Dodaj do ulubionych

Panowie, ktory zegarek byscie wybrali?

19.11.10, 23:18
chce kupic mojemu facetowi zegarek na gwiazdke.

I pierwsza zagwostka - czy pasek skorzany czy metalowy? Ktory jest bardziej elegancki w meskiej modzie? W damskiej skorzany, czy tak samo w meskiej?

Jemu sie podobaja CK, ja wole te Tissot:

www.johnlewis.com/163477/Style.aspx
www.johnlewis.com/230663282/Product.aspx
A tu moje typy CK:

www.firstclasswatches.co.uk/calvin-klein-strive-k0k27126-p-6342.html
www.firstclasswatches.co.uk/calvin-klein-post-minimal-chrono-k7627161-p-6111.html
www.firstclasswatches.co.uk/calvin-klein-celerity-k7547105-p-3284.html
Prosze o opinie.

Z gory dziekuje.

A, na kopercie mam zamiar wygrawerowac date i cytat z naszego ulubionego Depeche Mode :)
Obserwuj wątek
    • silic Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 20.11.10, 00:42
      Nie znam się na elegancji. Z tego co zauważyłem to mężczyźni częściej noszą zegarki z metalowym paskiem choć ja dla przykładu preferuję skórzany i metalowe skreślam na starcie.
      Gdybym miał wybierać z podanych typów to zdecydowałbym się na pierwszego CK - jest jak dla mnie najczytelniejszy no i ma pasek :).
    • uniwersalny_login Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 20.11.10, 09:37
      Skoro lubi CK to raczej bym się nad T nie zastanawiał. Co do paska to wydaje mi się, że skórzane bardziej pasują do strojów eleganckich typu garnitur. Ponieważ takowe ubrania rzadko wkładam to wybrałbym z CK 3, a z T 2 (biorąc pod uwagę kolejność linków).
    • grassant Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 20.11.10, 10:08
      ck nie założyłbym na rękę. kolor cyferblatu dopasowałbym do ubrania.
    • dystansownik Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 20.11.10, 13:49
      Mi osobiście najbardziej się podoba T2, ale to wyłącznie moja opinia i założę się, że każdy ma inną. Lepiej kierować się gustem faceta przy zakupie. Woli CK, to lepiej wziąć CK.
      To samo proponuje z wyborem paska, czy skórzany, czy metalowa bransoleta. Ja osobiście wolę drugą opcję, ale wiem, że niektórzy nigdy by nie zamienili paska na bransoletę. Zarówno jedno i drugie pasuje do wszystkiego, czy na co dzień, czy do garnituru.
      • nihil-istka A kto tam na zegarek uwage zwraca? 20.11.10, 14:24
        Zegrek to bzdet. Trzeba zwracac uwage na rzeczy istotne jak dluosc penisa czy wielkosc piersi
        (oczywiscie nie u tej samej osoby)
        • piszacy.swiatlem Tak jak Silic.. 20.11.10, 15:18
          ..i ja wybrałbym nr 1 od Klein-a

Ps.
          nihil-istka napisała:

> Zegrek to bzdet. Trzeba zwracac uwage na rzeczy istotne jak dluosc penisa czy
          > wielkosc piersi
          > (oczywiscie nie u tej samej osoby)

Nawet jak na ew. ironię to słabo było.
        • poprioniony Re: A kto tam na zegarek uwage zwraca? 20.11.10, 17:44
          > Zegrek to bzdet. Trzeba zwracac uwage na rzeczy istotne jak dluosc penisa czy
          > wielkosc piersi

Cos w tym jest, nie wiem po jaka cholere ludzie kupuja sobie takie kretynskie
          prezenty jak zegarki (te podane w linkach to jakies ceglowate koszmarki tak
          swoja droga), perfumy itp. Naprawde mysla, ze to takie super-duper, czy co??
          Poki co, najlepszy prezent urodzinowy jaki dostalem od swini to bylo butelka
          wodki + porzadne jebanie.
    • nothing.at.all Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 22.11.10, 09:31
      Jestem kobietą, ale pozwolę sobie na wypowiedź.
      Skoro Twój Pan woli CK to kup mu CK. Bransoleta pasuje bardziej do sportowych strojów, mniej eleganckich. Jesli sporo chodzi w garniturach to tylko pasek.
      Od siebie dodam, że CK nie uważam za markę zegarków. Tissot 100 razy lepszy.
      • volga_jasnowidzaca Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 22.11.10, 09:54
        Dlatego rozwazam Tissotobok wskazanego CK. Moj partner zna sie na markach ale gitar elektrycznych;-)
        A upodobanie do CK wyszlo przy moich 'subtelnych ' probach wybadania jaki wzor mu sie podba, mowiac' musze kupic sobie zegarak, choc zobaczymy co tu maja. ..oj slabe te damskie...ale meskie nawet nawet, ktory Ci sie podoba...?' I kiedys wskazal na CK i powiedzial ' Ja chyba generalnie lubie CK'.

Wiem, ze intryga grubymi nicmy szyta, ale przynajmniej zawezilam wzory do tych, ktore w linku :)

W nowej pracy chodzi nie chodzi w garniakach na codzien, jeno jak spotkanie z klientem, ale on nie ze sprzedazy wiec chodzi na nie w okreslonych przypadkach, nie za czesto. Na codzien moze biegac w dzinach i tshircie, uroki pracy web editora. Wiec moze jdnak bransoletka metalowa bedzie lepsza, bardziej sportowa i meska?

Dziekuje za wszystkie opinie!
        • nothing.at.all Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 22.11.10, 10:16
          To zdecydowanie na bralsolecie.
          A co do marki, to jeśli znajdziesz podobnego Tissota do Ck kup pierwszego, bo to jest jednak uważana marka wśród zegarków.
    • kotek.filemon Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 22.11.10, 12:42
      Jeśli ma robotę, w której musi biegać w garniturze to zdecydowanie pasek. Kolor dobrany do koloru tarczy (czyli brąz + złota tarcza, czerń + biała lub czarna/granatowa tarcza). Jeśli gajer nie jest musowy, to bransoleta jest równie dobrym wyborem. Kwestia gustu osobistego. Podane modele są podobne i mam tylko zastrzeżenie, że CK to taka marka zegarków jak Samsung aparatów fotograficznych. Jakość zależy zatem od tego, kto w tych zegarkach CK robi werki i czy ci Szwajcarzy co je robią nie mają czasem cholernie skośnych oczu.
    • pabl.o Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 22.11.10, 13:26
      CK ładniejsze
    • matt.j Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 22.11.10, 13:58
      Cześć Volga :)

Pasek zdecydowanie skórzany.
      Metalowy jest sportowy (trochę dresiarski ;) ) a nie elegancki.

Jeśli chodzi o markę to raczej dostosuj ją do upodobań chłopa.
      Z tych, które wylinkowałaś zdecydowanie najfajniej wygląda cyferblat u tego: www.firstclasswatches.co.uk/calvin-klein-post-minimal-chrono-k7627161-p-6111.html
      Choć wg mnie lepszy byłby skórzany pasek.

Mam pozytywne doświadczenia z zegarkiem CK. Ma już z 10 lat, działa bez zarzutów. Co 3 lata tylko baterie musi zegarmistrz w serwisie wymienić (zwykły zegarmistrz porysuje a nie otworzy). Pasek był też wymieniony bo się trochę zużył.
      • volga_jasnowidzaca Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 22.11.10, 14:03
        Hejka Matt.j!

Dziekuje za profesjonalna porade:)

Chyba faktycznie skupie sie na skorzyanych paskach. Ww sumie nie wiadomo, co bedzie za rok czy dwa i garniak znowu nie wroci do lask;-)

• ditchdoc Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 23.11.10, 11:12
      masz gust bo Tissot to jest jakas tam marka wsrod firm zegarkowych, CK jest od ciuchow.

No ale, skoro jemu sie taki podoba..
      • silic Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 23.11.10, 12:39
        Nie ma to jak napawanie się etykietką. Zegarek ma działać. Co ciekawe - drogie zegarki są gorsze w tym od zegarków tanich.
        • volga_jasnowidzaca Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 23.11.10, 13:47
          silic napisał:

> Nie ma to jak napawanie się etykietką. Zegarek ma działać. Co ciekawe - drogie
          > zegarki są gorsze w tym od zegarków tanich.

Juz dzis daj na msze w podzience, ze nia maz takiej okropnej partnerki jak ja.

A moze potrafisz zapomniec na chwile o etykietkach i zwyczajnie powiedziec ktory wzor Ci sie podba? Czy etykietki bielmo na oczy zakladaja?
          • silic Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 23.11.10, 19:44
            Odezwał się kocioł...
            po 1 . Post o etykietce nie był skierowany do ciebie więc nie wiem czemu się oburzasz i to w mało elegancki sposób.
            po2. Już się wypowiedziałem na temat , który wzór mi się podoba, sporo wyżej w tym wątku.

To kto ma to bielmo ?
            • volga_jasnowidzaca Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 23.11.10, 22:33
              > Odezwał się kocioł...
              > po 1 . Post o etykietce nie był skierowany do ciebie więc nie wiem czemu się ob
              > urzasz i to w mało elegancki sposób.
              > po2. Już się wypowiedziałem na temat , który wzór mi się podoba, sporo wyżej w
              > tym wątku.
              >
              > To kto ma to bielmo ?

Ja, przepraszam.
        • ditchdoc Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 24.11.10, 08:47
          silic napisał:

> Nie ma to jak napawanie się etykietką. Zegarek ma działać. Co ciekawe - drogie
          > zegarki są gorsze w tym od zegarków tanich.

tak jest
          przedkladam tez aston marina podan audi

nie napawam sie etykietami ale firmy maja marke dobra/zla nie bez powodu.
    • nihil-istka Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 23.11.10, 13:01
      Zegarek z fontanna is the best
    • antonow2 Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 23.11.10, 16:16
      Każdy lubi to co lubi :-)
      Za metalową bransoletą nie przepadam, bo przeciera mankiety koszul (no chyba że na lato, do krótkich rękawów)
    • atak_kobry żaden z tej tandety -nt 23.11.10, 17:22
      • piszacy.swiatlem Re: żaden z tej tandety -nt 23.11.10, 19:21
        Skoro to tandeta wykaż się widzą o perełkach, panie znawco.
        • jednorazowy3 Re: żaden z tej tandety -nt 28.11.10, 19:32
          CK i zegarki? Przecież oni nie robią własnych zegarków tylko u kogoś zamawiają. Jeśli to ma być zegarek na lata to szkoda pieniędzy.
          Dzisiaj zegarek kupuje się chyba tylko i wyłącznie dla ozdoby, a jeśli ma być do ozdoby to powinien być mechaniczny, a nie elektroniczny :) Tissot jest porządną firmą ale ja bym wybrał coś mniej popularnego.
    • wicehrabia.julian Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 23.11.10, 20:21
      volga_jasnowidzaca napisała:

> chce kupic mojemu facetowi zegarek na gwiazdke.

Tag Heuer, błyskotki, które prezentujesz są dobre dla metroseksów
      • matt.j Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 23.11.10, 20:47
        wicehrabia.julian napisał:
        > Tag Heuer, błyskotki, które prezentujesz są dobre dla metroseksów

Fakt, żaden prawdziwy mężczyzna nie założy nigdy takiej błyskotki gdyż zadowala się czasomierzem z placu targowego za 30 zeta. Przynajmniej jak walnie gdzieś takim męskim zegarkiem podczas wykonywania najbardziej męskiej pracy przy użyciu skomplikowanego narzędzia o nazwie szpadel to nie będzie szkoda ;)

Cóż znaczy w tym kraju określenie „metro” płynące z ust „prawdziwego mężczyzny” jak nie faceta dobrze ubranego, zadbanego i pachnącego perfumami... A ta nutka pogardy to nic innego jak czysta zazdrość o pożądliwe spojrzenia otrzymywane przez zadbanego faceta od kobiet :)

A tak na poważnie to zaprezentowane błyskotki są zbyt męskie i mało wysublimowane jak dla metroseksów ;)
    • lacido Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 23.11.10, 23:44
      a te trzy kółka w środku to na co?
      • matt.j Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 24.11.10, 08:31
        Stoper
        • lacido Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 26.11.10, 18:01
          stoper x 3?
          • masher Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 26.11.10, 20:38
            to dla tych z adhd, jak ktory sie bardzo nakreca to ma za zadanie sledzic wszystkie wskazowki jednoczesnie. jak sie mu uda to wygrywa, plus jest bardzo spokojny ;)
            • lacido Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 27.11.10, 15:12
              całkiem niezła teoria :)
          • matt.j Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 29.11.10, 19:40
            lacido napisała:
            > stoper x 3?

Tak, 3 razy. Jak masz stoper z wyświetlaczem to też liczy ci minuty, sekundy i dziesiętne sekund (stąd każdy z 3 ma inną podziałkę)
            • lacido Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 29.11.10, 23:23
              a to słyszałam inną wersje odnośnie 3 kółek :)
    • schabowy_z_ziemniakami Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 24.11.10, 21:23
      każdy ma inny gust, jak dla mnie z przedstawionych najciekawszy to Tissot T17158632

dla mnie interesującą opcją jest: allegro.pl/sklep-philippe-starck-by-fossil-ph5022-gwar-kurier-i1321823483.html

w sumie wszystko zależy od charakteru pracy, sposobu bycia osoby, więc trudno oceniać
      • jednorazowy3 Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 28.11.10, 19:35
        Tandetny, widać, że masz wypaczony gust.
    • masher Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 26.11.10, 20:36
      www.johnlewis.com/230663284/Product.aspx
      www.johnlewis.com/82497/Style.aspx << to
      i tansze wersje
      www.johnlewis.com/230514074/Product.aspx
      www.johnlewis.com/230663343/Product.aspx << to
      • jednorazowy3 Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 28.11.10, 19:37
        Zegarek powinien być prosty w formie i mechaniczny. To co proponujesz to przekombinowane szkarady :)
        • volga_jasnowidzaca Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 29.11.10, 19:03
          OK, nie jestem znawczynia zegrkow, akceptuje Twoj punkt widzenia, chetnie poszerze horyzonty. Czy mozesz mi wskazac jakis przyklad mechanicznego, eleganckiego zegarka? Od razy zaznaczam na Patek mnie nie stac, wiec tak do 500 funtow maks:)

A wogole, to wybralam droge pragmatyczna, zapytalam faceta czy woli niespodzniake, ale z ryzykiem, ze nie trafiona, a bedzie musial miec to w swojej bliskiej okolicy codzennie, czy woli nie miec niespodzianki, ale za to wybrac cos co mu sie bedzie podobac. Rozsadne chlopie wybralo opcje druga. Wybierze kilke modeli, ktore musie podobaja w rownym/porownywalnym stopniu i ja nabede ten ktory mi sie najbardziej spodoba z nominowaych.
          Chyba, ze znb]ajdzie jeden, jedyny, wtedy ja sie dostosuje. Grawerki nie zdradzilam, wiec niespodzinaka w jakims stopniu i tak bedzie.

Uff, dziekuje wszytkim za porady, uwglednie je w ostatecznej decyzji:) I postaram sie jednak odwiezc od CK:)
          • masher Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 29.11.10, 19:21
            allegro.onet.pl/kieszonkowe-26073 :P i sobie wybierz
          • matt.j Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 29.11.10, 19:45
            > I postaram sie jednak odwiezc od CK:)

Spokojnie, nie wiem co się tak niektórzy na zegarki CK uwzięli. Znając życie to nie z własnego doświadczenia ;) Przecież one też są „Swiss Made”.
    • skandy5 3 kółka na tarczy 03.12.10, 10:27

Nawiasem mówiąc z trzech kółek na tarczy tylko dwa to stoper.

www.johnlewis.com/163477/Style.aspx

Dolna tarcza to zwykły sekundnik. Sekundy w stoperze odmierza duża wskazówka na dużej głównej tarczy.

Zdecydowanie Tissot - wolałbym zegarek firmy "zegarkowej" a nie jakiejkolwiek co to i perfumy i slipy itp.
    • nom73 Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 04.12.10, 21:21

> chce kupic mojemu facetowi zegarek na gwiazdke.

Ja nie noszę zegarka, bo jestem szczęśliwy. Może on też nie potrzebuje? ;-)
      • volga_jasnowidzaca Re: Panowie, ktory zegarek byscie wybrali? 06.12.10, 14:44
        nom73 napisał:

> volga_jasnowidzaca napisała:
        >
        > > chce kupic mojemu facetowi zegarek na gwiazdke.
        >
        > Ja nie noszę zegarka, bo jestem szczęśliwy. Może on też nie potrzebuje? ;-)

Yyy, no to mnie zabiles. Mam nadzieje ze on tez nie potrzebuje...;-)

Dziekuje wszystkim za porady i opinie.

Wybor mojej lepszej polowy padl na ten model.:
        www.watchshop.com/mens-tissot-couturier-chronograph-watch-t0356171605100-p99932643.html?source=become
        A tak przy okazji, nie zawsze oczywiste jest kto jest najtanszy - ten sam model na Amazonie dobre 120 funta wiecej. Wiec warto poszperac i poszukac zanim podejmie sie decyzje!

www.amazon.co.uk/Tissot-T0356171605100-Gents-Chrono-T035-617-16-051-00/dp/B0029N6K2I/ref=pd_cp_watches_1
        Jeszcze raz dzieki wszytkim, i udanych swiat i fajnych prezentow:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka