Dodaj do ulubionych

NOWE OBLICZE GMINY

25.10.06, 11:55
Obserwuj wątek
    • zainteresowany761 Re: NOWE OBLICZE GMINY 25.10.06, 11:56
      www.noweobliczegminy.info
      ZAPRASZAMY.
      • dinozaurka Re: NOWE OBLICZE GMINY 25.10.06, 13:11
        .......że tak spytam....... a jakim NOWYM obliczem może nas zaskoczyć pani
        radna - weteranka? :/
        • lew121 Re: NOWE OBLICZE GMINY 31.10.06, 13:13
          Pani Sobczak-Dziękujemy!!! To nie jest nowe oblicze???

• rs77 Re: PLAKATY: Jakość i rozwój 31.10.06, 18:26
            Byłem dziś na długim spacerze i pooglądałem sobie słupy ogłoszeniowe. Nie dalej
            jak w sobotę po południo nasz komitet zawiesił kilkanaście plakatów - nie
            prowadzimy drogiej kampanii, wszystkie działania aczkolwiek dobre jakościowo
            finansujemy sami ( na poziomie 1/3 innych komitetów), bez żadnego wsparacia -
            jak niestety inni. Słuchajcie nie podoba mi się, że większość plakatów było
            pozrywanych, a na kilku została przyklejona kolejna informacja o Waszej stronie
            i to w miejscu naszego programu - przecież nie kto inny jak członkowie Nowego
            Oblicza Gminy tą informacje zawiesili. Mało macie miejsca, przypominam zapis
            konstytucyjny o prawie do informacji. Pytam się to takie ma być Nowe Oblicze
            Gminy, to ma być kulturalna i równoprawna kampania? Kto tu się kogo boi?
            Oczekuję odpowiedzi.
    • rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 25.10.06, 16:02
      Hasła dobre - zamierzenia potrzebne.
      Pytanie 1. Skad chcecie wziąć na realizację pieniądze? Podobno program jest
      spójny, więc napisać o tym to żaden problem. Wszyscy znamy potrzeby gminy i
      każdy może obiecać to i tamto.
      Pytanie 2. Na razie możemy sobie poczytać - dlaczego strona nie jest
      interaktywna?
      Wrócę wieczorem.
      • rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 26.10.06, 09:56
        Jakoś cicho w eterze, czyży pytania: 1. średniej wagi, 2. jescze mniejszej
        aczkolwiek merytoryczne i uczciwe już spowodowały milczenie komitetu? Może
        Państwu pomóc?
        • steafanek.f Re: NOWE OBLICZE GMINY 26.10.06, 12:33
          To nie jest NOWE OBLICZE ! Zobaczcie jak wygląda. Mnie sie wydaje, że jest to
          STARE OBLICZE bo się zestarzało i ma teraz wąsiska.
        • j12344 Re: NOWE OBLICZE GMINY 27.10.06, 12:33
          Wyczuwam w Pana wypowiedzi lekką nutę ironizacji z konkurencyjnego komitetu.
          Tak chyba nie powinien postępować uczciwy i rzetelny kandydat. Uważam, że
          konkurencja powinna być przede wszystkim zdrowa.
          • j12344 Re: NOWE OBLICZE GMINY 27.10.06, 12:35
            poprzedni post był kierowany do rs77
            • fx13 Re: NOWE OBLICZE GMINY 27.10.06, 13:22
              Zagotował się nasz inteligent! W swoich postach prosił o czystą i merytoryczną
              kampanię,a tu proszę! Nerwy nie wytrzymują panie Robercie?
              Odnoszę wrażenie,że Pan stawia się ponad wszystkich.Troszeczkę ogłady szanowny
              Panie!
              • rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 27.10.06, 16:14
                Skąd u Państwa podejrzenie o to, że się denerwuję.
                Po pierwsze: jak już wspomniałem nie kandyduję za wszelka cenę, chcę pomóc
                mojemu miastu, tu mieszkam i pracuję; słyszę o nim że grajdoł, że nie ma w nim
                wykształconych ludzi itd.- będę wybrany to dobrze, nie będę wybrany to drugie
                dobrze. Zapewniam mam co robić w życiu, mam wiele pomysłów. Kiedyś podjąłem
                decyzję, że będę kandydował i co otrzymuję w zamian: stek pomówień, oszczerstw,
                przypuszczeń (żeby nie było nieporozumień - nie od przedstawicieli Państwa
                komitetu).
                Po drugie: Po co Państwo prezentujecie program, jak nie chcecie o nim pogadać,
                proszę mi wierzyć nie mam złych intencji - program w zasadzie podoba mi się,
                jest wypracowany, przemyślany i zawiera dość słuszne cele ( ja osobiście
                wzbogaciłbym go o pewne nasze propozycje), nie wiem tylko jak zamierzacie
                Państwo te cele realizować; chcę poznać szczegóły, a nie ogólniki - juz chyba
                program nie jest tajemnicą?
                Po trzecie: Otrzymałem nie raz propozycję od Państwa przedstawicieli, żebym
                poczekał na program - poczekałem. Zadałem dwa pytania - i cisza, następnego
                dnia cisza - przecież filtrujecie to forum, to w końcu proszę mi powiedzieć, z
                kim można porozmawiać merytorycznie na forum o Państwa programie? Zamiast
                odpowiedzi posądzenie o nerwowość. Jak Państwo nie chcą ze mna prowadzić
                dyskusji, to proszę to napisać, zrozumiem - przecież jestem konkurencją.
                Wrażenie, że stawiam się ponad jest niewłaściwe - lubię czasem prowokować.
                Powtarzam, nie mam złych intencji, fajnie że są ludzie, którym zależy tak jak
                mojej osobie na tym mieście, jego rozwoju i jakości w nim życia.
                Może teraz ktos mi odpowie?
                • steafanek.f Re: NOWE OBLICZE GMINY 27.10.06, 16:35
                  Jestem jednym z wielu, którym zależy na rozwoju gminy. Tylko jak to zrobić ?
                  Tomek i jego koledzy z komitetu wyborczego mają pomysły. Nikt z nich nie
                  pracował w Radzie Gminy Żychlin. Nie jest więc odpowiedzialny za to co się
                  dzieje z naszą gminą. I dobrze. To mnie ogromnie cieszy. Ale nieszczęściem jest,
                  że niektórym z tego forum, nie wiem z jakiego powodu, zjeje z gęby jad
                  nienawiści. Pytam dlaczego. Zawsze coś im nie pasuje. I to jest wstrętne. Tomek
                  nie przejmuj się, rób swoje. Jestem z wami !
                  • sezonnawladze Re: NOWE OBLICZE GMINY 29.10.06, 17:36
                    Jaki Tomek??? Hej Stefanek jaki Tomek. A moze tr.28 zmienił swój login. :)
                    Zabawne jest jak sami dyskutujecie ze sobą. Tylko sie nie kłóccie!!! Mało
                    schizofrenia czy jak?? Fajni jestescie. Nawet nie wiecie ile radosci sprawia
                    wasza MERYTORYCZNA DYSKUSJA I RZETELNE ARGUMENTY. Dziękuje za ubaw po pachy i
                    łzy radosci w imieniu swoim i połowy Zychlina. Ach szkoda ze wybory juz blisko
                    i koniec zabawy w wybory. Forum opustoszeje i znów bedziemy sie smiac tylko z
                    kawałów. Dla Was rozgoryczenie, dla Nas zostaną zawsze kabarety. Pozdrawaim i
                    mam nadzieję na kolejne MERYTORYCZNE ARGUMENTY, WYSOCE INTELIGENTNĄ DYSKUSJE, A
                    I BRAK ZDENERWOWANIA U rs77. Błagam o więcej i czekam z popcornem na kolejne
                    posty zwłaszcza stefanka, rs77, tr28 i j ....(coś tam coś tam) :):):)
                    Dzięki PANOWIE Inteligenci!!! :P
                    • rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 29.10.06, 18:12
                      sezonnawladze napisał:
                      Nawet nie wiecie ile radosci sprawia
                      > wasza MERYTORYCZNA DYSKUSJA I RZETELNE ARGUMENTY.
                      Odp. Czekasz na post - proszę. Widziałeś na tym forum merytoryczną dyskusję
                      odnośnie programów? - ja jakoś nie dostrzegam; napisz coś merytorycznego, to
                      chętnie pogadam. Zalogowałem sie tu licząc na rzetelną dyskusję. Od kilku dni
                      próbuję i nic, programy już są ( w większości programy widmo) tylko nikt nie
                      chce o nich poważnie rozmawiać - to po co te posty.
                      AD. Nie wiem kim jest Stefanek. Życzę smacznego.
                      • edmurphy Re: NOWE OBLICZE GMINY 29.10.06, 22:49
                        O przepraszam, ja mówię o programach. Może chodzi o to, że nie o Waszym? :-)
                        • rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 29.10.06, 23:49
                          edmurphy napisała:

> O przepraszam, ja mówię o programach. Może chodzi o to, że nie o Waszym? :-)

Racja - są pewne wyjątki, niestety bardzo nieliczne i giną w natłoku postów
                          tych, którzy nie za wiele na ten temat mają do powiedzenia.
                    • tr28 Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 07:27
                      Choć nie znam Stefanka to uważam, że mógł się pomylić. Tak samo jak Ty zaglada
                      na forum rzadko. A faktem jest, że ostatnio brakuje na forum odpowiedniej
                      dyskusji na pewnym poziomie. Jeżeli uważasz że mam dwa loginy to się mylisz dla
                      mnie jest to zbyt dziecinne. Uważam jednak, że kole cię w oczy fakt iż coraz
                      więcej formuowiczów jest za kandydatami KWW"Jakość i Rozwój" co mnie osobiście
                      wcale nie dziwi, ponieważ tylko my z p. Robertem jesteśmy w stanie w każdej
                      chwili rozmawiać, bronić naszego programu, bądź podważać program innych. Wcale
                      się tego nie wstydzimy i nie boimy ponieważ jako pierwsi się ujawiniliśmy z
                      imienia i nazwiska. pozdrawiam T.R.
    • jolka905 Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 08:53
      Oj,wydaje mi się,że Pana Grzegorza koleżanki i koledzy z Komitetu potraktowali
      jako"mięso armatnie"... W zasadzie dobrze,że pracownicy gminy i radni(ci
      myślący) w ten sposób zareagowali na zakusy prawie wszystkich naszych "byłych
      Pierwszych Postaci",ale... Po pierwsze:bardzo mało młodziezy pójdzie na wybory
      (przykład "forumowy"-Skojark).Po drugie:szkoda samego Pana Grzegorza,który stał
      sie przy okazji wyborów jedną z najbardziej popularnych(i obmawianych) osób nie
      tylko na Forum.
      • realista133 Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 09:20
        Moim zdaniem nie jest tak jak myślisz.
        Atak na tego młodego niewątpliwie ambitnego człowieka wynika stąd,że jest on
        spoza "mafijnych" układów partyjno-rodzinno-koleżeńskich a więc tej największej
        zmory Żychlina.
        Niektórzy boją się o swoje zabawki, więc go atakują bez pardonu ze wszystkich
        stron.
        Wielkie larum o program którego nie chce osobiście kandydat bronić na forum.
        A który z kandydatów na burmistrza osobiście prowadził tzw. merytoryczną
        dyskusję o programach?
        Klakierzy kłapali coś tam i nic więcej.
        Panie Grzegorzu oni się poprostu pana boją i zmian jakie może pan wprowadzić.
        • fx13 Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 10:22
          Masz rację realista133! A najbardziej denerwuje mnie "ATAK" p.Stasiaka,który sam
          prosi o merytoryczną dyskusję! Czy jego kandydat p.Królikowski jest uczestnikiem
          forum?
          Wiem,że kontrkandydaci boją się p.Ambroziaka i wynikiem tego są ataki na jego
          osobę! Trzymaj się Grzesiek ( damy radę )!
          • ciekawy31 Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 14:56
            Co dotyczy waszego planu wyborczego jest ok ale napewno go nie zraelizujecie bo
            jakby było to takie proste to każda gmina czy miasto było by bogate i piękne.
            Ale juz się przyzwyczaiłem, że w każde wybory dużo się obiecuje a potem nic.
            Zgania się na innych, że zrobili długi a broni się własnej dupy. Panowie trochę
            realistyki wam się powinno przydać a nie fantazji.
            A skoro to takie proste to pan Grześ pracował w urzędzie więc powinno być tam
            dużo kasy jak jest tak świetnym organizatorem kasy z Unii a tam pusty portwel.
            Dlaczego pan wcześniej w ciągu swoiej pracy nie pokazał się ze strony dobrego
            organizatora kasy z Unii.
            Pozdrawiam
            • edmurphy Re: NOWE OBLICZE GMINY 30.10.06, 23:52
              Ciekawy, to co napisałeś dotyczy programów wyborczych wszystkich kandydatów.
              Założenia szczytne a z realizacją może być różnie. Stąd również wynikają nasze
              wątpliwości - czy człowiek, który kandyduje będzie umiał zrealizować proponowany
              przez siebie program. Z drugiej zaś strony nasze, wyborców, wątpliwości dotyczą
              tego czy kandydat chce realizować program czy tylko rzucił nam parę hasełek, jak
              przysłowiową kiełbasę wyborczą. I to również dotyczy wszystkich kandydatów.
              A jeśli chodzi o zarzucany panu Grzegorzowi brak doświadczenia zawodowego to
              wątpliwość zasadna, jednak nie do końca. Inni doświadczeni zawodowo burmistrze
              wcale nie okazali się dobrymi gospodarzami gminy.
          • rs77 Re: NOWE OBLICZE GMINY 31.10.06, 10:11
            Pytanie jest następujące, Kogo się boimy, Kogo atakujemy, o co nam chodzi?
            Nie boję sie p. Grzegorza, jak ktoś napisał kandyduję tylko do Rady, a nie na
            Burmistrza. Nie chodzi o p. Grzegorza (osobiście nic do niego nie mam, jak juz
            pisałem kulturalny młody chłopak) , ale o następną stagnację w rozwoju. Jak się
            przetrze ? Jak będzie bronił własnego zdania? Jak będzie podejmował skuteczne
            lecz niepochlebne i niepopularne decyzje ? Czy jest stanowczy? Na razie chowa
            się za plecami innych. Odpowiadam, nie atakuję p. Grzegorza tylko Go sprawdzam.
            Spójrzcie na post KROGA, co o tym szanowni zwolennicy napiszecie? Pomyślcie,
            czyja strone trzyma KROG, pomyślcie a przez logiczne rozumowanie (skojarzcie z
            literami w nazwie - pierwsze będą ostatnimi...:)) kto to jest i tak naprawdę
            czego chce?
    • krog7 A ja chciałbym się dowiedzieć: 31.10.06, 00:08
      ... jak to koordynował Pan Grzegorz Ambroziak, tu cytat:

"W latach 1997-98 koordynował prace nad Strategią rozwoju gminy".

Koordynował to bardzo poważne słowo. Za słownikiem PWK "koordynacja to organizowanie działań wykonywanych wspólnie przez wiele osób". W świetle pracy administracyjnej ma nawet aspekt poważniejszy, zbliżony bardziej do nadzoru.

Praca bardzo, bardzo poważna (i mi osobiście z innego zakresu, ale znana) i jesli dostaje ją niespełna 2 letni pracownik Urzedu Gminy, to
      a) albo reszta to patałachy,
      b) albo to wyjątkowy talent wyrastajacy zdecydowanie ponad innych,
      c) albo to *****prawda lub komuś pomyliły się znaczenia.

Więc powtarzam pytanie; na czym ta koordynacja polegała. Mamy jako kontrkandydatów dwóch ówczesnych burmistrzów miasta i myslę, ze oni do tego tez powinni się ustosunkować. Ostatecznie to osobny akapit w charakterystyce przyszłego (tu nie mam watpliwości) Burmistrza.
      • fx13 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 31.10.06, 18:53
        Szanowny panie Robercie.
        Niewiem czemu,ale mam wrażenie,że uparł się pan na KWW Nowe Oblicze Gminy! Ja
        też przechodziłem dziś koło dwóch takich słupów ogłoszeniowych i wie pan co
        zauważyłem,że pana plakaty,Ambroziaka plakaty,Wołoszyna plakaty są
        pozaklejane,ale przez ludzi z urzędu,którzy wieszali obwieszcznia dotyczące
        wyborów i listy kandydatów!!! Pan twierdzi,że ktoś zakleja specjalnie pana
        program,przecież to absurd,bądź pan poważniejszy! Wojna plakatowa to przed
        wyborami normalność.Jeszcze nie raz pana zakleją,pan zaklei ich i tak będzie do
        wyborów.Ma pan rację twierdząc,że tak być nie powinno,ale twierdzenie,że KWW NOG
        specjalnie zakleja plakaty pańskiego komitetu jest śmieszne.
        • rs77 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 31.10.06, 19:31
          Nie uparłem się na Nowe Oblicze Gminy - prawdą jest, co można sprawdzić, że
          conajmniej na 2 słupach zakleiliście nasz program swoją stroną WWW, chociaż
          zagospodarowaliście 3/4 miejsca - czy nie mam tu racji. Oczywiście inni jak Pan
          mówi też zrywają i naklejają, są też obwieszczenia, które mają pierwszeństwo.
          Wojna plakatowa jak Pan napisał to nic innego jak brak kultury. Niech Pan
          zwróci uwagę, że naszych na razie nie ma wcale choć były i według mnie to nie
          jest śmieszne ani mało poważne.
          • fx13 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 31.10.06, 19:50
            Panie Robercie chcę podkreślić,że nie jestem z komitetu p.Ambroziaka,opisałem to
            co widać na słupach.
            Skoro twierdzi pan,że nie uparł się pan na komitet p.Ambroziaka to dlaczego nie
            egzekwuje pan dyskusji na temat programów panów Materki,Machtałowicz,Maciaka czy
            pozostałych,a ciągle czytam,że oczekuje pan dyskusji z ludźmi p.Ambroziaka?
            A teraz moje prywatne spostrzerzenie-czy niesilniejszy byłby komitet pana
            Ambroziaka jakby pan z panem Rabsiewiczem byli w jego szeregach? Co pan na to?
            • rs77 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 31.10.06, 23:40
              Mamy na razie swój komitet i nie zamierzamy opuszczać jego szeregów. A co po
              wyborach? Zawsze dobrze jest współpracować z ludźmi o podobnych poglądach, z
              ludźmi aktywnymi, z pomysłami i zapałem. Ewentualnie nie wykluczam współpracy z
              członkami innych komitetów - przecież wszyscy chcemy działać dla dobra naszego
              miasta i naszej gminy. A co się tyczy innych wcześniej wymienionych programów,
              innych kandydatów - to już mam wyrobione zdanie o ww. komitetach i programach -
              toteż nie potrzebuję w tej sferze dyskusji. Dlaczego dążę do dyskusji z Nowym
              Obliczem Gminy - jest to nowy twór, nie znam szczegółowych jego zamierzeń -
              chcę je poznać by wyrobić sobie zdanie.
              • mlodyalerealista Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 01.11.06, 11:10
                uuuuuuuuuuuuuu widze ze pan FX żądzi na tym forum. A więc komitet Nowe oblicze
                gminy nie popiera pomocy ludziom z marginesu i młodym ludziom z problemami może
                dlatego że kandyduje z tej listy pan cholewa i sie cyka. Widzzę także że wielcy
                państwo z tego komitetu chcą trafic tylko do wyższej półki zychliniaków,
                niestety na tej półce jest tylko 10 osób więc powodzenia nieskazitelni i
                prowożądni siła w młodości heheheheheheheheeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • fx13 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 02.11.06, 07:54
                  Młodyalerealisto nie utożsamiaj mnie z Nowym Obliczem Gminy,ponieważ ja nie należę
                  do tego komitetu,nie biorę udziału w wyborach, a to co piszę to jest tylko moje
                  prywatne zdanie! Nie rządzę na forum,tylko od niedawna jestem jego
                  uczestnikiem,tak jak ty i wielu innych formułowiczów!
                  Widzę,że chcesz zaszkodzić ludziom z Nowego Oblicza Gminy,a to jest w stosunku
                  do nich nie fair! Przecież nie znasz ich zdania na temat "trudnej młodzieży"!!!
                  Krytyka wobec mnie też nie jest uzasadniona,ponieważ ja nie skreślam "trudnej
                  młodzieży".Ten problem nie jest mi obcy szanowny kolego,ponieważ sam byłem młody
                  i głupi,mam młodsze rodzeństwo i obracam się w kręgach ludzi młodych,a więc znam
                  poniekąd ich problemy( problemy żychlińskiej młodzieży ogólnie).
                  Znam też chłopaków z Migmy,niech oni tam pracują daj im Boże,niech wykorzystają
                  kolejną szansę którą daje im życie,jeżeli oni sami nie dojdą do pewnych wniosków
                  to nikt im nie pomoże! To jest problem,który wymaga dłuższej dyskusji!
                  I po raz kolejny podkreślam, proszę nie utożsamiać mnie z Nowym Obliczem Gminy!
                  Pozdrawiam.fx13.
                  • tr28 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 02.11.06, 08:31
                    Do Fx13. W woli wyjaśnienia moje nazwisko pisze się przez (p) - Rapsiewicz.
                    Potwierdzam słowa p. Roberta jesteśmy w stanie współpracować z każdą osobą
                    chcącą zmieniać, rozwijać i poprawiać jakość naszego miasta. Jeżeli chodzi o
                    słupy ogłoszeniowe to naprawdę wielka farsa. Komitety oblepiają słupy jak
                    nienormali po 10 plakatów na słup - to jest chore i świadczy o tych
                    ludziach.
                    • fx13 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 02.11.06, 09:17
                      Przepraszam za błąd.
                      A co słupów to jeszcze Tomek nie przywyKłeś do tego? Tak było,jest i
                      będzie.Zobacz,pani Elżbieta Woźniak z Samoobrony startuje w okręgu wyb. nr.5 ,a
                      swoje plakaty rozwiesza po całym mieście,gdzie tu sens?
                      • tr28 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 02.11.06, 09:37
                        To tylko świadczy o niej, no chyba że startuje do powiatu to inna sprawa. Tak
                        naprawdę to myśle że ludzie startują nie widząc jaką odpowiedzialność biorą na
                        siebie ile pracy będą musieli włożyć we własnych okręgach tym bardziej w moim 5
                        okręgu.
                        • fx13 Re: A ja chciałbym się dowiedzieć: 02.11.06, 09:41
                          Przepraszm ona startuje w okręgu nr.3,a wiesza wszędzie,ona startuje do rady.
    • dinozaur48 Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 09:54
      Miałem do wyborów nie istnieć na tym forum. Nie wytrzymałem. To co przeczytałem
      w Dzienniku Łódzkim wywołało u mnie ogromny wstrząs. A dotyczy to artykułu pani
      Grąbczewskiej pt. "Nie ma nagród, to bez szampanana". Teraz zapytam wprost
      młodego kandydata na burmistrza Komitetu NOWE OBLICZE GMINY, który pracuje dość
      długo w UG. Panie Grzegorzu, tylko szczerze, bez wykrętów ! Jakie jest pańskie
      zdanie na temat propozycji nagród na zakończenie kadencji dla mało zarabiających
      urzedników Gminy Żychlin ?
      • dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 10:08
        dinozaur48 napisał:

> Miałem do wyborów nie istnieć na tym forum. Nie wytrzymałem. To co przeczytałem
        > w Dzienniku Łódzkim wywołało u mnie ogromny wstrząs. A dotyczy to artykułu pani
        > Grąbczewskiej pt. "Nie ma nagród, to bez szampanana". Teraz zapytam wprost
        > młodego kandydata na burmistrza Komitetu NOWE OBLICZE GMINY, który pracuje dość
        > długo w UG. Panie Grzegorzu, tylko szczerze, bez wykrętów ! Jakie jest pańskie
        > zdanie na temat propozycji nagród na zakończenie kadencji dla mało zarabiającyc
        > h
        > urzedników Gminy Żychlin ?

Czekam na pilną odpowiedź !

" Serce mędrca zwraca się ku prawej stronie
        A serce głupca ku lewej. "
      • realista133 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 10:15
        Przepraszam,że się wtrącam, ale chyba pan G. jak wyjdzie z pracy ustosunkuje
        się do pytania Dinozaura48, bo śledi nasze forum jak prawie każdy z 9
        kandydatów na burmistrza.
        Koniec kadencji rady nie jest dobrym okresem do dawania nawet przysłowiowej
        złotówki.
        Gorsze jest co innego.
        Burmistrz chce a rada nie klapie i nie wypije szampana za karę z pracownikami
        ani z burmistrzem.
        Szanowni radni tym buntem przeciw swojemu panu i władcy nie zatrzecie tego, że
        byliście najgorszą i najbardziej dyspozycyjną radą w dziejach Żychlina.
        Oby was wyborcy przestrzelili 12 listopada

• dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 10:30
        dinozaur48 napisał:

> Miałem do wyborów nie istnieć na tym forum. Nie wytrzymałem. To co przeczytałem
        > w Dzienniku Łódzkim wywołało u mnie ogromny wstrząs. A dotyczy to artykułu pani
        > młodego kandydata na burmistrza Komitetu NOWE OBLICZE GMINY, który pracuje dość
        > długo w UG. Panie Grzegorzu, tylko szczerze, bez wykrętów ! Jakie jest pańskie
        > zdanie na temat propozycji nagród na zakończenie kadencji dla mało zarabiającyc
        > h

Przepraszam, że zapomniałem. Ale wybaczcie staremu. Tak jest ze starymi
        zgredami. Dodam jeszcze jedno pytanie.

Kochany p. Grzesiu, ale plama !
        Co robi w pańskim komitecie ta stara radna, weteranka p. Małgorzata Sobczak ?
        Czy nie było pana stać na młodszy model ? Chyba w tej "młodej" pani nie tkwi
        siła. Bo w pańskiej młodości, to jestem święcie przekonany !
        • dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 11:35
          Młody bo ja czekam. Nawet do 23.00.
          • dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 15:46
            dinozaur48 napisał:

> Młody bo ja czekam. Nawet do 23.00.

????
            • rs77 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 19:56
              Powiem tak, z całym szacunkiem - ja również długo czekałem i dalej nie
              zamierzam. Skoro śledzi forum, jak wielu twierdzi i nie odpowiada - nie jest
              tak kulturalny jak myślałem, nie jest to odpowiedni kandydat. Wielki "-" dla p.
              Grzegorza A.
              Ad. pytania dinozaura48 - proponuję nie czekać. Po co? Lepiej samemu sobie
              odpowiedzieć.
              • dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 22:38
                rs77 napisał:

> Powiem tak, z całym szacunkiem - ja również długo czekałem i dalej nie
                > zamierzam. Skoro śledzi forum, jak wielu twierdzi i nie odpowiada - nie jest
                > tak kulturalny jak myślałem, nie jest to odpowiedni kandydat. Wielki "-" dla p.
                >
                > Grzegorza A.
                > Ad. pytania dinozaura48 - proponuję nie czekać. Po co? Lepiej samemu sobie
                > odpowiedzieć.

Takie jest oblicze młodego burmistrza z KWW Nowe Oblicze Gminy. Boi się
                wypowiedzi na temat nagród ? A szkoda bo to był mój kandydat !
                • realista133 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 22:51
                  Chyba p. Grzegorz nie stracił w ogólnym rozrachunku, bo wypowiadając się jako
                  pracownik urzędu w sprawie ewentualnej nagrody dla siebie popełnił by pewnego
                  rodzaju nietakt.
                  • zniesmaczona12 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 02.11.06, 23:04
                    Pieniadze nikomu nie smierdza ale z tymi nagrodami to faktycznie lekka
                    przesada . Gro ludzi nie ma co do garnka wsadzic a oni sie nagradzaja za dobre
                    wykonywanie obowiazkow albo koniec kadencji (byla rewelacyjna) Jakby tego
                    waniuszke powtornie gdzies wybrali to bylby skandal A co do Ambroziaka to
                    powiem jedno na podstawie tego co czytam i widze on jest dobry na " ruskie
                    bloto w chinskich gumowcach "
                    • dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 03.11.06, 12:32
                      Czekam na odpowiedź kandydacie na burmistrza p.Grzegorzu A. Po ile to premii
                      by się zgarnęło na koniec rządów Dziadka W. ? Na koniec tamtej kadencji też były
                      nagrody ? Może ktoś nam przypomni kto je wziął i po ile ? Panie Grzesiu a może
                      pan pamięta ? Tak to wygląda !!! Ludziom po 20 zł. zasiłku a sobie
                      .................
                      • realista133 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 03.11.06, 17:39
                        Mam pytanie z innej beczki do NOWEGO OBLICZA GMINY.
                        Czy to NOWE w wykonaniu tego komitetu to nocne niszczenie / zrywanie / plakatów
                        innych komitetów?
                        • fx13 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 03.11.06, 17:55
                          A skąd masz takie informacje realista133? Byłeś naocznym świadkiem ? Widziałeś
                          kogoś? Jak to prawda to nieładnie!!!!!!!!!!!
                          • jadwiska Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 03.11.06, 22:43
                            Jako ludzie pracy wiemy, ze za pracę i to rzetelną otrzymuje się wynagrodzenie
                            czyli pensję, a premię otrzymuje sie za jakieś dodatkowe osiągnięcia (np.za
                            wykonanie planu z dużym zyskiem). Jakie osiągnięcia mieli wszyscy z tej
                            czteroletniej kadencji??? Czy ktoś z nas szarych mieszkańców odczuł te wielkie
                            osiągnięcia ????

• dinozaur48 Re: Do kandydata na burmistrza p. Gzregorza. 07.11.06, 11:53
        dinozaur48 napisał:

> h

??????
    • waga2210 Re: NOWE OBLICZE GMINY 07.11.06, 14:01
      Ilu z kandydatów na radnego chciałby dyskutować na temat przyszłorocznego
      budżetu?Większość z nich to miernoty,nie wiedzące gdzie się "pchają".Wiedzą
      tylko dlaczego to robią.Dla diety radnego.
      • dblock Re: NOWE OBLICZE GMINY 07.11.06, 19:49
        Większość? A który z nich wie, gdzie się "pcha"? Pytam jako wyborca, który nie wie, na kogo zagłosować. Z Twojej wypowiedzi, Waga 2210, wnioskuję, że najlepiej byłoby, gdyby randych nie było wcale. Jak możesz, rzuć konkret w nazwiskach, kto się nadaje nie na "pekiel".
      • edmurphy Re: NOWE OBLICZE GMINY 08.11.06, 00:08
        Większość, no może znaczna część kandydatów, nie umiała by budżetu przeczytać, a
        co dopiero dyskutować, zeby dyskutować trzeba wiedzieć nad czym i o czym.
        • jadwiska Re: NOWE OBLICZE GMINY 08.11.06, 16:10
          Po prostu myślą, ze będą siedzieć i podnosić rękę do góry - a później
          nadstawiać kieszeń na swoja dietę.
          • edmurphy Re: NOWE OBLICZE GMINY 09.11.06, 01:45
            Myślą ? :-)
            • zychliniak Re: NOWE OBLICZE GMINY 09.11.06, 10:05
              Powodzenia Panie Grzegorzu i mam nadzieję, że Pan będzie w drugiej turze
              wyborów, ponieważ Pan jest najlepszym kandydatem na burmistrza.
              Pozdrawiam i powodzenia.
              Ma Pan dużą szansę na wygraną.
              • edmurphy Re: NOWE OBLICZE GMINY 10.11.06, 00:50
                Szansa jest, to prawda i to wcale niemała. Dla p. Grzegorza oczywiście.
                • coos [...] 11.11.06, 17:26
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • edmurphy ciekawość mnie zżera :-) 12.11.06, 00:43
                    coś Ty napisał, grzeszniku ? :-)
                    • zychliniak Re: ciekawość mnie zżera :-) 14.11.06, 12:34
                      gratulacje Panie Grześku i powodzenia w 2 turze
                      • bj_r Dobrze by było ..... 14.11.06, 14:17
                        Po pierwszej turze wyborów z dwóch kandydatów na burmistrza Gminy Żychlin,
                        jeden z nich zostanie zwycięzcą. Kto nim będzie zobaczymy. Ja wolałbym żeby
                        zwycieżył p. Ambroziak. Ale z mojej obserwacji wynika, że będzie miał bardzo
                        ciężko bo ludzie z żychlińskiej Samoobrony, potrafią użyć takich środków i
                        takich chwytów poniżej pasa, że każdego uczciwego człowieka nie byłoby na to
                        stać. Ja jednak tym razem wierzę w rozsądek mieszkańców Gminy Żychlin.
    • dinozaur2007 CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 22.02.07, 12:44
      Jak sądzicie ?
      • exel5 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 22.02.07, 18:59
        Idą ,idą a nawet pędzą i to bardzo szybko tak ,że przez nasze miasto jak
        przelatują to nikt nawet nie zauważa. Ostatnio nawet chodniki przed posesjami
        P.Radnych posprzątały te zmiany.Szary Obywatel to zgodnie z ustawą sam zamiata
        przed prywatną posesją.,
        Może ustawa się zmieniła,tak szybko się wszystko zmienia,wŻychlinie nigdy na
        lepsze.
        • edmurphy Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 22.02.07, 23:56
          Zmiany? Podobno rozpoczęto pierwsze inwestycje. Jak donosi prasa do następnej
          sesji mają zakończyć pierwsza wielką budowlę zgodnie z przemysleniami naszych
          rajców. Radzili, radzili i póki co uradzili przebudowę sali ślubów na biura i
          tym sposobem szatnię dla radnych sobie wygospodarowali. Futer nie mają gdzie
          wieszać :-) Wielka, oj, wielka przemyślność naszych radnych, bo inwestycja bez
          środków unijnych, więc nagłowić się nad tymi tabelkami nie trzeba było i
          najeździć do województwa :-) Na to czekali mieszkańcy miasta, radni spełniają
          marzenia wyborcow: jest pierwsza w tej kadencji inwestycja :-) Brawo :-)
          • smakosz55 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 23.02.07, 20:23

po co nam sala taka skoro slubów nie bedzie ale za to szatnia i nie tylko dla
            radnych mam nadzieje i prace moze ktos znajdzie ,2 etaty mozna dac dla swoich
            szatniarka i ochrona kto z rodziny radnych nie ma pracy ,mze czyjas żonka
            potrzebuje etaciku.
          • wykalaczka1 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 24.02.07, 10:25
            Czy jest u nas w Gminie jakas osoba kompetentna odpowiedzialna za pozyskiwanie
            funduszy unijnych ? Z tego co pamietam to niektorzy radni (wowczas jeszcze
            kandydaci na radnych) mieli glowy pelne [pomyslow . Aktualnie nic na ten temat
            sie nie mowi . Zaskocza nas czy umrze to smiercia naturalna jak wiele
            innych "obiecanek cacanek"Co do sali slubow to moze by tak dobudowac pietro na
            budynku Urzedu , tak ciasno w tych pokojach , ze sie zastanawiam czy za duzo
            pracownikow czy za malo pomieszczen. Mieszkancow Zychlina systematycznie ubywa
            a Urzad coraz bardziej sie rozbudowuje.
            • zielony69 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 26.02.07, 17:27
              Pieniądze dla ludzi siedzących na stołkach zawsze są, brakuje ich tylko na
              potrzeby miasta i ludzi w nim mieszkających. Rozwój miasta a w zasadzie jego
              brak jest spowodowany brakiem zaangazowania wladz. Pozyskiwanie pieniedzy
              unijnych na rozwoj to ciekawa propozycja tylko, że chyba nikt jej nie bierze pod
              uwage bo i po co.
              • michasia1000 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 26.02.07, 18:53
                zielony69 napisał:

> Pieniądze dla ludzi siedzących na stołkach zawsze są, brakuje ich tylko na
                > potrzeby miasta i ludzi w nim mieszkających. Rozwój miasta a w zasadzie jego
                > brak jest spowodowany brakiem zaangazowania wladz. Pozyskiwanie pieniedzy
                > unijnych na rozwoj to ciekawa propozycja tylko, że chyba nikt jej nie bierze
                po
                > d
                > uwage bo i po co.
                Zeby po nie siegnac tzn potrafic to zrobic to trzeba miec troche oleju w glowie
                a nasi urzednicy maja tylko nadmiar wolnego czasu a pogonic polowe tego
                towarzystwa i obsadzic stanowiska ludzmi kompetentnymi
                • oswiecona_56 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 28.02.07, 09:54
                  Zmiany nastąpią gdy będziemy korzystać ze środków unijnych. Czy potrafimy ?
                  Polecam ciekawą stronę:
                  www.fundusze-europejskie.pl/index.php
                  www.fundusze-europejskie.pl/mapa.php
                • oswiecona_56 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 01.03.07, 14:56
                  michasia1000 napisała:

> zielony69 napisał:
                  >
                  > > Pieniądze dla ludzi siedzących na stołkach zawsze są, brakuje ich tylko n
                  > a
                  > > potrzeby miasta i ludzi w nim mieszkających. Rozwój miasta a w zasadzie j
                  > ego
                  > > brak jest spowodowany brakiem zaangazowania wladz. Pozyskiwanie pieniedzy
                  > > unijnych na rozwoj to ciekawa propozycja tylko, że chyba nikt jej nie bie
                  > rze
                  > po
                  > > d
                  > > uwage bo i po co.
                  > Zeby po nie siegnac tzn potrafic to zrobic to trzeba miec troche oleju w
                  glowie
                  >
                  > a nasi urzednicy maja tylko nadmiar wolnego czasu a pogonic polowe tego
                  > towarzystwa i obsadzic stanowiska ludzmi kompetentnymi

A więc młodzi do dzieła! Są zebrania jednostek pomocniczych Gminy Żychlin do
                  rad Osiedli / wybory/. Podział jest na dwa osiedla. Osiedle nr 1, część
                  północna Żychlina i Osiedle nr 2 część południowa. W piątek godz. 16 zebranie
                  Osiedla nr 1 w Szkole Podstawowej nr 1 w Żychlinie.
                  • tr28 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 01.03.07, 21:52
                    Ciekawy jest ten "organ" pomocniczy. Zastanawiam sie komu tak naprawdę on
                    pomagał bo chyba nie mieszkańcom miasta, ponieważ nigdy nie słyszałem o
                    jakimkolwiek zebraniu prowadzonym przez ten organ. Mam nadzieje ze sie to zmieni
                    16 marca godzina 16.00 Dom Kultury. Zapraszam ja tez tam będę może nawet pokuszę
                    sie o start w tych wyborach zapraszam wszystkich pozytywnie nastawionych.
                    • zielony69 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 01.03.07, 22:01
                      haha... organ pomocniczy chyba pomagał sobie.
                      • tr28 Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 01.03.07, 22:08
                        W woli wyjaśnienia "jednostka pomocnicza" to przedstawiciele osiedli na czele z
                        przewodniczącym, którzy mają reprezentować mieszkańców w Urzędzie Miasta.
                        Przewodniczący może brać udział w komisjach radnych i sesjach, ale ma tylko głos
                        doradczy. Masz racje zielony69 tak naprawdę to nie wiemy komu oni pomagali ? A
                        może trzeba by było spytać bezpośrednio przewodniczącego p. Banasiaka lub p.
                        Kaczmarka
                        pozdrawiam T.R.

• edmurphy Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 01.03.07, 23:12
                          Jak żyję, a niestety trochę się tego uzbierało, nie słyszałem o jakiejkolwiek
                          działalności rad osiedlowych. żychlin to faktycznie skostniałe, zasiedziałe w
                          swych układach, zamknięte w sobie miasto. Bedzie ciężko to rozruszać, tym
                          bardziej, że miasto w związku z exodusem młodzieży w sposób naturalny się
                          starzeje. Więc kto jeszcze z młodych pozostał, a ma siłę i ochotę "powalczyć" na
                          barykady! czyli na osiedlowe zebrania :-) to dobry punkt do startu z jakąkolwiek
                          działalnością pro publico bono. Niestety nie będę raczej mógł uczestniczyć w
                          tych spotkaniach, mam w tym czasie już zaplanowane zajęcia, prosze więc o
                          relację na forum :-) Myślę, że nie tylko ja jestem zainteresowany przebiegiem
                          tych spotkań.
                  • jb-bj Re: CZY NASTĘPUJĄ ZMIANY ? 02.03.07, 13:20
                    "A więc młodzi do dzieła! Są zebrania jednostek pomocniczych Gminy Żychlin do
                    rad Osiedli / wybory/. Podział jest na dwa osiedla. Osiedle nr 1, część
                    północna Żychlina i Osiedle nr 2 część południowa. W piątek godz. 16 zebranie
                    Osiedla nr 1 w Szkole Podstawowej nr 1 w Żychlinie.".

Oświecona piszesz bzdury i ty tak informujesz jak nieodpowiedno zaplanowano to
                    zebranie. Dziś jest to zebranie o 15.00 a nie o 16. Więc kto z pracujących
                    będzie w nim uczestniczyć ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka