Dodaj do ulubionych

Czy to normalne...?

27.12.10, 21:49
robić w miesiącu od 100 do 120 nadgodzin (a nawet więcej)? Trwa to od kilku miesięcy. Praca ta jest tym czym chciałbym się w życiu zająć, jest bardzo ciekawa. Ale kurcze mam jedyne 25 lat, nie mam kompletnie na nic czasu, jestem wyczerpany, zaczyna mi doskwierać samotność, juz coraz mniej osób wokół mnie, nie moge znaleźć czasu na wyjście ze znajomymi na piwo. Zarobki jak na tyle godzin pracy też niezadawalające. Mimo tego przyzwyczaiłem sie i boje się tego że w następnej lepiej nie będzie.
Obserwuj wątek
    • zetka50 Re: Czy to normalne...? 27.12.10, 21:59
      Ja pracowałam 16 godzin dziennie, co w tym dziwnego. Jak się chce zarobić, to godziny nie ważne.
    • berta-live Re: Czy to normalne...? 27.12.10, 22:03
      Jedziesz na amfetaminie?
    • soulshunter nie to nie jest normalne 27.12.10, 22:04
      zadaj sobie podstawowe pytanie: zyjesz po to zeby pracowac (dla kogos) czy pracujesz po to zeby zyc?
      • sid.leniwiec Re: nie to nie jest normalne 27.12.10, 22:05
        O właśnie.
    • sid.leniwiec Re: Czy to normalne...? 27.12.10, 22:04
      Normalne chyba nie bardzo. Ale zdarza się.
    • zonaniezona1 Re: Czy to normalne...? 27.12.10, 22:06
      No i sobie odpowiedziałeś...
      U mnie w pracy byłoby to nienormalne- bo czasu pracy się przestrzega i nadgodzin nie ma...:)
      ale ileś lat temu też miałam po 100 g nadgodzin i już... :) ...
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Czy to normalne...? 27.12.10, 22:09
      Tyle nadgodzin? TYLKO I WYŁĄCZNIE za dużą kasę.
      Inaczej naprawdę, ale to naprawdę nie warto.
    • kokolina_koko W PL jak najbardziej normalne:) 27.12.10, 23:48
      Ale zrób przysługę swojemu organizmowi, nie bądź frajer i zmień pracę;)
    • facettt Kodeks pracy 28.12.10, 11:38
      cos wyraznie mowi, ze musisz sie zgodzic tylko na 60 godzin pracy w tygodniu, jezeli wymaga tego interes firmy.

Na wiecej mozesz zwyczajnie odmowic, lub zazadac wolnego w innym czasie.
    • czekolada88 Re: Czy to normalne...? 28.12.10, 19:10
      Zalezy jaka praca i za ile. Mysle jednak, ze gdybys mial zarobki adekwatne do poswiecanego czasu i energii, to nie siedzialbys teraz na forum i nie stroil gorzkich zali. Odkladalbys mamone na wakacje na Karaibach ktore odbylbys w czasie przyslugujacego Ci urlopu.

"When I think that I'm over you, I'm overpowered"
    • mearuless Re: Czy to normalne...? 28.12.10, 19:20
      mlody jestes.
      pracuj, pozniej juz nie bedzie na to sily ani okazji.
      kase odkladaj przyda sie na przyszlosc.
      • kubson112-dwa Re: Czy to normalne...? 28.12.10, 20:04
        zarobki byłyby podobne jak bym pracował na dwa etaty. Sama podstawa nie jest duża, ale nie narzekam. Jestem po studiach na polibudzie i chcialbym nabyć troche doświadczenia, ale z drugiej strony to już trwa ponad rok i tak jest cały czas, ciągły stres, i ciężka praca, mam wrażenie, że w prywatnej firmie lepiej nie będzie. czuje że cos mnie w życiu omija, chciałbym mieć czas na swoje prywatne sprawy, obecnie prywatne życie nie istnieje. a może zacisnąć zęby, wiadomo przecież jak ciężko teraz o prace
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka