leeshy 15.03.04, 08:48 U mnie bardzo pozytywnie. Dwie wyprawy w plener i jedna do akwaparku. W plenerze troche fotek, ktore mi sie nawet podobaja - np. plynacej wody. A u Was jak? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 09:00 A u mnie samotnie, w pozytywnym tego słowa znaczeniu :-) Brak słońca nie zachęcał do długich spacerów. Dopiero dzisiaj wylazło, ale nie wiem, czy nie popsuł mi się termometr za oknem, bo od czterech dni jest na nim 3 st. na plusie. Przecież miało być cieplej... Hmm... Podziel się ładnymi fotkami :-) Odpowiedz Link
leeshy Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 09:40 sasha_m napisała: > A u mnie samotnie, w pozytywnym tego słowa znaczeniu :-) Brak słońca nie > zachęcał do długich spacerów. Dopiero dzisiaj wylazło, ale nie wiem, czy nie > popsuł mi się termometr za oknem, bo od czterech dni jest na nim 3 st. na > plusie. Przecież miało być cieplej... Hmm... A w mojej okolicy sobota i niedziela byly bardzo ladne :) > Podziel się ładnymi fotkami :-) Poszly. Niestety, razem ze starym golebiem :( Odpowiedz Link
leeshy Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 09:47 Na konto na gazecie poszlo z golebiem, wiec mozesz skasowac, a na to drugie - bez :) Odpowiedz Link
sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 09:58 Mam, dzięki :-) Zdjęcia wody przeszły za ciemne i nie pomogło rozjaśnianie na maxa. Korzonki i ściek ok. A dlaczego nie jesteś zadowolony z kadrowania? Dla mnie te zdjęcia są idealnie kalendarzowe, ładne :-) Odpowiedz Link
leeshy Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:07 sasha_m napisała: > Mam, dzięki :-) > Zdjęcia wody przeszły za ciemne i nie pomogło rozjaśnianie na maxa. Hmmm... ja je widzialem na dwoch monitorach i bylo ok - moze kwestia kalibracji? Woda miala byc jasna - pnie i smieci nie, tak dla informacji! > Korzonki i > ściek ok. A dlaczego nie jesteś zadowolony z kadrowania? Dla mnie te zdjęcia są > idealnie kalendarzowe, ładne :-) Ciesze sie, ze sie podobaja, ale ja bym poprawil! ;) Odpowiedz Link
sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:18 leeshy napisał: > Woda miala byc jasna - pnie i smieci nie, tak dla informacji! U mnie wyszło dokładnie odwrotnie :-) > Ciesze sie, ze sie podobaja, ale ja bym poprawil! ;) Ja jestem fotografem-amatorem z zamiłowania, za dobrze się nie znam :-) Odpowiedz Link
leeshy Agas, Babik, a Wy tez chcecie fotki? 15.03.04, 10:30 sasha_m napisała: > leeshy napisał: > > > Woda miala byc jasna - pnie i smieci nie, tak dla informacji! > > U mnie wyszło dokładnie odwrotnie :-) Ciekawy fenomen! > > Ciesze sie, ze sie podobaja, ale ja bym poprawil! ;) > > Ja jestem fotografem-amatorem z zamiłowania, za dobrze się nie znam :-) Ja w sumie tez nie, ale sie staram! :) A miejsce jest fajne (ta rzeczka) - i ja tam jeszcze wroce! Odpowiedz Link
sasha_m Re: Agas, Babik, a Wy tez chcecie fotki? 15.03.04, 10:42 leeshy napisał: > Ciekawy fenomen! Zajrzałam jeszcze raz i określę się precyzyjniej: woda owszem, wyszła jasna, prawie biała, ale drzewa, kamienie i całe otoczenie są ciemne i nie można za dobrze odróżnić szczegółów. Ściek jak ściek, ale korzenie są the best, każdy szczególik można dokładnie obejrzeć, no i te złote słoneczne refleksy :-) Za to zdjęcie zdobyłbyś nagrodę w konkursie, zachowaj je sobie, może kiedyś jakaś okazja się trafi? > A miejsce jest fajne (ta rzeczka) - i ja tam jeszcze wroce! Wróć w lecie, na pewno będzie tam pięknie :-) Odpowiedz Link
leeshy Re: Agas, Babik, a Wy tez chcecie fotki? 15.03.04, 10:55 sasha_m napisała: > leeshy napisał: > > > Ciekawy fenomen! > > Zajrzałam jeszcze raz i określę się precyzyjniej: woda owszem, wyszła jasna, > prawie biała, ale drzewa, kamienie i całe otoczenie są ciemne i nie można za > dobrze odróżnić szczegółów. Przy takich kontrastach trudno byloby to zrobic inaczej, ale moze kiedys sie pobawie szopą ;) Choc nie sadze zeby te fotki byly akurat tego warte :) > Ściek jak ściek, ale korzenie są the best, każdy > szczególik można dokładnie obejrzeć, no i te złote słoneczne refleksy :-) Za to > > zdjęcie zdobyłbyś nagrodę w konkursie, zachowaj je sobie, może kiedyś jakaś > okazja się trafi? Dzieki za uznanie! ;) Ale mozna to bylo zrobic lepiej. A propos szczegoliku - dostalas 640 x 480 - wyobraz sopie co bedzie przy dluzszym boku powyzej 2000 pikseli ;) > > A miejsce jest fajne (ta rzeczka) - i ja tam jeszcze wroce! > > Wróć w lecie, na pewno będzie tam pięknie :-) Bywalem tam juz wczesniej w lecie, ale bez aparatu. BYLO pieknie ;) Odpowiedz Link
sasha_m Re: Agas, Babik, a Wy tez chcecie fotki? 15.03.04, 10:58 Tylko pamiętaj, żeby potem pokazać zdjęcia :-)) Odpowiedz Link
babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 09:29 Eeeeee nie ma o czym mówić. Buduję gród warowny i trochę już mnie szlag trafia. Odpowiedz Link
leeshy Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:09 yaspis napisała: > Jaki gród? No przeciez babik pisal, ze warowny! ;P Odpowiedz Link
yaspis Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:58 No fakt, pisał :( Ale po co babikowi warowny gród?! Czyżby został pasowany na rycerza? ;)) Odpowiedz Link
agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:06 Może mu się pomyliło? Miał być warzywny ogród? ;) Odpowiedz Link
babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:29 Buduję z moim młodym model średniowiecznego grodu warownego. Narazie składamy miniaturkę kościoła gotyckiego. Straszliwie upierdliwa robota i niezwykle precyzyjna. Model jest kartonowy oklejany cegiełkami ceramicznymi. Tylko zanim złożymy całość to zbankrutuję. Sukinsyny na zachęte dali promocję (mówię o wydawnictwie DelPrado) , czyli pierwszy odcinek za 9.90 a reszta leci po 24.90. Jesteśmy przy piątej części i końca kościółka nie widać. Ale zabawa jest przednia. Odpowiedz Link
yaspis Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:44 Czyli jednak panowie zostaja rycerzami;)) Moj M tez mial niemalą ochotę na ten grod ale nie posiada syna w stosownym wieku :(( trudno uazasadnic takie hobby jeśli sie ma 5 letnią córeczkę ;)) Odpowiedz Link
babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 12:04 Dlaczego trudno uzasadnić ?? A co to dziewczynki takich modeli nie mogą składać ?? A , że są bardziej cierpliwe i dokładniejsze to napewno ładnie by wyszedł taki model :)))) Odpowiedz Link
yaspis Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 13:01 nie, no jasne!! :))) tylko ta dzewczynka to bardziej z takich co to wiedza czego chca i zamków sredniowiecznych budowac zdecydowanie nie chce :((( a w sumie szkoda bo mi by się też pewnie podobało ;)) Odpowiedz Link
sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 13:18 W każdym z nas siedzi coś z dziecka, tylko nauczyliśmy się zaspokajać takie potrzeby chowając się za parawanem własnego potomka. Ja np. kupiłam sobie Koziołka Matołka - grę edukacyjną i namiętnie się bawiłam, podczas gdy moje dziecko posiedziało przed kompem może z godzinę. Oczywiście kupowałam niby dla niego ;-))) Odpowiedz Link
yaspis Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 13:21 Świetny jest tez Kubuś Puchatek ;))) Odpowiedz Link
babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 13:20 Zabawa naprawdę jest przednia:))))) No ale jak dziecię nie chce to trudno , chyba żeby tata zdecydował się sam. U nas pomysł był dziecka , ale wykonanie jest już zdecydowanie tatowe :))) Odpowiedz Link
sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 13:31 A ja mam pytanie organizacyjne :-) Gdzie zmieścicie to cudo, jak się już rozbuduje? Niespełnionym (na razie) marzeniem mojego męża jest makieta kolejki, właśnie z braku miejsca. I ja też umikam kupowania dzieciom zabawek, które po rozłożeniu/złożeniu bedą zajmowały hektary :-((( Odpowiedz Link
babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 14:22 Nie mam zielonego pojęcia gdzie ja to postawię jak będzie cały gród zbudowany. ALe coś się wymyśli :)))) Odpowiedz Link
agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:03 Sasha chyba mieszka w innej Warszawie niż ja, a w końcu mieszkamy od siebie w odległości 3 przystanków tramwajowych :)) bo u nas w sobotę słońce swieciło naprawdę ostro!! Sasha, nie zauwałyłaś? Było co prawda wietrznie i nie najcieplej, ale zaliczyliśmy prawie 2,5 godz. spacer po parku z młodym. W niedzielę powtórka. poza tym, moj M umył okna :) I generalnie spisywał się :)) na medal. Odpowiedz Link
sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:13 Nie zauważyłam, o rany!!! Znaczy widziałam rano, jak słońce usiłowało przedrzeć się przez chmury, ale byłam przekonana, że mu się to w końcu nie udało. To pewnie przez te brudne okna ;-))) Ale zimno było, wychodziłam ok. 17-tej. A na kawę mogliście wpaść przy okazji spaceru :-) Odpowiedz Link
agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:21 Jak sie cieplej zrobi, bedę Cie uprzedzac że wychodzę z Młodym, cobyś wyciagneła swoich i mozemy się przy okazji piwka napić w pubie nad wodą :)) Odpowiedz Link
sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 10:26 Ooo, jak najbardziej, czekam z niecierpliwością :-) Odpowiedz Link
agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:03 Już niedługo :) Teraz jak wracam z roboty, mam tyle tylko siły, żeby poodkurzać :) Latem zeszłego roku jeszcze wychodziłam popołudniami na spacery, bo dłuzej było jasno. Odpowiedz Link
sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:16 Odkurzasz codziennie???? No nie załamuj mnie.... Odpowiedz Link
agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:25 Niestety, jak p. Ela wpakuje się zapiaszczonym wózkiem do chałupy, a Młody po podłodze tarza się i zjada co znajdzie...Powiedzmy, że pokoje oddalone od wejscia odkurzam rzadziej, ale korytarz, kuchnie i duzy pokój muszę :(( Takie życie... Jak synek oduczy sie lizania podłogi, to pewnie mi przejdzie ten zapał... Odpowiedz Link
sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:36 Szczerze podziwiam :-) U mnie w domu chowa się już drugie dziecko liżące podłogę i zjadające śmietki, ale i tak odkurzane jest tylko raz w tygodniu. A piasek z butów w przedkpokoju zamiatam. Wolę pozamiatać całe mieszkanie niż odkurzyć, to zawsze robił R., a że nie chciało mu się częściej, to tak zostało do dzisiaj. Chociaż muszę przyznać, że przy dwójce śmiecących non stop dzieci przydałoby się tak ze dwa razy na tydzień :-) Odpowiedz Link
agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:47 No a ja właśnie nienawidze zmiotki, wolę podłączyć kabel i rurą przelecieć przedpokój. Szybko, bez bolesnego schylania garba i tego zmiatania kupki a potem kupeczki i kupciuńki piasku, która to kupciuńka nigdy nie chce zniknąc z podłogi. Odpowiedz Link
sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 11:54 Na kupciuńkę wystarczy dmuchnąć i znika ;-))) Odpowiedz Link
babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 12:10 Dobre , dobre :)))) A ja jakoś nie przypominam sobie żeby młody jakoś zlizywał podłogę. Ale to może dlatego , że dywan w pokoju i wykładzina w przedpokoju. Mnie wystarczy , że co tydzień (ja albo szanowna małżowinka) zapierdzielam na kolanach i szczotą sczesuję kłaki kundla z dywanu. Odpowiedz Link
sasha_m Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 12:28 Ty nie pamiętasz już, bo nie siedziałeś z z dzieckiem w domu non stop, ale Ania na pewno pamieta różne takie akcje :-) Z dywanu u rodziców starszy w wieku 1 roku wydłubywal śmietki i zajadał ze smakiem. Przez godzinę dziecko mieliśmy z głowy :-) Przeżył w zdrowiu i nadal ma się świetnie :-) Odpowiedz Link
babik Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 12:35 Może masz i rację. Ja to pamiętam jak młody się rozpędzał i walił dynią w kaloryfer. :)))) Obyło się bez szycia i nawet bez skaleczenia. Tylko guzy i siniaki. Odpowiedz Link
agas71 Re: Jak Wam minal weekend? 15.03.04, 14:20 A moj synalek ostatnio wali dyńką we mnie :) Tzn. jak mam go na rękach, to zdarza mi się w chwili nieuwagi oberwać w brodę jego sierpowego, dlaczego tak uderza głową, nie mam pojęcia. A i wczoraj probował tak z ławą, to go chyba trochę oduczyło złych nawyków ;) Odpowiedz Link