Dodaj do ulubionych

Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD

IP: *.telkonet.pl 15.04.08, 19:46
Super mieszkanka, ale cena od 3880 do 4500 wg :(
Strona oficjalna.

www.korbud.eu
Obserwuj wątek
    • banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 15.04.08, 19:56
      www.korbud.eu/
      Korek to ty
    • banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 15.04.08, 20:00
      KORBUD a LOFTY w Ostrowcu da rade
    • Gość: G.ostrowiec Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.toya.net.pl 15.04.08, 21:53
      Pierwszy developer i kto go przebije.Ciekawe jest tam wszystko
      • Gość: % Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: 194.181.129.* 15.04.08, 22:10
        Nie napalałbym się na te mieszkania. znajać rzeczywistośc te mieskzani beda aż albo tylko na Ostrowiec. Tutaj nic nie może być z klasą albo nikomu się nie chce. Strona słaba, czcionka nieczytelna i widać ,ze firma ma doświaddczenie w developerce słabiutkie. realizacji większych nie ma...dopiero ten komleks budynków będzie pierwszym. Do JW Construction brakuje przepaść, ale jak na Ostrowiec to aż nadto...Mimo, wszystko życze powodzenia.
        • Gość: g.ostrowiec Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.toya.net.pl 15.04.08, 22:13
          JW Construction bedzie z niego za 20 LAT
          • Gość: % Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: 194.181.129.* 15.04.08, 22:19
            hehhehehehe JW Construction to gigant
            • banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 15.04.08, 22:20
              Zgadza sie
              • wadera_77 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 06:09
                lepiej, żeby sie z tego JW nie zrobiło...miałam watpliwa przyjemność
                mieszkania w mieszkankach ( nawet dwóch ) wybudowanych przez te
                firmę... nie były to co prawda apartamenty.. ale mogliby sie
                bardziej starac..
                • Gość: bmw Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.opera-mini.net 16.04.08, 07:17
                  JW wybudowalo nowa siedzibe mojej firmy do ktorej przenosimy sie niebawem.Budynek z zewnatrz wyglada okazale:)
                  • wadera_77 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 08:56
                    ja nie byłam zadowolona..
                    wady mozna wymieniać..
                    hitem był brodzik postawiony na cegłach...i tylko zamurowane zeby
                    tego nie było widać.. ( dowiedzielismy sie jak zalalismy sąsiada)
                    mieszkanie było nowe..wprowadzilismy sie jako pierwsi lokatorzy (
                    wynajmowaliśmy od kogoś)
                    po za tym wentylacja.. szalona ( jakby halny wiał); ekrany dzielące
                    balkony uszkodziły sie przy pierwszym wiekszym wietrze...
                    ucieklismy stamtąd po dwóch miesiącach mieszkania...głownie przez
                    ten huk w wentylacji - nie dało sie spać..
                    a w kolejnym mieszkaniu zaczał tynk nam spadac na głowe a raz nawet
                    z zyrandolem w kuchni.. mieszkanie tez było nowe .. ( bylismy
                    drugimi lokatorami)
                    od tego czasu szukalismy mieszkań wybudowanych przez kogo innego..:)
                  • morfinka_12 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 09:05
                    1. miało być 100 mieszkań a jest z 10? może 15?
                    2. ceny hm, wg mnie niezłe, ale co powiedzą mieszkańcy? 3000 PLN to
                    było "koszmarnie drogo" (cytując prezydenta i GO) wiec jak ktoś
                    oferuje po 3.500 (duże) i po 4.500 PLN małe mieszkania to mam
                    nadzieję że się nie przeliczy. Cena mieszkań odzwierciedla aktualną
                    sytuację na rynku, wysokie koszty wszystkiego ziemi, budowy, pracy.
                    3. ogromny plus za układy mieszkań - są dopracowane, szczegółowo,
                    bardzo funkcjonalne
                    4. Szkoda że lokalizacja aż tak peryferyjna
                    5. nie ma mapki na stronie www
                    6. Cena jest adekwatna do oferowanego produktu!
                    • good_man Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 09:11
                      a mnie ciekawi jak w warunkach ostrowieckch sprawdzi się "zamykanie" osiedla w godzinach 22-6 ? Chyba jest to zupełna nowość w naszym rejonie ?
                      • morfinka_12 dla mnie słabe miejsce ale może się mylę 16.04.08, 09:39
                        Zbyszku, dla Twojej znajomej może to być wręcz idealne bo
                        wspominałeś zę szukała nowego mieszkania.
    • Gość: Wojtek_68 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 09:09
      Mieszkania są bardzo różne.
      Zaledwie kilka rozwiązań jest ładnych i funkcjonalnych, wiele
      niestety zostało zaprojektowanych przez "stażystę".
      Z trzech dwupoziomowych wariantów praktycznie tylko drugi uważam za
      przydatny do życia na codzień.
      Strona faktycznie fatalna w obsłudze ale to akurat jest najmniej
      istotne dla chętnych do zakupu.
      Zastanawiam się tylko jak faktycznie uda się wkomponować w otoczenie
      a raczej oddzielić osiedle od brzydszych stron otoczenia i otworzyć
      się na te ładniejsze. Widoki z okien mogą być bardo różne ...

Cena dyskusyjna, bo praktycznie nie wiadomo, czy będzie to zamrożona
      całkowita cena (i to byłoby akceptowalne gdyby cena netto była ceną
      brutto), czy też będzie to cena kalkolowana ostatecznie po
      zamknięciu inwestycji i wtedy czysta loteria.

Za cenę ok. 250 - 350 tys zł brutto lokalni "developerzy"
      (budowlańcy realizujący z własnych środków 100% budowy) oferują
      domki jednorodzinne w stanie surowym zamkniętym z działkami 500-
      1000m.kw. na terenie Ostrowca i terenach podmiejskich.

Wg. mnie ww.osiedle zostanie zasiedlone przez ludzi w jesieni życia,
      którzy nie chcą mieć problemów związanych z utrzymaniem domu i
      wygodnie spędzać życie a nie przejmować się cieknącym dachem, czy
      malowaniem ogrodzenia.

Nie wyobrażam sobie jednak, by ludzie młodzi wybrali takie
      mieszkania zamiast własnego domu w tych samych pieniądzach.
      Oczywiście moja wyobraźnia może być nieco ograniczona ;)

Tak, czy owak, odważne przesięwzięcie inwestora i być może nowy
      standard w mieście. Życzę powodzenia w realizacji.

• morfinka_12 najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 netto 16.04.08, 09:35
        VAt 7 %, czyli brutto 3959 PLN/m2 za każde mieszkanie niezależnie od
        kondygnacji i powierzchni. czyli nieźle! naprawdę dobra cena.
        co do ukłądów, dwupoziomowe mieszkani są mniejszością a dwu i 3
        pokojowe są naprawdę dobrze zaprojektowane. mają nieduże ale
        funkcjonalne przedpokoje, często osobne kuchnie, ładne salony i
        kształtne sypilanie.
        Co do widoków nie mam pojęcia czy i co będzie widać ale zgadzam się
        że osie widokowe są istotne.

cena ma być zagwarantowana stała (najlepsze w tym celu jest
        podpisanie umowy w formie Aktu Notarialnego). zabezpiecza to
        ewentualne zamiary zmiany tej ceny. i gwarantuje przeniesienie
        własności ale założę się zę 70 - 80 % osób podpisze umowy
        przedwstępne z zwykłej formie cywilnej. bo nie znają różnicy...

za cenę 250 - 250 można kupić oczywiście dom, ale nie każdy chce
        takowy, i jednocześnie od stanu surowego do wykończenia drugie tyle
        trzeba nierzadko włożyć.
        nie będzie to osiedle osób starszych, razej dla młodych i tych
        którzy przyjadą za pracą do ostrowca. Manadżer z wawy do firmy w O-
        scu lub okolicy kupi bez mrugnięcia okiem za tak ałe pieniądze,
        kilka na wynajem pójdzie, kilka kupią emigranci, którzy myślą o
        powrocie do kraju. Kilka zakupionych zostanie przez myślących
        lokalnych ludzi, często młodych przedsiębiorców. dom dla wielu to
        same obowiązki, a nie marzenie, oni nie chcą kosić trawy, naprawiać
        dachów, odśnieżać, i sprzątać wokół teren. onie chcą mieć czysty
        zabany budynek. to się nazywa wygodnictwo.

rzyczę developerowi powodzenia, ale wydaje mi się że chwilkę mu
        zejdzie ze zmianą myślenia i postrzegania pewnych rzeczy przez
        pryzmat małomiasteczkowości.
        • Gość: Wojtek_68 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 10:58
          Ciekawy punkt widzenia na małomiasteczkowość (ale chyba
          małomiasteczkowość nie dotyczy Ostrowca).

Cena 3900 za mieszkanie wg.mnie absolutnie nie jest mała.

Dążenie do posiadamia własnego domu nie jest raczej myśleniem
          małomiasteczkowym, wprost przeciwnie jest to myślenie ludzi
          spełnionych w swoich działaniach, którzy chcą się oddać życiu
          rodzinnemu. Nawet Warszawa jest oblepiona wokół domkami
          jednorodzinnymi i wciąż ich przybywa. Mieszkanie jest wygodne ale
          nigdy nie dorówna swobodzie życia we własnym domu. Musiałyby być
          ściany dźwiękoszczelne. W bloku nawet komórka sąsiada może ci
          zakłocić odbiór TV czy radia a co dopiero odgłosy samych ludzi.

Prawdziwe życie rodzinne istnieje tylko wtedy, gdy rodzice są
          dostępni dla dzieci i poświęcają im czas. Jeżeli jedno z rodziców
          wraca do domu po 18:00 czy 19:00, to rodzina nie funkcjonuje na
          pełnych obrotach.
          Jest spora grupa ludzi którzy całe życie są zapracowanie i nie mają
          ochoty obarczać się innymi obowiązkami ale oni nie żyją wg. mnie
          realnym życiem, tylko za czymś pędzą gubiąc nieodwracalnie swój czas
          na tą gonitwę.
          Oczywiście jest grupa menadżerów, singli, osób czasowo
          oddelegowanych które chętnie by takie mieszkanie wynajęły ale nie
          zapominajmy gdzie mieszkamy i jakich menadżerów tu mamy.
          Na wynajem te lokale może są Ok ale w konfrontacji z własnym domkiem
          przegrywają w przedbiegach.

Z doświadczenia w pracy wiem, że młodzi ludzie wracający z wojaży
          zarobkowych budują lub kupuja domy. Nie miałem przypadku zakupu
          mieszkania, poza jedną rodziną wracającą z Warszawy. Ale oni
          deklarowali tymczasowość tego rozwiązania ze względu na pilną
          potrzebę mieszkaniową.

Jak widać każdy z nas myśli inaczej ...

Swoją drogą może krótki sondaż na temat ceny 3.900 za m.kw w
          Ostrowcu?
          Tanio czy drogo?

• skladak1968 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:05
            Bardzo drogo wg mnie. Mniej zapłaciłem za metr wykończonego domu.
            • morfinka_12 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:17
              ale kiedy za ten dom płaciłeś tyle? ile trawała budowa?

spodziewałem sie sporo wyższych cen, naprawdę ceny wszystkiego
              wzrosły diametralnie więc 3.900 PLN/m2 jest sporą kwotę w
              odniesieniu do mieszkań w płycie które dominują na lokalnym rynku.
              Ale patrząc na koszty budowy, nie jest to wysoka cena. ale to moje
              zdanie.
              • skladak1968 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:22
                W listopadzie 2007. Na priva szczegóły :)
            • Gość: bmw Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net IP: *.opera-mini.net 16.04.08, 11:20
              zwazywszy jakie sa obecnie ceny 30 i wiecej letnich mieszkan,to 4000 jest rozsadna cene.Jednak osobiscie wolalbym kupic za 200000-300000 domek gdzies na obrzezach niz mieszkanie w bloku.
          • wadera_77 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:08
            Bardzo się z Wojtkiem zgadzam..
            normalnie sama bym tak napisała..a 3900 na Ostrowiec to sporo..
            poszukajcie ile realnie kosztuje dom w Ostrowcu lub okolicach ...
            realnie, a nie w ogłoszeniach)
            • morfinka_12 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:21
              @wadera

raealnie - moj kolega budpwał w zeszłym roku dom, wszyscy mówili mu
              że wyda na budowę około 100.000 PLN ja powiedziałęm że poniżej
              200.000 nie zejdzie, co on wyśmiał, a działkę miał już kupioną. i
              okazało się że budowa do stanu surowego zamkniętego z tynkami i pod
              dachem kosztowała go 250.000 PLN. to fakt, a nie mrzonki czy
              ogłoszenia. Ewentualnie można oczywiście zmniejszyć koszty budując z
              wujkiem czy dziadkiem, ale takie budowanie zawzwyczaj trwa dłużej
              niż 1 rok. czasami nawet nigdy się nie kończy czego dowodzi liczba
              rozpovzętych a nie ukończonych budów w okolicy.
              • wadera_77 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:32
                nie znam sie na budowaniu.. ale niedawno kupiłam dom .. faktem jest
                w cmielowie .. faktem jest ze 20 letni .. za mniej niz 1000 złotych
                za metr ( i do tego 1500 działki gratis)..gdybym miała kupić
                mieszkanie 200 metrów za 3700 metr musiałabym zapłacić 740 tysiecy
                nie wiem ile kosztuje budowa nowego domu- ale jak dla mnie jest
                zupełnie nieopłacalna jesli to 3700 ( przynajmniej w tym momencie,
                kiedy mieszkanie mozna kupić.. starsze bo starsze.. ale kasa która
                zostanie z róznicy ceny spokojnie wystraczy na remont taki, że głowa
                mała.. i jeszcze zostanie)
                i to nie był jedyny dom.. to nie była okazja... ( jeden dom koło
                ostrowca spadł z ceny z 300.000 na 220.000 byle go kupić, drug w
                denkowie.. tez około 30% ceny i za 78 metrów kobieta chciała 100.000
                + działka) \
                moze ja jestem z kosmosu, moze ja sie nie znam.. ( no nie znam sie
                nbo budowlańcem nie jestem... ale coś tu dla mnie jest bez sensu)
                • morfinka_12 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 13:46
                  nie będę się spierał, stary dom oczywiście można kupić za 1000 PLN
                  czy 1500 PLN, co innego budowa domu prywatnego (tańszy do m2) a co
                  innego blok gdzie jest masa kosztotwórczych czynników. Klatki
                  schodowe, ogrodzenia itp. ja po prostu wiem że nie da się taniej
                  budować nowe nowoczesne mieszkania. Stare ma swoje wady o których
                  pisze w68, nowe ma ich znacznie mniej. Naprawdę jest masa ludzi
                  którzy kupią mieszkanie a nie dom. z wielu powodów.

co do grodzenia płotami to niestety ale jest taki trend i nie jest
                  on zależny od nas ale od tego co chcą kupujący.

BTW ja cały czast twierdziłęm i twierdzę nadal że ostrowiec nie
                  dorósł do nowych mieszkań za cenę 30 % wyższą niż stare w płycie.
                  • wojtek_68 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 13:52
                    Do cen sie nie dorasta.
                    Albo sa akceptowalne (po utargowaniu) albo nie.
                    Rynek reguluje te zjawiska bardzo dobrze.
                    W Ostrowcu, jak w każdym mieście są oferty mieszkaniowe w różnych
                    cenach o różnym standardzie. Jest natomiast mniej osób, które
                    kierują się serialem "gotowe na wszystko".

Wg. mnie cena towaru musi gwarantować jego zbywalność przed
                    rozpoczęciem produkcji. W przeciwnym wypadku cena zostanie ustalona
                    w licytacji komorniczej ;))

5nizza - Soldat
                    youtube.com/watch?v=Q09mPKTAI70
                    • morfinka_12 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 14:01
                      dorasta, oj dorasta się -

półtora roku wstecz powiedziałem znajomym i tu na forum też że ceny
                      mieszkań dojdą do poziomu 3000 za stare brzydkie, kosztowne w
                      utrzymaniu mieszkania w wieliej płycie. Wszyscy mówili że jestem
                      chory i że nie ma szans na takie ceny. dodałem wtedy że przy takim
                      poziomie cen pojawi się deweloper który zaoferuje mieszkania w cenie
                      około 30 % wyżeszej bo budowanie jest drogie.

dziś na wtónym jest sporo tranzakcji gdzie cena osiąga wspomniane
                      3000 PLN/m2, więc dorasta się czy nie? teraz minie chwila aby rynek
                      dorósł do ceny 4000 PLN.

natomiast wojtku co do małomiasteczkwoości - niestety ostrowiec taki
                      jest. Domy są wszędzie, ale sam piszesz że ceny za wysokie za
                      mieszkania, że wolisz dom, i ja Cię rozumiem. A wyższość mieszkania
                      X z dużym tarasem, funkcjonalnego, w centrum miasta, w budynku w
                      wysokim standardzie daje zupełnie inne plusy. I to jest coś czego
                      ostrowiec nie przełknie jeszcze długo. Dodatkowo dom wymaga zupełnie
                      innych kosztów na utrzymanie, ogrzanie, remonty, Mieszkanie ma
                      oczywiście czynsz. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Dom to droga
                      impreza. Działka, budowa, wykończenie, oczywiście że duże mieszkanie
                      kosztuje podobnie, ale nie każdy potrzebuje 126 m2, a do o pow 45 m2
                      wydaje się lekko mało użyteczny.
                      • Gość: Wojtek_68 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 14:57
                        wspomniany developer nie buduje w centrum.
                        ceny za jego mieszkania są wysokie. Za te mieszkania, które są
                        kupowane w Ostrowcu ceny wcale nie są specjalnie wysokie, nadal
                        transakcja odbywają się na poziomie 2300-2700 zł za metr.
                        Cena 3000 jest ceną "referencyjną" wyjściową ale żeby za tyle
                        spzredać musi mieszkanie być praktycznie gotowe do zasiedlenia bez
                        istotnego remontu.
                        Za 3000 sprzedają się jedynie mieszkania młode lub urządzone w
                        wysokim standardzie.

Dlatego cena 3900 jest w stosunku do cen rynkowych bardzo odstająca
                        i nie o 30% ale o znacznie więcej.

Nowe osiedle w centrum miasta faktycznie miałoby branie w wyższej
                        cenie ale nie jest to możliwe.

Swoją drogą wszelkie prace przy domu może za Ciebie robić wynająta
                        ekipa i masz problemy z głowy.
                        Dla mnie byłoby czystą przyjemnością popracować przy domu dla
                        relaksu po pracy biurowej ale to subiektywne odczucie.

Szanuję Twój stosunek do budynków wielomieszkaniowych jednak w
                        Ostrowcu jest w czym wybierać i nie ma racjonalnych powodów do
                        przepłacania.
                        Chyba, że ta oferta komuś pasuje jak ulał, tego oczekuje i jest
                        gotów za dokładnie to zapłacić więcej niż za inne oferty.

• evita.ie Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 19:15
                          Masz racje 'wadera' -Jak przeglądam oferty na internecie to wydaje
                          mi się, że sprzedający celowo wystawiają ceny z kosmosu, żeby swojej
                          nieruchomości... nie sprzedać. Poza tym to co jest dostępne, to
                          w wielu przypadkach czysty koszmar. -Odnoszę wrażenie, że niektórzy
                          oferodawcy chcą się w ten sposób, czyli wystawiając swoje property
                          na sprzedaż, publicznie dowartosciować...
          • Gość: Wojtek_68 czy ten developer już budował wielorodzinne domy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:08
            nie znalazłem żadnych informacji o doświadczeniu developera w tej
            dziedzinie. Realizacje dotychczasowe dotyczyły obiektów użytkowych.

Może macie jakąś wiedzę na ten temat?

Jeżeli byłaby to pierwsza realizacja, to ryzyko zakupu rośnie.
        • Gość: Erni Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 21:45
          Witam, poważnie zastanawiam się nad zakupem apartamentu w
          zaplanowanej inwestycji, ale...
          To jest małe miasteczko i nic nie wskazuje ,że to się zmieni...
          Nie ma dobrej atrakcyjnej pracy, nie ma tez wielu atrakcji by
          spędzać czas wolny (teatr, inne...)
          Lubię to miasto mieszkam tu, ale to prowincja a ceny mieszkań zbyt
          wygórowane (nawet 3500 PLN za stare na Stawkach 48 m2)
          Info z dziś 27 maj 2008r. Kolega (zamożny)inwestuje pieniądze w
          nieruchomości (głównie małopolska), Ceny z dziś - Nowy Sącz ok 3000
          m2, KRAKÓW - 5000 - 5500 (nowiutkie , śliczne , nowoczesne)
          Kraków jest pięknym dużym rozwijającym się miastem, przyjaznym by
          się tam uczyć i pracować, blisko w góry, nie można też tam sie
          nudzić po pracy)
          Ostrowiec 4000 (lub wiecej) , Kraków 5000.
          Pracuję w regionie Ostrowca, nie wyjadę do Krakowa(narazie),w mojej
          opini cena mieszkań w ostrowcu , nieadekwatna do miejsca.
          • banan9991 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 27.05.08, 21:53
            W oplate sa wliczone widoki na Gory jeszcze jakie a inteligentyny czlowiek sie
            nie nudzi
          • morfinka_12 erni daj znać gdzie te mieszkania w KRK po 5000 28.05.08, 11:57
            kupię z miejsca kilka, jeśli będą w dobrym miejscu, nie na hucie i
            nie na prądnikach czerwonym lub białym, ena 5000 PLN żeczywiście
            obowiązuje w Wieliczce, Krzeszowicach, Skawienie, w Krk średnia cena
            to około 8000 PLN a za dobre miejsce to minimum jakie musisz
            wydać... górna granica ... sky is the limit
            • good_man Re: erni daj znać gdzie te mieszkania w KRK po 5 28.05.08, 15:23
              "Średnia cena za metr kwadratowy wyniosła w pierwszym kwartale tego roku około 7 tys. zł. Popularne mieszkania kosztowały od 5,5 tys. zł (Nowa Huta) do 8 tys. zł (Śródmieście). Średnie ceny transakcyjne w tych lokalizacjach wyniosły odpowiednio 200 tys. zł i 430 tys. zł. Luksusowe apartamenty blisko centrum mogą kosztować nawet 16 tys. zł za metr kwadratowy."

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,5253633,Spadaja_ceny_mieszkan_w_Krakowie.html
      • Gość: Wojtek 78 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: 62.29.161.* 21.04.08, 17:34
        Dajcie spokoj. Wstrzymajcie sie z zakupem, gdyż:
        - Korbud nie ma rachunku powierniczego -wiec nie wiadomo czy
        dokonczy inwestycje
        - w 2009 roku pojawi sie dwoch nowych developerow na rynku
        ostrowieckim
        - cena mieszkan 3700netto czyli 3959PLN/m2 bo taka finalnie klienta
        interesuje jest cena wysoka jak na warunki ostrowieckie
        - przy mniejszych metrazach cena wychodzi 4800PLN/m2
        - poziom cen w Ostrowcu to rzad 3.000-3.000PLN/m2
        - design z lat 90 - wszyscy teraz buduja grodzone, strzezone osiedla
        z kontrolowanym ruchem i kontrolowanym dostepem do osiedla
        - ZA DROGO !!!!!!!!!!!!!
        • evita.ie Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 21.04.08, 18:05
          Widze Wojtku że 'walczysz' z tym osiedlem jak możesz? Ja nie jestem
          ani za, ani przeciw, z tym wyjątkiem że masz racje, bo jest za drogo
          jak na Ostrowiec. Nawet w Berlinie można kupić w pieknie
          wyremontowanych kamienicach za 1tys Euro/m2 i to jest chyba jednak
          cena takiej deweloperki jakiej można by oczekiwać tutaj w Ostrowcu,
          zwłaszcza że jest to jednak design z przed prawie 20 lat...
          • Gość: Wojtek_68 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.08, 18:40
            wprost przeciwnie, życzę przedzięwzięciu powodzenia.

nie godzę się tylko z pewną kreacją kolegów z forum sugerujących, że
            Ostrowiec nie dorasta do zrozumienia idei autora.

Autor pewnie chce wybudować, sprzedać, policzyć kasę i cieszyć się,
            że stworzyl przytulny kącik w mieście.

Nie ma sensu dorabiać ideologii do tego działania.
            Cena nie jest okazyjna, lokalizacja trudna krajobrazowo, strefa z
            ograniczonym dostępem, i próba kreowania tego eksperymentalnego dla
            wykonawcy projektu jako cudo świata jest nie na miejscu.

Jest to projekt podlegający wszelkim rynkowym ryzykom w tej branży i
            widzę to realnie.
            Tak czy owak uczciwie życzę powodzenia, bo to nie jest łatwy temat.

Nie jestem w żaden sposób zainteresowany kupnem, więc nie mam nic
            przeciw projektowi. Z racji swojej pracy w branży kredytowej (m.in.
            kredyty mieszkaniowe) znam realia naszego lokalnego rynku
            mieszkaniowego wbrew sugestiom cenowym kolegów z innych miast.

• wojtek_68 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 14:07
              nie zauważyłem, że komentujesz post Wojtka 78,
              szczerze mówiąc jest to chyba pierwszy post z taką sygnaturką i z
              rozpędu nawet go nie czytałem.
              Dopiero morfinka uświadomił mi, że jest dwóch podobnych uczestników
              dyskusji.

sorki za pochopną odpowiedź ;)
              • morfinka_12 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 14:22
                to ja przepraszam że tego nie zauważyłem.
        • morfinka_12 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 09:04
          Gość portalu: Wojtek 78 napisał(a):

> Dajcie spokoj. Wstrzymajcie sie z zakupem, gdyż:
          > - Korbud nie ma rachunku powierniczego -wiec nie wiadomo czy
          > dokonczy inwestycje
          - a ilu deweloperów ma takowy? z tego co wiem to 95 % nie ma, bo
          jestdrogi, co przekłada się na cenę za m2, choć oczywiście
          bezpieczny!

> - w 2009 roku pojawi sie dwoch nowych developerow na rynku
          > ostrowieckim
          - nawet jśli to prawda to nie będzie taniej, może być lepsze
          miejsce, wyższy/niższy standard i tyle. cena nie będzie niższa, bo
          taniej budować się nie da

> - cena mieszkan 3700netto czyli 3959PLN/m2 bo taka finalnie
          klienta
          > interesuje jest cena wysoka jak na warunki ostrowieckie
          > - przy mniejszych metrazach cena wychodzi 4800PLN/m2
          - cena niezależnie od powierzchni mieszkania jest stała dla każdego
          metra, więc nie wiem skąd wziąłeś te 4800?

> - poziom cen w Ostrowcu to rzad 3.000-3.000PLN/m2
          - zgadzam się - za stare klity, niewygodne, nie spełniające norm
          akustycznych i jakościowych, stare brzydkie budynki, (nie wszystkie
          ale jakieś 80 % mieszkań w mieście takie jest), za nowoczesny
          budynek niestety ale należy zapłacić więcej,

> - design z lat 90 - wszyscy teraz buduja grodzone, strzezone
          osiedla
          > z kontrolowanym ruchem i kontrolowanym dostepem do osiedla
          - no ale to osiedle jest ogrodzone! więc nie wiem o co chodzi w tym
          punkcie. Architektura jest mało porywająca, lokalizacja dla mnie
          słaba, ale wiem że wielu się spodoba.

> - ZA DROGO !!!!!!!!!!!!!
          - jak wiesz jak budować taniej to daj znać, założymy firmę na której
          zarobimy kokosy, niewielka marża,duża skala wykonawstwa robót i
          jedziemy! od razu jak pojawiły się info o developerze powiedziałem
          że takie ceny będą bo TANIEJ NIE DA SIĘ BUDOWAĆ

>>wprost przeciwnie, życzę przedzięwzięciu powodzenia.
          - raczej nie życzysz mu nic dobrego, ba nie wiem dlaczego tak źle mu
          wróżysz

>>nie godzę się tylko z pewną kreacją kolegów z forum sugerujących,
          że
          Ostrowiec nie dorasta do zrozumienia idei autora.
          - każdy twój post jest dowodem ta tę tezę, nie dorósł na świadome i
          nowoczesne budownictwo i to jakie to ze sobą ciągnie koszty!
          kreowanie forumowej rzeczywistości to nie moja brocha!

>>Autor pewnie chce wybudować, sprzedać, policzyć kasę i cieszyć się,
          że stworzyl przytulny kącik w mieście.
          - ???

>>Nie ma sensu dorabiać ideologii do tego działania.
          >>Cena nie jest okazyjna,
          - jest adekwatna do kosztów jakie należy ponieść na budowę, i
          całkiem przywzoita!
          >> lokalizacja trudna krajobrazowo,
          - Zgadzam się ale nie nam sądzić co jest dobre a co złe, wielu wolę
          tę część miasta

>> strefa z ograniczonym dostępem, i próba kreowania tego
          eksperymentalnego dla wykonawcy projektu jako cudo świata jest nie
          na miejscu.
          - strefa z ograniczonym dostępem jest normą, choć wielu się nie
          podoba to jest kochana przez kupujących

>>Jest to projekt podlegający wszelkim rynkowym ryzykom w tej branży
          i widzę to realnie.
          Tak czy owak uczciwie życzę powodzenia, bo to nie jest łatwy temat.
          - zgadzam się że jest to produkt podlegający wszelkim prawom, i
          ryzykom, że nie jest i nie będzie łatwy z powodu takiego jak Twoje
          postrzegania świata pisałem już dawno

>>Nie jestem w żaden sposób zainteresowany kupnem, więc nie mam nic
          przeciw projektowi. Z racji swojej pracy w branży kredytowej (m.in.
          kredyty mieszkaniowe) znam realia naszego lokalnego rynku
          mieszkaniowego wbrew sugestiom cenowym kolegów z innych miast.

- ja też znam realia cenowe wbrew temu że bardzo Cię to irytuje,
          niestety ale znam też mechanizmy rzędzące ustalaniem cen, i kilka
          innych zasad. Naprawdę nie da się taniej budować, no chyba że slumsy
          • Gość: Wojtek_68 poddaję się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:03
            Jedna ostatnia uwaga:

Skomentowałeś posty dwóch różnych osób
            Ja jestem Wojtek_68

Kim jest Wojtek_78 niestety nie wiem ale to druga osoba, nieco
            radykalniejsza w swoich sądach ode mnie.

Ja uczciwie życze inwestycji powodzenia bo wzbogaci krajobraz miasta
            ale kupującym zalecam należytą ostrożność i unikanie hurraoptymizmu.

Pozdrawiam morfinkę i składam broń ;)

A co na to Wojtek 78 ? tego nie wiem (to 10 lat różnicy)

• Gość: Wojtek_78 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.eranet.pl 03.05.08, 23:37
            morfinka_12 napisał:

> Gość portalu: Wojtek 78 napisał(a):
            >
            > > Dajcie spokoj. Wstrzymajcie sie z zakupem, gdyż:
            > > - Korbud nie ma rachunku powierniczego -wiec nie wiadomo czy
            > > dokonczy inwestycje
            > - a ilu deweloperów ma takowy? z tego co wiem to 95 % nie ma, bo
            > jestdrogi, co przekłada się na cenę za m2, choć oczywiście
            > bezpieczny!

Droga morfinko temat inwestycji developerskich jest mi dobrze znany
            bo troche dzialam w tym temacie zawodowo od 6 lat.

Odp: A wlasnie te 95% ma !!!, duzi developerzy w duzych miastach jak
            Warszawa, Poznan, Łódz, Trojmiasto, Kraków maja takie rachunki.
            Pewnie nawet nie wiesz do czego on sluzy a sie wypowiadasz. Sluzy on
            do zabezpieczenia praw cesji dla inwestora lub instytucji
            finansujacej i klientów. Inwestorem nie musi byc developer. Rachunek
            powierniczy jest kalkulowany % od wartosci inwestycji z dnia
            sprzedazy + VAT, chyba ze fundusz inwestycyjny kupuje caly projekt
            wowczas bez VAT'u.
            >
            > > - w 2009 roku pojawi sie dwoch nowych developerow na rynku
            > > ostrowieckim
            > - nawet jśli to prawda to nie będzie taniej, może być lepsze
            > miejsce, wyższy/niższy standard i tyle. cena nie będzie niższa, bo
            > taniej budować się nie da

Odp: Bład, podstawy ekonomii i marketingu mówia - kto pierwszy ten
            lepszy i zgarnia clay rynek, pojawienie sie konkurencji powoduje:
            obnizenie ceny, poprawa jakosci, wymusza elastycznosc. A konkurencja
            moze miec mieszkania w lepszej lokalizacji w tej samej cenie i
            bardziej elastyczna pod wzgledem warunkow sprzedazy.
            Cena wykonania 1mkw zalezy od kilku czynnikow. Ktos taki jak Korbud
            nie bedzie mial konkurencyjnych cen bo nie moze miec, dlatego, ze
            nie jest ani developerem ani duzym generalnym wykonawca> Pokaz mi
            jakis projekt developerski zrealizowany przez Korbud - ZERO, choc
            jeden blok postawiony - ZERO. Jakie zatem moze miec umowy ze swoimi
            podwykonawcami - ZEROWE, czyli bedzie inwestycje realizowal etapami
            i nie majac zaplecza finansowego korzystal z wplat klientow -
            dodatkowy koszt dla niego jakies 30%. Dlatego nie moze byc
            konkurenycjny pod wzgledem ceny i jakosci wykonania. Proste. Cala
            developerka jest prosta tylko trzeba byc bystrym i uczyc sie pod
            okiem fachowcow w tej dziedzinie - polecam developerow warszawskich
            zwlaszcza hiszpanskich lub irlandzkich.

>
            > > - cena mieszkan 3700netto czyli 3959PLN/m2 bo taka finalnie
            > klienta
            > > interesuje jest cena wysoka jak na warunki ostrowieckie
            > > - przy mniejszych metrazach cena wychodzi 4800PLN/m2
            > - cena niezależnie od powierzchni mieszkania jest stała dla
            każdego
            > metra, więc nie wiem skąd wziąłeś te 4800?

Odp; pierwsze slysze, to bedzie pierwszy taki projekt developerski
            na skale calej Polski, gdzie cena bedzie stala w zaleznosci od
            kondygnacji, ulokowania lokalu w budynku, ilosci mkw??????!!!!!!!!!!!
            Bzdura!!! Cena zawsze jest zroznicowana i musi byc - pomysl
            logicznie jest roznica miedzy mieszkaniem na parterze przy wjezdzie
            do garazu podziemnego bez zadnego widoku i w dodatku ciemnym, a
            mieszkaniem na 3 pietrze z dobrym widokiem!

>
            > > - poziom cen w Ostrowcu to rzad 3.000-3.000PLN/m2
            > - zgadzam się - za stare klity, niewygodne, nie spełniające norm
            > akustycznych i jakościowych, stare brzydkie budynki, (nie
            wszystkie
            > ale jakieś 80 % mieszkań w mieście takie jest), za nowoczesny
            > budynek niestety ale należy zapłacić więcej,

Odp: Zgadzam sie, zaplacic wiecej ale nie w Ostrowcu.Poziom Ostrowca
            to max3500pln/mkw dlaczego ano dlatego ze powyzej 3500mkw oplaca sie
            kupic dzialke i budowac. Ostroiwiec to nie przedmiescia Warsyawz
            gdyie ludyie nie maja cyasu na nic tzlko praca od 8do 19lub 20.Tu
            sie pracuje do 15,16 max 17 wiec moyna spokojnie projekt domku
            jednorodyinnego poprawadyic, nie ma tey odleglosci, gdyie tryeba
            dojeydyac i stac w korkach. Proste.Zreszta cena zalezy od tego ile
            ludzie beda w stanie zaplacic. Watpie ze ktos kupi 50mkw po 4800pln
            za mkw co daje kwote 240.000pln + miejsce postojowe z 15.000pln +
            komorka lokatorska z 8.000pln = 263.000pln w blokowisku.Nonsens!!

A jakie masz tu normy inne niz np na osiedlu patronackim, zadne inne
            te same. A ceny tam sa ok 3.000pln/mkw

>
            > > - design z lat 90 - wszyscy teraz buduja grodzone, strzezone
            > osiedla
            > > z kontrolowanym ruchem i kontrolowanym dostepem do osiedla
            > - no ale to osiedle jest ogrodzone! więc nie wiem o co chodzi w
            tym
            > punkcie. Architektura jest mało porywająca, lokalizacja dla mnie
            > słaba, ale wiem że wielu się spodoba.

Odp: o gutach sie nie dyskutuje. Z braku laku ujdzie, do czasu jak
            nie pojawi sie cos fajniejszego.
            >
            > > - ZA DROGO !!!!!!!!!!!!!
            > - jak wiesz jak budować taniej to daj znać, założymy firmę na
            której
            > zarobimy kokosy, niewielka marża,duża skala wykonawstwa robót i
            > jedziemy! od razu jak pojawiły się info o developerze powiedziałem
            > że takie ceny będą bo TANIEJ NIE DA SIĘ BUDOWAĆ
            >

Odp: Jechac to ty sobie mozesz na wczasy :-)). Korbud nie potrafi i
            nie moze bo nie ma know how i zaplecza, wiec masz racje bo finalnie
            koszt moze wyniesc jeszcze wiecej nie 4.800pln a np 5.500pln dlatego
            UWAGA!!!. Wszystko sie da tylko trzeba umiec i wiedziec jak to robic.

Powiem ci cos:
            Developerka to fantastyczna rzecz ale bardzo sliska....nie polega to
            na tym ze jest jaka firemka, ktora ocieplila jakas szkole i internat
            i polozyla troche kostki brukowej,ma kawalek dzialki porosnietej
            krzewami o bardzo nieregularnych ksztaltach z faldami, w dodatku na
            skarpie, gdzie koszt wywiezenia samego humusu to ponad 100.000pln.
            Firemka zrobi sobie jakis tam projekt z lat 80 czy 90 jak niektorzy
            tu pisza, naglosnia troche miedialnie, oglosza sprzedaz, wynjama
            biuro, dwie fajne panienki, zrobia foldery i broszury i jedziemy tak
            jak ty to okreslasz. Zbiora troche pieniedzy od ludzi i cos zczan
            robic do czasu jak im finansowania nie braknie. Koszt takiej
            inwestycji to kilka mln pln. A zobacz jakie taki Korbud mial obroty -
            pprosta masz odpowiedz. Chyba ze za nim stoi jak

> >>wprost przeciwnie, życzę przedzięwzięciu powodzenia.
            > - raczej nie życzysz mu nic dobrego, ba nie wiem dlaczego tak źle
            mu
            > wróżysz
            >
            > >>nie godzę się tylko z pewną kreacją kolegów z forum
            sugerujących,
            > że
            > Ostrowiec nie dorasta do zrozumienia idei autora.
            > - każdy twój post jest dowodem ta tę tezę, nie dorósł na świadome
            i
            > nowoczesne budownictwo i to jakie to ze sobą ciągnie koszty!
            > kreowanie forumowej rzeczywistości to nie moja brocha!
            >
            > >>Autor pewnie chce wybudować, sprzedać, policzyć kasę i cieszyć
            się,
            > że stworzyl przytulny kącik w mieście.
            > - ???
            >
            > >>Nie ma sensu dorabiać ideologii do tego działania.
            > >>Cena nie jest okazyjna,
            > - jest adekwatna do kosztów jakie należy ponieść na budowę, i
            > całkiem przywzoita!
            > >> lokalizacja trudna krajobrazowo,
            > - Zgadzam się ale nie nam sądzić co jest dobre a co złe, wielu
            wolę
            > tę część miasta
            >
            > >> strefa z ograniczonym dostępem, i próba kreowania tego
            > eksperymentalnego dla wykonawcy projektu jako cudo świata jest nie
            > na miejscu.
            > - strefa z ograniczonym dostępem jest normą, choć wielu się nie
            > podoba to jest kochana przez kupujących
            >
            >
            > >>Jest to projekt podlegający wszelkim rynkowym ryzykom w tej
            branży
            > i widzę to realnie.
            > Tak czy owak uczciwie życzę powodzenia, bo to nie jest łatwy temat.
            > - zgadzam się że jest to produkt podlegający wszelkim prawom, i
            > ryzykom, że nie jest i nie będzie łatwy z powodu takieg
            • Gość: DK Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 11:44
              Do Wojtek...
              Jeśli masz jakieś wątpliwości co do realizacji inwestycji osiedla, oraz
              działasz w branży deweloperskiej od wielu lat nabywając doświadczenia i możesz
              się nim podzielić ze mną, a nie wypisywać niejasne dla odbiorców tego forum
              informacje zapraszam na spotkanie do biura obsługi po 15 maja (Malczewskiego 3)
              lub kontakt telefoniczny pod nr 501 44 70 20,
              Ponadto wiedz,że rachunek powierniczy dla osiedla będzie prowadzony bezwarunkowo
              i a koszt jednorazowy dla nabywcy mieszkania wynosił będzie 150zł za wybór tego
              rachunku, wiedz tez, że około 70% inwestycji kredytowana będzie przez bank,
              który wymaga posiadania takiego rachunku. Wiedz też, że architektura takiego
              osiedla musi nawiązywać do najbliższego w sąsiedztwie (takie są założenia w
              każdym planie zagospodarowania przestrzennego)i tu jak zazwyczaj to jest jednemu
              sie będzie podobać drugiemu nie.W tym przypadku nawiązuje do budynków 7a i 7b na
              Polnej z którymi bezpośrednio sąsiaduje.
              Jeśli chodzi o doświadczenie deweloperskie w branży budownictwa wielorodzinnego
              to uwierz mi, że często postawienie domku jednorodzinnego jest bardziej
              skomplikowane niż powtarzalność kondygnacji w budownictwie takowym. Zresztą
              możliwe byłoby postawienie takiego osiedla za cene nawet 2500zł za m2 lecz taka
              inwestycja wlokłaby sie latami, gdyż żadna duża firma wykonawcza, która wykona
              to szybko nie wejdzie na metr muru po 18zł jak to na domkach prywatnych żadają
              sobie małe firemki rodzinne. Kolejna sprawa to wykonawstwo:) Teraz sa takie
              czasy, że trudniej znaleźć brygadę do postawienia domku jednorodzinnego niż
              takiego osiedla. Firmy duże(zatrudniające na stałe powyżej 50 osób), są bardziej
              zainteresowane takim osiedlem niż innymi mniejszymi robotami, gdyż mają
              utrzymanie dla zatrudnionych ludzi na prawie dwa lata oraz paradoksalnie przy
              takich inwestycjach zamiast schodzić z cen zawyżają je dwukrotnie nawet w
              stosunku do kosztorysu inwestorskiego opiewającego na średnie ceny kosztorysowe
              z sekocenudu dla ostatniego kwartału. Dlatego tez budowanie wielorodzinne jest
              droższe w stosunku do jednorodzinnego przy którym często zatrudniani są
              pracownicy na czarno żeby zejśc z kosztów. Zresztą oferty które już posiadam na
              od Firm wykonawczych same świadczą o zainteresowaniu.I tu lezy problem dużych
              deweloperów, którzy działają w Warszawie, Krakowie itd....gdyż mają stałych
              podwykonawców którzy działają na określonych stawkach (np 150zł za m2
              docieplenia itd itp, gdy w Ostrowcu jak się podejmie taki deweloper realizacji
              inwestycji mieszkaniowej będzie musiał szukać firm wykonawczych lokalnych gdyż
              te z którymi współpracuje od lat nagle okażą się za drogie...) W Kielcach
              deweloperzy budują od 5000zł/m2 wzwyż i myślę, że jak ceny w Ostrowcu osiągną
              podobny pułap zjawi się tu rzesza spragnionych budowania Deweloperów, którzy
              zarobione pieniądze zainwestują w rynki w żaden sposób nie związane z Naszym
              powiatem.
              Pozdrawiam Kornel Korpikiewicz
    • Gość: Wojtek_68 nowoczesność, czy getto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:52
      Osiedle chronione czy wyizolowane od otaczającej rzeczywistości?

Mnie najbardziej podoba się życie w małych społecznościach, gdzie
      poszczególne posesje odgradza żywopłocik do 1 wysokości lub jakieś
      małe płotki ozdobne albo wcale bez separatorów.
      Tak wyglądają podmiejskie miejscowości np. w Niemczech.

Wyobraźcie sobie np Bodzechów zorganizowany w taki sposób.

Niestety Polacy lubują się w grodzeniu wszystkiego zapewne ze
      względu na niską skuteczność służb porządkowych. Najgorsze są płoty
      z betonowych płyt.

Jednak koncepcja chronionych osiedli wydaje mi się zła.
      Lepiej byłoby egzekwować skuteczność działania policji i straży
      miejskiej niż się dobrowolnie pakować do puszki.

Nie jest dla mnie strawny sposób prezentacji takiego getta jako
      rozwiązania elitarnego - zupełny szok myślowy.

"Niech żyje wolność, wolność i swoboda ..."
      • bmwariat Re: nowoczesność, czy getto ? 16.04.08, 12:01
        W Bieszczadach jadąc na Sanok i dalej nie widziałem przy żadnym domu
        jakiegokolwiek ogrodzenia, nawet od posesji sąsiada.
        • good_man Re: nowoczesność, czy getto ? 16.04.08, 14:44
          co do cen..drogo ? tanio ? tak sobie myślę , że obiektywnie to żadna okazja (po za tą że jest to jedyna taka inwestycja w regionie)

przejrzałem kilka podobnych ofert z "małomiasteczkowej" Polski :
          1. Załuski, Zdunowo : 2700 zł/m2
          2. Kozienice : 3500 zł/m2
          3. Pruszcz Gdański : 3800 zł/m2
          4. Piaseczno : 4300 zł/m2
          5. Tychy : 4100 zł/m2
          6. Czechowice-Dziedzice (szeregowce) : 3950 zł/m2
          • lachien Re: nowoczesność, czy getto ? 16.04.08, 15:04
            Cenę w Piasecznie z deka zaniżyłeś.
            • buksy Re: nowoczesność, czy getto ? 16.04.08, 15:49
              nie zaniżyłem, tak stoi w ofercie dla :
              Elektra, Multi-Hekk Nieruchomości Sp. z o.o.
              Piaseczno, ul. Energetyczna/Geodetów

tabelaofert.pl/mieszkania/oferty
              • morfinka_12 Re: nowoczesność, czy getto ? 16.04.08, 22:53
                koszmarna inwestycja, w pisaecznie są sporo wyższe ceny. mogę ci
                podesłać kilkadziesiąt miejscowości gdzie ceny są sporo wyższe niż w
                ostrowcu a miejscowości mniejsze. ale po co?
    • banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 15:08
      W komentarzu jest napisane ze mieszkania sa tansze od tego w arykule
      • banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 15:15
        www.ostrowiecka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=877&Itemid=1&show=1#comments
    • evita.ie Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 17.04.08, 16:08
      Apartamenty zawyżają ceny

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5028851.html

...a deweloperzy chętnie korzystaja ze średnich krajowych, żeby
      lokalnie podbić ceny również. Rok 2006. W Dublinie padły wszystkie
      możliwe rekordy cen. Już pod koniec 2007 było wiadomo, że ceny
      wcześniej były z kosmosu i w 2008 nastąpi ostra korekta w dół.
      Obecnie tysiące gotowej deweloperki szuka bezskutecznie nabywców...
    • banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 21.04.08, 19:37
      kto wejdzie budowac ktos sensowny
    • banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 15:01
      A lokalizacja koło groszka na alei jest bardziej atrakcyjna
    • banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 15:02
      morfinka jakie sa dobre lokalizacje w ostrowcu
      • morfinka_12 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 16:44
        banan to ty nie wiesz?

budynki wielorodzinne wszędzie i zawsze w każdym mieście: blisko
        centrum lub w centrum, blisko infrastuktury miejskiej i handlowej, w
        pobliżu lub sąsiedztwie parku lub skweru, w miejscach i na
        kondygnacjach widokowych, w miejscach z dobrze rozwiniętą
        komunikacją i dobrym dojazdem. Ciche uliczki a nie główne arterie
        komunikacyjne, kameralne budynki gdzie jest najlepiej 20 max do 40
        mieszkań.

w Ostrowcu do takich miejsc zaliczyć można (biorę pod uwagę miejsca
        gdzie można coś zbudować a nie gdzie coś już istnieje):
        - Sienieńska (ta część od Rynku)
        - Iłżecka (ta część od Rynku)
        - cały obszar pomiędzy nimi
        - górzysta i okolice
        - kuźnia i okolice
        - dawny drewmet z uwagi na otoczenie
        - początek sienkiewicza (od rynku)
        - teren po disco "rawszczyzna" choć tu spory jest ruch
        - skarpa nad targowicą od Radwana
        - Skarpa na tyłach czerwonych bloków
        - Las koło szpitala
        - reszta niestety jest poza centrum - więc nie bardzo widzę szanse
        chyba że ktoś ma jakiś większy pomysł z parkiem, boiskiem itp to w
        stronę Bałtowa np Sudół, świetny dojazd, rewelacyjna okolica, dużo
        zieleni
        teren za Płankami któy kiedyś był przeznaczony pod wielorodzinną
        zabudowę też jest niezły ale tam byłaby potrzebna praca od podstaw,
        stworzenie dzielnicy zupełnie nowej

sam mieszkam na kolonii Robotniczej, ale nie widzę tam miejsca na
        bloki, a miejsce do mieszkania przednie
        • morfinka_12 poniższy ranking jest oczywiście subiektywny! 22.04.08, 16:45

• banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 16:53
      Cos tam wiem .Ale ty expert jestes i zawsze cos wniesisz nowego
      • Gość: Zeus Proponuję IP: 194.181.129.* 22.04.08, 18:20
        Proponuję koledze wolontariat w UM...
        • banan9991 Re: Proponuję 22.04.08, 18:28
          Dobrze
    • banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 31.05.08, 12:27
      pl.youtube.com/watch?v=GaWG408Xor4
      Zobaczcie filmik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka