Dodaj do ulubionych

Odpowiedź

10.02.05, 15:18
Nic z tych rzeczy panie Jacku.Ani rozpad ani łączenie.Pracujemy i słuchamy
równiez pilnie czytamy teksty na forum."Fakty" też będą w ostatnim tygodniu
lutego.
Obserwuj wątek
    • nowak11 Re: "Fakty" kontra... 10.02.05, 21:35
      Czyżby WW miały konkurencję? Co prawda wygląda to na pojedynek Goliata... W
      końcu dotarło (trochę późno, niestety) do paru osób, że potrzebna jest druga
      gazeta we Wrześni. I że nie wystarczy na ten cel 500 złotych miesięcznie! Po co
      komu druga gazeta? Niektórym po to, aby zostać burmistrzem lub starostą! Po
      prostu. Innym po to, aby się zemścić! Po prostu. Jest też paru takich, którzy
      uważają, że żaden monopol nie jest dobry.
      • judymdoktor Re: "Fakty" kontra... 10.02.05, 22:27
        Monopole nigdy nie były dobre i zawsze prowadziły do różnych wynaturzeń.
        Dlatego potrzebna jest druga gazeta, która będzie pewną przeciwwagą dla
        istniejącej, szczególne dla jej monopoplecznictwa, bo niestety tak to dzisiaj
        wygląda. Również obecna gazeta opowiedziała się politycznie w czasie wyborów,
        przez co straciła dla mnie pewną obiektywność.
        • krzysztofofs Re: "Fakty" kontra... 11.02.05, 06:43
          Naturalnie chodzi o gazetkę " FAKTY Wrzesińskie " wydawana przez OFS od 2003r.
          • robertmad Re: "Fakty" kontra... 11.02.05, 08:30
            Witam Panie Krzysztofie.
            Ale z Pana ranny ptaszek.Doszły mnie słuchy że pan pogrubia wydanie Faktów.Może
            uchyli pan rąbka tajemnicy i zdradzi co będzie w nowym wydaniu.Dawno nie
            czytałem nic o naszym wspólnym przyjacielu PG,może coś będzie?
            Pozdrawiam Robert Madaliński
            • krzysztofofs Re: "Fakty" kontra... 11.02.05, 10:28
              Panie Robercie, czasami lubię popatrzeć rankiem na wieś u schyłku
              zimy.Dziekuję za pozdrowienia i proszę niech Pan nie słucha plotek. Liczą sie
              fakty. Jakoś dziwnie rozpoznaje inicjały PG,i zapewniam, to nie jest mój
              przyjaciel, chociaż generalnie bardzo lubię ludzi.
              Pozdrawiam Krzysztof W.
    • jackowrzesnianin Cieszę się Panie Krzysztofie z odzewu. 11.02.05, 08:59
      Cieszę się Panie Krzysztofie z odzewu.
      Dobrze że żyjecie.
      Konstruktywna opozycja jest niezbędna dla higieny społecznej.
      Konkurencyjna w sensie programowym, a nie handlowym gazeta też.

Dlatego, czekam licząc na nowe wiadomości z drugiej strony.

POZDRAWIAM
      • krzysztofofs Re: Cieszę się Panie Krzysztofie z odzewu. 11.02.05, 10:21
        Panie Jacku, znów muszę podziekować za miłe słowa wierząc że kiedy należeć sie
        bedzie, otrzymamy stosownego klapsa. Tak być powinno i to jest uczciwe.Zawsze
        słuchałem krytycznych uwag nie mogac pogodzić się z polityczna krucjatą.
    • klaudiusz4 Re: Odpowiedź 11.02.05, 13:41
      Mam nadzieję, że kontakt z radnymi przybliży nam sprawy, jakimi zajmuje się
      powiat. Dlatego uważam, że powinniście panowie radni częściej pisać na tym
      forum, bo na lokalną gazetę nie ma co specjalnie liczyć. Nikt nie mówi tutaj o
      uprawianiu propagandy, ale wiele spraw dotyczy nas zwykłych mieszkańców powiatu
      i dlatego warto znać stanowiska różnych stron Rady Powiatu.
      • tarzanos Re: Odpowiedź 13.02.05, 22:17
        Nie wiem czy mamy szansę na kontakt z innymi radnymi, poza Panem Wojciechowskim
        i Łosińskim, za pośrednictwem np. interentu. Uważam, że Ci ludzie niezbyt
        interesują się tym co myślą o nich wyborcy i nie mają zamiaru wchodzić z nimi w
        polemikę. Wolą raczej we własnym gronie się wspierać i integrować... np. z
        wyższymi urzędnikami ze starostwa. Mam nadzieję, że weekendowe "szkolenie" w
        Rokosowie przyniosło konkretne efekty współpracy na linii radny-naczelnik, a
        nie tylko ból głowy i cierpienie. (Ciekawe dlaczego tak daleko musieli jechać,
        czyżby obawa że wezmą ich na języki?). Drodzy Radni zajrzyjcie kiedyś na to
        forum w końcu tak lubicie dużo mówić....
        • pan.nikt Re: Odpowiedź 13.02.05, 22:24
          1. Gdzie to jest (to Rokosowo)?
          2. Ile ta przyjemność kosztowała?
          3. Kto tam był się integrować? (ciekawe jak głęboko, hahaha)
          4. Gdzie jest sprawozdanie z integracji. Co ustalono, co wyjaśniono itd??
        • krzysztofofs Re: Odpowiedź 15.02.05, 16:01
          Przed chwilą rozmawiałem z Przewodniczacym Rady p T. Światkiewiczem na temat
          Rokosowa. Pan światkiewicz przekazał, że nic nie umie odpowiedzić na ten temat,
          ponieważ nie był na tym szkoleniu. Wie, że byli radni / jacy radni?/ naczelnicy
          i członkowie Zarządu.W tej sprawie skieruje interpelacje do Starosty a o
          ospowiedzi poinformuje forumowiczów.
          Dziwi mnie, przyznam szczerze ze T. Światkiewicz tak mało wie w tej sprawie.
          z poważaniem
          Krzysztof Wojciechowski.
          • pan.nikt Re: Odpowiedź 15.02.05, 16:09
            Robi się coraz ciekawiej.
            czyżby pierwsze tajne zebranie WŁAŚCICIELI POWIATU?
            Czy nic takiego nie miało miejsca?
            Skoro nie wiedzą radni z szefem na czele.

Oj chyba naprawdę:
            LEPIEJ BYC NIKIM, NIŻ SZUJĄ.
            • tarzanos Re: Odpowiedź 15.02.05, 22:23
              Szanowni forumowicze, jakos mi sie nie chce wierzyć, żeby przewodniczący rady
              powiatu nic nie wiedział na temat tajemniczego "szkolenia". Ale nie mnie to
              oceniać. W każdym razie faktycznie niewielu radnych tam było, a co więcej
              jeszcze mniej się szkoliło. Cóż, można na szkoleniach się szkolić i można
              poprostu na nich bywać w innych celach. W jakich ...? Tego chyba Wam drodzy
              forumowicze tłumaczyć nie będę. W końcu za darmochę.....
    • kojko Re: Odpowiedź 11.02.05, 15:53
      mam nadzieję, że teraz poprawi się jakośc FAKTÓW
      • krzysztofofs Re: Odpowiedź 11.02.05, 16:28
        Staramy sie poprawiać jakoś "Faktów Wrzesińskich". Należy jednak pamietać, że
        jest to gazetka Stowarzyszenia OFS, bezpłatna, na której łamach pragniemy
        prezentować nasze stanowiska w różnych sprawach.Tak pozostanie. Nigdy nie
        zamierzaliśmy zrobić z niej " Zawodowej " gazety.
        • krzysztofofs Re: Odpowiedź 11.02.05, 16:30
          Przepraszam za "jakość"
          • euglena_pl Re: Odpowiedź 11.02.05, 17:26
            Mały format i mała ilość stron, wcale nie muszą wszystkiego mówić o jakości.
            Ważne są treści tam zawarte. Przydałby się również większy nakład. Ale oprócz
            tego dobrze by było, żeby powstała druga profesjonalna gazeta. Czy zanosi się
            na to?
    • qualis_pater Re: koniecznie druga gazeta 11.02.05, 17:50
      Zasięg Faktów, chociaż się zwiększa jest jednak na dzień dzisiejszy trochę za
      mały. Dlatego konieczne jest powstanie drugiej, niezależnej gazety, która nie
      byłaby tubą rządzących.
      • nowak11 Re: koniecznie druga gazeta 11.02.05, 19:12
        Było już kilka prób przełamania monopolu WW; wszystkie zakończyły się
        niepowodzeniem. Ponoć przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka. Znowu
        zrobiło się głośno wokół planów utworzenia drugiego tytułu prasowego we
        Wrześni. Może tym razem się uda? Na ile silna jest determinacja potencjalnych
        założycieli? Ilu ogłoszeniodawców będzie skłonnych przejść do konkurencji?
        Jakie "chwyty" zastosuje wydawca WW, aby do tego nie dopuścić? Jak zachowają
        się czytelnicy? No i na co liczą sponsorzy nowego pisma - na zyski finansowe
        czy polityczne (chociaż to chyba na jedno wychodzi)... Pożyjemy, zobaczymy...
        • judymdoktor Re: koniecznie druga gazeta 11.02.05, 19:31
          Masz rację, że przyzwyczajenia mają wpływ, ale myślę, że jak nigdy dotąd
          mieszkańcy zaakceptowaliby drugą gazetę, bo powoli mają dosyć jednostronnej
          monotonii. Najgorzej, kiedy gazeta wyraźnie opowiada się politycznie, co
          zaczyna przypominać zamierzchłe czasy Trybuny Ludu. Jeżeli są zamiary
          utworzenia nowej gazety, to zróbcie to jak najszybciej.
    • jackowrzesnianin MINĄŁ LUTY, ZARAZ KWIECIEŃ 02.03.05, 23:19
      MINĄŁ LUTY, ZARAZ KWIECIEŃ, JAK TEN CZAS NAM SZYBKO LECI!!

I ciagle, bez nowych Faktów.

Pozdrawiam
      • krzysztofofs Re: MINĄŁ LUTY, ZARAZ KWIECIEŃ 03.03.05, 10:20
        Panie Jacku," Fakty Wrzesińskie" bedą dzisiaj na naszej stronie a jutro w
        sklepach i punktach dystrybucji.
        Przy okazji przepraszam Wszystkich za te opóźnienia, również za "ciszę" na
        naszej stronie.Tak było ostatni juz raz i wiecej sie nie powtórzy. Czasami bywa
        tak,że trzeba przystanać i zastanowić się dokąd, z kim i w jakim rytmie iść
        dalej, rozwiać wątpliwości. Jeszcze raz przepraszam.

• jackowrzesnianin Re: MINĄŁ LUTY, ZARAZ KWIECIEŃ 03.03.05, 10:35
          Czasami bywa
          >
          > tak,że trzeba przystanać i zastanowić się dokąd, z kim i w jakim rytmie iść
          > dalej, rozwiać wątpliwośc

Czy mam przez to rozumieć, że w moich wczesniejszych podejrzeniach, o jakiś
          problemach wewnatrz OFS-ików, choc całkiem wyssanych z mojego brudnego palca,
          jest ziarenko prawdy???
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=147&w=20381129

A moze część OFS-ików wstępuje do SDPL?, albo PD??
          • jackowrzesnianin Re: MINĄŁ LUTY, ZARAZ KWIECIEŃ 03.03.05, 10:37
            Oczywiście cieszy nowy numer.
            Lepiej późno, niż wcale.
            A merytoryczne pytania, po jego przeczytaniu.

POZDRAWIAM
            • jackowrzesnianin OJ COŚ DZIŚ NA RATY (nie pierwszy raz) 03.03.05, 10:43
              A może Pan Panie Krzysztofie, inne OFS-iki, i inni radni, też zadadzą pytania w
              wątku:

CO WŁADZE LOKALNE POWINNY WYJAŚNIĆ

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=147&w=21221512

Państwa uwagi, jako osób lepiej zorientowanych, będą zapewne bardzo ciekawe.
              • krzysztofofs Re: OJ COŚ DZIŚ NA RATY (nie pierwszy raz) 03.03.05, 13:07
                Nie, kategorycznie dementuje istnienie jakichkolwiek wewnętrznych problemów w
                OFS. Członek naszego stowarzyszenia, który chcialby wiązać się z organizacjami
                o ktorych Pan wspomina miałby problem z pozostaniem nadal członkiem OFS.
                Sprawa ewentualnych pytań jest bardzo ciekawym i trafnym pomysłem.Warunkiem
                powodzenia tej formuły jest wola udzielania odpowiedzi. Jako radny powiatowy /
                nie tylko zreszta ja /nie na wszystkie pytania otrzymuje odpowiedzi. Dlatego na
                naszej stronie podjelismy próbe oficjalnego ich publikowania, wierzac w siłe
                internetowego oddziaływania. Tym samym pragniemy informować opinie
                publiczna,wierząc że pytania te a przede wszystkim odpowiedzi zainteresuja
                forumowiczów.
                • krzysztofofs też na raty 03.03.05, 13:12
                  pytania zawarte na naszej stronie w komentarzach
                • jackowrzesnianin Re: OJ COŚ DZIŚ NA RATY (nie pierwszy raz) 03.03.05, 13:20
                  1. Brak odpowiedzi na pytanie, jest też odpowiedzią.
                  Odpowiedzią, którą wyborcy powinni traktować, jako przyznanie się do winy.
                  W końcu znamy przysłowie;
                  "POTWIERDZIĆ MILCZENIEM"

2. Dziekuję za pytania.
                  Widzę, że już Nikt, wkleił je do wątku.

POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka