skladak1968 16.08.07, 11:52 ...ku przypomnieniu, a młodszym ku nauce ;) :D kultowa.korbatz.com/kultowa.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewam_1977 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 11:58 ja w tej sytacji jestem na rodzdrożu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 13:41 To niesamowite - ale to faktycznie moja młodość. Fajna "przypominanka". Dla Was młodych to coś z rodzaju fantastyki. Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 13:50 Kamilo to tu www.polskaludowa.com/index.htm masz coś w podobnym klimacie :) Pozdrawiam. (Też pamiętający):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:52 tez pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 13:55 Niesamowite - wraca "wspomnień czar". Pozdrawiam i dzięki za taką podróż sentymentalną. Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 13:57 To jeszcze dorzucę Warszawę :) printo.republika.pl/warszawa/ Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 14:31 Dosyć:) Bo nie odejdę od monitora. Tamte lata miały przeróżne barwy. Ja pamiętam to tak - lata 60-te - siermięga niesamowita, lata 70-te poczatkowo kolorowo - niby fajnie (ale to wszystko co było w Polsce, to za kredyty, które spłacamy i spłacać będą następne pokolenia), koniec lat siedemdziesiątych to już nie tak różowo - zaczynały się braki wszystkiego, no a 80-te - te wspominam jako najsmutniejsze - stan wojenny, aresztowania, kartki na wszystko. Potem przyszła wolność - euforia, zadowolenie - no i co z tą wolnością teraz robią? Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 16:59 Ja tez sie kwalifikuje, czy jednak jeszcze nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 17:01 Zgadnij ;) :D Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 17:27 Zgaduje, ze tak, ale z drugiej strony... pamiec mi cos szwankuje, wiec moze jednak nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 21:49 może mi nie uwierzycie, ale ja pamiętam Gierka przemawiającego w czarno-białych tv :)) byłam bardzo mała, a jednak w pamięci się zachowały obrazy z wieku ok. 2-3 lat, mówią, że to niemożliwe, może jestem jakimś klinicznym przypadkiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 04:25 Klinicznym przypadkiem to byl sam tow. Edward Gierek, za ktorego wladza rosla w sile, a Polacy dostali zytniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 07:19 Ja wspomnienie telewizyjne mam z koncertem Bony M. z Sopotu . Nagrywałem wtedy na Grundiga :) Ale była radocha. :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 09:42 pamiętam koncert :DDD i ciągłe powtórki .. ale Jacka i Agatki, niestety już nie :( Cobra, Adam Słodowy i Pankracy, qrcze też mi się na wspomnienia zebrało.. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów IP: *.telkonet.pl 17.08.07, 09:47 Ja natomiast znałam na pamięć większość tekstów kabaretu Laskowika i Smolenia...Ach te teksty, preteksty i podteksty.... Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 09:49 "Pani Pelagio. Czy Pani jeszcze ..... " ;) :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelagia Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 09:55 owszem moge Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 09:56 Skucha.:) Odpowiedź brzmiała: Noooo pewnooooooooooooo :D Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 09:57 heheeheh a wieczory z balladą? Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 10:02 Moniczko A nie "Spotkanie z Balladą"?? Genialny kabaret z Lublina Loża 44, który ta występował. Wrył mi się w pamięć odcinek dziejący się na stacji PKP :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 10:42 no tak.. pamięć mi szwankuję :) zaczynam się kwalifikować do starszego pokolenia, z Brazylionem mogę w szranki stanąć: kto więcej zapomniał :DDD ciągutki i grube bloki czekolady do wypieków.. takie smaki mi zostały w pamięci, no i oczywiście woda sodowa z sokiem z dystrybutora na Rynku, nieźle uderzała do głowy :DD Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 10:53 nie Moniko, zapewniam, że nie jesteś klinicznym przypadkiem:) mam sporo wspomnień, których teoretycznie mieć nie powinnam- tak do 4 roku życia pamiętam sporo, np rozklad i wygląd ówczesnego mieszkania, pochody pierwszomajowe... natomiast z tych politycznych- pamiętam Okrągly Stól i wybór Walęsę na prezydenta, ale wtedy mialam już 4 lata, czytalam, więc to chyba nic takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 10:11 Oranżada w proszku* - tajemnicza substancja pochłaniana w postaci suchej, wbrew zaleceniom producenta. Podstawowym naczyniem, z którego spożywano ten specyfik była dłoń - im brudniejsza tym lepsza Ale siem tego ujadł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 997 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 10:29 W starej formule (lata '80) z tym brzydkim i grubym! Człowiek czekał do 23 zeby zobaczyc! No i ten spec od ucieczek z więzienia, Janusz Najmrodzki bodajże! Zginął jakoś w latach osiemdziesiątcy w wypadku samochodowym! ale przegość z niego był Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 11:14 PEWEX-y - to dopiero był zachód - w porównaniu z pustymi półkami naszych sklepów. Dżinsy- riflee za 4 dolary(lata 70-te) - a te dolary (tudzież zamienniki - bony) kupowało się po kryjomu od "koników" przemykających pod PEWEX-ami. "Gruźliczanka" z saturatorów - serwowana w grubych szklanach, po każdym spragnionym kliencie opłukiwana odrobiną zimnej wody. Nie był to szczyt higieny:) Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: I co moi kochani? 17.08.07, 11:22 Wspominając teraz można użyć słowa "fajnie", bo wspominamy miłe rzeczy. Ale widząc jakie te lata zrobiły spustoszenie np. w gospodarce i ile musimy nadrabiać "zaległości" to już się robi mniej "fajnie" Ale taki to urok wspomnień :) Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: I co moi kochani? 17.08.07, 11:27 dokladnie masz rację. do spustoszeń dodalabym też spoleczną bezradność, która skutkuje obecną sytuacją. jesteśmy narodem, który nie umie dzialać. Odpowiedz Link Zgłoś