Dodaj do ulubionych

Gdzie jest Hanuś ?

03.03.09, 08:07
www.plotek.pl/plotek/1,78649,6335164,Hanna_Lis_dostala_policzek_od_TVP.html
Obserwuj wątek
    • tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 03.03.09, 14:40
      No w końcu zrozumiała, ze nie nadaje się do telewizji, ale długo to trwało, a
      przede wszystkim DROGO !
      • barbasia1 Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 03.03.09, 15:07
        O tu:

wiadomosci.mediarun.pl/news/3134,Prezenterzy_Wiadomosci_poprowadza_Temat_dnia,group4

• tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 17.03.09, 12:48
          nie znalazła się !!!
          jak nie ma tak nie ma,
          a forsa leci za nieróbstwo.

• barbasia1 Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 22.03.09, 11:43
            tele_sfor napisał:

> nie znalazła się !!!

a jednak znalazła się :)! -
            w środę (18.03) rozmowa z minister Kopacz
            w czwartek albo piątek Wiadomości!
            • ewakozdryk Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 22.03.09, 17:55
              barbasia1 napisała:
              > a jednak znalazła się :)! -
              > w środę (18.03) rozmowa z minister Kopacz

Basiu, Pani Hani nigdy nie widziałam w roli innej niż czytanie/prezentowanie
              wiadomości, informacji.
              Jak wypada pani Hania w rolach innych- tzn. wywiadach, debatach ?
              Nie potrafię sobie wyobrazić jej w dyskusji z politykiem...
              • kubus_uszatek Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 23.03.09, 07:57
                ewakozdryk napisała:

> Basiu, Pani Hani nigdy nie widziałam w roli innej niż
                > czytanie/prezentowanie

8 marca zrobiła jakiś materiał do Wiadomości. :) O czym był i jak wypadła nie mam pojęcia. Zwróciłem na to uwagę kiedy usłyszałem "Hanna Lis Wiadomości" i kiedy Wyszyńska powiedziała że wszystkie materiały zrobiły kobiety. To chyba pierwszy materiał Hanki w Wiadomościach?
              • barbasia1 Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 23.03.09, 15:20
                ewakozdryk napisała:

Jak wypada pani Hania w rolach innych- tzn. wywiadach, debatach ?
                > Nie potrafię sobie wyobrazić jej w dyskusji z politykiem...

Rzeczowo, konkretnie, zdecydowanie, kulturalnie, bez umizgów; nie
                omieszkała wypomnieć pani minister niedotrzymaną obietnicę
                sfinansowania, o ile dobrze pamiętam, szczepionek przeciwko rakowi
                szyjki macicy; kiedy było trzeba naciskała domagając się konkretnej
                odpowiedzi;
                Ogólne wrażenia pozytywne.
                Tyle mogę Ci powiedzieć po obejrzeniu tej jednej rozmowy.

• ewakozdryk Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 23.03.09, 15:50
                  Dziękuję za relacje
                  i pozdrawiam
                  Ewa
                  • barbasia1 Re: Gdzie jest Hanuś ? - Znalazła się! :) 23.03.09, 15:59
                    ewakozdryk napisała:

> Dziękuję za relacje
                    > i pozdrawiam
                    > Ewa

Pozdro :)
    • grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 21.03.09, 12:51
      Jednego jej zarzucić nie można - ma swój honor : idzie prikaz z góry i potrafi powiedzieć "całujcie mnie z tyłu, mam swoje zasady", niejaki dzielny koresponent wojenny Kraśko okazuje się nie ma ich w ogóle i może i się kulom nie kłania, ale prezesom z upadłej partyjki i owszem :

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6409648,_GW_i_Dz_prezes-TVP_kazal_robic_wywiad_z_Ganleyem.html
      • tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 21.03.09, 14:04
        Hanuś moze udawać , ze ma zasady, przejdzie na całkowite utrzymanie Lisa .
        A co do jej zasad to p.prznie sie z mężem przyjaciółki.
        • grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 22.03.09, 11:39
          Jej życie prywatne mnie jakoś nie obchodzi i nic mi do tego. Jako dziennikarka zachowała się z godnością, której wielu innych bardzo często brakuje, a Kraśce to już w szczególności.
          • pepsic Re: Gdzie jest Hanuś ? 22.03.09, 12:43
            Fajnie mieć zasady, jak się ma niezłe źródło utrzymania i to niejedno, co wynika
            z tabloidów. Ciekawa jestem, czy jeśli nie miałaby oparcia w mężu i ojcu dzieci,
            to też taka ambitna by była?

PS. Od oceniania jej życia prywatnego też jestem jak najdalej, a poza tym to ją
            nawet lubię i podziwiam za klasę i urodę.
          • kira_koslin Re: Gdzie jest Hanuś ? 22.03.09, 19:04

uhmmm Hanus ma zasady i kontrakt gwiazdorski..wiec nie wierzcie w
            takie jej bohaterstwo. Zaraz sie okaze ze Hanus to jedyna ostoja
            rzetelnego dziennikarstwa echhh bzdury, bzdury...
            • pepsic Re: Gdzie jest Hanuś ? 22.03.09, 19:34
              Jak się podpisało lukratywny kontrakt - to z całym dobrodziejstwem inwentarza. W
              większości firm pracownik musi wykonywać polecenia służbowe bez względu na swoje
              przekonania i upodobania. Nie jest to nic miłego, ale takie jest życie. W tym
              wypadku to akurat Kraśko wykazał się odpowiedzialnością, choć trzeba przyznać
              mu na plus że podszedł do tego z rezerwą. Widzowie - to co innego, mogą
              krytykować do woli politycznie naganne sterowanie.
              • grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 23.03.09, 11:26
                Też mi sie tak zdawało pół roku temu.
                Dzisiaj lepiej dostrzegam różnicę między firmą prywatną, w której rzeczywiście pracownik musi, gdy pan każe, albo won, a
                prywatnym folwarkiem, czynionym z instytucji, na którą
                obywatele łożą ze swojej kabzy i pracownik ma prawo
                powiedzieć, że mu się takie porządki nie podobają i polecenia
                nie wykona, bo stoi ono w sprzeczności z jego poczuciem
                godności i istotą funkcjonowania firmy.

Btw, wszyscy dziennikarze TVP powinni zaprotestować i niech
                wywiad przeprowadza pogodynka Kret albo Słupkowska. Niestety,
                okazało się, ze charakter ma tylko Lis.

• kira_koslin Re: Gdzie jest Hanuś ? 23.03.09, 11:51
                  Ale o czym Ty piszesz? Jaki charakter?

Charakter? Poszla do TV ktora byla pod rzadami ugrupowania przez
                  ktore maz starcil prace. Dobrze wiedziala w co sie pakuje i jak
                  bardzo jest rzetelna i obiektywna tv publiczna.

Ok jej sprawa, kazdy pracuje tam gdzie chce i nic innym do tego.
                  Jednak aby robic z siebie bohatera, jak to Ona za kontrakt
                  gwiazdorski rozwala tvp od srodka? Bohaterstwo godne podziwu, oho!

Uwaga, uwaga oto Hanna Lis, jedyna niezalezna dziennikarka sledcza
                  ktora jako jedyna walczy z tym okropnym PIS-em czy LPR, normalnie
                  martylologia Hanus!

Btw, a czy Ona nie jest jedynie prezenterka wiadomosci?:)
                  • grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 23.03.09, 12:14
                    Nie można "rozwalać" czegoś, co jest rozwalone od jakichś 3 lat, a od
                    pół roku to w trzy d.py.

Nie bardzo ciągle rozumiem, co ma jej kontrakt, ogólna kondycja TVP i to że jej mąż wcześniej sypiał z kimś innym do faktu, że odmawiając wykonania politycznego polecenia zachowała się godnie i z klasą. Co ma, mówiąc językiem kabaretu, proces rozmnażania turkucia podjadka do
                    V symfonii Beethovena...

Nie jest "jedynie prezenterką", jest też często ich redaktorem, o ile się orientuję.
                    • kira_koslin Re: Gdzie jest Hanuś ? 23.03.09, 13:02
                      No wiesz ale ja nie zajaknelam sie teraz ani slowem nt tego ze jej
                      maz jest eks mezem jej eks przyjaciolki:)

Jej kontrakt ma tyle do tego, ze swiadomie podpisala kontrakt z
                      firma z grube pieniadze a zachowuje sie jakby wstydzila sie tego co
                      robi jej firma. I w tym momencie nie ma tu nic do zreczy jak owa
                      firma sie zachowuje, Hania ma skonczone 18 lat, dokonala swiadomego
                      wyboru i dobrze wiedziala jak ten wybor bedzie sie kojarzyc.
                      Wciaz jednak udaje bohaterke, walczaca o rzetelne dziennikarstwo,
                      lojalnosc, prawde. Pamietam te spoty reklamujce jej przejscie do
                      wiadomosci.
                      Tego nawet juz nie uprawia jej maz, ktory po prostu robi swoje, ma
                      kase, ma swoj program i jest "git"
                      • grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 23.03.09, 15:31
                        Wiem, odnosiłem się do ogólnego tryndu w jakim sie odbywa najazd na
                        Lis :)

Nie wydaje mi sie, żeby w tym kontrakcie była klauzula zmuszająca
                        ją do akceptowania i wykonywania politycznych zamówień z biurka
                        prezesa (któregokolwiek) traktującego TVP jak własny folwark.

Lojalnośc za pieniądze, to się kupuje zupełnie w innych strukturach.
                        Ona podpisała kontrakt na redagowanie i prowadzenie programu/ów
                        informacyjnego/ych. Nie na bycie służacą pana prezesa, który nie
                        ma w kontrakcie, jak sądzę, przyzwolenia na robienie z instytucji
                        publicznej swojej osobistej tuby propagandowej. Jesli prezes wydaje
                        polecenia sprzeczne z normami i przepisami, to pracownik ma prawo
                        miec takie polecenie w d.pie, więcej - taki obowiązek ma.

Nie wydaje mi się, żeby to ona produkowała te spoty o swoim
                        przejściu. Raczej tiwi, która uznała, że dzięki niej program
                        stanie się atrakcyjniejszy. Z różnych względów.

• kira_koslin Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 00:53

Nie wiem grek.grek moze po prostu patrzymy na to inaczej. Mnie
                          zadziwia to ze Hanka zdecydowala sie na prace w firmie o ktorej z
                          gory wiedziala co i jak dziala a teraz udaje zdziwiona tym faktem,
                          probuje wszystko podpiac pod niezaleznosc dziennikarska itp itd.
                          To wszsytko w jaki sposob Ona zachowuje sie medialnie po prostu
                          wprowadzania we mnie zazenowanie.I wlasnie nie kojarzy mi sie z
                          rzetelne dziennikarka, tylko z ciaglymi awanturami, fochami etc etc
                          etc
                        • tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 14:12
                          Niezależność Hanuś to strojenie fochów za dużą kasę .
                          Wiedziała , gdzie się pchała i gdzie jest.
                          Jedyna rada dla Lisowej, aby zachować resztki prezenterskiej cnoty ! - niech
                          zabierze z Wiadomości swoją torebkę i zajmie się ręcznymi robótkami.
    • grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 13:44
      Kraśko wylał mleko, a potem wziął się za zlizywanie z podłogi :

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6417202,Krasko_zawiesil_sie_w_Wiadomosciach_.html
      Trzeba było brać przykład z H.Lis.
      • tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 14:07
        grek.grek napisał:

> Kraśko wylał mleko, a potem wziął się za zlizywanie z podłogi :
        > Trzeba było brać przykład z H.Lis.

No właśnie wziął przykład z Hanuś, na zasadzie lepiej późno niż wcale.
        • grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 14:25
          A czytałeś ten linkowany artykuł ?
          Lis powiedziała, ze nie będzie spełniać polityczych
          zachcianek prezesa, na co Kraśko, że on je spełni
          z przyjemnością, po czym jak już spełnił, to sobie zastrzegł, żeby
          efektów tego spełniania nie emitowano w telewizji, a kiedy
          wyemitowano, to aż zachorował...

Pewnie ze wstydu się przypiekł.
          • tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 14:36
            różnica między Krasko a Hanuś polega na tym, ze Kraśko nie uwiarygadniał się,
            jako nieżalezny dziennikarz, a Hanus z tego zrobiła swój sztandar - którego chce
            bronić, jak niepodległości w telewizji skrajnie upolitycznionej - o czym
            doskonale wiedziała przychodząc do TVPisdy a teraz będąc w TVP-nazi.
            • mania_28 Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 17:03
              I tak sobie myślę: jeszcze zatęsknimy za Kwiatkowskim - za każdego prezesa tv
              publiczna jest polityczna, ale za Kwiatka, to i publicystyka była, i filmy, i
              seriale i gwiazdy - tv wygrywała wszelkie rankingi oglądalności...
              • kubus_uszatek Re: Gdzie jest Hanuś ? 26.03.09, 16:26
                mania_28 napisała:

> I tak sobie myślę: jeszcze zatęsknimy za Kwiatkowskim - za każdego prezesa tv
                > publiczna jest polityczna, ale za Kwiatka, to i publicystyka była, i filmy, i
                > seriale i gwiazdy - tv wygrywała wszelkie rankingi oglądalności...

Tylko internetu i innych telewizji informacyjnych wtedy nie było. Nikt nie
                ujawniał i nikt nie dyskutowała o ręcznym sterowaniu. Jeśli teraz są takie
                przekręty w TVP i PR to co musiało się tam dziać 10 lat temu? A co 15?
                Pewnie mało prawdopodobne ale może ktoś wie ile zarabiali np. w 2000 roku
                prowadzący Wiadomości?
            • grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 25.03.09, 10:59
              Totalnie nie rozumiem tego zarzutu...

Przecież właśnie Lis udowadnia, ze ten "sztandar" nosi nie od parady.

A po drugie, skoro Kraśko nie udawał, że jest niezalezny i dał d.py, a Lis od początku za taką się uważała (za publiczne pieniądze, nie za pieniądze pana Farfała czy Urbańskiego - a skoro za publiczne, to winna jest właśnie taką niezależność pracodawcy, czyli podatnikowi) i d.py nie dała, to znaczy, że d.podajec Krasko jest ok, bo od początku za tuftę się podawał, a Lis zasługi żadnej nie ma, bo przeca od początku mogła sytuację taką przewidzieć - ekhmmm... brzmi jak pirdamidalny nonsens...

• paero123 Re: Gdzie jest Hanuś ? 16.04.09, 17:25
                Greku, nie rozumiem...
                Dostała przykaz zrobić wywiad z Irlandczykiem, z którego poglądami się nie
                zgadza. Gdbyby odmówiła, bo za tym poszedł "odgórny" scenariusz wywiadu,
                "właściwe" pytania itp. to OK, zrobiła słusznie. Jeśli odmówiła bo nie chce
                robić wywiadu z kimś, kto jest jej zdaniem "be", to jest to mało profesjonalne.
          • sanna.i Re: Gdzie jest Hanuś ? 24.03.09, 17:27
            A ty czytałeś artykuł,że wg ostatnich sondaży jest jedną z najmniej lubianych
            osób w TV?
            • grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 25.03.09, 11:05
              Jeśli 9 na 10 gazet, portali i pudelków, kundelków rozmaitych
              kolportuje o niej niekorzystne plotki (oczywiście, "z dobrze
              poniformowanych, zyczliwych, anonimowych źródeł"), to trudno
              się dziwić,że lud, który uważa Leppera za męza stanu, Boys za
              najlepszy zespół muzyczny i wierzy, że pana Zdzicha z Pcimia
              własna mikrofalówka nawróciła na islam, bo tak napisał Fakt na
              1 stronie (ponad milion ludzi to g.wno codziennie kupuje...Pudelka
              codziennie czyta pewnie z pół miliona, albo i więcej - i wierzy w to, co tam napisane jest) przestał ją lubić/zaczął nielubić.

Nie zdajesz sobie sprawy z zasięgu i mocy medialnej propagandzi.

Btw, co to ma do rzeczy ?
    • grek.grek Re: Gdzie jest Hanuś ? 25.03.09, 11:45
      Lis dała sygnał i poszłoooo, teraz Wyszyńska powiedziała, żeby się
      całowali prezesunie w d.pę, bo ona żadnych "tematów dnia" nie zamierza
      prowadzić, skoro się z tej audycji robi qrwidołek :)...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6421516,Farfal_jako_obronca_pluralizmu.html
    • tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 26.03.09, 14:05
      Czy prywatny nadawca, dawałby taką kasę na fochy paniusi, której wydaje się, że
      jest gwiazdą ?
      Jej więcej nie ma, niż jest w tych Wiadomościach.
    • tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 16.04.09, 13:16
      Czy ktoś widział tą q-wiazdę?
      Za co jej dają mega kasę , za nie przychodzenie do TVP ?
      Kraśko z Wyszyńską już ledwo ciągną wiadomości.
    • tele_sfor Re: Gdzie jest Hanuś ? 21.04.09, 18:26
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6523277,Hanna_Lis_znowu_zawieszona_w__Wiadomosciach__TVP.html

Fajna metoda, kaska leci,
      nie trzeba się wysilać,
      przychodzić do pracy
      i mozna się wysmażać w solarium , bo nigdy za dużo zmarszczek ,które dodadzą
      powagi prezenterce chcącej byc poważną dziennikarką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka