Dodaj do ulubionych

jeneralski

IP: *.acn.pl / 10.67.4.* 13.08.03, 23:48
ciekawe jak skończy?
Obserwuj wątek
    • inny.obserwator Re: jeneralski 13.08.03, 23:52
      zle
      • Gość: eroll Re: jeneralski IP: *.chello.pl 14.08.03, 00:08
        może jako kolejny rzecznik rządu jeśli oczywiście koalicja będzie trwać a
        niestety chyba będzie.
    • Gość: r Re: jeneralski IP: 217.98.232.* 14.08.03, 00:09
      Gość portalu: w. napisał(a):

> ciekawe jak skończy?

Tak, jak Miller - długo, w bólach, z kamienną twarzą. Sam nie odejdzie. Na
      pewno nie jak mężczyzna:)
      Jak będą roszady personalne w TVP, to albo zmieni nastawienie, albo odejdzie.
      Biorąc pod uwagę fakt, że nikt by go nie przyjął do pracy w innej telewizji, to
      raczej zobaczymy reaktywację "niezależnego" Jenerała Sławka.
      • Gość: fiuta Re: jeneralski IP: *.rtk.net.pl 14.08.03, 00:12
        a możecie sprecyzować, co w tym Facecie (dośc normalnym,
        wg mnie) wam się nie podoba, że tak po nim ujeżdżacie?
        • Gość: r Re: jeneralski IP: 217.98.232.* 14.08.03, 00:29
          Każdy kto autoryzuje swoim wizerunkiem manipulacje TVP... eh, dzkoda gadać.
          Dla mnie ten gość sprawia wrażenie rasowego aparatczyka. Nie jestem teraz w
          stanie przytoczyć przykładów, ale kilka razy widziałem zachowanie tego gościa w
          czasie Wiadomości, gdy z zacietrzewieniem atakował różne rzeczy, próbując, na
          przykład, bronić "autorytetu" TVP. Nie oglądałem wczoraj Monitora, ale podobno
          był to jeden z jego "lepszych" pokazów. Tak jak mówię, nie przytoczę teraz
          konkretnych przykładów, ale takie mam wrażenie, gdy go sobie przypominam. Może
          to mylne wrażenie, ale nic na to nie poradzę.
          • inny.obserwator Re: jeneralski 14.08.03, 00:46
            r, widze, ze sie rozumiemy:)
          • Gość: olej Re: jeneralski IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 16:20
            Kurczę, niezły jesteś, gościu.
            Nic nie wiem, ale za to cos powiem...
            Dobre... Nic dziwnego, że masz poparcie z TVN-u.
            • Gość: r Re: jeneralski IP: 217.98.232.* 14.08.03, 16:54
              Wiesz, możesz bronic Jeneralskiego i "rzetelności" TVP, to Twoja sprawa. To
              świadczy tylko o Tobie. Pewnie wolałbyś, żeby o dyspozycyjności TVP się nie
              mówiło. Ty masz zapewne spisane na kartce wszyskie wypowiedzi Lisa i słowo w
              słowo jesteś w stanie wszystko udokumentować. Ja takim miłośnikiem TVP nie
              jestem, więc tego nie mam.
              Co do wrażenia i bycia przkonanym, co do różnych rzeczy, to jest to normalne.
              Ja, na przykład, nie pamiętam, jakie miałem pytania na maturze ustnej, czy
              pisemnej, ale jestem PRZEKONANY, że zdałem.
            • Gość: r Re: jeneralski IP: 217.98.232.* 14.08.03, 17:39
              A jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości co do TVP, to przejrzyj sobie stenogramy
              z komisji śledczej, poczytaj oświadczenia Stowarzyszenia Dziennikarzy Polski.
              Ale taki beton partyjny pewnie nie ma wątpliwości.
            • inny.obserwator Re: jeneralski 14.08.03, 21:45
              Gość portalu: olej napisał(a):

> Kurczę, niezły jesteś, gościu.
              > Nic nie wiem, ale za to cos powiem...
              > Dobre... Nic dziwnego, że masz poparcie z TVN-u.

Jakie poparcie? Co Ty wymysliles?
              • tuhanka Re: jeneralski 14.08.03, 21:50
                E tam, broni Jeneralskiego, bo to jego krajan z Bydgoszczy, nie demonizujmy...
                Każda pliszka swój ogonek chwali... ja Jeneralskiego nie lubię, ale pamiętam o
                tym, że w telewizorze jest wyłącznik i potrafię zrobić z niego użytek.
              • Gość: r Re: jeneralski IP: 217.98.232.* 14.08.03, 22:02
                inny.obserwator napisał:

> Jakie poparcie? Co Ty wymysliles?

Nie ma się co dziwić. Czytając dywagacje tego gościa, można dojść do wniosku,
                że to typowy partyjny aparatczyk. Będzie gryzł i opluwał. Nigdy nie zdradzi
                wpojonych ideałów. Wierność do grobowej deski. Jak bym wierzył w teorie
                spiskowe, to bym powiedział, że tacy jak on pojawiają się tu z polecenia.
    • antyrys Re: jeneralski 14.08.03, 08:57
      Wyjątkowa kreatura. Dyspozycyjny, mierny dziennikarzyna,
      wykorzystujący "ten" czas bez jakichkolwiek zachamowań,
      na kreowanie siebie i swoich dysponentów z wiadomej
      opcji. Gdyby miał "szczęście" pracować w TVP podczas
      stanu wojennego, przebiłby swoim jadem gada o nazwisku
      Barański. I paru innych. Totalna żenada.
      • Gość: duck ass Re: jeneralski IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 09:13
        To samo - tyle że od strony opcji PiSuarowej - mozna by rzec o herr Lisie i
        jego Lisowszczykach. Swoją drogą to obiektywizm i apolityczność Faktów znowu
        widać było wczoraj - nawet 'żartu' Lisek na ten temat nie zapodał, a przeciez
        tak lubi błyszczeć w tych docinkach pod adresem komuchów. Obstawiam że gdyby
        zamiast Kaczej Dupy ta sprawa dotyczyła jakiegoś wyższego z SLD to Lisi
        pyszczek nie zamykał by się w komentarzach na ten temat co najmniej przez 15
        minut wydania Faktów a wierni Lisowszczycy śledzili by sprawę jak cholera.
        No bo ruszyć Kaczora to tak jak.. Czy jest większy grzech???
        Ja tam miałam satysfakcję widząc pocącego, śliniącego się i zdenerwowanego
        Kaczora - więcej takich kopów i może ta kreatura w końcu zdechnie w życiu
        politycznym.
        z wyrazami szacunku - nawet dla herr Lisa - Inka.
        • Gość: olej Re: jeneralski IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 16:26
          sorry, inka, ten post nie był do ciebie tylko do antychrysta czy jak mu tam.
          No, masz buzi i nie gniewaj się :)
          • antyrys Re: jeneralski 14.08.03, 17:23
            Gość portalu: olej napisał(a):

> sorry, inka, ten post nie był do ciebie tylko do
            antychrysta czy jak mu tam.

Kiepski dowcip z tym antychrystem. Zresztą jak wszystko
            co firmowane przez Bydgoszcz. Przynajmniej ostatnio.
            Niestety, ci, którzy produkują się w TVP i sejmie, a
            niektórzy także na forum, chluby temu uroczemu miastu nie
            przynoszą. Pozdrawiam zdroworozsądkowych mieszkańców
            Bydgoszczy.
      • Gość: olej Re: jeneralski IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 16:24
        ty, nie pluj sie tak, bo to nie chlew.
        I w dodatku cebulą jedziesz...
        a o S.Jeneralskim mów "pan".
        Cóż też to zawiść robi z ludzi... oj, boże boże...
      • Gość: jeneralnyj kritika Re: jeneralski IP: *.smlw.pl / 10.0.1.* 14.08.03, 19:47
        Hello, Antyrys ! Masz absolutną rację. Szkoda czasu na zbyt długie rozwodzenie
        się na temat Jeneralskiego. Jest po prostu maksymalnych rozmiarów padliną.
        Minęło tyle lat od czasu, gdy o 19.30 w szklanym okienku oglądaliśmy
        tuzów "betonowej" propagandy, a ja gdy widzę dziś ten żałosny ryj lekko
        podstarzałego działaczyny ZSMP, to myślę, że tamten czas znów wrócił. Takie
        mordy jak Jeneralski mieli (mają) debilni absolwenci syfiastych WUMLI siedzący
        niestety do dziś na wielu wyższych "stołkach", zdeprawowani instruktorzy
        z pijacko-orgiastycznych obozów szkoleniowych ZSMP i zeszmaceni sekretarze
        gminnych organizacji partyjnych. Jest XXI wiek, 2003 rok, nowa Europa
        i jakże inny ( jak się okazuje pozornie) świat, pytam więc skąd go oni -
        kurwa ! - tego Jeneralskiego wytrzasnęli ? Skąd go wzięli ? Może go
        odmrozili ? Może go zahibernowali wtedy, gdy wyprowadzali sztandar w
        Kongresowej, po to żeby go współcześnie wypuścić na świat, by stał się
        pieprzonym sprawcą zamieszania wszelakiego ... Reasumując - bo szkoda na niego
        czasu - Jeneralski won, natychmiast wypieprzaj z ekranu ! Wielki Fidel
        czeka !
        • inny.obserwator Re: jeneralski 14.08.03, 21:58
          Gość portalu: jeneralnyj kritika napisał(a):

> Jest XXI wiek, 2003 rok, nowa Europa
          > i jakże inny ( jak się okazuje pozornie) świat, pytam więc skąd go oni -
          > kurwa ! - tego Jeneralskiego wytrzasnęli ? Skąd go wzięli ? Może go
          > odmrozili ?

To jest mozliwe:)
    • antyrys korekta 14.08.03, 08:59
      Oczywiście ZAHAMOWAŃ!!!!!
    • Gość: Misio Re: jeneralski IP: 217.153.35.* 14.08.03, 09:20
      Jeneralski, Durczok, Pieńkowska. A co to za różnica? Te same kwalifikacje
      dziennikarskie, intelektualne i moralne. Ulubieńcy towarzysza Kwiatkowskiego,
      opłacani zresztą przez nas, są jacy są. Gdyby byli mądrzy, przyzwoici i
      profesjonalni nie pracowaliby w TVP.
      • Gość: inka Re: jeneralski IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 09:26
        Misio - szlifuj się na prowadzącego Wiadomości, bo pewnie niedługo (o zgrozo!)
        Kaczy Cooper będzie wysoko i potrzebni będą mu tacy oddani jak Ty ;))
        PiSuar News na pewno będą bardziej obiektywne!
        • Gość: r Re: jeneralski IP: 217.98.232.* 14.08.03, 10:12
          Wiesz, widziałem większe kreatury w naszym życiu publicznym niż Kaczory. Sam
          nie jestem ich fanem, bo nie przepadam za lewicą (katolicką czy też nie), ale
          muszę przyznać, że bolą oni Was. I to strasznie. Partia 15% a panika w Waszych
          szeregach, jak by chcieli wysyłać Jaruzelskiego do Hagi. Powidz mi, dlaczego
          tak jest?: Inni takiej paniki nie wywoływali.
          • Gość: olej Re: jeneralski IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 16:34
            Dlaczego? Boście pospólstwo żądne krwi i ofiar. Buzki z walendziakami rozkradły
            już wszystko, napasły brzuchy swoje, swoich katabasów i kochanek i nic wam nie
            będą w stanie dać na dziki żer... Pozostaną wam tylko igrzyska... Tego trzeba
            się bać.
            • Gość: r Re: jeneralski IP: 217.98.232.* 14.08.03, 17:02
              Nie rozumiem, dlaczego piszesz "WY"? Ja napisałem, co sądzę o Kaczyńskim.
              Piszesz, że pseudoprawica kradła itd. Kradli wszyscy. Ale rozumiem Twoją
              frustrację. Teraz nieciekawe czasy przyszły dla towarzyszy. A miało być tak
              pięknie. Ogromne poparcie społeczne, bo "kompetentna" ekipa doszła do władzy.
              No cóz, samo TVP nie wystarczy do kreowania wizerunku. Ilość jadu, jaką tu
              wylewasz, świadczy o tym, że jesteś wiernym towarzyszem. Rasowy beton partyjny.
              Gratuluję.
      • Gość: olej Re: jeneralski IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 16:29
        jasne. u arcybiskupa paetza by robili... majtki "Roma" tył na przód zakładali...
        Pozdrawiam cię, boś głupi wprawdzie, ale przecież żyjątko:)
    • Gość: pokrybala Re: jeneralski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 18:57
      widzę, że panuje tu dobra bolszewicka szkoła - jeżeli nie z nami to przeciw
      nam. W mysl tej zasady np. Durczok musi byc do dupy, bo nie pracuje w TVN, a
      Lis jest the best, bo pracuje. Byli juz tacy, którzy wyznawali taki obiektywizm.
    • antyrys Re: jeneralski 14.08.03, 19:06
      Bardzo piękna wolta. "Pogratulować". Mam w związku z tym
      pytanie. Co zmusza "niezależnych" pp. Jeneralskiego,
      Durczoka, Czyża itp. itd., do firmowania własną twarzą
      tego zakłamania TVP? Żeby nie było wątpliwości: nie
      jestem fanem TVN. I jeszcze jedno. Na TVP łożą podatnicy.
      Podwójnie. W związku z tym, nie życzę sobie wysłuchiwać i
      oglądać apologetów jedynie słusznej partii.
    • Gość: trampek smrodek re:jeneralski IP: *.it-net.pl 14.08.03, 19:33
      chrzanicie chłopaki , że jeneralski jest zły w myśl zasady że wam sie jego gęba
      nie podoba,
      nie jest złym dziennikarzem , nawet moim zdaniem zręczniejszym od olejnik, bo
      nie wali głową mur nie dostając odpowiedzi tylko zadaje pytania otaczające
      pomijając milczeniem brak odpowiedzi goscia
      jedyne co bym mu zarzucił to zbytnia beznamietność w przeprowadzaniu rozmowy,
      co nie jest zreszta takie złe- nie jest dziennikarzem walczącym jak olejnik-
      jest sprawnym egzekutorem, zadającym pytania w imieniu społeczeństwa
      a co odbrony tvp to nie wiem czy jego pozorny brak zaangażowania w to co robi
      pozwoliłby dać wiarę jakimkolwiek próbom agitacji z jego strony
      • Gość: r Re: re:jeneralski IP: 217.98.232.* 14.08.03, 19:54
        Ale jeżeli ktoś siedzi przed kamerą i beznamiętnie prezentuje manipulowane
        materiały, to co można o nim sądzić, jako o dziennikarzu? Nie wiadomo, czy on
        ma wpływ na te materiały(raczej nie), ale to go do końca nie usprawiedliwia.
        Co do jego wywiadów, to faktem jest, że do wyczynów Gembarowskiego, to mu sporo
        brakuje:)
        Skoro nie krytykujesz go, a jednocześnie nie jesteś piewcą niezależności TVP,
        to powiedz mi, jak to było z tym wywiadem z Kaczyńskim. Ja tego wywiadu nie
        oglądałem, a sporo osób twierdzi, że go "poniosło". A zawsze jest rzeczywiście
        w miarę spokojny.
        • Gość: trampek smrodek Re: re:jeneralski IP: *.it-net.pl 14.08.03, 20:12
          ogladałem ten wywiad i to poniosło kaczyńskiego , który wykorzystanie własnego
          niedbalstwa i poczucia bycia ponad , przez gazetę opozycyjną do niego
          nazwał "hucpą sld"
          to kaczyńskiego poniosło dziennikarz zachował spokój do konca - był
          niewzruszony
          a co do materiałów których uzywa - nie wiem ja oceniam go po tym w jakiej
          kolejnosci zadaje pytania "osaczając" pytanego (a poglady może swoje chyba
          mieć -ma chyba prawo do tego nie?- nie zauważyłem że są szczególnie pro w jakąś
          stronę)
          • Gość: r Re: re:jeneralski IP: 217.98.232.* 14.08.03, 20:32
            Z Kaczyńskim to nie nowość, że go ponosi, gdy są na niego ataki personalne.
            Zresztą to nawet śmiesznie wygląda, bo zwykle jest dość flegmatyczny.
            Co do Trybuny, to chyba nikt nie ma wątpliwości. Żeby naczelnego gazety
            wyznaczał szef partii, to coś więcej niż bycie w opozycji. Zresztą jeżeli znasz
            sprawę i czytałeś artykuł, to nie możesz mieć wątpliwości, że to była
            prowokacja polityczna, która miała na celu oczernienie Kaczyńskiego (sam za nim
            nie przepadam). To nie był zwykły artykuł krytyczny gazety opozycyjnej.

A co do Jeneralskiego, to mi nie chodziło o materiały do wywiadów, tylko
            o "Wiadomości".
    • Gość: Agencja TASS Re: jeneralski IP: *.chello.pl 14.08.03, 23:04
      Jeneralski wygląda jakby miał stale zatwardzenie. Tak jak aktor amerykański
      Robin Williams.
    • michal_82 Re: jeneralski 15.08.03, 02:38
      Gość portalu: w. napisał(a):

> ciekawe jak skończy?

Dzisiaj skończył zapraszając na Monitor w poniedziałek z Markiem Czyżem. ;)

A co oceny jego osoby, to lubię tego prezentera. Podoba mi się spokojny tryb
      przeprowadzania rozmów i prezentowania przez niego "Wiadomości". Nie mam mu nic
      do zarzucenia.
    • agoniapl Re: jeneralski 15.08.03, 13:32
      zostanie redaktorem naczelnym Trybunu

tam jego miejsce
      • Gość: a Re: jeneralski IP: *.acn.pl 15.08.03, 19:25
        Typowy dyspozycyjny aparatczyk.
        Bleeeee
        • agoniapl Re: jeneralski 16.08.03, 12:18
          niestety
          a ten wywiad z kaczyńskim byl żenujacy
          • Gość: trampek smrodek Re: jeneralski IP: *.it-net.pl 17.08.03, 23:14
            a co było w nim żenującego?
            dziennikarz jest po to żeby zadawać niewygodne pytania politykom i jeneralski
            to robi niezaleznie czy pyta kogoś z pis czy sld
            kaczyński atakował a on zadawał mu po prostu grzecznie pytania
            i tyle , zreszta mozna sobie zapewne obejrzeć ten wywiad na stronce tvp
    • Gość: Kama Przyzwyczajenie do wlasnych pogladow IP: 149.156.213.* 19.08.03, 15:47
      Jak sie ktos przyzwyczai do tego, ze TVP jest upolityczniona, to juz ten
      argument eksploatuje wszedzie. Nawet w dyskusji programach o dzdzownicach.
      Jeneralski dobrze czyta wiadomosci. Moim zdaniem sprawniej niz Lis. Nie jest
      zbyt przystojny, ale to mi nie przeszkadza specjalnie.
      Nie przypominam sobie, aby zaciekle bronil SLD, PSL czy rzadu. Pytania stawia
      lepiej niz Durczok, ktory za to jest bardziej komuniktywny.
      To tak jak ze stwierdzeniami: TVP jest czerwona, TVN wielkomiejska a Polsat
      wiejski. I zadne z nich nie jest prawdziwe.
      • Gość: r Re: Przyzwyczajenie do wlasnych pogladow IP: 217.98.232.* 19.08.03, 16:49
        Gość portalu: Kama napisał(a):

> To tak jak ze stwierdzeniami: TVP jest czerwona, TVN wielkomiejska a Polsat
        > wiejski. I zadne z nich nie jest prawdziwe.

A ostatnia "afera" z Kaczorem była najlepszym przykładem obiektywizmu TVP :)
        Barański musiał piać z zachwytu. Może i sytuacja wygląda trochę lepiej, ale
        jedyną przyczyną takiej sytuacji jest smród, jaki się zrobił po aferze Rywina.
        • Gość: xxx Jeneralski nic do tego nie ma IP: 62.233.183.* 19.08.03, 19:38
          To jest troche tak, ze jak nasi bija to dobrze, a jak naszych to zle. Kaczynski
          sam sie o to prosil. Jak facet wyksztalcony moze robic takie bledy? Poslanka
          Beger, Lepper, nawet don Miller moga sie tlumaczyc, ale prawnik, ktory sam te
          ustawe zmajstrowal. POza tym to proste jak drut - nalezalo podac wszystkie
          dochody, zeby sprawdzic ile posel, urzedenik czy inny darmozjad mial na
          wejsciu. Co to za tlumaczenie, ze cos bylo niejasne. To jest jasne i proste. A
          Kaczynski? Czasem robi z siebie idiote, z calym szacunkiem dla jego kariery
          politycznej.
          A Jeneralski? Moim zdaniem jest niezly. Ten jego spokoj to ciekawa rzecz w
          telewizji. Taka postac drugiego planu, ale moze kiedys bedzie Turskim II.
          • Gość: r Re: Jeneralski nic do tego nie ma IP: 217.98.232.* 19.08.03, 20:15
            Gość portalu: xxx napisał(a):

> To jest troche tak, ze jak nasi bija to dobrze, a jak naszych to zle.

Ja chyba będę musiał przy każdym poście pisać, że nie jestem wielkim fanem
            Kaczora :)

Mi tutaj chodzi raczej o zrobienie atmosfery, która miała dać iluzję, że Kaczor
            zataił dochody. A tymczasem każdy kto wie, o co chdzi w całej sprawie, nie
            może mieć wątpliwości, że to była prowokacja Barańskiego. On to ma we krwi. A
            Wiadomości zrobiły z tego niusa dnia.

Kaczynski
            >
            > sam sie o to prosil. Jak facet wyksztalcony moze robic takie bledy? Poslanka
            > Beger, Lepper, nawet don Miller moga sie tlumaczyc, ale prawnik, ktory sam te
            > ustawe zmajstrowal. POza tym to proste jak drut - nalezalo podac wszystkie
            > dochody, zeby sprawdzic ile posel, urzedenik czy inny darmozjad mial na
            > wejsciu. Co to za tlumaczenie, ze cos bylo niejasne. To jest jasne i proste.

Ale nie dla naszych politykierów. Ten sam błąd zrobiła masa ludzi. (w tym
            ministowie)

> Kaczynski? Czasem robi z siebie idiote, z calym szacunkiem dla jego kariery
            > politycznej.

No to tu się zgadzamy.

> A Jeneralski? Moim zdaniem jest niezly. Ten jego spokoj to ciekawa rzecz w
            > telewizji. Taka postac drugiego planu, ale moze kiedys bedzie Turskim II.

No to tutaj się nie zgadzamy. Za dziennikarzami TVP będzie się ciągnąć opinia...
            Jedyną chyba osobą z tej ekipy, która mogłaby sobie z tym poradzić, jest
            Durczok. (patrząc oczywiście perspektywicznie)
            • Gość: xxx Lis to zero? IP: 62.233.183.* 19.08.03, 20:28
              Przyjmujac takie kryteria to Lis jako byly dziennikarz TVP to zero.
              POza tym kazdy dziennikarz, kazdej stacji jest w pewnym stopniu dyspozycyjny.
              • Gość: r Re: Lis to zero? IP: 217.98.232.* 19.08.03, 20:42

> Przyjmujac takie kryteria to Lis jako byly dziennikarz TVP to zero.
                > POza tym kazdy dziennikarz, kazdej stacji jest w pewnym stopniu dyspozycyjny.

Ja miałem na myśli obecną ekipę. Od dłuższego czasu mówiło się o
                upolitycznieniu TVP. Sprawa Rywina stanowi tylko uwiarygodnienie tego faktu dla
                szerszej części opinii publicznej. Kwiatkowski już się nigdy z tego brudu nie
                otrzepie.

Nie twierdzę, że za Walendziaka było świetnie, ale teraz jest "klimat" na te
                sprawy. Każdy kto się interesuje polityką i mediami wie, dlaczego tak jest:)
                • Gość: xxx Re: Lis to zero? IP: 62.233.183.* 19.08.03, 20:52
                  O upolitycznieniu TVP mowi sie od 50 lat. Nieustannie.
                  • Gość: r Re: Lis to zero? IP: 217.98.232.* 19.08.03, 21:25

> O upolitycznieniu TVP mowi sie od 50 lat. Nieustannie.

Bardzo śmieszne :)... i takie porównywalne.
                • Gość: xxx Nie wierze IP: 62.233.183.* 19.08.03, 20:56
                  Nie wierze, ze naciski na Polsat i TVN sa mniejsze.
                  • Gość: r Re: Nie wierze IP: 217.98.232.* 19.08.03, 21:18

> Nie wierze, ze naciski na Polsat i TVN sa mniejsze.

Nie przesadzaj. Newsweek pisał, że materiał o pożyczce Millera w banku
                    Gudzowatego kazał zdjąć sam Kwiatkowski (o ile pamiętam). Lis jest chyba
                    hegemonem w Faktach. Jak go posłuchasz na przykład w Toku, to nie będziesz mieć
                    wątpliwości, że Fakty pokrywają się dokładnie z jego wyobrażeniem na temat
                    polityki. A co do Polsatu, to kto miałby tam naciskać? Solorz, który ma
                    problemy ze sformułowaniem kilku zdań?
                    • Gość: xxx Re: Nie wierze IP: 62.233.183.* 19.08.03, 21:41
                      Gość portalu: r napisał(a):

> Gość portalu: xxx napisał(a):
                      >
                      > > Nie wierze, ze naciski na Polsat i TVN sa
                      mniejsze.
                      >
                      > Nie przesadzaj. Newsweek pisał, że materiał o
                      pożyczce Millera w banku
                      > Gudzowatego kazał zdjąć sam Kwiatkowski (o
                      ile pamiętam).
                      A ile wiadomosci zdjeto na prosbe pana Waltera i
                      Solorza, po uprzedniej interewencji innych osob?
                      Tego nikt nie mowi, bo to jest biznes prywatny, a
                      publiczna ma misje, wiec jej mozna wszystko
                      zarzucic.
                      Lis jest chyba
                      > hegemonem w Faktach. Jak go posłuchasz na
                      przykład w Toku, to nie będziesz mieć
                      > wątpliwości, że Fakty pokrywają się dokładnie z
                      jego wyobrażeniem na temat
                      > polityki.
                      Wyobrazenie Lisa na temat polityki mnie nie
                      interesuje w ogole. Nawet nie mam ochoty
                      skazywac sie na dodatkowy kontakt z tym facetem
                      w Toku. Jesli jest jak piszesz, to akurat to nie jest
                      komplement pod adresem dziennikarza.
                      A co do Polsatu, to kto miałby tam naciskać?
                      Solorz, który ma
                      > problemy ze sformułowaniem kilku zdań?
                      Gdyby Solorz mial klopoty z mysleniem i
                      mowieniem, to nie mialby takiej wladzy i pieniedzy.
                      Jak na razie dwa Waltery moga za nim buty nosic.
                      A tak poza tym, to odeszlismy od watku pt.
                      JENERALSKI. :-)
                      • Gość: r Re: Nie wierze IP: 217.98.232.* 19.08.03, 22:14
                        Na TVP wszyscy muszą płacić, więc oczywiste jest, że musi być obiektywna. Fakty
                        zdobyły dobrą reputację i to boli działaczy szerokiego obozu z
                        SLD. "Informacje" ich nie bolą. Bolą ich "Fakty". Nie wiem, czy Walter ściągał
                        wiadomości polityczne w Faktach, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Fakty
                        tłukły tak zwaną prawicę, gdy rządziła i tłuką teraz SLD. Nie ulega chyba
                        wątpliwości, że są badziej wiarygodne niż TVP. Można nie lubić Lisa, ale to nie
                        zmienia faktu, że TVP jest bardziej przychylna dla SLD.
                        Co do Solorza. Zobacz oglądalność Faktów i Informacji, a później porównaj zasię
                        obu stacji i będziesz wiedzieć, kto potrafił zrobić serwis informacyjny.
                        A o Solorzu już od dawna krążą opinie, że to nie jest facet zbyt lotny i sam
                        nie za bardzo ma pojęcie o telewizji. A otofragment rozmowy Michnik-Rywin o
                        Solorzu i Polsacie:

R.: Solorz jest człowiekiem, który rozpierdala każdy interes. Polsat po prostu
                        był trafiony. Nurowski (członek rady nadzorczej Polsatu - red.) załatwiał te
                        sprawy politycznie i organizacyjnie, a Basia Pietkiewicz (była dyrektor
                        programowa Polsatu - red.) z Wrocławia, nie wiem, czy ją znasz...
                        M.: Nazwisko znam.
                        R.: Ona była szefową we Wrocławiu i widziała, jak się robi telewizję dla mas.
                        Poza tym zobaczył u Kircha (chodzi o Leo Kircha, do niedawna niemieckiego
                        potentata mediów - red.), jak to jest, że trzeba najtańszy produkt (...) Ale
                        później to wszystko rozpieprzył, platformę cyfrową wspólną rozpieprzył nam
                        (...) Ja wziąłem wszystkie biznesy, które on robi i on robił wszystko po prostu
                        na szczęście. On nie miał żadnych mądrych pomysłów. Nie miał żadnego mądrego
                        posunięcia. (...)
                        M.: (...).
                        R.: To mówię ci, że wszystko zrobili mu ludzie, a on tam tylko trochę (...)
                        M.: Kto mu poradził, żeby się wziął za telewizję, przecież to jest człowiek w
                        ogóle z innej łapanki.
                        R.: Nurowski. Nurowski to wtedy poprzez Majkowskiego (pracował przez pierwsze
                        lata w Polsacie - red.) i poprzez te, twierdzi, że on to załatwiał wszystko. I
                        był układ taki z Universalem, nie wiem, czy siedzi, czy nie siedzi, pierwsze
                        pieniądze stamtąd dostał (Universal przez kilka pierwszych lat był udziałowcem
                        Polsatu - red.). Jak on się nazywał... Przywieczerski (Dariusz Przywieczerski,
                        prezes Universalu - red.).
                        M.: On już dawno nie siedzi.
                        R.: A Przywieczerski trochę czuł to. Oni tam jeszcze wzięli... był taki (...),
                        on był dyrektorem generalnym w telewizji. On nazbierał trochę ludzi z ośrodków.
                        M.: A czy, twoim zdaniem, on (Solorz - red.) jest to gotowy sprzedać? Bo jest
                        taka hipoteza, że on nas traktuje jako zająca po prostu. Że on wcale nie
                        zamierza tego nam sprzedawać.
                        R.: Ale on nie ma żadnej alternatywy na rynku w tej dzisiejszej sytuacji. Ja
                        byłem obecny, kiedy mu proponowali Amerykanie 650. On w ogóle się z tego śmiał.
                        (...) A dzisiaj on zabiera samochody służbowe ludziom i komórki. I to jest
                        wynik oczywiście rynku itd., ale też działalność Roberta (chodzi o Roberta
                        Kwiatkowskiego, prezesa TVP - red.), kiedy zrobili dumping na ceny reklam.
                        M.: Czyli, jeśli dobrze rozumiem, to właściwie Robert ma interes, byśmy kupili
                        Polsat.
                        R.: Ma.
                        M.: To dlaczego on się zaangażował w poparcie tej ustawy?
                        R.: Dlatego, że ty nie byłeś sam. Bo ty nie jesteś dla Roberta tak wielkim
                        zagrożeniem, jakim jest Mariusz (Mariusz Walter, założyciel TVN - red.). A ten
                        front się podzielił równo: Mariusz jest razem z tobą w tym wszystkim.
                        M.: Na czym polega zagrożenie?
                        R.: Jedyne zagrożenie, jakie może być, to jest to, że ty, jak kupisz Polsat, to
                        oddasz część częstotliwości, które są ci niepotrzebne, Mariuszowi.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka