zainteresowany761 Re: NOWE OBLICZE GMINY 25.10.06, 11:56 www.noweobliczegminy.info ZAPRASZAMY. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: NOWE OBLICZE GMINY 25.10.06, 13:11 .......że tak spytam....... a jakim NOWYM obliczem może nas zaskoczyć pani radna - weteranka? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lew121 Re: NOWE OBLICZE GMINY 31.10.06, 13:13 Pani Sobczak-Dziękujemy!!! To nie jest nowe oblicze??? Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: PLAKATY: Jakość i rozwój 31.10.06, 18:26 Byłem dziś na długim spacerze i pooglądałem sobie słupy ogłoszeniowe. Nie dalej jak w sobotę po południo nasz komitet zawiesił kilkanaście plakatów - nie prowadzimy drogiej kampanii, wszystkie działania aczkolwiek dobre jakościowo finansujemy sami ( na poziomie 1/3 innych komitetów), bez żadnego wsparacia - jak niestety inni. Słuchajcie nie podoba mi się, że większość plakatów było pozrywanych, a na kilku została przyklejona kolejna informacja o Waszej stronie i to w miejscu naszego programu - przecież nie kto inny jak członkowie Nowego Oblicza Gminy tą informacje zawiesili. Mało macie miejsca, przypominam zapis konstytucyjny o prawie do informacji. Pytam się to takie ma być Nowe Oblicze Gminy, to ma być kulturalna i równoprawna kampania? Kto tu się kogo boi? Oczekuję odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 25.10.06, 16:02 Hasła dobre - zamierzenia potrzebne. Pytanie 1. Skad chcecie wziąć na realizację pieniądze? Podobno program jest spójny, więc napisać o tym to żaden problem. Wszyscy znamy potrzeby gminy i każdy może obiecać to i tamto. Pytanie 2. Na razie możemy sobie poczytać - dlaczego strona nie jest interaktywna? Wrócę wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 26.10.06, 09:56 Jakoś cicho w eterze, czyży pytania: 1. średniej wagi, 2. jescze mniejszej aczkolwiek merytoryczne i uczciwe już spowodowały milczenie komitetu? Może Państwu pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
steafanek.f Re: NOWE OBLICZE GMINY 26.10.06, 12:33 To nie jest NOWE OBLICZE ! Zobaczcie jak wygląda. Mnie sie wydaje, że jest to STARE OBLICZE bo się zestarzało i ma teraz wąsiska. Odpowiedz Link Zgłoś
j12344 Re: NOWE OBLICZE GMINY 27.10.06, 12:33 Wyczuwam w Pana wypowiedzi lekką nutę ironizacji z konkurencyjnego komitetu. Tak chyba nie powinien postępować uczciwy i rzetelny kandydat. Uważam, że konkurencja powinna być przede wszystkim zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
j12344 Re: NOWE OBLICZE GMINY 27.10.06, 12:35 poprzedni post był kierowany do rs77 Odpowiedz Link Zgłoś
fx13 Re: NOWE OBLICZE GMINY 27.10.06, 13:22 Zagotował się nasz inteligent! W swoich postach prosił o czystą i merytoryczną kampanię,a tu proszę! Nerwy nie wytrzymują panie Robercie? Odnoszę wrażenie,że Pan stawia się ponad wszystkich.Troszeczkę ogłady szanowny Panie! Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 27.10.06, 16:14 Skąd u Państwa podejrzenie o to, że się denerwuję. Po pierwsze: jak już wspomniałem nie kandyduję za wszelka cenę, chcę pomóc mojemu miastu, tu mieszkam i pracuję; słyszę o nim że grajdoł, że nie ma w nim wykształconych ludzi itd.- będę wybrany to dobrze, nie będę wybrany to drugie dobrze. Zapewniam mam co robić w życiu, mam wiele pomysłów. Kiedyś podjąłem decyzję, że będę kandydował i co otrzymuję w zamian: stek pomówień, oszczerstw, przypuszczeń (żeby nie było nieporozumień - nie od przedstawicieli Państwa komitetu). Po drugie: Po co Państwo prezentujecie program, jak nie chcecie o nim pogadać, proszę mi wierzyć nie mam złych intencji - program w zasadzie podoba mi się, jest wypracowany, przemyślany i zawiera dość słuszne cele ( ja osobiście wzbogaciłbym go o pewne nasze propozycje), nie wiem tylko jak zamierzacie Państwo te cele realizować; chcę poznać szczegóły, a nie ogólniki - juz chyba program nie jest tajemnicą? Po trzecie: Otrzymałem nie raz propozycję od Państwa przedstawicieli, żebym poczekał na program - poczekałem. Zadałem dwa pytania - i cisza, następnego dnia cisza - przecież filtrujecie to forum, to w końcu proszę mi powiedzieć, z kim można porozmawiać merytorycznie na forum o Państwa programie? Zamiast odpowiedzi posądzenie o nerwowość. Jak Państwo nie chcą ze mna prowadzić dyskusji, to proszę to napisać, zrozumiem - przecież jestem konkurencją. Wrażenie, że stawiam się ponad jest niewłaściwe - lubię czasem prowokować. Powtarzam, nie mam złych intencji, fajnie że są ludzie, którym zależy tak jak mojej osobie na tym mieście, jego rozwoju i jakości w nim życia. Może teraz ktos mi odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
steafanek.f Re: NOWE OBLICZE GMINY 27.10.06, 16:35 Jestem jednym z wielu, którym zależy na rozwoju gminy. Tylko jak to zrobić ? Tomek i jego koledzy z komitetu wyborczego mają pomysły. Nikt z nich nie pracował w Radzie Gminy Żychlin. Nie jest więc odpowiedzialny za to co się dzieje z naszą gminą. I dobrze. To mnie ogromnie cieszy. Ale nieszczęściem jest, że niektórym z tego forum, nie wiem z jakiego powodu, zjeje z gęby jad nienawiści. Pytam dlaczego. Zawsze coś im nie pasuje. I to jest wstrętne. Tomek nie przejmuj się, rób swoje. Jestem z wami ! Odpowiedz Link Zgłoś
sezonnawladze Re: NOWE OBLICZE GMINY 29.10.06, 17:36 Jaki Tomek??? Hej Stefanek jaki Tomek. A moze tr.28 zmienił swój login. :) Zabawne jest jak sami dyskutujecie ze sobą. Tylko sie nie kłóccie!!! Mało schizofrenia czy jak?? Fajni jestescie. Nawet nie wiecie ile radosci sprawia wasza MERYTORYCZNA DYSKUSJA I RZETELNE ARGUMENTY. Dziękuje za ubaw po pachy i łzy radosci w imieniu swoim i połowy Zychlina. Ach szkoda ze wybory juz blisko i koniec zabawy w wybory. Forum opustoszeje i znów bedziemy sie smiac tylko z kawałów. Dla Was rozgoryczenie, dla Nas zostaną zawsze kabarety. Pozdrawaim i mam nadzieję na kolejne MERYTORYCZNE ARGUMENTY, WYSOCE INTELIGENTNĄ DYSKUSJE, A I BRAK ZDENERWOWANIA U rs77. Błagam o więcej i czekam z popcornem na kolejne posty zwłaszcza stefanka, rs77, tr28 i j ....(coś tam coś tam) :):):) Dzięki PANOWIE Inteligenci!!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 29.10.06, 18:12 sezonnawladze napisał: Nawet nie wiecie ile radosci sprawia > wasza MERYTORYCZNA DYSKUSJA I RZETELNE ARGUMENTY. Odp. Czekasz na post - proszę. Widziałeś na tym forum merytoryczną dyskusję odnośnie programów? - ja jakoś nie dostrzegam; napisz coś merytorycznego, to chętnie pogadam. Zalogowałem sie tu licząc na rzetelną dyskusję. Od kilku dni próbuję i nic, programy już są ( w większości programy widmo) tylko nikt nie chce o nich poważnie rozmawiać - to po co te posty. AD. Nie wiem kim jest Stefanek. Życzę smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: NOWE OBLICZE GMINY 29.10.06, 22:49 O przepraszam, ja mówię o programach. Może chodzi o to, że nie o Waszym? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 29.10.06, 23:49 edmurphy napisała: > O przepraszam, ja mówię o programach. Może chodzi o to, że nie o Waszym? :-) Racja - są pewne wyjątki, niestety bardzo nieliczne i giną w natłoku postów tych, którzy nie za wiele na ten temat mają do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 07:27 Choć nie znam Stefanka to uważam, że mógł się pomylić. Tak samo jak Ty zaglada na forum rzadko. A faktem jest, że ostatnio brakuje na forum odpowiedniej dyskusji na pewnym poziomie. Jeżeli uważasz że mam dwa loginy to się mylisz dla mnie jest to zbyt dziecinne. Uważam jednak, że kole cię w oczy fakt iż coraz więcej formuowiczów jest za kandydatami KWW"Jakość i Rozwój" co mnie osobiście wcale nie dziwi, ponieważ tylko my z p. Robertem jesteśmy w stanie w każdej chwili rozmawiać, bronić naszego programu, bądź podważać program innych. Wcale się tego nie wstydzimy i nie boimy ponieważ jako pierwsi się ujawiniliśmy z imienia i nazwiska. pozdrawiam T.R. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 08:53 Oj,wydaje mi się,że Pana Grzegorza koleżanki i koledzy z Komitetu potraktowali jako"mięso armatnie"... W zasadzie dobrze,że pracownicy gminy i radni(ci myślący) w ten sposób zareagowali na zakusy prawie wszystkich naszych "byłych Pierwszych Postaci",ale... Po pierwsze:bardzo mało młodziezy pójdzie na wybory (przykład "forumowy"-Skojark).Po drugie:szkoda samego Pana Grzegorza,który stał sie przy okazji wyborów jedną z najbardziej popularnych(i obmawianych) osób nie tylko na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 09:20 Moim zdaniem nie jest tak jak myślisz. Atak na tego młodego niewątpliwie ambitnego człowieka wynika stąd,że jest on spoza "mafijnych" układów partyjno-rodzinno-koleżeńskich a więc tej największej zmory Żychlina. Niektórzy boją się o swoje zabawki, więc go atakują bez pardonu ze wszystkich stron. Wielkie larum o program którego nie chce osobiście kandydat bronić na forum. A który z kandydatów na burmistrza osobiście prowadził tzw. merytoryczną dyskusję o programach? Klakierzy kłapali coś tam i nic więcej. Panie Grzegorzu oni się poprostu pana boją i zmian jakie może pan wprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
fx13 Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 10:22 Masz rację realista133! A najbardziej denerwuje mnie "ATAK" p.Stasiaka,który sam prosi o merytoryczną dyskusję! Czy jego kandydat p.Królikowski jest uczestnikiem forum? Wiem,że kontrkandydaci boją się p.Ambroziaka i wynikiem tego są ataki na jego osobę! Trzymaj się Grzesiek ( damy radę )! Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy31 Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 14:56 Co dotyczy waszego planu wyborczego jest ok ale napewno go nie zraelizujecie bo jakby było to takie proste to każda gmina czy miasto było by bogate i piękne. Ale juz się przyzwyczaiłem, że w każde wybory dużo się obiecuje a potem nic. Zgania się na innych, że zrobili długi a broni się własnej dupy. Panowie trochę realistyki wam się powinno przydać a nie fantazji. A skoro to takie proste to pan Grześ pracował w urzędzie więc powinno być tam dużo kasy jak jest tak świetnym organizatorem kasy z Unii a tam pusty portwel. Dlaczego pan wcześniej w ciągu swoiej pracy nie pokazał się ze strony dobrego organizatora kasy z Unii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 23:52 Ciekawy, to co napisałeś dotyczy programów wyborczych wszystkich kandydatów. Założenia szczytne a z realizacją może być różnie. Stąd również wynikają nasze wątpliwości - czy człowiek, który kandyduje będzie umiał zrealizować proponowany przez siebie program. Z drugiej zaś strony nasze, wyborców, wątpliwości dotyczą tego czy kandydat chce realizować program czy tylko rzucił nam parę hasełek, jak przysłowiową kiełbasę wyborczą. I to również dotyczy wszystkich kandydatów. A jeśli chodzi o zarzucany panu Grzegorzowi brak doświadczenia zawodowego to wątpliwość zasadna, jednak nie do końca. Inni doświadczeni zawodowo burmistrze wcale nie okazali się dobrymi gospodarzami gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 31.10.06, 10:11 Pytanie jest następujące, Kogo się boimy, Kogo atakujemy, o co nam chodzi? Nie boję sie p. Grzegorza, jak ktoś napisał kandyduję tylko do Rady, a nie na Burmistrza. Nie chodzi o p. Grzegorza (osobiście nic do niego nie mam, jak juz pisałem kulturalny młody chłopak) , ale o następną stagnację w rozwoju. Jak się przetrze ? Jak będzie bronił własnego zdania? Jak będzie podejmował skuteczne lecz niepochlebne i niepopularne decyzje ? Czy jest stanowczy? Na razie chowa się za plecami innych. Odpowiadam, nie atakuję p. Grzegorza tylko Go sprawdzam. Spójrzcie na post KROGA, co o tym szanowni zwolennicy napiszecie? Pomyślcie, czyja strone trzyma KROG, pomyślcie a przez logiczne rozumowanie (skojarzcie z literami w nazwie - pierwsze będą ostatnimi...:)) kto to jest i tak naprawdę czego chce? Odpowiedz Link Zgłoś
krog7 A ja chciałbym się dowiedzieć: 31.10.06, 00:08 ... jak to koordynował Pan Grzegorz Ambroziak, tu cytat: "W latach 1997-98 koordynował prace nad Strategią rozwoju gminy". Koordynował to bardzo poważne słowo. Za słownikiem PWK "koordynacja to organizowanie działań wykonywanych wspólnie przez wiele osób". W świetle pracy administracyjnej ma nawet aspekt poważniejszy, zbliżony bardziej do nadzoru. Praca bardzo, bardzo poważna (i mi osobiście z innego zakresu, ale znana) i jesli dostaje ją niespełna 2 letni pracownik Urzedu Gminy, to a) albo reszta to patałachy, b) albo to wyjątkowy talent wyrastajacy zdecydowanie ponad innych, c) albo to *****prawda lub komuś pomyliły się znaczenia. Więc powtarzam pytanie; na czym ta koordynacja polegała. Mamy jako kontrkandydatów dwóch ówczesnych burmistrzów miasta i myslę, ze oni do tego tez powinni się ustosunkować. Ostatecznie to osobny akapit w charakterystyce przyszłego (tu nie mam watpliwości) Burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
fx13 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 31.10.06, 18:53 Szanowny panie Robercie. Niewiem czemu,ale mam wrażenie,że uparł się pan na KWW Nowe Oblicze Gminy! Ja też przechodziłem dziś koło dwóch takich słupów ogłoszeniowych i wie pan co zauważyłem,że pana plakaty,Ambroziaka plakaty,Wołoszyna plakaty są pozaklejane,ale przez ludzi z urzędu,którzy wieszali obwieszcznia dotyczące wyborów i listy kandydatów!!! Pan twierdzi,że ktoś zakleja specjalnie pana program,przecież to absurd,bądź pan poważniejszy! Wojna plakatowa to przed wyborami normalność.Jeszcze nie raz pana zakleją,pan zaklei ich i tak będzie do wyborów.Ma pan rację twierdząc,że tak być nie powinno,ale twierdzenie,że KWW NOG specjalnie zakleja plakaty pańskiego komitetu jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 31.10.06, 19:31 Nie uparłem się na Nowe Oblicze Gminy - prawdą jest, co można sprawdzić, że conajmniej na 2 słupach zakleiliście nasz program swoją stroną WWW, chociaż zagospodarowaliście 3/4 miejsca - czy nie mam tu racji. Oczywiście inni jak Pan mówi też zrywają i naklejają, są też obwieszczenia, które mają pierwszeństwo. Wojna plakatowa jak Pan napisał to nic innego jak brak kultury. Niech Pan zwróci uwagę, że naszych na razie nie ma wcale choć były i według mnie to nie jest śmieszne ani mało poważne. Odpowiedz Link Zgłoś
fx13 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 31.10.06, 19:50 Panie Robercie chcę podkreślić,że nie jestem z komitetu p.Ambroziaka,opisałem to co widać na słupach. Skoro twierdzi pan,że nie uparł się pan na komitet p.Ambroziaka to dlaczego nie egzekwuje pan dyskusji na temat programów panów Materki,Machtałowicz,Maciaka czy pozostałych,a ciągle czytam,że oczekuje pan dyskusji z ludźmi p.Ambroziaka? A teraz moje prywatne spostrzerzenie-czy niesilniejszy byłby komitet pana Ambroziaka jakby pan z panem Rabsiewiczem byli w jego szeregach? Co pan na to? Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 31.10.06, 23:40 Mamy na razie swój komitet i nie zamierzamy opuszczać jego szeregów. A co po wyborach? Zawsze dobrze jest współpracować z ludźmi o podobnych poglądach, z ludźmi aktywnymi, z pomysłami i zapałem. Ewentualnie nie wykluczam współpracy z członkami innych komitetów - przecież wszyscy chcemy działać dla dobra naszego miasta i naszej gminy. A co się tyczy innych wcześniej wymienionych programów, innych kandydatów - to już mam wyrobione zdanie o ww. komitetach i programach - toteż nie potrzebuję w tej sferze dyskusji. Dlaczego dążę do dyskusji z Nowym Obliczem Gminy - jest to nowy twór, nie znam szczegółowych jego zamierzeń - chcę je poznać by wyrobić sobie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodyalerealista Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 01.11.06, 11:10 uuuuuuuuuuuuuu widze ze pan FX żądzi na tym forum. A więc komitet Nowe oblicze gminy nie popiera pomocy ludziom z marginesu i młodym ludziom z problemami może dlatego że kandyduje z tej listy pan cholewa i sie cyka. Widzzę także że wielcy państwo z tego komitetu chcą trafic tylko do wyższej półki zychliniaków, niestety na tej półce jest tylko 10 osób więc powodzenia nieskazitelni i prowożądni siła w młodości heheheheheheheheeh!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fx13 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 02.11.06, 07:54 Młodyalerealisto nie utożsamiaj mnie z Nowym Obliczem Gminy,ponieważ ja nie należę do tego komitetu,nie biorę udziału w wyborach, a to co piszę to jest tylko moje prywatne zdanie! Nie rządzę na forum,tylko od niedawna jestem jego uczestnikiem,tak jak ty i wielu innych formułowiczów! Widzę,że chcesz zaszkodzić ludziom z Nowego Oblicza Gminy,a to jest w stosunku do nich nie fair! Przecież nie znasz ich zdania na temat "trudnej młodzieży"!!! Krytyka wobec mnie też nie jest uzasadniona,ponieważ ja nie skreślam "trudnej młodzieży".Ten problem nie jest mi obcy szanowny kolego,ponieważ sam byłem młody i głupi,mam młodsze rodzeństwo i obracam się w kręgach ludzi młodych,a więc znam poniekąd ich problemy( problemy żychlińskiej młodzieży ogólnie). Znam też chłopaków z Migmy,niech oni tam pracują daj im Boże,niech wykorzystają kolejną szansę którą daje im życie,jeżeli oni sami nie dojdą do pewnych wniosków to nikt im nie pomoże! To jest problem,który wymaga dłuższej dyskusji! I po raz kolejny podkreślam, proszę nie utożsamiać mnie z Nowym Obliczem Gminy! Pozdrawiam.fx13. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 02.11.06, 08:31 Do Fx13. W woli wyjaśnienia moje nazwisko pisze się przez (p) - Rapsiewicz. Potwierdzam słowa p. Roberta jesteśmy w stanie współpracować z każdą osobą chcącą zmieniać, rozwijać i poprawiać jakość naszego miasta. Jeżeli chodzi o słupy ogłoszeniowe to naprawdę wielka farsa. Komitety oblepiają słupy jak nienormali po 10 plakatów na słup - to jest chore i świadczy o tych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
fx13 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 02.11.06, 09:17 Przepraszam za błąd. A co słupów to jeszcze Tomek nie przywyKłeś do tego? Tak było,jest i będzie.Zobacz,pani Elżbieta Woźniak z Samoobrony startuje w okręgu wyb. nr.5 ,a swoje plakaty rozwiesza po całym mieście,gdzie tu sens? Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 02.11.06, 09:37 To tylko świadczy o niej, no chyba że startuje do powiatu to inna sprawa. Tak naprawdę to myśle że ludzie startują nie widząc jaką odpowiedzialność biorą na siebie ile pracy będą musieli włożyć we własnych okręgach tym bardziej w moim 5 okręgu. Odpowiedz Link Zgłoś
fx13 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 02.11.06, 09:41 Przepraszm ona startuje w okręgu nr.3,a wiesza wszędzie,ona startuje do rady. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur48 Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 09:54 Miałem do wyborów nie istnieć na tym forum. Nie wytrzymałem. To co przeczytałem w Dzienniku Łódzkim wywołało u mnie ogromny wstrząs. A dotyczy to artykułu pani Grąbczewskiej pt. "Nie ma nagród, to bez szampanana". Teraz zapytam wprost młodego kandydata na burmistrza Komitetu NOWE OBLICZE GMINY, który pracuje dość długo w UG. Panie Grzegorzu, tylko szczerze, bez wykrętów ! Jakie jest pańskie zdanie na temat propozycji nagród na zakończenie kadencji dla mało zarabiających urzedników Gminy Żychlin ? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 10:08 dinozaur48 napisał: > Miałem do wyborów nie istnieć na tym forum. Nie wytrzymałem. To co przeczytałem > w Dzienniku Łódzkim wywołało u mnie ogromny wstrząs. A dotyczy to artykułu pani > Grąbczewskiej pt. "Nie ma nagród, to bez szampanana". Teraz zapytam wprost > młodego kandydata na burmistrza Komitetu NOWE OBLICZE GMINY, który pracuje dość > długo w UG. Panie Grzegorzu, tylko szczerze, bez wykrętów ! Jakie jest pańskie > zdanie na temat propozycji nagród na zakończenie kadencji dla mało zarabiającyc > h > urzedników Gminy Żychlin ? Czekam na pilną odpowiedź ! " Serce mędrca zwraca się ku prawej stronie A serce głupca ku lewej. " Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 10:15 Przepraszam,że się wtrącam, ale chyba pan G. jak wyjdzie z pracy ustosunkuje się do pytania Dinozaura48, bo śledi nasze forum jak prawie każdy z 9 kandydatów na burmistrza. Koniec kadencji rady nie jest dobrym okresem do dawania nawet przysłowiowej złotówki. Gorsze jest co innego. Burmistrz chce a rada nie klapie i nie wypije szampana za karę z pracownikami ani z burmistrzem. Szanowni radni tym buntem przeciw swojemu panu i władcy nie zatrzecie tego, że byliście najgorszą i najbardziej dyspozycyjną radą w dziejach Żychlina. Oby was wyborcy przestrzelili 12 listopada Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 10:30 dinozaur48 napisał: > Miałem do wyborów nie istnieć na tym forum. Nie wytrzymałem. To co przeczytałem > w Dzienniku Łódzkim wywołało u mnie ogromny wstrząs. A dotyczy to artykułu pani > Grąbczewskiej pt. "Nie ma nagród, to bez szampanana". Teraz zapytam wprost > młodego kandydata na burmistrza Komitetu NOWE OBLICZE GMINY, który pracuje dość > długo w UG. Panie Grzegorzu, tylko szczerze, bez wykrętów ! Jakie jest pańskie > zdanie na temat propozycji nagród na zakończenie kadencji dla mało zarabiającyc > h > urzedników Gminy Żychlin ? Przepraszam, że zapomniałem. Ale wybaczcie staremu. Tak jest ze starymi zgredami. Dodam jeszcze jedno pytanie. Kochany p. Grzesiu, ale plama ! Co robi w pańskim komitecie ta stara radna, weteranka p. Małgorzata Sobczak ? Czy nie było pana stać na młodszy model ? Chyba w tej "młodej" pani nie tkwi siła. Bo w pańskiej młodości, to jestem święcie przekonany ! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 11:35 Młody bo ja czekam. Nawet do 23.00. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 15:46 dinozaur48 napisał: > Młody bo ja czekam. Nawet do 23.00. ???? Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 19:56 Powiem tak, z całym szacunkiem - ja również długo czekałem i dalej nie zamierzam. Skoro śledzi forum, jak wielu twierdzi i nie odpowiada - nie jest tak kulturalny jak myślałem, nie jest to odpowiedni kandydat. Wielki "-" dla p. Grzegorza A. Ad. pytania dinozaura48 - proponuję nie czekać. Po co? Lepiej samemu sobie odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 22:38 rs77 napisał: > Powiem tak, z całym szacunkiem - ja również długo czekałem i dalej nie > zamierzam. Skoro śledzi forum, jak wielu twierdzi i nie odpowiada - nie jest > tak kulturalny jak myślałem, nie jest to odpowiedni kandydat. Wielki "-" dla p. > > Grzegorza A. > Ad. pytania dinozaura48 - proponuję nie czekać. Po co? Lepiej samemu sobie > odpowiedzieć. Takie jest oblicze młodego burmistrza z KWW Nowe Oblicze Gminy. Boi się wypowiedzi na temat nagród ? A szkoda bo to był mój kandydat ! Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 22:51 Chyba p. Grzegorz nie stracił w ogólnym rozrachunku, bo wypowiadając się jako pracownik urzędu w sprawie ewentualnej nagrody dla siebie popełnił by pewnego rodzaju nietakt. Odpowiedz Link Zgłoś
zniesmaczona12 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 23:04 Pieniadze nikomu nie smierdza ale z tymi nagrodami to faktycznie lekka przesada . Gro ludzi nie ma co do garnka wsadzic a oni sie nagradzaja za dobre wykonywanie obowiazkow albo koniec kadencji (byla rewelacyjna) Jakby tego waniuszke powtornie gdzies wybrali to bylby skandal A co do Ambroziaka to powiem jedno na podstawie tego co czytam i widze on jest dobry na " ruskie bloto w chinskich gumowcach " Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 03.11.06, 12:32 Czekam na odpowiedź kandydacie na burmistrza p.Grzegorzu A. Po ile to premii by się zgarnęło na koniec rządów Dziadka W. ? Na koniec tamtej kadencji też były nagrody ? Może ktoś nam przypomni kto je wziął i po ile ? Panie Grzesiu a może pan pamięta ? Tak to wygląda !!! Ludziom po 20 zł. zasiłku a sobie ................. Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 03.11.06, 17:39 Mam pytanie z innej beczki do NOWEGO OBLICZA GMINY. Czy to NOWE w wykonaniu tego komitetu to nocne niszczenie / zrywanie / plakatów innych komitetów? Odpowiedz Link Zgłoś
fx13 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 03.11.06, 17:55 A skąd masz takie informacje realista133? Byłeś naocznym świadkiem ? Widziałeś kogoś? Jak to prawda to nieładnie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 03.11.06, 22:43 Jako ludzie pracy wiemy, ze za pracę i to rzetelną otrzymuje się wynagrodzenie czyli pensję, a premię otrzymuje sie za jakieś dodatkowe osiągnięcia (np.za wykonanie planu z dużym zyskiem). Jakie osiągnięcia mieli wszyscy z tej czteroletniej kadencji??? Czy ktoś z nas szarych mieszkańców odczuł te wielkie osiągnięcia ???? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 07.11.06, 11:53 dinozaur48 napisał: > Miałem do wyborów nie istnieć na tym forum. Nie wytrzymałem. To co przeczytałem > w Dzienniku Łódzkim wywołało u mnie ogromny wstrząs. A dotyczy to artykułu pani > Grąbczewskiej pt. "Nie ma nagród, to bez szampanana". Teraz zapytam wprost > młodego kandydata na burmistrza Komitetu NOWE OBLICZE GMINY, który pracuje dość > długo w UG. Panie Grzegorzu, tylko szczerze, bez wykrętów ! Jakie jest pańskie > zdanie na temat propozycji nagród na zakończenie kadencji dla mało zarabiającyc > h > urzedników Gminy Żychlin ? ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
waga2210 Re: NOWE OBLICZE GMINY 07.11.06, 14:01 Ilu z kandydatów na radnego chciałby dyskutować na temat przyszłorocznego budżetu?Większość z nich to miernoty,nie wiedzące gdzie się "pchają".Wiedzą tylko dlaczego to robią.Dla diety radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dblock Re: NOWE OBLICZE GMINY 07.11.06, 19:49 Większość? A który z nich wie, gdzie się "pcha"? Pytam jako wyborca, który nie wie, na kogo zagłosować. Z Twojej wypowiedzi, Waga 2210, wnioskuję, że najlepiej byłoby, gdyby randych nie było wcale. Jak możesz, rzuć konkret w nazwiskach, kto się nadaje nie na "pekiel". Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: NOWE OBLICZE GMINY 08.11.06, 00:08 Większość, no może znaczna część kandydatów, nie umiała by budżetu przeczytać, a co dopiero dyskutować, zeby dyskutować trzeba wiedzieć nad czym i o czym. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: NOWE OBLICZE GMINY 08.11.06, 16:10 Po prostu myślą, ze będą siedzieć i podnosić rękę do góry - a później nadstawiać kieszeń na swoja dietę. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: NOWE OBLICZE GMINY 09.11.06, 10:05 Powodzenia Panie Grzegorzu i mam nadzieję, że Pan będzie w drugiej turze wyborów, ponieważ Pan jest najlepszym kandydatem na burmistrza. Pozdrawiam i powodzenia. Ma Pan dużą szansę na wygraną. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: NOWE OBLICZE GMINY 10.11.06, 00:50 Szansa jest, to prawda i to wcale niemała. Dla p. Grzegorza oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
coos [...] 11.11.06, 17:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy ciekawość mnie zżera :-) 12.11.06, 00:43 coś Ty napisał, grzeszniku ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: ciekawość mnie zżera :-) 14.11.06, 12:34 gratulacje Panie Grześku i powodzenia w 2 turze Odpowiedz Link Zgłoś
bj_r Dobrze by było ..... 14.11.06, 14:17 Po pierwszej turze wyborów z dwóch kandydatów na burmistrza Gminy Żychlin, jeden z nich zostanie zwycięzcą. Kto nim będzie zobaczymy. Ja wolałbym żeby zwycieżył p. Ambroziak. Ale z mojej obserwacji wynika, że będzie miał bardzo ciężko bo ludzie z żychlińskiej Samoobrony, potrafią użyć takich środków i takich chwytów poniżej pasa, że każdego uczciwego człowieka nie byłoby na to stać. Ja jednak tym razem wierzę w rozsądek mieszkańców Gminy Żychlin. Odpowiedz Link Zgłoś
exel5 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 22.02.07, 18:59 Idą ,idą a nawet pędzą i to bardzo szybko tak ,że przez nasze miasto jak przelatują to nikt nawet nie zauważa. Ostatnio nawet chodniki przed posesjami P.Radnych posprzątały te zmiany.Szary Obywatel to zgodnie z ustawą sam zamiata przed prywatną posesją., Może ustawa się zmieniła,tak szybko się wszystko zmienia,wŻychlinie nigdy na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 22.02.07, 23:56 Zmiany? Podobno rozpoczęto pierwsze inwestycje. Jak donosi prasa do następnej sesji mają zakończyć pierwsza wielką budowlę zgodnie z przemysleniami naszych rajców. Radzili, radzili i póki co uradzili przebudowę sali ślubów na biura i tym sposobem szatnię dla radnych sobie wygospodarowali. Futer nie mają gdzie wieszać :-) Wielka, oj, wielka przemyślność naszych radnych, bo inwestycja bez środków unijnych, więc nagłowić się nad tymi tabelkami nie trzeba było i najeździć do województwa :-) Na to czekali mieszkańcy miasta, radni spełniają marzenia wyborcow: jest pierwsza w tej kadencji inwestycja :-) Brawo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz55 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 23.02.07, 20:23 po co nam sala taka skoro slubów nie bedzie ale za to szatnia i nie tylko dla radnych mam nadzieje i prace moze ktos znajdzie ,2 etaty mozna dac dla swoich szatniarka i ochrona kto z rodziny radnych nie ma pracy ,mze czyjas żonka potrzebuje etaciku. Odpowiedz Link Zgłoś
wykalaczka1 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 24.02.07, 10:25 Czy jest u nas w Gminie jakas osoba kompetentna odpowiedzialna za pozyskiwanie funduszy unijnych ? Z tego co pamietam to niektorzy radni (wowczas jeszcze kandydaci na radnych) mieli glowy pelne [pomyslow . Aktualnie nic na ten temat sie nie mowi . Zaskocza nas czy umrze to smiercia naturalna jak wiele innych "obiecanek cacanek"Co do sali slubow to moze by tak dobudowac pietro na budynku Urzedu , tak ciasno w tych pokojach , ze sie zastanawiam czy za duzo pracownikow czy za malo pomieszczen. Mieszkancow Zychlina systematycznie ubywa a Urzad coraz bardziej sie rozbudowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony69 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 26.02.07, 17:27 Pieniądze dla ludzi siedzących na stołkach zawsze są, brakuje ich tylko na potrzeby miasta i ludzi w nim mieszkających. Rozwój miasta a w zasadzie jego brak jest spowodowany brakiem zaangazowania wladz. Pozyskiwanie pieniedzy unijnych na rozwoj to ciekawa propozycja tylko, że chyba nikt jej nie bierze pod uwage bo i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia1000 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 26.02.07, 18:53 zielony69 napisał: > Pieniądze dla ludzi siedzących na stołkach zawsze są, brakuje ich tylko na > potrzeby miasta i ludzi w nim mieszkających. Rozwój miasta a w zasadzie jego > brak jest spowodowany brakiem zaangazowania wladz. Pozyskiwanie pieniedzy > unijnych na rozwoj to ciekawa propozycja tylko, że chyba nikt jej nie bierze po > d > uwage bo i po co. Zeby po nie siegnac tzn potrafic to zrobic to trzeba miec troche oleju w glowie a nasi urzednicy maja tylko nadmiar wolnego czasu a pogonic polowe tego towarzystwa i obsadzic stanowiska ludzmi kompetentnymi Odpowiedz Link Zgłoś
oswiecona_56 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 28.02.07, 09:54 Zmiany nastąpią gdy będziemy korzystać ze środków unijnych. Czy potrafimy ? Polecam ciekawą stronę: www.fundusze-europejskie.pl/index.php www.fundusze-europejskie.pl/mapa.php Odpowiedz Link Zgłoś
oswiecona_56 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 01.03.07, 14:56 michasia1000 napisała: > zielony69 napisał: > > > Pieniądze dla ludzi siedzących na stołkach zawsze są, brakuje ich tylko n > a > > potrzeby miasta i ludzi w nim mieszkających. Rozwój miasta a w zasadzie j > ego > > brak jest spowodowany brakiem zaangazowania wladz. Pozyskiwanie pieniedzy > > unijnych na rozwoj to ciekawa propozycja tylko, że chyba nikt jej nie bie > rze > po > > d > > uwage bo i po co. > Zeby po nie siegnac tzn potrafic to zrobic to trzeba miec troche oleju w glowie > > a nasi urzednicy maja tylko nadmiar wolnego czasu a pogonic polowe tego > towarzystwa i obsadzic stanowiska ludzmi kompetentnymi A więc młodzi do dzieła! Są zebrania jednostek pomocniczych Gminy Żychlin do rad Osiedli / wybory/. Podział jest na dwa osiedla. Osiedle nr 1, część północna Żychlina i Osiedle nr 2 część południowa. W piątek godz. 16 zebranie Osiedla nr 1 w Szkole Podstawowej nr 1 w Żychlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 01.03.07, 21:52 Ciekawy jest ten "organ" pomocniczy. Zastanawiam sie komu tak naprawdę on pomagał bo chyba nie mieszkańcom miasta, ponieważ nigdy nie słyszałem o jakimkolwiek zebraniu prowadzonym przez ten organ. Mam nadzieje ze sie to zmieni 16 marca godzina 16.00 Dom Kultury. Zapraszam ja tez tam będę może nawet pokuszę sie o start w tych wyborach zapraszam wszystkich pozytywnie nastawionych. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony69 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 01.03.07, 22:01 haha... organ pomocniczy chyba pomagał sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 01.03.07, 22:08 W woli wyjaśnienia "jednostka pomocnicza" to przedstawiciele osiedli na czele z przewodniczącym, którzy mają reprezentować mieszkańców w Urzędzie Miasta. Przewodniczący może brać udział w komisjach radnych i sesjach, ale ma tylko głos doradczy. Masz racje zielony69 tak naprawdę to nie wiemy komu oni pomagali ? A może trzeba by było spytać bezpośrednio przewodniczącego p. Banasiaka lub p. Kaczmarka pozdrawiam T.R. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 01.03.07, 23:12 Jak żyję, a niestety trochę się tego uzbierało, nie słyszałem o jakiejkolwiek działalności rad osiedlowych. żychlin to faktycznie skostniałe, zasiedziałe w swych układach, zamknięte w sobie miasto. Bedzie ciężko to rozruszać, tym bardziej, że miasto w związku z exodusem młodzieży w sposób naturalny się starzeje. Więc kto jeszcze z młodych pozostał, a ma siłę i ochotę "powalczyć" na barykady! czyli na osiedlowe zebrania :-) to dobry punkt do startu z jakąkolwiek działalnością pro publico bono. Niestety nie będę raczej mógł uczestniczyć w tych spotkaniach, mam w tym czasie już zaplanowane zajęcia, prosze więc o relację na forum :-) Myślę, że nie tylko ja jestem zainteresowany przebiegiem tych spotkań. Odpowiedz Link Zgłoś
jb-bj Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 02.03.07, 13:20 "A więc młodzi do dzieła! Są zebrania jednostek pomocniczych Gminy Żychlin do rad Osiedli / wybory/. Podział jest na dwa osiedla. Osiedle nr 1, część północna Żychlina i Osiedle nr 2 część południowa. W piątek godz. 16 zebranie Osiedla nr 1 w Szkole Podstawowej nr 1 w Żychlinie.". Oświecona piszesz bzdury i ty tak informujesz jak nieodpowiedno zaplanowano to zebranie. Dziś jest to zebranie o 15.00 a nie o 16. Więc kto z pracujących będzie w nim uczestniczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś