Dodaj do ulubionych

WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ?

IP: *.nisko.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 21:18
Drodzy mężczyźni, mam do Was prośbę. Proszę wypowiedzcie się jak ważny jest
dla Was wygląd kobiety ? Pokłóciłam sie z moim chłopakiem. On twierdzi, że
zainteresowanie kobietą opiera się w 95 % na urodzie. A ja że jedynie może w
około 50 %. Ciekawa jestem Waszych opini. Nie ukrywam, że chciałbym mu utrzec
nosa. Pomożecie ? Jednak prosze o Was jedynie o szczere odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • poprioniony Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 23.10.04, 21:29
      Zaraz wyskocza z przydroznych lopianow typki
      wypisujace androny "liczy sie wnetrze".
      Ale to wlasnie beda klamstwa, beda sciemniac,
      zeby jak najlepiej sie zaprezentowac i zacignac
      cie do wyra.
      • Gość: kj Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 22:36
        to mu chyba nie utrzesz!!!!
        chyba ze przeprowadzisz sondaz wsrod kobiet!!!!
    • password01 Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 23.10.04, 21:44
      twój chłopak maiał racje. Wygląd jast bardzo ważny . Nikt nie pozna bardzo
      interesyjącego wnętrz kobiety jeżeli to wnętrze będzia zapakowane marne ciałko.
      Zresztą kobiety doskonale o tym wiedzą. Daltego tak dbają a wygląd. Z tej
      przyczyny kobieta ma w łazience taką ilośc kosmetyków i przyrządów do
      upiększania że przeciętny mężczyzna nawet nie jest wstanie ich nazwać. :)
      • Gość: Brunetka24 Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: 193.151.96.* 26.10.04, 12:47
        Masz rację. Przecież na początku zawsze zwracamy uwagę na wygląd! Logiczne
        chyba jest, że np.nie będę chciała zawierać znajomości z facetem, który w ogóle
        nie podoba mi się zewnętrznie - a tym samym - nie poznam jego wnętrza. Tak samo
        jest z mężczyznami: Wiadomo, że nie zainteresują się dziewczyną, która według
        nich jest nieatrakcyjna. To prawda, że dla facetów wygląd ma wielkie znaczenie,
        podobnie jak dla kobiet zresztą! Jestem kobietą i jak dla mnie wygląd na samym
        początki liczy się bardzo (99%). Potem - standardowo - jeśli charakter pasuje-
        jest o.k, jeśli nie - bye, bye!. Kobietki też są wzrokowcami i uwielbiają
        patrzeć na zgrabniutkie ciałka panów!
    • tony82 Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 23.10.04, 21:44
      Nie ma się co oszukiwać. Każdy facet to zwrokowiec:P Im ładniejsza i
      seksowniejsza kobieta, tym zainteresowanie większe. Na dłuższą metę (związek)
      dochodzi do tego charakter, wspólne zainteresowania. Na samej urodzie niczego
      się zbudować nie da. Chyba, że na jedną noc :))
      • Gość: .. Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 25.10.04, 16:13
        święte słowa
    • Gość: piotrek Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 22:01
      A ja się nie zgodzę. I nie jestem żadnym typkiem. Myśle, że inteligentni
      mężczyźni żenią się z inteligentnymi kobietami. Uroda jest ważna, ale nie
      polega to na tym, że ładniejsza kobieta będzie miała zawsze większe szanse u
      mężczyzny. Uroda jak wiadomo przemija, a kobietę o pięknym wnętrzu można kochać
      całe życie.
      • tony82 Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 23.10.04, 22:02
        Ty...racje masz:)
        pzdr
      • Gość: prion Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 22:06
        Gej!
        • Gość: piotrek Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 22:09
          Gdzie! Idziemy go lać!!!
          • poprioniony Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze? 23.10.04, 22:13
            Gej!
      • password01 Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 23.10.04, 22:22
        No to jak ty poznajesz kobiety. Piszesz że poszukujesz inteligentnych. Większośc
        fazetów także nie chce aby ich babaka była tylko pięka. Piękno i coś jeszce tego
        chcą faceci.
        Inetresuje mnie jak ty wyszukujesz te inteligentne. Poznajesz wszystkie
        panienki jak leci czy co ? Starczy ci na to czasu. Jak się obszar poszukiwań
        zawęzi do tych ładnych to także znależć inteligentną można. No i jeszcze ładna
        :)
      • hal9000 Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 24.10.04, 22:18
        Gość portalu: piotrek napisał(a):

> Uroda jak wiadomo przemija, a kobietę o pięknym wnętrzu można kochać całe
        > życie.

To znaczy, że chciałbyś być z kobietą, która się tobie nie podoba fizycznie?
        Nie wierzę. Ale fakt, kryteria na kandydatkę "na poważnie" można obniżyć do
        poziomu "może być", jeżeli świetnie się z nią można dogadać...

No i każdy facet ma nieco inne preferencje dotyczące urody kobiet...
    • Gość: kobietax podsumowanie IP: *.nisko.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 22:13
      a więc w tym momencie mamy 3 za urodą i 1 jednego za czyms unnym - czyli uroda
      to 75 % (3:1). Czekam na większa próbe reprezentatywną.
      • Gość: ert Re: podsumowanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 22:21
        Nie napisałem, że uroda nie jest ważna. Chodzi mi jedynie o to, że mężczyźni (a
        może tylko ja) nie działają na zasadzie: atrakcyjniejsza - przechodzisz dalej,
        mniej atrakcyjna - pani już dziękujemy.
      • password01 Re: podsumowanie 23.10.04, 22:31
        Faceci wybierają wzrokiem i te atrakcyjne. Ciekawy jestem czy ten gość co pisze
        że sauka inteligrntnych to czy gdyby miał wybót miedzy piękna i brzydka ,
        obydwie inteligentne . To czy wybrał by tą brzydką.
        Piekno jest podstawowym kryteriów w początkowym okresie znajomości, jesteśmy
        zaineresowani pięknymi kobietami( przynajmniej ja ). Pozastałe atuty to są
        ważne potem, ale najpierw to muszę panne poznać. Muszę wyłowić jąz tłumu. A jak
        przcież tych innych atutów nie widać.
    • burrunduk Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 23.10.04, 22:46
      a kazda potfora... ???
      a co ten przystojniak robi z tą brzydulą?
      a dlaczego ja taka ładna a nikt mnie nie chce?

świat jest pełen pieprzonych estetów - kazdy lubi rzeczy ładne ...
      ale jeden szuka dekoracji, drugi wygody, trzeci idzie na kompromis...
      ja ide... spaaaaaaaaaać :)
      dobranoc!
    • Gość: ... Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 24.10.04, 12:22
      Czytam to forum i jestem coraz bardziej zdegustowana widząc mentalność Polaków.
      Wygląd czy najważniejsze. Można powiedzieć że nie. Ale nie oszukujmy się,
      choćby druga osoba miała nawet najcudownijszy charakte, nic z tego nie będzie
      jak nie będziemy akceptować jej fizycznie.
      • Gość: Natasha Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.fnet.pl 24.10.04, 13:14
        Oczywiście że na początku jest najważnejszy, jeśli ktos nam się fizycznie ne
        podoba, to np na dyskotece nie zaczepimy go zeby pogadac,wiec nawet nie
        bedziemy mieli mzliwosci dowiedzenia sie jaki ma charakter.
    • Gość: kobietax Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.nisko.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 13:26
      Czyli generalnie poparliście teorie mojego faceta. Szkoda. W moich oczach
      straciliście wszyscy. Nie chcę aby faceci interesowali się mna tylko dlatego,
      że fajnie wyglądam. Dużo bardziej od czczych komplementów o pięknych włosach
      itp. wolę komplementy odnoszące się do mojej np. mądrości czy inteligencji.
      Teraz już będę patrzeć inaczej na tych, którzy kolo mnie sie kręcą. Będę
      pamietać, ze interesuje ich tylko moja skorupa - cos za 30 lat zacznie się
      sypać i marszczyć. I przestane sobie wyobrażac, że adoruja mnie, bo może mamy
      takie same poglądy na kwestie zabijania czy wojny w Iraku.

Ale jednego jestem ciekawa czy Ci którzy odpowiadali na postawione przeze mnie
      pytanie sami są przystojnymi, pustymi facetami czy tez może uważają się za
      facetów inteligentnych ? Jak to jest z Wami.

• blinski Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 24.10.04, 14:13
        wyszło na to, że nic nie zrozumiałaś.
        nie ma czegoś takiego jak wybór 'co wolicie - charakter czy wygląd?'. zależy o
        co ci konkretnie chodzi - o to na co się zwraca uwagę chcąc z kimś stworzyć
        stały związek, o kobietę będącą kochanką, a może zwykłą koleżanką? to są
        zupełnie rózne kwestie.
        poza tym, ileś razy ci to tłumaczono, są różne stadia znajomości. pierwsze, to
        jeszcze przed jakąkolwiek rozmową, czyli weryfikacja wstępna:) - wtedy w 100%
        liczy się wygląd i pochodne (czyli ruchy, mimika, pozy); cięzko by było inaczej
        skoro wygląd to jedyne co o danej kobiecie wiemy:)
        w tej weryfikacji te które się nie podobają, odpadają - do poznawania kogoś,
        kto nam się fizycznie nie podoba, po prostu nie ma motywacji - gdy taki ktoś
        zagada zazwyczaj traktuje się go zdawkowo i z góry na dystans (co nie znaczy
        niemiło i niegrzecznie - po prostu trochę olewczo:).
        ktoś się pytał - skąd więc te brzydkie mają czasem niezłych facetów? ano po
        pirwsze dlatego, że gusta są różne, i że facet jest niezły to nie znaczy że
        gust do kobiet też ma dobry:) (choć u facetów z gustem jest trochę inaczej nż u
        kobiet - przegląd gustów kobiecych jest wielki i można znaleźć taką której
        podobała się będzie najgłupsza z pozoru rzecz, np. diastema; z gustem facetów
        jest trochę inaczej, bo w grunice rzeczy jest on stały - różni się tylko
        szczegółami, typu preferowany kolor oczu czy włosów - o ile w ogóle jest taki,
        bo to dla większości facetów trzeciorzędna sprawa - preferowany wzrost etc, w
        zasadzie różni się głównie czymś co nazwałbym 'tolerancją na brzydotę':))
        po drugie dlatego, że często jesteśmy zmuszeni kogoś poznać, nieważne czy on
        się nam podoba czy nie - np. w szkole, w pracy. i wtedy mimo sredniego
        zewnętrza mozemy odkryć bogate wnętrze:)
        no dobra - a podczas dalszego rozwoju znajomości z kimś kto się nam podoba bywa
        róznie - tak jak pisałem, w zależności od tego czy traktujemy kobietę np. jako
        potencjalną partnerkę na dłużej czy jedynie jako kochankę.
        jeśli na dłużej, to wiadomo, że na samym wyglądzie się daleko nie pojedzie i
        bedzie prawdopodobnie tak jak podejrzewałaś - 50/50 dla wyglądu i wnętrza (choć
        to zależy od jednostek indywidualnych - niektórzy mają większą tolerancję na
        głupotę i niedopasowanie jeśli kobieta im się podoba, inni mniejszą).
      • Gość: prion Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:39
        > pytanie sami są przystojnymi, pustymi facetami

Ja jestem pustakiem, chodzi do mnie ceglo - dziurawko,
        moze cos razem zbudujemy?
        • Gość: kobietax Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.75.54.6.debica54.ptc.pl 24.10.04, 18:52
          Szanowny Prionie,
          Czy Ty jesteś przystojnym facetem ?
          • poprioniony Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 24.10.04, 19:00
            Nie, ale za to jestem pusty jak portfel emeryta przed pierwszym!
        • Gość: kobietax Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.75.54.6.debica54.ptc.pl 24.10.04, 19:31
          Z Tobą Prionek to by wyszła druga, krzywa wieża pizieńska
    • tony82 Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 24.10.04, 19:41
      Te pytanie najczęściej zadają kobiety, które uważają, że im urody poskąpiono,
      albo same w siebie nie wierzą. Jakoś tym pięknym nie robi różnicy, kiedy
      mężczyźni się za nimi oglądają:P
    • jmlopez Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 24.10.04, 22:04
      oczywiście że wygląd fizyczny jest ważny przecież przy zapoznaniu się z
      dziewczyną nie wiemy jaki ma charakter czy IQ czy inne tam takie patrzymy czy
      jest ładna i zaczynamy podbój oczywiście potem już się mniej na to zwraca uwagę
      po zaczynają się ujawniać inne rzeczy co mogą nas drażnić i chodźby był panna
      miss świata a będzie mieć zryty charakter albo będzie głupia jak sklep
      obuwniczy to co nam z takiej panny ? aha moja dziewczyna jest ładna ale z
      początku uważałem ją za średnią krajową a teraz lepiej nie widzę więc to zależy
      od osoby teraz mogła by troche przytyć czy coś ale mi się będzie podobać ale
      oczywiście wolałbym aby była jeszcze bardziej atrakcyjna
      • blinski Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 24.10.04, 22:06
        nie chcę się czepiać, ale czy ty naprawdę aż tak nie lubisz znaków
        przestankowych:)?
        • jmlopez Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 24.10.04, 22:59
          :) dobre, proszę bardzo, są przecinki, ale czasem się śpieszę i ich nie używam
          a pozatym przyzwyczajenie z smsów tam nie daję bo więcej literek mogę dać :)
          • blinski Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 24.10.04, 23:35
            nieprawda, bo przerwa w smesie liczy się jako znak - a przestanek można dać
            zamiast przerwy, nie oprócz, i wtedy wychodzi na to samo;)
            spoko, tak tylko zwróciłem uwagę bo przy dłuższych wypowiedziach bez
            przestanków można łatwo stracić wątek:)
    • jimmi2 Uważam, że... 24.10.04, 22:47
      Gość portalu: kobietax napisał(a):

> Drodzy mężczyźni, mam do Was prośbę. Proszę wypowiedzcie się jak ważny jest
      > dla Was wygląd kobiety ? Pokłóciłam sie z moim chłopakiem. On twierdzi, że
      > zainteresowanie kobietą opiera się w 95 % na urodzie. A ja że jedynie może w
      > około 50 %. Ciekawa jestem Waszych opini. Nie ukrywam, że chciałbym mu utrzec
      > nosa. Pomożecie ? Jednak prosze o Was jedynie o szczere odpowiedzi.

... wygląd odgrywa rolę w 49,78649%. Ni mniej, ni więcej.

A tak poważnie, to naprawdę reguły nie ma. Przy pierwszym poznaniu, np. na
      ulicy, zwraca się uwagę WYŁACZNIE na wygląd. I wtedy zainteresowanie opiera się
      w 100% na urodzie. Z biegiem czasu lub w innych okolicznościach proporcje się
      zmieniają.
    • llukiz Pieniądze nie są potrzebne do szczęścia 24.10.04, 23:33
      ale bez pieniędzy szczęścia nie ma.
      Tak samo jest z wyglądem. Jak się kocha to nie jest ważny. Ale w nikim brzydkim
      się raczej nie zakocha człowiek.
      • blinski Re: Pieniądze nie są potrzebne do szczęścia 24.10.04, 23:39
        ja bym odrobinę poprawił - nie tyle w brzydkim się nie zakocha, co w dla niego
        niepociągającym; w końcu na pewno widziałeś pary gdzie przynajmniej jedno było
        brzydkie - ale być może dla partnera pociągające.
        :)
    • aniawroclaw1 Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 25.10.04, 15:11
      Droga, Koleżanko
      Jeżeli wierzysz w swoją inteligencję to chyba nie masz powodu do tego aby
      powątpiewać w siebie.

Wiem, że pytanie zadałaś meżczyznom jednak nie byłabym sobą gdybym się nie
      wtrąciła.
      Pozdrawiam Ciebie i wszystkich miłych Panów.
    • Gość: Realista Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 13:40
      Utrzyj mu...nosa. Wygląd to 70 proc(buzia 30%,pupa 15%+piersi 15%+nogi 10%
      =sylwetka 40% razem z buzią daje 70 proc). 30 proc to inteligencja, ciekawe
      zainteresowania, ogólnie charakter. A jest również druga strona tego medalu na
      której 100 proc zajmuje sex:)))) Kobieta która nie potrafi zaspokoić marzeń
      swojego faceta(przynajmniej po części) i jest niczym kłoda odpada w
      przedbiegach.
      • gomory Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 26.10.04, 14:51
        > Kobieta która nie potrafi zaspokoić marzeń
        > swojego faceta(przynajmniej po części) i jest niczym kłoda odpada w
        > przedbiegach.

Wiekszosc kobiet nie zaczyna znajomosci od seksu, wiec nie mozna ich odwalic w
        przedbiegach ;).
        • Gość: prion Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 19:13
          No wlasnie... I tu jest problem.
          A im gorsza w te klocki, tym dluzej lawiruje, zeby
          sie ze swoja ignorancja nie zdemaskowac.
          Idioci daja sobie nawet wmowic, ze lepiej zaczekac
          do slubu - a pozniej placz i zgrzytanie zebami.
      • Gość: 1 Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.sieci.netglob.com.pl 26.10.04, 19:35
        Nie chciało mi się czytać wszystkiego, ale dodam swoją wypowiedź, jako pani
        koło 30-tki. Możliwe, że o tym jeszcze nie pisaliście.

Uroda - fakt, liczy się niezmiernie.
        Ale nie jest to jak myslą niektórzy piękne ciałko, nie wiadomo jak doskonałe...
        A raczej umiejętnośc zaprezentowania go, i tu... jest całe pole do popisu dla
        inteligentnych kobiet :) Ufff...

Uśmiech na buźkę, ładna fryzura, makijaż pomagający urodzie, a nie odpychający,
        wysportowana sylwetka, a nie obwisłe sadełko ;) Ubiór podkreślający atuty a
        tuszujący mankamenty - nie oszukujmy się, nie ma istot o urodzie doskonałej...

Nie chce tu podawac szczegolow, bo i tak nie bedzie to interesowac facetow. Ale
        jedno jest pewne, kobieta, ktora czuje sie piekną, ma cos w oczach... w
        chodzie... lekkim, jest pewna siebie i sciaga na siebie uwage mezczyzn.
        Uroda - tak, ale ... :)
    • endereco Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? 26.10.04, 15:13
      Podobno naukowo zostało stwierdzone, że ludzie dobierają się w pary według
      atrakcyjności fizycznej. Oznacza to mniej więcej tyle, że bardzo atrakcyjni
      wiążą się z bardzo atrakcyjnymi, mniej obdarzeni przez naturę z równymi sobie.
      Badanie polegało na tym, że grupa badanych miała dopasować pod względem
      atrakcyjności przedstawionych na zdjeciach kobiety i mężczyzn. Okazało się, że
      ogromna większość "dopasowanych" była małżeństwem.
      Oznaczałoby to, że wygląd w związku jest rzeczywiście bardzo ważny.
      Jednak nie wiem, czy rzeczywiście tak jest. Często widzę pary składające się z
      różniących się urodą partnerów, choć może takie pary są nietrwałe?...
    • Gość: Yola28 Re: WYGLĄD- czy to jest najważniejsze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 20:33
      Jestem kobietą i jestem wzrokowcem i liczy się dla mnie wygląd faceta, nie musi
      wyglądać jak model , ale musi mi sie podobać (reszcie świata niekoniecznie)i
      muszę go zakceptować, nie potrafię być z kimś kto mi sie nie podoba w 100%.A do
      tego oczywiście ważna jest osobowość, charakter itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka