pathos_phobos 31.03.08, 21:05 Teraz 27.W dni powszednie bedzie kursować do 19.50,w soboty 16.50,a w niedzielę 4 kursy.Daleko tak nie zajedziemy.Kiedy doczekamy się solidnej reformy komunikacji zamiast zmiany numerków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumbuddy Re: Kolejne cięcia w MPK 31.03.08, 22:23 A może warto pomyśleć na przykład nad 10 liniami obsługującymi miasto, ustalając ich trasy tak, by obsługiwały jak największy obszar, dodać do tego 5 linii podmiejskich (ewentualnie więcej w miarę potrzeb). Można by zrobić alternatywny forumowy spis tras, dołączyć mapkę, itp. Można zacząć od "1" i zostawić ją na obecnej trasie (tj. "46"). Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Kolejne cięcia w MPK 31.03.08, 22:32 ja myślę,że wystarczyło by 2-3 linie jeżdzące po mieście z częstotliwością 15 min + komunikacja podmiejska jadąca do centrum po najkrótszek trasie + sensowny cennik,np z biletami czasowymi,zeby się można było przesiadać.Mniej linii,za to pewność,że autobus zawsze będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kolejne cięcia w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 23:16 bilety czasowe tak, ale chyba nie z tymi kasownikami. źle odbijają, są nieczytelne a często brakuje tuszu. A 5 linii strefowych - nie wiem jak to przyjmą - obecnie jest ich troszkę więcej: 1. Ćmielów 2. Miłków 3. Gromadzice 4. Bronizowice 5. Garbacz 6. Kolonia Mychów 7. Bukowie 8. Doły Biskupie 9. Kolonia Inwalidzka 10. Kolonia Miłkowska 11. Kurzacze 12. Sarnówek 13. Bałtów 14. Przyborów jest ich czternaście - to którą powinni wyciąć żeby zostało pięć Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Kolejne cięcia w MPK 31.03.08, 22:33 Kilka pomysłów znajdziesz tu mpkoc.mojeforum.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
sumbuddy Re: Kolejne cięcia w MPK 31.03.08, 22:52 Twój pomysł jest bomba. Ja podałem te 10 linii tak na ślepo, ale 2-3 (maks 5) by spokojnie wystarczyło, plus kilka naprawdę niezbędnych pomiejskich. Poza tym autobus nie musi dojeżdżać do każdego pod wejście na klatkę schodową czy furtkę. Dojście na przystanek zajmujące czas do 5 min jak na Ostrowiec jest do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Kolejne cięcia w MPK 31.03.08, 23:41 nalezy zostawić linie szczytowei niezbędne typu 43 czy 25. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kolejne cięcia w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 23:27 a co ma to wspólnego ze zmianą numerków, bo nie rozumiem. Nr 27 został. Zwykłe cięcia. Dlaczego MPK ma jeździć pusto a prywaciarze tylko w godzinach szczytu. w niedzielę jeździ tylko jeden bus a reszta - gdyby się im opłaciło to też by jeździli. Ja widzę że MPK ćwiczy wariant BUSOWSKI tylko jak długo a co z ludźmi którzy nie mają czym wracać do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Kolejne cięcia w MPK 31.03.08, 23:42 Busy to nieuczciwa konkurencja.Powinny jeździć w tych samych godzinacj,co komunikacja miejska,jak to jest w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Kolejne cięcia w MPK IP: *.telkonet.pl 02.04.08, 12:40 Brud w autobusach. Kierowcom daleko do doskonałości. Bilety drogie jak na takie warunki (1,90 - Ostrowiec, 2,40 - W-wa) Rozkład jazdy fatalny. Tyle o przewoźniku. Do pasażerów - MYJCIE SIĘ! Trudno jeden przystanek przejechać. Zapach - smród potu, wyziewy z jam gębowych (zęby leczyć i myć). Smród papierochów. nie tylko od mężczyzn, blondynki też papierosami jadą. KOSZMAR! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: Kolejne cięcia w MPK 02.04.08, 14:42 kiedyś 16 jeździła co 11 minut i to bynajmniej nie pusta... Złote czasy MPK przypadały na okres mojej nauki w THM i nie było jak sie spóźnić na lekcje bo zawsze coś stało na przystanku ;) Czyżby cała młodzież szkolna jeździła własnymi samochodami a może to tacy wielbiciele spacerów? Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiak_1982 Re: Kolejne cięcia w MPK 03.04.08, 11:47 W poniedziałek zwątpiłem całkowicie w MPK. Zdjęli kurs linii 32 o 13:18 spóźniłbym się do pracy bo nie wiedziałem :( [dobrze że miałem auto w domu] Jestem teraz zmuszony jechać 23 15min wcześniej i ponad 30min jeździć po mieście :/ Kończąc 32 o tej godzinie nie jeździło puste, więc jaki był powód zdjęcia kursu? Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Kolejne cięcia w MPK 03.04.08, 18:11 Którz zrozumie logikę w mpk? Ze strony mpk Ostrowiec: Ogłoszenie z dnia 28.03.2008 M.P.K. Ostrowiec informuje pasażerów, że od dnia 29.03.2008 r. zmienia się rozkład jazdy linii Nr 1. Szczegóły na tabliczkach rozkładowych. Ponadto od dnia 31.03.2008 r. zmienia się rozkład jazdy linii Nr 32, kurs z godz. 13.11 będzie wykonywał autobus linii Nr 1 godz.12.55. Odpowiedz Link Zgłoś