Dodaj do ulubionych

Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki

05.11.06, 13:02
www.jaskow2.webpark.pl/news.htm
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 13:07
      Czytałem, i bardzo dobrze, że ludzie będą mogli
      samodzielnie ocenić sprawę.

A genealnie co do sprzedaży :korei", problemem jest
      BRAK INWESTYCJI, CZYLI MIEJSC PRACY.
      Trwają jakieś ruchy, które trzeba uznać, za
      pozorowanie inwestycji.
      Prawdopodobnie inwestor wykonuje ruchy pozorne i szuka
      inwestora, dla którego będzie budował.
      Takie ruchy (szukanie inwestora docelowego, bez
      realnego ruszenia inwestycji) przewidywałem już ze dwa
      lata temu, zresztą napisałem to wtedy na forum.
      • kramer100 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 13:13
        Dla mnie niezmiernie istotne jest w chwili obecnej samopoczucie radnych
        Skupińskiego i Kaźmierczaka, którzy odrzulili wnioski Przewodniczącego Komisji
        Rewizyjnej i stworzyli " nowy protokól" z kontroli sprzedazy działki,
        akceptujący tryb postepowania Zarządu Powiatu.Również samopoczucie radnych
        koalicji rządzącej w powiecie akceptujacej taki stan rzeczy. Pomijam rolę pana
        Guzika jako przewodniczącego komisji przetargowej-
      • pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 21:40
        Napisałem:

"....A genealnie co do sprzedaży :korei", problemem jest
        BRAK INWESTYCJI, CZYLI MIEJSC PRACY......"

i co??
        i mając internet jestem "jak na targu"

I cholera, z targu dochodzą mnie słuchy, ze ludzie, którzy chcą rozliczyć "Dyzia" za "Koreę", świadomie blokowali inwestycje, żeby postawić na swoim i udowodnić złą wole Starosty.

ILE W TYM PRAWDY??
        Bo jeśli to prawda, to mamy do czynienia ze zwykłym chamstwem.
        Stawiania własnych ambicyjek, ponad dobrem (pracą) kilkusetludzi.

KTO MI TO WYJAŚNI??????
    • jaskow2 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 22:39
      Wybacz, jacko ale to jest totalna bzdura. Jak można blokować cokolwiek kiedy
      powiatem i gminą rządzi ta sama ekipa.
      Sądząc z tego protokołu to jest to po prostu przewalony przetarg, jak można
      było popełnić tyle naruszeń prawa. To dyskredytuje wszystkich "umaczanych" w tą
      sprzedaż.
      • pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 22:48
        Nie aż ttaka bzdura jak sie wydaje.
        są dwa problemy.
        1)Prawna poprawość sprzedaży działki.
        2)Inwestycja.

co mam na mysli??
        Popatrz na Stary Browar w Poznaniu.
        Działka sprzedana poza prawem (?chyba), ale inwestycja powstała.

a tu, możemymieć do czynienia, ze świadomą złośliwą blokadą inwestycji.

Czy tak było??
        Nie wiem, ale chętnie bym się dowiedział.
        • jaskow2 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 23:04
          Na czy opierasz swoje przypuszczenia?
          Kto zabronił tej firmie przez 3 lata zbudować cokolwiek?
          jak czytam protokół to widzę jedno, że ta firma nigdy nie deklarowała
          zatrudnienia kogokolwiek a jedynie, że może za 5-7 lat ktoś inny to zrobi.
          Powiem jedno, Jasniewicz szuka kozła ofiarnego swojej niekompetencji i tyle.
          Ukrywali prawdę przed nami, a jak się rypło to winni są ci co to wykryli
          przekręt, głupota to mało powiedziane!!!!
          • pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 23:50
            No jak, kto??
            Nie czytujesz WW??
            Jakaś Pani.
            Kto ja namówił??
            Dlaczego to robiła??
            Miała rację??
            Nie miała??
            Nie wiem.
            Io to pytam
            • balbuena Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 13:04
              Właśnie! Podajcie precyzyjnie imiona i nazwiska tych, którzy blokowali
              inwestycje na tej działce, Bo inaczej to próżne gadanie i obrona już wszystkim,
              co możliwe.
              • pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 19:51
                Już chrzanić nazwiska.
                FAKTY!!
                fAKTY!!!
                • antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 19:58
                  A jakie to mogą być fakty? Przecież przez 4 lata rządziła koalicja SP z PSL. I
                  to jest właśnie fakt niezaprzeczalny. Jak to możliwe, że takie wpadki zaliczyli
                  przy tym przetargu? Przecież kto, jak kto, ale to właśnie rządzący trzymają
                  najważniejsze karty. Dla mnie wszyscy do zwolnienia.
                  • pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 21:12
                    Jamówie o faktach, braku checi, czy blokowania inwestycji.
                    Bo to jest problem
                    • antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 21:32
                      Ale kto im to blokował? Jakaś kobiecinka? Jeżeli jedna kobiecinka im
                      zatrzymała, to znaczy ze oni byli niekompetentni czyli do niczego.
                      • pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 21:34
                        Fajna baba, a nie kobiecińka
                        • antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 21:39
                          Dobra niech ci będzie/ Ktoś tą fajną babę podesłał?
                          • pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 22:00
                            Podesłał????
                            • antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 22:03
                              Podpuścił????
                              • pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 22:05
                                ????
                                czekam na relację
                                • antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 07.11.06, 19:59
                                  Od kogo relację? Może od Starosty,albo wicestarosty?
                                  • pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 07.11.06, 22:02
                                    Tradycyjnie, czyli z możliwie wielu źródeł.
                                    • antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 07.11.06, 22:29
                                      Ty jak CBŚ Tajemniczy i nieprzewidywalny
                                      • pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 07.11.06, 23:37
                                        Nei jak żadne CBS,ale jak OD[POWIEDZIALNY WYBORCA, który ma prawo i chce znać prawdę o działaniach izamierzeniach polityków, nawet tych lokalnych
                                        • antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 08.11.06, 07:21
                                          Czy to opozycja blokowała? Jak wiesz to powiedz. Jest to ważne.
                                          • judymdoktor Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 08.11.06, 12:34
                                            Wielcy Dyskutanci!
                                            To tylko jedno zdanie z tego protokółu.

„odpowiedzialność za powstałe nieprawidłowości ponosi Zarząd Powiatu,
                                            członkowie Komisji Przetargowej oraz pracownicy, poprzez nienależyte
                                            wypełnianie obowiązków wynikających z przepisów prawa”

I TO WSZYSTKO!
                                            • antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 08.11.06, 18:42
                                              Nie wiem, czy wszystko? Chciałbym jednak wiedzieć, czy oprócz tej
                                              niekompetencji jest jeszcze ktoś pomagający w tej niekompetencji? Działający
                                              destrukcyjnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka