Dodaj do ulubionych

dyplom ACCA

IP: 80.239.144.* 17.11.06, 15:02
ile jest wart na rynku pracy dyplom ACCA + kilka lat doświadczenia zawodowego
w finansach firmy?
Obserwuj wątek
    • Gość: tigr Re: dyplom ACCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:34
      mysle ze jakies 15 - 20 kPLN brutto w zagranicznej firmie w polsce. to tylko
      strzal, bo oficjalnie pensji nie znam. ale ludziska z acca to stanowisko
      managera w big4 w doradztwie transakcyjnym. a z takiego poziomu nie odchodzi
      sie na nizsze pensje.
      • djo4 Re: dyplom ACCA 20.11.06, 12:23
        nie wydaje mi sie ze az tyle, to przeciez najzizszy stopien w strukturze.
        • Gość: tigr Re: dyplom ACCA IP: 195.94.201.* 21.11.06, 08:25
          ale o jakim stopniu mowisz? manager nie jest najnizej w strukturze, najnizej
          jest junior ;)
          • djo4 Re: dyplom ACCA 21.11.06, 10:35
            chodziło mi o ACCA, nie jest on chyba tak bardzo nobilitujacy, aby sam z siebie
            dal pensje powyzej 10 tys.
            • Gość: tigr Re: dyplom ACCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:35
              no jest wlasnie. firmy big4 nie we wszystkich dzialach go finansuja bo jest
              drogi. a dziala jak miedzynarodowy odpowiednik naszego bieglego.
              • Gość: zenek Re: dyplom ACCA IP: 89.100.195.* 05.12.06, 15:49
                Ja wlasnie jestem w trakcie studiowania, w tej sesji mam dwa egzaminy 2.4 oraz
                2.5. Strasznie duzo czasu zajmuje skonczenie tych studiow, duzo wyrzeczen, brak
                czasu dla rodziny... Moze warto, moze nie warto, zalezy jak dla kogo. Ja mam
                lekko ponad 10000 zl brutto miesiecznie, ale nie sadze, by rozpoczecie studiow
                mialo jakis zwiazek z wysokoscia mojej pensji. Pozdrawiam
                • makarofeten Re: dyplom ACCA 07.12.06, 12:38
                  Ja wlasnie jestem w trakcie studiowania, wlasnie pisalem Paper 2.2 i mam
                  pytanie odnosnie potencjalnych zarobkow dla kogos w mojej sytuacji, z tym ze
                  doswiadczenie mam wylacznie z UK i raczej malo z finansami zwiazane (zajmuje
                  sie w firmie raczej podstawowymi sprawami zwiazanymi z ogolnie pojetymi
                  finansami)
                  A tak przy okazji, czy moze kots s forumowiczow moglby udostepnic/odsprzedac
                  materialy do nauki do Paper 2.3 Polish Tax Variant? Jakos nie mozna tego dostac
                  w ksieganiach bo pewnie takowych podrecznikow sie nie drukuje, a nie chcialbym
                  placic fortuny za kurs przygotowawczy, mysle ze sam dam sobie rade z nauka-
                  dotychczas robilem to z sukcesem.
                  • Gość: tigr Re: dyplom ACCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:30
                    W Polsce robia to zazwyczaj audytorzy, wiec osoby z doswiadczeniem w zakresie
                    finansow i ksiegowosci. Osobiscie nie znam nikogo bez akiego doswiadczenia, kto
                    mialby te poapiery. Ale moze z doswiadczeniem z UK latwiej o prace takze w
                    Polsce...
                    • Gość: acca Re: dyplom ACCA IP: *.lanet.net.pl 12.12.06, 21:23
                      acca to horrendalnie droga podpucha dla frajerów
                  • Gość: bk Re: dyplom ACCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:16
                    mozna kupic skrypt do polskiego tax-u w warszawskim oddziale BPP. Nie wiem jak
                    w E&Y, ale pewnie tez.
            • Gość: bk Re: dyplom ACCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:01
              o jakiej strukturze piszesz w takim razie? ACCA nie jest w zadnej "strukturze"
              czy gradacji dyplomow czy uprawnien.

W mojej firmie ktos kto w trakcie pracy ukonczy ACCA/CIMA dostaje w finansach
              pensje okolo 9-10k niezaleznie od tego, ile zarabial wczesniej. Nowe osoby
              przychodzace do pracy z CIMA/ACCA dostaja podobnie (czyli sa przyjmowane na
              konkretny grade plac i stanowiska). Nie ma w tej firmie ani jednej osoby z
              ACCA/CIMA ktora mialaby nizsza pensje - jest takich osob w firmie okolo 30. Nie
              jest to Big4, konsulting ani doradztwo.
    • Gość: i.i Re: dyplom ACCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:57
      Jak myślicie mozna samemu sie przygotowacdo ACCA ?
      Gdzie zdobyc materialy po przystepnych cenach ?
      • Gość: bk Re: dyplom ACCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:14
        mozna, tylko na pewno dluzej Ci to zajmie (pare lat).

po przystepnych to bedzie trudno znalesc, one sa dosc drogie. Chyba, ze
        swiadomie kupisz ksiazki z poprzednich wydan (BPP na przyklad zmienia ksiazki
        co pol roku/rok).

Gdzie? pewnie najszybciej na allegro.
      • Gość: marko Re: dyplom ACCA IP: *.aster.pl 13.12.06, 19:16
        www.kaplanfoulkslynch.com tam są te książki po podstawowych cenach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka