Dodaj do ulubionych

czy mam prawo..........?

08.09.02, 23:43
podzielcie sie ze mną opiniami....czy mam prawo czuc sie samotna w
małzenstwie trwajacym 9 lat? a moze to moje fanaberie...sama juz nie wiem..G
Obserwuj wątek
    • Gość: Gucwa Re: czy mam prawo..........? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 09.09.02, 09:44
      jeżeli 27 to Twój wiek, a jesteś 9 lat w związku.....czyli rachunek jest
      prosty wyszłaś za mąż w wieku 18 lat, a więc bardzo wcześnie i owszem masz
      prawo czuć się zmęczona....
    • nancyboy Re: czy mam prawo..........? 09.09.02, 09:46
      Jesli czujesz sie samotna, to Twoje malzenstwo juz nie istnieje.
    • ma_rek Re: czy mam prawo..........? 09.09.02, 12:50
      Sam nie byłem i nie jestem żonaty więc nie do końca wiem co napisać, tym
      bardziej, że trudno jest sądzić cokolwiek o Twoim małżeństwie z Twojej
      wypowiedzi, tzn. co leży u podstaw tej samotności. Zgodzę się z nancyboy'em, że
      chyba trudno mówić o małżeństwie jako takim, jeżeli czujesz się samotna
      (zaniedbywana?, niekochana?,...). A może po prostu była to zbyt nagła decyzja
      (jeśli ayrtmetyka Gucwy się zgadza), nie do końca przemyślana? Ale też wina nie
      musi leżeć po stronie Twojego partnera. Trudno tu cokolwiek napisać. Jeśli
      wyliczenia Gucwy się rzeczywiście zgadzają i przez 9 lat nie
      znaleźliście 'wspólnego mianownika', to... (sama pomyśl). Nie zgodzę się jednak
      z Gucwą, że masz prawo czuć się 'zmęczona'. Moim zdaniem, małzeństwo nie jest
      czasową 'przygodą', nie jest zabawą, w której zmieniasz partnera gdy ten już
      się znudzi. Znów przywołam słowa (już je gdzieś przytaczałem, ale tutaj chyba
      pasują): 'Kochać to nie znaczy patrzeć an siebie nawzajem, ale patrzeć razem w
      tym samym kierunku.' Wiem, jestem w tej kwestii konserwatystą, człwoiekiem
      staromodnym niektórzy powiedzą, ale takie są moję poglądy i nie zamierzam ich
      zmieniać. Nie musisz się ze mną zgadzać. Piszesz też o Twoich fanaberiach.
      Skoro zwróciłaś na to uwagę, to może rzeczywiście coś w tym jest. Przemyśl to
      sobie spokojnie.

Pozdrawiam,
      marek
    • chooligan Re: czy mam prawo..........? 10.09.02, 14:19
      greta27 napisała:

> podzielcie sie ze mną opiniami....czy mam prawo czuc sie samotna w
      > małzenstwie trwajacym 9 lat? a moze to moje fanaberie...sama juz nie wiem..G

Znam laskę która tak się czuła jak ty. Rozwiodła się (po 7 latach małżenśtwa).
      Teraz ma 100 razy lepiej bo znalazła lepszego gościa (tzn mnie hehehe).
      Tyle ze nie miała dzieci (teraz ma). I jest ŁONDERFUL.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka