Dodaj do ulubionych

Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech!!!!!!

23.10.06, 16:32
Co myślicie o naowym najmłodszym kandydacje na Burmistrza...?
Obserwuj wątek
    • piotrkotulski Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 23.10.06, 16:44
      Nie śmiej się z młodych, ambitnych ludzi, ktoś kiedyś musi kierować
      samorządem . Doświadczenie zdobywa się od najmłodszych lat.
      • miliarder1 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 23.10.06, 17:01
        sądze, ze ktoś tu komuś zazdrosci...Najlepiej wybrac starego homo sovieticus
        prawda? i z zawodem tynkarz albo po zaocznych studiach na politechnice
        włoszczowskiej.
        • piotrkotulski Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 23.10.06, 17:06
          Mnie się wydaje, że to strach przed działaniem. Najlepiej siedzieć na forum i
          krytykować czyjaś inwencję i odwagę. Mimo, że ta osoba jest z mojego
          ugrupowania to cieszę się, że na burmistrza kandyduje ktoś młody.
          • miliarder1 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 23.10.06, 17:12
            bo najłatwiej jest wejsc na forum i wykrzyczecz sie. bardzo to konstruktywne :-)
            pozdro Majeczko
        • johndoe_bis Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 23.10.06, 18:52
          Miliarderze1,
          z łatwością domyśliłem się kogo dotyczy określenie "stary homo sovieticus".
          Ustaliłem też, który z kandydatów jest po politechnice.
          Tylko z tym "tynkarzem" to nadal zagadka?
      • johndoe_bis Trochę statystyki i geografii 23.10.06, 17:24
        Kandydatów jest pięciu. Wszyscy razem liczą 217 lat, a średnia wynosi niewiele
        powyżej 43. Najmłodszy jest w wieku 27 lat, a nastarszy 58.
        Wszyscy, bez wyjątku, posiadają wyższe wykształcenie.
        Jest wśród nich dwóch rodowitych włoszczowian, jeden naturalizowany i dwóch
        zamieszkujących na terenie gminy (wieś).
        Dwóch określiło się jako kandydaci bezpartyjni, natomiast trzech jako
        członkowie partii politycznych(PiS, SLD i PSL - kolejność wg miejsc na liście).

Tyle tylko można wywnioskować w oparciu o informacje ze strony www.pkw.gov.pl.
    • iskierka17_89 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 02.11.06, 22:24
      majka862, rzeczywiscie czytajac Twoje posty stwierdzam ze musisz byc jakos
      bardzo spowilewacona z p.Soleckim skoro rzucasz "chamskie" teksty o mlodym
      gandydacie p.Bartku. Otoz moja droga jestes w duzym bledzie, bo ten o to mlody
      czlowiek moze wiele zdzialac - dla nas mlodych ludzi! Mam nadzieje ze jeszcze
      zmienisz swoje zdanie i zaglosujesz wlasnie na niego!! Pozdrawiam
      • johndoe_bis Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 03.11.06, 06:46
        I co?
        W miejce tyranii - PAJDOKRACJA?
    • grochu_racing Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 03.11.06, 11:37
      Nowy kandydat coć najmłodszy bardzo przypadł mi do gustu. Przecież to młodzi są
      nadzieją kraju. Niestety myśle, że w tych wyborach nie będzie miał szans
      ponieważ głosy rozbiją się między niego a p.Sienkiewicza.
      P.S. Nie moge się doczekać sobotniej debaty.
      • johndoe_bis włoszczowska prawica = jeden silny kandydat? 03.11.06, 17:28
        No to może by tak któryś z nich zrezygnował, dla dobra miasta ??!!
        Wyznaję ideę POLSKI SOLIDARNEJ! Spore nadzieje wiążę z powołaniem CENTRALNEGO
        BIURA ANTYKORUPCYJNEGO! Wierzę w zacieranie różnic pomiędzy Polską A i B. I też
        popieram młodość!
        Ale, czy "Dobry Gospodarz" nie mierzy tak od razu zbyt wysoko?
        Na początek, może by tak z jedną kadencję popracować w Radzie? Takie
        przyuczenie do "zawodu", czyli pracy w samorządzie!
        Bardzo źle to świadczy o partyjnej ławce, chyba krótkiej, że koledzy bez
        skrupułów zdecydowali się na poświęcenie młodego i ambitnego człowieka, a tylko
        po to, żeby za wszelką cenę (a jest nią rozbicie w ostatniej niemal chwili
        włoszczowskiej prawicy) wystawić jakiegoś w miarę wyuczonego, ale
        wszak "swojego" kandydata! Tak po prawdzie, chyba nie będzie miał on żadnych
        szans w starciu ze starymi wygami!
        Druga tura: "Twój Burmistrz" przeciwko "Wspólnemu Sukcesowi" - dzięki "Dobremu
        Gospodarzowi", pisano nie tak dawno na tym forum. Tego się nie zapomina!
        Na koniec jeszcze jedno, powinien wywalić speca od PR, a potem posprzątać te
        śmiechu warte plakaty! Reklamować trzeba się głównie tym co już się samemu
        osiągnęło, a nie "osobistymi" planami na przyszłość!!!
    • ewelinaem Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 03.11.06, 13:19
      Myślę że p.Dorywalski jest najlepszym z kandydatów... wole mieć burmistrza z
      Włoszczowy, nie "zepsutego" starymi układami a nie jakiegoś pana z Kurzelowa (z
      całym dla niego szacunkiem)!
      • risotto Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 03.11.06, 16:27
        nie po prostu smiech tylko proba zrobienia dla spoleczenstwa czegos nowego. nie
        znam tego chlopaka ktry kandyduje, ale powiedzmy sobie prawde: ludzie nie
        chca ,miec znow tych samych wladz tylko nowe ktore cos im dadza. i co bedzie
        znow dziadek jeden z drugim jako burmistrz? a ze mlody to bardzo dobrze bo
        bedzie mial sile dzialac, a nie brac kaski w kieszen.
    • sven60 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 08.11.06, 08:07
      Czemu? śmiech? zupełnie nie rozumiem, wykształcony ambitny może to jemu trzeba
      dać szansę, a na dodatek prawnik ,więc nie podpisze niekorzystnej umowy bo
      zdaje sobie sprawę czym to pachnie.
      • johndoe_bis Prawnik? A aplikacja gdzie? Pewnie niedługo! Co? 08.11.06, 12:56
        Czy kilka udzielonych bezpłatnie BEZUŻYTECZNYCH porad (no, niechby spróbował
        BEZPRAWNIE wziąć za nie honorarium!) wystarczy żeby SAMEMU nazwać siebie
        prawnikiem?
        A może tak najpierw zrobić stosowną APLIKACJĘ?
        Przecież John Doe nauczał już o tym...
        www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=50764324&a=51643827
        A może tak w ogóle ZRÓWNAĆ osoby bez prawa do wykonywania zawodów prawniczych z
        tymi po aplikacjach?
        A potem oczywiście jeszcze DOKTORÓW z DOKTOR_ant_AMI ??!!
        • lays66 Re: Prawnik? A aplikacja gdzie? Pewnie niedługo! 08.11.06, 17:33
          johndoe_bis! Wiesz te twoje teksty to już zaczynają nudzić. Odrazu widać że zazdrościsz temu chłopakowi. Miej troszkę odrobine godności dla siebie.
          • johndoe_bis Znowu AUTOPROMOCJA ??!! 08.11.06, 20:08
            John Doe przeczytał Twoje posty, Lays66!
            Oto DOWODY
            www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=50764324&a=50934965
            www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=50764324&a=50954785
            www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=50764324&a=51048299
            • majonez666 Re: Znowu AUTOPROMOCJA ??!! 08.11.06, 22:56
              John Doe jak czytam twoje posty to poprostu żygac mi sie chce,wiekszego buraka
              i dupka to jeszcze na tym forum nie było i mam nadzieje że nie bedzie.Jesteś
              chorym i sfrustrowanym gościem,piszesz jedno i to samo,z zazdrości już nie
              wiesz co pisac.Chłopie ty idz do lekarza najlepiej do psychiatry.Jesteś
              chłopskim filozofem,rozpisujesz sie jak bys nie miał nigdy nic do roboty,lepiej
              dzieci rób jak ci sie nudzi.Acha wielki władco,nie pisz o sobie w trzeciej
              osobie bo powinieneś znac chociaż podstawy gramatyki.Nie pouczaj nikogo na tym
              forum bo sam jesteś parapetem.
              • fakemol Re: Znowu AUTOPROMOCJA ??!! 09.11.06, 08:14
                A ja myślę, że ty powinieneś najpierw poznać zasady ortografii (RZYGAĆ) nim
                zaczniesz pouczać innych co do zasad pisowni.
                No cóż „pisowczycy” przypuszczają atak na wszystkich, którzy ośmielają się
                spychać z piedestału Dorywalskiego. Zauważyłem tu kilka zdań osób, które
                zamierzają zagłosować na „Fachowca na stare układy” chociaż go nie znają. Ja
                stanowczo oświadczam, że nie zagłosuję na Bartka, bo go znam jeszcze z czasów
                kiedy nazywał się SOBÓR (co, nie wiedzieli?) i już wtedy nie był osobą
                zasługującą na zaufanie. Rozczulają mnie hasła o jego uczciwości, rzetelności,
                pomocy prawnej dla poszkodowanych i o tym jak wiele zrobił i zrobi dla
                Włoszczowy. Ja tych zasług jakoś nie widzę. Peron? Jeszcze na początku tego roku
                słyszałem, że to zasługa wyłącznie radnego Wójcika (na marginesie też niezłego
                cwaniaka).
                Zastanówmy się przed niedzielą, czy koniecznie chcemy żeby naszym miastem
                rządził Gosiewski. Jeśli ktoś myśli, że po wyborze Bartka zmieni się coś w UG,
                to ma rację – rano zamiast Karpińskiego do burmistrza na prasówkę i kawę będzie
                chodził Huś. Przy okazji przydałoby się sprawdzić kto najwięcej głosów zdobędzie
                w DPS.
                Johndoe_bis pozdrawiam i oby tak dalej. Nie wiem czy słyszałeś o pomyśle pisu,
                żeby zlikwidować stopień doktora habilitowanego, bo rzekomo większość dr hab. to
                starzy reżimowcy.

Always piss on PiS.
                • sven60 Re: Znowu AUTOPROMOCJA ??!! 09.11.06, 09:00
                  Nie wiem czemu tak atakujesz Dorywalskiego, żadnych argumentów nie przytoczyłeś
                  buchasz jadem...........kolego, powiedz jakis konkret negatywny na niego a nie
                  tylko że zmienił nazwisko mam wrazenie że mu zazdrościsz tylko nie wiem czego?
                  Bo jak zrobi doktorat śmiało zarobi więcej na uczelni niż jako burmistrz a juz
                  napewno bedzie miał więcej spokoju i szacunku, i nikt nie będzie sobie nim
                  swojej szlachetnej buzi wycierał....to tyle przemysl sobie to.Inni kandydaci
                  mają mniej możliwości z roznych względów.
                  • hipohondryk1 Re: Znowu AUTOPROMOCJA ??!! 09.11.06, 09:53
                    Czytać Was się nie chce. Znam Bartka od dawna, ma swoje wady - jak każdy. Sam mu
                    kiedyś powiedziałem, że może i dostałby więcej głosów, tylko że min. w moich
                    oczach dyskwalifikuje go formacja z jakiej startuje. To było wczesną wiosną.
                    Teraz zastanawiam się, widząc innych kandydatów, czy jednak nie byłby dobrym
                    pomysłem. Źle że udzielał porad? Jakie by one nie było, lepsze to niż
                    załatwianie rodzinie mieszkań (via obecny burmistrz), niejasne układy i
                    powiązania (via Solecki), ciągnąca się niewyjaśniona przeszłość i podejrzenia
                    (via Sienkiewicz). Zastanówmy się, czy chcemy powtórki z obecnej kadencji, kto
                    rokuje większe zmiany w skostniałym rodzinnym UG? Co do zmiany nazwiska - powiem
                    Wam tylko jedno - nie znacie jego sytuacji rodzinnej, nie znacie prawdziwych
                    powodów - bądźcie więc mili i nie zabierajcie głosu. Chłopak miał naprawdę
                    przesrane życie i należy się cieszyć, że jest tym kim jest, a nie kolejnym żulem
                    spod monopolowego. Nie jestem zwolennikiem PiS-u, ale zastanawiam się, czy
                    naprawdę nie jest to jedna z lepszych kandydatur...
                    • johndoe_bis John Doe odpowie, ale ogólnie! 09.11.06, 11:28
                      Jeśli już o mnie chodzi, prawie wcale go nie znam i nic mi do jego zmiany
                      nazwiska! Ale czy inaczej dostałby PIERWSZE MIEJSCE na liście?
                      Kandydatura może i byłaby dobra, ale czy nie przesadził z tą bezczelną
                      autopromocją, opartą na oczywistym manipulowaniu pojęciami?
                      Zaświadczam, że John Doe tak samo bez litości zareagowałby, jeśliby na ten
                      przykład "Twój Burmistrz" określił się na plakacie jako EKONOMISTA, a "Wspólny
                      cel... no jak? Może jako MENADŻER?
                      Niechże zrobi w końcu ten tytuł DOKTORA ("już niedługo"), a potem obieści to
                      nam gdzie tylko chce!
                      FAKEMOL, powiem Ci może tak, że John Doe "nie spycha" Go "z piedestału", a w
                      zasadzie nie pozwala nań zbyt łatwo wejść, czyli "za byle co i z byle kim"!
                      Taka jest droga do POLITYCZNEJ KARIERY... A była tylko ta jedna możliwość, to
                      WSPANIAŁE FORUM! Bo czyż inne źródła informacyjne nie służą obecnej albo już
                      przyszłej TYRANII?
                      "ŻADNYCH DWUZNACZNOŚCI, ŻADNYCH NIEDOMÓWIEŃ, ŻADNYCH SPEKULACJI! TYLKO CZYSTA
                      GRA!" Tak brzmi przecież jedna z zasad znienawidzonego przez NICH John'a Doe,
                      obowiązujących w tej kampanii wyborczej!
                      W sprawie "John Doe przeciwko Majonez66", powiem tyle, że niech sobie "ulży",
                      jeszcze badziej i pokaże, "jak PŁYTKO znajduje się DNO"!
                      Pisanie w trzeciej osobie? Czy to grafomonia? A może John Doe to MISTRZ, a jam
                      jest tylko jego uczniem? Może nawet najzdolniejszym?
                      Dobrze, że Kandydat ma już inny plakat! Nowe hasło jest obecnie takie "MŁODY
                      FACHOWIEC NA STARE UKŁADY"!
                      Ale czemu już nie "doktorANT prawa"?
                      Czy nie zachował się więc jak ktoś przyłapany na cwanej ŻONGLERCE pojęciowej,
                      nastawionej na czyjąć NAIWNOŚĆ(naszą naiwność)?
                      Ale dobrze, niech tylko jeszcze uprzątnie wiszące wszedzię dowody, czyli stare
                      plakaty, a może damy już temu spokój!!!
                      A w nowym haśle są dwa słowa prawdziwe, czyli "Młody" i "stare".
                      UKŁADY będą nadal, bo czy w miejsce "starych" nie znajdą się zaraz po wyborach
                      NOWE?
                      Fachowiec? A jakież są na to dowody?

• johndoe_bis Oto powody... 09.11.06, 12:00
                        Chodzi oczywiście o powody wyznaczenia przez KOLEGÓW nagrody za głowę John'a
                        Doe!
                        www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=51505182&a=51555452
                        www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=51091885&a=51590604
                        www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=51714395&a=51729589
                        • johndoe_bis Oto powody... 10.11.06, 08:28
                          Jeśli niepokoicie się, że go ta psiarnia dopadła, uspokoję Was! John Doe jest
                          żyw, cały i zdrów!
                          Wszak czy nie dziś jest koniec kampanii, więc może przygotowuje się do mowy
                          końcowej?
                          Czemuż wczoraj, tak nagle, umilkł ten jazgot i przestały zaciekle ujadać?
                          Może dlatego?
                          www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=51872232&a=51885286
                  • fakemol Re: Znowu AUTOPROMOCJA ??!! 09.11.06, 13:35
                    No właśnie, ja też nie wiem czego miałbym mu zazdrościć? Inne argumenty? Może
                    bym je przytoczył, ale nie posiadając żadnych namacalnych dowodów, prócz dobrej
                    pamięci, wolałbym nie narażać się na pozew o pomówienie. Jedno mogę powiedzieć -
                    nie ma tak czyściutkich rąk jak się o tym mówi. Kto nie wierzy jego sprawa i
                    jego głos. Inny – nie pozwalał na wpisywanie na listę do Rady Miejskiej osób,
                    które, jak twierdził „mogą odebrać mu głosy”. I nie chodzi tu bynajmniej o mnie
                    (żeby nie było, że jestem sfrustrowanym, byłym członkiem pisu).
                    A zarobki doktora na uczelni (państwowej) to mniej więcej dochód nauczyciela
                    dyplomowanego, czyli jakieś 2090 zł brutto bez innych dodatków. Ale wtedy można
                    tytułować się „habilitantem”.
                    I jeszcze zdanie do Hipochondryka. A jaką mamy gwarancję, że Bartek nie da nam
                    powtórki z rozrywki. Zresztą żaden z kandydatów jej nie daje. Ja osobiście
                    oddaję nieważny głos.
                    Zaskoczę cię, ale ja również znam jego sytuację rodzinną, i nie przesadzaj, nie
                    była i nie jest tak tragiczna jak to opisujesz. Rozumiem, że Bartek nadal
                    stosuje metodę użalania się nad swoim losem. Są ludzie, którzy mieli gorzej i
                    też nie są żulami.
                    I ostatnie, osoba, która wypiera się swojej rodziny (bez względu na to czy jest
                    to powodowane chorobą – taką czy inną – jej członka) nie jest godna mojego
                    szacunku. Bez względu na to czy jej na tym zależy czy nie.

Always piss on PiS
                    • majonez666 Re: Znowu AUTOPROMOCJA ??!! 09.11.06, 16:32
                      Fakemol dlaczego w godzinach pracy nie zajmujesz sie praca tylko obrzucaniem
                      błotem inteligetnych ludzi,lepiej zajmij sie robota bo ci za nia płaca,no chyba
                      ze ci płaca za oczernianie ludzi,np.p.Sienkiewicz.Atakujesz p. Dorywalskiego,a
                      nie napisałes żadnego faktu,piszesz tylko jakies farmazony,że zmienił nazwisko
                      to wszyscy wiedza i to jest takie straszne?a jesli chodzi o peron to kolega
                      jest niedoinformowany.A może naszym miastem ma rzadzic- bufon,cham,złodziej-
                      Sienkiewicz?HeHeHeHeHeHe.
                      • timon31 Re: Znowu AUTOPROMOCJA ??!! 09.11.06, 16:48
                        Johnde_bis pisano ci już,abyś nie rozpisywał sie w temacie doktor-doktorant bo
                        stajesz sie bardzo nudny.Napisz cos raz konkretnie,bo piszesz i piszesz te
                        brednie,boli was że nie macie innych argumentów na atak
                        p.Dorywalskiego.Przecirz wszyscy wiedza że 80%,którzy pisza na tym forum to
                        przydupasy p.Sienkiewicza i on sam.Jesteś nudny i zmień płyte.
                        • johndoe_bis Jak wyżej (cd.) ? Teraz CHÓR ??!! 10.11.06, 10:15
                          No, ale się rozszczekali! Ujadają nawet chórem!
                          John Doe poprzednim swoim postem NAPRAWDĘ miał już zakończyć „przypadek
                          doktoraNTA”(lub inaczej „Ja, jako prawnik”)!
                          Czy nie mogło wydawać się, iż "rzecz" jest umorzona, ale sprawca ZDEMASKOWANY?
                          Czy „dna” nie wyczuwa się teraz stojąc w Waszej ledwie już kałuży tylko po
                          kostki?
                          Czy John Doe powinien więc już ZAMILCZEĆ? Tak się stanie, ale jeszcze nie
                          teraz!
                          Jakiż ma powód? Taki sam chyba jak w tytule i tego, ale też wcześniejszych
                          postów?

Czy kampania oparta na ZAWŁASZCZONYCH (bo podobno cudzych) zasługach w zała-
                          twieniu peronu i LIPIE z wykorzystaniem PODRETUSZOWANEGO wykształcenia okaże
                          się jeszcze skuteczna? Jeszcze raz tłumaczę: DOKTOR prawa lub nauk prawnych,
                          ale DoktorANT to już tylko na Wydziale lub Wydziału!
                          Czy tak właśnie nie byłoby wobec wyborców UCZCIWIEJ?

I cała rzecz nie w tym, że „ZDOBYWA z trudem tytuł”! Ale idzie o to, że wielu
                          chytrze przekonał, że już go POSIADŁ!!! To jak to nazwać? No, jak?

Została mu chyba tylko ładna buzia (w tym ma przewagę nad rywalami) i POPARCIE
                          wpływowego MINISTRA?
                          Ale czy to, co na razie jest atutem, nie stanie się kiedyś przeszkodą?
                          Młodość? Tak! Ale i niedojrzałość, a być może podatność na CUDZE, ZŁE WPŁYWY?
                          POPARCIE POLITYCZNE? Ale tylko na tak długo, ile przetrwa krucha koalicja z
                          SAMOOBRONĄ?
                          Co będzie, jeśli wygaśnie żar bijący od sprzyjającego Włoszczowie elokwentnego
                          MINISTRA? Czy po nadętej przez FAKT, RMF itd. sprawie peronu na CMK ktoś
                          zaryzykuje jeszcze za jego staraniem taką inwestycję dla naszego miasta?
                          Roli Ministra nikt nie podważy, ale czy bijący od niego blask sprawiedliwie
                          oświeca wszystkich ZASŁUŻONYCH dla sprawy przystanku? Czy promyk pada w tym co
                          trzeba kierunku, czy tylko Wasz Faworyt tak zręcznie się w jego poświacie
                          WYSTAWIŁ?

Czy pisząc na forum takie zerżnięte, no chyba ze ściągawki dla "działaczy"
                          banały, nie OŚMIESZACIE li tylko swojego faworyta? Pomyśleliście o tym,
                          Koledzy? Czy w obawie przed dalszą kompromitacją nie powinien Was trochę
                          przykarcić?

I na koniec, czy warto, tak na oślep, rzucać nazwiskami?
                          Tak samo zresztą jak straszyć! Kogo, po co i czym? Może „teczkami”?
                          www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=51091885&a=51658691
                          Powiadacie, żem może od Pana „100/50”? WY za to RÓWNO WALICIE we wszystkich kan-
                          dydatów! Oto dowody…
                          www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=50350363&a=50350363
                          www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=51872232&v=2&s=0
                          www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=50859052&a=50981529
                          www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=50859052&a=51015349
                          www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=50859052&a=50981529
                          www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=50820814&a=51680764
                          PS.
                          John Doe nie chce już więcej zabierać głosu na ten temat! Bo dalsze ZNĘCANIE
                          nad takim „przypadkiem” nie leży w jego naturze…
          • plusek2 Re: Prawnik? A aplikacja gdzie? Pewnie niedługo! 09.11.06, 17:26
            "godności dla siebie" - dziwne sformułowanie i co tu ma godność do rzeczy?
            johndoe jest konkretny, zorientowany w tematach, na które się wypowiada i mnie
            jego "teksty" nie nudzą. To raczej ty przynudzasz.
    • ksywa4 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 12:19
      Fachowiec to mało powiedziane toż to nawet F A C H U R A nad F A C H U R A M I.
      • matemati Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 17:06
        Chciałbym zwrócić uwagę na wykształcenie kandydatów na burmistrza:
        3 z kandydatów "zdobyło" tzw. wyższe we Włoszczowie (jeden nawet dumnym starostą
        roku był:):) i to całkiem niedawno
        1 z tego co wiem w Radomiu za często nie był ...)_
        pytanie do p.Dorywalskiego - gdzie się kształcił ? (o doktoracie głośno :):)
    • matemati Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 17:10
      majka862 napisała:

> Co myślicie o nowym najmłodszym kandydacie na Burmistrza...?

p.Maciejczyk - bez przesady :)
      p.Solecki - już był :)
      p.Grabalski - bez komentarza
      p.Sienkiewicz - burmistrzem :)
      p.Dorywalski - ...

• ksywa4 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 18:15
      Niektórzy piszą że p. Dorywalski nie ma nic na sumieniu więc poddaję pod
      rozwagę następująca sprawę. Wszystkim wiadomo że w czerwcu br. PiS zorganizował
      we Włoszczowie prawybory które wyłonić miały wspólnego kandydata prawicy na
      urząd burmistrza.Powstało porozumienie pomiędzy Solidarnością i PiS. Zgłosili
      PiS p Nowaka a Solidarność Sienkiewicza . Wybory przeprowadzili i wygrał je
      Sienkiewicz. Od tego momentu wspólnym kandydatem co wszędzie podawano zostaje
      Sienkiewicz. W mediach ciągle sondaże podawały Sienkiewicz kandydat popierany
      przez PiS PO Solidarność. Dorywalski nigdzie nie był brany pod uwagę. W
      międzyczasie PiS wyrzuca Nowaka,pozbywa się p Ewy Nowak jako niewygodnej z
      funkcj szefa powiatowego. We wszystkim uczestniczy p Dorywalski jako szara
      eminencja. Ciągle jednak popiera Sienkiewicza by za pięć dwunasta zgłosić swoją
      kandydaturę. Powoduje tym samym rozbicie tego co inni budowali. A więc bierze
      całkowitą odpowiedzialność za ewentualną porażkę pprawicy w wyborach.
      Reasumując należy stwierdzić ze prze do władzy niczym ćma do światła nie bacząc
      na innych i nie licząc się z konsekwencjami bo zbliżając się do żarówki może
      spłonąć a co najmniej poparzyć. Jest przy tym nieuczciwy gdyż dane słowo
      niedotrzymuje. Nieodpowiedzialność jednak to cech ludzi młodych . Mogą ją
      podejmować w swoich osobistych sprawach ale nie jeśli piastują zaszczytne
      funkcje. Przypomina to sytuację jaka miała miejsce przed i po wyborach
      parlamentarnych w zeszłym roku. Najpierw czarowano nas POPiSem by doprowadzić w
      końcu do wielkiej awantury.U nas to samo. A w tym najważniejsze stołki bo tak
      jak na górze tak i u nas kandydatowi zależy na władzy. Nic konkretnego nam nie
      proponuje a może zaproponowałby solidarną gminę albo tanią gminę.Tylko slogany
      typu fachowiec, gospodarz. Zeby jednak zostać fachowcem to człowiek kończący
      naukę zawodu musi długo praktykować a pan Dorywalski z praktyką jest chyba na
      bakier.Nie dajmy się więc otumanić jak rok temu bo możemy obudzić się z ręką w
      nocniku.
      To narazie tyle podałem tylko fakty z którymi się nie p........ . Jednak
      bataliony partyjne zaraz do togo ruszą. Zastanówcie się jednak nad tym co
      czynićie bo..............
      cdn
      • morfeusz-33 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 18:55

Propaganda działa. W jutrzejszym echu będziemy mogli poczytać o tym, że w
        sondażach teraz na prowadzenie wysunął się kandydat Dorywalski. Tak to nie
        ściema. (zaznaczyć nalezy fakt że sondażu nie było i nie będzie)lecz kandydat
        pierwze miejsce ma.I jak nie przyznać,że cuda się zdarzają.
        Dziwne to, że tak "prowadzi " gdyż nawet sam minister Gosiewski nie chciał
        słuchac jego marzeń programowych. Przerwał te wypociny i dał nura do
        Piekoszowa. A nasz kandydat tym co przyszli go wysłuchać kazał iść do domu.
        Rozeszliśmy się bo on ten program przygotował do pochwalenia sie ministrowi a
        ludzi z Włoszczowy i okolic to ma w d..... No to do jutra.
        • telemaniak9 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 20:22
          Do tej pory byłem biernym czytelnikiem forum, ale dłużej już nie mogę czytać tych głupot na temat p. Dorywalskiego. Wiadomo jak każdy człowiek ma wiele wad ale bez przesady żeby krytykować go za to że zmienił nazwisko albo że dzięki swojej ciężkiej pracy zdobywa tytuł doktora. To jest poprostu śmieszne. Nie macie kompletnie nic na niego a teraz dwa dni przed wyborami próbujecie zrobić wszystko żeby tylko go ośmieszyć. Czyżby strach was obleciał? Wymyślacie takie kłamstwa że od czytania głowa boli. Pani Ewa Nowak sama odeszła z partii i nikt jej nie namawiał ani nie zmuszał do odejścia. Minister Gosiewski wyszedł w połowie przemowy bo ma wiele spraw na głowie (wkońcu jest ministrem) a mimo to był i powiedział to co miał do powiedzenia. A jakie macie dowody że ludzi z Włoszczowy i okolic ma w d.... Jeśli piszecie takie rzeczy to piszcie o konkretach a nie same bzdury. Wszyscy jesteście wkurzeni na maksa bo młody chłopak pokrzyżował wam plany. I dobrze!!! Skończą się układy, załatwianie mieszkań rodzinie, korupcja i inne przekręty. Ja i cała moja rodzina odda głosy na p. Dorywalskiego i możecie pisać co tylko chcecie bo macie do tego całkowite prawo ale poparcie p. Dorywalskiego rośnie oj rośnie. Tak trzymać p. Bartłomieju.
          • sven60 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 20:57
            Zgadzam się z telemaniakiem ,nikt nic oprócz młodości nie może zarzucić
            Dorywalskiemu, myślę że presja społeczna spowoduje że może być dobrym
            burmistrzem,
            a wtedy druga kadencja pewna. Pozdrawiam wszystkich.( wpisujcie kawały, narazie
            tylko trzy są)
            • remi100 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 21:54
              Rozgrywającym w PiS jest Huś. Bartek jest jedynie figurantem. Pani Ewa Nowak
              zrezygnowała z szefowania PiS, go widziała co się święci i nie chciała być
              marionetką. Tu nie chodzi o dobro gminy, ale o to by kontrolując Bartka ratować
              układ istniejący od 1998r. (po wyborach).
              Po wyborach Bartek odejdzie z PiS-u. On nie jest przygotowany do funkcji
              burmistrza. Wykształcenie, które posiada daje mu kwalifikacje najwyżej na
              asystenta radnego.
              W sprawach samorządowych jen on "tabula rasa". Po prostu szkoda go.
              • telemaniak9 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 22:07
                A czy ty naprawdę myślisz że p. Bartek tak łatwo będzie sobą manipulował. Tak naprawdę nie wiesz co się może wydarzyć gdy zostanie on burmistrzem. Gdyby mu tak nie zależało na gminie to by sobie spokojnie kończył doktorat i zarabiał sporo kasy na uczelniach prywatnych i państwowych. Piszesz że nie jest przygotowany do pełnienia funkcji burmistrza a przepraszam czy są jakieś kursy przygotowawcze???Grabalski niby był doświadczony i co zrobił dla Włoszczowy, powieśił kilka lampek na święta...
                • telemaniak9 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 22:08
                  ...w rynku.
                  • remi100 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 22:46
                    On już został zmanipulowany. Ale o tym dowie się niebawem.
                    • telemaniak9 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 09.11.06, 22:52
                      Ta tak... nie znamy dnia ani godziny.
                      • morfeusz-33 Re: Nowy kandydat na Burmistrza po prostu śmiech! 10.11.06, 08:14
                        To i co nie mówiłem,że cuda wystepują... tylko zmyłka co do pozycji .Jest
                        według nieistniejącego sondażu podobno drugi . Pewnie Soleckiego
                        więcej "ceni "pan Rafał B a Dorywalskiego mniej chcociaż pracują na tym samym
                        piętrze.
                        Ale mafia działa w tej Włoszczowie.Jedyna rada nie wybierać Husia To jest
                        sprężyna cała . Don Corleone Włoszczowy .....

www.echodnia.eu/swietokrzyskie/?cat=10®=16&id=39743
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka