Dodaj do ulubionych

Fakty z Bratyslawy

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 19:19
Czy to nie przesada zeby ekipa faktow jezdzila za papiezem? czy to jest w
koncu polski program informacyjny, czy watykanski? sznuje papieza, ale
wydaje mi sie, ze podawanie jako najwazniejszej wiadomosci informacji o jego
wizycie na Slowacji w chwili, gdy np. doszlo do starcia górników z policją w
warszawie, to przesada.
p.s. podziwiam nową fryzure Lisa. wyglada zdecydowanie lepiej.
Obserwuj wątek
    • norma.jean Szanowna Józefko! 11.09.03, 20:02
      nie warto sie czepiać...
      to, że "F" są najlepszym, najbardziej profesjonalnym, najbardziej obiektywnym i
      najbardziej oglądanym programem informacyjnym to fakt
      nie warto się czepiać
      to określenie pragmatyczne - vide w/w określenia "F" - i figuruje w dziełach
      naukowych tematu tyczących
      to nie jest hipoteza, a tym bardziej - fanaberia
      nie warto się czepiać...
      • Gość: eroll Re: Szanowna Józefko! IP: *.chello.pl 11.09.03, 20:19
        przecież fakty zaczęły się od zamieszek w Warszawie, były też inne informacje z
        kraju swoją drogą kolenda zaleska była chyba pierwszy raz w faktach, też uważam
        że nie warto się czepiać
        • Gość: józefka Re: Szanowna Józefko! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 20:34
          hmm, czy ja ogladalam to samo wydanie? owszem byly zamieszki, ale Po papiezu.
          potem zresztą wrócono zaraz na Slowacje. ale dobrze, niech wam bedzie, nie
          warto sie czepiać :-))
          pozdriawiam
          józefka
          • Gość: eroll Re: Szanowna Józefko! IP: *.chello.pl 11.09.03, 20:48
            od samego początku nie oglądałem tylko od momentu jak lis powiedział coś w
            stylu"zaczynamy jednak od Warszawy gdzie doszło do zamieszek górników" pewnie
            wcześniej był jakiś "słowny" wstęp do pielgrzymki
      • bigstrand he he he 12.09.03, 12:28
        norma.jean napisała:

> nie warto sie czepiać...
        > to, że "F" są najlepszym, najbardziej profesjonalnym, najbardziej obiektywnym i
        >
        > najbardziej oglądanym programem informacyjnym to fakt

he he he a najbardziej podoba mi sie slowo "obiektywnym" no i "najlepszym" toz nawet Lis by sie z tego usmial oj dobre....

> nie warto się czepiać
        > to określenie pragmatyczne - vide w/w określenia "F" - i figuruje w dziełach
        > naukowych tematu tyczących
        > to nie jest hipoteza, a tym bardziej - fanaberia
        > nie warto się czepiać...
    • asztet Re: Fakty z Bratyslawy 11.09.03, 22:07
      Ech, przesadzasz. Ja wolę jednak Fakty z Bratysławy niż słuchać o kolejnych
      sukcesach rządu Leszka Millera czy rozwijającej się siłą geniuszu Prezesa
      Kwiatkowskiego Telewizji Publicznej.
      Naprawdę nie zaszkodzi jak raz popatrzysz - a może i posłuchasz papieża.
      Drugiego takiego nie będziemy mieli.
      • fugazzi Re: Fakty z Bratyslawy 12.09.03, 15:03
        asztet napisał:

> Drugiego takiego nie będziemy mieli.

Całe szczęście.

F.
        • asztet Re: Fakty z Bratyslawy 12.09.03, 22:29
          Całe szczęście to będzie, jak jutro w g... wdepniesz.
          Albo jak cię co obsra z góry.
    • the_dzidka Re: Fakty z Bratyslawy 12.09.03, 08:12
      Gość portalu: józefka napisał(a):

> Czy to nie przesada zeby ekipa faktow jezdzila za papiezem? czy to jest w
      > koncu polski program informacyjny, czy watykanski? sznuje papieza, ale
      > wydaje mi sie, ze podawanie jako najwazniejszej wiadomosci informacji o jego
      > wizycie na Slowacji w chwili, gdy np. doszlo do starcia górników z policją w
      > warszawie, to przesada.

Oczywiście że przesada, i to do bólu, ale ja juz na to machnęłam ręką. W tym
      względzie nic się nie zmieni aż do końca.
    • Gość: Monika Re: Fakty z Bratyslawy IP: 81.210.121.* 12.09.03, 10:36
      Chyba pozapominaliście, że jest wybór i mozecie spokojnie pół godziny zaczekac
      i pooglądac Wiadomości na TVP1.
      Fakty dość często są nadawane z miejsc, w których coś się dzieje, a to z Iraku,
      kiedyś z Berlina czy Waszyngtonu. A teraz ze Słowacji. Oczywiście przeszkadza
      to tym, którym Papież przeszkadza w wielu innych sprawach, np. że ma w
      większości miast ulice nazwane swoim imieniem... Fakty nie są telewizją
      publiczną, więc nie nadają za Wasze pieniądze.
      • forward Re: Fakty z Bratyslawy 12.09.03, 11:50
        No, ale co jest ciekawego w kolejnej pielgrzymce papieża? i w kolejnym
        podtrzymaniu stanowiska w sprawie eutanazji, aborcji i jeszcze czegoś na
        jakiejś mszy?
        To Polska jest większym od Słowacji krajem, w którym dzieje się dużo i ciekawie.
        Sukces Faktów nie polega chyba na relacjonowaniu pielgrzymek, bo to powinno być
        domeną mediów katolickich, tylko na wychwytywaniu tego co ciekawego i ważnego
        zdarzyło się w Polsce.
        I faktycznie to manifestacja i zamieszki górników w Warszawie były newsem a nie
        pielgrzymka.

Forward
        • Gość: Monika Re: Fakty z Bratyslawy IP: 81.210.121.* 12.09.03, 12:07
          Jeszcze raz powtarzam: zmień program, skoro nie odpowiada Tobie formuła Faktów.
          Albo moze przedzwoń do Lisa i zapytaj, dlaczego nadawał z Bartysławy a nie z
          centrum zamieszek?
          Dla osób, które nie dośc uważnie ogladały: Lis przywitał się Bratysławy,
          wyjaśniła dlaczego jest tam a nie w studio i jako PIERWSZY NEWS przedstawił
          zamieszki. Czego jeszcze chcecie? By zamieszki zajęły 30 minut programu?
          Mi się nie podobają programy typu "Jak łyse konie" oraz wiele, wiele innych i
          po prostu ich nie oglądam.
          Zamiast Faktów macie do wyboru mnóstwo innych programów informacyjnych, które
          znacznie mniej skręcają w prawo.
          • Gość: ankas Re: forward IP: *.acn.pl 12.09.03, 12:50
            Być może dla niektórych przyjazd do W-wy jest takim wydarzeniem,że należy o tym
            trąbić cały dzien.
            O tym,że ta pijana hołota zdemolowała nam miasto trąbiono wczoraj cały dzień.
            Słychać było i w telewzorze i pod oknami.
            Przyjazd papieża do sąsiedniego kraju,gdzie powędrowały liczne pielgrzymki
            Polaków jest wydarzeniem DONIOSŁYM i dlatego sznująca się stacja powinna to
            relacjonować.
            Jeśli nie podoba Ci sie co mówi papież,to nie musisz tego słuchać.I nie możesz
            nikomu zabronić tego słuchać.Czasem bywa,że ważne wydarzenia zbiegają się
            jednego dnia.

Tak jak czasem jednego dnia umierają dwie sławne osoby.
            Zdarza się.

Ale oczywiście czerwoni robią raban.

• forward Re: forward 12.09.03, 13:02
              Nie mnie tylko śmieszył zawsze klerykalizm tej prywatnej stacji, która zawsze
              skrupulatnie wylicza ile pielgrzymów i gdzie przyjechało, kogo wysłuchało i ile
              nowych sanktuariów otworzono. Zresztą w Polsce o pewnych tematach mówi się
              klęczac na dwóch kolanach, tylko czy klęczac mozna zrobić dobry materiał?

Forward
              • Gość: Monika Re: forward IP: 81.210.121.* 12.09.03, 14:07
                czy dobrze można zrobić materiał klęcząc? Chyba nawet lepiej niz wchodząc w
                tyłek partii rządzącej...
              • Gość: ankas Re: forward IP: *.acn.pl 12.09.03, 14:19
                Mnie strasznie śmieszy dyspozycyjność dziennikarzy tvp.Przypominają mi się
                smutne lata komuny.
                I to jest problem.
                A nie to,że robiący materiał o kościele robią to z należnym szacunkiem.
                Chcesz szamba? czytaj urbana.
                po co ci to mówię,przecież to robisz na pewno.:)))
              • lahliq Re: forward 12.09.03, 14:30
                Gwieździe TVP K. Kolenda-Zalewskiej jakoś nie przeszkadza klęczenie...
                • Gość: eroll Re: forward IP: *.chello.pl 12.09.03, 15:06
                  lahliq napisała:

> Gwieździe TVP K. Kolenda-Zalewskiej jakoś nie przeszkadza klęczenie...
                  teraz to jest gwiazda tvn 24 pierwszy raz ją wczoraj widziałem od czasu
                  odejścia z tvp
            • Gość: leon Re: forward IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 13:08
              Ja ostatnio wole oglądać wiadomości na Polsacie. Odkąd współpracują z CNN to
              najlepsze wiadomości.
              • Gość: eroll Re: forward IP: *.chello.pl 12.09.03, 13:58
                informacje starają się ale daleko im do faktów, reporterzy bywają nieco sztuczni
                • forward Re: ankas 12.09.03, 14:58
                  Mnie strasznie śmieszy dyspozycyjność dziennikarzy tvp.Przypominają mi się
                  smutne lata komuny.
                  I to jest problem.
                  A nie to,że robiący materiał o kościele robią to z należnym szacunkiem.
                  Chcesz szamba? czytaj urbana.
                  po co ci to mówię,przecież to robisz na pewno.:)))

--------------------------------------------------------------------------------

A co zabronisz mi? w sumie po to walczyłaś w smutnych latach komuny, żebym ja
                  mógł poczytać Urbana, Kwaśniewski mógł być prezydentem, Miller premierem a
                  Czarzasty sekretarzem KRRiT. Nie ma co, ale wam się rewolucja udała...

Forward
            • the_dzidka Śmieszne 12.09.03, 15:11
              > Ale oczywiście czerwoni robią raban.

Boże, jakie to ograne: jak coś się kwestionuje, to od razu czerwony, komuch...
              tylko żyda jeszcze brakuje...
              Fakty czy Wiadomości to programy informacyjne. I Fakty mają informować, a nie
              przeprowadzać transmisję z Bratysławy. Pewnie, niech powiedzą o pielgrzymce,
              jak najbardziej!!!! Ale niech nie robią z tego półgodzinnego newsu przetkanego
              innymi - w domyśle mniej istotnymi - wydarzeniami. Jeśli będę chciała otrzymac
              pełen serwis pielgrzymkowy, włączę sobie Radio Maryja.
              A tym, że pielgrzymka na Słowację jest wydarzeniem doniosłym, to mnie
              rozśmieszyłaś najbardziej. Doniosłym to by była ewentualnie pielgrzymka do
              Moskwy, gdyby wreszcie tam papieża zaproszono. Ale kościół prawosławny jest
              dyplomatycznie głuchy na wszelkie watykańskie delikatne sugestie.
              Dla mnie znacznie istotniejszą informacją były warszawskie zamieszki, bo to
              własnie, a nie klepanie paciorków w Bratysławie, może mieć skutki dla nas
              wszystkich w niedalekiej przyszłości. A teraz czekam, az i mnie wyzwiesz od
              czewrwonych, święta lelijo bez mądrzejszych argumentów.
              • notad Re: Śmieszne 13.09.03, 23:59
                the_dzidka napisała:

> > Ale oczywiście czerwoni robią raban.
                >
                > Boże, jakie to ograne: jak coś się kwestionuje, to od razu czerwony,
                komuch...
                > tylko żyda jeszcze brakuje...
                > Fakty czy Wiadomości to programy informacyjne. I Fakty mają informować, a nie
                > przeprowadzać transmisję z Bratysławy.

Co to znaczy mają? Bo co? Ty tak chcesz? Już wczesniej ktoś dobrze zauważył jak
                Ci nie pasuje nie oglądaj, to jest prywatna tv i będzie nadawać to co chce w
                wybranej przez siebie formie.
                PS: Jeśli uważasz, ze to była transmisja to chyba coś innego.

> Pewnie, niech powiedzą o pielgrzymce,
                > jak najbardziej!!!! Ale niech nie robią z tego półgodzinnego newsu
                przetkanego
                > innymi - w domyśle mniej istotnymi - wydarzeniami. Jeśli będę chciała
                otrzymac
                > pełen serwis pielgrzymkowy, włączę sobie Radio Maryja.
                > A tym, że pielgrzymka na Słowację jest wydarzeniem doniosłym, to mnie
                > rozśmieszyłaś najbardziej. Doniosłym to by była ewentualnie pielgrzymka do
                > Moskwy, gdyby wreszcie tam papieża zaproszono. Ale kościół prawosławny jest
                > dyplomatycznie głuchy na wszelkie watykańskie delikatne sugestie.
                > Dla mnie znacznie istotniejszą informacją były warszawskie zamieszki

Chyba rzeczywiście oglądałaś tych Faktów. Otóż wyobraź sobie, że zamieszki w
                Warszawie były "jedynką" w Faktach tego dnia.

>, bo to
                > własnie, a nie klepanie paciorków w Bratysławie, może mieć skutki dla nas
                > wszystkich w niedalekiej przyszłości. A teraz czekam, az i mnie wyzwiesz od
                > czewrwonych, święta lelijo bez mądrzejszych argumentów.

"lepanie paciorków"-gratuluje poziomu. Ty swoimi argumentami też nie powalasz.

• Gość: Dzidka Re: Śmieszne IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 14:14
                  > "klepanie paciorków"-gratuluje poziomu.

Tu przyznaję Ci rację, posunęłam się za daleko używając takiego sformułowania.
                  Przepraszam.
      • asztet Komu przeszkadza papież? 12.09.03, 22:31
        Przeszkadza sierotom po Kiszczaku, rodzeństwu moralnemu Grzesia Piotrowskiego i
        zaćpanej bandzie oszołomów obwieszających ciuchy komunistycznymi bojówkarzami
        latynoskimi.
        Bo porządnym ludziom nie powinien.
        Nawet jeśli są innego wyznania.
        • mahoney Re: Komu przeszkadza sadza 13.09.03, 00:05
          grrrr , wrrrr , grrrrr , wrrrrrrr ...
          ale sie zdenerwowalem bidulek ja , bidulek
          a co ma wspolnego piernik z wiatrakiem ,
          tu chodzi o to ze pzresadnie duzo czasu poswiecono wydarzeniu ktore nie bylo
          hjakos szczegolnie wyniosle ani wazne , ot kolejna podroz ...

a poza tym papiez moze pzreszkadzac , gdyz wyznaje wartosci chrzescuijanskie ,
          ktore czasem sa dla mnie nie do przyjecia
          • Gość: ankas Re: Komu przeszkadza sadza IP: *.acn.pl 13.09.03, 00:40
            alboś nachlany
            alboś naćpany
            a na pewno analfabeta

stąd problemy z wartościami....
            • Gość: Dzidka Ankas i jej wartości IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 09:35
              > alboś nachlany
              > alboś naćpany
              > a na pewno analfabeta
              >
              > stąd problemy z wartościami....

A Ty jak widzę - prawdziwa katoliczka pełna miłości do bliźniego swego. Papież
              by chyba nie był zadowolony z efektów swojej nauki, oj nie...
              • Gość: anka Re:dzidka i jego rozumowanie IP: *.acn.pl 13.09.03, 09:47
                mówienie o faktach nie ma nic wspólnego z brakiem miłości bliźniego

papieża zostaw w spokoju
                • Gość: mahoney Re:dzidka i jego rozumowanie IP: *.man.polbox.pl 13.09.03, 11:20
                  heh dzieki dzidka ... fajnie ze ktos tu jeszcze mysli
                  rozumiem anka ze fakty to to ze jestem taki a taki ?
                  natomiast nie rozumiem czemu niby jestem nacpany ...
                  moze troche prowokuje ale w granicach rozsadku ....
                  ktory jak widze nie wszyscy posiadaja ...
                  typowa choroba katolika polskiego ...
                  jestes do nas podobny , robisz co my robiimy ,
                  jestes ok ...
                  poddajesz pod watpliwosc wartosci ktore wyznajemy ....
                  albo co gorsza masz wlasne i smiesz wg nich zyc ...
                  spalimy cie na stosie :)
                  a przeciez nad wartosciami katolickimi mózgoliło na pzrestrzeni wiekow tylu
                  ludzi , no ze chyba oni maja racje a nie taka jednostka co to nie potzrebuje
                  kosciola zeby wiedziec jak zyc w zgodzie z innymi , w zgodzie z soba ,
                  nie wmuszam zeby katolicy zyli i wierzyli w to co ja
                  ale nie lubie jak kolejny raz beda mi wciskali swoj styl zycia ,
                  mnie on nie pasuje i priosze mnie kolejny raz nie napastowac i pzryprawiac o
                  jakies poczucie winy ( zeby nie bylo nie mam zadnego poczucia winy ze nie zyje
                  jak katolicy ) ze nie zyje tak jak tego wymaga katolicki sposob
                  • forward Re:dzidka i jego rozumowanie 13.09.03, 12:02
                    Jakoś tak nieszczęśliwie dla KK to nie na gruncie wartości chrześcijańskich
                    wyrosła doktryna praw człowieka, tylko na gruncie Oświecenia. I właśnie tego
                    potrzebuje Ankas Oświecenia i tolerancji.

Forward
                  • Gość: Dzidka Krytyka Faktów, nie Papieża! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 14:13
                    Cześć Mahoney :) Wiesz, mnie bardziej zastanawia jedna rzecz: jak to jest, że
                    krytykuję tylko telewizję, a jestem _natychmiast_ oskarżana o krytykowanie
                    Papieża. Nie potrafię tego zrozumieć. Czy jeżeli zarzucam Faktom przesadę w
                    eksponowaniu informacji "papieskich", ma to od razu oznaczać, że wyśmiewam się
                    z samego papieża, z jego osoby i jego nauki? I odwrotnie: szacunek dla osoby
                    Papieża nie musi automatycznie oznaczać chęci oglądania go w TV przy byle
                    okazji!
                    Oczywiście faktem jest, że n/t Papieża pojawiają się czasem wypowiedzi ponizej
                    wszelkiej krytyki, prezentujące niewyobrażalne chamstwo i zwyczajny brak
                    dobrego wychowania. Ale ja się do autorów takowych chyba nie zaliczam.
                    Tak niestety jest w naszym kraju, że wszystko, co choć trochę wiąże się z
                    papieżem, jest obwarowane zasadą nietykalności. Dojdzie do tego, że zostaniesz
                    zwymyślany od "czerwonych psów, które plują jadem i nienawiścią", gdy
                    powiesz "w Watykanie deszcz pada" mając na myśli prognozę pogody. Ludzie
                    opamiętajcie się, to co prezentują niektórzy (niektórzy!!) z was, to jest
                    bałwochwalstwo i fanatyzm niewiele mający wspólnego z prawdziwym ukochaniem
                    osoby Jana Pawła II.
                    A papieżowi życzę wszystkiego dobrego i zdrowia. I myślę, że tą wypowiedzią
                    zamknę temat :-)
      • tvnmaniak Re: Fakty z Bratyslawy 12.09.03, 23:15
        Gość portalu: Monika napisała:

> Chyba pozapominaliście, że jest wybór i mozecie spokojnie pół godziny
        zaczekac
        > i pooglądac Wiadomości na TVP1.
        > Fakty dość często są nadawane z miejsc, w których coś się dzieje, a to z
        Iraku,
        >

Dokładnie, Fakty spoza studia są nadawane z okazji szczególnych wydarzeń, a
        102. pielgrzymka papieża takim wydarzeniem jest, poza tym wydania "terenowe" są
        jednym z wielu cech odróżniających "Fakty" od innych programów inforacyjnych...

pozdrawiam,
        tvnmaniak
        > kiedyś z Berlina czy Waszyngtonu. A teraz ze Słowacji. Oczywiście przeszkadza
        > to tym, którym Papież przeszkadza w wielu innych sprawach, np. że ma w
        > większości miast ulice nazwane swoim imieniem... Fakty nie są telewizją
        > publiczną, więc nie nadają za Wasze pieniądze.
    • Gość: Arkasza Re: Fakty z Bratyslawy IP: 217.153.35.* 12.09.03, 14:53
      Zastanów się józefka:
      Wyjazd do bratysławy i realizację z danego miejsca faktów planuje sie z duzym
      wyprzedzeniem a nie o godzinie 15. kiedy to juz wiadomo, że w Warszawie doszlo
      do zamieszek...
      Inna rzecz. Czy zamieszki w Warszawie były aż tak wazną rzeczą aby zrezygnowac
      z realizacji ciekawego wydania Faktow z miejsca pobytu papieża? ( czy innego
      waznego wydarzenia - patrz atak na WTC, zamach na teatr w moskwie- i akcja
      rosyjskich spec.służb , przejecie polskiej strefy w Iraku itp.)
      CO jakiś czas w Warszawie dochodzi do tego typu zamieszek- patrz górnicy,
      hutnicy, rolnicy... A papiez u bliskich sąsiadow polski to jednak niecodzienne
      wydarzenie...
      • fugazzi Re: Fakty z Bratyslawy 12.09.03, 15:04
        Gość portalu: Arkasza napisał(a):

> z realizacji ciekawego wydania Faktow z miejsca pobytu papieża?

Taaa, bardzo ciekawego.

F.
    • mahoney Re: Fakty z Bratyslawy 12.09.03, 15:07
      to fakt , wg mnie to przesada w dodatku wydaje mi sie ze tvn robi to tylko dla
      kasy tzn chce pokazac jak to on niby sie interesuje tym co sie dzieje z
      papaiezem , wg mnie robia to tylko pod publiczke , wogule mnie nie przekonali w
      tym wzgledzie ... inna sprawa to to ze ze papiez gdzies pojedzie mnie wali , to
      jest wazna informacja ale nie az tak ... wczoraj trafilem na ta demonstracje ,
      nie zebym sie z nimi zgadzal ale po prostu chcialem pzrejsc , szedlem od
      Sobieskiego , autobusu oczywiscie nie puscili wiec ruszylem na piechte prtzez
      ten tlum wkurwionych gornikow , balem sie ale tak naprawde jak sie bylo z boku
      to bylo ok , te petardy , gaz lzawiacy , fajnie jak sie tak idzie pzrze miasto
      i nagle zaczyna plakac i czlowiek sie nie czuje zawstydzony , byl spokoj ale
      jak ogladam te obrazki z tzrech krzyzy to strach mnie bierze , dzisiaj na
      ministerstwie byl napis ze pzrepraszaja ale wejscie nie czynne , wejscie od
      zurawiej , i to smieszne bo tak jakby ktos myslal o wchodzeniu tamtedy , dla
      mnie to byly najwazniejsze informacje
      • ekstradycja Re: Fakty z Bratyslawy 13.09.03, 12:40
        Papież- Kocham go i szanuję.
        Zamieszki- Tos mutne, aż łza się w oku kręci

"Ludzie ludziom zgotowali ten los"
        • mahoney Re: Fakty z Bratyslawy 14.09.03, 00:17
          ekstradycja napisała:

> Papież- Kocham go i szanuję.
          > Zamieszki- Tos mutne, aż łza się w oku kręci
          >
          > "Ludzie ludziom zgotowali ten los"

no widzisz , mylisz sie bo ,
          zamieszki to prawdziwi ludzie i prawdziwe problemy ,
          ludzie nie maja za co zyc ,
          sa zdesperowani ...
          papiez , dziadek gadajacy o jakiejs potzebie dobra ,
          hm ja tez bym chcial zeby na swiecie bylo dobrze ,
          to mzoe przebiore sie w cos bialego i bede gadal dyrdymaly ,
          w koncu tylu jest naiwnych ludzi , ktos sie nabierze
    • Gość: olaboga Re: Fakty z Bratyslawy IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.09.03, 13:58
      boze jezeli wam nie odpowiada nie OGLADAJCIE - jest tyle alternatyw - WIDAC ZE
      NIE MACIE PRAWDZIWYCH PROBLEMOW - heheh nie pasuje nie ogladac, kogo obchodzi
      czego wy oczekujecie ? zbierzcie oszczednosci , kupcie telewizje albo
      stworzcie i puszczajcie sobie co chcecie - a jak wam cos nie pasuje to
      piszczie do TVP bo ona a kurat jest utrzymywana za pieniadze z PODATKÓ
      • uriel1 nie na temat, ale takie juz ze mnie 14.09.03, 18:28
        wrażliwe stworzenie.

Gość portalu: olaboga napisał(a):

> boze jezeli wam nie odpowiada nie OGLADAJCIE - jest tyle alternatyw -
        ======
        O ile mi wiadomo ALTERNATYWA zawsze jest JEDNA. Polecam słownik.

>WIDAC ZE NIE MACIE PRAWDZIWYCH PROBLEMOW -
        ====
        No tak to się do mnie też odnosi. Ale juz napisałem, żem wrażliwe stworzenie.
        Zwłaszcza na czystość języka polskiego. :o) Nie obrazisz się chyba na mnie?

Piszesz dalej:
        > czego wy oczekujecie ? zbierzcie oszczednosci , kupcie telewizje albo
        > stworzcie i puszczajcie sobie co chcecie - a jak wam cos nie pasuje to
        > piszczie do TVP bo ona a kurat jest utrzymywana za pieniadze z PODATKÓW
        =====
        No tak. Z takim stwierdzeniem trudno polemizować.
        ps. Olaboga - fajny nick. Zupełnie jak "lelum-polelum" albo "o żesz ty
        orzeszku". Super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka