Dodaj do ulubionych

Expander-doradca ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:57
Cześć,

Czy ktoś z Was pracuje w Expanderze jako doradca klienta?
Jestem po pierwszym etapie rozmów i wiem, że jest to napewno praca
w "okienku" nie akwizycja czy tym podobne. Chodzi mi o atmosferę pracy, ludzi
i jakie pieniądze tam można zarobić? Dowiedziałam się,że jeżeli codzi o
wynagrodzenie to jest podstawa i %od każdego klieta któremu "sprzedam" np.
kredyt. Czy to prawda i jakiej wysokości jest to %?

Z góry dzięki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: Dagmara Re: Expander-doradca ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:23
      Nikt nic nie wie???
      • Gość: doradca Re: Expander-doradca ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 14:24
        I Ty myślisz, ze ludzie są tacy naiwni, ze zamiast odwiedzić bank będą zaglądać
        do firmy , która ma bardzo złą opinię na rynku?? No cóż życze Tobie
        sprzedawania kredytów na kwotę 10 mln chf miesięcznie/podobno najmodniejsze
        kredyty/. Zycze Tobie wiele ale to wiele powodzenia. I życzę Tobie, zeby jakiś
        nawiedzony menedżer ds. rozwoju nie kazał Tobie zajmować się spamem czyli
        rozsyłaniem ofert przez internet....Jeszcze wiele mam życzeń dla Ciebie ale
        ostatnim życzeniem jest to, żebyś rozpoczęła tam karierę zawodową...
      • Gość: Asia Re: Expander-doradca ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:55
        a masz wiele innych ofert w których możesz wybierać w tej chwili?
        Jeżeli tak, to masz się nad czym zastanawiać, ale jeśeli nie, to idź i sprawdź.
        jak będzie źle, to zawsze możesz złożyć wypowiedznie.
        Nawet jak popracujesz 2 miesiące, czegos się nauczysz...
        pozdrawiam
        • Gość: Arek Re: Expander-doradca ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:19
          Ja słyszałem,że to dobrze płatna praca. Mój zajomy pracuje tam dopiero rok i
          zarabia 7-8 tys.brutto. Oczywiście, to zalezy od ilosci klientów, są lepsze i
          gorsze miesiące.
          • Gość: doradca Moi mili parafianie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 16:27
            Ja rozumiem, ze mity mają swoją wagę. Życzę powodzenia bo widze, że nie ma
            sensu prezentować informacji jaką sprzedaż musi mieć firma, której pracownik
            zarabia 7-8 tysiecy brutto....No cóż, żyjcie sobie dalej w nierealnym świecie.
            Pozdrawiam
            • Gość: zuzu Re: Moi mili parafianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:31
              doradco a Ty to jakoś dziwnie o wszystkim poinformowany jesteś. W co drugim
              poście widzę Twoje bardzo sarkastyczne wypowiedzi. Kim jestes ze o tylu firmach
              masz takie informacje?? :>
              • Gość: doradca Droga/i zuzu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 16:39
                Nie jestem sarkastycznie nastawiony. Jestem realistą i wiem ile trzeba się
                namęczyć i jak bardzo trzeba się starać aby dokonać sprzedaży dobra jakim jest
                kredyt.
                Natomiast kim jestem??? Inwestorem kapitałowym.:):)
                Pozdrawiam
                • Gość: Asia Re: Droga/i zuzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 19:19
                  a do tego należy dodać obciążenia związane ze stałym wynagrodzeniem no i
                  oczywiście tak iluzoryczną sprawę jak zysk dla firmy...
                  w wypadku osoby, która "zarabia" do ręki 8 tys zł dla firmy jest to koszt 16
                  tyś??
                  zakladając marżę od kredytu w wys 1% policz za jaką kwotę należy sprzedać
                  tychże, by zarobić tylko na wynagrodzenie tego kolegi.
                  i jezeli jest az tak dobry, to powinien zdecydowanie pracowac na wlasny
                  rachunek.
                  • Gość: doradca Droga Joanno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 04:29
                    Bardzo ostrożna i swobodna analiza, która nie uwzględnia wszystkich kosztów.
                    • Gość: Asia Re: Droga Joanno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:45
                      :) a jaka ma być by przybliżyć temat?
                      Oczywiście są to tylko koszty osobowe, a gdzie koszty stałe (czynsze, prąd) i
                      inne przypadające na pracownika, koszty łącz, telefonów, samochodów, jakichś
                      licencji, obsługi prawnej, marketingu, itp itd...
                      A przecież jest tam parę osób, które bezpośrednio nie sprzedają, a też zarabiać
                      muszą. :-) i zwykle więcej.
                      No, ale to tylko koszty, a gdzie zysk firmy bądź co bądź komercyjnej?
                      Więc tak naprawdę taki ktoś musiałby sprzedać tych kredytów nie za 2 mln zł, a
                      za 20 miesięcznie, by to miało sens. (dlatego uważam, że jeśli bierze
                      miesięcznie z rynku 20 mln zł, to po co mu Expander, który zbiera śmietankę...)
                      Tak sobie swobodnie przybliżam temat...
                • Gość: Dagmara Re: Droga/i zuzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:16
                  Dordco,

Ciekawe od czego ty zaczynałeś swoją karierę inwestora????

• Gość: doradca Droga Dagmaro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 04:28
                    Od 5 akcji Nokii. W zamian za brak masła na bułce z odzysku.
                    • Gość: Asia Re: Droga Dagmaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:47
                      czyli jak z tym bezrobotnym w USA...
                      najpierw sprzedał jedno jabłuszko, potem dwa, a potem dostał w spadku pare
                      milionów dolarów... ;-)
                      • Gość: doradca Droga Joanno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.05, 03:58
                        Niestety ale do miliona dolarów to mi jeszcze daleko bo nie zamierzam go nikomu
                        ukraść:):)a takiego spadku nie spodziewam się...
                        Pozdrawiam:)
                        • Gość: Asia Re: Droga Joanno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 08:47
                          zagraj dzisiaj w totka = 7 mln zł do wzięcia.
                          Z odrobina szczęścia...
                          (a dla mnie tylko 10% za wskazówkę :-D )
                          • Gość: doradca Droga Joanno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 03:33
                            Niestety nie gram w gry losowe. Być może z tego powodu, że miałem okazję na
                            zajęciach ze statystyki dowiedzieć się co to jest rachunek prawdopodobienstwa.
                            W kasynach oraz u bukmacherow też środków nie zostawiam.
                            Pozdrawiam...
                  • Gość: Asia Re: Droga/i zuzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:48
                    Dagmaro - jak masz okazję to idź i popracuj. Nic nie masz do stracenia, a wręcz
                    przeciwnie.
                    Spróbuj, a potem tu wróć i się podziel tym co przeżyłaś.
                    • Gość: ex Re: Droga/i zuzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:08
                      tylko nie gadajcie o 8 tysiącach dla doradcy w expanderze, bo mi popękaja
                      zajady!
                      ich cały obrót roczny to kilkadziesiąt milionów złotych, a firma przeżyła
                      zapaść po odejściu połowy ekipy do open finance.
                      • Gość: Asia Re: Droga/i zuzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:45
                        no toz przecież staram się uwiarygodnić te rewelacje o wynagrodzeniu...

I expander przezywał zapaść od zawsze, od momentu powstania nie miał nigdy
                        nawet miesiąca tłustego. (to znaczy lata tłuste były, dopuki wydawało się lekką
                        rączką pieniądze inwestora)
                        A ekipa - opnen finance przecież stworzył poprzedni zarząd expandera.
            • Gość: Arek Re: Moi mili parafianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:18
              A ska wiesz,ze to mity? Pracowales tam? Zarobki zalezą w duzym stopniu od tego
              w jakiej lokalizacji sie pracuje, ci ze Świetokrzyskiej zarabiaja własnie cos
              kolo sumy 7-8 tysiecy.
              • Gość: doradca Szanowny Arku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 12:19
                Stąd wiem, że czasami czytam sprawozdania finansowe i analizy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka