Dodaj do ulubionych

Jak Wam minal weekend?

15.03.04, 08:48
U mnie bardzo pozytywnie. Dwie wyprawy w plener i jedna do akwaparku. W
plenerze troche fotek, ktore mi sie nawet podobaja - np. plynacej wody.
A u Was jak?
Obserwuj wątek
    • sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 09:00
      A u mnie samotnie, w pozytywnym tego słowa znaczeniu :-) Brak słońca nie
      zachęcał do długich spacerów. Dopiero dzisiaj wylazło, ale nie wiem, czy nie
      popsuł mi się termometr za oknem, bo od czterech dni jest na nim 3 st. na
      plusie. Przecież miało być cieplej... Hmm...
      Podziel się ładnymi fotkami :-)
      • leeshy Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 09:40
        sasha_m napisała:

> A u mnie samotnie, w pozytywnym tego słowa znaczeniu :-) Brak słońca nie
        > zachęcał do długich spacerów. Dopiero dzisiaj wylazło, ale nie wiem, czy nie
        > popsuł mi się termometr za oknem, bo od czterech dni jest na nim 3 st. na
        > plusie. Przecież miało być cieplej... Hmm...

A w mojej okolicy sobota i niedziela byly bardzo ladne :)

> Podziel się ładnymi fotkami :-)

Poszly. Niestety, razem ze starym golebiem :(
        • leeshy Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 09:47
          Na konto na gazecie poszlo z golebiem, wiec mozesz skasowac, a na to drugie -
          bez :)
          • sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 09:58
            Mam, dzięki :-)
            Zdjęcia wody przeszły za ciemne i nie pomogło rozjaśnianie na maxa. Korzonki i
            ściek ok. A dlaczego nie jesteś zadowolony z kadrowania? Dla mnie te zdjęcia są
            idealnie kalendarzowe, ładne :-)
            • leeshy Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:07
              sasha_m napisała:

> Mam, dzięki :-)
              > Zdjęcia wody przeszły za ciemne i nie pomogło rozjaśnianie na maxa.

Hmmm... ja je widzialem na dwoch monitorach i bylo ok - moze kwestia
              kalibracji? Woda miala byc jasna - pnie i smieci nie, tak dla informacji!

> Korzonki i
              > ściek ok. A dlaczego nie jesteś zadowolony z kadrowania? Dla mnie te zdjęcia

> idealnie kalendarzowe, ładne :-)

Ciesze sie, ze sie podobaja, ale ja bym poprawil! ;)
              • sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:18
                leeshy napisał:

> Woda miala byc jasna - pnie i smieci nie, tak dla informacji!

U mnie wyszło dokładnie odwrotnie :-)

> Ciesze sie, ze sie podobaja, ale ja bym poprawil! ;)

Ja jestem fotografem-amatorem z zamiłowania, za dobrze się nie znam :-)
                • leeshy Agas, Babik, a Wy tez chcecie fotki? 15.03.04, 10:30
                  sasha_m napisała:

> leeshy napisał:
                  >
                  > > Woda miala byc jasna - pnie i smieci nie, tak dla informacji!
                  >
                  > U mnie wyszło dokładnie odwrotnie :-)

Ciekawy fenomen!

> > Ciesze sie, ze sie podobaja, ale ja bym poprawil! ;)
                  >
                  > Ja jestem fotografem-amatorem z zamiłowania, za dobrze się nie znam :-)

Ja w sumie tez nie, ale sie staram! :)
                  A miejsce jest fajne (ta rzeczka) - i ja tam jeszcze wroce!
                  • sasha_m Re: Agas, Babik, a Wy tez chcecie fotki? 15.03.04, 10:42
                    leeshy napisał:

> Ciekawy fenomen!

Zajrzałam jeszcze raz i określę się precyzyjniej: woda owszem, wyszła jasna,
                    prawie biała, ale drzewa, kamienie i całe otoczenie są ciemne i nie można za
                    dobrze odróżnić szczegółów. Ściek jak ściek, ale korzenie są the best, każdy
                    szczególik można dokładnie obejrzeć, no i te złote słoneczne refleksy :-) Za to
                    zdjęcie zdobyłbyś nagrodę w konkursie, zachowaj je sobie, może kiedyś jakaś
                    okazja się trafi?

> A miejsce jest fajne (ta rzeczka) - i ja tam jeszcze wroce!

Wróć w lecie, na pewno będzie tam pięknie :-)
                    • leeshy Re: Agas, Babik, a Wy tez chcecie fotki? 15.03.04, 10:55
                      sasha_m napisała:

> leeshy napisał:
                      >
                      > > Ciekawy fenomen!
                      >
                      > Zajrzałam jeszcze raz i określę się precyzyjniej: woda owszem, wyszła jasna,
                      > prawie biała, ale drzewa, kamienie i całe otoczenie są ciemne i nie można za
                      > dobrze odróżnić szczegółów.

Przy takich kontrastach trudno byloby to zrobic inaczej, ale moze kiedys sie
                      pobawie szopą ;) Choc nie sadze zeby te fotki byly akurat tego warte :)

> Ściek jak ściek, ale korzenie są the best, każdy
                      > szczególik można dokładnie obejrzeć, no i te złote słoneczne refleksy :-) Za
                      to
                      >
                      > zdjęcie zdobyłbyś nagrodę w konkursie, zachowaj je sobie, może kiedyś jakaś
                      > okazja się trafi?

Dzieki za uznanie! ;) Ale mozna to bylo zrobic lepiej. A propos szczegoliku -
                      dostalas 640 x 480 - wyobraz sopie co bedzie przy dluzszym boku powyzej 2000
                      pikseli ;)

> > A miejsce jest fajne (ta rzeczka) - i ja tam jeszcze wroce!
                      >
                      > Wróć w lecie, na pewno będzie tam pięknie :-)

Bywalem tam juz wczesniej w lecie, ale bez aparatu. BYLO pieknie ;)
                      • sasha_m Re: Agas, Babik, a Wy tez chcecie fotki? 15.03.04, 10:58
                        Tylko pamiętaj, żeby potem pokazać zdjęcia :-))
                  • agas71 CHCECIE CHCECIE!! :)) 15.03.04, 11:12

• leeshy No to dostaniecie! :) nt 16.03.04, 08:04

• babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 09:29
      Eeeeee nie ma o czym mówić.
      Buduję gród warowny i trochę już mnie szlag trafia.
      • yaspis Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:00
        Jaki gród?
        • leeshy Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:09
          yaspis napisała:

> Jaki gród?

No przeciez babik pisal, ze warowny! ;P
          • yaspis Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:58
            No fakt, pisał :(
            Ale po co babikowi warowny gród?!
            Czyżby został pasowany na rycerza? ;))
            • agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:06
              Może mu się pomyliło? Miał być warzywny ogród? ;)
              • babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:29
                Buduję z moim młodym model średniowiecznego grodu warownego. Narazie składamy
                miniaturkę kościoła gotyckiego. Straszliwie upierdliwa robota i niezwykle
                precyzyjna. Model jest kartonowy oklejany cegiełkami ceramicznymi.
                Tylko zanim złożymy całość to zbankrutuję.
                Sukinsyny na zachęte dali promocję (mówię o wydawnictwie DelPrado) , czyli
                pierwszy odcinek za 9.90 a reszta leci po 24.90.
                Jesteśmy przy piątej części i końca kościółka nie widać.

Ale zabawa jest przednia.
                • yaspis Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:44
                  Czyli jednak panowie zostaja rycerzami;))
                  Moj M tez mial niemalą ochotę na ten grod ale nie posiada syna w stosownym
                  wieku :(( trudno uazasadnic takie hobby jeśli sie ma 5 letnią córeczkę ;))
                  • babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 12:04
                    Dlaczego trudno uzasadnić ?? A co to dziewczynki takich modeli nie mogą
                    składać ?? A , że są bardziej cierpliwe i dokładniejsze to napewno ładnie by
                    wyszedł taki model :))))
                    • yaspis Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 13:01
                      nie, no jasne!! :)))
                      tylko ta dzewczynka to bardziej z takich co to wiedza czego chca i zamków
                      sredniowiecznych budowac zdecydowanie nie chce :(((
                      a w sumie szkoda bo mi by się też pewnie podobało ;))
                      • sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 13:18
                        W każdym z nas siedzi coś z dziecka, tylko nauczyliśmy się zaspokajać takie
                        potrzeby chowając się za parawanem własnego potomka. Ja np. kupiłam sobie
                        Koziołka Matołka - grę edukacyjną i namiętnie się bawiłam, podczas gdy moje
                        dziecko posiedziało przed kompem może z godzinę. Oczywiście kupowałam niby dla
                        niego ;-)))
                        • yaspis Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 13:21
                          Świetny jest tez Kubuś Puchatek ;)))
                      • babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 13:20
                        Zabawa naprawdę jest przednia:)))))
                        No ale jak dziecię nie chce to trudno , chyba żeby tata zdecydował się sam. U
                        nas pomysł był dziecka , ale wykonanie jest już zdecydowanie tatowe :)))
                        • sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 13:31
                          A ja mam pytanie organizacyjne :-) Gdzie zmieścicie to cudo, jak się już
                          rozbuduje? Niespełnionym (na razie) marzeniem mojego męża jest makieta kolejki,
                          właśnie z braku miejsca. I ja też umikam kupowania dzieciom zabawek, które po
                          rozłożeniu/złożeniu bedą zajmowały hektary :-(((
                          • babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 14:22
                            Nie mam zielonego pojęcia gdzie ja to postawię jak będzie cały gród zbudowany.
                            ALe coś się wymyśli :))))
    • agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:03
      Sasha chyba mieszka w innej Warszawie niż ja, a w końcu mieszkamy od siebie w
      odległości 3 przystanków tramwajowych :)) bo u nas w sobotę słońce swieciło
      naprawdę ostro!! Sasha, nie zauwałyłaś?
      Było co prawda wietrznie i nie najcieplej, ale zaliczyliśmy prawie 2,5 godz.
      spacer po parku z młodym. W niedzielę powtórka. poza tym, moj M umył okna :)
      I generalnie spisywał się :)) na medal.
      • sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:13
        Nie zauważyłam, o rany!!! Znaczy widziałam rano, jak słońce usiłowało przedrzeć
        się przez chmury, ale byłam przekonana, że mu się to w końcu nie udało. To
        pewnie przez te brudne okna ;-))) Ale zimno było, wychodziłam ok. 17-tej. A na
        kawę mogliście wpaść przy okazji spaceru :-)
        • agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:21
          Jak sie cieplej zrobi, bedę Cie uprzedzac że wychodzę z Młodym, cobyś
          wyciagneła swoich i mozemy się przy okazji piwka napić w pubie nad wodą :))
          • sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:26
            Ooo, jak najbardziej, czekam z niecierpliwością :-)
          • agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:03
            Już niedługo :)
            Teraz jak wracam z roboty, mam tyle tylko siły, żeby poodkurzać :) Latem
            zeszłego roku jeszcze wychodziłam popołudniami na spacery, bo dłuzej było jasno.
            • sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:16
              Odkurzasz codziennie???? No nie załamuj mnie....
              • agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:25
                Niestety, jak p. Ela wpakuje się zapiaszczonym wózkiem do chałupy, a Młody po
                podłodze tarza się i zjada co znajdzie...Powiedzmy, że pokoje oddalone od
                wejscia odkurzam rzadziej, ale korytarz, kuchnie i duzy pokój muszę :(( Takie
                życie... Jak synek oduczy sie lizania podłogi, to pewnie mi przejdzie ten
                zapał...
                • sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:36
                  Szczerze podziwiam :-)
                  U mnie w domu chowa się już drugie dziecko liżące podłogę i zjadające śmietki,
                  ale i tak odkurzane jest tylko raz w tygodniu. A piasek z butów w przedkpokoju
                  zamiatam. Wolę pozamiatać całe mieszkanie niż odkurzyć, to zawsze robił R., a
                  że nie chciało mu się częściej, to tak zostało do dzisiaj. Chociaż muszę
                  przyznać, że przy dwójce śmiecących non stop dzieci przydałoby się tak ze dwa
                  razy na tydzień :-)
                  • agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:47
                    No a ja właśnie nienawidze zmiotki, wolę podłączyć kabel i rurą przelecieć
                    przedpokój. Szybko, bez bolesnego schylania garba i tego zmiatania kupki a
                    potem kupeczki i kupciuńki piasku, która to kupciuńka nigdy nie chce zniknąc z
                    podłogi.
                    • sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:54
                      Na kupciuńkę wystarczy dmuchnąć i znika ;-)))
                      • babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 12:10
                        Dobre , dobre :))))
                        A ja jakoś nie przypominam sobie żeby młody jakoś zlizywał podłogę. Ale to może
                        dlatego , że dywan w pokoju i wykładzina w przedpokoju.
                        Mnie wystarczy , że co tydzień (ja albo szanowna małżowinka) zapierdzielam na
                        kolanach i szczotą sczesuję kłaki kundla z dywanu.
                        • sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 12:28
                          Ty nie pamiętasz już, bo nie siedziałeś z z dzieckiem w domu non stop, ale Ania
                          na pewno pamieta różne takie akcje :-)
                          Z dywanu u rodziców starszy w wieku 1 roku wydłubywal śmietki i zajadał ze
                          smakiem. Przez godzinę dziecko mieliśmy z głowy :-) Przeżył w zdrowiu i nadal
                          ma się świetnie :-)
                          • babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 12:35
                            Może masz i rację. Ja to pamiętam jak młody się rozpędzał i walił dynią w
                            kaloryfer. :)))) Obyło się bez szycia i nawet bez skaleczenia. Tylko guzy i
                            siniaki.
                            • agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 14:20
                              A moj synalek ostatnio wali dyńką we mnie :) Tzn. jak mam go na rękach, to
                              zdarza mi się w chwili nieuwagi oberwać w brodę jego sierpowego, dlaczego tak
                              uderza głową, nie mam pojęcia. A i wczoraj probował tak z ławą, to go chyba
                              trochę oduczyło złych nawyków ;)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka