Dodaj do ulubionych

ateista i święta

08.12.11, 08:31
jestem ateistą - i uwielbiam święta, sprawiają mi dużo radości, te imprezy, kolędy, chodzę ich słuchać do kościoła, wydaje mi się że w tym okresie ludzie są lżejsi, to czysta komercja - wiem. Ale jest miło.
Obserwuj wątek
    • niezmiennick Re: ateista i święta 08.12.11, 08:43
      pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99to_Godowe
    • koham.mihnika ditto 08.12.11, 08:56
      przy czym, rodzina ma przykazane nie wsciekac sie z prezentami. Po swietach jest znacznie taniej, poza tym nie tracimy czasu i nerwow.
      Mam nadzieje, ze moja sie przylozy w kuchni, jakies pierogi, barszcz, sledzie. Karpia nie bedzie, za to jakas barramundi.
      I koledy Mazowsza.
      • ostatnie.dwa Re: ditto 08.12.11, 09:06
        u mnie ze względu na rodzinę jest full options, włącznie z dekoracją domu, zastanawiam się tylko jak to zrobić z ewentualnym potomkiem, powinien być wychowany bez jarzma żadnej religii, a z drugiej strony święta to świetny okres dla dzieci jam mam najlepsze wspomnienia z dzieciństwa między innymi z okresu świąt, będzie potrzebne jakieś racjonalne wytłumaczenie dla młodego rozumku
        • koham.mihnika.copyright od zawsze mielismy choinke, koledy, potrawy, oplat 08.12.11, 12:30
          ek. Tlumaczylem to zwyczajem polskim, bez wspominania o czyms innym. W szkole dzieci omijaly lekcje religii (biblioteka).
          Bedac z daleka od babc i ciotek wychowaly sie na zdrowych ateuszy.
          Swieta sa dla rodziny, nastroj..... Problemem mopga byc polscy sasiedzi i rodzina. Ja dalem rade, ale ja bywam opryskliwy ;-{)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka