Dodaj do ulubionych

ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM

15.02.07, 02:00
Ciekawe jak zakonczy sie sprawa dyrektora zespolu szkol w zychlinie .Nauczycielka nie pojawila sie jeszcze w szkole ciekawe dlaczego haha. Moze ktos inteligentny mi na to odpowie (rs77) haha chyba ze bedzie nadal sciemnial .ZREZYGNOWALEM Z DYREKTORA DLA RADNEGO HIE HIE .
Obserwuj wątek
    • kwazar1 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 15.02.07, 12:45
      ??
      • acid33 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 15.02.07, 13:51
        napisz cos więcej, bo robi sie interesująco i ciekawie.
        nic nie wiem co z tym dyrektorem.
        Prawie jak w "M jak miłość":):)
    • mariano_50 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 15.02.07, 18:40
      Niby poważni a "plotuchy"proszę o odrobinę szacunku chociażby ze względu na
      wykształcenie i zajmowane stanowisko.
    • bysket Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 15.02.07, 23:03
      Ty osama kto cie posial niech cie sprzatnie
      • edmurphy Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 16.02.07, 01:22
        Kwazar, Acid, Mariano, Bysket miło, że znów zajrzeliście na forum :-) Czyżby ten
        wątek Was przyciągnął? Nie, no nie!
        • osamabinladen888 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 16.02.07, 17:25
          spokojnie wszystko sie wyjasni w swoim czasie prawda zwyciezy
          • daizet [...] 16.02.07, 17:59
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • osamabinladen888 [...] 16.02.07, 18:23
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • mentos24 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 16.02.07, 20:36
                ludzie nie gadajcie z tym dzieciakiem bo jeszcze gorzej pozdro
                • koles1333 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 18.02.07, 22:06
                  Popieram!! Przejdzie mu jak tylko nikt nie będzie na niego zwracał uwagi. Ale
                  ciekawi mnie co było usuniętych postach:) Albo lepiej nie po co mam się
                  denerwować jakimś dzieciakiem. Pozdrawiam
                  • osamabinladen888 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 19.02.07, 15:21
                    w usunietych postach byla prawda tylko ze prawda boli haha ale spokojnie bede mial cos goracego to dam znac i wtedy sie wyjasni kto podpadl heyah888 piszac prawde czy rs77 sciemniejac pozdro narazie tyle odezwe sie jeszcze haah , admin chyba nie lame regulaminu haha ale mozesz to usunac psiuuuuu
                    • dinozaurka Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 19.02.07, 15:49
                      Osama...... jesli nie chcesz,aby Twoje posty zostały usunięte nie używaj w nich
                      tak zwanych "słów niecenzuralnych"........ jak widzisz admin tnie te wpisy, w
                      których są jakieś "bluzgi", i to nie tylko Twoje, a innych również. Więc jeśli
                      chcesz abyśmy poznali prawdę, jeśli to co napiszesz będzie prawdą, pisz
                      opanowawszy nieco emocje... a posty usunięte nie zostaną. Bo jak widzisz admin
                      nie tnie Ciebie dla samego faktu, żeby Ciebie wykosić. Wątek, który założyłeś
                      został i to jest najlepszy tego przykład.
                      Heyah888 podpadł z powodu słownictwa jakiego używał na forum....
                      • mordor81 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 19.02.07, 17:29
                        przeciesz ten heyah888 i osamabinladen888 to to samo dziecko tylko pod innymi
                        nickami...
                        • dinozaurka Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 19.02.07, 18:02
                          :) wiem Mordor,,,to się nie da ukryć... :)
                    • koles1333 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 19.02.07, 18:20
                      Nie mogę się oprzeć, więc pytam: Skąd masz te swoje rewelacje? Może jesteś jedną
                      ze stron konfliktu albo po prostu się mścisz na Panu Stasiaku. Pozdrawiam
                      wszystkich 888:)
                      • osamabinladen888 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 19.02.07, 22:03
                        mordor inteligentna bestia jestes haha chce dowiesc prawdy bo nie lubie jak ktos sciemnia a mam pewne podstawy do tego i jestem pewnien ze rs77 broni poprostu swojego tylka
                        • koles1333 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 19.02.07, 22:41
                          Prawie jak raport o WSI:) Tam też chcieli dowieść prawdy a wyszło inaczej:)
                          Tylko my się miedzy sobą nie kłóćmy. Pozdrawiam
                          • starzec60 ....................... 20.02.07, 10:52
                            Do czego prowadzi ta dyskusja nawet jeżeli jest to prawda. Ten "Balladyn" ma w
                            tym jakiś cel to niech się pastwi, mści, pomawia, oczernia ale w samotności bez
                            naszego udziału a nam niech da nam spokój, bo są ważniejsze sprawy choćby
                            sprawy żychlińskiego samorządu.
                            • zychliniak Re: ....................... 20.02.07, 11:21
                              chodźby temat kanalizy.
                              Dajmy człwiekowi spokój to sprawa osobista jego i jego rodziny.
                              • osamabinladen888 ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 11:34
                                gdzies mam kanalizacje nie pasuje ci to wie wchodz na ten watek . ja sie mszcze hehe a dyrektor jak oczernil ta pania juz nie pracuje w szkole i zszargal jej opienie bo nie umial zawatwic tego w inny sposob kobieta przy calej klasie wybiegla z klasy z placzem jezeli zrobil by taka akcje bliskiej mi osobie to bym go podarl
                                • koles1333 Re: ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 11:40
                                  Czy możemy coś podciągnąć pod groźby karalne żeby się osama zamknął? Pozdrawiam
                                  • osamabinladen888 Re: ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 12:08
                                    koles moze tobie odpowiadaloby jak by to zbobil taka akcje twojej mamie lub dziewczynie nikomu nie groze tylko napewno bym tego nie puscil w niepamiec
                                    • koles1333 Re: ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 12:14
                                      Tylko, że nie o to chodzi. Powiedz mi, dlaczego jesteś taki agresywny? Dlaczego
                                      tylko Ty o tym wszystkim wiesz i znasz takie szczegóły? Mogę się tylko domyślać,
                                      co było w usuniętych postach. Ale pamiętaj w Internecie nikt nie jest anonimowy
                                      jak się niektórym wydaje. Pozdrawiam
                                      • osamabinladen888 Re: ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 12:21
                                        hehe co cie to obchodzi czy jestem agresywny przeszkasdza ci to i nie strasz mnie bo sie wcale tego nie boje anonimowy sie odezwal
                                        • koles1333 Re: ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 12:32
                                          Przeszkadza mi agresja u ludzi i w sytuacjach, które ich nie dotyczą. Chyba, że
                                          to Ty jesteś tą nauczycielka albo jej mężem, synem? Ja Ciebie nie straszę tylko
                                          jak komuś naprawdę na odcisk nadepniesz to się możesz zdziwić jak szybko Cię
                                          można znaleźć. Siedzisz sobie w domku w naszym miasteczku, Internet od masz od
                                          jednej z osób, które zakładają go w Żychlinie:) Więc przestań oskarżać i obrażać
                                          ludzi. Pozdrawiam
                                          • osamabinladen888 Re: ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 12:40
                                            hehe nie czyje sie zebym lamal prawo wiec mozecie mnie cmoknoc w ....
                                • koman4 Re: ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 13:47
                                  Co ta pani wyrabiała na lakcji to przechodzi ludzkie pojecie to uczniowie
                                  zlozyli protest u dyra i dobrze się stało teraz jest spoko. To co piszesz to
                                  bzdury chyba na prawde jestes zaangarzowany Siema
                                  • zielony69 Re: ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 18:45
                                    Smieszni jestescie ! Uważam, że to co piszecie to kłamstwa. Obrażacie niewinnych
                                    ludzi i ingerujecie w ich życie prywatne. Wczesniejszy temat został usuniety i
                                    dobrze, ten też powinien bo to kolejne dno. Obrażacie i piszecie kłamstwa na
                                    temat innych ludzi. Czujecie sie anonimowi, może zacznijcie pisac o sobie co ?
                                    Bzdury, nie macie wstydu i szacunku bo bawicie sie w ploty. Kazdy kto ma
                                    odrobine szacunku nie bawi sie w to i nie udziela sie tu. Podroznik zrob tu
                                    porzadek bo to kolejne dno.
                                    • mentos24 Re: ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 20:04
                                      popieram! nie gadajcie z nim! nie bedzie wtedy tematu. Ale jak ktos wczesniej
                                      pisal da sie sprawdzic co to za kozaczek bo z zychu jest kilku "dostawców neta"
                                      takze dzidzia uwazaj
                                      nie podaj sie jako osama bo do piet mu nie dorastasz.ON przynajmniej nie kryl
                                      sie kim jest hehe pozdrawiam was
                                      • jadwiska Re: ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.02.07, 15:29
                                        Dawno na to forum nie zaglądałam i mam w tematach zaległosci. Zaczęłam czytać i
                                        co widzę - seksafera. Chyba ten temat stał się bardzo modny i w rządzie i w
                                        życiu lokalnym. Ale dla mnie to zwykłe oszczerstwa i temat nieciekawy.

Osama złą wybrałeś taktykę. Jężeli chcesz bronić nauczycielki, to zrób to bez
                                        obrażania innych a tylko przytocz fakty. Styl twojego pisania spowodował, że
                                        zrobiono z ciebie trolla i kasuje się twoje wypowiedzi. Byłbyś złym adwokatem i
                                        obrońcą.
                                        Ja też jestem za tym aby wreszcie ktoś stanął w obronie nauczycielki.
                                        Czy wszyscy są pewni tego romansu ????
                                        A jeżeli to bzdury to wyrządzono tej kobiecie i nauczycielce wielką krzywdę nie
                                        do naprawienia.
                                        Nie wiem o która nauczycielkę chodzi ale wiem jak łatwo przez złość, zawiść i
                                        zemstę zszargać komuś opinię. I nic już tego może nie naprawić. Tej kobiecie
                                        może pozostać uraz do końca życia.
                                        • ezychlin Re: ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.02.07, 17:28
                                          jadwiska w sumie masz racje z tego co sie orientuje w tej sprawie nauczycielce wyrzadzona wielka krzywde a osama zbyt latwo daje sie sprowokowac ale widac ze czesc prawdy zna innych wypowiedzi tez maja wiele do zyczenia
    • ia65 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 23.02.07, 19:54
      pani nauczycielka na pewno nie pojawi sie w szkołe ,bo znalazła sobie inne
      zajęcie,a mianowicie zostanie piękną Policjantką.
      • smakosz55 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 24.02.07, 19:02

Fajnie tam dopiero bedzie sie działo tylu chłopa,ciekawe jak to sie stało,tam
        trzeba miec zdrowie a ta pani jest juz sporo czasu na zwolnieniu lekarskim.Ale
        co tam teraz da popalic ....moze sama poprowadzi sledztwo kto ja tak
        urzadził???????????
        • kawka113 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 01.03.07, 21:52
          pan dyrektor zapatrzył sie na panią od matematyki,a wiecie dlaczego?
          Ona też wyglądała na zdrową,a przynosiła zwolnienia lekarskie,
          a on ma zwolnienie, nie ma go w pracy ,a we wczorajszej sesji
          uczestniczył.Przecież podobno poświęcił sę Gminie bez reszty.
          Dyrcio-tak trzymać,nie wiele casu ci pozostało na miejscu
          dyrektora,ale za 4 lata będziesz burmistzem to porządzisz.
          • ezychlin Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 02.03.07, 12:12
            wiec czegos unika wiec czegos sie boi ( pewnie jakis kruczek prawny jak jest sie na zwolnieniu mniejsza kara bedzie hhaaaaaaa ) albo zrobił sobie wagary no no nie ładnie .Burmistrz heh myśle że nie powalczy sobie , a prawda chcac nie chcac w tej sprawie ujrzy swiatło dzienne to tylko żychlin plotki z predkoscia swiatla sie poruszaja . Pani matematyk = policjantka haha ,panie rt77 to prawo jazdy fajna sprawa z tym ze mamy nowa policjantke na strazy prawa , haha pan jej wypisal złą opinie ona panu wypisze 500 zł . pozrdawiam
            • tr28 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 02.03.07, 21:15
              Człowieku skąd Ty jesteś chyba z Kosmosu?
              Sory za bezpośredniość.
              • smakosz55 Re: ROMANS - DYREKTOR jest RADNYM 02.03.07, 22:42

Ludzie dajcie luz z Tą matematyczka ani temat ani ona warta rozważania ale
                dyr.to wielka sprawa jak mozna byc ma zwolnieniu i chodzic na sesje rady.Oj......
                • rs77 Re: Dyrektor 03.03.07, 00:35
                  USTAWA z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym.
                  ...
                  Art. 24. Radny jest obowiązany brać udział w pracach rady gminy i jej komisji
                  oraz innych instytucji samorządowych, do których został wybrany lub desygnowany.
                  Art. 25. 1. (51) W związku z wykonywaniem mandatu radny korzysta z ochrony
                  prawnej przewidzianej dla funkcjonariuszy publicznych.
                  3. Pracodawca obowiązany jest zwolnić radnego od pracy zawodowej w celu
                  umożliwienia mu brania udziału w pracach organów gminy,

2. czy ktoś widział moje zwolnienie na dzień 28 lutego 2007r.?
                  3. 28 lutego nie było sesji Rady Miejskiej - jest przewidziana na 7 marca
                  2007r.,
                  4. nigdy nie chciałem i nie chcę być burmistrzem, mam inne plany,
                  5. brzydzę sie plotkami - a to w niektórtych wątkach myśl przewodnia,
                  6. widać, że mam wielu fanów - szukajacych tylko pretekstu: jak tu cos znaleźć
                  na rs77 i zaistnieć w sieci,
                  uważam, że w gminie jest wielki opór materii przed zmianami, które w większości
                  z p.Krzysztofem G. chcemy wprowadzać, nadal funkconują grupy wzajemnej
                  adoracji, istnieją pewne układy - część postów jest jedną z konsekwencji tych
                  projektów - mam pełną tego swiadomość, a by zmienić mentalność większości
                  naszego społeczeństwa potrzeba, by wiele wody w Słudwi upłynęło.
                  7. nie zamierzam ciągle udowadniać, że nie jestem wielbłądem - prawdę mówiąc
                  wszystko mi jedno, co niektórzy piszą ( te same osoby zmieniają nicki np.
                  Heyah888 , Osamabinladen - wziąłbyś się lepiej za
                  sprzedawanie tych złotych kart Heyah, pamietaj nikt nie jest anonimowy - teraz
                  przy "0" sms będzie na nie popyt - nieprawda, demagogia i obłuda ( inne
                  ezychlin, kawka itd.).
                  8. ważne dla mnie są prawda, rzetelność, odpowiedzialność i sprawiedliwość -
                  decyzje które podejmuję są przemyślane i podjął bym je jak trzeba było i "77"
                  razy;
                  9. system informacji jak na razie w gminie jest dopiero w powijakach, cos
                  jednak zaczyna drgać - i to dobrze,
                  wyraziłem wolę udzielania odpowiedzi na Państwa merytoryczne pytania - żadnego
                  nie postawiono...
                  Za to ciągłe przypuszczenia - śmieszą mnie bardzo wymyślne, coraz to nowe
                  powody mojej rezygnacji z funkcji dyrektora - już pisałem - kto chce niech
                  wierzy,
                  kto nie niech nie wierzy - posada ta jest tak intratna, że jak na razie
                  kandydatów jest bez liku :) - jak na razie nikt nie chce - lepiej być
                  nauczycielem i zgadzam sie z tym w 100%.,

Teraz poważnie, nigdy nie gustowałem i nie gustuję w stanowiskach, nie chcę być
                  dyrektorem i nie chce być ... - tego może nie powiem - będzie temat, pretekst
                  do wynurzeń co niektórych).
                  Zapytacie dlaczego? Lubię cos tworzyć, przekształcać, konstruować, rozwijać -
                  meczę się w administrowaniu i zarządzaniu.
                  Zamknąłem kolejny trudny budżet szkoły (2006) - na początku roku był brak 350
                  tys. - pozyskaliśmy wiele środków pozabudżetowych, wdrożylismy różne zmiany
                  organizacyjne, projekty unijne itd. - to jest główna rola naczelnego dyrektora,
                  a nie jak niektórzy piszą matury
                  - to w większości rola dyrektora ds. pedagogicznych.
                  Jak bym zrezygnował w grudniu - faktycznie, mogliby Panstwo zarzucić jakąś
                  ucieczkę, czy coś podobnego. Najpierw poznajcie fakty, a potem piszcie - o
                  faktach wszak "dżentelmeni nie dydkutują".
                  Jak juz pisałem szkoła jest na dobrej drodze rozwoju i dobrze, przy mądrym
                  dyrektorze dalej będzie sie rozwijać - osądzicie sami.
                  Na zakończenie kadencji zgłosiłem szkołę do znaku jakości Q INTERKL@SA -
                  zapraszam na stronę:
                  www.zszychlin.hg.pl/znak/prezentacje.htm
                  Projekty unijne - mają Państwo rację, nie ma jak na razie żadnych większych
                  inicjatyw - chcę pomóc wszystkim występującym, nie ma jednak kto występować.
                  Chciałbym poznać wszystkie organizacje pozarządowe działające w Żychlinie -
                  poznać ich potrzeby i to, co moga dać miastu.
                  Przepraszam za zbyt długą wypowiedź - dawno tu nie zaglądałem.
                  Zakładam nowy wątek - pytania - odpowiem tylko na merytoryczne.
                  Pozdrawiam.
                  • michasia1000 Re: Dyrektor 03.03.07, 08:19
                    Ten watek jest beznadziejny i nigdy nie zabieralam w tym temacie
                    glosu.Dlaczego ? Wielu moich znajomych jak i ja sama zostalam juz skrzywdzona
                    zychlinska plotka i wiem na co niektorych stac. Nie ma ludzi bez problemow i to
                    wszystko dziala na zasadzie ja mam ale on tez ma to trzeba jemu dokopac bo jak
                    on jest na swieczniku to o nim beda mowic a o mnie przyschnie. Mentalnosc ludzi
                    malego miasteczka. Najgorsze jest to ze rozdmuchiwane sa nieprawdziwe
                    informacjei mala plotka wypowiedziana przez kolejna osobe nabiera rozmiarow
                    wielkiej afery. Plotka to jak zly wiatr - wszystko posieje.
                    • krystynaola Re: Dyrektor 19.03.07, 22:55
                      Słuchajcie, o co chodzi w całej tej sprawie? Początek to romans, kogo, z kim?
                      Czy ta nauczycielka źle uczyła? Nic nie rozumiem!
                  • uczen127 Re: Dyrektor 03.03.07, 12:55
                    ta prezentacja to troche cieńutka. Osoby na zdjęciach są juz chyba na albo po
                    studiach. Z resztą hmm i tak ledwo widac bo piksele są makabrycznych rozmiarów
                    :P hiiihii oj chyba kiepski jakis uczen to robił tak na dwa z plusem. Nie ma to
                    jak ja chodziłęm do szkoły ... ehh fajne czasy były. Zrobiłbym to troche
                    bardziej profesjonalnie, ale cóz młodziez w dizsiejszych czasach albo badziewne
                    strony ogląda albo gra w gry .. nawet nie zna fajnych programików. Pozdrawaim ZS
                    serdecznie pa
                    • smakosz55 Re: Dyrektor 24.03.07, 15:41

Witam ,czytaliscie ostatnio gazete,jak mozna wypowiadac sie w imieniu 500
                      osób,cyt"wszyscy nauczyciele i uczniowie są oburzeni..."co za jednomyslnosci i
                      pomyslał by ktos ,w kazdej sprawie sa zwollennicy i przeciwnicy,w tej konkretnie
                      jest wiekszosc przeciwników takiego szykanowania osoby P.Stasiaka.Może ta dama
                      zacznie myslec i prac swoje brudne sprawy we własnym "domu",moze ktos madry
                      powie głosno nie całej tej sprawie.
                      • mordor81 Re: Dyrektor 24.03.07, 18:21
                        ta całą sprawa to jedna wielka bzdura. sorry ale niedobrze mi sie robi jak
                        słucham o tym. Ostatnio nawet przeczytałem chyba w jakiejś kutnowskiej gazecie.
                        na tym forum nie powinno sie nawet tykać takiego tematu jeśli nie zna się
                        okoliczności i faktów- a prawdopodobnie nikt z wypowiadających się tu (łacznie
                        ze mną) ich nie zna. Więc dajcie sobie spokój z ocenianiem zarówno jednej jak i
                        drugiej strony.
                        • michasia1000 Re: Dyrektor 24.03.07, 19:42
                          To az redaktorka z DzL zainteresowana zostala sprawa jakiegos sporu ? Ludzie to
                          z takimi pierdolami ida do gazety ze wstyd. Po co to prac brudy na forum
                          publicznym. Skoro zawinila nauczycielka czy dyrektor jak kto woli to od tego
                          jest kuratorium a nie gazety. Ludziom juz sie calkowicie w glowach miesza.A tak
                          na marginesie to za duzo tych przypadkowych sytuacji. Ja na miejscu tej
                          nauczycielki to wogole bym sie nie wypowiadala i nie zyczylabym sobie reklamy w
                          jakiejkolwiek gazecie . Cala ta sytuacja jest dziwna i niesmaczna.
                          • edmurphy Re: Dyrektor 25.03.07, 12:51
                            Masz rację, Mordor, ktos tu zaczął wątek, żeby przeforsować opinię swoją własną
                            czy też osób zainteresowanych bezpośrednio sprawą i tym samym ukształtowac naszą
                            opinię. Trwa ostra dyskusja, a większość dyskutantów zna sprawę z plotek. I
                            podzielam Twoje zdanie Michasiu: cała sprawa zrobiła się dziwna i niesmaczna,
                            wszyscy gadają, niewiele osób wie, jak było i co się naprawdę wydarzyło. Dajmy
                            sobie spokój tej dyskusji, jeśli nie znamy sprawy, bo tylko wyrządzić możemy
                            komuś tym szkodę. A naprawić niczego nie naprawimy.
                            • pksskp Re: Dyrektor 26.03.07, 00:27
                              tłumaczenia pana dyrektora były bardzo wątpliwe! wiec mysle ze cos kreci , ale coz mus to mus nowy dyrektor - nie ma ludzi niezastapionych
                              • rs77 Reklama 26.03.07, 01:56
                                Trochę reklamy dla niedowiarków:
                                www.rcomp.pl
                                Jeszcze trochę pracy nad specjalistycznymi bazami SQL dla różnych podmiotów;
                                myślę,że w maju-czerwcu zaczniemy. Oferta współpracy dla aktywnych informatyków
                                nadal aktualna.
                                Pozdrawiam: R.S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka