andrzej19741 29.03.06, 22:59 Ciekawa jaka jest cena biletu z NYC do W-wy :) === www.fotoik.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignatz Re: Totalny odlot 29.03.06, 23:16 Coś mocno nieaktualna bryła tego Dreamlinera. Ani już winglety nie takie, ani linia okien kabiny pilotów, ani nasada statecznika pionowego nie będzie taka gładziutka. I pytanko laika - czy M=0.85 to liczba macha obliczana dla h=0m czy może dla pułapu przelotowego? Bo jak dla mnie to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
zymzyk Re: fajny 30.03.06, 09:57 a za 10 lat bedziemy latac na poduszkowcach 30 marca 1956 148 lat Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes Za 10 lat... 30.03.06, 10:11 za 10 lat bedziemy jezdzic atomowymi lokomotywami 30 marca 1956: 148 letni kołchoźnik odznaczony Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Zanim LOT otrzyma Dreamlinera to splajtuje ;-) 29.03.06, 23:35 ta linia nie ma szans.W najlepszym wypadku kupi ja Lufthansa. Odpowiedz Link Zgłoś
blog.literacki Bzdura! 30.03.06, 02:28 LOT otrzyma pierwsze samoloty w 2008 roku. Skąd autorowi przyszła do głowy ta dekada oczekiwania? ---------------------------- blog.literacki - kod.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Bzdura! 30.03.06, 03:34 No coz, latam Chicago- Warszawa pare razy w roku i bezposredniosc polaczenia jest mila ale jezeli moge wybierac to lece z przesiadka innymi liniami niz Lotem. Obsluga poziomem odbiega od standartu swiatowego, "podstawowe" modele Boeinga sa niestety dokladnie tym- podstawowymi modelami i luksusu lepszych modeli nie oferuja. No i jedzonko... czemu zapychaja ludzi batonami Wedla??? Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Lepszy był ruski Ił-86 30.03.06, 15:33 Przynajmniej jako temat dowcipów - lepsza kiła od Iła. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Totalny odlot 30.03.06, 05:09 andrzej19741 napisał: > Ciekawa jaka jest cena biletu z NYC do W-wy :) Nic prostszego: w tej chwili funkcjonują, jak co roku, pozasezonowe obniżki cen, ale już pod koniec kwietnia, zaraz po świętach (moja matka akurat leci na tej trasie w obie strony więc wiem) bilet dwutygodniowy LOT-em kosztuje ponad $700. Z doświadczenia wiem, że bilety w jedną stronę są niewiele tańsze. Jeśli chciałbyś znać dokładne ceny i mieć porównanie, przeleć się po stronach linii: LOT, Lufthansa, KLM, FinnAir, SAS, Air France etc, etc. Łatwo porównania można również uzyskać na stronach dużych agencji turystycznych. Dostaniesz wiedy na ekran wszystkie dostępne loty i będziesz mógł w nich przebierać jak w ulęgałkach. Kiedyś LOT był najdroższą linią, ale od jakiegoś czasu inni cenowo go dogonili (szkoda, że to LOT nie zszedł cenowo w ich stronę ;)). Aha, właśnie pomyślałem, że mogłeś niezupełnie celnie zawrzeć myśl przewodnią w swym pytaniu. W takim wypadku chodziłoby Ci o ceny biletów z Nowego Jorku do Warszawy, ale "przy użyciu" opisywanego w artykule samolotu. W takim wypadku odpowiedź jest krótka: skoro w artykule piszą, że produkcja seryjna nie została jeszcze rozpoczęta, a już jest około 300 zamówień, to znaczy po prostu, że NIE ISTNIEJĄ ceny biletów z Nowego Jorku do Warszawy "przy użyciu" opisywanego w artykule modelu Boeinga, a jak zacznie się produkcja seryjna to przy odrobinie szczęścia za kilka lat będzie można (lecąc oczywiście z przesiadką, nie LOTem ;)) na taki właśnie aeroplan natrafić. Wtedy ceny biletów z Nowego Jorku do Warszawy "przy użyciu" opisywanego w artykule Dreamliner'a będą istniały. Wtedy będą znane. Wtedy będę mógł udzielić wyczerpującej odpowiedzi na tę wersję pytania. Tą radosną myślą kończąc mój wywód pozostaję w nadziei, że udzieliłem wyczerpującej logicznie odpowiedzi. AHOJ Odpowiedz Link Zgłoś
johnnie_rep Re: Totalny odlot 30.03.06, 10:31 do NY a dokladnie do Newark w NJ (tam gdzie lata nieLOT) dolecisz z paryza za 400ojro bez promocji (w dwie strony) linia AIR INDIA hinduskie zarcie ladne stewardessy i filmy z bollywood w trakcie lotu do paryza mozna sie dostac za grosze no chyba ze komus sie niechce kombinowac pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Totalny odlot 30.03.06, 08:29 zdjęcie nr. 2 - noż to jest prawie jak star trek :D Odpowiedz Link Zgłoś
ulubienieclosu Ciekłokrystaliczne monitory...?? 30.03.06, 10:38 Autor chyba wogóle miał kiepski dzień, bo pomylka 10 lat nie jest w tym tekscie jedyna. Cieklokrystaliczne monitory pochodzą z epoki która odeszła do lamusa. Sa to czasy PRL-U. Ale autor, Pan Waldemar Czerniszewski, sądząc po tytule gazety w której publikuje jest mocna z tą epoką powiązany. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
fuutott Re: Ciekłokrystaliczne monitory...?? 30.03.06, 13:02 Cos ty z tymi cieklorkystalicznymi wyswietlaczami(Liquid Cristal Display) troche przesadziles. I z tego co sie orientuje wykorzystanie ich w kokpicie jest jeszcze nowinka. Chociarz w swiecie pc to juz standard powoli. OLEDY byly by lepsze w obu przypadkach, ale to narazie piesn przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
carlo6 Litości!!! 30.03.06, 12:26 "Amerykanie z dumą prezentują swoje dziecko - Dreamlinera." Są jakieś standardy pisania textów kwalifikujące je do emisji lub publikacji/ Czy Gw nie stać już na zawodowych reporterów???? Odpowiedz Link Zgłoś
carlo6 nie prawda.... 30.03.06, 12:31 "kabiny pasażerskich odrzutowców przypominały wyłożoną szarawym plastikiem rurę metra."... już 727-200 - prod lata 70-te był luksusowo urządzony Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Re: Totalny odlot 30.03.06, 14:31 Podstawowy blad w tym artykule to pisanie: "jest", "posiada", etc. Tymczasem Dreamliner to wciaz jeszcze plan. Ten samolot jeszcze nigdy nie wzbil sie w powietrze! Odpowiedz Link Zgłoś
sievert kolejny kwiatek...predkosc w Machach wyrazana 30.03.06, 15:04 to sie zdarza nawet w gazetach pretendujacych do miana lotnicznych... jak stosunek dwoch predkosci , wielkosc niemianowana moze byc tak uzywana jako co ?? jednostka ?? czy co ?? kompletna bzdura za ktora w mojej szkole sie obrywalo... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupacka Czepiam sie 30.03.06, 16:02 " Hamulce z włókna węglowego sterowane są elektronicznie, co pozwoliło wyeliminować narażony na wyciek płynu i inne usterki ciężki układ hydrauliczny" To czy są sterowane elektronicznie ma się nijak do tego czy są hydrauliczne. Elektroniczne to jest tylko sterowanie, tak jak np. w samochodzie z zaawansowaną kontrolą trakcji. A czy siłownik który zaciska szczęki na tarczy (albo w jakikolwiek inny sposób powoduje hamowanie)jest hydrauliczny czy elektromagnetyczny czy jakiś inny, to zupełnie inna sprawa. "A nad głowami pasażerów... sztuczne niebo - symulacja stworzona dzięki systemowi fotodiod (LED)" Fotodioda to co innego niż LED. Fotodioda nie świeci. Odpowiedz Link Zgłoś
ktopyta przezroczysta podloga 30.03.06, 18:29 jak zrobia przezroczysta podloge to bedzie odlot ale wtedy latanie tylko na czczo Odpowiedz Link Zgłoś