Dodaj do ulubionych

Dobre prezerwatywy

IP: *.mofnet.gov.pl 06.06.02, 12:29
Hej!
Moze to troche durne pytanie i malo oryginalne, a na pewno juz poruszane
wczesniej (tylko gdzie tego szukac na forum, tym bardziej, jak sie ma takiego
rzecha, jak ja), ale...
Razem z zona postanowilismy odstawic pigulki. Powodow kilka, miedzy innymi
spadek libido i suchosc w pochwie. W zwiazku z tym szukam informacji na temat
dobrych gumek. TZN. pewnych, nierwacych sie, dobrze nawilzonych, o przyjemnym
zapachu (te o przyjemnym smaku juz przetestowalismy i sa O.K.). Oczywiscie nie
myslcie sobie, ze jestem jakims tam jaskiniowcem i ze nie chodze po sklepach i
aptekach. Ale dotychczas gumki nie byly nam potrzebne, a wczesniej, zanim
pojawily sie pigulki, ograniczalismy sie do Unimilu i Durexu. Moze w
miedzyczasie technologia poszla do przodu i pojawily sie jakies rewelacje?
Czy ktos moglby mi pomoc?
Obserwuj wątek
    • Gość: ryża Re: Dobre prezerwatywy IP: 195.116.167.* 06.06.02, 13:36
      Polecam amerykańskie Life Style. Zwłaszcza białe ( delikatne, cienkie) ,
      czerwone ( z uprzyjemniaczami niewielkimi) ale dla mnie przebój to zielone-
      trochę grubsze ( specjalnie zabezpieczone), extra nawilżone.. takie "
      mięsiste" , jędrne- nie to co celafonowy durex, który w dodatku był za mały :-
      (. O Unimilu nie wspomnę. Wiem, że nie są we wszyskich aptekach,. Na pewno
      sprzedaje je Rossmann i duże suprmarkety.
    • Gość: Jarek Re: Dobre prezerwatywy IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 06.06.02, 15:55
      Jak dla mnie poki co tylko Durex Elite - supercienkie, ledwie sie je czuje.
      Wszystkie inne jakie probowalem, to byly gumowe smierdzace kalosze
      LifeStyle nie znam jeszcze...
      • Gość: Pilot Re: Dobre prezerwatywy IP: *.mofnet.gov.pl 06.06.02, 16:00
        A tu musze Cie zdziwic. Moj dobry kumpel po prostu robi sie czerwony ze zlosci,
        gdy slyszy nazwe Durex Elite. Juz kilka razy mu ten kalosz pekl i musieli sie z
        panna ratowac Postinorem. Wiesz, ja bym chyba nie mial zaufania do tych
        supercienkich, to jest chyba zrobiony tylko pod publiczke, w koncu wielu
        facetom guma strasznie przeszkadza. Mi nie, dlatego bardziej zalezy mi (i mojej
        zonie) na pewnosci.
    • Gość: duży Re: Dobre prezerwatywy IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 06.06.02, 16:17
      jeśli masz przyzwoity rozmiar to polecam Durex Comfort, inne durex`y cisną i
      przeszkadzają
      • Gość: Gucwa Re: Dobre prezerwatywy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 06.06.02, 16:29
        dokładnie durexy nigdy mi nie leżały, cisną jak cholera :)))
    • mikmik Re: Dobre prezerwatywy 07.06.02, 09:33
      Polecam Life Style - CZARNE ( są delikatne a jednocześnie mocne )
      Life Style ogólnie rzecz biorąc nie smierdzą tak bardzo lateksem a czarna
      wersja jest wg. mnie bardzo elegancka :)
      • Gość: Pilot Re: Dobre prezerwatywy IP: *.mofnet.gov.pl 07.06.02, 12:06
        Hej!
        A co powiecie na marke MAMBA? Widzialem wczoraj takie w Rossmanie, jest ich
        wiele rodzajow. Moze ktorys z nich odpowiadalby moim wymaganiom?
        • mikmik Re: Dobre prezerwatywy 07.06.02, 13:02
          Słuchaj stary, przecież nikt nie widział nie mówiąc o macaniu w pełnej krasie
          Twojego kutasa więc o co Tobie chodzi ?!?!?!
          Kup sobie i sprawdź bo zaczynasz już dziwaczyć, albo zwołaj konsorcjum, każdy
          przyjedzie ze swoimi typami ( prezerwatyw ) i bedziemy robic Tobie przymiarki.
          Podejrzewam małymi kroczkami, że o to właśnie w tej całej sprawie chodzi :)))
          • Gość: Pilot Re: Dobre prezerwatywy IP: *.mofnet.gov.pl 07.06.02, 13:26
            Ciekawa koncepcja z tymi przymiarkami...
            Ale zapewniam Cie mikmik, ze nie o to mi chodzilo. Ale rada jest dobra-trzeba
            kupic i wyprobowac. Tylko wiesz, wolabym sie uczyc na bledach innych.
            • Gość: czirs Re: Dobre prezerwatywy IP: *.chello.pl 07.06.02, 16:29
              Rossman, co to jest? i gdzie to jest? :)
              • thesims Re: Dobre prezerwatywy 07.06.02, 17:50
                Gość portalu: czirs napisał(a):

> Rossman, co to jest? i gdzie to jest? :)

kolo Smyka
    • Gość: Kasia Re: Dobre prezerwatywy IP: *.internetia.opole.pl 08.06.02, 13:33
      Macie racje te cieniutkie DUREXA pękają. Ale Extra safe DUREXA są chyba
      najlepsze. Ostatnio znacznie się poprawiły, są mięciutkie i miłe w dotyku. Mój
      facet uważa (przestałam brać pigułki z tych samych powodów co żona Pilota więc
      musiał się znowu przyzwyczić do gumeczek), że są najlepsze.
      • medmed Re: Dobre prezerwatywy 08.06.02, 15:05
        Mi tez kilka razy pekl Durex (na szczescie przy zakladaniu, bo z racji dosc
        duzego rozmiaru mam specyficzny sposob zakladania, tzn. odwijam mniej wiecej 3
        zwiniecia rozciagam i zakladam na zoledz). Od tego czasu trzymam sie od Durexow
        z daleka, nie sa warte swojej ceny.
        Bardzo lubue Unimil, nie zawiodly mnie jeszcze, dobre zdanie mam tez o Life
        Style (czarne)
        Ale najbardziej sprawdzonym sposobem jest zalozenie DWOCH kondomow. Poniewaz
        mam duzy rozmiar wiec z racji dosc silnego naciagu prezerwatywy oraz braku
        problemow ze wzwodem zupelnie mi to nie przeszkadza. Kondom przeszkadza mi w
        oralu, no ale do oralu chyba nie jest konieczny ?
        • Gość: ana Re: Dobre prezerwatywy IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 08.06.02, 21:44
          czy owe wychwalane life style są dostępne na naszym rynku?
          dzięki,pozdrawiam
          • Gość: ryża Re: Dobre prezerwatywy IP: 195.116.167.* 08.06.02, 22:00
            Jak najbardziej ale nie wszędzie.Sa w Rossmanach i niektórych aptekach.
        • Gość: Greg Re: Dobre prezerwatywy IP: 212.120.136.* 10.06.02, 08:33
          czy ktos próbował OKEIDO? ja tak, sa spoko, łątwo je włożyć. "ze względu na
          rozmiar" hihihihi(kazdy pretest jest dobry żeby sie pochwalić, co panowie?)
          kupuję prezerwatywy obszerniejsze, sa praktycznie produkowane przez każdą
          firmę, wtedy nie muszę zakładać 2 sztuk zresztą w życiu by mi to do głowy nie
          przyszło. hmm, różne są fetysze, różne są zboczenia a wszystkie przyjemne :-)
    • Gość: dziewcze Re: Dobre prezerwatywy IP: 195.145.215.* 09.06.02, 01:51
      Nam tez raz pekl Durex, nie pamietam ktory.
      Ale ogolnie rzecz biurac Durexy sa w porzadku, uzywamy tylko takich (pigulek
      nie, z powodow roznych), dla mojego pana najodpowiedniejsze, z uwagi na
      rozmiar, sa Comforty, Elite byly zdecydowanie za male.
    • Gość: Tad Re: Dobre prezerwatywy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 22:20
      Co do durexow elite zgadzam sie, ciasne, czasami wrecz bolalo, w dodatku nie
      nawijaly sie do konca, nie wiem czy cos zle robilismy ale tak bylo, byc moze po
      prostu za male ;) polecam extra safe - nigdy nie bylo problemow, co prawda nie
      sa zbyt eleganckie ale zawsze pewne, a to chodzi przeciez. dla urozmaicenia
      polecam owocowe z durexa, zwlaszcza jak sie trafi mietowa ( taka w niebieskiej
      folii ) jest po prostu super, tak twierdzi Moja Druga Polowa, warto kupic cala
      paczke za 6 zl aby uzyc tylko tej jednej. Tad
      • Gość: mesco Re: Dobre prezerwatywy IP: 139.18.19.* 11.06.02, 17:47
        tez polecam OKEIDO, sa dobre nawet do analu, nie cisna (18x4,5), i odczucie przy ruchaniu jest jeszcze bardzo
        dobre. NIgdy nie pekla mi, a uzywam tej marki od okolo 8 lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka