Dodaj do ulubionych

Wódka vs Piwo

03.11.11, 20:11
Za wódką:
1. Wódka jest zdrowsza dla wątroby i triglicerydy tak nie skaczą jak po piwie
2. Wódka jest bardziej wydajna - ile trzeba wypić piwa aby mieć ten efekt co po wódce
3. Wódka jest tańsza
4. Wódka jest słowiańska nasza narodowa i oj-czysta - Piwo to jakiś celtycki czy anglo-saski wynalazek
5. Piwo to nawet kobieta pija - mało która się oliwi

Za piwem:
1. Piwo jest niezastąpione jeśli chodzi o tzw utrwalacza
2. Jak otwierasz piwo masz pewność że jesteś pierwszy.
3. na samej wódce można stracić równowagę - piwo przymula i ją przywraca.
4. piwo nie jest kobietą - wódka i owszem...
5. Piwa nie trzeba polewać a z wódką ciągle słyszysz "polej jeszcze"....hipokryci

Wybaczcie głębię rozmyślań ale jestem tak niezdecydowany że muszę przejść do prób organoleptycznych aby podzielić się dalszymi wnioskami i spostrzeżeniami...to nara
Obserwuj wątek
    • zeberdee24 Re: Wódka vs Piwo 03.11.11, 20:25
      Plusem wódki jest to że dobra wódka raczej nie generuje zbyt dużych skutków ubocznych na drugi dzień, więc balowanie z dużą ilością ruchu to tylko przy wódce. Minusem wódki jest to że wymaga umiaru, więc nagły przypływ rozochocenia i wzmożonej konsumpcji oznacza 'game over'. Piwo ma ten plus że raczej ciężko nagle sobie jego większą ilość zapodać, więc szanse na przedwczesne opuszczenie imprezy są raczej niewielkie.
      • mikolaj_008 Re: Wódka vs Piwo 04.11.11, 16:32
        piwo nie jest kobietą? Okej, tylko czym tak naprawdę jest w takim razie? ...
    • khadroma Re: Wódka vs Piwo 03.11.11, 20:27
      A co z winem, brandy, wshiskey, ginem..i in.?
      • zeberdee24 Re: Wódka vs Piwo 03.11.11, 21:12
        Tu nie jest forum 'geje, lekarze, adwokaci, reżyserzy' tylko forum 'mężczyzna'.
        • khadroma Re: Wódka vs Piwo 03.11.11, 21:17
          Aaaa, wiec to jest forum mezczyzna?
          Czy aby na pewno? ;)
        • allerune Re: Wódka vs Piwo 04.11.11, 11:59
          zeberdee24 napisał:

> Tu nie jest forum 'geje, lekarze, adwokaci, reżyserzy' tylko forum 'mężczyzna'.
          >

zajebiste :D
    • slottka.ja Re: Wódka vs Piwo 03.11.11, 20:53
      Jeśli przychodzą goście do domu, nie wyobrażam sobie podawać im piwo, tylko wóda i zakąska.
      Z kolei wieczorkiem jak siedzę przed tv to browarka i owszem, do kieliszka nie będę sobie polewała:)
      • voldenuit1 Re: Wódka vs Piwo 03.11.11, 20:58
        można ze szklaneczki:)
    • voldenuit1 Re: Wódka vs Piwo 03.11.11, 20:56
      > 5. Piwo to nawet kobieta pija - mało która się oliwi
      Ja piwa nie pijam a wódkę owszem, a kobiecość ma bezdyskusyjna;)
    • spawacz.drewna Re: Wódka vs Piwo 03.11.11, 23:21
      slabe,poza tym to dwie rozne fazy,jak kto woli
    • facettt Wódka do upicia , piwo dla smaku 03.11.11, 23:40
      vino dla nastroju

i nie pindolic mi tu.

stary wiarus.
      • mariuszg2 Kobiety są piękniejsze po wódce 04.11.11, 08:20
        i jeszcze jedno :

po wódce kobiety są piękniejsze
        po piwie rozmemłane
        ...a po winie najłatwiejsze...
        • ferro2 Re: Kobiety są piękniejsze po wódce 04.11.11, 10:02
          mariuszg2 napisał:

> i jeszcze jedno :
          >
          > po wódce kobiety są piękniejsze
          > po piwie rozmemłane
          > ...a po winie najłatwiejsze...

czyli juz sprawdziles, skoro tak piszesz:)))

Przegrać to nie znaczy nie mieć racji.
          • mariuszg2 Re: Kobiety są piękniejsze po wódce 04.11.11, 10:39
            ferro2 napisała:

> mariuszg2 napisał:
            >
            > > i jeszcze jedno :
            > >
            > > po wódce kobiety są piękniejsze
            > > po piwie rozmemłane
            > > ...a po winie najłatwiejsze...
            >
            > czyli juz sprawdziles, skoro tak piszesz:)))
            >

ale zgodzisz się, że najłatwiejsze jest wszystko co się na_winie a nie to co by się chciało ?

> Przegrać to nie znaczy nie mieć racji.
    • urko70 Re: Wódka vs Piwo 04.11.11, 10:44
      Przeciw wódce:
      wódka jest niesmaczna

Za piwem:
      Piwo jest smaczne

Za whisky:
      Ma atrybuty wódki, a do tego jest smaczne (ofc nie mowa o Jasiach)
      • maly.jasio Za wodka w cocteilu :) 04.11.11, 12:09
        urko70 napisał:

> Przeciw wódce:
        > wódka jest niesmaczna

oczywiscie. totez ynteligentny pijak pija tylko cocteile
        - to najzdrowsze napoje alkoholowe na Swiecie.

po 30-tu latach trenowania watroby moge to tylko potwierdzic:

Moj Typ :

Cocteil "Monica":

1/3 wodki Smirnow
        1/3 soku pomaranczowego
        1/3 wody mineralnej gazowanej
        plasterek cytryny

voila :)

www.barprof.ee/files/BMGP---19_05_2009-uudisepilt.jpg
    • ultimate.strike Re: Wódka vs Piwo 04.11.11, 12:27
      Przy piwie impreza trwa do rana, przy wódce raczej nie, chyba, że polewacz nie zna się na swojej robocie i trzeba słać mu ponaglenia na piśmie. :)
    • masher Re: Wódka vs Piwo 04.11.11, 13:31
      jedno i drugie to siki :] z tym ze jedno przypomina siki a drugie niekoniecznie :P

jedno co ma jakas wartosc i czlowiek lubi przytulic to flaszke rumu. od zwyklego rumu rumu do malibuowego rumu kokosowego :] bo prawdziwy mezczyzna pije tylko rum, pluje pod wiatr i leje na kazdy sztorm :] cala reszta to mieczaki. no moze jeszcze ci ci pija sliwowice daja rade :D
      • mariuszg2 Re: Wódka vs Piwo 04.11.11, 20:56
        masher napisał:

>
        > jedno co ma jakas wartosc i czlowiek lubi przytulic to flaszke rumu. od zwykleg
        > o rumu rumu do malibuowego rumu kokosowego :] bo prawdziwy mezczyzna pije tylko
        > rum, pluje pod wiatr i leje na kazdy sztorm :] cala reszta to mieczaki. no moz
        > e jeszcze ci ci pija sliwowice daja rade :D

Jesusie Maryo! Bracie !!!! A piłeś może rum caney?

Producto Cubano Republica de Cuba guarantia ?
        Toż to piracka matern horn? co ją brityjscy royal pirates certified i espana conquistadires delflorados el muchachita...
        Sam Fidel el pieczątka el comunismo che ge vara...... sam towarysz honecker nagradzał w dresden na internatialane competion el alcoholico a tawariść breżnjew suśćjestwjenno uznał kak swoj radimym ałkagolnyj narodny sawjetskij nappitok...
        oto symbol braterstwa i internacjonalizmu!!! szkoda tylko że 38 %... no ale deutche norma healthcare niżje czjem polskaja...gde sorak graduso eta udawalstwjennyj uslaowja k drużbje mjeżdy narodami...

Da zdrawstwujet drużba poslo kubanskaja..
        salsa ke bjen!!!
        • mariuszg2 Re: Wódka vs Piwo 14.11.18, 11:09
          mariuszg2 napisał:

> Jesusie Maryo! Bracie !!!! A piłeś może rum caney?
          >
          > Producto Cubano Republica de Cuba guarantia ?
          > Toż to piracka matern horn? co ją brityjscy royal pirates certified i espana co
          > nquistadires delflorados el muchachita...
          > Sam Fidel el pieczątka el comunismo che ge vara...... sam towarysz honecker nag
          > radzał w dresden na internatialane competion el alcoholico a tawariść breżnjew
          > suśćjestwjenno uznał kak swoj radimym ałkagolnyj narodny sawjetskij nappitok...
          > oto symbol braterstwa i internacjonalizmu!!! szkoda tylko że 38 %... no ale deu
          > tche norma healthcare niżje czjem polskaja...gde sorak graduso eta udawalstwjen
          > nyj uslaowja k drużbje mjeżdy narodami...
          >
          > Da zdrawstwujet drużba poslo kubanskaja..
          > salsa ke bjen!!!
          >

No co jak co ale talent to Ty miałeś :)... ciekawe ile wtedy miałeś promili...
      • kalllka Re:ja, sztag oraz mieczaki 05.11.11, 13:21
        heh, pod wiatr mowisz macher, dobrze teraz ci bedzie pod wiatr.

wiec zanim wy ipratujesz po raz ostatni "na swoje" zastanowilabym pierwej cozes nawyprawial swoim zwrotem przez lewoburt, a bezczelnie lukajac rumu jaKaes oszukal busole. zastanow i wyciagnij wnioski komu czy czemu sluzysz.

• eat.clitoristwood Ja, jak Pan Jezus, 04.11.11, 19:39
      kocham je wszystkie.

Tylko z historią chyba nie tak. Ani piwo nie jest chyba wynalazkiem celtosaskim ani wódka kartoflosłowiańskim.
      • qqbek Ano właśnie. 27.07.12, 11:18
        eat.clitoristwood napisał:

> kocham je wszystkie.
        >
        > Tylko z historią chyba nie tak. Ani piwo nie jest chyba wynalazkiem celtosaskim
        > ani wódka kartoflosłowiańskim.

Piwo jest wynalazkiem starożytnych Sumerów (wiedzieli co dobre), potem od nich nauczyli się warzyć Babilończycy i Egipcjanie.
        To Babilończycy lub Egipcjanie (około 5000lat temu) zaczęli dodawać dla poprawy smaku piwa chmielu.
        Koźlak powstał jakieś 500 lat temu w Niemczech.
        Piwa górnej fermentacji to wynalazek XIX-wieczny (można je przypisać po pół Niemcom i Czechom)

Jeżeli mamy się więc upierać, kto piwo wynalazł, to na pewno nie Anglosasi :)

Co do wódki jest jeszcze śmieszniej, bo destylacji po raz pierwszy dokonali jeszcze starożytni Grecy.
        Potem funkcjonowała sobie jako lekarstwo w świecie arabskim, by po wyprawach krzyżowych wrócić do Europy (pierwszą wódką konsumowaną jako wódka a nie lekarstwo była włoska winogronówka). Tak więc Włosi.
        Jeżeli chodzi o wódkę ze zboża, to pierwsi byli albo Niemcy, albo niemieccy mieszczanie w miastach Polski (kwestia do tej pory nie rozstrzygnięta, ale Niemcy wygrywają na zachowane dokumenty - ich wspominają o wódce już pod koniec XIV wieku, nasze na samym początku XV). Kto wódkę ze zboża wymyślił pozostaje więc niejasne. Niemalże pewne jest za to, że to Polacy jako pierwsi pędzili wódkę z ziemniaka, który zdobył u nas niesamowitą wprost popularność w dość krótkim czasie po sprowadzeniu go z Ameryki.

A co do dylematu piwo czy wódka - powiem piwo.
        Wódkę pijam tylko w stanach wyższej konieczności (imprezy rodzinne).
        Jeżeli chodzi o mocne alkohole, zdecydowanie wolę whisky, bo nad szklaneczką dobrej można posiedzieć, pocieszyć się smakiem, zapalić papieroska, fajkę lub cygaro... a wódkę się tylko w gębę leje, kolejka za kolejką.
        • allegropajew Re: Ano właśnie. 18.10.18, 21:05
          Zdecydowanie preferuję dobre brandy, najlepiej z prowincji Cognac, ale parę wyjątków się by znalazło.
          Gościula
    • e-no-kolego Re: Wódka vs Piwo 05.11.11, 10:23
      każdy smak jest na inną okazję. :) (kol Facett pięknie to już ujął)
    • showmessage uboota 12.11.11, 16:15
      se strzel to Ci przejdą wątpliwości. :D
    • miau_weglowy Wódka oczywiscie/nt 12.11.11, 17:40

• 54nutty Re: Wódka vs Piwo 27.07.12, 00:37
      Piwo!
      Ciemne, gorzkie, dobrze uważone. Piwo nie jest kobietą, ale jak smakuje! Piwa nie trzeba polewać, tylko słychać "to co, może jeszcze po piwku". Ale nie ma przymusu- zgodzę się. Poza tym piwo "oczyszcza". Ale tylko to od dobrego browarnika! Wódka szybko ścina i nie wnosi żadnej wartości. Zdecydowanie piwo! Zdecydowanie w dobrym lokalu.
    • mariuszg2 Re: Wódka vs Piwo 27.07.12, 09:45
      Ojej...chyba 7 pierwszych wątków dzisiaj jest na temat alkoholu, picia i wogóle...niedobrze mi...proszę nie piszcie już na ten temat....dobranoc
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Wódka vs Piwo 27.07.12, 13:47
      Pytanie Wódka czy Piwo?
      To jedyne na które wolno odpowiedzieć
      TAK!
      • krakersss Re: Wódka vs Piwo 28.07.12, 00:34
        hahaha PIWO-TAK!!!!

PS nie dziwcie się ,ze o piwie pisza, takie upały ,że ja najchętniej bym się wykapał w zimnym piwie!
        POZDRAWIAM
    • came0 Re: Wódka vs Piwo 07.08.12, 09:44
      Z tych dwóch zawsze wybiorę wódkę. Nie znoszę cierpieć dnia następnego, więc wybór jest oczywisty.
      • giggsy21 Re: Wódka vs Piwo 07.08.12, 10:39
        Piwko latem, wódka zimą :) Naturalna kolej rzeczy :)
        came0 ja po piwie raczej kaca nie mam, ale jak piję wódke to z regułky biore tez 2kc - i problem kaca rozwiązany ;]
        • pikadooor Re: Wódka vs Piwo 13.08.12, 11:44
          Ja 2kc stosuję jak picie jest duże, ale też z reguły preferuję piwko latem:) Szczególnie do grilla
    • milosh247 Re: Wódka vs Piwo 07.08.12, 15:18
      Zdecydowanie piwo. Ale nie piję raczej piw popularnych - najlepsze są te z małych browarów, regionalne, niepasteryzowane.

A Wy jakie piwo lubicie?
      www.maysay.com/pl/t/jakie-piwo-lubicie/4372
      • 40karkan Re: Wódka vs Piwo 07.08.12, 20:45
        popieram przedmówcę!
        Piwo, najlepiej od lokalnych browarników. Jak dla mnie- Pils i Pszeniczne. Smak- stylizowany na niemiecki- tak... zdecydowanie.
        • 86honey Re: Wódka vs Piwo 08.08.12, 22:25
          Tak , najlepiej wszystko niemieckie! Się Wam chyba kraje pomyliły! Noteckie, Okocim, Perła? Mało Wam, że się na niemieckie rzucacie? Tak- bo zagraniczne to niby lepsze co?
          Wódka vs Piwo- piwo, LOKALNE, Polskie!
          • 40karkan Re: Wódka vs Piwo 09.08.12, 21:07
            ej- wyluzuj! To, że napisałem o niemieckiej stylizacji nie znaczy, że nie pijam polskich piw! Jakoś nie mam nic przeciwko pszenicznemu czy pilsowi. Bez przesady. Co za różnica! Jak dobre to się pije. Tyle.
    • katmich86 Re: Wódka vs Piwo 09.08.12, 10:05
      Wino:)
      ale mając do wyboru tylko 2 opcje, to fakt wolę piwo, chyba, że to jest taka zwykła czysta wódka:)
      • mariuszg2 Re: Wódka vs Piwo 21.08.12, 15:36
        katmich86 napisał(a):

> Wino:)
        > ale mając do wyboru tylko 2 opcje, to fakt wolę piwo, chyba, że to jest taka zw
        > ykła czysta wódka:)

No tak.... odpowiedź typowa dla kobiet....:))))

Niby proste pytanie. 2 możliwe odpowiedzi...to nie.... musi skomplikowac.... w końcu nie wiem co wolisz...niby piwo ale jednak wódka chociaż tak wogle to wino.... chyba Cię nie zaproszę na nic...jakby mi przyszło tak mieszać to bym się porzygał....

jedyne pytanie na które kobiety umieją odpowiedzieć z sensem jest pytanie:
        "Wyjdziesz za mnie?"
        I o zgrozo! odpowiadaą prawie zawsze "Tak"
    • cavil83 Re: Wódka vs Piwo 09.08.12, 21:27
      zdecydowanie wódka. w moim przypadku jest bardziej przewidywalna, można ją precyzyjnie dawkować i uczy asertywności.
      • pikadooor Re: Wódka vs Piwo 21.08.12, 12:40
        Może to i racja:) I brzuch tak od wódki nie rośnie jak od piwa ha ha ha
    • konwalia55 Re: Wódka vs Piwo 21.08.12, 22:49
      piwo, wodki nie pije w ogole.

a probowaliscie mocnych rosyjskich wodek, ktore po prostu pije sie prosto w gwinta? :-)
      • mariuszg2 Re: Wódka vs Piwo 21.08.12, 22:57
        nie nie próbowaliśmy ale piliśmy z gwinta różne cudeńka...a nawet mam takie swojego howu i hodowli na drożdżach i cukrze z polskiej kompani cukrowej według tradycyjnego i legendarnego przepisu 1410.... ma ok 70 volt. chcesz spóbowac? Zapewniam po jednn spłoniesz a potem popłyniesz a ja Cię wymanewruje na spoojne wody OCeanu Spokojne ... mam taką malą wysepke na Malediwach....popłyniemy tam i będziemy żyć dugo i szcześliwie...chcesz? :)
        • konwalia55 Re: Wódka vs Piwo 21.08.12, 23:20
          ale czemu zaraz na Malediwy? ja znam piekna wysepke na jeziorach kaszubskich :-)

wodka jest jednak dobra na zgode, sie musze zgodzic z kolegami :)
          • mariuszg2 Re: Wódka vs Piwo 21.08.12, 23:57
            szwajcaria kaszubska...piekna okolica... ;)...zjeździłem rowerkiem.... a wdzydze kiszewskie zabijają....
    • mohitto Re: Wódka vs Piwo 23.08.12, 14:51
      wodka, chociaz piwo tez lubie
    • kondziu111 Re: Wódka vs Piwo 01.09.12, 18:42
      wódka jest kobietą, która nadużywa testosteronu:D
    • piorex12 Wódka vs Piwo 20.10.12, 16:15
      To zalezy od sytuacji. A jestem za jednym i drugim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka