze taki ,,biedny'' chlopaczek nie mial nikogo, zadnego
        kolegi -
        > kto by sie za nim wstawil, robil awanture. Tylko dzielny pan z TVN stanal w
        > obronie szturchanego, samotnego dziecka. Ze Owsiak powiedzial TVN, ze to
        sprawa
        >
        > organizatorow i zeby sie nie wtracali... Jako organizator moze wpuszczac kogo
        > tylko chce. Nawet wylacznie korespondentow Radia Maryja.
        > Ciesze sie, ze jest ktos taki w kraju, kto potrafi zorganizowac cos takiego
        dla
        >
        > dzieciakow, a pan z TVN niech szuka sensacji gdzie indziej.
        > Zadziwia mnie tutaj taka wiara w rzetelnosc TVN.
        O ile w obiektywizm "Faktów" za bardzo nie wierzę (przeginają tak jak
        Wiadomości tvp tyle że w drugą stronę) do tvn24 nie mam zastrzeżeń.
        NAtomiast zastanów się nad tym co piszesz. Otóż nawet jeżeli chłopaczek
        rozprowadzał narkotyki (a nie wiadomo czy tak było) to żaden "pokojowy" czy
        inny patrol nie moze używac środków przymusu. To może robić tylko policja.
        Ciekawe czy gdyby np. ochroniarze w supermarkecie cię pobili też byś to uważał
        za słuszne.
        • Gość: xxx A tak poza tym, to gdzie jest ten chlopak? IP: 62.233.183.* 05.08.03, 09:35
          > NAtomiast zastanów się nad tym co piszesz. Otóż nawet jeżeli chłopaczek
          > rozprowadzał narkotyki (a nie wiadomo czy tak było) to żaden "pokojowy" czy
          > inny patrol nie moze używac środków przymusu. To może robić tylko policja.
          > Ciekawe czy gdyby np. ochroniarze w supermarkecie cię pobili też byś to
          uważał za słuszne.

Wiesz co, jest to hipotetyczna sytuacja, ale Ci odpowiem. Gdybym zrobila cos
          zlego w tym supermarkecie (np.kradlabym cos powyzej 200 zlotych) i zlapaliby
          mnie ochroniarze, ktorzy skopaliby mi tylek i naublizali, to podejrzewam ze
          odchorowalabym to. Najadlabym sie wstydu do konca zycia. Pewnie nic bym wiecej
          nie ukradla.
          Gdyby zglosili to na policje mialabym sprawe, byc moze areszt. Nie sadze zeby
          policja potraktowala mnie lepiej od ochroniarzy. Do tego mialabym wpis o
          karalnosci na kilka lat.
          Czasem chamski opieprz sasiada, wytarganie za uszy przez wlasciciela ogrodka
          jest skuteczniejsze od kontaktu z policja.

A tak poza tym, to gdzie jest ten pobity rzekomo chlopak?
      • Gość: alcest Re: Owsiak - tak trzymać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 11:03
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Wszyscy narzekaja, ze media sa stronnicze, a teraz gdy strona jest TVN 24 to
        > kazdy froumowicz chce wyrazic swoja opinie na temat wydarzenia opierajac sie
        > tylko na wersji TVN.
        > Ja slyszalam, ze ten chlopak byl dilerem narkotykow (nie trawki, tylko
        > mocniejszych srodkow). Sponiewierali go ochroniarze? Jesli to robil naprawde,
        > to bardzo dobrze. Mamusia i tatus, ani dzielnicowy nie dali sobie rady z
        > gowniarzem, to moze ochroniarze sa w stanie recznie wytlumaczyc gnojowi, ze
        > rozprowadzanie narkotykow na imprezie masowej wsrod dzieciakow i mlodziezy to
        q
        > -
        > restwo. Dziwne, ze taki ,,biedny'' chlopaczek nie mial nikogo, zadnego
        kolegi -
        > kto by sie za nim wstawil, robil awanture. Tylko dzielny pan z TVN stanal w
        > obronie szturchanego, samotnego dziecka. Ze Owsiak powiedzial TVN, ze to
        sprawa
        >
        > organizatorow i zeby sie nie wtracali... Jako organizator moze wpuszczac kogo
        > tylko chce. Nawet wylacznie korespondentow Radia Maryja.
        > Ciesze sie, ze jest ktos taki w kraju, kto potrafi zorganizowac cos takiego
        dla
        >
        > dzieciakow, a pan z TVN niech szuka sensacji gdzie indziej.
        > Zadziwia mnie tutaj taka wiara w rzetelnosc TVN.

Brawo xxx! zgadzam sie całkowicie. Byłem na Przystanku,po raz kolejny zresztą.
        Tak spokojnej imprezy dawno nie widziałem. Awy ludzie? wierzycie jakiemus
        pizdusiowi z Tvn-u? przeciez to stacja która żeruje na taniej sensacji. po co
        pokazac jak wspaniale ludzie sie bawią, skoro można uwypuklic jakis denny
        incydent i przypiąc całą ideologię zła, jakie to zadymy są w żarach, jak to
        biedny DZIENNIKARZYNA oberwał, itd. żałosne, bojkotujmy tvn,
        bo ...odmózgowienie na Tefałenie.... brawo Jurek O. Trzymaj tak dalej, i tak
        wszyscy Cie kochamy za to co robisz. Pozdro
        • Gość: orkel Re: Owsiak - tak trzymać IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 12:00
          Na wstępie pragnę zaznaczyć, że nie jestem przeciwny samej idei Woodstocku.
          Wręcz przeciwnie - uważam, że to niepowtarzalna impreza, która się tym młodym
          ludziom należy. Moim zdaniem nie oznacza to jednak, że należy przymykać oczy
          na przypadki wpadek organizatorów. Wydaje mi się wręcz, że takie "krytykactwo"
          może lepiej posłużyć tej imprezie, niż uznawanie Owsiaka za pół-boga, a wszykich
          jego słów za prawdę objawioną.
          -----------------------------------------------

Teraz odniosę się do tez XXX.

1.
          "Wszyscy narzekaja, ze media sa stronnicze, a teraz gdy strona jest TVN 24 to
          kazdy froumowicz chce wyrazic swoja opinie na temat wydarzenia opierajac sie
          tylko na wersji TVN"
          Czy nie pomyliła ci się TVN/TVN24 z TVP ? To chyba raczej do tej drugiej
          forumowicze
          mieli pretensje o stronniczość.

2.
          "Ja slyszalam, ze ten chlopak byl dilerem narkotykow (nie trawki, tylko
          mocniejszych srodkow)."
          Jeśli chcesz być wiarygodna napisz, gdzie to "słyszałaś", bo tak się składa,
          że dyrektor FWOŚP -p. Waszkiewicz- stwierdził: "Ochroniarze zareagowali na
          niebezpieczną sytuację,
          wyciągnęli z tłumu podejrzanego człowieka.
          Później na policji okazało się, że miał przy sobie dwa bagnety."

3.
          "Sponiewierali go ochroniarze? Jesli to robil naprawde,
          to bardzo dobrze."
          Mam dziwne wrażenie, że brutalne pobicie tego mężczyzny nie było niezbędnie,
          by nie zagrażał otoczeniu. Wystarczyło założyć mu kajdanki i wezwać policję.
          No ale jeżeli "Pokojwy Patrol" chce się wyżyć... Poza tym nie wiem za co oni go
          bili, bo z wypowiedzi dyrektora FWOŚP (patrz pkt 1) wynika, że był on
          podejrzany, ale nie wiadomo o co.

4.
          "Mamusia i tatus, ani dzielnicowy nie dali sobie rady z
          gowniarzem, to moze ochroniarze sa w stanie recznie wytlumaczyc gnojowi, ze
          rozprowadzanie narkotykow na imprezie masowej wsrod dzieciakow i mlodziezy to
          q-
          restwo."
          Wybacz, ale nie mam ochoty przekonywać Cię o wyższości instytucji państwa prawa
          nad ludowym wymiarem sprawiedliwości.

5.
          "Ze Owsiak powiedzial TVN, ze to sprawa
          organizatorow i zeby sie nie wtracali..."
          Mam wrażenie, że słowa "nie wtrącjcie się" to odzywka typowa dla tych,
          którzy mają coś na sumieniu. Szczególnie rozbawiła mnie wypowiedż dyrktora
          FWOŚP, który
          zarzucił ekipie TVN24, że interwencję ochrony filmowała "nachalnie". A jak
          miała filmować ?! Zakrywać ręką w drastyczniejszych momentach ?! A może tak
          ustawić kamerę, by nie było widać loga Pokojowego Poatrolu na koszulkach
          bijących ? Przypomina mi to stawianie dziennikarzowi
          zarzutu "zbyt bezkrytycznego stosunku do faktów".

6.
          "Zadziwia mnie tutaj taka wiara w rzetelnosc TVN."
          A komu mamy wierzyć ?! Może ludziom z Pokojowego Patrolu, którzy w wywiadzie
          dla PAP powiedzili, żę "dziennikarz TVN 24 upił się i wszczął awanturę" ???
          Badanie alkomatem, któremu ten "pijany" dziennikarz podał się na Komendzie
          Powiatowej Policji w Żarach nie wykazało śladu alkoholu.
          ----------------------------------------------

Do alcest.
          Skoro byłeś na przystanku to pewnie nie oglądałeś relacji TVN24, ani TVN.
          Otóz pragnę Cię poinformować, że nie miały one nic wspólnego z potępianiem w
          czambuł tej imprezy czy ludzi, którzy się tam bawią. Nie było podawania
          wyjaskrawionych incydentów i budowania na ich podstawie uogólnień. Było
          obiektywnie i rzetelnie. Widziałem jak w piątek po 16.00 w swojej relacji na
          żywo w TV24 Artur Zakrzewski - ten sam który później oberwał od Pokojowego
          Patrolu- mówił, że jest tu świetna zabawa i że jak na tak wielką imprezę złych
          rzeczy dzieje się bardzo mało. Jednak nawet po słynnm incydencie i
          po "wyklęciu" ze sceny TVN'ów dzinnikarze tych stacji zachowali dystans i do
          końca pokazywali Woodstock takim jakim był w rzeczywistości. Nie
          jako miejce, gdzie zza każdego rogu czai się zbir z nożem, ale też nie jako raj
          na ziemi, gdzie wszyscy darzą wszystkich bezwarunkową miłością. A przecież
          zarówno Ty jak i ja wiemy, że przy złej woli bez większego problemu można w
          Zarach nagrać takie obazki i tak je zmontować i skomentować, że wyjdzie z tego
          zlot satanistów, alkoholików i ćpunów.
          • tvnmaniak Re: Owsiak - tak trzymać 04.08.03, 15:18
            zgadzam się w zupełności z przedmówcą Orkelem. Owsiak uważa się za boga, i
            działa ponad prawem, i jak się okazało patrol obywatelski też...
          • Gość: xxx Re: Owsiak - tak trzymać IP: 62.233.183.* 05.08.03, 09:23
            > Czy nie pomyliła ci się TVN/TVN24 z TVP ? To chyba raczej do tej drugiej
            > forumowicze mieli pretensje o stronniczość.
            Jakie to ma znaczenie? Czy TVN czy TVN 24?

> Jeśli chcesz być wiarygodna napisz, gdzie to "słyszałaś", bo tak się składa,
            > że dyrektor FWOŚP -p. Waszkiewicz- stwierdził: "Ochroniarze zareagowali na
            > niebezpieczną sytuację, wyciągnęli z tłumu podejrzanego człowieka.
            > Później na policji okazało się, że miał przy sobie dwa bagnety."
            Wydaje mi sie, ze w TVP 2, ale nie jestem pewna. A tak przy okazji, to nie
            wyciagneli go za niewinnosc, nie?
            >
            > 3.
            > "Sponiewierali go ochroniarze? Jesli to robil naprawde,
            > to bardzo dobrze."

> Wybacz, ale nie mam ochoty przekonywać Cię o wyższości instytucji państwa
            prawa nad ludowym wymiarem sprawiedliwości.
            Panstwo prawa w Polsce? Zabawne. Podejrzewam, ze dostalby porzadny wycisk w
            areszcie i mialby w papierach to do konca zycia.

> A komu mamy wierzyć ?! Może ludziom z Pokojowego Patrolu, którzy w wywiadzie
            > dla PAP powiedzili, żę "dziennikarz TVN 24 upił się i wszczął awanturę" ???
            > Badanie alkomatem, któremu ten "pijany" dziennikarz podał się na Komendzie
            > Powiatowej Policji w Żarach nie wykazało śladu alkoholu.
            Tam bylo tyle stacji i dziennkarzy i nikt nie zareagowal? Gdyby facet z TVN 24
            mial racje wszyscy staneliby za nim murem. NIe mowiac juz o przedstawieniu
            sprawy ze strony pobitego chlopaka.

Masz swoje zdanie, a ja swoje. Nie wierze w wersje TVN (razem z TVN 24) i tyle.
            • Gość: orkel Re: Owsiak - tak trzymać IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 21:13
              Nie chodziło mi o rozróżnienie TVN i TVN24, ale TVN/TVN24 i TELEWIZJI POLSKIEJ
              SPÓŁKA AKCYJNA. To właśnie ta druga słynie ze stronniczości.
      • the_dzidka Re: Owsiak - tak trzymać 04.08.03, 11:36
        Ja nie wierzę ślepo w rzetelność TVN-u, tylko zastanawia mnie, że Owsiak w tym
        roku jakoś dziwnie się zachowuje. Inaczej niż zwykle... Zauważcie, że "jadą" na
        niego media, które zawsze były mu przychylne. Gdyby "jechały" tylko Radio
        Maryja i TV Trwam, można by to odpowiednio zaszufladkować, bo one mu nigdy
        życzliwe nie były. Ale jednak sygnały o nieprawidłowościach pojawiają się z
        różnych stron. To może jednak coś jest na rzeczy?
    • Gość: autowidol Re: TVN24 a Owsiak IP: 195.117.1.* 05.08.03, 09:02
      Śmieszy mnie, że wypowiadają się ci, którzy gówno o sprawie wiedzą. Na
      Woodstock przewinęło się 400 tys. ludzi. Zatrzymany koleś biegał z dwoma
      bagnetami wśród tłumu. Zatrzymała go ochrona. Takim czubkom nie prawi się
      kazań, tylko przekazuje się ich policji. Gdzieś na tę policję trzeba poczekać i
      to może trochę potrwać. Koleś zaczął bluźnić pewnie ochroniarzom, był
      agresywny, to dostał w puche. I bardzo dobrze. Byłem na Woodstock i wiem, że
      było to duże 400 tys. miasto. Tam nie można tolerować biegania z bagnetami w
      tłumie. Zrozumcie to. Prawdopodobnie tylko zdecydowaniu ochroniarz zawdzięczamy
      brak tragedii.
      • Gość: xxx Re: TVN24 a Owsiak IP: 62.233.183.* 05.08.03, 09:50
        Masz racje.
      • control Re: TVN24 a Owsiak 06.08.03, 00:53
        Te dupki użalające się tutaj nad picusiem z komercyjnej TVN nie maja pojęcia,
        co to znaczy brać odpowiedzialność za 400 tys. młodych ludzi zgromadzonych w
        jednym miejscu. Niech wam się nie wydaje, że to jest wasze biuro, w którym gdy
        szef zmarszczy brew, to wszyscy stajecie na baczność. Tam, do Żar, się
        zjeżdżają także różnego rodzaju dziwolągi, idioci itp. Gdy facet łazi z dwoma
        bagnetami, to nie ma czasu na kulturalne rozmowy. Całe szczeście, że nie
        musicie dyskutować o jakimś małolacie zasztletowanym w Żarach przez psychopatę,
        bo pewnie byście tutaj pieprzyli, że Owsiak jest winny, bo nie zastosował
        bardziej drastycznych środków itp. Nic nikomu się nie stało, bo właśnie
        reagowano tak jak trzeba. Wasze wypowiedzi są w stylu: jak mały Kazio, który
        raz zorganizował udaną imprezę na sześć osób, wyobraża sobie organizację
        wielkiego przedsięwzięcia typu "Przystanek W...".
        • Gość: r.e.r.e Re: TVN24 a Owsiak IP: eurocom:* / 192.168.10.* 06.08.03, 13:33
          popieram w zupełności. a widzieliście wczorajszy materiał "faktów" na temat
          współczesnej młodziezy, gdzie pokazywali młodzież idąca na pielgrzymke i tą z
          przystanku woodstock? no sorry, ale jak to było obiektywne, to...
          • sonny07 Re: TVN24 a Owsiak 06.08.03, 13:49
            Widizałem! Qrwa, to było tak pięknie 'obiektywne'! Pokazali jakiegoś
            lekko 'przypalonego' gościa z Woodstock i reszta ujęć też robiona pod
            szyldem 'Owsiak i Woodstock to GRZECH'. Wnerwili mnie strasznie, ale FUCKTY we
            wnerwianiu ludzi są mistrzowskie!
            Popieram autowidola i innych jemu podobnie myślących!
            Na pohybel (ch?) TVN!
            • Gość: xxx Pawlowski IP: 62.233.183.* 06.08.03, 14:37
              To byl material Pawlowskiego i szczerze powiedziawszy zrobilo mi sie niedobrze.
              Z jednej strony taki urazony niekulturalnym zachowaniem ARM, a zdrugiej zrobil
              rownie ordynarne zestawienie Papiez - Owsiak, Zary - Jasna Gora, wartosci
              religijne - wartosci odmienne(??). Owsiak mial racje, ze kazal im wy...
              Podobaja mi sie ,,FUCKTY''.
              • Gość: autowidol Re: Pawlowski IP: 195.117.1.* 07.08.03, 14:05
                Wstyd mi za taką postawę dziennikarza "Faktów". Po raz kolejny okazuje się, że
                Polacy potrafią się kłócić i obrażać. Zobaczymy jak zareagują "Fakty" na sumę
                pieniędzy zebraną podczas kolejnego finału WIELKIEJ ORKIESTRY. Nagle okaże się,
                że wandale, brudasy i amatorzy trawki zbiorą kupę szmalu, że uratują setki
                noworodków. Czy TVN posypie wtedy głowę popiołem?
        • Gość: orkel Re: TVN24 a Owsiak IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 17:25
          Mam dziwne wrażenie, że brutalne pobicie tego mężczyzny nie było niezbędnie, by
          nie zagrażał otoczeniu. Wystarczyło założyć mu kajdanki i wezwać policję. No
          ale jeżeli "Pokojwy Patrol" chce się wyżyć... Poza tym nie wiem za co oni go
          bili, bo dyrektor FWOŚP -p. Waszkiewicz- stwierdził: "Ochroniarze zareagowali
          na niebezpieczną sytuację, wyciągnęli z tłumu podejrzanego człowieka. Później
          na policji okazało się, że miał przy sobie dwa bagnety." Wynika z tego
          dobitnie, że kiedy chłopaka bili to o bagnetach jesszcze nic nie było wiadomo.
          Swoją drogą ciekawe co sprawiło, że chłopak stał się "podejrzany" - może
          wyglądał na takiego któermu można natłuc bez przykrych dla siebie
          konsekwencji...
          Cikawe co byś powiedział o panu parkingowym który by Cię najpierw brutalnie
          pobił, a gdyby ktoś to zauważył to by powiedział, że wydałeś mu się podejżany...
      • mabe25 Re: TVN24 a Owsiak 11.08.03, 14:39
        o czym wy mówicie!!! do chwili incydentu relacje z woodstock (a oglądałam je
        wyjątkowo uważnie) w TVN24 były utrzymane w tonacji: "niezwykłe wydarzenie,
        największa tego typu impreza w europie, świetnie przygotowana logistycznie,
        mało incydentów które są nieodzowne przy takiej masie ludzi." potem był ten
        incydent i połącznie na żywo w trakcie magazynu o 21.30 Artur Zakrzeski
        opowiedział wtedy, że zobaczył nie "szturchanie, czy poniewieranie" ale
        brutalne bicie chłopaka pałkami, kopanie po żebrach, i przytrzymywanie głowy
        chłopaka za pomoca obutej nogi. nie ważne co zrobił ten chłopak, żadni
        ochroniarze ani nawet policja nie ma prawa stosować takich środów a jeśli się
        wam to nie podoba to przenieście sie do jakiegos kraju z dyktaturą najlepiej
        wojskową. dziennikarz zadzwonił po policję i próbował się dowiedzieć co się
        stało w odpowiedzi dostał pięścią w klatkę piersiową. Zaraz po tym przyleciał
        zaalarmowany Owsiak wrzeszczał pozrywał dziennikarzom akredytacje, potem
        poszczuł 400 tysięczny na dziennikarzy TVN, a potem jeszcze powiedział że
        dziennikarz był pijany i awanturował się dlatego został wyrzucony. Policja
        przybyła zeznania złożył pobity chłopak którego zeznania zgadzały się z
        zeznaniami policjanta. Policja zbadała też alkomatem Zakrzeskiego, oczywiście
        wynik 0,0.
    • Gość: koliber Re: TVN24 a Owsiak (PS) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 15:10
      Chodziło mi o kolejną rysę na Owsiaku. (stoiska, nie do końca przemyślane
      zakupy, autorytaryzm, cenzura, akredytacje, nieznoszenie krytyki, odbieranie
      sprzętu..). Co nie umniejsza jego zasług. Poza tym taka kłótnia z TVV jest
      samobójcza.
      A TVN szuka taniej sensacji-to inna sprawa.
      W TVN24 starają się być profesjonalni i w miarę obiektywni.
      • Gość: zz top Re: TVN24 a Owsiak (PS) IP: 195.245.217.* 06.08.03, 17:37
        wczoraj fakty przegięły! widzialem material o sposobach młodych ludzi na
        wakacje. konfrontacja rozmodlonych w stylu jakiejs Arki czy innych nawróconych
        rockmanow pielgrzymek na jasna gore z Woodstock. Oba tlumy w ekstazie, ale z
        zaznaczeniem, ze u Jurka to przewaznie dragi. Sory, ale nie na tym polega
        dziennikarstwo, na nierzetelnosci i obrazaniu sie.
        • Gość: Xionc Re: TVN24 a Owsiak (PS) IP: 213.77.7.* 07.08.03, 10:53
          Wydaje mi się że nie do końca dobrze odebrałeś materiał Faktów o pielgrzymkach.
          Nie było tam alternatywy Jasna Góra - Żary, ale Jasna Góra + Żary kontra ci,
          którzy ni robią nic, ci którzy palą skręty i walą wódę i robią rozróby, albo
          spędzają czas przed komputerem i na dokładkę nie mają żadnych autorytetów.

Puenta była chyba taka, że jedni idą na pielgrzymkę, drudzy jadą do Żar, ale
          gdzie jest reszta? I dlaczego większość młodzieży uważa że nie ma takiej osoby,
          która zasługiwałaby na miano autorytetu.

Od siebie moge dodać, że taka "młodzież bez właściwości" niestety najczęściej
          odbiorcą gówna zwanego hip-hopem. Trendu (bo nie mogę nazwać tego muzyką)
          opartego na oszustwie, albowiem wykonawcy tych "utworów" przekonują o
          degrengoladzie, zepsuciu, bezsensie i dnie całego świata, a szczeólnie dóbr
          materialnych, chodząc w ciuchach, które często kosztują więc niż niejedna
          rodzina ma na utrzymanie przez miesiąc. Jeżdżą autami, które menedżerowie
          średniego szczebla w wielu firmach (a więc doświadczeni i wykształceni) mają z
          rzadka na użytek służbowy, bo prywatnie nie było ich stać na nie nawet za
          kredyt. I ci właśnie ludzie nawołują młodych do pustego buntu i to w języku
          propagandy Sldowsko-samoobronowej, krytykując wszelkie możliwe wzory i
          autorytety. Czy ktoś może wie ile zespołów hh był na przystanku. Pewnie
          niewiele, ale to dlatego że rock, to muzyka która jest w dużej mierze
          konstruktywna, nawet w kontestacji czy buncie.

A co do pielgrzymek, byłem 3 razy, atmosfera jest niesamowita. Z drugiej strony
          jeździłem też na koncerty rockowe (możer nie tak wielkie jak PW) i to też było
          super. Ważne jest żeby umieć uszanować obie postawy i zachowania tzn. nie
          obrażać. Mogę nie lubić pielgrzymek ale nie nazwę ich - jak jeden z
          forumowiczów - "marszem czubów". Mogę też nie znosić przystanku W., ale
          nazwanie tego "zjazdem bandytów" to rzecz niesprawiedliwa.
          • Gość: xxx Zemsta IP: 62.233.183.* 08.08.03, 02:10
            Nie zgadzam sie z Twoja opinia. Wymowa tego zestawienia byla jasna. Pawlowski
            na koniec powiedzial: jedni maja autorytet Papieza, inni - kogos drugiego ( w
            domysle Owsiaka), o zadnych ,,trzecich autorytetach nie bylo mowy''. Dorabianie
            dodatkowych teorii i tlumaczenie Pawlowskiego jest bez sensu. To byla zweykla
            nagonka i zemsta TVN na imprezie Owsiaka.
          • Gość: orkel Re: TVN24 a Owsiak (PS) IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 11:55
            Ciekawy post.
            Na dokładkę cytaty z Owsiaka.
            O przystankowiczach: "Zakładają, że impreza ich poruszy, że nie zszokujemy ich
            muzą , która tu nie pasuje. Wiedzą, że to nie jest miejsce, w którym usłyszą
            hip-hop albo muzykę pop.
            Na pytanie czy to ze strachu nie chce hip-hopu na Przystanku: "O Jezu, hip-hop
            jest dla mnie tak agresywną muzyką, tak strasznie, że nawet nie chcę się
            wypowiadać. (...) Wolę powiedzieć: <<Nie słucham>>"
        • Gość: autowidol Re: TVN24 a Owsiak (PS) IP: 195.117.1.* 07.08.03, 14:13
          Jeżeli ktoś ma zamiar utożsamiać Woodstock z dragami, publicznie, to zapraszam
          do bezpośredniej konfrontacji w mediach. O co chodzi? O to, że ktoś pokazuje,
          że można żyć bez zawiści? Mogę być pierwszym, który udowodni, że na Woodstock
          nie jeździ się po to by ćpać.
          "Bo mnie nagła krew zaleje"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka