Dodaj do ulubionych

A takie coś dla nieco starszych forumowiczów ...

16.08.07, 11:52
...ku przypomnieniu, a młodszym ku nauce ;) :D

kultowa.korbatz.com/kultowa.html
Obserwuj wątek
    • ewam_1977 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 11:58
      ja w tej sytacji jestem na rodzdrożu :)
    • kamila2604 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 13:41
      To niesamowite - ale to faktycznie moja młodość.
      Fajna "przypominanka". Dla Was młodych to coś z rodzaju fantastyki.
      • skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 13:50
        Kamilo to tu www.polskaludowa.com/index.htm masz coś w podobnym klimacie
        :) Pozdrawiam. (Też pamiętający):)
        • Gość: d81 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:52
          tez pamietam
        • kamila2604 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 13:55
          Niesamowite - wraca "wspomnień czar". Pozdrawiam i dzięki za taką
          podróż sentymentalną.
          • skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 13:57
            To jeszcze dorzucę Warszawę :) printo.republika.pl/warszawa/
    • kamila2604 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 14:31
      Dosyć:) Bo nie odejdę od monitora. Tamte lata miały przeróżne barwy.
      Ja pamiętam to tak - lata 60-te - siermięga niesamowita, lata 70-te
      poczatkowo kolorowo - niby fajnie (ale to wszystko co było w Polsce,
      to za kredyty, które spłacamy i spłacać będą następne pokolenia),
      koniec lat siedemdziesiątych to już nie tak różowo - zaczynały się
      braki wszystkiego, no a 80-te - te wspominam jako najsmutniejsze -
      stan wojenny, aresztowania, kartki na wszystko. Potem przyszła
      wolność - euforia, zadowolenie - no i co z tą wolnością teraz robią?
    • brazilion Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 16:59
      Ja tez sie kwalifikuje, czy jednak jeszcze nie ?
      • skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 17:01
        Zgadnij ;) :D
        • brazilion Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 17:27
          Zgaduje, ze tak, ale z drugiej strony... pamiec mi cos szwankuje,
          wiec moze jednak nie ?
          • monika.dk Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 16.08.07, 21:49
            może mi nie uwierzycie, ale ja pamiętam Gierka przemawiającego w czarno-białych
            tv :))
            byłam bardzo mała, a jednak w pamięci się zachowały obrazy z wieku ok. 2-3 lat,
            mówią, że to niemożliwe, może jestem jakimś klinicznym przypadkiem :D
            • brazilion Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 04:25
              Klinicznym przypadkiem to byl sam tow. Edward Gierek, za ktorego
              wladza rosla w sile, a Polacy dostali zytniej....
            • skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 07:19
              Ja wspomnienie telewizyjne mam z koncertem Bony M. z Sopotu . Nagrywałem wtedy
              na Grundiga :) Ale była radocha. :)
              • monika.dk Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 09:42
                pamiętam koncert :DDD i ciągłe powtórki ..
                ale Jacka i Agatki, niestety już nie :(
                Cobra, Adam Słodowy i Pankracy, qrcze też mi się na wspomnienia
                zebrało.. :D
                • Gość: neti Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów IP: *.telkonet.pl 17.08.07, 09:47
                  Ja natomiast znałam na pamięć większość tekstów kabaretu Laskowika i
                  Smolenia...Ach te teksty, preteksty i podteksty....
                  • skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 09:49
                    "Pani Pelagio. Czy Pani jeszcze ..... " ;) :D:D:D
                    • Gość: pelagia Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 09:55
                      owszem moge
                      • skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 09:56
                        Skucha.:) Odpowiedź brzmiała:

Noooo pewnooooooooooooo

:D
                        • monika.dk Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 09:57
                          heheeheh
                          a wieczory z balladą?
                          • skladak1968 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 10:02
                            Moniczko
                            A nie "Spotkanie z Balladą"?? Genialny kabaret z Lublina Loża 44, który ta
                            występował. Wrył mi się w pamięć odcinek dziejący się na stacji PKP :)
                            • monika.dk Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 10:42
                              no tak.. pamięć mi szwankuję :)
                              zaczynam się kwalifikować do starszego pokolenia, z Brazylionem mogę
                              w szranki stanąć: kto więcej zapomniał :DDD
                              ciągutki i grube bloki czekolady do wypieków.. takie smaki mi
                              zostały w pamięci, no i oczywiście woda sodowa z sokiem z
                              dystrybutora na Rynku, nieźle uderzała do głowy :DD
            • aisablri Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 10:53
              nie Moniko, zapewniam, że nie jesteś klinicznym przypadkiem:) mam sporo wspomnień, których teoretycznie mieć nie powinnam- tak do 4 roku życia pamiętam sporo, np rozklad i wygląd ówczesnego mieszkania, pochody pierwszomajowe... natomiast z tych politycznych- pamiętam Okrągly Stól i wybór Walęsę na prezydenta, ale wtedy mialam już 4 lata, czytalam, więc to chyba nic takiego.
    • dizzy81 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 10:11
      Oranżada w proszku* - tajemnicza substancja pochłaniana w postaci suchej, wbrew zaleceniom producenta. Podstawowym naczyniem, z którego spożywano ten specyfik była dłoń - im brudniejsza tym lepsza

Ale siem tego ujadł!
    • Gość: d81 997 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 10:29
      W starej formule (lata '80) z tym brzydkim i grubym! Człowiek czekał do 23 zeby zobaczyc! No i ten spec od ucieczek z więzienia, Janusz Najmrodzki bodajże! Zginął jakoś w latach osiemdziesiątcy w wypadku samochodowym! ale przegość z niego był
    • kamila2604 Re: A takie coś dla nieco starszych forumowiczów 17.08.07, 11:14
      PEWEX-y - to dopiero był zachód - w porównaniu z pustymi półkami
      naszych sklepów. Dżinsy- riflee za 4 dolary(lata 70-te) - a te
      dolary (tudzież zamienniki - bony) kupowało się po kryjomu
      od "koników" przemykających pod PEWEX-ami.
      "Gruźliczanka" z saturatorów - serwowana w grubych szklanach, po
      każdym spragnionym kliencie opłukiwana odrobiną zimnej wody. Nie był
      to szczyt higieny:)
      • dizzy81 I co moi kochani? 17.08.07, 11:16
        Nie fajnie bylo? Fajnieeeeee!
        • skladak1968 Re: I co moi kochani? 17.08.07, 11:22
          Wspominając teraz można użyć słowa "fajnie", bo wspominamy miłe rzeczy. Ale
          widząc jakie te lata zrobiły spustoszenie np. w gospodarce i ile musimy
          nadrabiać "zaległości" to już się robi mniej "fajnie" Ale taki to urok wspomnień :)
          • aisablri Re: I co moi kochani? 17.08.07, 11:27
            dokladnie masz rację. do spustoszeń dodalabym też spoleczną bezradność, która skutkuje obecną sytuacją. jesteśmy narodem, który nie umie dzialać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka