Dodaj do ulubionych

Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec....

IP: 62.233.183.* 06.08.03, 03:09
Od września "Kropki nad i" nie będzie można oglądać w tvn
www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=6088
Kończy się era Moniki Olejnik w tvn. Jak dowiedział się portal
Wirtualnemedia.pl od września program "Kropka nad i" będzie można oglądać
tylko w tvn 24.

Andrzej Sołtysik, rzecznik tvn odmówił komentarz w tej sprawie, odsyłając do
komunikatu na początku przyszłego tygodnia.

Tymczasem nie wiadomo, czy Monika Olejnik zaakceptuje nowe warunki pracy. Na
razie do 15 sierpnia przebywa na urlopie.

Przypomnijmy, że rok temu "Kropke nad i" w tvn można było oglądać o 19.30
zaraz po "Faktach", w kolejnym sezonie po 23. Od września już takiej
możliwości widzowie tvn nie będą mieli.

No to juz teraz napewno nie zasne.
Czy warto robic caly program TVN dla Faktow?

Obserwuj wątek
    • Gość: bembnista Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 08:32
      No, wreszcie tego maszkarona pogonili...
      Teraz jeszcze z Zetki poszła precz i będzie ok.
      W domu starców przyjmą tę babinę z radością (jak zapłaci).
      • moboj Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. 06.08.03, 08:42
        wielka szkoda... monika olejnik to moja ulubiona dziennikarka i bardzo żałuję,
        że nie będzie już "kropki" w tvn. widac w tvn pogłupieli, skoro nikt nie
        potrafi docenic moniki olejnik...
      • Gość: ewa Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: 212.87.3.* 06.08.03, 08:43
        No to moze ty ja zastapisz?
        • Gość: eroll Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.chello.pl 06.08.03, 09:05
          szkoda, to żle dla tvn.
          • Gość: ewa Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: 212.87.3.* 06.08.03, 09:16
            No wlasnie ciekawe co motywuje tego typu decyzje bo chyba
            nie 'ogladalnosc' Olejnik ciagle jest ta ktora widzowie
            lubia. Trudna wspolpraca - chyba tez nie bo po
            doswiadczeniach z Lisem kazdy jest 'latwy'. Wiec dlaczego
            sie jej pozbywaja?
            ewa
    • Gość: magda Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: 66.69.163.* 07.08.03, 03:05
      jestem tak zdenerwowana, ze nawet nie chce mi sie komentowac. Tvn dla mnie juz
      nie istnieje.
      • Gość: orkel Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 09:40
        Średni udział w rynku "Kropki" w sezonie 2002/2003 wyniósł 10,04%. Wskażnik ten
        dla całego TVN wnosi wg mnie coś koło 14%. Czyż to nie jest odpowiedź ? Poza
        tym zostawienie "kropki" tylko dla widzów TVN24 czyni ten kanał jeszcze
        bardziej atrakcyjnym.
        • Gość: ewa Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: 212.87.3.* 07.08.03, 12:30
          jak na godzine nadawania to ogladalnosc programu i tak byla nie najgorsza, ciekawe jak wyglda srednia ogladalnosc
          innych programow nadawanych po 23?
          TVN przyjelo podobna polityke jak TVP Jak sie chca jakiegos programu pozbyc, a nie chca zbyt duzo wokol sprawy
          szumu, to najpierw sie go przesuwa na jakas godzine dziwna pore, pozniej sie mowi ze 'ogladalnosc' mala i program
          znika. No ale coz to prywatna telewizja i wlasciciel moze dowolnie decydowac o programie.

ewa
        • Gość: magda Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: 66.69.163.* 07.08.03, 13:55
          Ewa ma racje. Zobacz na ogladalnosc jak Kropka byla po Faktach.
          • Gość: eroll Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.chello.pl 07.08.03, 14:01
            a jaką oglądalność ma monitor wiadomości nadawany mniej więcej w tym samym
            czasie?
            • oryginal Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. 07.08.03, 14:28
              Przykładowo:
              27 maja oglądalność Kropki (23:20) to 2,2% (udziały - ok 12%). Przed Kropką
              Fakty - 3%.
              Na TVP1 "Monitor wiadomości" o 23:17 - oglądalność 1,9%.
              • Gość: trampek smrodek Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.it-net.pl 07.08.03, 17:31
                nie ma sie co martwic olejnik znajdzie pracę w innej telewizji skoro wszyscy ją
                tak lubimy
                najważniejsze że coraz bardziej miejmy nadzieje zbliza sie chwila zagłady
                parszywej tvn
                • Gość: control Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 18:20
                  Gość portalu: trampek smrodek napisał(a):

> nie ma sie co martwic olejnik znajdzie pracę w innej telewizji skoro wszyscy

>
                  > tak lubimy

No nie, ulubienicy publiczności z tej opryskiliwej blondyny to tutaj nie róbmy,
                  bo to nieprawda.
                  • Gość: Mały Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.chello.pl 07.08.03, 23:27
                    Gość portalu: control napisał(a):

> Gość portalu: trampek smrodek napisał(a):
                    >
                    > > nie ma sie co martwic olejnik znajdzie pracę w innej telewizji skoro wszys
                    > cy
                    > ją
                    > >
                    > > tak lubimy
                    >
                    > No nie, ulubienicy publiczności z tej opryskiliwej blondyny to tutaj nie
                    róbmy,
                    >
                    > bo to nieprawda.

Jest to wybitna dziennikarka - odważna i bezkompromisowa, a jednocześnie
                    inteligentna i błyskotliwa. Mało kto uważa ją za osobę "opryskliwą". No, może
                    jej niektórzy goście, których potrafi zapędzić w kozi róg. Albo Lepper, który
                    po sławetnym, "demaskatorskim" wystąpieniu w Sejmie (Klewki), przestał nim
                    być.
                    Mi się najbardziej podoba, jak nie wytrzymuje i się śmieje, gdy zaczynają
                    opowiadać głupoty.
                    Monika Olejnik ma wielkie zasługi dla polskiej demokracji, szczególnie ostatnio
                    w wyjaśnianiu "sprawy Rywina".
                    Szkoda że TVN rezygnuje z jej programów. Ja mam TVN24, ale zasięg tej stacji
                    jest bardzo mały.

A jeśli chodzi o porę nadawania, to "Kropka" zaczynała od późnej pory "na żywo"
                    w TVN, potem przeszła na wcześniejszą w TVN, wreszcie wcześniejszą w TVN24 i
                    powtórkę w TVN. Dziwna jest polityka tej stacji. Wychodzi na to, że dla ludzi
                    którzy oczekują od telewizji czegoś więcej niż rozrywki, lepszą ofertę ma
                    Polsat. Kto by się spodziewał?
                    • Gość: control Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 12:51
                      Gość portalu: Mały napisał(a):

>
                      > Jest to wybitna dziennikarka - odważna i bezkompromisowa, a jednocześnie
                      > inteligentna i błyskotliwa. Mało kto uważa ją za osobę "opryskliwą". No, może
                      > jej niektórzy goście, których potrafi zapędzić w kozi róg. Albo Lepper, który
                      > po sławetnym, "demaskatorskim" wystąpieniu w Sejmie (Klewki), przestał nim
                      > być.
                      > Mi się najbardziej podoba, jak nie wytrzymuje i się śmieje, gdy zaczynają
                      > opowiadać głupoty.
                      > Monika Olejnik ma wielkie zasługi dla polskiej demokracji, szczególnie
                      ostatnio w wyjaśnianiu "sprawy Rywina".
                      > Szkoda że TVN rezygnuje z jej programów. Ja mam TVN24, ale zasięg tej stacji
                      > jest bardzo mały.
                      >

Miałem kiedyś koleżankę z podwórka, która zeszła na złą drogę, byla w
                      poprawczaku itp. Olejnik mi ja przypomina - i wygladem, i sposobem mówienia, i
                      argumentacją. Nie moge się do niej przekonać. Ale nie mów mi o jej wielkich
                      zasługach dla demokracji. Kobieta nadaje to, co tzw przecietny widz chciałby
                      usłyszeć. Miala wielkie zasługi np. w aferze Oleksego, wmawiała wszystkim, ze
                      łysy to Olin - nawet jeszcze wtedy, gdy wszyscy się z tego ze wstydem wycofali.
                      Nie widzę jej zasług w wyjaśnianiu afery Rywina. Owszem, tokuje na ten temat,
                      ale czy to jest wyjaśnianie? Olejnik jest raczej zdymiarą. Ma jakiś kompleks
                      starzejacej sie kobiety i dostaje pierdolca, gdy sobie pomyśli, że któregoś
                      dnia jej rozmowa moglaby zostać niezauważona. Zobacz poziom tych romów - to są
                      powierzchowne pytania o jakieś sensacyjki. Zero refleksji, zero jakiegoś
                      szerszego spojrzenia. Pewnie, że takie dziennikarstwo jest też potrzebne, tak
                      jak potrzebny jest półgłówkom Superexpress czy Życie na goraco, ale nie róbmy z
                      Olejnik wybitnej dziennikarki. To jest typowa polityczna plotkara z magla - nic
                      więcej. Podoba Ci się? OK.
                      • Gość: Mały Uwaga control to SLD-owski agitator !!! IP: *.chello.pl 08.08.03, 13:13
                        Gość portalu: control napisał(a):

> Ma jakiś kompleks
                        > starzejacej sie kobiety i dostaje pierdolca, gdy sobie pomyśli, że któregoś
                        > dnia jej rozmowa moglaby zostać niezauważona.

Po pierwsze to chamstwo przygadywać kobiecie że się starzeje. Lat przybywa
                        wszystkim którzy żyją.

> Nie moge się do niej przekonać. Ale nie mów mi o jej wielkich
                        > zasługach dla demokracji. Kobieta nadaje to, co tzw przecietny widz chciałby
                        > usłyszeć.

Nie sądze żeby przeciętny widz chciał stale słyszeć o korupcji, nieudolności i
                        niekompetencji rządu. Ludzie nie są masochistami.

> Miala wielkie zasługi np. w aferze Oleksego, wmawiała wszystkim, ze
                        > łysy to Olin - nawet jeszcze wtedy, gdy wszyscy się z tego ze wstydem
                        wycofali.
                        >

Bzdura kompletna, wszystko wyssane z palca.

> Nie widzę jej zasług w wyjaśnianiu afery Rywina. Owszem, tokuje na ten temat,
                        > ale czy to jest wyjaśnianie? Olejnik jest raczej zdymiarą. Zobacz poziom
                        tych romów - to są
                        > powierzchowne pytania o jakieś sensacyjki. Zero refleksji, zero jakiegoś
                        > szerszego spojrzenia.

Albo nie słuchasz i nie oglądasz, albo nie rozumiesz, albo agitujesz. Obstawiam
                        to trzecie.

> Pewnie, że takie dziennikarstwo jest też potrzebne, tak
                        > jak potrzebny jest półgłówkom Superexpress czy Życie na goraco, ale nie róbmy
                        z
                        >
                        > Olejnik wybitnej dziennikarki. To jest typowa polityczna plotkara z magla -
                        nic
                        >
                        > więcej. Podoba Ci się? OK.

Krew was zalewa w SLD-UP po każdym programie. Dlatego z taką zawziętością
                        obrzucacie ją błotem - starzejąca się, z magla, zadymiara, jak po poprawczaku.
                        Jesteście beznadziejni.
                    • Gość: kurwiki_begerowej Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 18:05
                      Nibys mały, a masz racje, Mały.
                      Monika to debeściara.
                      Od lat trzyma poziom.
                      Nie ma drugiej takiej.
                      kurwiki
              • Gość: orkel Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 11:38
                Do ewy, magdy, eroll'a i oryginal'a.
                Moi drodzy ! Popełniacie zasadniczy błąd. W swoim poście wyrażnie napisałem, że
                chodzi mi o UDZIAŁ W RYNKU "Kropki", a to jest coś innego niż OGLĄDALNOŚĆ.
                Oglądalność pokazuje "ilu ludzi ogląda dany program", natomiast UDZIAŁ W RYNKU
                to wsakaźnik, który odpowiada na pytanie "Jaki procent spośród tych którzy
                oglądali telewizję w czasie emisji Kropki, oglądało właśnie Kropkę ?" Tak więc
                jest to badanie, gdzie pora emisji nie jest żadnym parametrem. Jak już
                wspomniałem w sezonie 2002/2003 wsażnik ten wyniósł 10,04% "Fakty" zdołały w
                zeszłym tygodniu uzyskać wynik 39%.

• oryginal Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. 16.08.03, 14:50
                  W moim poście podałam również udziały Kropki.
      • Gość: xxx TNV - plebejska TV IP: 62.233.183.* 08.08.03, 02:21
        Gość portalu: magda napisał(a):

> jestem tak zdenerwowana, ze nawet nie chce mi sie komentowac. Tvn dla mnie
        juz
        > nie istnieje.
        Slowo daje, ze oprocz Faktow, ktore ogladam tylko wtedy jak zapomne o Panoramie
        i informacjach, nie mam zamiaru niczego w tej plebejskiej telewizji ogladac. To
        Polsat BIS, ale z poprzedniego wieku. Czyli z lat 90-tych.
    • Gość: Mały TVN się ugiął pod presją SLD IP: *.chello.pl 08.08.03, 00:10
      Monika Olejnik za bardzo się zaangażowała w wyjaśnianie "afery Rywina", zbyt
      ostentacyjnie krytykowała SLD oraz domagała się ustąpienia Leszka Millera. Był
      czas, że ta sprawa ledwo się tliła w mediach, SLD chciał ją zadusić, a Olejnik
      jako jedyna ją podtrzymywała. To musiało zdenerwować grupę trzymającą władzę!
      Widocznie władza ma pewne sposoby nacisku na TVN (nioodnowienie koncesji?),
      albo służby specjalne znalazły jakieś kompromitujące materiały na rodzinę
      Walterów.
      • Gość: control Re: TVN się ugiął pod presją SLD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 12:39

> Monika Olejnik za bardzo się zaangażowała w wyjaśnianie "afery Rywina", zbyt
        > ostentacyjnie krytykowała SLD oraz domagała się ustąpienia Leszka Millera.
        Był
        > czas, że ta sprawa ledwo się tliła w mediach, SLD chciał ją zadusić, a
        Olejnik
        > jako jedyna ją podtrzymywała. To musiało zdenerwować grupę trzymającą
        władzę!
        > Widocznie władza ma pewne sposoby nacisku na TVN (nioodnowienie koncesji?),
        > albo służby specjalne znalazły jakieś kompromitujące materiały na rodzinę
        > Walterów.

Albo mają kamerę pod łózkiem Moniki, wiedzą, że nikt z nia nie chce spac i ją
        tym szantazują. Mały, ale pi...isz.
        • Gość: XXX Re: TVN się ugiął pod presją SLD IP: *.acn.pl 09.08.03, 19:45
          Jest chamska na wizji i atakuje czasem na ślepo powtarzając jak stara kataryna
          w koło to samo pytanie. No a poza tym jest widocznie stronnicza, co ją w moich
          oczach kładzie!
          • Gość: Mały Re: TVN się ugiął pod presją SLD IP: *.chello.pl 09.08.03, 23:00
            Gość portalu: XXX napisał(a):

> Jest chamska na wizji i atakuje czasem na ślepo powtarzając jak stara
            kataryna
            > w koło to samo pytanie.

To wcale nie jest chamskie. Specjalnie to robi, gdy jej gość się wymiguje od
            odpowiedzi na niewygodne pytania. To mi się bardzo podoba, że nie daje się
            zagadać.

>No a poza tym jest widocznie stronnicza, co ją w moich
            > oczach kładzie!

Nie zgadzam się. Ma rzeczywiście swoich ulubieńców, ale oni są z różnych
            ugrupowań, np. Tusk, Geremek, ale i Oleksy.

• Gość: eroll Re: TVN się ugiął pod presją SLD IP: *.chello.pl 09.08.03, 23:18
              dorzuciłbym do tych ulubieńców także Lecha Kaczyńskiego i Jana Rokitę.
            • Gość: XXX Re: TVN się ugiął pod presją SLD IP: *.acn.pl 11.08.03, 01:09

> > Jest chamska na wizji i atakuje czasem na ślepo powtarzając jak stara
              > > kataryna w koło to samo pytanie.
              >
              > To wcale nie jest chamskie. Specjalnie to robi, gdy jej gość się wymiguje od
              > odpowiedzi na niewygodne pytania. To mi się bardzo podoba, że nie daje się
              > zagadać.

Jak ktoś nie chce odpowiedzieć na pytanie, nic nie osiągnie się stawiając je 10
              razy z rzędu. Zrozumiał już chyba tę prawdę nawet poseł Ziobro po przesłuchaniu
              Millera. Natomiast Pani Monika będzie uparcie stawiała swoje pytanie do końca
              czasu antenowego programu. Dla mnie to nudne i tępe zagranie. Można "nie dać
              się zagadać" w dużo bardziej twórczy sposób.
              • Gość: Mały Re: TVN się ugiął pod presją SLD IP: *.chello.pl 11.08.03, 01:15
                Gość portalu: XXX napisał(a):

> Gość portalu: Mały napisał(a):
                >
                >
                > > > Jest chamska na wizji i atakuje czasem na ślepo powtarzając jak stara
                >
                > > > kataryna w koło to samo pytanie.
                > >
                > > To wcale nie jest chamskie. Specjalnie to robi, gdy jej gość się wymiguje
                > od
                > > odpowiedzi na niewygodne pytania. To mi się bardzo podoba, że nie daje się
                >
                > > zagadać.
                >
                > Jak ktoś nie chce odpowiedzieć na pytanie, nic nie osiągnie się stawiając je
                10
                >
                > razy z rzędu.

Ale tu bardziej chodzi o to, żeby widzowie to zauważyli i nie mieli wątpliwości
                o czym gość nie chce rozmawiać za co odpowiada i bierze publiczne pieniądze.

>
                > Natomiast Pani Monika będzie uparcie stawiała swoje pytanie do końca
                > czasu antenowego programu. Dla mnie to nudne i tępe zagranie. Można "nie dać
                > się zagadać" w dużo bardziej twórczy sposób.

Wywiera to odpowiednie wrażenie na widzach. Dużo lepiej znają oni takiego
                polityka i zapamiętają przy następnych wyborach. Jest to bardzo dobra metoda.
                • Gość: Riki Re: TVN się ugiął pod presją SLD IP: *.acn.pl 11.08.03, 16:51

> > Jak ktoś nie chce odpowiedzieć na pytanie, nic nie osiągnie się stawiając
                  > > je 10 razy z rzędu.
                  >
                  > Ale tu bardziej chodzi o to, żeby widzowie to zauważyli i nie mieli
                  >wątpliwości o czym gość nie chce rozmawiać za co odpowiada i bierze publiczne
                  >pieniądze.

Wydaje mi się, że program polityczny (nawet w komercyjnej tv) powinien być
                  tworzony z myślą o ludziach, którzy skończyli przynajmniej szkołę średnią i
                  cokolwiek kapują z otaczającej rzeczywistości.

> > Natomiast Pani Monika będzie uparcie stawiała swoje pytanie do końca
                  > > czasu antenowego programu. Dla mnie to nudne i tępe zagranie. Można "nie
                  > > dać się zagadać" w dużo bardziej twórczy sposób.
                  >
                  > Wywiera to odpowiednie wrażenie na widzach. Dużo lepiej znają oni takiego
                  > polityka i zapamiętają przy następnych wyborach. Jest to bardzo dobra metoda.

Może nie pasuję do tego społeczeństwa, ale w przepytywaniach polityków
                  oczekiwałbym pewnej finezji. No bo cóż jest odkrywczego w prowadzeniu programu
                  poniższą metodą:
                  Wziął Pan łapówkę?
                  - Nie
                  No, ale niech Pan powie, wziął ją Pan, prawda?
                  - Nie, Pani się myli
                  Ale Pański Kolega klubowy, Poseł X twierdzi że Pan wziął?
                  - Ja nie odpowiadam za Posła X
                  No ale sprawa jest w prokuraturze?
                  - Proszę się spytać prokuratora
                  A Pan nic nie wie o tym, że będą Panu stawiane zarzuty o łapówkarstwo?
                  - Jak zostaną postawione, to je skomentuję. Na razie nic o tym nie wiem.
                  Czyli wziął Pan tę łapówkę?
                  - Mówiłem już Pani, że nie
                  Itd. Itp.

Ja bym oczekiwał raczej poniższego scenariusza:
                  Pan prywatyzował firmę X?
                  - Robił to dyrektor Y z mojego departamentu
                  Ale ja mam tu jego oświadczenie, że było to na Pańskie polecenie
                  - Jakie oświadczenie?
                  O to, tutaj, może pokażemy do kamery...
                  - Ja muszę mieć czas żeby się z nim zapoznać
                  Ale to tylko jedno zdanie, że to Pan ustalał zasady prywatyzacji tej firmy
                  - Proszę Pani, wszystko co robiłem jest w papierach ministerstwa
                  No to może jeszcze skomentuje Pan własne pismo z 10 marca, w którym zaleca Pan
                  urzędnikom "jak najszybsze" sprywatyzowanie firmy X w trybie bezprzetargowym?
                  - (Cisza)

Ten drugi scenariusz wymaga od dziennikarza własnej pracy, może niekoniecznie
                  dziennikarskiego śledztwa przez duże Ś, ale choćby przewertowania wszystkich
                  artykułów na dany temat, przeprowadzenia rozmów z osobami, których pośrednio
                  dotyczy temat itp. itd.
                  Pani Monika Olejnik woli scenariusz pierwszy - nie wymaga on przesadnego
                  przygotowywania się do programu, można go odwalić na tzw. pałę, a efekt "ostrej
                  dziennikarki" pozostaje. No bo paru ludzi powie "O! Znowu mu przyłożyła".
                  Pozostaje tylko kwestia, co z takiego "przyłożenia" wynika, bo moim zdaniem nic.
                  • Gość: XXX Re: TVN się ugiął pod presją SLD IP: *.acn.pl 11.08.03, 16:52
                    Sorki z nickiem - Riki to XXX ;))))
                  • Gość: Mały Re: TVN się ugiął pod presją SLD IP: *.chello.pl 11.08.03, 23:09
                    Gość portalu: Riki napisał(a):

>
                    > Może nie pasuję do tego społeczeństwa, ale w przepytywaniach polityków
                    > oczekiwałbym pewnej finezji.

Finezja jest na miarę gości. Od polityków oczekuję skuteczności i uczciwości, a
                    nie finezji. Nie za to im płacę. A od dziennikarzy którzy "obsługują" to nudne
                    towarzystwo także nie oczekuję finezji, tylko rzetelności i dociekliwości.

> No bo cóż jest odkrywczego w prowadzeniu programu
                    > poniższą metodą:
                    > Wziął Pan łapówkę?
                    > - Nie
                    > No, ale niech Pan powie, wziął ją Pan, prawda? (...)

Nie rozkładam na czynniki pierwsze programów pani Olejnik. Raz może być
                    skuteczna jedna metoda, raz druga. Ważne jest to, o ile więcej wiem i rozumiem
                    kto zawinił, kto oszukuje, kto jest nieudolny, a kto miał wcześniej rację, ale
                    go nie posłuchano, itp.

>
                    > Ten drugi scenariusz wymaga od dziennikarza własnej pracy, może niekoniecznie
                    > dziennikarskiego śledztwa przez duże Ś, ale choćby przewertowania wszystkich
                    > artykułów na dany temat, przeprowadzenia rozmów z osobami, których pośrednio
                    > dotyczy temat itp. itd.
                    > Pani Monika Olejnik woli scenariusz pierwszy - nie wymaga on przesadnego
                    > przygotowywania się do programu, można go odwalić na tzw. pałę, a
                    efekt "ostrej
                    >
                    > dziennikarki" pozostaje. No bo paru ludzi powie "O! Znowu mu przyłożyła".
                    > Pozostaje tylko kwestia, co z takiego "przyłożenia" wynika, bo moim zdaniem
                    nic
                    >

To zależy u kogo. Większość moich znajomych, tak jak i ja, uważa ją za
                    dziennikarkę numer 1 w Polsce. Moim zdaniem bardzo się przykłada, na przykład w
                    programach kojarzy bez trudu różne ważne fakty stare i nowe. Nie jest typem
                    nudziary z archiwum czepiającej się szczegółów zebranych z prasy na przestrzeni
                    wielu lat jak np. Czajkowska. Wychwytuje to co ważne, a duperele pomija. To
                    rzadka umiejętność wśród dziennikarzy (np. Paradowska jej nie posiada).
                    • Gość: XXX Re: TVN się ugiął pod presją SLD IP: *.acn.pl 12.08.03, 01:32

> > Może nie pasuję do tego społeczeństwa, ale w przepytywaniach polityków
                      > > oczekiwałbym pewnej finezji.
                      >
                      > Finezja jest na miarę gości. Od polityków oczekuję skuteczności i uczciwości,
                      > a nie finezji. Nie za to im płacę.

Ok.

>A od dziennikarzy którzy "obsługują" to nudne towarzystwo także nie oczekuję
                      >finezji, tylko rzetelności i dociekliwości.

Można być rzetelnym finezyjnie, bądź topornie. Tak samo jak budując
                      własnoręcznie dom można postawić tzw. 'gargamela' bądź też dzieło sztuki.
                      Większość ludzi chciałaby chyba obcować jednak z tym drugim.
                      Co do meritum - nadal uważam, że M. Olejnik nie jest rzetelna ani dociekliwa
                      pracując metodami opisanymi wcześniej.

> > No bo cóż jest odkrywczego w prowadzeniu programu
                      > > poniższą metodą:
                      > > Wziął Pan łapówkę?
                      > > - Nie
                      > > No, ale niech Pan powie, wziął ją Pan, prawda? (...)
                      >
                      > Nie rozkładam na czynniki pierwsze programów pani Olejnik. Raz może być
                      > skuteczna jedna metoda, raz druga. Ważne jest to, o ile więcej wiem i
                      >rozumiem kto zawinił, kto oszukuje, kto jest nieudolny, a kto miał wcześniej
                      >rację, ale go nie posłuchano, itp.

Ja mam dobrą spostrzegawczość, a i pamięć niezgorszą i zaręczam, że Pani
                      Olejnik w 80% stosuje metodę nr 1. Z jej pomocą nie dowiem się "kto zawinił,
                      kto oszukuje, kto jest nieudolny itp.", poznam za to dokładnie poglądy
                      polityczne i bieżące nastawienie do rozmówcy ze strony Pani Redaktor.

> > Ten drugi scenariusz wymaga od dziennikarza własnej pracy, może niekoniecz
                      > > nie dziennikarskiego śledztwa przez duże Ś, ale choćby przewertowania
                      > > wszystkich artykułów na dany temat, przeprowadzenia rozmów z osobami,
                      > > których pośrednio dotyczy temat itp. itd.
                      > > Pani Monika Olejnik woli scenariusz pierwszy - nie wymaga on przesadnego
                      > > przygotowywania się do programu, można go odwalić na tzw. pałę, a
                      > > efekt "ostrej dziennikarki" pozostaje. No bo paru ludzi powie "O! Znowu mu
                      > > przyłożyła". Pozostaje tylko kwestia, co z takiego "przyłożenia" wynika, bo
                      > > moim zdaniem nic
                      >
                      > To zależy u kogo. Większość moich znajomych, tak jak i ja, uważa ją za
                      > dziennikarkę numer 1 w Polsce. Moim zdaniem bardzo się przykłada, na przykład
                      >w programach kojarzy bez trudu różne ważne fakty stare i nowe. Nie jest typem
                      > nudziary z archiwum czepiającej się szczegółów zebranych z prasy na
                      >przestrzeni wielu lat jak np. Czajkowska. Wychwytuje to co ważne, a duperele
                      >pomija. To rzadka umiejętność wśród dziennikarzy (np. Paradowska jej nie
                      >posiada).

Zdanie prywatne można mieć jakie się chce i nie mam zamiaru się tego czepiać.
                      Ale co innego czysto indywidualne wrażenia i odczucia, a co innego próba
                      obiektywnej oceny całokształtu.

Kojarzenie faktów starych i nowych jest podstawowym elementem warsztatu
                      dziennikarza, a to że są tacy w RP, którzy tego warunku nie spełniają świadczy
                      jedynie o ogólnym upadku profesji.

Czajkowska rzeczywiście jest beeeeeeeznadziejna, a Paradowska przynudza no, ale
                      nie tłumaczyłbym felerów jakiegoś modelu fiata porównywaniem jego osiągów z
                      radzieckim żiguli i sportowym trabantem;( Wiadomo, że jest w Polsce co najmniej
                      kilka tysięcy dziennikarzy gorszych od Olejnik. Ale to nie znaczy że mamy ją
                      bezkrytycznie wbijać na piedestał...
    • Gość: Mały Olejnik odchodzi z TVN i TVN24 IP: *.chello.pl 11.08.03, 00:36
      Doniosła o tym "Gazeta Wyborcza":

www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,1614573.html

A dyskusja na ten ten temat trafiła do Forum - Gospodarka.
      Najwyraźniej w całej tej sprawie najważniejsze są dla redaktorów GW aspekty
      finansowe, a Forum - Telewizja mogłoby nie być...
    • Gość: Kama Bardzo żałuje, ze nie bedzie jej w TVN. TVN to g.. IP: 149.156.213.* 11.08.03, 22:11
      Ciekawe czy po atakach Olejnik sprzed lat na Solorza, Solorz ugnie się i
      wiezmie ja do swojej telewizji.
      Kompletnie zszedl TVN na psy.
      • Gość: eroll Re: Bardzo żałuje, ze nie bedzie jej w TVN. TVN t IP: *.chello.pl 11.08.03, 22:28
        dziś tvn trzymają tylko fakty które są i myślę że jeszcze długo będą najlepszym
        programem informacyjnym ale nie mogę już powiedzieć tak jak przed kilkoma
        miesiącami że to najlepsza polska telewizja, broni się tym co osiągnęła kiedyś,
        o tym że była stacją numer 1 świadczy to że inne stacje chciały mieć swoje
        fakty, swojego big brothera także swoją Olejnik(w tvp Pieńkowska w polsacie
        Gawryluk) na razie dla mnie numer 1 to polsat.
        • Gość: Magda Re: Bardzo żałuje, ze nie bedzie jej w TVN. TVN t IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 23:13
          Odsyłam na PAP- nic nie jest jeszcze przesądzone. Wstrzymajcie się z
          komentarzami.
          • Gość: Mały Bzdura !!! IP: *.chello.pl 11.08.03, 23:24
            Gość portalu: Magda napisał(a):

> Odsyłam na PAP- nic nie jest jeszcze przesądzone. Wstrzymajcie się z
            > komentarzami.

Jesteśmy głosem opinii publicznej. To buractwo na pewno podczytuje to co tutaj
            piszemy. Nie ma co siedzieć na d.... i się godzić ze wszystkim.
            • Gość: magda Re: Bzdura !!! IP: *.acn.waw.pl 12.08.03, 00:20

> Gość portalu: Magda napisał(a):
              >
              > > Odsyłam na PAP- nic nie jest jeszcze przesądzone. Wstrzymajcie się z
              > > komentarzami.
              >
              > Jesteśmy głosem opinii publicznej. To buractwo na pewno podczytuje to co
              tutaj
              > piszemy. Nie ma co siedzieć na d.... i się godzić ze wszystkim.

BURACTWO- kogo masz na myśli?????????????
              • Gość: Mały Re: Bzdura !!! IP: *.chello.pl 12.08.03, 00:31

> Gość portalu: Mały napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Magda napisał(a):
                > >
                > > > Odsyłam na PAP- nic nie jest jeszcze przesądzone. Wstrzymajcie się z
                > > > komentarzami.
                > >
                > > Jesteśmy głosem opinii publicznej. To buractwo na pewno podczytuje to co
                > tutaj
                > > piszemy. Nie ma co siedzieć na d.... i się godzić ze wszystkim.
                >
                >
                > BURACTWO- kogo masz na myśli?????????????

Tych którzy doprowadzili do usunięcia "Kropki..." i Olejnik z TVN.
              • Gość: xxx Re: Bzdura !!! IP: 62.233.183.* 29.08.03, 00:01

>
                > BURACTWO- kogo masz na myśli?????????????

Chyba Zarzad TVN?
    • Gość: GUCIO Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: 80.50.99.* 11.08.03, 23:19
      MOŻE PRZEJDZIE DO POLSATU??????????????
      • Gość: control Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 13:41
        nie martw się, z pewno.ścia spadnie na 4 łapy, bo jest dyspozycyjna i ktos ją
        zatrudni.
    • Gość: misiekY Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 16:45
      Bez kropki to już koniec?! Czego koniec? Zobaczyśz, że nic sie nie stanie.
    • agoniapl Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. 15.08.03, 11:53
      oby Polsat kupił Olejnik
      i niech tvn dostanie po dupie.

poraz najwyższa
    • agoniapl Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. 15.08.03, 13:23
      a Olejnik dzisiaj wraca z urlopu
      ciekawe co teraz pocznie
    • agoniapl Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. 16.08.03, 12:35
      kropka bedzie w ....... Polsacie
    • Gość: r.e.r.e Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: eurocom:* / 192.168.10.* 16.08.03, 15:42
      ja na miejscu Solorza odkupiłbym Olejnik i jej "kropke nad i" dał o godzinie
      19, tuz po informacjach,które przesunołbym na 18.30! To by się na pewno musiało
      udać...:-)
      • Gość: magda Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: 66.69.163.* 16.08.03, 16:10
        Tez Uwazam, ze to dobry pomysl. Moze sie udac. Ja trzymalabym kciuki za to
        przedsiewziecie.
        • inny.obserwator Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. 18.08.03, 00:58
          i co? nie ogladalibyscie wtedy Faktow? tylko "kropke" na polsacie???
          • Gość: xxx Nie ma watpliwosci IP: 62.233.183.* 18.08.03, 14:23
            Lis przegralby z Olejnik przynajmniej wsrod ludzi interesujacyhc sie polityka.
            Ja wybralabym Olejnik o 19.00.
            • Gość: r Re: Nie ma watpliwosci IP: 217.98.232.* 18.08.03, 15:05
              Gość portalu: xxx napisał(a):

> Lis przegralby z Olejnik przynajmniej wsrod ludzi interesujacyhc sie polityka.
              > Ja wybralabym Olejnik o 19.00.

Ja być może też bym wybrał Kropkę. Fakty mogłyby pójść w pewnej częsci w
              odstawkę, dlatego, że ludzie interesujący się polityką, czerpią informacje z
              różnych źródeł (głównie z prasy). Nie oszukujmy się, serwisy informacyjne mało
              znaczą dla takich ludzi. To jest tylko podsumowanie dnia. Tu bardziej
              interesujący jest sposób przedstawiania informacji dla kilku milionów ludzi.
              Telewizja sama nic nie tworzy, w odróżnieniu od prasy. Jedynym wyjątkiem są
              właśnie wywiady telewizyjne. Ale w takiej Kropce przecież też niczego się nie
              dowiadujemy. Politycy nie w tego typu programach ujawniają przełomowe
              informacje.
              Plusem dla Polsatu w takiej sutuacji byłby wzrost oglądalności Informacji. Ale
              o czym my mówimy. Olejnik nie pójdzie do Polsatu, bo tam Gawryluk za długo
              pracowała na swoją pozycję. I bardzo dobrze. Stacje prywatne muszą przede
              wszystkim walczyć o osłabienie TVP, a nie między sobą. Problem polega na tym,
              że masa widzów Wiadomości TVP to osoby starsze lub nie interesujące się
              szczególnie polityką, przyzwyczajone do telewizji publicznej. TVP bryluje nie z
              powodu jakości programów informacyjnych, a właśnie z powodu 50 letniego
              przyzwyczajenia. Ale to się powoli zmienia.
              • Gość: r.e.r.e Re: Nie ma watpliwosci IP: eurocom:* / 192.168.10.* 18.08.03, 16:54
                Ale
                > o czym my mówimy. Olejnik nie pójdzie do Polsatu, bo tam Gawryluk za długo
                > pracowała na swoją pozycję. I bardzo dobrze. Stacje prywatne muszą przede
                > wszystkim walczyć o osłabienie TVP, a nie między sobą. Problem polega na tym,
                > że masa widzów Wiadomości TVP to osoby starsze lub nie interesujące się
                > szczególnie polityką, przyzwyczajone do telewizji publicznej. TVP bryluje nie
                z
                >
                > powodu jakości programów informacyjnych, a właśnie z powodu 50 letniego
                > przyzwyczajenia. Ale to się powoli zmienia.

ale co ma gawryluk do olejnik? przecież one są z "innej bajki". poza tym kto
                powiedział, że nocne graffiti miałoby przestac wychodzić? polacy lubia tego
                typu programy, a 2 takie "gwiazdy" na jednym kanale to by było coś! to się po
                prostu nie może nie udać. tvn by zwatpił! ciekawe czy solorz czyta to forum?
                • Gość: magda Re: Nie ma watpliwosci IP: 66.69.163.* 18.08.03, 17:31
                  jestem za! I tez bym w takiej sytuacji wybrala Olejnik, a nie Lisa.A moze Lis
                  przejdzie do Polsatu prowdzic informacje? ale by byly jaja niezle! Lis i
                  Olejnik w Polsacie! Ale by Tvn stracil...!
                  Czy taka wersja jest choc w czesci mozliwa?
                  Tuhanko, jesli to czytasz, napisz czy wiesz cos o tej sprawie. Moze sa jakies
                  przecieki.
                  Dzieki z gory za informacje.
                  • Gość: r Re: Nie ma watpliwosci IP: 217.98.232.* 18.08.03, 17:52

> jestem za! I tez bym w takiej sytuacji wybrala Olejnik, a nie Lisa.A moze Lis
                    > przejdzie do Polsatu prowdzic informacje? ale by byly jaja niezle! Lis i
                    > Olejnik w Polsacie! Ale by Tvn stracil...!
                    > Czy taka wersja jest choc w czesci mozliwa?
                    > Tuhanko, jesli to czytasz, napisz czy wiesz cos o tej sprawie. Moze sa jakies
                    > przecieki.
                    > Dzieki z gory za informacje.

No nie przesadzajmy. Polsat już od kilku lat tworzy swoją własną ekipę i walczy
                    powoli o pozycję. Mam nadzieję, że im to wyjdzie, bo tylko konkurencja podnosi
                    jakość i wiarygodność. Nie ma więc najmniejszego powodu, żeby Lis(???) miał tam
                    przechodzić. To by burzyło w jakimś sensie porządek na rynku programów
                    informacyjnych. A takie rzeczy, jak uznanie i oddanie widzów buduje się latami.
                    Lis niech lepiej zostaje w Faktach, bo tam jest jego miejsce. Chociaż osobiście
                    mam nadzieję, że za jakiś czas przestanie prowadzić Fakty i pojawią się nowe
                    osoby, budzące mniej kontrowersji. A Lis mógłby robić jakieś własne programy,
                    niekoniecznie serwisy informacyjne. Nadawałby się do tego. W końcu facet ma łeb
                    na karku.
                • Gość: r Re: Nie ma watpliwosci IP: 217.98.232.* 18.08.03, 17:42
                  Gość portalu: r.e.r.e napisał(a):

> ale co ma gawryluk do olejnik? przecież one są z "innej bajki". poza tym kto
                  > powiedział, że nocne graffiti miałoby przestac wychodzić? polacy lubia tego
                  > typu programy, a 2 takie "gwiazdy" na jednym kanale to by było coś! to się po
                  > prostu nie może nie udać. tvn by zwatpił! ciekawe czy solorz czyta to forum?

One są z tej samej bajki. Gawryluk też przeprowadza wywiady. Gdyby mieli walnąć
                  program z Olejnik o 19.00, to co by powiedziała Gawryluk, prowadząc analogiczny
                  program o północy??? Zresztą gdyby mieli coś takiego dać o tej porze, to
                  zrobiliby to już dawno. Przez jakiś czas Graffiti było nadawane wcześniej, ale
                  się chyba nie przyjęło. W godzinach popołudniowo-wieczornych trudo już
                  cokolwiek upchnąć, patrząc na zatłok, jakie tworzą wszystkie stacje. Ale
                  przeniesienie Informacji na 18.30 to strzał w dziesiątkę.

• Gość: r.e.r.e Re: Nie ma watpliwosci IP: eurocom:* / 192.168.10.* 30.08.03, 13:04

> One są z tej samej bajki. Gawryluk też przeprowadza wywiady.

To niech sie gawryluk zajmie tylko informacjami a wywiadami olejnik. Dla mnie
                    osobiście to gawryluk jest dobra jako spikerka ale jako prowadząca wywiady jest
                    beznadziejna. Nawet nie potrafie dokładnie powiedzieć co mi nie pasuje. Po
                    prostu nie i tyle. Mnie osobiście bardziej odpowiada styl olejnik. A poza
                    tym,jak mozna wyczytac między wierszami w "przekroju" już podobno trwaja
                    rozmowy na ten temat, więc pozyjemy, zobaczymy...
          • Gość: r.e.r.e Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. IP: eurocom:* / 192.168.10.* 18.08.03, 16:48
            inny.obserwator napisał:

> i co? nie ogladalibyscie wtedy Faktow? tylko "kropke" na polsacie???
            ja na pewno tak, na 100% może ogladalnośc na początku nie byłaby cudowna ale
            coś by tam faktom ubyło (i to na pewno o tyle,że by to zauwazyli i pluli sobie
            w brode)!!!
      • Gość: xxx Swietny pomysl - Olejnik kontra Lis IP: 62.233.183.* 18.08.03, 00:14
        • Gość: magda Re: Swietny pomysl - Olejnik kontra Lis IP: 66.69.163.* 18.08.03, 01:17
          A moze Olejnik kontra Pochanke? Bo Lis tez moze Faktow nie prowadzic.
          • Gość: xxxx Re: Swietny pomysl - Olejnik kontra Lis IP: eurocom:* / 192.168.10.* 01.09.03, 19:54

> A moze Olejnik kontra Pochanke? Bo Lis tez moze Faktow nie prowadzic.
            a weze się kobieto zastanów co opisujesz i nie rób z siebie blondyny!
    • agoniapl Re: Nie bedzie kropki w tvn. To juz jest koniec.. 17.08.03, 23:29
    • Gość: Kama Wczoraj w RZepie IP: 149.156.213.* 28.08.03, 13:08
      Wczoraj w Rzeczpospolitej tvnowcy udowadniali, ze docenili Olejnik jako
      gwiazde, a wystep w TVN 24 byl prestizowy dla redaktor MOniki O.
      Chyba tYlko widzowie tego nie doceniaja.
      • Gość: Mały Zwykły fałsz i obłuda IP: *.chello.pl 29.08.03, 00:21
        Tu nie chodzi o żadne "środowiska opiniotwórcze", jak pisze Zarząd TVN. Ci
        ludzie na ogół nie mają kłopotów z wyrobieniem sobie zdania na temat sytuacji
        politycznej. "Kropka" w tym pomagała, ale nie była aż tak ważna. Te środowiska
        przede wszystkim czytają prasę od GW wzwyż, słuchają radia i korzystają z
        Internetu. Tutaj chodzi o pozostałą część elektoratu, która z prasy czyta
        tylko "Superekspress" albo kolorowe pisemka, wiedzę o świecie czerpie głównie z
        telewizji, a zdanie środowisk opiniotwórczych, jak i je same, ma w tzw.
        głębokim poważaniu. Uważa bowiem, że politycy to oszuści, biznesmeni to
        złodzieje, a gwiazdy TV i kina to damy lekkich obyczajów albo geje. Polscy
        wyborcy, składający się w większosci z takich ludzi, już nieraz zrobili figla
        (np. głosując na Tymińskiego albo na Samoobronę) i to o nich idzie walka, a nie
        o mało znaczącą w statystykach wyborczych elitę. Jeżeli ci ludzie się
        przekonają, że SLD jest już do odstrzału, to nie ma siły, będzie musiała ta
        zacna formacja pożegnać się z władzą, a może i z polityką w ogóle, tak jak dwa
        lata temu AWS. Wydaje mi się, że Olejnik, dzięki swojej wyrazistości i
        medialności, trafiała również do takich ludzi, nawet jeśli ją oglądali
        przypadkiem nie chcąc przegapić filmu, albo przerzucając kanały.
    • Gość: wacus ojej:( IP: 123.123.123.* 31.08.03, 03:21
    • Gość: wacus ojej:( IP: *.oucs.ox.ac.uk 31.08.03, 03:24
      .
      • Gość: wacus Re: ojej:( IP: *.*.*.* 31.08.03, 03:26
        ..
        • Gość: wacus Re: ojej:( IP: *.*.*.* 31.08.03, 03:27
          ...
          • Gość: wacus Re: ojej:( IP: 216.40.240.* 31.08.03, 03:27
            ....
            • Gość: Gość portalu: wacu Re: ojej:( IP: 198.144.7.* 31.08.03, 03:31
              .....
              • Gość: wacus Re: ojej:( IP: *.com 31.08.03, 03:36
                .........
                • Gość: wacus, Re: ojej:( IP: 202.29.15.* 31.08.03, 03:45
                  .
                  • Gość: wacis Re: ojej:( IP: 216.239.57.* 31.08.03, 03:46
                    ,
                    • Gość: hjg Re: ojej:(hjg IP: 216.239.51.* 31.08.03, 03:49
                      hj
                      • Gość: klj Re: ojej:(hjg IP: 170.140.50.* 31.08.03, 03:52
                        jkl
                        • Gość: hjk Re: ojej:(hjg IP: *.lss.wisc.edu 31.08.03, 03:53
                          hjk
                          • Gość: ljk Re: ojej:(hjg IP: *.lss.wisc.edu 31.08.03, 03:54
                            klj
                            • Gość: lk Re: ojej:(hjg IP: 198.144.7.* 31.08.03, 03:55
                              mk
                              • Gość: hj Re: ojej:(hjg IP: 207.106.22.* 31.08.03, 03:57
                                jh
                                • Gość: Gość portalu: hjk Re: ojej:(hjg IP: *.nic.ad.jp 31.08.03, 03:58
                                  hjkjk
                                  • Gość: lk; Re: ojej:(hjg IP: 209.151.65.* 31.08.03, 03:59
                                    kl;
                                    • Gość: ghjhjg Re: ojej:(hjg IP: 66.54.216.* 31.08.03, 04:01
                                      ghj
                                      • Gość: Gość portalu: kl; Re: ojej:(hjg IP: 209.115.132.* 31.08.03, 04:01
                                        kl;bhmjm
                                        • Gość: ;kl Re: ojej:(hjg IP: 209.151.67.* 31.08.03, 04:02
                                          ;kl
                                          • Gość: Gość portalu: hjkh Re: ojej:(hjg IP: *.fastdnsservers.com 31.08.03, 04:04
                                            hjkjkjk
                                            • Gość: hj Re: ojej:(hjg IP: *.efficientdns.com 31.08.03, 04:05
                                              hjkhhhhh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka