Dodaj do ulubionych

wspomnienia

12.06.12, 05:10
Czy samotni aktualnie faceci wspominają byłą miłość?
W jakich sytuacjach?
Czy poznanie kogoś nowego automatycznie sprawia, że faceci przestają myśleć o ex?
Obserwuj wątek
    • ina_nova Re: wspomnienia 12.06.12, 08:37
      > Czy poznanie kogoś nowego automatycznie sprawia, że faceci przestają myśleć o e
      > x?
      Nie
    • king.james Re: wspomnienia 12.06.12, 10:02
      Zależy od człowieka i przeróżnych okoliczności. Ja wspominam, ale nie w sensie sentymentalno-tęskniącym, tylko po prostu człowiekowi pojawiają się migawki z przeszłości, a więc także z czasów różnych związków. Poznanie kogoś nowego pamięci nie wymaże, choć oczywiście pozwala przekierować nieco uwagę na teraźniejszość, a nie na przeszłość.

A co, boisz się o faceta, że za bardzo siedzi we wspomnieniach?
      • karolam0 Re: wspomnienia 12.06.12, 13:58
        king.james napisał:

> Zależy od człowieka i przeróżnych okoliczności. Ja wspominam, ale nie w sensie
        > sentymentalno-tęskniącym, tylko po prostu człowiekowi pojawiają się migawki z p
        > rzeszłości, a więc także z czasów różnych związków. Poznanie kogoś nowego pamię
        > ci nie wymaże, choć oczywiście pozwala przekierować nieco uwagę na teraźniejszo
        > ść, a nie na przeszłość.
        >
        > A co, boisz się o faceta, że za bardzo siedzi we wspomnieniach?

No właśnie na odwrót :) - rozstaliśmy się i zastanawiam się czy on czasem mnie wspomina, tak jak ja jego.
    • katmich86 Re: wspomnienia 12.06.12, 12:47
      Wspominają! I nie ma w tym nic złego, o ile nie są to wspomnienia sentymentalno-tęskniące, albo porównujące ciebie z nią w złym aspekcie dla ciebie: bo ona to była super bo....:każdy by zwariował, facet też nie chce by jego dziewczyna wspominała w ten sposób ex:)
    • planespotters Re: wspomnienia 13.06.12, 15:19
      Myślę o ex, wspominam (s)ex;)))
    • mabiwy Re: wspomnienia 16.06.12, 00:36
      prawdziwa miłość ma kształt bólu fantomowego. Nawet jeśli minęła, to nadal odczuwalna.
    • ba.tman Re: wspomnienia 16.06.12, 18:42
      poniewaz mezczyzni nie sa stworzeni dom zycia w monogamii z chwila poznania nowej partnerki ex idzie w zapomnienie. myslenie o ex nie jest normalne gdy sie ma nowe ciasteczko do schrupania:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka