kramer100 05.11.06, 13:02 www.jaskow2.webpark.pl/news.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 13:07 Czytałem, i bardzo dobrze, że ludzie będą mogli samodzielnie ocenić sprawę. A genealnie co do sprzedaży :korei", problemem jest BRAK INWESTYCJI, CZYLI MIEJSC PRACY. Trwają jakieś ruchy, które trzeba uznać, za pozorowanie inwestycji. Prawdopodobnie inwestor wykonuje ruchy pozorne i szuka inwestora, dla którego będzie budował. Takie ruchy (szukanie inwestora docelowego, bez realnego ruszenia inwestycji) przewidywałem już ze dwa lata temu, zresztą napisałem to wtedy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kramer100 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 13:13 Dla mnie niezmiernie istotne jest w chwili obecnej samopoczucie radnych Skupińskiego i Kaźmierczaka, którzy odrzulili wnioski Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej i stworzyli " nowy protokól" z kontroli sprzedazy działki, akceptujący tryb postepowania Zarządu Powiatu.Również samopoczucie radnych koalicji rządzącej w powiecie akceptujacej taki stan rzeczy. Pomijam rolę pana Guzika jako przewodniczącego komisji przetargowej- Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 21:40 Napisałem: "....A genealnie co do sprzedaży :korei", problemem jest BRAK INWESTYCJI, CZYLI MIEJSC PRACY......" i co?? i mając internet jestem "jak na targu" I cholera, z targu dochodzą mnie słuchy, ze ludzie, którzy chcą rozliczyć "Dyzia" za "Koreę", świadomie blokowali inwestycje, żeby postawić na swoim i udowodnić złą wole Starosty. ILE W TYM PRAWDY?? Bo jeśli to prawda, to mamy do czynienia ze zwykłym chamstwem. Stawiania własnych ambicyjek, ponad dobrem (pracą) kilkusetludzi. KTO MI TO WYJAŚNI?????? Odpowiedz Link Zgłoś
jaskow2 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 22:39 Wybacz, jacko ale to jest totalna bzdura. Jak można blokować cokolwiek kiedy powiatem i gminą rządzi ta sama ekipa. Sądząc z tego protokołu to jest to po prostu przewalony przetarg, jak można było popełnić tyle naruszeń prawa. To dyskredytuje wszystkich "umaczanych" w tą sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 22:48 Nie aż ttaka bzdura jak sie wydaje. są dwa problemy. 1)Prawna poprawość sprzedaży działki. 2)Inwestycja. co mam na mysli?? Popatrz na Stary Browar w Poznaniu. Działka sprzedana poza prawem (?chyba), ale inwestycja powstała. a tu, możemymieć do czynienia, ze świadomą złośliwą blokadą inwestycji. Czy tak było?? Nie wiem, ale chętnie bym się dowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
jaskow2 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 23:04 Na czy opierasz swoje przypuszczenia? Kto zabronił tej firmie przez 3 lata zbudować cokolwiek? jak czytam protokół to widzę jedno, że ta firma nigdy nie deklarowała zatrudnienia kogokolwiek a jedynie, że może za 5-7 lat ktoś inny to zrobi. Powiem jedno, Jasniewicz szuka kozła ofiarnego swojej niekompetencji i tyle. Ukrywali prawdę przed nami, a jak się rypło to winni są ci co to wykryli przekręt, głupota to mało powiedziane!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 05.11.06, 23:50 No jak, kto?? Nie czytujesz WW?? Jakaś Pani. Kto ja namówił?? Dlaczego to robiła?? Miała rację?? Nie miała?? Nie wiem. Io to pytam Odpowiedz Link Zgłoś
balbuena Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 13:04 Właśnie! Podajcie precyzyjnie imiona i nazwiska tych, którzy blokowali inwestycje na tej działce, Bo inaczej to próżne gadanie i obrona już wszystkim, co możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 19:51 Już chrzanić nazwiska. FAKTY!! fAKTY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 19:58 A jakie to mogą być fakty? Przecież przez 4 lata rządziła koalicja SP z PSL. I to jest właśnie fakt niezaprzeczalny. Jak to możliwe, że takie wpadki zaliczyli przy tym przetargu? Przecież kto, jak kto, ale to właśnie rządzący trzymają najważniejsze karty. Dla mnie wszyscy do zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 21:12 Jamówie o faktach, braku checi, czy blokowania inwestycji. Bo to jest problem Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 21:32 Ale kto im to blokował? Jakaś kobiecinka? Jeżeli jedna kobiecinka im zatrzymała, to znaczy ze oni byli niekompetentni czyli do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 21:34 Fajna baba, a nie kobiecińka Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 21:39 Dobra niech ci będzie/ Ktoś tą fajną babę podesłał? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 22:00 Podesłał???? Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 22:03 Podpuścił???? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 06.11.06, 22:05 ???? czekam na relację Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 07.11.06, 19:59 Od kogo relację? Może od Starosty,albo wicestarosty? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 07.11.06, 22:02 Tradycyjnie, czyli z możliwie wielu źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 07.11.06, 22:29 Ty jak CBŚ Tajemniczy i nieprzewidywalny Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 07.11.06, 23:37 Nei jak żadne CBS,ale jak OD[POWIEDZIALNY WYBORCA, który ma prawo i chce znać prawdę o działaniach izamierzeniach polityków, nawet tych lokalnych Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 08.11.06, 07:21 Czy to opozycja blokowała? Jak wiesz to powiedz. Jest to ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
judymdoktor Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 08.11.06, 12:34 Wielcy Dyskutanci! To tylko jedno zdanie z tego protokółu. „odpowiedzialność za powstałe nieprawidłowości ponosi Zarząd Powiatu, członkowie Komisji Przetargowej oraz pracownicy, poprzez nienależyte wypełnianie obowiązków wynikających z przepisów prawa” I TO WSZYSTKO! Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: Protokół RIO w sprawie sprzedazy działki 08.11.06, 18:42 Nie wiem, czy wszystko? Chciałbym jednak wiedzieć, czy oprócz tej niekompetencji jest jeszcze ktoś pomagający w tej niekompetencji? Działający destrukcyjnie? Odpowiedz Link Zgłoś