Gość: chiałbymmieć IP: *.telkonet.pl 15.04.08, 19:46 Super mieszkanka, ale cena od 3880 do 4500 wg :( Strona oficjalna. www.korbud.eu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 15.04.08, 19:56 www.korbud.eu/ Korek to ty Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 15.04.08, 20:00 KORBUD a LOFTY w Ostrowcu da rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.ostrowiec Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.toya.net.pl 15.04.08, 21:53 Pierwszy developer i kto go przebije.Ciekawe jest tam wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: % Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: 194.181.129.* 15.04.08, 22:10 Nie napalałbym się na te mieszkania. znajać rzeczywistośc te mieskzani beda aż albo tylko na Ostrowiec. Tutaj nic nie może być z klasą albo nikomu się nie chce. Strona słaba, czcionka nieczytelna i widać ,ze firma ma doświaddczenie w developerce słabiutkie. realizacji większych nie ma...dopiero ten komleks budynków będzie pierwszym. Do JW Construction brakuje przepaść, ale jak na Ostrowiec to aż nadto...Mimo, wszystko życze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.ostrowiec Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.toya.net.pl 15.04.08, 22:13 JW Construction bedzie z niego za 20 LAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: % Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: 194.181.129.* 15.04.08, 22:19 hehhehehehe JW Construction to gigant Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 15.04.08, 22:20 Zgadza sie Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 06:09 lepiej, żeby sie z tego JW nie zrobiło...miałam watpliwa przyjemność mieszkania w mieszkankach ( nawet dwóch ) wybudowanych przez te firmę... nie były to co prawda apartamenty.. ale mogliby sie bardziej starac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.opera-mini.net 16.04.08, 07:17 JW wybudowalo nowa siedzibe mojej firmy do ktorej przenosimy sie niebawem.Budynek z zewnatrz wyglada okazale:) Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 08:56 ja nie byłam zadowolona.. wady mozna wymieniać.. hitem był brodzik postawiony na cegłach...i tylko zamurowane zeby tego nie było widać.. ( dowiedzielismy sie jak zalalismy sąsiada) mieszkanie było nowe..wprowadzilismy sie jako pierwsi lokatorzy ( wynajmowaliśmy od kogoś) po za tym wentylacja.. szalona ( jakby halny wiał); ekrany dzielące balkony uszkodziły sie przy pierwszym wiekszym wietrze... ucieklismy stamtąd po dwóch miesiącach mieszkania...głownie przez ten huk w wentylacji - nie dało sie spać.. a w kolejnym mieszkaniu zaczał tynk nam spadac na głowe a raz nawet z zyrandolem w kuchni.. mieszkanie tez było nowe .. ( bylismy drugimi lokatorami) od tego czasu szukalismy mieszkań wybudowanych przez kogo innego..:) Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 09:05 1. miało być 100 mieszkań a jest z 10? może 15? 2. ceny hm, wg mnie niezłe, ale co powiedzą mieszkańcy? 3000 PLN to było "koszmarnie drogo" (cytując prezydenta i GO) wiec jak ktoś oferuje po 3.500 (duże) i po 4.500 PLN małe mieszkania to mam nadzieję że się nie przeliczy. Cena mieszkań odzwierciedla aktualną sytuację na rynku, wysokie koszty wszystkiego ziemi, budowy, pracy. 3. ogromny plus za układy mieszkań - są dopracowane, szczegółowo, bardzo funkcjonalne 4. Szkoda że lokalizacja aż tak peryferyjna 5. nie ma mapki na stronie www 6. Cena jest adekwatna do oferowanego produktu! Odpowiedz Link Zgłoś
good_man Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 09:11 a mnie ciekawi jak w warunkach ostrowieckch sprawdzi się "zamykanie" osiedla w godzinach 22-6 ? Chyba jest to zupełna nowość w naszym rejonie ? Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 dla mnie słabe miejsce ale może się mylę 16.04.08, 09:39 Zbyszku, dla Twojej znajomej może to być wręcz idealne bo wspominałeś zę szukała nowego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 09:09 Mieszkania są bardzo różne. Zaledwie kilka rozwiązań jest ładnych i funkcjonalnych, wiele niestety zostało zaprojektowanych przez "stażystę". Z trzech dwupoziomowych wariantów praktycznie tylko drugi uważam za przydatny do życia na codzień. Strona faktycznie fatalna w obsłudze ale to akurat jest najmniej istotne dla chętnych do zakupu. Zastanawiam się tylko jak faktycznie uda się wkomponować w otoczenie a raczej oddzielić osiedle od brzydszych stron otoczenia i otworzyć się na te ładniejsze. Widoki z okien mogą być bardo różne ... Cena dyskusyjna, bo praktycznie nie wiadomo, czy będzie to zamrożona całkowita cena (i to byłoby akceptowalne gdyby cena netto była ceną brutto), czy też będzie to cena kalkolowana ostatecznie po zamknięciu inwestycji i wtedy czysta loteria. Za cenę ok. 250 - 350 tys zł brutto lokalni "developerzy" (budowlańcy realizujący z własnych środków 100% budowy) oferują domki jednorodzinne w stanie surowym zamkniętym z działkami 500- 1000m.kw. na terenie Ostrowca i terenach podmiejskich. Wg. mnie ww.osiedle zostanie zasiedlone przez ludzi w jesieni życia, którzy nie chcą mieć problemów związanych z utrzymaniem domu i wygodnie spędzać życie a nie przejmować się cieknącym dachem, czy malowaniem ogrodzenia. Nie wyobrażam sobie jednak, by ludzie młodzi wybrali takie mieszkania zamiast własnego domu w tych samych pieniądzach. Oczywiście moja wyobraźnia może być nieco ograniczona ;) Tak, czy owak, odważne przesięwzięcie inwestora i być może nowy standard w mieście. Życzę powodzenia w realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 netto 16.04.08, 09:35 VAt 7 %, czyli brutto 3959 PLN/m2 za każde mieszkanie niezależnie od kondygnacji i powierzchni. czyli nieźle! naprawdę dobra cena. co do ukłądów, dwupoziomowe mieszkani są mniejszością a dwu i 3 pokojowe są naprawdę dobrze zaprojektowane. mają nieduże ale funkcjonalne przedpokoje, często osobne kuchnie, ładne salony i kształtne sypilanie. Co do widoków nie mam pojęcia czy i co będzie widać ale zgadzam się że osie widokowe są istotne. cena ma być zagwarantowana stała (najlepsze w tym celu jest podpisanie umowy w formie Aktu Notarialnego). zabezpiecza to ewentualne zamiary zmiany tej ceny. i gwarantuje przeniesienie własności ale założę się zę 70 - 80 % osób podpisze umowy przedwstępne z zwykłej formie cywilnej. bo nie znają różnicy... za cenę 250 - 250 można kupić oczywiście dom, ale nie każdy chce takowy, i jednocześnie od stanu surowego do wykończenia drugie tyle trzeba nierzadko włożyć. nie będzie to osiedle osób starszych, razej dla młodych i tych którzy przyjadą za pracą do ostrowca. Manadżer z wawy do firmy w O- scu lub okolicy kupi bez mrugnięcia okiem za tak ałe pieniądze, kilka na wynajem pójdzie, kilka kupią emigranci, którzy myślą o powrocie do kraju. Kilka zakupionych zostanie przez myślących lokalnych ludzi, często młodych przedsiębiorców. dom dla wielu to same obowiązki, a nie marzenie, oni nie chcą kosić trawy, naprawiać dachów, odśnieżać, i sprzątać wokół teren. onie chcą mieć czysty zabany budynek. to się nazywa wygodnictwo. rzyczę developerowi powodzenia, ale wydaje mi się że chwilkę mu zejdzie ze zmianą myślenia i postrzegania pewnych rzeczy przez pryzmat małomiasteczkowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 10:58 Ciekawy punkt widzenia na małomiasteczkowość (ale chyba małomiasteczkowość nie dotyczy Ostrowca). Cena 3900 za mieszkanie wg.mnie absolutnie nie jest mała. Dążenie do posiadamia własnego domu nie jest raczej myśleniem małomiasteczkowym, wprost przeciwnie jest to myślenie ludzi spełnionych w swoich działaniach, którzy chcą się oddać życiu rodzinnemu. Nawet Warszawa jest oblepiona wokół domkami jednorodzinnymi i wciąż ich przybywa. Mieszkanie jest wygodne ale nigdy nie dorówna swobodzie życia we własnym domu. Musiałyby być ściany dźwiękoszczelne. W bloku nawet komórka sąsiada może ci zakłocić odbiór TV czy radia a co dopiero odgłosy samych ludzi. Prawdziwe życie rodzinne istnieje tylko wtedy, gdy rodzice są dostępni dla dzieci i poświęcają im czas. Jeżeli jedno z rodziców wraca do domu po 18:00 czy 19:00, to rodzina nie funkcjonuje na pełnych obrotach. Jest spora grupa ludzi którzy całe życie są zapracowanie i nie mają ochoty obarczać się innymi obowiązkami ale oni nie żyją wg. mnie realnym życiem, tylko za czymś pędzą gubiąc nieodwracalnie swój czas na tą gonitwę. Oczywiście jest grupa menadżerów, singli, osób czasowo oddelegowanych które chętnie by takie mieszkanie wynajęły ale nie zapominajmy gdzie mieszkamy i jakich menadżerów tu mamy. Na wynajem te lokale może są Ok ale w konfrontacji z własnym domkiem przegrywają w przedbiegach. Z doświadczenia w pracy wiem, że młodzi ludzie wracający z wojaży zarobkowych budują lub kupuja domy. Nie miałem przypadku zakupu mieszkania, poza jedną rodziną wracającą z Warszawy. Ale oni deklarowali tymczasowość tego rozwiązania ze względu na pilną potrzebę mieszkaniową. Jak widać każdy z nas myśli inaczej ... Swoją drogą może krótki sondaż na temat ceny 3.900 za m.kw w Ostrowcu? Tanio czy drogo? Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:05 Bardzo drogo wg mnie. Mniej zapłaciłem za metr wykończonego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:17 ale kiedy za ten dom płaciłeś tyle? ile trawała budowa? spodziewałem sie sporo wyższych cen, naprawdę ceny wszystkiego wzrosły diametralnie więc 3.900 PLN/m2 jest sporą kwotę w odniesieniu do mieszkań w płycie które dominują na lokalnym rynku. Ale patrząc na koszty budowy, nie jest to wysoka cena. ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:22 W listopadzie 2007. Na priva szczegóły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net IP: *.opera-mini.net 16.04.08, 11:20 zwazywszy jakie sa obecnie ceny 30 i wiecej letnich mieszkan,to 4000 jest rozsadna cene.Jednak osobiscie wolalbym kupic za 200000-300000 domek gdzies na obrzezach niz mieszkanie w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:08 Bardzo się z Wojtkiem zgadzam.. normalnie sama bym tak napisała..a 3900 na Ostrowiec to sporo.. poszukajcie ile realnie kosztuje dom w Ostrowcu lub okolicach ... realnie, a nie w ogłoszeniach) Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:21 @wadera raealnie - moj kolega budpwał w zeszłym roku dom, wszyscy mówili mu że wyda na budowę około 100.000 PLN ja powiedziałęm że poniżej 200.000 nie zejdzie, co on wyśmiał, a działkę miał już kupioną. i okazało się że budowa do stanu surowego zamkniętego z tynkami i pod dachem kosztowała go 250.000 PLN. to fakt, a nie mrzonki czy ogłoszenia. Ewentualnie można oczywiście zmniejszyć koszty budując z wujkiem czy dziadkiem, ale takie budowanie zawzwyczaj trwa dłużej niż 1 rok. czasami nawet nigdy się nie kończy czego dowodzi liczba rozpovzętych a nie ukończonych budów w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 11:32 nie znam sie na budowaniu.. ale niedawno kupiłam dom .. faktem jest w cmielowie .. faktem jest ze 20 letni .. za mniej niz 1000 złotych za metr ( i do tego 1500 działki gratis)..gdybym miała kupić mieszkanie 200 metrów za 3700 metr musiałabym zapłacić 740 tysiecy nie wiem ile kosztuje budowa nowego domu- ale jak dla mnie jest zupełnie nieopłacalna jesli to 3700 ( przynajmniej w tym momencie, kiedy mieszkanie mozna kupić.. starsze bo starsze.. ale kasa która zostanie z róznicy ceny spokojnie wystraczy na remont taki, że głowa mała.. i jeszcze zostanie) i to nie był jedyny dom.. to nie była okazja... ( jeden dom koło ostrowca spadł z ceny z 300.000 na 220.000 byle go kupić, drug w denkowie.. tez około 30% ceny i za 78 metrów kobieta chciała 100.000 + działka) \ moze ja jestem z kosmosu, moze ja sie nie znam.. ( no nie znam sie nbo budowlańcem nie jestem... ale coś tu dla mnie jest bez sensu) Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 13:46 nie będę się spierał, stary dom oczywiście można kupić za 1000 PLN czy 1500 PLN, co innego budowa domu prywatnego (tańszy do m2) a co innego blok gdzie jest masa kosztotwórczych czynników. Klatki schodowe, ogrodzenia itp. ja po prostu wiem że nie da się taniej budować nowe nowoczesne mieszkania. Stare ma swoje wady o których pisze w68, nowe ma ich znacznie mniej. Naprawdę jest masa ludzi którzy kupią mieszkanie a nie dom. z wielu powodów. co do grodzenia płotami to niestety ale jest taki trend i nie jest on zależny od nas ale od tego co chcą kupujący. BTW ja cały czast twierdziłęm i twierdzę nadal że ostrowiec nie dorósł do nowych mieszkań za cenę 30 % wyższą niż stare w płycie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 13:52 Do cen sie nie dorasta. Albo sa akceptowalne (po utargowaniu) albo nie. Rynek reguluje te zjawiska bardzo dobrze. W Ostrowcu, jak w każdym mieście są oferty mieszkaniowe w różnych cenach o różnym standardzie. Jest natomiast mniej osób, które kierują się serialem "gotowe na wszystko". Wg. mnie cena towaru musi gwarantować jego zbywalność przed rozpoczęciem produkcji. W przeciwnym wypadku cena zostanie ustalona w licytacji komorniczej ;)) 5nizza - Soldat youtube.com/watch?v=Q09mPKTAI70 Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 14:01 dorasta, oj dorasta się - półtora roku wstecz powiedziałem znajomym i tu na forum też że ceny mieszkań dojdą do poziomu 3000 za stare brzydkie, kosztowne w utrzymaniu mieszkania w wieliej płycie. Wszyscy mówili że jestem chory i że nie ma szans na takie ceny. dodałem wtedy że przy takim poziomie cen pojawi się deweloper który zaoferuje mieszkania w cenie około 30 % wyżeszej bo budowanie jest drogie. dziś na wtónym jest sporo tranzakcji gdzie cena osiąga wspomniane 3000 PLN/m2, więc dorasta się czy nie? teraz minie chwila aby rynek dorósł do ceny 4000 PLN. natomiast wojtku co do małomiasteczkwoości - niestety ostrowiec taki jest. Domy są wszędzie, ale sam piszesz że ceny za wysokie za mieszkania, że wolisz dom, i ja Cię rozumiem. A wyższość mieszkania X z dużym tarasem, funkcjonalnego, w centrum miasta, w budynku w wysokim standardzie daje zupełnie inne plusy. I to jest coś czego ostrowiec nie przełknie jeszcze długo. Dodatkowo dom wymaga zupełnie innych kosztów na utrzymanie, ogrzanie, remonty, Mieszkanie ma oczywiście czynsz. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Dom to droga impreza. Działka, budowa, wykończenie, oczywiście że duże mieszkanie kosztuje podobnie, ale nie każdy potrzebuje 126 m2, a do o pow 45 m2 wydaje się lekko mało użyteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 14:57 wspomniany developer nie buduje w centrum. ceny za jego mieszkania są wysokie. Za te mieszkania, które są kupowane w Ostrowcu ceny wcale nie są specjalnie wysokie, nadal transakcja odbywają się na poziomie 2300-2700 zł za metr. Cena 3000 jest ceną "referencyjną" wyjściową ale żeby za tyle spzredać musi mieszkanie być praktycznie gotowe do zasiedlenia bez istotnego remontu. Za 3000 sprzedają się jedynie mieszkania młode lub urządzone w wysokim standardzie. Dlatego cena 3900 jest w stosunku do cen rynkowych bardzo odstająca i nie o 30% ale o znacznie więcej. Nowe osiedle w centrum miasta faktycznie miałoby branie w wyższej cenie ale nie jest to możliwe. Swoją drogą wszelkie prace przy domu może za Ciebie robić wynająta ekipa i masz problemy z głowy. Dla mnie byłoby czystą przyjemnością popracować przy domu dla relaksu po pracy biurowej ale to subiektywne odczucie. Szanuję Twój stosunek do budynków wielomieszkaniowych jednak w Ostrowcu jest w czym wybierać i nie ma racjonalnych powodów do przepłacania. Chyba, że ta oferta komuś pasuje jak ulał, tego oczekuje i jest gotów za dokładnie to zapłacić więcej niż za inne oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 16.04.08, 19:15 Masz racje 'wadera' -Jak przeglądam oferty na internecie to wydaje mi się, że sprzedający celowo wystawiają ceny z kosmosu, żeby swojej nieruchomości... nie sprzedać. Poza tym to co jest dostępne, to w wielu przypadkach czysty koszmar. -Odnoszę wrażenie, że niektórzy oferodawcy chcą się w ten sposób, czyli wystawiając swoje property na sprzedaż, publicznie dowartosciować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 czy ten developer już budował wielorodzinne domy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:08 nie znalazłem żadnych informacji o doświadczeniu developera w tej dziedzinie. Realizacje dotychczasowe dotyczyły obiektów użytkowych. Może macie jakąś wiedzę na ten temat? Jeżeli byłaby to pierwsza realizacja, to ryzyko zakupu rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erni Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 21:45 Witam, poważnie zastanawiam się nad zakupem apartamentu w zaplanowanej inwestycji, ale... To jest małe miasteczko i nic nie wskazuje ,że to się zmieni... Nie ma dobrej atrakcyjnej pracy, nie ma tez wielu atrakcji by spędzać czas wolny (teatr, inne...) Lubię to miasto mieszkam tu, ale to prowincja a ceny mieszkań zbyt wygórowane (nawet 3500 PLN za stare na Stawkach 48 m2) Info z dziś 27 maj 2008r. Kolega (zamożny)inwestuje pieniądze w nieruchomości (głównie małopolska), Ceny z dziś - Nowy Sącz ok 3000 m2, KRAKÓW - 5000 - 5500 (nowiutkie , śliczne , nowoczesne) Kraków jest pięknym dużym rozwijającym się miastem, przyjaznym by się tam uczyć i pracować, blisko w góry, nie można też tam sie nudzić po pracy) Ostrowiec 4000 (lub wiecej) , Kraków 5000. Pracuję w regionie Ostrowca, nie wyjadę do Krakowa(narazie),w mojej opini cena mieszkań w ostrowcu , nieadekwatna do miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: najlepiej zadzwonić i zapytać - cena 3700 net 27.05.08, 21:53 W oplate sa wliczone widoki na Gory jeszcze jakie a inteligentyny czlowiek sie nie nudzi Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 erni daj znać gdzie te mieszkania w KRK po 5000 28.05.08, 11:57 kupię z miejsca kilka, jeśli będą w dobrym miejscu, nie na hucie i nie na prądnikach czerwonym lub białym, ena 5000 PLN żeczywiście obowiązuje w Wieliczce, Krzeszowicach, Skawienie, w Krk średnia cena to około 8000 PLN a za dobre miejsce to minimum jakie musisz wydać... górna granica ... sky is the limit Odpowiedz Link Zgłoś
good_man Re: erni daj znać gdzie te mieszkania w KRK po 5 28.05.08, 15:23 "Średnia cena za metr kwadratowy wyniosła w pierwszym kwartale tego roku około 7 tys. zł. Popularne mieszkania kosztowały od 5,5 tys. zł (Nowa Huta) do 8 tys. zł (Śródmieście). Średnie ceny transakcyjne w tych lokalizacjach wyniosły odpowiednio 200 tys. zł i 430 tys. zł. Luksusowe apartamenty blisko centrum mogą kosztować nawet 16 tys. zł za metr kwadratowy." gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,5253633,Spadaja_ceny_mieszkan_w_Krakowie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek 78 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: 62.29.161.* 21.04.08, 17:34 Dajcie spokoj. Wstrzymajcie sie z zakupem, gdyż: - Korbud nie ma rachunku powierniczego -wiec nie wiadomo czy dokonczy inwestycje - w 2009 roku pojawi sie dwoch nowych developerow na rynku ostrowieckim - cena mieszkan 3700netto czyli 3959PLN/m2 bo taka finalnie klienta interesuje jest cena wysoka jak na warunki ostrowieckie - przy mniejszych metrazach cena wychodzi 4800PLN/m2 - poziom cen w Ostrowcu to rzad 3.000-3.000PLN/m2 - design z lat 90 - wszyscy teraz buduja grodzone, strzezone osiedla z kontrolowanym ruchem i kontrolowanym dostepem do osiedla - ZA DROGO !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 21.04.08, 18:05 Widze Wojtku że 'walczysz' z tym osiedlem jak możesz? Ja nie jestem ani za, ani przeciw, z tym wyjątkiem że masz racje, bo jest za drogo jak na Ostrowiec. Nawet w Berlinie można kupić w pieknie wyremontowanych kamienicach za 1tys Euro/m2 i to jest chyba jednak cena takiej deweloperki jakiej można by oczekiwać tutaj w Ostrowcu, zwłaszcza że jest to jednak design z przed prawie 20 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.08, 18:40 wprost przeciwnie, życzę przedzięwzięciu powodzenia. nie godzę się tylko z pewną kreacją kolegów z forum sugerujących, że Ostrowiec nie dorasta do zrozumienia idei autora. Autor pewnie chce wybudować, sprzedać, policzyć kasę i cieszyć się, że stworzyl przytulny kącik w mieście. Nie ma sensu dorabiać ideologii do tego działania. Cena nie jest okazyjna, lokalizacja trudna krajobrazowo, strefa z ograniczonym dostępem, i próba kreowania tego eksperymentalnego dla wykonawcy projektu jako cudo świata jest nie na miejscu. Jest to projekt podlegający wszelkim rynkowym ryzykom w tej branży i widzę to realnie. Tak czy owak uczciwie życzę powodzenia, bo to nie jest łatwy temat. Nie jestem w żaden sposób zainteresowany kupnem, więc nie mam nic przeciw projektowi. Z racji swojej pracy w branży kredytowej (m.in. kredyty mieszkaniowe) znam realia naszego lokalnego rynku mieszkaniowego wbrew sugestiom cenowym kolegów z innych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 14:07 nie zauważyłem, że komentujesz post Wojtka 78, szczerze mówiąc jest to chyba pierwszy post z taką sygnaturką i z rozpędu nawet go nie czytałem. Dopiero morfinka uświadomił mi, że jest dwóch podobnych uczestników dyskusji. sorki za pochopną odpowiedź ;) Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 14:22 to ja przepraszam że tego nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 09:04 Gość portalu: Wojtek 78 napisał(a): > Dajcie spokoj. Wstrzymajcie sie z zakupem, gdyż: > - Korbud nie ma rachunku powierniczego -wiec nie wiadomo czy > dokonczy inwestycje - a ilu deweloperów ma takowy? z tego co wiem to 95 % nie ma, bo jestdrogi, co przekłada się na cenę za m2, choć oczywiście bezpieczny! > - w 2009 roku pojawi sie dwoch nowych developerow na rynku > ostrowieckim - nawet jśli to prawda to nie będzie taniej, może być lepsze miejsce, wyższy/niższy standard i tyle. cena nie będzie niższa, bo taniej budować się nie da > - cena mieszkan 3700netto czyli 3959PLN/m2 bo taka finalnie klienta > interesuje jest cena wysoka jak na warunki ostrowieckie > - przy mniejszych metrazach cena wychodzi 4800PLN/m2 - cena niezależnie od powierzchni mieszkania jest stała dla każdego metra, więc nie wiem skąd wziąłeś te 4800? > - poziom cen w Ostrowcu to rzad 3.000-3.000PLN/m2 - zgadzam się - za stare klity, niewygodne, nie spełniające norm akustycznych i jakościowych, stare brzydkie budynki, (nie wszystkie ale jakieś 80 % mieszkań w mieście takie jest), za nowoczesny budynek niestety ale należy zapłacić więcej, > - design z lat 90 - wszyscy teraz buduja grodzone, strzezone osiedla > z kontrolowanym ruchem i kontrolowanym dostepem do osiedla - no ale to osiedle jest ogrodzone! więc nie wiem o co chodzi w tym punkcie. Architektura jest mało porywająca, lokalizacja dla mnie słaba, ale wiem że wielu się spodoba. > - ZA DROGO !!!!!!!!!!!!! - jak wiesz jak budować taniej to daj znać, założymy firmę na której zarobimy kokosy, niewielka marża,duża skala wykonawstwa robót i jedziemy! od razu jak pojawiły się info o developerze powiedziałem że takie ceny będą bo TANIEJ NIE DA SIĘ BUDOWAĆ >>wprost przeciwnie, życzę przedzięwzięciu powodzenia. - raczej nie życzysz mu nic dobrego, ba nie wiem dlaczego tak źle mu wróżysz >>nie godzę się tylko z pewną kreacją kolegów z forum sugerujących, że Ostrowiec nie dorasta do zrozumienia idei autora. - każdy twój post jest dowodem ta tę tezę, nie dorósł na świadome i nowoczesne budownictwo i to jakie to ze sobą ciągnie koszty! kreowanie forumowej rzeczywistości to nie moja brocha! >>Autor pewnie chce wybudować, sprzedać, policzyć kasę i cieszyć się, że stworzyl przytulny kącik w mieście. - ??? >>Nie ma sensu dorabiać ideologii do tego działania. >>Cena nie jest okazyjna, - jest adekwatna do kosztów jakie należy ponieść na budowę, i całkiem przywzoita! >> lokalizacja trudna krajobrazowo, - Zgadzam się ale nie nam sądzić co jest dobre a co złe, wielu wolę tę część miasta >> strefa z ograniczonym dostępem, i próba kreowania tego eksperymentalnego dla wykonawcy projektu jako cudo świata jest nie na miejscu. - strefa z ograniczonym dostępem jest normą, choć wielu się nie podoba to jest kochana przez kupujących >>Jest to projekt podlegający wszelkim rynkowym ryzykom w tej branży i widzę to realnie. Tak czy owak uczciwie życzę powodzenia, bo to nie jest łatwy temat. - zgadzam się że jest to produkt podlegający wszelkim prawom, i ryzykom, że nie jest i nie będzie łatwy z powodu takiego jak Twoje postrzegania świata pisałem już dawno >>Nie jestem w żaden sposób zainteresowany kupnem, więc nie mam nic przeciw projektowi. Z racji swojej pracy w branży kredytowej (m.in. kredyty mieszkaniowe) znam realia naszego lokalnego rynku mieszkaniowego wbrew sugestiom cenowym kolegów z innych miast. - ja też znam realia cenowe wbrew temu że bardzo Cię to irytuje, niestety ale znam też mechanizmy rzędzące ustalaniem cen, i kilka innych zasad. Naprawdę nie da się taniej budować, no chyba że slumsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 poddaję się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:03 Jedna ostatnia uwaga: Skomentowałeś posty dwóch różnych osób Ja jestem Wojtek_68 Kim jest Wojtek_78 niestety nie wiem ale to druga osoba, nieco radykalniejsza w swoich sądach ode mnie. Ja uczciwie życze inwestycji powodzenia bo wzbogaci krajobraz miasta ale kupującym zalecam należytą ostrożność i unikanie hurraoptymizmu. Pozdrawiam morfinkę i składam broń ;) A co na to Wojtek 78 ? tego nie wiem (to 10 lat różnicy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_78 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.eranet.pl 03.05.08, 23:37 morfinka_12 napisał: > Gość portalu: Wojtek 78 napisał(a): > > > Dajcie spokoj. Wstrzymajcie sie z zakupem, gdyż: > > - Korbud nie ma rachunku powierniczego -wiec nie wiadomo czy > > dokonczy inwestycje > - a ilu deweloperów ma takowy? z tego co wiem to 95 % nie ma, bo > jestdrogi, co przekłada się na cenę za m2, choć oczywiście > bezpieczny! Droga morfinko temat inwestycji developerskich jest mi dobrze znany bo troche dzialam w tym temacie zawodowo od 6 lat. Odp: A wlasnie te 95% ma !!!, duzi developerzy w duzych miastach jak Warszawa, Poznan, Łódz, Trojmiasto, Kraków maja takie rachunki. Pewnie nawet nie wiesz do czego on sluzy a sie wypowiadasz. Sluzy on do zabezpieczenia praw cesji dla inwestora lub instytucji finansujacej i klientów. Inwestorem nie musi byc developer. Rachunek powierniczy jest kalkulowany % od wartosci inwestycji z dnia sprzedazy + VAT, chyba ze fundusz inwestycyjny kupuje caly projekt wowczas bez VAT'u. > > > - w 2009 roku pojawi sie dwoch nowych developerow na rynku > > ostrowieckim > - nawet jśli to prawda to nie będzie taniej, może być lepsze > miejsce, wyższy/niższy standard i tyle. cena nie będzie niższa, bo > taniej budować się nie da Odp: Bład, podstawy ekonomii i marketingu mówia - kto pierwszy ten lepszy i zgarnia clay rynek, pojawienie sie konkurencji powoduje: obnizenie ceny, poprawa jakosci, wymusza elastycznosc. A konkurencja moze miec mieszkania w lepszej lokalizacji w tej samej cenie i bardziej elastyczna pod wzgledem warunkow sprzedazy. Cena wykonania 1mkw zalezy od kilku czynnikow. Ktos taki jak Korbud nie bedzie mial konkurencyjnych cen bo nie moze miec, dlatego, ze nie jest ani developerem ani duzym generalnym wykonawca> Pokaz mi jakis projekt developerski zrealizowany przez Korbud - ZERO, choc jeden blok postawiony - ZERO. Jakie zatem moze miec umowy ze swoimi podwykonawcami - ZEROWE, czyli bedzie inwestycje realizowal etapami i nie majac zaplecza finansowego korzystal z wplat klientow - dodatkowy koszt dla niego jakies 30%. Dlatego nie moze byc konkurenycjny pod wzgledem ceny i jakosci wykonania. Proste. Cala developerka jest prosta tylko trzeba byc bystrym i uczyc sie pod okiem fachowcow w tej dziedzinie - polecam developerow warszawskich zwlaszcza hiszpanskich lub irlandzkich. > > > - cena mieszkan 3700netto czyli 3959PLN/m2 bo taka finalnie > klienta > > interesuje jest cena wysoka jak na warunki ostrowieckie > > - przy mniejszych metrazach cena wychodzi 4800PLN/m2 > - cena niezależnie od powierzchni mieszkania jest stała dla każdego > metra, więc nie wiem skąd wziąłeś te 4800? Odp; pierwsze slysze, to bedzie pierwszy taki projekt developerski na skale calej Polski, gdzie cena bedzie stala w zaleznosci od kondygnacji, ulokowania lokalu w budynku, ilosci mkw??????!!!!!!!!!!! Bzdura!!! Cena zawsze jest zroznicowana i musi byc - pomysl logicznie jest roznica miedzy mieszkaniem na parterze przy wjezdzie do garazu podziemnego bez zadnego widoku i w dodatku ciemnym, a mieszkaniem na 3 pietrze z dobrym widokiem! > > > - poziom cen w Ostrowcu to rzad 3.000-3.000PLN/m2 > - zgadzam się - za stare klity, niewygodne, nie spełniające norm > akustycznych i jakościowych, stare brzydkie budynki, (nie wszystkie > ale jakieś 80 % mieszkań w mieście takie jest), za nowoczesny > budynek niestety ale należy zapłacić więcej, Odp: Zgadzam sie, zaplacic wiecej ale nie w Ostrowcu.Poziom Ostrowca to max3500pln/mkw dlaczego ano dlatego ze powyzej 3500mkw oplaca sie kupic dzialke i budowac. Ostroiwiec to nie przedmiescia Warsyawz gdyie ludyie nie maja cyasu na nic tzlko praca od 8do 19lub 20.Tu sie pracuje do 15,16 max 17 wiec moyna spokojnie projekt domku jednorodyinnego poprawadyic, nie ma tey odleglosci, gdyie tryeba dojeydyac i stac w korkach. Proste.Zreszta cena zalezy od tego ile ludzie beda w stanie zaplacic. Watpie ze ktos kupi 50mkw po 4800pln za mkw co daje kwote 240.000pln + miejsce postojowe z 15.000pln + komorka lokatorska z 8.000pln = 263.000pln w blokowisku.Nonsens!! A jakie masz tu normy inne niz np na osiedlu patronackim, zadne inne te same. A ceny tam sa ok 3.000pln/mkw > > > - design z lat 90 - wszyscy teraz buduja grodzone, strzezone > osiedla > > z kontrolowanym ruchem i kontrolowanym dostepem do osiedla > - no ale to osiedle jest ogrodzone! więc nie wiem o co chodzi w tym > punkcie. Architektura jest mało porywająca, lokalizacja dla mnie > słaba, ale wiem że wielu się spodoba. Odp: o gutach sie nie dyskutuje. Z braku laku ujdzie, do czasu jak nie pojawi sie cos fajniejszego. > > > - ZA DROGO !!!!!!!!!!!!! > - jak wiesz jak budować taniej to daj znać, założymy firmę na której > zarobimy kokosy, niewielka marża,duża skala wykonawstwa robót i > jedziemy! od razu jak pojawiły się info o developerze powiedziałem > że takie ceny będą bo TANIEJ NIE DA SIĘ BUDOWAĆ > Odp: Jechac to ty sobie mozesz na wczasy :-)). Korbud nie potrafi i nie moze bo nie ma know how i zaplecza, wiec masz racje bo finalnie koszt moze wyniesc jeszcze wiecej nie 4.800pln a np 5.500pln dlatego UWAGA!!!. Wszystko sie da tylko trzeba umiec i wiedziec jak to robic. Powiem ci cos: Developerka to fantastyczna rzecz ale bardzo sliska....nie polega to na tym ze jest jaka firemka, ktora ocieplila jakas szkole i internat i polozyla troche kostki brukowej,ma kawalek dzialki porosnietej krzewami o bardzo nieregularnych ksztaltach z faldami, w dodatku na skarpie, gdzie koszt wywiezenia samego humusu to ponad 100.000pln. Firemka zrobi sobie jakis tam projekt z lat 80 czy 90 jak niektorzy tu pisza, naglosnia troche miedialnie, oglosza sprzedaz, wynjama biuro, dwie fajne panienki, zrobia foldery i broszury i jedziemy tak jak ty to okreslasz. Zbiora troche pieniedzy od ludzi i cos zczan robic do czasu jak im finansowania nie braknie. Koszt takiej inwestycji to kilka mln pln. A zobacz jakie taki Korbud mial obroty - pprosta masz odpowiedz. Chyba ze za nim stoi jak > >>wprost przeciwnie, życzę przedzięwzięciu powodzenia. > - raczej nie życzysz mu nic dobrego, ba nie wiem dlaczego tak źle mu > wróżysz > > >>nie godzę się tylko z pewną kreacją kolegów z forum sugerujących, > że > Ostrowiec nie dorasta do zrozumienia idei autora. > - każdy twój post jest dowodem ta tę tezę, nie dorósł na świadome i > nowoczesne budownictwo i to jakie to ze sobą ciągnie koszty! > kreowanie forumowej rzeczywistości to nie moja brocha! > > >>Autor pewnie chce wybudować, sprzedać, policzyć kasę i cieszyć się, > że stworzyl przytulny kącik w mieście. > - ??? > > >>Nie ma sensu dorabiać ideologii do tego działania. > >>Cena nie jest okazyjna, > - jest adekwatna do kosztów jakie należy ponieść na budowę, i > całkiem przywzoita! > >> lokalizacja trudna krajobrazowo, > - Zgadzam się ale nie nam sądzić co jest dobre a co złe, wielu wolę > tę część miasta > > >> strefa z ograniczonym dostępem, i próba kreowania tego > eksperymentalnego dla wykonawcy projektu jako cudo świata jest nie > na miejscu. > - strefa z ograniczonym dostępem jest normą, choć wielu się nie > podoba to jest kochana przez kupujących > > > >>Jest to projekt podlegający wszelkim rynkowym ryzykom w tej branży > i widzę to realnie. > Tak czy owak uczciwie życzę powodzenia, bo to nie jest łatwy temat. > - zgadzam się że jest to produkt podlegający wszelkim prawom, i > ryzykom, że nie jest i nie będzie łatwy z powodu takieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DK Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 11:44 Do Wojtek... Jeśli masz jakieś wątpliwości co do realizacji inwestycji osiedla, oraz działasz w branży deweloperskiej od wielu lat nabywając doświadczenia i możesz się nim podzielić ze mną, a nie wypisywać niejasne dla odbiorców tego forum informacje zapraszam na spotkanie do biura obsługi po 15 maja (Malczewskiego 3) lub kontakt telefoniczny pod nr 501 44 70 20, Ponadto wiedz,że rachunek powierniczy dla osiedla będzie prowadzony bezwarunkowo i a koszt jednorazowy dla nabywcy mieszkania wynosił będzie 150zł za wybór tego rachunku, wiedz tez, że około 70% inwestycji kredytowana będzie przez bank, który wymaga posiadania takiego rachunku. Wiedz też, że architektura takiego osiedla musi nawiązywać do najbliższego w sąsiedztwie (takie są założenia w każdym planie zagospodarowania przestrzennego)i tu jak zazwyczaj to jest jednemu sie będzie podobać drugiemu nie.W tym przypadku nawiązuje do budynków 7a i 7b na Polnej z którymi bezpośrednio sąsiaduje. Jeśli chodzi o doświadczenie deweloperskie w branży budownictwa wielorodzinnego to uwierz mi, że często postawienie domku jednorodzinnego jest bardziej skomplikowane niż powtarzalność kondygnacji w budownictwie takowym. Zresztą możliwe byłoby postawienie takiego osiedla za cene nawet 2500zł za m2 lecz taka inwestycja wlokłaby sie latami, gdyż żadna duża firma wykonawcza, która wykona to szybko nie wejdzie na metr muru po 18zł jak to na domkach prywatnych żadają sobie małe firemki rodzinne. Kolejna sprawa to wykonawstwo:) Teraz sa takie czasy, że trudniej znaleźć brygadę do postawienia domku jednorodzinnego niż takiego osiedla. Firmy duże(zatrudniające na stałe powyżej 50 osób), są bardziej zainteresowane takim osiedlem niż innymi mniejszymi robotami, gdyż mają utrzymanie dla zatrudnionych ludzi na prawie dwa lata oraz paradoksalnie przy takich inwestycjach zamiast schodzić z cen zawyżają je dwukrotnie nawet w stosunku do kosztorysu inwestorskiego opiewającego na średnie ceny kosztorysowe z sekocenudu dla ostatniego kwartału. Dlatego tez budowanie wielorodzinne jest droższe w stosunku do jednorodzinnego przy którym często zatrudniani są pracownicy na czarno żeby zejśc z kosztów. Zresztą oferty które już posiadam na od Firm wykonawczych same świadczą o zainteresowaniu.I tu lezy problem dużych deweloperów, którzy działają w Warszawie, Krakowie itd....gdyż mają stałych podwykonawców którzy działają na określonych stawkach (np 150zł za m2 docieplenia itd itp, gdy w Ostrowcu jak się podejmie taki deweloper realizacji inwestycji mieszkaniowej będzie musiał szukać firm wykonawczych lokalnych gdyż te z którymi współpracuje od lat nagle okażą się za drogie...) W Kielcach deweloperzy budują od 5000zł/m2 wzwyż i myślę, że jak ceny w Ostrowcu osiągną podobny pułap zjawi się tu rzesza spragnionych budowania Deweloperów, którzy zarobione pieniądze zainwestują w rynki w żaden sposób nie związane z Naszym powiatem. Pozdrawiam Kornel Korpikiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 nowoczesność, czy getto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:52 Osiedle chronione czy wyizolowane od otaczającej rzeczywistości? Mnie najbardziej podoba się życie w małych społecznościach, gdzie poszczególne posesje odgradza żywopłocik do 1 wysokości lub jakieś małe płotki ozdobne albo wcale bez separatorów. Tak wyglądają podmiejskie miejscowości np. w Niemczech. Wyobraźcie sobie np Bodzechów zorganizowany w taki sposób. Niestety Polacy lubują się w grodzeniu wszystkiego zapewne ze względu na niską skuteczność służb porządkowych. Najgorsze są płoty z betonowych płyt. Jednak koncepcja chronionych osiedli wydaje mi się zła. Lepiej byłoby egzekwować skuteczność działania policji i straży miejskiej niż się dobrowolnie pakować do puszki. Nie jest dla mnie strawny sposób prezentacji takiego getta jako rozwiązania elitarnego - zupełny szok myślowy. "Niech żyje wolność, wolność i swoboda ..." Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: nowoczesność, czy getto ? 16.04.08, 12:01 W Bieszczadach jadąc na Sanok i dalej nie widziałem przy żadnym domu jakiegokolwiek ogrodzenia, nawet od posesji sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
good_man Re: nowoczesność, czy getto ? 16.04.08, 14:44 co do cen..drogo ? tanio ? tak sobie myślę , że obiektywnie to żadna okazja (po za tą że jest to jedyna taka inwestycja w regionie) przejrzałem kilka podobnych ofert z "małomiasteczkowej" Polski : 1. Załuski, Zdunowo : 2700 zł/m2 2. Kozienice : 3500 zł/m2 3. Pruszcz Gdański : 3800 zł/m2 4. Piaseczno : 4300 zł/m2 5. Tychy : 4100 zł/m2 6. Czechowice-Dziedzice (szeregowce) : 3950 zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: nowoczesność, czy getto ? 16.04.08, 15:04 Cenę w Piasecznie z deka zaniżyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: nowoczesność, czy getto ? 16.04.08, 15:49 nie zaniżyłem, tak stoi w ofercie dla : Elektra, Multi-Hekk Nieruchomości Sp. z o.o. Piaseczno, ul. Energetyczna/Geodetów tabelaofert.pl/mieszkania/oferty Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: nowoczesność, czy getto ? 16.04.08, 22:53 koszmarna inwestycja, w pisaecznie są sporo wyższe ceny. mogę ci podesłać kilkadziesiąt miejscowości gdzie ceny są sporo wyższe niż w ostrowcu a miejscowości mniejsze. ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 15:08 W komentarzu jest napisane ze mieszkania sa tansze od tego w arykule Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 16.04.08, 15:15 www.ostrowiecka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=877&Itemid=1&show=1#comments Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 17.04.08, 16:08 Apartamenty zawyżają ceny gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5028851.html ...a deweloperzy chętnie korzystaja ze średnich krajowych, żeby lokalnie podbić ceny również. Rok 2006. W Dublinie padły wszystkie możliwe rekordy cen. Już pod koniec 2007 było wiadomo, że ceny wcześniej były z kosmosu i w 2008 nastąpi ostra korekta w dół. Obecnie tysiące gotowej deweloperki szuka bezskutecznie nabywców... Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 21.04.08, 19:37 kto wejdzie budowac ktos sensowny Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 15:01 A lokalizacja koło groszka na alei jest bardziej atrakcyjna Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 15:02 morfinka jakie sa dobre lokalizacje w ostrowcu Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 16:44 banan to ty nie wiesz? budynki wielorodzinne wszędzie i zawsze w każdym mieście: blisko centrum lub w centrum, blisko infrastuktury miejskiej i handlowej, w pobliżu lub sąsiedztwie parku lub skweru, w miejscach i na kondygnacjach widokowych, w miejscach z dobrze rozwiniętą komunikacją i dobrym dojazdem. Ciche uliczki a nie główne arterie komunikacyjne, kameralne budynki gdzie jest najlepiej 20 max do 40 mieszkań. w Ostrowcu do takich miejsc zaliczyć można (biorę pod uwagę miejsca gdzie można coś zbudować a nie gdzie coś już istnieje): - Sienieńska (ta część od Rynku) - Iłżecka (ta część od Rynku) - cały obszar pomiędzy nimi - górzysta i okolice - kuźnia i okolice - dawny drewmet z uwagi na otoczenie - początek sienkiewicza (od rynku) - teren po disco "rawszczyzna" choć tu spory jest ruch - skarpa nad targowicą od Radwana - Skarpa na tyłach czerwonych bloków - Las koło szpitala - reszta niestety jest poza centrum - więc nie bardzo widzę szanse chyba że ktoś ma jakiś większy pomysł z parkiem, boiskiem itp to w stronę Bałtowa np Sudół, świetny dojazd, rewelacyjna okolica, dużo zieleni teren za Płankami któy kiedyś był przeznaczony pod wielorodzinną zabudowę też jest niezły ale tam byłaby potrzebna praca od podstaw, stworzenie dzielnicy zupełnie nowej sam mieszkam na kolonii Robotniczej, ale nie widzę tam miejsca na bloki, a miejsce do mieszkania przednie Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 22.04.08, 16:53 Cos tam wiem .Ale ty expert jestes i zawsze cos wniesisz nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeus Proponuję IP: 194.181.129.* 22.04.08, 18:20 Proponuję koledze wolontariat w UM... Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Nowoczesne osiedle developerskie-KORBUD 31.05.08, 12:27 pl.youtube.com/watch?v=GaWG408Xor4 Zobaczcie filmik Odpowiedz Link Zgłoś