Dodaj do ulubionych

PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!!

10.10.06, 14:11
Muszę się z wami podzielić moją przygoda weekendową!
Kupiłem w czwartek bilet na piatkowy autobus 16.30 do Ostrowca.Autobus został
odwołany w piątek o 12,choć na dworcu czekało na niego ok 40 osób,z tego
przynajmniej połowa miała bilety z kasy.Ledwo udało mi się oddać bilet i
zdążyć na autobus do Opatowa.I tu kolejna niespodzianka-za 117 km pks
Ostrowiec życzy sobie 20 plnów,za 118 km pks staszów 15,90.Czyli się da...
Nie zniechęcony przez naszego przewoźnika poszedłem zaopastrzyć się w bilet
na niedzielę,ale okazuje się,że kasy są czynne tylko do 16,a w niedzielę po 7
rano biletów do Lublina już nie było,jak tez nie przewidywano żadnego
bisa,choć sporo osób się dopytywało.Tak to przedsiębiorca dba o klienta.
Obserwuj wątek
    • brazylion3 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 10.10.06, 16:58
      To może że jest monopolistą, troszeczkę powoduje, ze co nieco się zaniedbuje. Jest w tej firmie trochę myślenia marketingowego, ale jeszcze więcej wad, przede wszystkim wyzysk kierowców!Prawda jest tez taka ,że jest też sporo nawyków pozostałych po minionym systemie:)
      • banan9991 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 10.10.06, 17:05
        no wlasnie monopol
        ale podobno pks jest zwolniony od podatku od nieruchomosci z pensjami cos
        trzeba zrobic dla tych ludzi cos prezes powinien wymyslic ja bym mial pare
        pomyslow
        • brazylion3 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 10.10.06, 17:39
          jakie:)? Banan to idz pogadaj z Prezesem:) on bardzo lubi marketing:) i w ogóle gadać:)
          • banan9991 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 10.10.06, 20:44
            mozna zainicjowac wiele z miastem jest sporo terenu to jedena z propozycji
            wynajmy moze mieszkania pracownicze
            • zielonooka_gusia Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 11.10.06, 19:08
              no fakt. jak sie ostrowiecki autobus zepsuje, to ciezko sie dostac do naszego miasta czymkolwiek innym :]
    • michal13w Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 11.10.06, 19:25
      Ja jestem tylko ciekaw czy ktoś z Was próbował kiedyś w piątek w godzinach 17-22
      wyjechać z Kielc ? Jeśli tak, to wie o czym mówię, jeśli nie, to niech się
      cieszy błogą nieświadomością i wierzy, że PKS Ostrowiec nie jest be.
    • janpierdzacy Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 11.10.06, 19:38
      Kupta se ludzie po miotle. Z pierdzącym pozdrowieniem.
      JAN PIERDZĄCY
    • aisablri Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 11.10.06, 22:02
      tak... najlepsze, że nikogo nie obchodzi los takiego pasażera. ostatnio z usług
      PKS nie korzystam i jestem szczęśliwa.
      • brazylion3 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 00:13
        Wszystkim ludziom się nie dogodzi, trzeba wspierać PKS, bo to firma lokalna i trochę pracowników zatrudnia:)
        • dizzy81 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 12:33
          Odwołanie kursów zdarza się nie tylko u nas!
          • brazylion3 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 13:28
            o dizz81 widze do krakowa dotarł...:):):) pozdrów ode mnie stołeczne królewskie
            miasto:)
            • dizzy81 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 14:18
              Krótka Kapena, nie miałem się jak na kanapie rozłożyć bo spadalem!
              • brazylion3 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 14:36
                i jak ją oceniasz:) za mały ten autobusik, i to dziwne wejście, wystrój wnętrza
                chyba dobry, a komort jazdy jak ci się widzi":):) :) Pozdrów Thomasa &
                Barbarę...a jakbyś się widział z prezesem to ucałuj go ode mnie...:):)
                • buksy Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 14:54
                  W kapenie dwóch normalnych facetów nie może kolo siebie siedzieć :))), bo : nie mogą nóg wyciągnąć i barami sie ocierają !To autko nadaje się co najwyżej na 1 godzinne wyjazdy.
                  • aisablri Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 14:59
                    jestem mała, więc zwykle się mieszczę, ale ta Kapena jest faktycznie cholernie
                    niewygodna, do tego wieje przez dziurę w drzwiach...
                    • dizzy81 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 15:16
                      Nie wieje, ale ogólnie fajny autobus ale do Bałtowa (Teraz Opanujemy Samorząd)! Siedzenia zbyt sztywne i małe!No ale jak jedzie 13 osób to trudno wymagac Volvo
                      • brazylion3 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 15:29
                        Ochchhh Mann!!!!Jak to mowią Niemcy. Dizzy81 cały czas jakieś aluzje widże do
                        mnie kierujesz. Najlepiej stworzyć i utrzymywać państewko pod wodzą jednego
                        pana i wystawić w nim szyld: KTO NIE JEST Z NAMI JEST PRZECIWKO NAM! Ja cię do
                        nieczego nie namawiam ,ani nic ci nie sugeruję...:):):)
                        • dizzy81 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 17:17
                          Już przesiąkłes! A myslalem ze zachowasz swoją tozsamosc:)

Volvo dla 13 osób? Jestem na tak, ale popatrzmy na to ze względów ekonomicznych!
                          • brazylion3 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 17:40
                            nie przesiąknąłem:) dizzy81 ty wariacie:) po prostu zaufałem:) zobaczymy co z tego wyjdzie...:):)
                            • dizzy81 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 17:45
                              No to spoko! Ty natomiast wiesz ze jestem twardy i lubie 32 letnie blondynki:)
                              • michal13w Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 17:53
                                A ja bym wolał żebyście otwarcie wymieniali argumenty, to może bym coś z tego
                                wyniósł;-)
                                • dizzy81 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 18:01
                                  Piękna furteczka między zębami:)
                                  • michal13w Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 18:02
                                    Nie przeczę, ale czy to aby wystarczy?:D
                              • brazylion3 Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 18:41
                                słynne szwedki...chłopie powaliłaby cię:):) na ziemię jednym ciosem:) Co ty chcesz od 30 stek. Są fajne:):):)
                      • buksy Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 15:39
                        a dlaczego niby nie volvo dla 13 osób ?
        • pathos_phobos Re: PKS Ostrowiec-totalne DZIADOSTWO!!! 12.10.06, 15:50
          Ja będę wspierać pks jeśli bedzie firmą godną zaufania i przzyjazną klientowi,a
          nie dlatego,że ostrowiecką
          • w.kielanowska Re: PKS Ostrowiec 04.01.07, 19:23
            Może nie totalne to dziadostwo....W ostatniej Angorze jest przedruk z Samego
            Życia na temat jazdy nocą przez Polskę i m.in o ostrowieckiej linii
            Poznań-Przemyśl-elegancki biały mercedes zwraca uwagę,frekwencja 10 osób,trasa
            kreta,ale jazda komfortowa....Buźka mi się ucieszyła.....
            • kszo.pany Re: PKS Ostrowiec 04.01.07, 19:31
              To obecnie największy przewoźnik w Świetokrzyskiem.
              • brazilion Re: PKS Ostrowiec 04.01.07, 19:35
                Niestety, nie mam obecnie opinii. Ostatni raz korzystalem z ich uslug jakies
                moze 8-10 lat temu. Kiedys, gdy bardzo czesto jezdzilem na trasie Ostrowiec-
                Krakow, zdecydowanie nie bylo tak zle. Tysiackroc wolalem PKS od PKP.
                • gedaro1 Re: PKS Ostrowiec 04.01.07, 20:24
                  Jest rok 1993 trasa Kraków-Ostrowiec Św na stanowisko podjeżdża PKS z wybitą przednią szybą. Pytam kierowcy czy to żart, ale szybko się okazało, że nie. Był to chyba Maj było ciepło i jakimś cudem dojechaliśmy. Dzisiaj chyba by to nie przeszło.
    • ania7718 Re: PKS Ostrowiec 04.01.07, 20:41
      Teraz zdecydowanie PKS ostrowiecki ma lepsze połączenia z całym krajem niż PKP.
      Ja na jakość usług naszego PKS nie mogę narzekać, wydaje mi się, że nie jest
      źle. Każdy ma inne zdanie.
    • basia.z Re: PKS Warszawa - to dopiero dno !!! 04.01.07, 22:13
      PKS Warszawa - to jest dopiero dziadostwo! Stare zdezelowane śmierdzace
      autobusy na trasach tzw. "pośpiesznych", i nie tylko w kierunku Ostrowca,
      ale innych (sprawdzane osobiście niestety). Szczerze odradzam. Ostatnio
      jechałam takim, czułam się, jakbym się przeniosła w czasie do Meksyku lat 50-
      tych (proporczyki, nalepki, dziwnie zachowujący się kierowca, rozpadający się
      autobus). I to wszystko drożej niż inne firmy. PKS Ostrowiec, nie mówiąc już o
      Stalowej Woli to luksus (jeżeli chodzi o trasy dalekobieżne, innych nie
      testowałam).
      • kszo.pany Re: PKS Warszawa - to dopiero dno !!! 04.01.07, 22:21
        Odradzam PKS Skarżysko (upadnie jeszcze w tym roku) i PKS Kielce. Stalowa Wola
        jest OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka