Dodaj do ulubionych

Forum intelektualistów

10.05.06, 16:07
Mam wrażenie,że chyba wszyscy tu mają wykształcenie wyższe,lub do niego dążą.
W kazdym razie poziom stanowczo wyższy niż na innych forach (bez obrazy ale
np. kieleckim,radomskim.Choś tam przychodzą równiez ludzie komentujący
artykuły z wyborczej)
Obserwuj wątek
    • dizzy81 Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 16:29
      Aż mi się ciepło na serduchu zrobiło! 24 maja mam egzamin inżynierski! Obrona , hmmm, raczej koło października:)
      • brazilion Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 16:32
        Trzymamy kciuki !
        • pathos_phobos Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 16:37
          czym sie :D
          • pathos_phobos Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 16:37
            albo nie po krakowsku tylko po ostrowiecki czszym sie
            • brazilion Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 16:42
              A jak by bylo po lubelsku ?
              • pathos_phobos Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 16:51
                trzym sie
                • brazylion3 Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 16:59
                  Trafna uwaga, nie to żebym siebie wielbił, bo niektórzy mi to zarzucają, ale na innych forach rzeczywiście sieczka jest ładna, chamstwo, ignorancja:)na forum Lublińca też jest w porządku!
    • brazilion Po prostu, 10.05.06, 17:39
      czy to sie komus podobam czy nie - MY TU TAK WLASNIE MAMY !!!
      • pathos_phobos Re: Po prostu, 10.05.06, 17:40
        I dobrze, i inaczej nie trzeba.
      • brazilion Re: Po prostu, 10.05.06, 17:42
        Mialo byc "podoba", ale urodzinowo mi sie wypsnelo...
        • bmwariat Re: Po prostu, 10.05.06, 17:49
          dziś jestem wypalony intelektualnie, psychicznie itp, itd.. siedze 13 godzine w
          pracy, przed kompem...wczoraj też 13 godzin...a wszystko po to by w piątek
          wyjść wcześniej i jechać wcześniej do Ostrowca:)i takie poświęcenie trwa już
          ponad 2 lata:)
          • brazilion Re: Po prostu, 10.05.06, 17:54
            Ale pomysl sobie, KTO czeka na Ciebie w Ostrowcu. I priorytety masz juz
            ustawione ! :)
            • bmwariat Re: Po prostu, 10.05.06, 17:55
              właśnie wiem :))))))))))))))))))) warto jest się poświęcać:))
    • wichajsterr Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 17:53
      > W kazdym razie poziom stanowczo wyższy niż na innych forach (bez obrazy ale
      > np. kieleckim,radomskim.Choś tam przychodzą równiez ludzie komentujący
      > artykuły z wyborczej)

Poziom wysoki ale moim zdaniem z 2 powodów.
      Po 1 Wasze forum jest jak „rodzina” każdy się zna osobiście i spotyka
      poza „cyberświatem”.
      Co do w/w forów jest trochę inaczej, tam w większości ludzie są
      anonimowi, poza tym przelewa się o wiele więcej użytkowników niż u Was.
      Po 2 Na „tamtych” forach nie ma konieczności logowania się, co wielokrotnie
      przyciągnęło trolli i osoby co wypowiedziały się kilka razy w sposób nie
      kulturalny, wulgarny i zmyły się w siną dal.
      Pozdrawiam Forum Ostrowiec.
      • pathos_phobos Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 17:55
        Nie każdy-ja osobiście nie poznałem jeszcze nikogo.
      • brazilion Do Wichajsterr 10.05.06, 17:56
        Czy ja wiem, Wichajsterr, ja osobiscie nie znam tu absolutnie NIKOGO.
        • bmwariat Re: Do Wichajsterr 10.05.06, 17:57
          ja znam tylko michala13w osobiście.
          • dizzy81 Re: Do Wichajsterr 10.05.06, 17:58
            No ja B3 znam osobiście!Reszte też znam, ale jakoś inaczej!:)
      • w.kielanowska Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 17:59
        1.obalona-niestety nikogo osobiście nieznam..
        2.Czy fakycznie nie trzeba się logować?,chyba że się jest gościem...
        • pathos_phobos Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 18:03
          nie trzeba,jeśli tylko komentujesz artykuł wyborczej.
    • aisablri Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 22:23
      Czy my się znamy osobiście??? Możliwe, że czasem się mijamy gdzieś, nie wiedząc
      o tym. Ja znam osobiście Gosię już dobrych parę lat i Michała. A poziom forum
      jest super, hehe- ja mam na razie tylko średnie wykształcenie;) Ale to przecież
      nie od tego zależy..
    • kszo.pany Re: Forum intelektualistów 10.05.06, 23:52
      Hello!!!!!!!!!!

mgr kszo.pany:)
    • dinowar Poziom dyskusji, to nie sprawa wykształcenia 11.05.06, 09:41
      Wystarczy spojrzeć, jak dyskutują tzw. politycy, a są wśród nich profesorowie,
      doktorzy czy też "zwykli" magistrowie. A jak jest - każdy wodzi. Poziom
      dyskusji kształtuje wiedza, kultura bycia, doświadczenie rozmówców i poruszane
      problemy. A z drugiej strony, jakie jest to dzisiejsze wykształcenie? Byle
      jakie niestety, choć magistrów przybywa, a i tak jesteśmy w ogonku Europy.
      Życzę Naszym Forumowiczom jak najwyższego poziomu dyskusji i przede wszystkim
      możliwości oddziaływania na otaczającą nas rzeczywistość.
      • chuchalscy Re: Poziom dyskusji, to nie sprawa wykształcenia 11.05.06, 10:34
        Ale wykształcenie może się przydać do dyskusji, prawda dinowar? Już kiedyś
        pisałem, że takiego poziomu kultury chociażby, długo by szukać na forumach czy
        jak to się tam mówi i odmienia. Ale skoro tacy jesteśmy wykształceni, to jakiś
        forumowicz mnie poprawi myślę.
        • aisablri Re: Poziom dyskusji, to nie sprawa wykształcenia 11.05.06, 10:35
          na forach;)
          • dizzy81 Re: Poziom dyskusji, to nie sprawa wykształcenia 11.05.06, 10:44
            Forach, forumach, niewazne! Weźmy sie skrzyknijmy i jakąs inicjatywę obywatelską zróbmy!
            • chuchalscy Re: Poziom dyskusji, to nie sprawa wykształcenia 11.05.06, 10:49
              proponuj dizzy81
              • dizzy81 Re: Poziom dyskusji, to nie sprawa wykształcenia 11.05.06, 10:55
                No ja mogę sie podpisać, a od proponowania to tu mamy większe głowy! A tak powaznie to mam dość siedzienia i klepania tylko na forum! Tzreba w końcu coś zrobić! Może zacznijmy od samolotu na Pułankach! Nie wiem do kogo oon nalzęy, ale uważam, że należy go odmalować, położyć wokół kostke, ładnie podświetlić (takie światła zrobić w kostce)! Tylko teraz niech ktoś napisze taka petycje ładną i podpiszemy się wszyscy i wyslemy do kogo tzreba!:)
                • pathos_phobos Re: Poziom dyskusji, to nie sprawa wykształcenia 11.05.06, 12:05
                  Dizzy,przecież już ogłosiłem i tylko kszo pany odpowiedział :-( Już działamy w
                  sprawie ulicy ks.Popiela.Na razie ustalamy front działania u źródeł.
                  • dizzy81 Re: Poziom dyskusji, to nie sprawa wykształcenia 11.05.06, 12:06
                    Przepraszam, zwracam honor, umkło mi podczas pisania tego posta, mimo wszytko dalej uważam, że należy zewrzeć siły! I działać!
                    • dizzy81 Re: Poziom dyskusji, to nie sprawa wykształcenia 11.05.06, 12:07
                      Tylko że jeśli o mnie chodzi to ktoś mi musi pokazać drogę!
      • pathos_phobos Nie tylko ale nie przeszkadza 11.05.06, 12:11
        Poza tym ja bym odwrócił-to ta stara prlowska inteligencja oderwana od krów i
        pługa, wykształcona na prędce a nie nauczona kultury i obycia wytycza poziom
        obecnej polityki,dopiero my zaczynamy równac w górę. Przecież hitlerowcy i
        sowieci robili wszystko,aby polska inteligencję zniszczyc,nie mówiąc już,że
        sporą jej część stanowili Żydzi.
        • brazilion Re: Nie tylko ale nie przeszkadza 11.05.06, 18:03
          No dobrze, ale czy taki Zyd, ale polski patriota (bo przeciez obywatel Polski /
          Polak), od razu musi byc czyms gorszym ?
          • pathos_phobos Re: Nie tylko ale nie przeszkadza 11.05.06, 19:41
            Chyba źle mnie zrozumiałeś.Chodziło mi,że polska inteligencja albo została
            rozstrzelana przez niemców w egzekucjach albo zginęła w oswięcimu i innych
            (pochodzenia zydowskiego najczęściej), albo została rozstrzelana przez rosjak w
            katyniu,albo po wojnie została wywieziona na wschód czy zmuszona do emigracji
            do izraela.
            Moze się niezbyt jasno wyraziłem.ja generalnie jestem osoba bardzo tolerancyjną
            i nie oceniam ludzi po pochodzeniu.
            • brazylion3 Re: Nie tylko ale nie przeszkadza 11.05.06, 19:47
              Inteligencja! Może nie przystawiajmy dzisiekszej inteligencji, do tej co była przed wojną!Bo myslę,że to byłoby dzisiaj z olbrzymią szkodą dla niektórych grup,osób!
              • pathos_phobos Re: Nie tylko ale nie przeszkadza 11.05.06, 19:51
                czemu nie?Ja lubuję się w demaskowaniu słomy w butach "elit"
                • brazylion3 Re: Nie tylko ale nie przeszkadza 11.05.06, 19:55
                  Były inne czasy, ale zależności są te same. Wtedy ludzmi kierowały jakieś wartości.Były granice, których przekroczyć nie możnabyło. Tamta inteligencja miała mocne wsparcie pierwiastka patriotycznego. Wychowanie było najważniejsze.
                  Ale też była hipokryzja i zakłamanie, może w mniejszym stopniu
                  • pathos_phobos Re: Nie tylko ale nie przeszkadza 11.05.06, 19:59
                    Ale nie byli zepsuci komunizmem.
                    • brazylion3 Re: Nie tylko ale nie przeszkadza 11.05.06, 20:03
                      Ja myslę,że spuścizna porozbiorowa była jednak silniejszym destrultorem niż socjalismus
                      • pathos_phobos Re: Nie tylko ale nie przeszkadza 11.05.06, 20:09
                        Jednak rozbiory nie zniszczyły pewnej ciągłości, tradycji inteligenckiej, klasy
                        społecznej jako całości.Po wojnie mamy kompletne zerwanie z
                        przeszłością,całkowitą wymianę personalną.
                        • brazylion3 Re: Nie tylko ale nie przeszkadza 11.05.06, 20:43
                          Siłą mądrości narodu jest tkanka społeczna. Tkanka podczas okresu porozbiorowego była niesamowicie zniszczona. Ale jednak się odtwarzała. Pokolenia na pokoleniu wzmacniało to nastepne, aż doszło do pokolenia , ktore odzyskało niepodległość. Okupacja była bardzo krwawa i z intelygentami rozprawiła się surowo.Okres domnacji partii komunistycznej cechował się unicestwianiem tego co pod prąd ideologi szło. Słuzył temu aparat bezpieczenistwa, cenzura, sojusz chłopsko - robotniczy. Wtedy się nie opłaciło byc inteligentem. zmiany zaczęły się na poczatku lat 9O. Przestrzeń pustki po inteligencji nie wypełni szybko i byle jaka jakość kształcenia!
                          • w.kielanowska Re: Pustka jest duża.... 11.05.06, 21:57
                            ... jak widziałam dzisiaj co robili kibice na meczach to ręce opadają,ale tam to
                            chyba nie wypada się inteligencji doszukiwać....
                            • aisablri Re: Pustka jest duża.... 11.05.06, 22:02
                              dlaczego? ja np w sobotę byłam, a gdybym mogła to i wczoraj... nie wolno
                              uogólniać
                              • w.kielanowska Re: Pustka jest duża.... 11.05.06, 22:09
                                wiem ,wiem,ale dzisiejsze sceny mną "telepnęły"
                                • aisablri Re: Pustka jest duża.... 11.05.06, 22:11
                                  :) ale to jest zabawne, znowu dziś ktoś się dziwił, że cokolwiek wiem na temat
                                  sportu, piłki...:))
            • brazilion Zydzi... 12.05.06, 16:04
              ...chyba nie zrozumialem Cie zle, ale to akurat temat, na ktory reaguje dosc
              alergicznie. I czasem zbyt nerwowo. Ale tez nie zawsze musze byc wylacznie po
              jednej stronie, to zalezy od argumentow uzywanych przez rozmowce. No coz, nie
              widze, po prostu, polskiej kultury bez Lesmiana, Tuwima, Slonimskiego, Hlaski,
              a bardziej wspolczesnie - bez Holland, Polanskiego (polskiej ?), Szymborskiej,
              czy Kieslowskiego...
              • pathos_phobos Re: Zydzi... 12.05.06, 23:44
                ja tez nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka