Dodaj do ulubionych

Agencje pracy

IP: *.tg.com.pl 08.11.04, 16:46
Jak myślicie czy warto zawracać sobie głowy prywatnymi agencjami pracy?
Faksowałem i wysyłałem maile do nich przez 2 czy 3 dni, w kilku byłem
oosobiście i zero odpowiedzi od chyba 3 miesięcy. A miały być zaproszenia na
rozmowy z pracownikami agencji żeby wypełnić dokumenty rejestracyjne. Czy
trzeba pojechaś do każdej agencji osobiście i uczepić się jakiegoś
pracownika, żeby spojrzał do moich dokumentów i razem żebyśmy spróbowali
znaleźć jakąś ofertę?
Obserwuj wątek
    • Gość: mgrinz Re: Agencje pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:14
      próbować można... acz niestety im więcej CV wysyłam, tym więcej reklam w skrzynce mailowej i więcej telefonów z "ankietami rynkowymi" lub "rewelacyjną promocją tygodnia"... a "pracy" niet...
      pracodawcy narzekają, że nie mają odpowiednich kandydatów, a agencje HR tylko marnują ich kasę, bo nie zajmują się szukaniem... nierozumiem czemu "pracodawcy" dają się zwieść ludziom, którzy zamiast coś robić , jedyne co robią to "dobre wrażenie" gdy sprzedają swe "usługi"...
      już kiedyś był taki wątek... ludzie w nim opisywali, jak np.mechanika wysłano na rozmowę do firmy gdzie szukano ekonomisty, a filologa do pracy technicznej... generalnie większość z tych firm jedyne czym sięzajmuje to "istnieniem", zastanawiam się skąd tyle naiwności i głupoty w pracodawcach, którzy te agencje utrzymują ? zamiast dać trochę na ogłoszenie, zlecają za większą kasę to agencji... tyle że często z mizernym efektem dla obydwu stron... jedyny kto zyskuje, to agencja, bo wzięła kasę za wątpliwe usługi...
      ale niestety głośne samochwały są lepiej widziani jak spokojni partnerzy, tak samo jak w życiu prywatnym... jak ktoś coś naobiecuje i mówi "stary, ja to załatwię", to potem się okazuje, że "nie mogłem, nie miałem czasu" tak samo z agencjami... przychodzi pracodawca i słyszy "jesteśmy najlepsi na rynku, nasze usługi..." reszta znana... pracownik bez pracy, a pracodawca narzekający, że przysłali mu kogoś o niepasującym do ogłoszenia profilu... więc zamiast agencji pośrednictwa "pracodawcom" polecałbym gazety... do większej liczby osób dotrze i jest większa pewność, że nie przyślą byle kogo... ja od kiedy się zarejestrowałem w 2002 w kilku "renomowanych agencjach" mam tylko spam reklamowy w skrzynce, od czasu do czasu "super oferty " przez telefon i NIC PO ZA TYM !!!
    • zuzanna.rak2 Re: Agencje pracy 11.10.21, 20:52
      Słuchaj skontaktuj się z agencją Hollandcontracting, gwarantuje Ci, że tym razem będziesz zadowolony, bez pudła. Profesjonaliści w każdym calu... Dużo ciekawych ofert, napisz do nich jutro info@carriere.pl a nie będziesz żałował...Polecam
    • monika.dab1 Re: Agencje pracy 11.10.21, 21:08
      Hej ja swoją pierwszą pracę znalazłam w Hollandcontracting. Myślałam że złapie pracę i się pożegnamy, ale zostałam dobrzy mi się z nimi współpracuje, dają duże możliwości w rozwoju kariery, zawsze mogę na nich liczyć. Cenię sobie ich profesjonalizm i podejście do klienta. Już w kilku miejscach spotkałam się z pozytywnymi opiniami na ich temat. Polecam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka