ewam_1977 20.03.07, 14:06 takiego to jeszcze tu nie ma więc ..zaczynam od zapachu, który mnie ostatnio mnie zauroczył, trafne określenie EMOTION Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewam_1977 Pierr Cardin Emotion ! 20.03.07, 14:14 Nuta serca w tym zapachu to lilia wodna, płatki jaśminu, orchidea, magnolia ( pozostałe to lekko wyczuwalne: mandarynka, czarna pożeczka oraz wyczuwalna paczula i piżmo. Zapach wprost wnika przez skórę i zarazem delikatnością tych woni wyraża nasze emocje uczucia........ Jest pełen dynamizmu i energii . Narazie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Pierre Cardin Emotion ! 20.03.07, 14:23 Chwała Bogu, że w perfumach tych czuć jednak porzeczkę, a nie pożyczkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Pierre Cardin Emotion ! 23.03.07, 09:18 brazilion napisał: > Chwała Bogu, że w perfumach tych czuć jednak porzeczkę, a nie pożyczkę ;) wole czuć porzeczkę jednak :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wojtek_68 Fendi i Rochas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:53 jak dla mnie to męski nr 1 FENDI a dla kobiet Rochas. Te marki kupuję w ciemno. Inne raczej wącham. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Chanel - Allure Sensuelle 20.03.07, 15:03 Zapach ten to jak bajka pachnąca nocą . Zapach bardzo delikatny niby wyrażający proste nutą tajemniczości. Zapach orientalny wyczuawalne kadzidło, wanilia, pieprz i piżmo przeplatające się z zapachem bergamotki, mandarynka, róży . Nie da się opisać trzeba go poczuć Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Chanel - Allure Sensuelle 20.03.07, 15:06 jak już pisałem to Hugo Boss niebieski , Davidoff i Adidas Dynamic:) i Cool Green:D Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Wątek zapachowy 20.03.07, 15:06 Nie mam nr 1,ale mam no co dzień i na większe wyjścia.... Cerruti 1881 Pour Femme Calvin Klein-Etrnity,Obsession Chanel-Allure Women Laura Biagotti-Roma Lancome-Poeme,Miracle Elizabeth Arden-5th Avenue,ale tym to teraz prawie co druga kobieta pachnie... Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Wątek zapachowy 20.03.07, 15:09 Bardzo dobry temat-muszę uzupełnić trochę półeczkę w łazience....Czas na zakupy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Wątek zapachowy 20.03.07, 15:17 na dziś tyle wpisuje tu swoje ulubione zapachy Wiola no wiedze, ze będzięmy tworzyć ten wątek :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Se_nka Re: Wątek zapachowy IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 16:35 Elizabeth Arden - 5th avenue - :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Wątek zapachowy 20.03.07, 16:51 Mój zapach to Puma Jamaica! Drapieżny, gdy poluję, subletny, gdy się iskam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Carolina Herrera 212 22.03.07, 11:40 ten zapach to mieszanka o bardzo wyraźnym zapachu piżma i drzewa sandałowego a jednocześnie ukazujący delikatnością magnoli i jaśminu zdecydownaie kobiety używającego tego zapachu .Ten zapach polecam kobietą , które wiedzą czego chcą, są pewne siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Lacome -Poeme 16.07.07, 08:29 bo długich wędrówkach ten zapach już niedługo do mnie dotrze .Zakup w ciemno!Czym pachnie opisze jak się z nim poznam bliżej Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Lacome -Poeme 18.07.07, 23:05 ewam_1977 napisała: > bo długich wędrówkach ten zapach już niedługo do mnie dotrze .Zakup w > ciemno!Czym pachnie opisze jak się z nim poznam bliżej Dziś pierwszy dzień czuję go jest bardzo wyrazisty,jednak z upływem czas jego woń jest jak wędrówka dojrzałości z radością , a potem jak noc otulona tajemniczą aurą Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Podoba mi sie to ! 20.03.07, 17:04 Niekonwencjonalne i niezamierzone zestawienie dwoch watkow obok siebie - niniejszego o najpiekniejszych zapachach i tego o "smierdzacej sprawie", czyli podejrzeniach o nepotyzm... ;) A tak, przy okazji, jestem pod tym wzgledem tradycjonalista i uwielbiam "Bruta" lub francuska wode kolonska "Whisky" (Evaflor). Ta ostatnia, nie wiem, czy markowa, czy nie, ale mnie sie podoba, a kobiety przy tym zapachu najwyrazniej odchodza od zmyslow ;) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mario Re: Podoba mi sie to ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 08:08 Zdecydowanie zapach kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Envy by Gucci 21.03.07, 08:42 pachnie świeżością o nucie kwiatowo zielonej .Taki lekki powiew wiosny , tak właśnie tak mogę go opisać .Niby delikatny ale z charakterem Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Chance Chantal 21.03.07, 08:54 zapach, odkryty przeze mnie jakiś czas temu wracam do niego z sentymentem . Jest połączeniem słodkich i pikantnych nut , które łączą się dając w pierwszym odczuciu wyczucie subtelnej świeżości przechodząc w nutę woni zmysłowości.Jest po prostu zniewalająco czarujący .Marzyć można też zapachem cudnych woni. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Wątek zapachowy 21.03.07, 12:43 aisablri napisała: > zielona herbata do niej muszę jeszcze uruchomić kubki smakowe i nic więcej tylko delektować się jej zapachem i smakiem Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Dolce& Gabbana Light Blue 21.03.07, 12:52 ten zapach właśnie skojarzył mi się rześkim wiosennym deszczem . Bardzo delikatny zapach kwiatowy przez, który przebija się świeżość cytryny. Jest jak mżawka otulającą każdy kwiat swoją wilgocią....przechodzącą w aromatyczną mgłę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Kenzo Flower by Kenzo 22.03.07, 11:50 ten zapach pamiętam cały czas może dlatego , że jest bardzo słodki chyba nawet za bardzo .Ostro wyczuwalne wszystkie nuty kwiatowe. Mogę go określić jak zapach ogrodu, gdzie wszystkie kwiaty rozkwitają w bardzo szybkim tempie ,a tego zjawiska nie da się ujrzeć okiem trzeba je poczuć ..... Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 Re: Wątek zapachowy 22.03.07, 19:56 Pora na moje typy w moim ulubieńszym temacie:) męskie: nr 1 to Minotaure palomy Picasso i długo długo nic:) nr 2 Chanel Allure nr 3 Dunhill Excentric alternatywnie Joop Home i . . . . Puma Jamaica, czyli zapach słodziutki w typie Minotaura:) damskie: 1. Lancome Magie Noire 2. Lancome Poeme 3. Dior Jadore na razie tyle - pozdrawiam wszystkich fascynatów "ubierania się w piękne zapachy":) Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Wątek zapachowy 23.03.07, 09:06 no wymienne przez Was zapachy , też znam i jak tylko dam radę postaram się je opisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: Wątek zapachowy 22.03.07, 21:39 Ja uwielbiam bruno banani About Women. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Yves Saint Laurent Opium Pour Homme ( męski ) 23.03.07, 09:20 To zapach orientalny ,może uzależnić! Działa jak narkotyk . Oddaje bardzo mocny wyraz głębokich emocji , tajemniczy a zarazem chcesz go chłonąć nie tylko zmysłem węchu wszystkim pozostałymi też . I tak bez końca ..., aż do ostatniej kropli … Odpowiedz Link Zgłoś
buksy zapach a internet 23.03.07, 09:25 oczywiście w waszych opisach brakuje mi zapachu....:) ale juz mozna przesyłać i umieszczać na www zapachy. Nie miałem okazji wypróbowac jak to działa ale można chociaz o tym poczytać : www.trisenx.com/products.html Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: zapach a internet 23.03.07, 11:35 bo to są opisy! Zapach trzeba poczuć, czuć, czuć , uwolnić swoje zmysły, rozbudzić wszystkie receptory.Prze intrent raczej nie da się !! Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: zapach a internet 23.03.07, 12:13 to nie są opisy, to trochę działa jak drukarka. Ładuje się pojemniki z "podstawowymi" zapachami, a człowiek poprzez oprogramowanie "miesza" je na miejscu. Więc mozna zdalnie "pomieszać" zapachy komuś, kto ma takie urządzenie poprzez np. internet. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: zapach a internet 23.03.07, 12:19 i potem co ? wydrukuje je sobie? poprzez urządzenie ? rozpylacz na monitorze ? jakoś tego nie czuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: zapach a internet 23.03.07, 12:44 kupujesz takie urządzenie z wkładami, podłączasz do kompa i wgrywasz oprogramowanie. Ktoś zdalnie używajac tego oprogramowania "skompletuje" zapach, który to, urzadzenie przy twoim kompie "rozpyli" lub w inny sposób da ci powąchać :))) a jezeli będziesz miała "duże" wkłady to byc może napełni ci w butelkę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: zapach a internet 23.03.07, 12:45 Nasze nozdrza potrafią wyczuć setki a nawet tysiące woni ( nie tylko zapachy ale też i smrody ) jednak zdefiniować da się bardzo nie wiele . Więc to urządzenie i tak nie ma sensu , zresztą każdy z nas ma inne odczucia ...... Fakt internet ma wiele zalet , ale jakoś dostarczanie zapachu przez internet jest dla mnie bez sensu :)to jakaś abstrakcja:) Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: zapach a internet 23.03.07, 12:55 no tak zgadzam sie, sorry za spłycenie wątku , :)))) a zdefiniowano 9 klas zapachu (subiektywne i emocjonalne kryterium) 1) eteryczne (eter, wosk pszczeli), 2) aromatyczne (pieprz, migdał), 3) balsamiczne (kwiaty, balsam, wanilia), 4) ambro-moszusowe (ambra, żółć), 5) allylkakodylowe (siarkowodór, chlor), 6) spaleniznowe (dym tytoniowy, naftalina), 7) kaprylowe (pot, zjełczały tłuszcz), 8) przykre (pluskwiaki), 9) wstrętne (padlina). tu jest b.dobry artykuł o węchu : www.palynology.allergy.pl/2006/2006-17.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: zapach a internet 23.03.07, 13:04 spaleniznowe :D to teraz czuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_s Re: Wątek zapachowy 23.03.07, 09:58 Ja uwielbiam Calvin Klein EUPHORIA i każde Tommy Hilfiger Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 wiosna w lesie 26.03.07, 14:40 pachnie cudnie , takim spokojem , ciszą, która przenika nasze myśli ...czego więcej trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: wiosna w lesie 26.03.07, 14:42 yyyyyyy ja nie byłam na Janiku :)nie wiem jak tam pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
temp_nick Re: Wątek zapachowy 26.03.07, 23:42 Grey Flannel -kiedys dostałem od żony i mimo, że doceniam popularność Klein'a czy Boss'a -polubiłem ten zapach... Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Lacoste Pour Femme 27.03.07, 09:58 Uwielbiam ten zapach trafiłam na niego przypadkiem i lubię czasami do niego wracać .Jest pełen dynamizmu ubierając się w niego po prostu jest niezależnym , aż ciśnie by powiedzieć żyje chwilą .Jest bardzo zmysłowy aż EKSCENTYRCZNY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Giorgio Armani Emporio White He ( Men) 14.04.07, 17:12 Bardzo delikatny, pełen swobody zapach.Niby taki młodzieńczy lecz bardzo elagnacki i można by też powiedzieć zmysłowy swoją lekkością . Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Salvador Dali Purplelips 14.04.07, 17:16 Dla kobiet pewnych siebie tajemniczy, prowokujący i zmysłowy.Lukus w zapachu by pokazać swoją siłę . Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Dolce & Gabbana The One 14.04.07, 17:28 Nowy zapach D&G pełen pasji, ekspresji, luksusu w śródziemnomorskim stylu. Bardzo kobiecy i zmysłowością dodaje blasku i wdzięku. Mówi sam z siebie kazda z nas może być wyjątkowa i uniklana .Dla mnie ten zapach wart jest poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
szkapinka1977 Gucci Rush2 14.04.07, 22:03 Zapachy jest pełen sprzeczności a zarazem zdradza nasz nastroj, temperament.Jest pogodny a jednocześnie kusi wonią nut.Uzależnia .Jest delikatny jak dotyk motyla o potanku .Podudza wyraźną niewinnością Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Wątek zapachowy 14.04.07, 22:07 ale nie ma to jak zapach oliwki bambino dla dzieci ,uwielbiam jak pachnie nim mój synek noramalnie zjadła bym go Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 no i nie cierpie zapchu gotownych jajek kurzych 14.04.07, 22:10 właśnie po świętach odkryłam że mdli mnie jak poczuje ten zapach , jest okropny Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: no i nie cierpie zapchu gotownych jajek kurzy 15.04.07, 13:02 zapachy, za które dałabym się pokroić: - sosnowa żywica i ogólnie drewno sosny... - świeżo zakupiona książka Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Wątek zapachowy 18.04.07, 10:37 Ostatnio kupione przeze mnie Gucci Envi me 2-ciekawe,ale jest małe ale.... I tradycyjnie Miracle....A dla M. Etrnity Summer - oj fajniutki.... Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Wątek zapachowy 18.04.07, 10:43 Envy 2me oczywiście -sorki za literówkę Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 zapach świeżo skoszonej trawy 24.04.07, 09:55 mimo że jazgot kosiarki doprawadza o zgrzyt zębami ......wpadająca woń zielonej wiosennej trawy jest jak balsam dla zmęczonej duszy , taki beztroski zapach poranka na wsi z pianiem koguta i muczeniem krówki w polu ..... Odpowiedz Link Zgłoś
mario_pulanki Re: zapach świeżo skoszonej trawy 24.04.07, 10:14 zwłaszcza o 7 rano! Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: zapach świeżo skoszonej trawy 24.04.07, 10:44 zwłaszcza w Ostrowcu... uwielbiam ten zapach... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: se_nka Re: zapach świeżo skoszonej trawy IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 10:54 Tylko skad teraz wziac krowke w polu ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: zapach świeżo skoszonej trawy 24.04.07, 10:55 no jak to jak do sąsiada z obory za łańcuch i w pole "D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: se_nka Re: zapach świeżo skoszonej trawy IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 15:19 ewam..mysle, mysle.. zagladam do sasiadow ,tu audi,tu fordzik, tu golf..ooo jest konik - cudowny i dwa zrebaczki - ale krowki nigdzie niet :((( Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Cacharel Amor Amor 26.04.07, 08:22 muszę go mieć ! wczoraj moje nozdrza poczuły tą woń i nie mogę jej oprzeć.Rozbudza wszystkie zmysły .....wszystkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 o 20.50 smażyc ryby 26.04.07, 20:58 dohhhhhhhhh wszędzie normalnie czuć rybę jak bym mieszkała nad smażylanią ryb nie cierpie tego zapachu Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Wątek zapachowy 27.04.07, 09:34 zapach wiosennego, letniego poranka- tak 6, 7 rano... jest w tym jakaś magia, wczoraj pierwszy raz od dawna to czulam... Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Wątek zapachowy 06.05.07, 18:12 wczoraj poczułam zapach prawie lata........:) a dziś deszcz przykrył swoją wilgocią całą zieleń pachnie tak że aż brak mi słów .....zapach swieżości budzącej do życia .... Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Wątek zapachowy 06.05.07, 18:16 pachnie wakacjami. tak jak w piątkową noc, Ogrody zwlaszcza.. ten charakterystyczny zapach czasu tuż przed wakacjami i nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 nic nie czuje 14.05.07, 08:47 od 3 dni moje zmysły węchowe nie pracują ... Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Wątek zapachowy 21.05.07, 20:13 uwielbiam tę porę dnia, gdy zmierzcha i noc delikatnie zasnuwa dzień. latem, późną wiosną. pachnie intensywnie zieleń. właśnie tak jak teraz. uwielbiam nocą letnią przesiadywać w otwartym na oścież oknie i chłonąć tę świeżość... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: se_nka Re: Wątek zapachowy IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 21:28 Tylko jedno slowo - konwalie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Wątek zapachowy 24.05.07, 07:46 zapach kwitnącej akcji wieczorem ....... brak słów tylko chłonąć całym sobą , przypomina okres dzieciństwa i wieczornych zabaw w chowanego to były czasy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basia.z Re: Wątek zapachowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:40 Moje ulubione: J'Adore i Addict Diora. A propos': czy mozecie polecic jakas perfumerie w Ostrowcu? Jeszcze jestem malo tutejsza i nie wiem, gdzie warto isc? Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Wątek zapachowy 26.05.07, 23:51 Możesz wybrać się do perfumerii w Tesco, w Rossmanie ( ale tu mały wybór) , w Rynku w górnej połaci przy sklepie "wszytko po 5 zł" tam jest wybór mały orginalnych perfum .Ja najczęściej kupuje będą w kielcach lub przez allegro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... Re: Wątek zapachowy IP: *.bagu.cable.ntl.com 27.05.07, 10:01 zatloczony autobus w sierpniowe upalne popoludnie, nie ma nic lepszego, no chyba ze dworzec pkp w krakowie- niezaleznie od pory dnia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klop Re: Wątek zapachowy IP: *.bagu.cable.ntl.com 29.05.07, 08:53 nic mnie tak nie kreci jak opary z bakutilu kolo rudy koscielnej. tam jest moc Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 zapach stawu podczas upału 30.05.07, 09:06 to istny smród .....nie pozwala skupić na rozmowach kumkających żab, oddać kontemplacji i "zakumania" o czym te żabki mówią. Tak jeszcze trochę i staw będzie śmierdział jak końskie łajno a fujjjjjjjjjj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewam_1977 Re: zapach stawu podczas upału IP: 195.116.34.* 04.06.07, 21:35 zpach jaśminu nic dodać........tylko chłonać Odpowiedz Link Zgłoś
she2001 Re: Wątek zapachowy 05.06.07, 21:52 "Zaden zapach nie pachniał nigdy tak jak ANGEL, dla kobiety, która jest w połowie aniołem, w połowie diablicą. Zapach pełen kontrastów, lodowaty błękit flakonu, symbol nieba i marzeń, kryje zaskakujący żar zmysłowości" jak dla mnie najwspanialszy zapach:) Drugi na liscie: Lancome Hypnose- Zmysłowy, uwodzicielski wręcz hipnotyczny o głównej bazie zapachowej orientalno-drzewnej.Zapach pełen tajemniczości, energii i kobiecego uroku.Jego odurzająca woń jest jak eliksir miłości. Jesli chodzi o męski: 1. Hugo Boss BOSS Bottled- Szary klasyka.. 2. Hugo Boss Selection- charakterystyczny, elegancki i nowoczesny 3. L'Eau Par Kenzo pour Homme Ale sie rozpisalam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 zapach ranka 11.06.07, 08:45 w małym miasteczku :) pachnie kwiatami z ogródka woń piwni zroszonych rosą jest jak bajka o królewnie, drzewa pachną zieloną radością .....zmąconą dymem z komina..nawet budzące się słońce pachnie -sama nie wiem czym może ciszą, spokojem ....to się czuje całym sobą Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 niedługo na łowy 14.06.07, 13:50 muszę się wybrać .....wsie pachnidła się kończą i jak nigdy , teraz mam dylemat jaki zapach ! Ale pewnie znów znajdę coś urzekającego , delikatnego ..... Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Wątek zapachowy 15.06.07, 08:36 Nauczyłem się pewnego zapachu na pamięć:D Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Zapach kwitnej Lipy 17.06.07, 22:40 jest podrożą w kraine nocnych spacerów z czasów młodości....cisza i aura tajemniczości zmącona z ciepłym powietrzem nadchodzącej nocy Odpowiedz Link Zgłoś