greta27 08.09.02, 23:43 podzielcie sie ze mną opiniami....czy mam prawo czuc sie samotna w małzenstwie trwajacym 9 lat? a moze to moje fanaberie...sama juz nie wiem..G Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gucwa Re: czy mam prawo..........? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 09.09.02, 09:44 jeżeli 27 to Twój wiek, a jesteś 9 lat w związku.....czyli rachunek jest prosty wyszłaś za mąż w wieku 18 lat, a więc bardzo wcześnie i owszem masz prawo czuć się zmęczona.... Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: czy mam prawo..........? 09.09.02, 09:46 Jesli czujesz sie samotna, to Twoje malzenstwo juz nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_rek Re: czy mam prawo..........? 09.09.02, 12:50 Sam nie byłem i nie jestem żonaty więc nie do końca wiem co napisać, tym bardziej, że trudno jest sądzić cokolwiek o Twoim małżeństwie z Twojej wypowiedzi, tzn. co leży u podstaw tej samotności. Zgodzę się z nancyboy'em, że chyba trudno mówić o małżeństwie jako takim, jeżeli czujesz się samotna (zaniedbywana?, niekochana?,...). A może po prostu była to zbyt nagła decyzja (jeśli ayrtmetyka Gucwy się zgadza), nie do końca przemyślana? Ale też wina nie musi leżeć po stronie Twojego partnera. Trudno tu cokolwiek napisać. Jeśli wyliczenia Gucwy się rzeczywiście zgadzają i przez 9 lat nie znaleźliście 'wspólnego mianownika', to... (sama pomyśl). Nie zgodzę się jednak z Gucwą, że masz prawo czuć się 'zmęczona'. Moim zdaniem, małzeństwo nie jest czasową 'przygodą', nie jest zabawą, w której zmieniasz partnera gdy ten już się znudzi. Znów przywołam słowa (już je gdzieś przytaczałem, ale tutaj chyba pasują): 'Kochać to nie znaczy patrzeć an siebie nawzajem, ale patrzeć razem w tym samym kierunku.' Wiem, jestem w tej kwestii konserwatystą, człwoiekiem staromodnym niektórzy powiedzą, ale takie są moję poglądy i nie zamierzam ich zmieniać. Nie musisz się ze mną zgadzać. Piszesz też o Twoich fanaberiach. Skoro zwróciłaś na to uwagę, to może rzeczywiście coś w tym jest. Przemyśl to sobie spokojnie. Pozdrawiam, marek Odpowiedz Link Zgłoś
chooligan Re: czy mam prawo..........? 10.09.02, 14:19 greta27 napisała: > podzielcie sie ze mną opiniami....czy mam prawo czuc sie samotna w > małzenstwie trwajacym 9 lat? a moze to moje fanaberie...sama juz nie wiem..G Znam laskę która tak się czuła jak ty. Rozwiodła się (po 7 latach małżenśtwa). Teraz ma 100 razy lepiej bo znalazła lepszego gościa (tzn mnie hehehe). Tyle ze nie miała dzieci (teraz ma). I jest ŁONDERFUL. Odpowiedz Link Zgłoś