Gość: Poseł IP: *.toya.net.pl 10.09.07, 13:37 Posłem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Poseł Re: Kuba Jarek IP: *.toya.net.pl 10.09.07, 13:38 www.wiadomosci.o-c.pl/archiwum.php?pokaz=wiecej&kategoria=2&news=8318 Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Kuba Jarek 10.09.07, 14:06 Pewnie ktoś powie, że jestem nieobiektywny bo to mój Kumpel, ale uważam , że jest to bardzo dobra kandydatura. Człowiek młody, z pomysłami. A na przykładzie Jego działalności w Bałtowie widać, że skuteczny. Ja jestem ZA :) Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: Kuba Jarek 10.09.07, 14:09 żeby skutecznie kandydował musiałby być maksymalnie na poz. 3 z PO lub maksymalnie 5 na PiS.... Odpowiedz Link Zgłoś
good_man Re: Kuba Jarek 10.09.07, 14:19 no chyba ze te wszystkie LPR / SO nie wejdą, to poz. 4-5 z PO i 5-6 z PiS też by wystarczyły, niezłym wyjściem mogłoby być 4 miejsce na PSL (przewiduję ze bedzie to "czarny koń" w świętokrzyskim) Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Kuba Jarek 10.09.07, 14:38 I masz rację good. Też takie mam wrażenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
toru_watanabe Re: Kuba Jarek 10.09.07, 15:17 Porażka...takiego gościa na posła, mam nadzieję, że się nie dostanie, bo inaczej naszemu miastu będę mógł powiedzieć tylko: "miałeś chamie złoty róg..." Odpowiedz Link Zgłoś
toru_watanabe Re: Kuba Jarek 10.09.07, 15:18 ...a z drugiej strony chciałoby się żeby tylko tacy siedzieli w parlamencie, tia, marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Kuba Jarek 10.09.07, 15:30 I na tym polega demokracja. Kandydatów będzie wielu. Będziesz mógł sobie wybierać i przebierać :) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier222 Re: Kuba Jarek 10.09.07, 16:23 Chwalisz go czy ganisz bo do końca nie zrozumiałem? Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Kuba Jarek 10.09.07, 17:15 Jest szansa, zalezy od i ile na kampanie i samych chęci kandydującego ---------- i nadzieję mam Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Kuba Jarek 10.09.07, 19:35 Piotrek, to K.J. będzie sobie wybierał partię? Czy czeka która mu zaproponuje? To on nie ma poglądów politycznych? To trochę takie karierowiczowskie, pełen konformizm. Jeśli z PIS, to nie popieram, choćby był najmądrzejszy, trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Kuba Jarek 10.09.07, 20:46 Nie! Jarek będzie startował z PO, której jest współtwórcą. Żadna inna partia nie wchodziła i nie wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubajarek Re: Kuba Jarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 20:54 Dzięki za te dobra słoa jak i te nieprzychylne. Z reguły nie wchodzę w dyskusje w których nie mogę być objektywny, ale tu potwierdzam słowa Składaka że byłem od 1998 roku w PO wtedy jeszcze ruchu społecznym i współtworzyłem go ale oczywiście w Ostrowcu Św. Natomiast kilka ostatnich lat tj. od 2002 roku kiedy podjałem pracę w Bałtowie moja aktywność w PO zdecydowanie ograniczyła się do zwykłego szarego członka uczestniczącego w spotkaniach i płacącego składki. JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 realny koszt wejścia do Sejmu z dobrej listy... IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.07, 19:30 to ok 60tys zł. Z gorszej listy pewnie powyżej 100 tys.zł. Trzeba je mieć (czyli zaciągnąć zobowiązania... [polecam wobec banku a nie prywatnych sponsorów]) i trzeba się w coś uwikłać, by dostać "pozycję startową" na biorący mandat. A co do Jarka to pewnie, że jest aktywny ale czy to wystarcza? sami wiecie kto do Sejmu wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 No i tak moi drodzy, to był pilotaż 10.09.07, 19:53 tzw. pretest:) i co? Pociągnie:)? ---------- i nadzieję mam Odpowiedz Link Zgłoś
neti69 Re: No i tak moi drodzy, to był pilotaż 10.09.07, 21:15 No, no - to się nazywa szybka kariera...Dobrze życzę Panu Jarkowi, choć rzeczywiście z PO w ogóle mi się nie kojarzy...No, może poza częstym przebywaniem w towarzystwie Pana Dasiosa...Mam nadzieję,że jeśli sie Panu uda, nie wciągnie Pana koniunkturalizm i że kręgosłup polityczny będzie Pan miał sprężysty jak struna.Poza tym w pełni zgadzam się ze zdaniem Wojtka. Z tymi pożyczkami na kampanię, miejsce na liście ,radziłabym uważać.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier222 Re: No i tak moi drodzy, to był pilotaż 11.09.07, 08:55 Ja wiem czy szybka. Jarka znam ponad 10lat i wtedy już był aktywnym społecznikiem. A co do kręgosłupa Jarka nie obawiam się jest sztywny i twardy jak biceps Pudziana. Nie ugnie się przed niczym i nikim :-) Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: No i tak moi drodzy, to był pilotaż IP: *.opera-mini.net 11.09.07, 15:26 czy najgorszy pracodawca Wisniewski tez jest w PO? Odpowiedz Link Zgłoś
neti69 Re: No i tak moi drodzy, to był pilotaż 11.09.07, 15:43 Z całą pewnością był. Czy nadal jest, niestety nie wiem.Może Jarek Kuba odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
good_man Re: No i tak moi drodzy, to był pilotaż 11.09.07, 15:56 tak a propos....dlaczego PO przegra w świętokrzyskim ?, no np dlatego ze na stropnie PO nie ma informacji nt struktur powiatowych partii w województwie. PiS ma takie informacje łącznie z adresami i telefonami do pełnomocników. Czy tak trudno o przypilnowanie takich spraw ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are Re: Kuba Jarek IP: 213.17.232.* 11.09.07, 12:16 zeby jeszce szkłe skończyl Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy kto to Jarucha? 11.09.07, 13:04 A kto to Jarucha? Czyżby Rusiecki? Skoro Kuba Jarek z PO to popieram jako forumowicz. A jeszcze do tego kumpel Składaka. Ciekawe jeszcze jaką budę w Ostrowcu kończył Kuba Jarek? Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: kto to Jarucha? 11.09.07, 13:38 Jarucha wziął się z pomysłu X.ray-a na kluchy jaruchy (wzorem kluchów bałtuchów) i chodzi o JK, który niestety ;) nie chodził Bronka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: kto to Jarucha? 11.09.07, 13:43 a jaka jest ta gorzałka bałtowska ? pił to ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Ornot Re: kto to Jarucha? IP: 87.232.1.* 11.09.07, 18:28 Skladany! - chodzil, czy nie - to bez znaczenia... Mimo mojego lewicowego zapatrywania, uwazam, ze czas stawiac na takich ludzi jak Jarek. Takich, ktorzy czyms sie moga wylegitymowac a propos pracy dla regionu... Z perspektywy czasu dochodze do wniosku, ze nie polityka winna miec swoje partykularyzmy w wyborach parlamentarnych, ale szara, ciezka praca dla innych i to bez wzgledu na barwy polityczne... sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Kuba Jarek 11.09.07, 15:03 Gość portalu: are napisał(a): > zeby jeszce szkłe skończyl A czy polityka ma cos wspolnego ze szkłe(m) ? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
x.ray Re: Kuba Jarek 12.09.07, 09:17 WŚ: "Ważne decyzje do podjęcia ma również wciąż skłócona lewica. Nieoficjalnie mówi się o tym, że do Sejmu kandydować będą była wiceprezydent Ostrowca Św. Inga Kamińska i były poseł Zdzisław Kałamaga. Deklarację o nie wystawianiu swojej kandydatury złożył natomiast kilkanaście dni temu obecny prezydent Ostrowca Św. Jarosław Wilczyński." Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Ray ? 12.09.07, 15:07 Co Ty, jakies przekazy podprogowe tu uskuteczniasz ? Wlasnie przeczytalem: "Św. Jarosław Wilczyński." ;D ;D ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Szkoda, że nie ma jednomandatówek. IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.07, 22:53 Teraz rządzi kasa i układ polityczny. 1. kasa na finansowanie kampanii znacznie przekraczającej dozwolone granice, czyli najlepiej mieć w rezerwie dwóch "jeleni" którzy wystartują dla autoreklamy i odstąpią swoj budżet do wspólnego rozliczenia. Trzykrotne legalne normy pozwolą zaistnieć i moze przejść z dobrej listy na 5,6 pozycji bioracej mandat. Aby mieć gwarancję 1,2 pozycji trzeba się zbliżyć do ok. 150 tys zł lub więcej. Czyli robic kampanię nie tylko legalnie... 2. wejściówka dla partii na finansowanie kampanii Vipów i ogólnokrajową promocję partii. To są datki na partię zgodnie ze statutem i wewnętrznymi ustaleniami. I trzeba jeszcze mieć wsparcie kogoś ponad Ostrowcem w partii by się utrzymać na liście na dobrej pozycji. Gdyby były jednomandatówki łatwiej byłoby ominąć te pseudowybory w partii i starać się tylko o elektorat a nie lizać d..ę szefom partyjnym. Dobrze, że już list krajowych nie ma, bo to była przechowalnia betonu nie do przeskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Kuba Jarek 13.09.07, 12:30 www.baltow.info/atr_zwierzyniec.htm a kandydat na pola jakie bedzie miał miejsce na liscie Odpowiedz Link Zgłoś
ozi2 Re: Kuba Jarek 16.10.07, 20:01 Czy jest może jakaś strona www tego kandydata?? Pana Jarka Kuby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowiak_1982 Re: Kuba Jarek IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.07, 20:24 www.jaroslawkuba.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
temp_nick Re: Kuba Jarek 16.10.07, 20:56 Aktualności | O mnie | Kariera zawodowa | Galeria zdjęć | Kontakt O ile mnie myszka nie myli 'Kariera zawodowa' oraz 'Kontakt' przyszłego posła (!) nie działają... Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 Re: Kuba Jarek 16.10.07, 21:00 nie myli Cię:) faktycznie nie gada jak należy:) Odpowiedz Link Zgłoś
temp_nick Re: Kuba Jarek 16.10.07, 21:17 'Kariera zawodowa' jest jeszcze w przedwyborczej maszynce do mielenia opinii publicznej, w 'Galerii zdjęć' szanowna małzonka razem z dziecmi przyszłego (?) posła jest jej niewątpliwie jedyną ozdobą. Jezeli chodzi o 'Kontakt' to watpie czy ze wzgledu na emocje w srodowisku zostanie kiedykolwiek podany. Sam pamietam, jak sie 'wychyliłem' kiedys pare lat temu na internecie, to nie nadazałem czyscic poczty na swoim serwerze ze spamu oraz e-maili wysyłanych spod Linuxa (/ncopy=1000) Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Kuba Jarek 13.09.07, 12:30 www.baltow.info/atr_zwierzyniec.htmposła Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Kuba Jarek 13.09.07, 12:33 miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,4483816.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubajarek Re: Kuba Jarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 17:51 Pozyjemy zobaczymy. JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżKuba Re: Kuba Jarek IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.07, 23:01 tragedia z takim kandydatem, to będzie kabaret w Sejmie jak wejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re: Kuba Jarek IP: *.telkonet.pl 16.10.07, 23:05 Dla mnie tragiczni są ludzie, którzy wyrażają takie opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kuba Jarek IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 23.04.15, 21:31 Gratulacje dla Jarka - nagroda im. Jana Wejcherta w kategorii Działalność społeczna. Można? biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/wreczono-nagrody-polskiej-rady-biznesu-im-jana-wejcherta/th7sc3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kuba Jarek IP: *.free.aero2.net.pl 24.04.15, 06:41 Cwaniak? człowiek zyjący z funduszy UE a także z funduszy komunalnych,panstwowych? Odpowiedz Link Zgłoś
pismen1 Re: Kuba Jarek 02.05.15, 21:34 Zazdrość cię zżera człowieku mizerny najwyraźniej. Gratulacje dla Pana Kuby Odpowiedz Link Zgłoś