Gość: supersonic electro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 12:55 Łoł to pokazuje jak nasza kultura jest bidna w porównaniu do Chinczyków . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: słowianin Re: Koleją na Dach Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 14:35 Pan Mądrala ma pretensje, że nie posługuje się językiem kraju, w którym jest gościem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Koleją na Dach Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 14:53 co ty bełkoczesz nieporadnym językiem, super... cośtam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: któś Re: Koleją na Dach Świata IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.08, 15:31 Przesadzasz, Słowianinie. Nie zauważyłem pretensji. Po prostu stwierdzenie faktu, że na prowincji w Chinach trudno spotkać ludzi znających angielski - i tyle. Nawiasem mówiąc - ciekawe, jak byłoby z tym na naszej, polskiej prowincji. Intuicja podpowiada mi, że nienajlepiej, choc może nie aż tak, jak w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Koleją na Dach Świata IP: *.ny325.east.verizon.net 25.10.08, 15:37 tylko ze to jest z marca 2007. tyle czasu zajelo uklepanie tej historyjki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robocik Re: Koleją na Dach Świata IP: *.as.kn.pl 25.10.08, 15:58 "tylko ze to jest z marca 2007. tyle czasu zajelo uklepanie tej historyjki?" gdybys czytal logo (to taka gazeta) to bys ten artykul mogl przeczytac duzo wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Koleją na Dach Świata IP: *.aster.pl 25.10.08, 16:32 Zdjecia Dalajlamy na widoku w tybetanskim klasztorze w Chinach? Jakos nie wierze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinkaprawie Re: Koleją na Dach Świata IP: *.chello.pl 25.10.08, 16:58 i dobrze ze go okradli- czuc w opowiadaniu pogarde- "spośród 36 identycznych kasjerów znaleźć tego jednego, który duka trochę po angielsku", - dla chinczykow to polacy wygladaja identycznie))))"Mnich koniecznie chce mnie poczęstować czymś paskudnym, zalegającym na stole, ale nie mam ochoty się rozchorować," - jak mozna twierdzic, ze cos jest paskudnego nawet nie probujac? dla mnie bigos paskudnie wyglada))) Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Re: Koleją na Dach Świata 25.10.08, 17:04 Tybetańczycy wybudowaliby psu budkę i sanki, Chiny to potęga świata nie osiągalna przez inne narody ( nigdy). To cud techniki, kultury i turystyki. Tybetańczycy to mnichowiie których miejsce jest w klasztorach, kto ich będzie później utrzymywał - biedota Tybetańska. Niech cieszą się, że mają pracę i przyglądają się cudom techniki. Pan Tusk to już zrozumiał !!!!!!!!!!!!! Aż żal że dopiero teraz po igrzyskach - to był ósmy cud świata, nie do powtórzenia !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Koleją na Dach Świata IP: *.01a.radom.pilicka.pl 25.10.08, 17:06 o bozesz ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
zemka Re: Koleją na Dach Świata 25.10.08, 18:48 antoni zachwyca sie chinami Dla mnie natomiast igrzyska byly dowodem ze rzad jest tak jak byl totalitarny i stolica na pokaz a co najgorsze ze za duzo ludzi zuzyta ziemia Dla mnie to przyszlosc swiata jesli sie nieobudzimy i zmienimy podejscie do zycia nie mowiac otym ze chiny mysla o Tybecie mozna porownac do Rosji o Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seantrav.com Re: Koleją na Dach Świata IP: 193.35.132.* 25.10.08, 18:53 bardzo fajnie napisane, chyba czas przejechac sie na dach swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jantek3 Re: Koleją na Dach Świata IP: *.mielec254.tnp.pl 25.10.08, 20:15 Chiny to potęga kulturalna i gospodarcza to 5000 lat historii nie dogonimy ich nigdy Zadaliśmy sie z amerykanami ich głupotą i razem z nimi pójdziemy na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Koleją na Dach Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 20:29 Chiny to wciąż dziadowski kraj fałszu, biedy i obłudy. Setki milionów ludzi produkujących masę towarów dla lepszych lub gorszych firm z USA i Europy za pieniądze za które Polak nawet nie przyniósłby kumplowi piwa z lodówki. Jeśli to tak ma wyglądać najpotężniejszy kraj na Ziemi, to będę pierwszym który osiedli się na księżycu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjut Re: Koleją na Dach Świata IP: *.cnow.pl 25.10.08, 20:47 polska to troche taki tybet. panstwem rzadzi kler a technologia jak za faraonow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Koleją na Dach Świata IP: 217.202.33.* 25.10.08, 21:16 Jakiś przerośnięty bufon pisał ten artykuł,brak obiektywizmu i szacunku dla innych kultur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Koleją na Dach Świata IP: *.watf.cable.ntl.com 25.10.08, 21:37 chcialabym aby autor podzielil sie ze mna informacja, jak zrobic aby zdjecia nocne zrobione alfa 100 nie byly rozmazane. Ja probuje i nic z tego nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cunt Re: Koleją na Dach Świata IP: *.e-wro.net.pl 25.10.08, 21:37 chiny to zło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Koleją na Dach Świata IP: *.lv.lv.cox.net 25.10.08, 21:39 ludzie, zamiast docenic ze mozecie czegos ciekawego sie dowiedziec o swiecie,to wy szukacie dziury w calym. szkoda wysilku dla takich odbiorcow. ja ze swojej strony dziekuje autorowi za ciekawa relacje, sama sie napewno tam nie wybiore . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marter Re: Koleją na Dach Świata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.08, 21:40 tym, którzy uważają że Polacy nigdy nie dorównają Chińczykom, chciałbym przypomnieć, że Chińczycy mogą się chwalić wybudowaniem najwyżej położonej linii kolejowej od raptem 3 lat. Wcześniej myśmy to robili przez lat 132. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Koleją na Dach Świata IP: *.merinet.pl 25.10.08, 21:41 no coz, koncowka pokazuje o co chodzi w tym artykule. Reklama. To, ze jest inne prawdziwie wyspecjalizowane w Chinach i Tybecie biuro podrozy, ktore od dwoch lat robi program z koleja qinghajsko-tybetanska cisza. A zdjecie dworca w Pekinie jest zdjeciem dworca Pekin, podczas gdy odjazdy do Lhasy odbywaja sie z dworca Pekin Zachod (najwiekszego dworca kolejowego Azji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Koleją na Dach Świata IP: *.mecom.cz 25.10.08, 21:41 oj ty biedaku! byles ty kiedys w azji? oni zyja na turystach i specjalnie w tym celu zawyzaja ceny wszystkiego, wiec normalnym jest targowac sie o wszystko ,a zwlaszcza o ceny noclegow. wierz mi ze czesto nie dalbys nawet zlotowki za taki pokoj. a komunizm w azji tez moglbys lepiej poznac, bo to cos znacznie innego niz to czego doswiadczyla Europa. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Koleją na Dach Świata 25.10.08, 22:52 Wszystko OK, tylko glupi wtret autora o "chinskiej manii wielkosci". Oni nie maja zadnej manii, oni sa po prostu wielcy. A szaraczkowie polscy juz nawet nie Chiny, ale Koree Pld. prosza o pomoc w budowie elektrowni atomowych.. Proponuje wiecej przepychanek o stolek na konferencjach EU, to napewno polskiej ekonomii pomoze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goopee Re: Koleją na Dach Świata IP: 79.97.29.* 25.10.08, 23:12 Uczcie się chińskiego, matoły inaczej wasz czas jest bliski.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary_futerko Re: Koleją na Dach Świata IP: 89.127.170.* 25.10.08, 23:13 Heh, fotki albo niedoswietlone i potem rozjasniane (stad szum i kasza), albo totalny przepal jak z lampa. do tego kolory tak podkrecone jak w malpce 3 lata temu. ech, a bylo skorzystac z okazji i kupic porzadny sprzet a nie jakiegos sonolota Odpowiedz Link Zgłoś