Dodaj do ulubionych

Sondaż wyborczy Echa

14.09.07, 09:21
Cieszy wynik LiD-u

www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/misc?url=/templates/zoom.pbs&Site=ED&Date=20070914&Category=WYBORY&ArtNo=70914082&Ref=AR&NoCache=1
Obserwuj wątek
    • x.ray Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 09:21
      I cały artykuł

www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070914/WYBORY/70914082/-1/swietokrzyskie
    • x.ray Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 09:26
      Martwi znów wynik PiS-u! jak to jest, ze jak kogos pytam to nikt nie glosuje na nich, a potem nagle 30% się robi!
      • Gość: pit Re: Sondaż wyborczy Echa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:39
        jesli sondaz byl przeprowadzany telefonicznie to czego sie spodziewales?? :)
        Wszystkie linie na podsluchu, rozmowy nagrywane - tylko sprobuj powiedziec, ze
        nie glosujesz na PiS, a rano o 6 wpadna panowie z CBA i sprawdza czy nie masz
        nielegalnych mpTrojek na kompie, czy nie dreczysz kota, czy sluchasz radia
        maryja co najmniej 3 godzniny dziennie, a potem i tak wyprowadza cie w
        kajdankach przed oblicze sprawiedliwosci (i prawa). Pozniej na specjalnej
        konferencji prasowej udowodnia, ze byles ta czerwona kropeczka na ekranie i nie
        glosowales na PiS, zatem jestes winny istnienia ukladu
    • ania7718 Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 10:31
      Ten LID jest beznadziejny,a największą porażką u nich jest
      Aleksander Kwaśniewski. Po tym wywiadzie jakiego udzielił to
      powinien się odsunąć całkowicie od życia politycznego.Ogólnie to te
      wszystkie partie to pomieszanie z poplątaniem, jedni przechodzą do
      drugich i odwrotnie, nie ma na kogo głosować.
      • x.ray Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 10:35
        Dla Ciebie beznadziejny a dla mnie nie:) I o to w tym wszystkim chodzi, kazdy ma prawo wybrac!
        • ania7718 Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 10:38
          Powiedz mi co Ty w nim widzisz? Bo dla mnie to krętacz i aferzysta.
          Jego zachowanie w Charkowie świadczy o tym jaki szacunek ma dla
          ludzi w szczególności Polaków no i ostatni wywiad.
          • x.ray Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 10:42
            Co ostatni wywiad? Ja tam nie widze nic bulwersującego! Merkel i tak ma masę cierpliwości!
            • ania7718 Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 10:54
              To może oddajmy Niemcom najpierw Śląsk i Pomorze,a potem zostańmy
              kolejnym landem niemieckim i będzie wszystko pod dyktando
              niemieckiego rządu. No i zapomniałam o odszkodowaniach, trzeba je
              wypłacić tym biedakom co sami wojnę wywołali.
              • Gość: x.ray Re: Sondaż wyborczy Echa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 11:09
                Ależ nienawiść, alez agresja! A samochody to się sprowadza!
                • ania7718 Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 11:18
                  Ja nie żywię nienawiści do Niemców ale ten naród powinien zrozumieć
                  wreszcie,że nie byli oni ofiarami ale agresorami i okupantami,
                  powinni przeprosić wszystkie europejskie narody za piekło jakie im
                  zgotowali wywołując II wojnę światową. I nie domagać się odszkodowań
                  bo oni sami by się niewypłacili gdyby Polska im przedstawiła
                  rachunek.Niemcy są bardzo butnym narodem i nie mają dystansu do
                  siebie. Co do sprowadzania samochodów to ja nie mam z tym nic
                  wspólnego. Nie trzeba jechać do Niemiec żeby sobie auto kupić , w
                  komisach jest tego mnówstwo, nie mówiąc o salonach z nowymi.
                  • x.ray Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 11:20
                    To dobrze, że Polaków stać na kupno nowego samochodu prosto z salonu! Choć uważam że to kompletna głupota
                    • ania7718 Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 11:23
                      Niektórych owszem stać, ja też uważam że to głupota bo auto w
                      szybkim czasie traci na wartości,a człowiek poprostu przepłaca.
                      • Gość: ostrowiak_1982 Re: Sondaż wyborczy Echa IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.07, 13:34
                        Jeśli kupujesz auto na 3lata to nowy jest nie opłacalny, ale pomyślcie. Jeśli
                        ktoś kupuje nowy po to aby z niego korzystać np. 10lat to już mu się opłaci.

W Polsce zawsze się nie opłaci :-)
                        Jeśli uważacie że ktoś kto kupuje nowy samochód jest "głupi" to sorry ja się do
                        nich zaliczam :-(
                        • ania7718 Re: Sondaż wyborczy Echa 18.09.07, 14:30
                          Każdy robi tak jak uważa, chce to kupuje nowe, nie chce idzie do
                          komisu. Ja bynajmiej nie uważam kogoś za głupiego tylko dlatego, że
                          kupuje nowy samochód. Nie oceniam ludzi pod tym kątem.
                        • x.ray Re: Sondaż wyborczy Echa 18.09.07, 14:34
                          Ja ciebie do nich nie zaliczam:)
                        • ania7718 Re: Sondaż wyborczy Echa 18.09.07, 14:40
                          W dzisiejszych czasach wielu ludzi zmienia często autka i znam dużo
                          osób które tak robią, nowe auto tracą szybko na wartości, za rok
                          taki samochód to już nie jest to samo. To,że ktoś robi coś głupiego
                          według innych ludzi nie znaczy,że jest uważany za głupiego przez
                          nich. Wielu z nas robiło w życiu głupie rzeczy,a głupi nie jesteśmy.
                          • ostrowiak_1982 Re: Sondaż wyborczy Echa 22.09.07, 17:06
                            Może trochę za pochopnie pojechałem ale denerwuje mnie jak ktoś uważa zakup auta
                            nowego za głupotę :-!
                            Przecież go nie ukradłem ani pieniędzy i chce go użytkować jak najdłużej po co
                            mam zmieniać auta "stare" i dokładać do nich ?

Tak na marginesie jest to jedyny taki samochód w mieście, znaczy wersja i kolor :-)
          • ewam_1977 Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 10:42
            a Jacek i Placek robią non stop cyrk z naszego państwa .. poczekamy co zmienią
            te wybory
            • ania7718 Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 10:57
              Wypowiedź Kwaśniewskiego była tak żenująca,że był zmuszony
              przeprosić i udzielić sprostowania. Nie należy porównywać jego
              zachowania do polityki braci Kaczyńskich bo jest to inna bajka.
          • x.ray Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 10:47
            A szczerze to nie potrafię wyjaśnić co widzę w LiD i Kwachu, po prostu mnie ciągnie do nich i już! Bez konkretnych przyczyn, od zawsze mnie ciągła lewica!
            • ania7718 Re: Sondaż wyborczy Echa 14.09.07, 11:21
              W Polsce nie ma prawdziwej lewicy ani prawdziwej prawicy.Lewicę
              stanowią byli działacze PZPR,a prawicę ludzie związani z ruchem
              robotniczym "Solidarność" oraz partiami z nim związanymi.Tak
              naprawdę to ta nasza "prawica" ma bliżej na lewo niż "lewica".Z
              partii centrowych nie ma żadnej.
    • Gość: Wojtek_68 wynik może i cieszy, kandydaci mniej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 12:54
      cienizna straszna
      • x.ray Re: wynik może i cieszy, kandydaci mniej... 14.09.07, 12:55
        No wlasnie, kiedy bedą listy?
        • chuchalscy półtora metra 14.09.07, 13:31
          Ewo, ja mieszkam na terenach, tzw. poniemieckich. Tu każdy Kaszub ma kogoś w
          Niemczech, tu Niemcy przyjeżdżają, tu nikt się nie boi ich powrotu, tu wszyscy
          żyją po ludzku ze wszystkimi. Ja wiem, że w Ostrowcu dobry Niemiec to półtora
          metra pod ziemią, tu od nowa musiałem się uczyć historii gdy zamieszkałem 30 lat
          temu. Nic Niemcom niczego oddawać nie będziemy, oni zresztą niczego nie chcą.
          Kaczor wygrywa wybory na ludzkich najniższych instynktach strachu i nienawiści.
          A my tu w Europie, a nie w zaścianku, mocium panie...................
          • chuchalscy Re: półtora metra 14.09.07, 13:33
            Soorrryyyy, to do Ani miało być, nie do Ewy. To Ania zasugerowała oddanie
            Niemcom Śląska.
            • ania7718 Re: półtora metra 14.09.07, 17:25
              Nie chcą odzyskać "swojej ziemi" ? To co mówi pani Steinbach córka
              żołnierza Wermachtu,który przyjechał do Polski jako okupant, wielka
              wypędzona i pokrzywdzona.Wielu z jej organizacji i innych chciałoby
              odzyskać tereny, które kiedyś do nich należały bądź je
              okupywali.Pani Steinbach najchętniej przewróciłaby granice do góry
              nogami.Nikt w Niemczech jej do porządku nie przywoła. Nasze władze
              bronią tylko naszych interesów, nic poza tym. Taki podział Europy i
              granice zostały ukształtowane bez naszej zgody, nikt nie pytał
              polskiej strony o zdanie bo naszych interesów "bronili " Sowieci.
              • chuchalscy Re: półtora metra 15.09.07, 17:53
                Widzisz Aniu, jest różnica w poglądzie na temat, tak zwany niemiecki, w Ostrowcu
                i tu na północy. Stąd między innymi traktujecie Tuska jako prawie Niemca, a my
                tu nie. To tylko Kaszub, czyli Polak. Bo jak śpiewają Kaszubi: Nie ma Kaszub bez
                Polonii, ani Polski bez Kaszub. Pani Steinbach urodziła się w Rumi, 15 km od
                Wejherowa. I co z tego? Tu nikt się jej nie boi. Tu wszyscy są u siebie.
    • Gość: x.ray Listy wyborcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:49
      • Gość: x.ray Re: Listy wyborcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:50
        Przymiarki do list

LEWICA I DEMOKRACI

Sejm

Kandydaci SLD: 1. Sławomir Kopyciński, wiceprzewodniczący sejmiku województwa, 2. Włodzimierz Stępień, poseł, 3. Henryk Milcarz, poseł, 4. Andrzej Nowak, radny sejmiku województwa, 5. Robert Siejka, radny miejski w Kielcach, 6. Waldemar Mazur, były prezydent Skarżyska, 7. Sylwester Kwiecień, były prezydent Starachowic, 8. Inga Kamińska, była wiceprezydent Ostrowca, 9. Zbigniew Krzysiek, wicestarosta włoszczowski, 10. Sławomir Marczewski, były poseł, lekarz z Końskich; pozostali kandydaci: 11. Andrzej Iskra, burmistrz Staszowa, 12. Bogusława Majcherczyk, radna powiatu buskiego, 13. Mirosław Sędek, lekarz z Jędrzejowa, 14. Tomasz Kowalski z Ożarowa, 15. Krystian Łudzik z Kazimierzy Wielkiej, 16. Marcin Ciszkiewicz, szef partii w powiecie sandomierskim, 17. Jan Gajda, lekarz ze Skarżyska, 18. Krzysztof Adamski z Ostrowca, 19. Bożena Markiewicz, była burmistrz Wąchocka, 20. Weronika Buler, II wicemiss ziemi świętokrzyskiej 2005, 21. Paweł Grzybek z Kielc, 22. Janusz Szafrański z Opatowa, 23. Ryszard Kiliański, Sandomierz, 24. Józef Grabowski, radny sejmiku województwa; kandydaci SdPl: 1. Jerzy Suchański, były senator, 2. Małgorzata Winiarczyk-Kossakowska, była poseł, 3. Jerzy Cichecki, były wicestarosta buski, 4. Grzegorz Supa, przedsiębiorca ze Staszowa, 5. Witold Kowal, szef SdPl w powiecie staszowskich, 6. Rafał Fatalski z Końskich, 7. Adrian Klimczyk z Kazimierzy Wielkiej, 8. Andrzej Krzesimowski z Sandomierza; kandydaci PD: 1. Włodzimierz Magdziarz, szef partii w regionie, przedsiębiorca z Kielc, 2. Kamila Goras, sekretarz partii w regionie, 3. Tomasz Pochwała ze Skarżyska; kandydaci UP: Grzegorz Wiśniewski ze Skarżyska. Tomasz Rurarz ze Stąporkowa.

Senat

Jan Gierada, radny miejski w Kielcach, dyrektor szpitala wojewódzkiego (SLD), Andrzej Garncarz, przedsiębiorca z Sandomierza (SdPl).

PLATFORMA OBYWATELSKA

Sejm

1. Konstanty Miodowicz, poseł, 2. Krzysztof Grzegorek, poseł, 3. Zbigniew Pacelt, poseł, 4. Zdzisław Wrzałka, wicemarszałek województwa, 5. Artur Gierada, wiceprzewodniczący Rady Miejskiej w Kielcach, 6. Adam Bodzioch, burmistrz Kazimierzy Wielkiej, 7. Michał Cichocki, wiceprzewodniczący Rady Powiatu Koneckiego, 8, Grzegorz Walendzik, były poseł i były prezydent Starachowic, 9. Ryszard Niziałek, Staszów, 10. Marzena Okła-Drewnowicz, radna sejmiku województwa, 11. Bogusław Moskal, radny sejmiku województwa, 12. Grzegorz Świercz, lekarz z Kielc, 13. Eligiusz Mich, prywatny przedsiębiorca z Ostrowca, 14. Wojciech Zwierzchowski, nauczyciel z Jędrzejowa, 15. Andrzej Zoch, radny powiatu buskiego, 16. Mirosław Nowak, wójt gminy Ruda Maleniecka, 177. Wiktor Fatyga, zastępca kierownika PKS we Włoszczowie, 18. Lech Hamera, były dyrektor Izby Skarbowej w Kielcach, 19. Tomasz Kędzierski, radny powiatu skarżyskiego, 20. Krzysztof Koniusz, radny z Pińczowa, 21. Jarosław Kuba, dyrektor Stowarzyszenia Na Rzecz Rozwoju Gminy Bałtów "Bałt", 22. Wojciech Majcher, Opatów, 23. Marcin Marzec, trener piłkarzy ręcznych Wisły Sandomierz, 24. Lucjan Pietrzczyk, radny powiatu kieleckiego, 25, Jerzy Pyrek z Kielc, 26. Piotr Rachtan ze Starachowic, 27. Roman Ramus, szef partii w Sandomierzu, 28. Jacek Stolarski z Włoszczowy, 29. Grzegorz Strzała, Staszów, 30. Józef Wolski, Opatów, 31. Jolanta Zielonka, radna z Łagowa, 32. Katarzyna Haba, szefowa Młodych Demokratów w Kielcach.

Senat

1. Michał Okła, senator, 2. Stefan Podesek, lekarz z Buska-Zdroju, 3. Stanisław Żak, były senator, historyk literatury z Kielc.

POLSKIE STRONNICTWO LUDOWE

Sejm

1. Mirosław Pawlak, poseł, 2. Andrzej Pałys, poseł, pozostali kandydaci: Leszek Bugaj, były poseł, radny sejmiku województwa, Józef Szczepańczyk, były poseł i były marszałek województwa, Jerzy Kolarz, starosta buski, Jan Nowak, starosta kazimierski, Kazimierz Kotowski, starosta opatowski, Ryszard Maciejczyk, starosta włoszczowski, Kazimierz Nowak, wójt Kluczewska, Wojciech Borzęcki, radny sejmiku województwa

Senat

Stefan Pastuszka, były senator, Edmund Kaczmarek, starosta jędrzejowski.

PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ

Sejm

1. Przemysław Edgar Gosiewski, poseł i wicepremier, 2. Halina Olendzka, poseł, wiceminister pracy i polityki społecznej, 3. Jarosław Rusiecki, poseł, 4. Maria Zuba, poseł, 5. Krzysztof Lipiec, poseł, 6. Marek Kwitek, członek zarządu województwa, 7. Marek Bogusławski, radny sejmiku województwa, 8. Józef Cepil, poseł, 9. Bartłomiej Dorywalski, burmistrz Włoszczowy, 10. Wojciech Bernatowicz, prezydent Starachowic; pozostali kandydaci: Andrzej Bętkowski, wiceprzewodniczący sejmiku województwa, Mieczysław Gębski, radny sejmiku województwa, Alfreda Zawierucha-Rubak, radna sejmiku województwa, Stanisław Okólski, radny powiatu kieleckiego, Krzysztof Słoń, przewodniczący Rady Miejskiej w Kielcach, Andrzej Grządziel, kierownik biura powiatowego ARiMR w Opatowie, Grzegorz Forkasiewicz, wójt Rytwian, Stanisław Batóg, dyrektor oddziału regionalnego ARiMR w Kielcach, Jacek Semaniak, prorektor Akademii Świętokrzyskiej, Stanisław Szyszkowski, były poseł (RLN), Zbigniew Piątek, były kolarz, radny miejski w Kielcach.

Senat

1. Grzegorz Banaś, wojewoda świętokrzyski, 2. Adam Massalski, senator, były rektor AŚ, 3. Jacek Włosowicz, senator.

SAMOOBRONA

Sejm

1. Małgorzata Olejnik, poseł, 2. Norbert Gross, szef partii w województwie, 3. Józef Adamczak, radny sejmiku województwa, 4. Józef Bąk, radny sejmiku województwa, 5. Kazimierz Dyraga, radny powiatu pińczowskiego, 6. Agnieszka Szlęk, radna sejmiku województwa, 7. Szymon Płusa, kolejarz ze Skarżyska, 8. Kazimierz Chyc, nauczyciel akademicki z Piekoszowa, 9. Zbigniew Kuśmierczyk z Końskich, 10. Józef Sagan, rolnik z powiatu buskiego; inni kandydaci: Jan Jelonek z powiatu opatowskiego, Stanisław Jabłoński z powiatu kieleckiego, Edyta Tomaszewska z powiatu skarżyskiego, Marcin Zolbach z powiatu skarżyskiego, Robert Łebek, działacz "S" z Brodów.

Senat

Józef Duda, były wiceburmistrz Końskich.

LIGA PRAWICY RZECZYPOSPOLITEJ

Sejm

1. Radosław Parda, poseł (LPR), 2. Czesław Dudek (UPR), 3. Marek Ciuraszkiewicz (Prawica RP), 4. Sławomir Szarek, były radny sejmiku województwa (LPR), 5. Elżbieta Lucjana Nowak, była radna sejmiku województwa (LPR).
      • Gość: x.ray Re: Listy wyborcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:52
        Z naszych najwyzej Pacelt i Rusiecki, Kuba 21, Inga 8, Adamski 18
        • neti69 Re: Listy wyborcze 14.09.07, 18:48
          Właśnie przeczytałam ze zgrozą,że mój lekarz startuje do senatu.Ze
          zgrozą, bo miał mi zrobić tak długo oczekiwaną i przeniesioną na
          październik operację.Boże, znowu nie będzie miał dla mnie czasu.
          Załamałam się.A prof. Żak, przy całym szacunku do Niego,startuje co
          roku z innej listy.Jakoś nie może się "przebić".Nie chcę źle wróżyć
          Platformie, ale prof. z reguły nie ma szczęścia do "lokowania się "
          w partiach zwycięskich.:(:(
          • neti69 Re: Listy wyborcze 14.09.07, 18:59
            A, jeszcze jedno: powtórne kandydowanie Pana Pacelta z naszego
            regionu uważam za całkowite nieporozumienie.Te śmieszne konkursiki,
            które organizował w mieście, to żenada, a nie pomoc dla Ostrowca.
            • ania7718 Re: Listy wyborcze 14.09.07, 20:41
              Podzielam Twoje zdanie, konkursy, zawody sportowe na co to komu było
              jak młodzieć uciekała i ucieka z naszego miasta.
              • Gość: X.RAY Re: Listy wyborcze IP: *.opera-mini.net 15.09.07, 12:32
                A DLACZEGO UCIEKA? TU NAWET WALCOWNIA OSTROWIEC NIE POMOŻE NIESTETY
                • chuchalscy do neti 15.09.07, 17:48
                  A ten lekarz z jakiej opcji startuje?
                  • neti69 Re: do neti 15.09.07, 18:16
                    Z PO.
            • Gość: X.RAY Re: Listy wyborcze IP: *.opera-mini.net 15.09.07, 12:30
              POZWOLĘ SIE NIE ZGODZIĆ CO DO OSOBY PANA PACELTA,MYSLI NIE BEDE JEDNAK ROZWIJAŁ,CO DO SAMYCH WYBORÓW TO ZNOW BEDE ROZDARTY,SERCE CO INNEGO,GLOWA CO INNEGO,OCZY TEZ MAJĄ SWOJEGO FAWORYTA
    • brazilion Re: Sondaż wyborczy Echa 15.09.07, 04:29
      Tzn. kogo niby cieszy ? Bo mnie osobiscie, na przyklad, nie !
      • chuchalscy Re: Sondaż wyborczy Echa 15.09.07, 18:25
        Ja bym tam głosował wg urody, ale za mało kobitek startuje. Nie byłoby w
        parlamencie lepiej, ale za to ładniej.
        • Gość: se_nka Re: Sondaż wyborczy Echa IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.07, 20:01
          O,skąd ta pewność, że nie byłoby lepiej ??
          • chuchalscy Re: Sondaż wyborczy Echa 15.09.07, 21:55
            Kobiety to też ludzie, wbrew temu co niektórzy twierdzą. Zatem czemu miałoby być
            lepiej? Ale ładniejsza część ludzi, to jasne jak Słońce!!!!
            • Gość: fake_plastic_goch Re: Sondaż wyborczy Echa IP: *.sds.uw.edu.pl 15.09.07, 22:10
              A ja chce zagłosować na lewicę. Chce wreszcie normalnej lewicy.
              • aisablri Re: Sondaż wyborczy Echa 15.09.07, 23:58
                tylko wiesz, lewica z prawdziwego zdarzenia, a nie pseudo. i nie lewica
                gospodarcza jak PiS.
                fajnego masz IP:) ja chcę uj.edu.pl
                • Gość: fake_plastic_goch Re: Sondaż wyborczy Echa IP: *.sds.uw.edu.pl 16.09.07, 09:59
                  IP akademikowy:) Sieć Domów Studenckich UW:)
                  Dopóki takiej lewicy nie bedzie, a nawet chwile potem, bede pewnie wyzywana od komuchów i, co jest dla mnie komplentym absurdem, uważana za zwolenniczke chlania na uroczystościach "jak Kwaśniewski w Charkowie". Szlag mnie trafia.
                  • chuchalscy Re: Sondaż wyborczy Echa 16.09.07, 10:16
                    Co to za człowiek, który za młodu nie był lewicowcem? Poglądy lewicowe są
                    przynależne młodości.... walka o sprawiedliwość, równość, itd. Niektórym
                    lewicowość zostaje na zawsze, a niektórym nie, np. Piłsudski wysiadł z
                    czerwonego tramwaju na przystanku Niepodległość.
                    • Gość: fake_plastic_goch Re: Sondaż wyborczy Echa IP: *.sds.uw.edu.pl 16.09.07, 10:26
                      Możliwe że tak. Jak zostane Piłsudskim jednakże to sobie w łeb strzele.
                      Tak serio, poglądy lewicowe są dla mnie czymś po prostu najnormalniejszym. CO wcale nie znaczy ze chcialabym rozdać mój majątek (któego nie mam) ubogim i jechać do Afryki pomagać dzieciom. Ale szalejący kapitalizm, zabijający indywidualność- to nie dla mnie. Wolę jak na razie stać pod Sejmem i zdzierać sobie gardło.
                      • Gość: sumbuddy Re: Sondaż wyborczy Echa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 15:49
                        "szalejący kapitalizm, zabijający indywidualność" ??? To chyba
                        jakieś nieporozumienie. Rozumiem, że socjalizm w przeciwieństwie do
                        kapitalizmu zakłada "kult jednostki", sprzyja rozwojowi
                        indywidualności. Piszesz, że nie chcesz rozdać swojego majątku
                        biednym. A czy Twój majątek nie jest przejawem Twojej
                        indywidualności ? Bo według mnie w jakimś sensie tak, dlatego nie
                        rozumiem, jak można pisać, że kapitalizm zabija indywidualność.
                        • chuchalscy lewicowość 16.09.07, 17:41
                          Ale ja pisałem o lewicowości a broń boże nie o socjalizmie ani też o
                          kapitalizmie. Miałem na myśli tylko lewicowość jako atrybut młodzieńczego
                          myślenia, młodzieńczej wrażliwości. A jeśli już o mnie chodzi, to życzę każdemu
                          być lewicowcem w kapitalizmie a nie w wyimaginowanym socjalizmie.
                          • Gość: fake_plastic_goch Re: lewicowość IP: *.sds.uw.edu.pl 16.09.07, 18:58
                            a czy ja mówie ze mam poglądy socjalistyczne?? No kurde no!
                            • chuchalscy Re: lewicowość 16.09.07, 20:31
                              No kurde nie!!!!!
                        • Gość: sumbuddy Re: lewicowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 21:39
                          OK. Nikt nie pisał, że ma socjalistyczne poglądy. Jak więc
                          scharakteryzujecie lewicowość ? Czy ta lewicowość szanuje
                          indywidualności ? I w jaki sposób. Pozdrawiam.
                          • aisablri Re: lewicowość 16.09.07, 21:47
                            lewicowość- aksjologicznie pelna wolności, swobód wszelakiego rodzaju,
                            wylączając kwestie gospodarcze. myślę, że tu ta regulacja gospodarki wynika z
                            postulatów socjalnych (nie socjalistycznych)- czyli jakiejś minimalnej opieki
                            państwa, instytucji nad czowiekiem niezależnie kim jest. a my mamy w glowach
                            schemat lewicowości- socjal-komunimu, jako pozostalości po wypaczeniach XXw. ani
                            PZPR ni KPZR, ani inne tego typu partie nie byly stricte lewicowe.
                            bardziej pasuje mi triada- wolność, równość braterstwo. ale to wszystkoo w teorii.
                            • chuchalscy Re: lewicowość 16.09.07, 22:51
                              Ja jestem liberalnym lewicowcem, a tak na prawdę to lubię oligarchów..... gdyby
                              nie oni, to nikt nie mógł by być lewicowcem, no bo skąd ten lewicowiec, jeden z
                              drugim, miałby szmal, no skąd?
    • x.ray Inga 17.09.07, 09:07
      Zobczymy co z tego wyjdzie, wszak nie można zarzucic jej, że będzie sterowana przez Szostaka, powodzenia!
    • wojtek_68 w cuglach wchodzi tylko Rusiecki...co za paradoks, 22.09.07, 20:07
      może się uda Jarkowi Kubie i przy odrobinie szczęścia Indze
      Kamińskiej i Leszkowi Bugajowi.

Inga Kaminska startuje z zupełnie innej pozycji niż poprzednio - i w
      partii i zawodowo. Brak będzie wsparcia i gratisów ze strony
      szerokorozumianych miejskich podmiotów (UM i Spółki Gminy).

Olimpijczyk Pacelt też sporo stracił, szczególnie sterowane poparcie
      lewicy, która obecnie odda glosy m.in. na Ingę Kamińską.

Szczerze mówiąc, to byłbym za tym aby lewicowe glosy Pacelta wróciły
      na lewice np.dla Ingi (to jej szansa na wygraną przy co najmniej 3 -
      4 mandatach dla LIDu) a z PO ostrowieckie głosy trafiłyby do Jarka.
      Wówczas byłaby dwójka młodych posłów + Rusiecki oldboy i to dla
      miasta i regionu byłoby całkiem dobre. Każde z nich ma swoje sfery
      zainteresowań.

Jeśli wskoczylby do tego grona Bugaj, tio też dobrze, bo
      zagospodarowalby sprawy terenu.

• augustyna40 Re: Sondaż wyborczy Echa 22.09.07, 20:53
      A może warto postawic na nowych , madrych ludzi, może nadszedł czas by zmienic
      obraz polityczny naszego miasta, warto nad tym pomyślec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka