Dodaj do ulubionych

ciaza?????

IP: *.ists.pl 28.01.03, 18:14
Czy moglo dojsc do zaplodnienia podczas pelnego stosunku, ktory mial miejsce
w 4 dniu cyklu. Mialam jeszcze wtedy miesiaczke. Cykle mam zazwyczaj 32
dniowe, choc zdarzaja sie wyjatki 31 dniowe. Bardzo prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: ciaza????? IP: *.usask.ca 28.01.03, 18:15
      Mniej prawdopodobne, ale tak.
      • Gość: xxx Re: ciaza????? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 22:38
        mało prawdopodobne: jeśli przyjać ze owulacja wypada około 14 dnia cyklu
        miesiecznego, a plemniki maja zdolnosc do przezycia w kryptach szyjki macicy
        od 7 do 9 dni to i tak jest malo , bardzo malo prawdopodobne
        • Gość: lekarz Re: ciaza????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.03, 13:02
          nie martw się, na 100% NIE
          • Gość: zaniepokojona Re: ciaza????? IP: *.ists.pl 29.01.03, 13:15
            mam nadzieje, ze masz racje, bo pare osob naprawde mnie nastraszylo, a teraz
            nie moge pozwolic sobie na dziecko. Dzisiaj rano robilam test ciazowy (quick
            vue) wynik wyszedl negatywny, mam nadzieje, ze jest wiarygodny. Wczoraj
            powinnam dostac miesiaczke, a na razie nie ma nic :-(((( Czy podwyzszona
            temperatura moze byc wynikiem BARDZO silnego stresu??
            dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam
            • Gość: Dr Re: ciaza????? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 17:24
              Skoro nie mozesz teraz pozwolic sobie na dziecko to czemu o tym nie pomyslalas
              przed stosunkiem tylko dopiero po fakcie? Ile Ty masz lat? Na przyszlosc
              zachowuj sie doroslej i mysl przed!
            • Gość: xyz Re: ciaza????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.03, 18:02
              dziewczyno, ty się lepiej dowiedz jak funkcjonuje twój organizm - w czwartym
              dniu cyklu to nawet po 15 pełnych stosunkach nie zaszłabyś, chyba że zaczynasz
              liczyć cykl od zakończenia miesiączki.
              • Gość: zaniepokojona Re: ciaza????? IP: *.ists.pl 29.01.03, 18:20
                Ja wiem jak funkcjonuje moj organizm i bylam przekonana, ze zajscie w ciaze w 4
                dniu cyklu jest niemozliwe (licze od pierwszego dnia miesiaczki). Gdy doszlo do
                stosunku mialam jeszcze okres. Kilka osob mnie nastraszylo, ze ciaza jest wtedy
                mozliwa, pewnie z calego stresu okres mi sie spoznia. Zreszra zrobilam rano
                test i wyszedl negatywnie.
                • Gość: xyz Re: ciaza????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.03, 18:42
                  Trochę przesadziłem z tym wczorajszym postem.
                  A zajście owszem jest możliwe w czwartym dniu cyklu, ale pod jednym warumkiem,
                  że było to tzw. krwawienie śródcykliczne.
                  Jeżeli mierzysz codziennie temperature i notujesz wyniki, to jeżeli w
                  poprzednim cyklu był wzrost temperatury (objaw wystąpienia jajeczkowania), to
                  możesz być spokojna.
                  Jeżeli wzrostu temperatury nie było - to trochę gorzej, ponieważ to byłby
                  właśnie przypadek takiego długiego cyklu, w którym jajeczkowanie występuje
                  razem z pozorną miesiączką.
                  Najlepiej będzie, jak wybierzesz się do kogoś (lekarz, dobra znajoma), kto
                  wytłumaczy ci zasady prowadzenia obserwacji cyklu. A z tą wiedzą i
                  systematycznymi wynikami, będziesz mogła razem z mężem (partnerem) planować
                  poczęcie (bądź nie poczęcie) dziecka na odpowiedni okres życia.
                  • Gość: zaniepokojona Re: ciaza????? IP: *.ists.pl 31.01.03, 13:22
                    Jednak dokladnie wiem jak funkcjonuje moj organizm, moja wiedza mnie nie
                    zawiodla. Dzisiaj dostalam okres :-)))) Teraz juz wiem, ze te opoznienia to
                    przez stres.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka