IP: *.85-237-187.tkchopin.pl 22.06.07, 21:56
Najłagodniejsze słowa jakie nasuwają mi się na usta o godzinie 21.53: Kaczory
doprowadzą nas do izolacji w Unii Europejskiej. To dramat dla naszego kraju.
Jak ich odsunąć od władzy, o to jest pytanie? Co Wy forumowicze o tym
wszystkim myślicie?
Obserwuj wątek
    • temp_nick Re: Bruksela 22.06.07, 22:10
      Nie przesadzaj -poczytaj sobie artykuly z prasy zagranicznej poważnej, bo
      finansowej, gdzie autorzy przyznają im rację. Zaraz znajdę pare linków if I'm
      lucky enough, to zamieszczę---
      • Gość: . Re: Bruksela IP: 83.238.193.* 22.06.07, 23:25
        też byłbym roztropniejszy w sądach. Teraz nie ma wyjścia trzeba iśc konsekwentnie i wyjść z impasu. Kaczory maja ten atut,że znają traktat i uwarunkowania w porównaniu do poprzedników z lewicy
      • chuchalscy Re: Bruksela 22.06.07, 23:26
        Ciekawe, że 26 państw ma zdanie podobne, a Polska zupełnie odmienne. No cóż,
        znów nikt "polski - mesjasza narodów" nie rozumie. Teraz już ci co wyjechali z
        Polski z całą pewnością nie wrócą, a ci co się jeszcze zastanawiali, już
        przestaną mieć wątpliwości.
        Ps. Słyszałem gdzieś dowcip, że klęsce w Brukseli są winne pielęgniarki.
        • temp_nick Re: Bruksela 23.06.07, 01:04
          Holandia, Wielka Brytania i dopiero Polska
        • temp_nick Re: Bruksela 23.06.07, 01:25
          Z ostatniej chwili -Polska osiągnęła porozumienie w sprawie traktatu

wiadomosci.onet.pl/1559161,12,item.html
          • Gość: Wojtek_68 calkiem dobry wynik... cieszy mnie rezultat. IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.07, 08:39
            było nerwowo ale uczciwie przyznaję, ze zaliczyli poważny sukces negocjacyjny.
            Nicea przez najbliższe lata daje nam szansę na uczciwy wplyw na Europę.
            Brawo Kaczory... doceniam chociaż nie popieram.
            • chuchalscy Anglia górą 23.06.07, 08:47
              Ja też doceniam tych dwóch co ukradli księżyc, choć jestem im przeciw. Moim
              zdaniem, ten "sukces" dla funkcjonowania Unii nie ma kompletnie żadnego
              znaczenia. Chłopaki pokazali Polakom, jacy to oni są mądrzy. I niech im będzie.
              Pewnie znów im skoczy poparcie społeczne w sondażach. A tak przy okazji,
              Anglicy, cichuteńko, za plecami Polski, ograli całą UE i załatwili wszystko co
              chcieli. Po prostu są w Unii a jakoby ich nie było.
              • ania7718 Re: Anglia górą 23.06.07, 10:54
                To nie jest sukces Kaczyńskich tylko całego narodu.
              • temp_nick Re: Anglia górą 23.06.07, 21:27
                Oprócz Anglii mieliśmy również 'poparcie' w małej Holandii, nie mówiąc o
                Czechach i Litwie. W zasadzie to Kaczyńscy wytrzymali parcie Merkel do końca,
                Anglii i Holandii nie było 'na reke' oponować, więc 'wykorzystali po cichu'
                nasz upór. W mediacji Sarkozy'ego również dało sie wyczuć przyjazny ton dla
                Polski. Więc nie jest tak źle jak to włoskie i niemieckie szmatławce
                przedstawiły. Nienawidzą nas, że próbujemy mieć własne zdanie i nie ma już nic
                pod niemieckie dyktando w Unii.
            • Gość: ost Re: calkiem dobry wynik... cieszy mnie rezultat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 12:54
              mnie też cieszy ten rezultat, ale i innego powodu. Było hasło "pierwiastek albo
              śmierć" , więc ponieważ nie ma pierwiastka, to mam nadzieje że kaczki słowa
              dotrzymają!
              • Gość: Zbychu Re: calkiem dobry wynik... cieszy mnie rezultat. IP: *.85-237-187.tkchopin.pl 23.06.07, 13:11
                Masz ost rację, trzeba im to przypomnieć.
    • brazilion Przyznac musze, ze... 23.06.07, 19:59
      ...gdy tak przygladam sie temu z boku, jako niezaangazowany bezposrednio
      obserwator, jestem niemile zaskoczony, do jakiego stopnia to forum, a wlasciwie
      i wszystko inne w Polsce tez, jest rozpolitykowane. I, z drugiej strony, jak
      niewiele w praktyce z tego wynika...

Prosze nie traktowac tego jako krytyke z mojej strony, a raczej jako uwage w
      miare zainteresowanego i zyczliwego obserwatora.
      • chuchalscy Re: Przyznac musze, ze... 24.06.07, 17:59
        No faktycznie my tu w Polsce lubimy politykować. Ale chyba od wieków tak było.
        • dizzy81 Re: Przyznac musze, ze... 25.06.07, 08:06
          Ech, gdyby nie ta wojna to byłoby nas 66 milionów, ech.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka