Dodaj do ulubionych

Fajnie tu u Was

IP: *.clan.pl 17.10.03, 10:10
Zglądam tu od niedawna wiedziony chęcią podglądania Hanki.
Z Hanką (oficjalnie Panią Elżbietą Adach) "występujemy" w Zabrzu.
Jesteśmy aktywni na forum i w życiu społecznym - zawsze jako sprzymierzeńcy.
Odnoszę wrażenie, że dzięki Hance panuje na Waszym forum przemiła atmosfera.
Nic nie ujmując oczywiście pozostałym skarżyskim Forumowiczom, bo
zabrzańskie forum, mimo aktywnego uczestnictwa w nim tej samej Hanki, jest
nasycone nienawiścią i okraszone chamstwem. Może inne problemy, może większy
spadek poziomu życia, może odwieczne konflikty pomiędzy rdzennymi Ślązakami
a ludnością napływową? Tak czy inaczej gratuluję Wam.
Jesteście wspaniali!
Pozdrawiam całe Skarżysko wraz z Kamienną bardzo serdecznie
St.S.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanka Re: Fajnie tu u nas... IP: 213.17.142.* 17.10.03, 16:19
      A witamy, witamy!
      Dziękujemy za pochwały. Rzeczywiście udało nam się stworzyć tutaj enklawę
      spokoju. (a kysz - nie zapeszyć!).
      Napewno nie wszystkim uczestnikom to się podoba - młodsi zżymają się chyba na
      ten nasz klub emerytów...a może nie ?
      Serdecznie pozdrawiam i młodych i... trochę starszych, miejscowych i...
      zamiejscowych zarówno tych krajowych jak i zagranicznych HANKA
      P.s. Proszę o opinię: jak czujecie się jako kupujący w supermarketach? Czy
      szybko opada Was zmęczenie? Czy macie uczucie duszności? Czym można to
      wytłumaczyć?
      • Gość: Wiesiek Re: Fajnie tu u nas... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 16:57
        Witam serdeczniutko !
        Haniś !! Jaki to klub emerytów? Jakich emerytów ? To, że ZUS wypłaca mi
        tantiemy z tego co na mnie zarabiał przez prawie pół wieku i nie mam juą
        kapciory w firmie, gdzie jeszcze cosik bym wykombinował pożytecznego, to nie
        moja wina.Metrykę faktycznie mam stareńką, wydaną gdzieś tak około 1948-9 roku
        przez U.S.C. w Skarżysku - Kam. gdzie stoi jak wół, że urodziłem sie w
        Kamiennej, roku pańskiego ( powiem Hani jak spotkamy sie w Skarżysku), ale
        mimo, że na 100 metrów pewnie miałbym z minutę i cztery sekundy, to coś tam się
        jeszcze jarzy w środku. Nie wszystko wygasło!
        A młodzi co ? Kurde, MŁODZI ! zróbcie klawy klub Młodych ze Skarżyska na tym
        forum. Ale i tu zaglądajcie.
        Pozdrawiam !! Wiesiek.
        PS. Czy p. St. Sidor to ten sam co czytuję Go na sci.fiz./matma ??
        Jeżeli tak to pozdrówka. Wiesiek.
        • Gość: Hanka Widać fajnie jest nie tylko u nas... IP: 213.17.142.* 17.10.03, 17:16
          Gdzie to jest Panie Stanisławie?
          Pozdrawiam Wiesia sprintera z nie wypalnonym wnętrzem i całkiem świeżą metryką
          Hanka
          Ps. Tak trzymać!
          • Gość: Stanisław Sidor Re: Widać fajnie jest nie tylko u nas... IP: *.clan.pl 17.10.03, 21:30
            Gość portalu: Wiesiek napisał(a):

> PS. Czy p. St. Sidor to ten sam co czytuję Go na sci.fiz./matma ??
            > Jeżeli tak to pozdrówka. Wiesiek.

Niestety, pozdrowienia nie dla mnie. Żałuję.
            St.S.
            • wakruszewski Re: Widać fajnie jest nie tylko u nas... 18.10.03, 10:01
              Gość portalu: Stanisław Sidor napisał(a):

> Gość portalu: Wiesiek napisał(a):
              >
              > > PS. Czy p. St. Sidor to ten sam co czytuję Go na sci.fiz./matma ??
              > > Jeżeli tak to pozdrówka. Wiesiek.
              >
              > Niestety, pozdrowienia nie dla mnie. Żałuję.
              > St.S.

Jak St. Sidor, nie ten St. Sidor, to pozdrawiam serdecznie tego drugiego pana
              St. Sidora !! Pozdrówka !!! Żal mija ??
              Wiesiek.

• Gość: foxal Re: Widać fajnie jest, ale moze byc lepiej IP: *.sympatico.ca 19.10.03, 00:59
                Zaczerpniete z innego forum pod rozwage tutejszego forum.

> Nas jest po prostu za "ciut"" za maluczko. :-)))Evelina 10

Duzo odwaznych spodtrzezen zostalo napisane na temat tego forum i ja choc nie
                wywolany do tablicy pozwole sobie dorzucic kilka swoich ogolnych spostzrezen.

Forum, zeby dobrze dzialalo musi byc:

a) latwo dostepne, a to (40+)jest jak gdyby troche zakamuflowane, bo zeby na
                niego wejsc, to trzeba pare bramek przeskoczyc i to wlasnie czyni go takim
                troche "klubem" lub "towarzystwem' wzajemnej adoracji. A niektorzy ladnie
                wzajemnie sie adoruja.

b) nawiedzane przez ludzi, ktorzy oprocz ewentualnych wstepnych
                grzecznosciowych formalnosci beda poruszac tematy nie koniecznie zawodowe, ale
                kontrowersyjne, lub spostrzezenia osobiste, wyjete z zycia, nie koniecznie
                wlasnego - takie z ludzka twarza.

c) wypowiedzi stalych lub przypadkowych uczestnikow, beda utrzymane w tonie
                ogolnie nie napastliwym, nie wulgarnym i bez osobistych atakow, co nie znaczy
                ze nie moga byc krytyczne, dotyczace meritum sprawy czy idei a nie osoby
                piszacej.

d) autorzy prowokacyjnych tekstow nie beda przyjmowali "komentarzy" krytycznych
                jako atak na ich osobiste wartosci rzeczywiste, wirtualne czy tez upozowane w
                zakresie rodzicielskim, zawodowym, filozoficznym czy jezykowym. Kazdy z nas ma
                prawdopodobnie inny zawod, choc byc moze pokrewny i moze bardzo duzo wniesc do
                dyskusji z racji osobistego zyciowego doswiadczenia, roznych miejsc pracy oraz
                miejsca zamieszkania teraz i przedtem.

e) kazdy uczestnik musi zdawac sobie z tego sprawe, ze takie forum jest
                miejscem publicznym i wszystko co napisze moze byc bardzo srogo skrytykowane,
                przez stalych uczestnikow, lub przez przyoadkowych "trolly" wedrujacych
                kpiarzy, zeby nie powiedziec zlosliwe i byc moze nie pozadane jedostki
                marginesu.

Dlatego tez ilosc osobistych informacji jakich dostarczaja uczestnicy jest
                ograniczona, bo nie kazdy lubi lub chce sie szczegolowo przedstawiac i
                wystawiac na ewentualne przypadkowe lub zamierzone uszczypliwe uwagi
                wedrujacych czytelnikow, zakladajac, za stali bywalcy po dluzszym czytaniu
                wyrabiaja sobie jakis "wirtualny" obraz kazdego z nas, nie mowiac o takich
                drobiazgach jak roznica wieku, stan cywilny i osobistej zyciowej dojrzalosci
                oraz kultury wspolzycia na codzien w domu i w internecie.

Czesc osob np wypowiada sie pozytywnie o tzw.drobnych i cieplych rozmowkach na
                dzien dobry czy dobranoc. Mnie sie wydaje, ze to jest jest bardzo mile, ale
                bedac ciagle przez wiele lat zaganianym zawodowo, mam dziwne uczucie
                niepotrzebnej straty czasu, na czytanie takich wlasnie konwersacji. Wcale to
                nie oznacza, ze nie nalezy ich robic.

Ja np. czytam forumowe wypowiedzi jedzac sniadanie, i jesli znajde cos
                ciekawego, gdzie moge skomentowac, to czynie to dopiero wieczorem przed
                pojsciem spac, jako ze komputer i polaczenie do swojego serwisu mam 24/7 w
                domu, czy uzywam czy nie.

Na to forum trafilem dosc przypadkowo, zwiedzajac rozne fora na ktore zagladam
                od dosc dawna.Komputer uzywam od kilkunastu lat chyba, ale tak jak samochod -
                jezdze, ale w nim nie dlubie. Wiem ze jst tam jakis diabel co jak nacisne mu na
                ogon pedalem, to samochod przyspiesza. Stad moja ignorancja komputerowa.

I na koniec z innych forow jest mi wiadomo, ze ilosc czytajacych jest
                kilkakrotnie wieksza niz piszacych. Z tego wniosek, ze musimy poruszac
                interesujace tematy, ktore beda zachecaly do wypowiedzi zwiedzajacych a nie
                tylko tych kilku stalych "klubowych" bywalcow.

U mnie juz polnoc za piec minut.

Pozdrawiam zatem czytelnikow oraz uczestnikow "klubowych" i do uslyszenia.
                • Gość: Hanka Re: Widać fajnie jest, ale moze byc lepiej IP: *.debacom.pl / 213.17.142.* 19.10.03, 10:28
                  Foxie, czytałeś już jak się ze mną rozprawiają za poruszenie kontrowersyjnego
                  tematu na tym drugim forum? (Beztlenowe supermarkety).
                  Ludzie w każdym geście dopatrują się polityki. Strasznie mnie to drażni bo
                  nigdy nie należałam do żadnej partii i do Bóg, umrę bezpartyjna!
                  Z tego prosty wniosek - poruszasz kontrowersyjny temat natychmiast wywołujesz
                  awanturę. A ja nie chcę awantur! Wolę wspomnienia...
                  Co nie znaczy że nie cenię sobie polemiki. Cenię i to bardzo! Ale cóż,
                  argumenty szybko przekształcają się w inwektywy i to przestaje być już ciekawe.
                  Wiesz, na tamtym forum jeszcze parę miesięcy temu pisało kilku młodych
                  radnych...i szybko ich przepędzono chamstwem. Ja też chyba przestanę tam pisać.
                  Te zasady uczestnictwa w forum powinieneś wkleić tam a nie tu.
                  Serdecznie pozdrawiam HANKA
                  • Gość: foxal Re: Widać fajnie jest, ale moze byc lepiej IP: *.sympatico.ca 19.10.03, 15:41
                    Haniu,

Ja wkleilem te zasady na tym forum, aby pobudzic ludzi do brania udzialu a nie
                    z intencja pouczania kogokolwiek za to ze cos napisal.

Kontrowersyjne wypowiedzi na "tamtym" forum przeczytalem, nawet zastanawialem
                    sie czy nie napisac swojego komentarza do p.St.t za Twoim przyzwoleniem jako
                    dzialaczka na tamtym terenie.

W swoich wypowiedziach jak powinno dzialac forum, okreslam kryteria, zeby
                    ludzie piszacy stosowali jakies zasady wzajemnego zrozumienia, bez uciekania
                    sie do osobistych wycieczek a raczej dyskutowali z "meritum" sprawy wowczas
                    napewno nie bedzie to prowadzic do atakow , wulgaryzacji itp.

Jesli uwazasz, ze te reguly o forum sa grzechu warte wklej je na tamtym forum,
                    bo to bedzie mailo wiecej sensu, niz ja bede chodzil z biblia porad po roznych
                    forach. Tam gdzie to napisalem, byla wlasnie dysusja o dzialalnosci forum, wiec
                    pozwolilem sobie na swoj komentarz. Jak do tej pory nikt mnie jeszcze nie
                    objechal za te slowa.

Pozdrawiam. U mnie jest zimno ale slonecznie a na popoludnie chyba zapowiadali
                    na pochnurno i przelotne opady.
                    • Gość: Hanka dobrze jest jak jest... IP: *.debacom.pl / 213.17.142.* 19.10.03, 21:58
                      U nas w Zabrzu było dzis slonecznie ale zimno - pamietasz polski
                      pazdziernikowy chlod? Niby polska zlota jesien... a po wyjsciu na dwor - brrr!
                      Całe popoludnie bawilismy sie z nasza niespelna dwuletnia wnuczka Zuzanna.
                      Wyobraz sobie ze ta mala dziewczynka uwielbia grac w pilke nozna! Tu dziadek ma
                      pole do popisu. Ja karmie, przebieram, myje...
                      Wiesz, nie wkleje tych Twoich zasad na tamtym forum bo rozpoznaja moje IP i
                      znowu sie zacznie...
                      Ale zasady sa dobre, gdyby ludzie ich przestrzegali byloby fajnie na wszystkich
                      forach. Napisz tam jesli masz ochote, tylko nie zdradzaj im tego miejsca!
                      P.s. napisz cos wiecej o sobie na priva.
                      • Gość: foxal Re: dobrze jest jak jest... IP: *.sympatico.ca 21.10.03, 05:05
                        Hanka, napisalem, ale jeszcze nie otrzymalem zadnej odpowiedzi. Czy moze Twoj
                        laptop znow nie dziala?
                        Mimo wszystko pozdrawiam.U mnie leje jak z cebra juz od rana a zbliza sie
                        polnoc.
                        • Gość: Hanka No i okazuje sie ze nie jest dobrze! IP: *.debacom.pl / 213.17.142.* 21.10.03, 10:33
                          Foxie, chyba się zastrzelę! A propos: tak kiedys powiedziala moja wspaniala
                          Tesciowa, w obecnosci malego wnuczka na co uzyskala riposte - A SKAD WEZMIESZ
                          PISZTOLET? No wiec ja tez nie mam pistoletu. Laptop dziala bo caly czas z
                          niego pisze, ale od pewnego czasu nie umiem poradzic sobie z poczta, ktora do
                          mnie dochodzi, a jakze, ale nie daje sie wyslac. Musze poprosic o pomoc Pana
                          Stanislawa, to komputerowiec cala geba!
                          Twoj email niestety przepadl - kiedy go napisales?
                          Sprawdzilam caly wczorajszy dzien i dzisiejszy - nie ma!
                          Na usprawiedliwienie podaje fakt iz na moja skrzynke przychodzi dziennie
                          kilkadziesiat listow z listy dyskusyjnej CIEMNOGROD. Wczoraj byl bardzo meczacy
                          dzien - wyczerpujaca praca w komisji spolecznej Rady Miasta (o bezdomnosci),
                          poruszenie w rodzinie przypadkowo przezytym (obcym) wypadkiem drogowym, opieka
                          nad malenkim cudem Zuzia (bo matka przygotowuje sie do egzaminu) - i w efekcie,
                          zmeczona moglam ta wiadomosc, po pobieznym przejrzeniu calej zawartosci
                          nieopatrznie usunac -
                          P R Z E P R A S Z A M !
                          Czy da sie to powtorzyc? Serdecznie pozdrawiam HANKA
                          Ps. U nas tez zimno, mokro... pazdziernikowo... Boze, jak ja nie lubie jesieni,
                          bo ona nic dobrego nie zapowiada!
    • Gość: robinson Re: Fajnie tu u Was IP: *.udn.pl 20.10.03, 20:15
      Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich osób zagladających na to forum...
      • Gość: Hanka Robinson, fajnie że jesteś! IP: *.debacom.pl / 213.17.142.* 20.10.03, 23:40
        A co z Tobą? Ruszyłeś tą bryłę i porzuciłeś! Dlaczego?
        • Gość: robinson Re: Robinson, fajnie że jesteś! IP: *.udn.pl 21.10.03, 21:55
          Gość portalu: Hanka napisał(a):

> A co z Tobą? Ruszyłeś tą bryłę i porzuciłeś! Dlaczego?
          > Serdecznie pozdrawiam HANKA
          Witam
          Nie porzuciłem jestem, ale nawał obowiązków nie pozwolił mi wpadać za często
          postaram się to nadrobić...
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka