Dodaj do ulubionych

różnica wieku

20.06.13, 02:18
Zadam pytanie co myślicie o różnicy wieku między kobietą a mężczyzną ?
Mam 26 ale kobieta , która mnie oczarowała ma o 13 więcej .
Czy to realne ? W dodatku ona ma męża i rodzine.
Może ktoś ma podobne doświadczenia proszę o rade.
Mateo
Obserwuj wątek
    • mateo19871111 Re: różnica wieku 20.06.13, 15:50
      podbijam wątek
      co robic?
      planuje spotknie w weekend i nie wiem czy wogóle wchodzic w to?
      • gocha033 wchodzisz na F Kobieta 20.06.13, 15:54
        w wyszukiwarke wrzucasz hasla:

mlodszy mezczyzna starsza kobieta
        lub
        zwiazek ze starsza kobieta

i znajdujesz OD CHOLERY watkow n/t.
        • mateo19871111 Re: wchodzisz na F Kobieta 20.06.13, 16:03
          ok dzięki
      • dreemcatcher Re: różnica wieku 21.06.13, 07:59
        a ona o tym wie ?:)
    • sibeliuss Re: różnica wieku 20.06.13, 16:14
      Nie bardzo rozumiem, chcesz z nią sypiać, z nim się przyjaźnić i być dla ich dzieci jak drugi ojciec lub starszy brat? W czym problem?
      • allerune Re: różnica wieku 20.06.13, 16:40
        fajnie, kobieta może mieć dzieci, za parę lat córka dorośnie, to się przerzuci na córkę

jeśli z obecną będzie miał dziecko, to poślubiając córkę jego własny syn może być jego szwagrem, a jeśli będzie miał dziecko z córką, to syn będzie jednocześnie wujkiem i bratem...

• mateo19871111 Re: różnica wieku 20.06.13, 17:13
        ona twierdzi, że jej małżeństwo to fikcja
        jest mądra i atrajcyjna
        nie dał bym jej więcej niz max 30 lat
        doskonale nam się rozmawia, czuje cos czego nie czułem wcześniej
        niby wiek nie ma znaczenia ale tutaj jest jeszcze mąż
        a ja mam dziewczyne
        nasze pierwsze spotkanie ma odbyc sie w weekend
        dlatego pytam
        panikuje
        • dreemcatcher Re: różnica wieku 21.06.13, 08:02
          jak wyposzczona to mozesz nie wyrobić, ma ochotę na ostra jazdę więc zapnij pasy , to nie dmuchanie 20 latki , taka ma potrzeby i wymagania, gorzej jak ci ze strachu nie stanie i wtedy wkurzy sie i ty będziesz musiał za hotel zapłacić.
        • sibeliuss Re: różnica wieku 21.06.13, 08:58
          Widzisz, jeśli chodzi o samo pobzykanie to jest sdport, ale czy będziesz się czuł ok wobec swojej dziewczyny? Fiutem rządzi mózg, gorzej jeśli jest odwrotnie i już na tym etapie związku zdrada jest dla Ciebie czymś nieistotnym. Kwestia szacunku do samego siebie.
      • mateo19871111 Re: różnica wieku 20.06.13, 17:15
        problem w tym , że znamy sie od ok 2,5 meisiąca
        dopiero mi powiedziała ile ma lat i że jest jakiś mąż
        jestem w zwiazku , mam dziewczyne ale ta pociaga mnie bardziej
        no co samo życie
        • sibeliuss Re: różnica wieku 21.06.13, 08:48
          mateo19871111 napisał:

> no co samo życie

Jak rozumiem nie zerwiesz z panną, ale chętnie podmuchasz mężatkę - tak?
          • urko70 Re: różnica wieku 03.07.13, 09:25
            sibeliuss napisał:

> chętnie podmuchasz mężatkę - tak?

Sądzisz, że sztuczne oddychanie będzie konieczne?
            • sibeliuss Re: różnica wieku 03.07.13, 11:57
              Sądzę, że dorabianie rogów pannie jest qu..em.
              • urko70 Re: różnica wieku 03.07.13, 12:26
                sibeliuss napisał:

> Sądzę, że dorabianie rogów pannie jest qu..em.

Pytanie nie dotyczyło jego stosunku do swojej dziewczyny tylko Twojego przedmiotowego traktowania tamtej mężatki.
                • sibeliuss Re: różnica wieku 03.07.13, 13:03
                  Jesteś żonaty?
                  • urko70 Re: różnica wieku 03.07.13, 13:20
                    sibeliuss napisał:

> Jesteś żonaty?

Znów zadajesz pytania kompletnie bez związku z Twoim zachowaniem o którym w tym miejscu mowa.
                    Tak samo jak to czy mam czy nie mam telewizora nie miało znaczenia z możliwością wyłączenie TV i nie patrzenia na kogoś kto Ci nie pasuje, tak samo to czy jestem żonaty czy nie nie ma związku z Twoim "dmuchaniem".
                    • sibeliuss Re: różnica wieku 03.07.13, 15:13
                      Widzisz urko, dla mnie jak się coś komuś przysięga to się przysięga i trzeba mieć cywilną odwagę rozstać się, zanim zarzuci się wędkę na nowym łowisku. Stąd moje pytanie, bo ciekawi mnie jak podchodzisz do instytucji małżeństwa.
                      • urko70 Re: różnica wieku 03.07.13, 15:16
                        sibeliuss napisał:

> Widzisz urko, dla mnie jak się coś komuś przysięga to się przysięga i trzeba mi
                        > eć cywilną odwagę rozstać się, zanim zarzuci się wędkę na nowym łowisku. Stąd m
                        > oje pytanie, bo ciekawi mnie jak podchodzisz do instytucji małżeństwa.

A co to ma do Twojego "dmuchania"?
                        • sibeliuss Re: różnica wieku 03.07.13, 15:22
                          Od mojego określenia możesz się odkleić, nie planuję się przed tobą tłumaczyć z używanego słownictwa :D
                          • urko70 Re: różnica wieku 03.07.13, 15:44
                            sibeliuss napisał:

> Od mojego określenia możesz się odkleić, nie planuję się przed tobą tłumaczyć z
                            > używanego słownictwa :D

Czyli potraktować przedmiotowo kobietę potrafisz i tłumaczyć się z tego nie będziesz.
                            • sibeliuss Re: różnica wieku 03.07.13, 16:02
                              Przed Tobą ani myślę, bo i kim Ty u diaska jesteś.
                              • urko70 Re: różnica wieku 04.07.13, 09:26
                                sibeliuss napisał:

> Przed Tobą ani myślę, bo i kim Ty u diaska jesteś.

Jestem osobą, która pokazała Ci jak przedmiotowo potraktowałeś obcą Ci kobietę.
                                "Dmuchać" to sobie możesz gumowego manekina dowolnej płci nie kobietę.
                                • sibeliuss Re: różnica wieku 04.07.13, 09:45
                                  To jest Twoje zdanie i nie sil się na getlemanerię, bo jakoś to śmiesznie wychodzi. Obie płcie traktuję równo i Twoja czołobitność mnie bawi.
                                  • kalllka Re: różnica wieku 04.07.13, 13:11
                                    wiesz co bellusi, uprzejmosc, a nawet galanteria- urka nie ma w sobie nic smiesznego. zwlaszcza wtedy gdy uciera nosa. i choc mysle, ze plec, nie determinuje twoich osadow o zyciu ale z pewnoscia nieco zbyt hardo sobie poczynasz,,,ze slowami oceniajacymi ('innych' od ciebie)

"Obie płcie traktuję równo i Twoja czołobitność mnie bawi. "
                                    • sibeliuss Re: różnica wieku 05.07.13, 08:46
                                      To jest Twoje zdanie, ok?
                                  • urko70 Re: różnica wieku 04.07.13, 13:23
                                    sibeliuss napisał:

> To jest Twoje zdanie

Owszem, moje, ja wypowiadam się ze siebie ale jeśli wydaje Ci się że ono jest
                                    odosobnione to zapytaj się w świecie rzeczywistym obcego faceta czy dmucha
                                    stojącego koło niego partnerkę. Dostaniesz przyspieszoną lekcję kindersztuby.

> i nie sil się na getlemanerię, bo jakoś to śmiesznie wycho
                                    > dzi. Obie płcie traktuję równo i Twoja czołobitność mnie bawi.

Śmiesznie to wychodzi jak zabierasz głos w sprawach o których nie masz pojęcia. :)

A za tę "czołobitność" to dziękuję, przyda się, bo właśnie jeden taki posądza mnie o inną głupotę.
            • urko70 Re: różnica wieku 03.07.13, 12:15
              urko70 napisał:

> sibeliuss napisał:
              >
              > > chętnie podmuchasz mężatkę - tak?
              >
              > Sądzisz, że sztuczne oddychanie będzie konieczne?

Pytanie nie dotyczyło jego stosunku do swojej dziewczyny tylko Twojego przedmiotowego traktowania tamtej mężatki.
    • rybka.11 Re: różnica wieku 20.06.13, 16:26
      Za kilka lat przekroczy czterdziestkę - myślę, że wtedy oczaruje cie...inna ;)
      To po pierwsze.
      Po drugie - wchodzić w "związek" z mężatką to bardzo ryzykowna sprawa i naiwne myślenie chwilami, że zostawi dotychczasowe życie dla Ciebie.
      Po trzecie - raczej się nie uda i na pewno nie będzie łatwe (pomimo, że może czasami przyjemne ;) )
      • mateo19871111 Re: różnica wieku 20.06.13, 17:17
        no właśnie, ona twierdzi, że chce podjącć jakieś kroki
        i uwolnić się od męża
        no ale może tak tylko mówi a to tylko nuda i zabawa
        juz mnie raz okłamała z wiekiem i z tym , że jest maż
        w sumie to 2x
        • rybka.11 Re: różnica wieku 21.06.13, 08:01
          mateo19871111 napisał:

>
          > no ale może tak tylko mówi a to tylko nuda i zabawa
          > juz mnie raz okłamała z wiekiem i z tym , że jest maż
          > w sumie to 2x
          • wersja_robocza Re: różnica wieku 22.06.13, 09:34
            Rybka dobrze mówi. Wutki jej dać (na pewno gdzieś już jest wieczór :>).
            • rybka.11 Re: różnica wieku 22.06.13, 16:20
              Ja nie wiem po co czekac na wieczór? ;)
    • jeriomina Re: różnica wieku 23.06.13, 11:19
      Kluczowe jest nie to, że ona jest starsza ale że jest w związku, i to małżeńskim :P
      • rybka.11 Re: różnica wieku 23.06.13, 12:19
        Może ludzie (niektórzy) lubią sobie komplikować życie?...
      • urko70 Re: różnica wieku 03.07.13, 09:28
        jeriomina napisała:

> Kluczowe jest nie to, że ona jest starsza ale że jest w związku, i to małżeński
        > m :P

To, że ktoś jest w związku to się dość często zmienia, natomiast nie zmieni się różnica wieku (a dokładnie konsekwencje tegoż) szczególnie w tę stronę.
        • jeriomina Re: różnica wieku 04.07.13, 23:52
          urko70 napisał:

>
          > To, że ktoś jest w związku to się dość często zmienia, natomiast nie zmieni się
          > różnica wieku (a dokładnie konsekwencje tegoż) szczególnie w tę stronę.

Czyli można tzw. "dopomóc" sytuacji? :)
          • urko70 Re: różnica wieku 05.07.13, 08:55
            jeriomina napisała:

> > To, że ktoś jest w związku to się dość często zmienia, natomiast nie zmie
            > ni się
            > > różnica wieku (a dokładnie konsekwencje tegoż) szczególnie w tę stronę.
            >
            > Czyli można tzw. "dopomóc" sytuacji? :)

Jaśniej poproszę... :)
            • jeriomina Re: różnica wieku 05.07.13, 09:15
              Mam rozumieć, że uważasz, iż fakt bycia w związku jest mniej ważny od różnicy wieku? Bo przecież związki dzisiaj tak łatwo się kończy, również zalegalizowane?
              • sibeliuss Re: różnica wieku 05.07.13, 09:19
                jeriomina napisała:

> Mam rozumieć, że uważasz, iż fakt bycia w związku jest mniej ważny od różnicy wieku? Bo przecież związki dzisiaj tak łatwo się kończy, również zalegalizowane?
                >

Samo sedno pytania.
              • urko70 Re: różnica wieku 05.07.13, 09:36
                jeriomina napisała:

> Mam rozumieć, że uważasz, iż fakt bycia w związku jest mniej ważny od różnicy w
                > ieku? Bo przecież związki dzisiaj tak łatwo się kończy, również zalegalizowane?

Ja tego nie rozpatrywałem w kwestii wagi, a tym bardziej w kwestii wspomagania rozpadu czyjegoś związku. Ja wskazuję, że różnica w wieku nigdy się nie zmieni, a im dalej w las tym większe będzie miała znaczenie.
                • jeriomina Re: różnica wieku 05.07.13, 09:54
                  Uważam wręcz przeciwnie. Im ludzie są starsi, tym bardziej różnica wieku się "spłaszcza".
                  • urko70 Re: różnica wieku 05.07.13, 10:36
                    jeriomina napisała:

> Uważam wręcz przeciwnie. Im ludzie są starsi, tym bardziej różnica wieku się "s
                    > płaszcza".

Osobiście co podkreślam, znam parę, która związała się gdy on miał ok 48, a ona 29. On od zawsze zachowywał się, czuł się, wyglądał jak młody mężczyzna (bez głupich wyskoków) i pasowali do siebie. Jednak teraz ona ma tuz po 43 a on 62. Ona atrakcyjna, zadbana energiczna kobieta w sile wieku, jego siły już opadły, mimo iż zawsze było mu to obce teraz woli wieczorem kapcie i fotel.

To samo obserwuję i słyszę o drugiej znajomej mi parze gdzie róznica wieku jest 10 czy 12 lat.

Związku z dużą różnicą wieku mają swoje 5 minut ale potem jest duże prawdopodobieństwo że zaczynają się schody.
                    • jeriomina Re: różnica wieku 05.07.13, 10:39
                      Moja ciocia jest z facetem o 15 lat młodszym (ona 55, on 40). Związek trwa długo już bardzo, chyba z kilkanaście lat co najmniej, ona jest tak zadbana, dobrze ubrana i szczupła (figura nastolatki), że na pierwszy i nawet na drugi rzut oka nie widać żadnych różnic między nimi.
                      • urko70 Re: różnica wieku 05.07.13, 10:47
                        jeriomina napisała:

> Moja ciocia jest z facetem o 15 lat młodszym (ona 55, on 40)

Czasem te 5 minut trwa dłużej czasem krócej. Za dziesięć lat ona będzie może i fajną i zadbaną etc ale babcią a on .... przeciętnie mężczyzna 50letnie to facet w sile wieku.
                        • jeriomina Re: różnica wieku 05.07.13, 10:50
                          Jasne, Ty wiesz lepiej przecież :)
                          • urko70 Re: różnica wieku 05.07.13, 11:01
                            jeriomina napisała:

> Jasne, Ty wiesz lepiej przecież :)

Nie ma to jak siła argumentu....
                            • jeriomina Re: różnica wieku 05.07.13, 11:04
                              Dyskusje z Tobą są irytujące. Na przykładzie niniejszej dajesz do zrozumienia, że jesteś niemal jasnowidzem, a już na pewno lepiej znasz moją ciotkę i jej faceta oraz ich przyszłość i przyszłość ich związku. A co Ci daje takie "uprawnienia"? Ileśtam przeczytanych książek pesudo-psychologicznych? Naprawdę nie widzisz tego, że któryś już raz zachowujesz się w dyskusji jak jakiś nawiedzony religiant co najmniej?
                              • urko70 Re: różnica wieku 08.07.13, 15:41
                                jeriomina napisała:

> Dyskusje z Tobą są irytujące. Na przykładzie niniejszej dajesz do zrozumienia,
                                > że jesteś niemal jasnowidzem, a już na pewno lepiej znasz moją ciotkę i jej fac
                                > eta oraz ich przyszłość i przyszłość ich związku. A co Ci daje takie "uprawnie
                                > nia"? Ileśtam przeczytanych książek pesudo-psychologicznych? Naprawdę nie widzi
                                > sz tego, że któryś już raz zachowujesz się w dyskusji jak jakiś nawiedzony reli
                                > giant co najmniej?

Rozumiesz co chcesz rozumieć.
                                Zaczynasz robić wycieczki osobiste to znak, że o przedmiocie rozmowy już nic.
                                Ale, że dopuszczasz się manipulacji....

OK - nie ważne, jak będziesz chciała rozmawiać na temat to proszę bardzo ale jeśli tylko ad personam to ja dziękuję.
    • urko70 Re: różnica wieku 03.07.13, 09:22
      mateo19871111 napisał:

> Zadam pytanie co myślicie o różnicy wieku między kobietą a mężczyzną ?

Myślimy, że najczęściej ona jest.
      I najczęściuej to męczyzna jest starszy - prawo wielkich liczb nie kłamie.

> Mam 26 ale kobieta , która mnie oczarowała ma o 13 więcej .
      > Czy to realne ?

Tak, jest wiele kobiet które są starsze od Ciebie o 13lat. To najzupełniej realne.

> W dodatku ona ma męża i rodzine.
      > Może ktoś ma podobne doświadczenia proszę o rade.

Rada pierwsza: opisz problem.
    • man_sapiens Re: różnica wieku 03.07.13, 16:42
      Nie bardzo rozumiem, czego się spodziewasz.
      Napiszemy ci: nie rób tego, to zapomnisz o niej? Napiszemy: nie ma problemu - to się z nią ożenisz?
      Jeżeli chcecie żyć razem, to zróbcie to. Różnica wieku nie ułatwi wam tego, stworzy sporo problemów. Jeżeli nie chcecie żyć razem, to żyjcie osobno, niezależnie od tego kto od kogo i o ile lat jest starszy.
    • mabiwy realne? 06.07.13, 22:34
      co??
      krótkie raz, dwa, trzy? Czy wymiana męża (że nie wspomnę o rodzinie) na młodszy model?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka