tele_sfor 03.03.09, 08:07 www.plotek.pl/plotek/1,78649,6335164,Hanna_Lis_dostala_policzek_od_TVP.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 03.03.09, 14:40 No w końcu zrozumiała, ze nie nadaje się do telewizji, ale długo to trwało, a przede wszystkim DROGO ! Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 03.03.09, 15:07 O tu: wiadomosci.mediarun.pl/news/3134,Prezenterzy_Wiadomosci_poprowadza_Temat_dnia,group4 Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 17.03.09, 12:48 nie znalazła się !!! jak nie ma tak nie ma, a forsa leci za nieróbstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 22.03.09, 11:43 tele_sfor napisał: > nie znalazła się !!! a jednak znalazła się :)! - w środę (18.03) rozmowa z minister Kopacz w czwartek albo piątek Wiadomości! Odpowiedz Link Zgłoś
ewakozdryk Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 22.03.09, 17:55 barbasia1 napisała: > a jednak znalazła się :)! - > w środę (18.03) rozmowa z minister Kopacz Basiu, Pani Hani nigdy nie widziałam w roli innej niż czytanie/prezentowanie wiadomości, informacji. Jak wypada pani Hania w rolach innych- tzn. wywiadach, debatach ? Nie potrafię sobie wyobrazić jej w dyskusji z politykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_uszatek Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 23.03.09, 07:57 ewakozdryk napisała: > Basiu, Pani Hani nigdy nie widziałam w roli innej niż > czytanie/prezentowanie 8 marca zrobiła jakiś materiał do Wiadomości. :) O czym był i jak wypadła nie mam pojęcia. Zwróciłem na to uwagę kiedy usłyszałem "Hanna Lis Wiadomości" i kiedy Wyszyńska powiedziała że wszystkie materiały zrobiły kobiety. To chyba pierwszy materiał Hanki w Wiadomościach? Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 23.03.09, 15:20 ewakozdryk napisała: Jak wypada pani Hania w rolach innych- tzn. wywiadach, debatach ? > Nie potrafię sobie wyobrazić jej w dyskusji z politykiem... Rzeczowo, konkretnie, zdecydowanie, kulturalnie, bez umizgów; nie omieszkała wypomnieć pani minister niedotrzymaną obietnicę sfinansowania, o ile dobrze pamiętam, szczepionek przeciwko rakowi szyjki macicy; kiedy było trzeba naciskała domagając się konkretnej odpowiedzi; Ogólne wrażenia pozytywne. Tyle mogę Ci powiedzieć po obejrzeniu tej jednej rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakozdryk Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 23.03.09, 15:50 Dziękuję za relacje i pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 23.03.09, 15:59 ewakozdryk napisała: > Dziękuję za relacje > i pozdrawiam > Ewa Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 21.03.09, 12:51 Jednego jej zarzucić nie można - ma swój honor : idzie prikaz z góry i potrafi powiedzieć "całujcie mnie z tyłu, mam swoje zasady", niejaki dzielny koresponent wojenny Kraśko okazuje się nie ma ich w ogóle i może i się kulom nie kłania, ale prezesom z upadłej partyjki i owszem : wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6409648,_GW_i_Dz_prezes-TVP_kazal_robic_wywiad_z_Ganleyem.html Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 21.03.09, 14:04 Hanuś moze udawać , ze ma zasady, przejdzie na całkowite utrzymanie Lisa . A co do jej zasad to p.prznie sie z mężem przyjaciółki. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 22.03.09, 11:39 Jej życie prywatne mnie jakoś nie obchodzi i nic mi do tego. Jako dziennikarka zachowała się z godnością, której wielu innych bardzo często brakuje, a Kraśce to już w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: Gdzie jest Hanuś ? 22.03.09, 12:43 Fajnie mieć zasady, jak się ma niezłe źródło utrzymania i to niejedno, co wynika z tabloidów. Ciekawa jestem, czy jeśli nie miałaby oparcia w mężu i ojcu dzieci, to też taka ambitna by była? PS. Od oceniania jej życia prywatnego też jestem jak najdalej, a poza tym to ją nawet lubię i podziwiam za klasę i urodę. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: Gdzie jest Hanuś ? 22.03.09, 19:04 uhmmm Hanus ma zasady i kontrakt gwiazdorski..wiec nie wierzcie w takie jej bohaterstwo. Zaraz sie okaze ze Hanus to jedyna ostoja rzetelnego dziennikarstwa echhh bzdury, bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: Gdzie jest Hanuś ? 22.03.09, 19:34 Jak się podpisało lukratywny kontrakt - to z całym dobrodziejstwem inwentarza. W większości firm pracownik musi wykonywać polecenia służbowe bez względu na swoje przekonania i upodobania. Nie jest to nic miłego, ale takie jest życie. W tym wypadku to akurat Kraśko wykazał się odpowiedzialnością, choć trzeba przyznać mu na plus że podszedł do tego z rezerwą. Widzowie - to co innego, mogą krytykować do woli politycznie naganne sterowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 23.03.09, 11:26 Też mi sie tak zdawało pół roku temu. Dzisiaj lepiej dostrzegam różnicę między firmą prywatną, w której rzeczywiście pracownik musi, gdy pan każe, albo won, a prywatnym folwarkiem, czynionym z instytucji, na którą obywatele łożą ze swojej kabzy i pracownik ma prawo powiedzieć, że mu się takie porządki nie podobają i polecenia nie wykona, bo stoi ono w sprzeczności z jego poczuciem godności i istotą funkcjonowania firmy. Btw, wszyscy dziennikarze TVP powinni zaprotestować i niech wywiad przeprowadza pogodynka Kret albo Słupkowska. Niestety, okazało się, ze charakter ma tylko Lis. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: Gdzie jest Hanuś ? 23.03.09, 11:51 Ale o czym Ty piszesz? Jaki charakter? Charakter? Poszla do TV ktora byla pod rzadami ugrupowania przez ktore maz starcil prace. Dobrze wiedziala w co sie pakuje i jak bardzo jest rzetelna i obiektywna tv publiczna. Ok jej sprawa, kazdy pracuje tam gdzie chce i nic innym do tego. Jednak aby robic z siebie bohatera, jak to Ona za kontrakt gwiazdorski rozwala tvp od srodka? Bohaterstwo godne podziwu, oho! Uwaga, uwaga oto Hanna Lis, jedyna niezalezna dziennikarka sledcza ktora jako jedyna walczy z tym okropnym PIS-em czy LPR, normalnie martylologia Hanus! Btw, a czy Ona nie jest jedynie prezenterka wiadomosci?:) Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 23.03.09, 12:14 Nie można "rozwalać" czegoś, co jest rozwalone od jakichś 3 lat, a od pół roku to w trzy d.py. Nie bardzo ciągle rozumiem, co ma jej kontrakt, ogólna kondycja TVP i to że jej mąż wcześniej sypiał z kimś innym do faktu, że odmawiając wykonania politycznego polecenia zachowała się godnie i z klasą. Co ma, mówiąc językiem kabaretu, proces rozmnażania turkucia podjadka do V symfonii Beethovena... Nie jest "jedynie prezenterką", jest też często ich redaktorem, o ile się orientuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: Gdzie jest Hanuś ? 23.03.09, 13:02 No wiesz ale ja nie zajaknelam sie teraz ani slowem nt tego ze jej maz jest eks mezem jej eks przyjaciolki:) Jej kontrakt ma tyle do tego, ze swiadomie podpisala kontrakt z firma z grube pieniadze a zachowuje sie jakby wstydzila sie tego co robi jej firma. I w tym momencie nie ma tu nic do zreczy jak owa firma sie zachowuje, Hania ma skonczone 18 lat, dokonala swiadomego wyboru i dobrze wiedziala jak ten wybor bedzie sie kojarzyc. Wciaz jednak udaje bohaterke, walczaca o rzetelne dziennikarstwo, lojalnosc, prawde. Pamietam te spoty reklamujce jej przejscie do wiadomosci. Tego nawet juz nie uprawia jej maz, ktory po prostu robi swoje, ma kase, ma swoj program i jest "git" Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 23.03.09, 15:31 Wiem, odnosiłem się do ogólnego tryndu w jakim sie odbywa najazd na Lis :) Nie wydaje mi sie, żeby w tym kontrakcie była klauzula zmuszająca ją do akceptowania i wykonywania politycznych zamówień z biurka prezesa (któregokolwiek) traktującego TVP jak własny folwark. Lojalnośc za pieniądze, to się kupuje zupełnie w innych strukturach. Ona podpisała kontrakt na redagowanie i prowadzenie programu/ów informacyjnego/ych. Nie na bycie służacą pana prezesa, który nie ma w kontrakcie, jak sądzę, przyzwolenia na robienie z instytucji publicznej swojej osobistej tuby propagandowej. Jesli prezes wydaje polecenia sprzeczne z normami i przepisami, to pracownik ma prawo miec takie polecenie w d.pie, więcej - taki obowiązek ma. Nie wydaje mi się, żeby to ona produkowała te spoty o swoim przejściu. Raczej tiwi, która uznała, że dzięki niej program stanie się atrakcyjniejszy. Z różnych względów. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 00:53 Nie wiem grek.grek moze po prostu patrzymy na to inaczej. Mnie zadziwia to ze Hanka zdecydowala sie na prace w firmie o ktorej z gory wiedziala co i jak dziala a teraz udaje zdziwiona tym faktem, probuje wszystko podpiac pod niezaleznosc dziennikarska itp itd. To wszsytko w jaki sposob Ona zachowuje sie medialnie po prostu wprowadzania we mnie zazenowanie.I wlasnie nie kojarzy mi sie z rzetelne dziennikarka, tylko z ciaglymi awanturami, fochami etc etc etc Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 14:12 Niezależność Hanuś to strojenie fochów za dużą kasę . Wiedziała , gdzie się pchała i gdzie jest. Jedyna rada dla Lisowej, aby zachować resztki prezenterskiej cnoty ! - niech zabierze z Wiadomości swoją torebkę i zajmie się ręcznymi robótkami. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 13:44 Kraśko wylał mleko, a potem wziął się za zlizywanie z podłogi : wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6417202,Krasko_zawiesil_sie_w_Wiadomosciach_.html Trzeba było brać przykład z H.Lis. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 14:07 grek.grek napisał: > Kraśko wylał mleko, a potem wziął się za zlizywanie z podłogi : > Trzeba było brać przykład z H.Lis. No właśnie wziął przykład z Hanuś, na zasadzie lepiej późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 14:25 A czytałeś ten linkowany artykuł ? Lis powiedziała, ze nie będzie spełniać polityczych zachcianek prezesa, na co Kraśko, że on je spełni z przyjemnością, po czym jak już spełnił, to sobie zastrzegł, żeby efektów tego spełniania nie emitowano w telewizji, a kiedy wyemitowano, to aż zachorował... Pewnie ze wstydu się przypiekł. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 14:36 różnica między Krasko a Hanuś polega na tym, ze Kraśko nie uwiarygadniał się, jako nieżalezny dziennikarz, a Hanus z tego zrobiła swój sztandar - którego chce bronić, jak niepodległości w telewizji skrajnie upolitycznionej - o czym doskonale wiedziała przychodząc do TVPisdy a teraz będąc w TVP-nazi. Odpowiedz Link Zgłoś
mania_28 Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 17:03 I tak sobie myślę: jeszcze zatęsknimy za Kwiatkowskim - za każdego prezesa tv publiczna jest polityczna, ale za Kwiatka, to i publicystyka była, i filmy, i seriale i gwiazdy - tv wygrywała wszelkie rankingi oglądalności... Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_uszatek Re: Gdzie jest Hanuś ? 26.03.09, 16:26 mania_28 napisała: > I tak sobie myślę: jeszcze zatęsknimy za Kwiatkowskim - za każdego prezesa tv > publiczna jest polityczna, ale za Kwiatka, to i publicystyka była, i filmy, i > seriale i gwiazdy - tv wygrywała wszelkie rankingi oglądalności... Tylko internetu i innych telewizji informacyjnych wtedy nie było. Nikt nie ujawniał i nikt nie dyskutowała o ręcznym sterowaniu. Jeśli teraz są takie przekręty w TVP i PR to co musiało się tam dziać 10 lat temu? A co 15? Pewnie mało prawdopodobne ale może ktoś wie ile zarabiali np. w 2000 roku prowadzący Wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 25.03.09, 10:59 Totalnie nie rozumiem tego zarzutu... Przecież właśnie Lis udowadnia, ze ten "sztandar" nosi nie od parady. A po drugie, skoro Kraśko nie udawał, że jest niezalezny i dał d.py, a Lis od początku za taką się uważała (za publiczne pieniądze, nie za pieniądze pana Farfała czy Urbańskiego - a skoro za publiczne, to winna jest właśnie taką niezależność pracodawcy, czyli podatnikowi) i d.py nie dała, to znaczy, że d.podajec Krasko jest ok, bo od początku za tuftę się podawał, a Lis zasługi żadnej nie ma, bo przeca od początku mogła sytuację taką przewidzieć - ekhmmm... brzmi jak pirdamidalny nonsens... Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: Gdzie jest Hanuś ? 16.04.09, 17:25 Greku, nie rozumiem... Dostała przykaz zrobić wywiad z Irlandczykiem, z którego poglądami się nie zgadza. Gdbyby odmówiła, bo za tym poszedł "odgórny" scenariusz wywiadu, "właściwe" pytania itp. to OK, zrobiła słusznie. Jeśli odmówiła bo nie chce robić wywiadu z kimś, kto jest jej zdaniem "be", to jest to mało profesjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 17:27 A ty czytałeś artykuł,że wg ostatnich sondaży jest jedną z najmniej lubianych osób w TV? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 25.03.09, 11:05 Jeśli 9 na 10 gazet, portali i pudelków, kundelków rozmaitych kolportuje o niej niekorzystne plotki (oczywiście, "z dobrze poniformowanych, zyczliwych, anonimowych źródeł"), to trudno się dziwić,że lud, który uważa Leppera za męza stanu, Boys za najlepszy zespół muzyczny i wierzy, że pana Zdzicha z Pcimia własna mikrofalówka nawróciła na islam, bo tak napisał Fakt na 1 stronie (ponad milion ludzi to g.wno codziennie kupuje...Pudelka codziennie czyta pewnie z pół miliona, albo i więcej - i wierzy w to, co tam napisane jest) przestał ją lubić/zaczął nielubić. Nie zdajesz sobie sprawy z zasięgu i mocy medialnej propagandzi. Btw, co to ma do rzeczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 25.03.09, 11:45 Lis dała sygnał i poszłoooo, teraz Wyszyńska powiedziała, żeby się całowali prezesunie w d.pę, bo ona żadnych "tematów dnia" nie zamierza prowadzić, skoro się z tej audycji robi qrwidołek :)... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6421516,Farfal_jako_obronca_pluralizmu.html Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 26.03.09, 14:05 Czy prywatny nadawca, dawałby taką kasę na fochy paniusi, której wydaje się, że jest gwiazdą ? Jej więcej nie ma, niż jest w tych Wiadomościach. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 16.04.09, 13:16 Czy ktoś widział tą q-wiazdę? Za co jej dają mega kasę , za nie przychodzenie do TVP ? Kraśko z Wyszyńską już ledwo ciągną wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 21.04.09, 18:26 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6523277,Hanna_Lis_znowu_zawieszona_w__Wiadomosciach__TVP.html Fajna metoda, kaska leci, nie trzeba się wysilać, przychodzić do pracy i mozna się wysmażać w solarium , bo nigdy za dużo zmarszczek ,które dodadzą powagi prezenterce chcącej byc poważną dziennikarką. Odpowiedz Link Zgłoś