Dodaj do ulubionych

Czym się golicie?

21.03.02, 20:52
Brzytwą? Maszynką z żyletką? a może elektryczną golarką?
Ja używam Gillette Mach3 choć zastanawiałem się nad kupnem jakiejś elektrycznej
golarki. Czy ktos z Was takiego elektrycznego golidła używa? Czy dobrze się tym
goli?
Obserwuj wątek
    • Gość: Eryk Re: Czym się golicie? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 23:12
      Polecam golarkę elektryczną Philipsa (trzy nożyki) - jest niezła.
      • sloggi Re: Czym się golicie? 22.03.02, 08:43
        Przy moim twardym zaroście tylko porządne skrobadło.
        Wykończyłem trzy "niezawodne" maszynki elektryczne, które mimo wszystko były do
        luftu. Nie ma to jak pianka i żyletka :)
        • Gość: ralph Re: Czym się golicie? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 01:22
          Mnie uczula clinigue akurat!
    • Gość: Jarek Re: Czym się golicie? IP: *.siemens.pl 22.03.02, 11:42
      Uzywam jednego i drugiego. Golarka elektryczna goli szybko, ale malo dokladnie,
      pozatym przy moim zaroscie (powiedzmy, ze "szybkim") po golarce elektrycznej do
      wieczora wygladam jakbym sie wcale nie golil.
      Tak wiec na codzien, przed praca gole sie elektrycznie, a przy kazdej
      solidniejszej okazji metoda klasyczna.
      • Gość: jot Re: Czym się golicie? IP: *.gazeta.pl 24.03.02, 21:46
        Strzygę się elektryczną kosiarką na dł 1 mm
      • Gość: TezJarek Re: Czym się golicie? IP: *.telia.com 26.03.02, 21:21
        Tez dwoma, zaleznie od nastroju, klimatu, czasu po ost goleniu.
        Moj 220V-12V Philips jest cudo i goli niezle. A jak juz troche sobie "pozwole"
        2-4 dni, to tylko wanna, gruntowne nasiakniecie i Mach3.
        Ale was (wons) trymuje tylko Philipsem na 1mm. I nigdy go juz nie zgole do
        konca. Raz sprobowalem, czlowiek w lustrze mi zupelnie nie pasowal!
        PZDR
      • Gość: TezJarek Do d.z. IP: *.telia.com 26.03.02, 21:28
        Acha, jakby co to moze stestuj tego Philipsa z Nivea smarem. Zastanawiam sie
        nad tym ale poniewaz moj "suchy" Philips nadal dziala super (chodzi mi
        najwiecej o to ze bateria w nim jest jakby nie do zdarcia) to nieco zwlekam.
        Wiec jakis "test" bylby calkiem na miejscu. Poza tym to elektryczna tez
        uzyskasz efekt "dupy niemowlaka" choc podobno na krocej niz po "brzytwach".
        P.S. Brauna "sitka" jakos mi nie podchodza. PZDR
        • d.z Re: od d.z. 26.03.02, 21:32
          Gość portalu: TezJarek napisał(a):

> Acha, jakby co to moze stestuj tego Philipsa z Nivea smarem. Zastanawiam sie
          > nad tym ale poniewaz moj "suchy" Philips nadal dziala super (chodzi mi
          > najwiecej o to ze bateria w nim jest jakby nie do zdarcia) to nieco zwlekam.
          > Wiec jakis "test" bylby calkiem na miejscu.

Philips mówisz? No to może po Świętach jak wrócę to wybiorę się na zakupy i chyba
          spróbuję... (jeszcze nigdy się elektryczną nie goliłem) może być więc ciekawie...
          • Gość: tezJarek Re: od d.z. i do d.z. IP: *.telia.com 26.03.02, 21:59
            Pierwsza stycznosc moze Cie doprowadzic do intensywnej nienawisci przedmiotu!!!
            Moze byc tak ze dostaniesz wielkich, czerwonych plam na twarzy (to takie
            uczulenie). Ale to mija i szybciej niz bys pomyslal. To co nadal nie moge
            wyjasnic to elektryczna ze smarem. Ale mam Philips (nieco spec edition) i ze
            sztywna glowica. To jak Ty zrobisz probe z 3-D to musi byc dobrze. I nie
            zapomnij - plamy moga powstac nawet do 3-4 golenia! Przetrwaj, potem nawet 4-
            dniowa brode bedziesz "cyklinowal" elektrycznie. Dlaczego nie - jesli to
            dziala?!?! PZDR
        • Gość: Jarek Re: Do d.z. IP: *.siemens.pl 27.03.02, 12:46
          Mialem sitko Brauna, teraz Mam kosiarke Philipsa i chyba jednak wolalem Brauna.
          No dokladniejszy jakis byl... Tyle tylko, ze golenie chyba u sasiada nawet bylo
          slychac.
          A z klasycznych narzedzi zbrodni podobaja mi sie Wilkinsony. Zwlaszcza za ten
          plastikowy patencik czyszczacy przestrzenie miedzy nozykami.
          • d.z Re: Do d.z. 27.03.02, 13:46
            Jeśli już dwóch Jarków :) namawia mnie do tego kroku, to chyba nie mam wyjścia i
            po Wielkanocy udam się do jakiegoś sklepu aby nabyć takie narzędzie zbrodni drogą
            kupna...;)
            • rockybalboa Re: Do d.z. 27.03.02, 15:28
              a czym sie smarujecie po goleniu,ja balsam nivea for men,ale pewnie jest cos
              lepszego?szczegolnie dla wrazliwej skory.pozdr.
              • d.z Co po goleniu...? 27.03.02, 21:32
                Tak się panowie niestety składa, iż większość z nas (pomimo dość często twardego
                zarostu) ma wrażliwą cerę na twarzy. Zupełnie często się zdarza cera mieszana
                (np. na czole tłusta, a na policzkach pod zarostem sucha). Problemem wtedy jest
                nie samo golenie ale to co po goleniu. Normalne płyny na bazie alkoholu są tylko
                katorgą, a czerwień pojawiająca się po ich zastosowaniu upodabnia nas do ledwo co
                uratowanych od trądzika młodzieńców. Poczyniłem pewne rozeznanie co mogą
                "wrażliwcy" stosować. Oto niewielkie ale jakieś tam wyniki:
                EAU THERMALE AVENE - to krem do golenia hypoalergiczny o właściwościach kojących
                i łagodzących. 100 ml - 39,- zł
                CLINIQUE SKIN SUPPILIES FOR MEN POST - SHAVE HEALER - to beztłuszczowy krem po
                goleniu z aloesem. 100 ml - 94,- zł.
                CLINIQUE SKIN SUPPILIES FOR MEN M LOTION - beztłuszczowa, szybko wchłaniająca się
                emulsja nawilżająca i łagodząca po goleniu. 50 ml - 73,- zł.
                Są też dla różnych rodzajów cer kosmetyki firmy Babor. Niestety trudno raczej
                dostępne i mało popularne chyba ze względu na cenę np. 50 ml wody toaletowe to
                wydatek rzędu 180,- zł.
                Z serii T PUR - BIOTHERM HOMME jest krem Nettoyant Visage Anti-Brillance. Usuwa
                nadmiar zanieczyszczenia i wydzielanego przez skórę łoju. Krem do stosowania
                przed goleniem. 150 ml - 85,- zł.
                Ktoś doda coś jeszcze???
    • Gość: hirurg75 Re: Czym się golicie? IP: 217.153.127.* 28.03.02, 14:57
      kiedys używałem kosiary brauna ale moja twarz zaczynała przypominać podeszwy
      moich kapci /zarost na jak papier ścierny/ więc dałem spokój. obecnie
      najlepszym sprzętem klasycznym do golenia jest dla mnie gilette mach3 + pianka
      gilette do twardego zarostu.no i porządnie namoczyć przed koszeniem. wynik -
      'pupcia niemowlaka'
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka