GoĹÄ: maam IP: *.netia.pl 05.11.01, 15:06 Czy ktoś wie jaki jest status tej sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Leonid Re: TVP O/ Kielce! IP: *.czajen.pl 06.11.01, 08:38 Najlepiej wie tow. Długosz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.netia.pl 06.11.01, 10:22 Gość portalu: Leonid napisał(a): > Najlepiej wie tow. Długosz. Leonid, masz jakiś problem chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GregMal Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 09:57 "Status" tej sprawy.... Hmmmm... Raczej żaden. Działania kielczan spełzły na niczym. Napotkały opór ze strony Zarządu TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.netia.pl 06.11.01, 12:01 Szanowna Gazeto! Czy moglibyście nieco zaktywizować ten temat na łamach Gazety - również tej drukowanej. Może wreszcie się dowiem o co chodzi? Czy to brak zainteresowania ze strony władz kieleckich, czy raczej opór zarządu TVP? O ile wiem, to TVP nie jest firmą prywatną, tylko państwową i jej głównym właścicielem są organa władzy państwowej. Dlatego nie rozumiem co znaczy "opór zarządu TVP"? Jesli było coś robione w tej sprawie, to my jako podatnicy chcielibysmy wiedzieć co i kto zmarnował czas i nasze pieniądze ma robienie ludziom wody z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.netia.pl 06.11.01, 13:02 tak łatwo się nie dam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.tpsa.pl 06.11.01, 13:40 jasne, że sie nie daj... trzeba drązyć temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: darek Re: TVP O/ Kielce! IP: *.*.*.* 06.11.01, 20:47 Gość portalu: maam napisał(a): > Czy ktoś wie jaki jest status tej sprawy? Bodajże w marcu powstał teoretycznie oddział regionalny w Kielcach podlegający oddziałowi terenowemu w Krakowie/taka dziwna nomenklatura/,za tym mialy iść inwestycje sprzetowe,budowa studia o ile sie nie myle w KCK.Jak na razie chyba nic z tego nie wyszło.Widzę twardy opór materii,a głównie władz OTV w Krakowie,a nasze kochane władze miejskie i wojewodzkie też niewiele robia w tej sprawie. A efekt jest taki ,że w Gorzowie Wlk,Opolu oraz Olsztynie nadaja juz własny program lokalny z własnego studia a w Kielcach oczywiście nadal wszystko idzie via Kraków.Oczywiście ja się krakusom nie dziwię wszak chodzi o wplywy z abonamentu ,a poza tym oni chcieli by tu widzieć nadal pustynie kulturalno/medialną ,aby potem mieć argumenty jacy to jesteśmy słabi.Dziwie mnie tylko,że mając jakoby lobby w Warszawie/myślę tu o p.Braunie,choć na niego bym zbytnio nie liczył,gdyż w licznych wypowiedziach zawsze był przeciwny powstaniu samodzielnego Ośrodka w Kielcach/dziwny rodzaj patriotyzmu/nie? proponuje go umieścić w zasłuzonych ,ale negatywnie dla regionu/.Druga osoba to dyr.progr.I TV p.Sławomir Zieliński ponoć Kielczanin,i co? i nic.Jeśli nasi parlamentarzyści nie wezmą sie twardo do roboty tam w Warszawie to,ani Uniwersytetu,ani TV w Kielcach nie będzie przez długie lata i nadal bedziemy w ogonie regionów w Polsce.Może czas ,aby obietnice poselskie zaczęły być realizowane,bo czas ucieka.Kielce nadal na końcu i tym optymistycznym akcentem .......?????????> Odpowiedz Link Zgłoś
mi3al Re: TVP O/ Kielce! 16.10.02, 13:02 podaj mi ich adres w kielcach to poprosze znajomych zebym im wjazd na chate zrobili ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.acn.waw.pl 06.11.01, 21:23 Dlaczego w sprawie osrodka słychać tylko plotki? Czy mógłby tu zajrzeć ktoś, kto działa w tej sprawie??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rz Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.uw.gov.pl 07.11.01, 13:40 niestety ci od których to zależy popuścili a swoją drogą chętnie bym przeczytał reportaż (wnikliwy a nie na odwal się) opisujący punkt po punkcie, rok po roku kulisy przedsięwzięcia pn. "Oddział TV w Kielcach"... To chyba rekordowy temat jeśli chodzi o bicie piany. Tyle lat... i nic (zresztą podobnie jak z uniwersytetem, remontem środmieścia i paroma innymi sprawami) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.netia.pl 07.11.01, 13:43 Gość portalu: rz napisał(a): > niestety ci od których to zależy popuścili > a swoją drogą chętnie bym przeczytał reportaż (wnikliwy a nie na odwal się) > opisujący punkt po punkcie, rok po roku kulisy przedsięwzięcia pn. "Oddział TV > w Kielcach"... To chyba rekordowy temat jeśli chodzi o bicie piany. Tyle lat... > > i nic (zresztą podobnie jak z uniwersytetem, remontem środmieścia i paroma > innymi sprawami) To jak będzie z tym reportażem, Szanowna Gazeto ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Haha Re: TVP O/ Kielce! IP: 207.129.53.* 07.11.01, 15:39 Gos´c´ portalu: maam napisa?(a): > walczmy! Walczyliscie w wyborach i do sejmu i do samorzadu i zawsze wybieraliscie tych samych (czerwonych, no teraz rozowych). Wiec macie co chcieliscie. Bo TV to nie tylko przedsiewziecie gospodarcze, to TUBA POLITYCZNA. Po co CZERWONEJ KIELECCZYZNIE informacje regionalne, przeciez jest tak jak powie PIERWSZY SEKRETARZ. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.netia.pl 07.11.01, 15:42 Gość portalu: Haha napisał(a): > Gos´c´ portalu: maam napisa?(a): > > > walczmy! > > Walczyliscie w wyborach i do sejmu i do samorzadu i zawsze wybieraliscie tych s > amych > (czerwonych, no teraz rozowych). Wiec macie co chcieliscie. Bo TV to nie tylko > przedsiewziecie gospodarcze, to TUBA POLITYCZNA. Po co CZERWONEJ > KIELECCZYZNIE informacje regionalne, przeciez jest tak jak powie PIERWSZY > SEKRETARZ. Haha - cha cha ! no extra comments Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leonid Re: TVP O/ Kielce! IP: *.czajen.pl 07.11.01, 17:29 Kiedyś miał być w Kielcach tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: darek Re: TVP O/ Kielce! IP: *.*.*.* 07.11.01, 19:25 Jednym słowem:lotnisko \lepiej tramwaj\tego telewizja\ tematu uniwersytet\unikać Jednym słowem kielecki krąg niemozności/brawo nasi posłowie,urzednicy i Ci ziomkowie w Warszawie,którzy dużo mogą,a nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam do Kielczanina Pana Juliusza Brauna IP: *.acn.waw.pl 07.11.01, 22:06 Panie Juliuszu! Jeśli pan czyta to forum, to uprzejmie proszę o wypowiedzenie się na temat ośrodka regionalnego TVP w Kielcach. Jaki są szanse w najbliższej przyszłości i czy ktokolwiek się tym zajmuje. Wiem, że Rada nie jest moze ciałem wiodącym w tego typu sprawach, ale jest pan blisko ludzi, którzy mogą coś zrobić w tej sprawie, stąd moje pytanie. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Haha Re: do maam IP: 207.129.53.* 08.11.01, 11:01 Kolego daj sobie spokoj, do kogo Ty apelujesz. Przeciez wszyscy urzednicy, politycy i inni dzialacze zwiazkowi po zdobyciu cieplej posadki w Warszawce maja serdecznie w du... Kielce i cala kielecczyzne. Do Kielc beda przyjezdzac srednio co 4 lata by znowu ciemne masy wybraly ich na poslow czy tez do wladz innych zlodziejskich instytucji. Patrzac jak wygladaja Kielce i cale swietokrzyckie mam wrazenie, ze gdzies jest pomysl by z tego regionu zrobic jedna wielka Tokarnie (olbrzymi skansen). A co najciekawsze realizuja ta mysl kieleccy urzednicy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: do maam IP: *.netia.pl 08.11.01, 18:48 Gość portalu: Haha napisał(a): > Kolego daj sobie spokoj, do kogo Ty apelujesz. Przeciez wszyscy urzednicy, poli > tycy i > inni dzialacze zwiazkowi po zdobyciu cieplej posadki w Warszawce maja serdeczni > e w > du... Kielce i cala kielecczyzne. Do Kielc beda przyjezdzac srednio co 4 lata b > y znowu > ciemne masy wybraly ich na poslow czy tez do wladz innych zlodziejskich instytu > cji. > Patrzac jak wygladaja Kielce i cale swietokrzyckie mam wrazenie, ze gdzies jest > pomysl > by z tego regionu zrobic jedna wielka Tokarnie (olbrzymi skansen). A co najciek > awsze > realizuja ta mysl kieleccy urzednicy. Myślę, że nie wygląda to tak, jak piszesz. Popatrz na inne zaniedbane regiony Polski, np. wschód, północ, itp... Skansen robi się wszędzie i kieleckie nie jest tu wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rz Re: do maam IP: *.kielce.uw.gov.pl 09.11.01, 14:08 maam nie poddawaj się Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: do maam IP: *.netia.pl 09.11.01, 17:05 Gość portalu: rz napisał(a): > maam nie poddawaj się nie poddam się ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rz Re: do maam IP: *.kielce.uw.gov.pl 10.11.01, 08:12 Gazeta Telewizyjna napisała (mam wrażenie że z satysfakcją),że L. Kumański wywodzi się z Telewizji Kielce. Okazuje się, że kiedy "trzeba" to ta telewizja istnieje! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.acn.waw.pl 15.11.01, 23:52 ten temat nie zginie w kieleckiej krainie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 14:53 Będziemy do tego tematu wracać... jak przekroczy ileś'tam, wypowiedzi - pojawi się na stronie Gazety w Kielcach Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: darek Re: TVP O/ Kielce! IP: *.*.*.* 20.11.01, 16:34 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > Będziemy do tego tematu wracać... jak przekroczy ileś'tam, wypowiedzi - pojawi > się na stronie Gazety w Kielcach /////Mieliśmy drążyć ten temat aż do upadłego.Maam-/jesteś odpowiedzialny za ten wątek.Może w końcu jacyś cholerni decydenci tym sie zainteresują.Ostatnio prez.Stępień ostro sie stawiał w tej sprawiena rozmowie z Krakusami,ale myślę,że to zły adres,trzeba uderzać do Wawy/tam zapadaja decyzje/. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.radiopogoda.pl 20.11.01, 16:53 Kwiatkowski - prezes TVP - obiecał przecież, ze będzie oddział. Trzeba mu to przypominać, ale oni niechętnie wydają pieniądze. Wolą - tu cytat - wspierać kulturę. Jakby Stępień się postarał, ale znając go... Lokalne komuszki mogą coś zrobić. Tylko wtedy to będzie "ich" telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.netia.pl 20.11.01, 17:23 Dziękuję za wsparcie, wreszcie jakieś zainteresowanie. A temat nie zginie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yahagi Re: TVP O/ Kielce! 07.12.01, 11:15 Mają postawić podobno nadajnik dla TVP 3 gdzieś koło Opatowa; pokryłby zasięgiem całe województwo. Pryzpominam, że nie odpuszczamy tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: msz Re: TVP O/ Kielce! IP: *.gazeta.pl 07.12.01, 11:27 yahagi napisał(a): > Mają postawić podobno nadajnik dla TVP 3 gdzieś koło Opatowa; pokryłby > zasięgiem całe województwo. > Pryzpominam, że nie odpuszczamy tematu. Oglądałem dwa dni temu Kronikę Świętokrzyską i przyznam że całkiem przyjemnie ogląda się wiadomości ze swojego regionu. A czy nie wydaje wam się że w TV Kielce wyglądają ładniej niż w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Slob Re: TVP O/ Kielce! IP: 192.168.2.* 07.12.01, 11:56 Tiaa.... Tylko czemu w TV nie pokazuja Kielc takich jakimi sa naprawde. Z tymi wszystkimi zulami mieszkajacymi w smierdzaych melinach i dresami walesajacymi sie po smierdzacych i brudnych ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 14:39 ... prosta przyczyna: bo miejskich żul'uff możesz oglądać na codzień; wystarczy tylko iść pod Teklę i zobaczysz 'elyte'... a o takich wydarzeniach jak np www.rzeczpospolita.com.pl/dodatki/swie_011207/swie_a_16.html trzeba społeczeństwo informować, najczęściej i najdokładniej jak tylko można, a do tego bardzo przydałaby się telewizja... ..proste, no nie ..??..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.tpsa.pl 10.12.01, 00:10 sorry za error w poprzedniej mojej wypowiedzi: (www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=KIELCE&wid=480670&aid=659194) Chodzilo o Opoczno, nie Opatów. zainteresowanym przypominam, że nie odpuszczamy tematu.... Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 11.12.01, 20:27 Myslę,że ten temat wałkowany co najmniej od kilkunastu lat jak ja przynajmniej pamietam nie może być odpuszczony.To punkt honoru dla Kielc mieć wreszcie swoja TV,nikt tak nie bedzie promował swego jak kielczanie,to właściwie wstyd dla władz regionu i miasta,polityków /posłowie i senatorowie/,że mając takie lobby w wawie/przypomne p.Juliusz Braun,ludzi w telewizji jak p.Slawomir Zieliński/nadal wleczemy sie w końcówce regionów nie majacych swego okienka /mówie swego tzn,nadającego z Kielc/,takie miasta jak Olsztyn,Opole,Gorzów Wlk. mimo,że nie maja statusu samodzielnych ośrodków TV mimo to nadaja swoje lokalne programy.Rozmowy z Krakusami nic nie dadzą,trzeba napierac na Wawe,nie rozumiem dlaczego naszemu regionowi odmawia sie prawa do swojej TV mimo,że np.Woj.Podlaskie,które ma swój ośrodek TV liczy mniej mieszkańców niz Swietokrzyskie,czegoś tu k........ nie rozumię.Tylko nacisk,może przynieść efekty. Z tego co słyszałem,nasz region we wszystkich tematach jest notorycznie oszukiwany/chodzi o pieniądze/..Mówiło sie,że to niechciane dziecko rządów AWSu,ale teraz przecież rzadzi SLD.Nic nie rozumiem.Może jestem zbyt naiwny////? Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.netia.pl 12.12.01, 12:28 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > sorry za error w poprzedniej mojej wypowiedzi: > (www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? > dzial=0511&forum=KIELCE&wid=480670&aid=659194) > Chodzilo o Opoczno, nie Opatów. > > zainteresowanym przypominam, że nie odpuszczamy tematu.... A czy wiesz, czemu ten nadajnik miałby służyć? Jakos tak nie mam koncepcji... Przecież mamy lepszy na Świetym Krzyżu (na wyskości 700m npm!). Skąd masz te informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.tpsa.pl 12.12.01, 16:41 Gość portalu: maam napisał(a): > A czy wiesz, czemu ten nadajnik miałby służyć? Jakos tak nie mam koncepcji... > Przecież mamy lepszy na Świetym Krzyżu (na wyskości 700m npm!). Skąd masz te > informacje? ED z 28.11.2001 (tak mi siostra powiedziała; ja nie mam już niestety tej gazetki pod ręką; w razie czego - mogę zdobyć). Czemu miałoby to służyć ? Tam z tego co pamiętam pisali o tym, że nowy nadajnik (właśnie w Opocznie - chore no nie ??? przecież to obecnie łódzkie... no i nie wyobrażam sobie docierania stamtąd sygnału do K.Wielkiej czy Sandomierza) będzie nadawał 'Wieści z pod Łysicy', a jego istnienie pozwoli na podniesienie zasięgu i 'cześtości' (dwa razy tygodniowo ?) nadawanych programów. Niewiele to, ale gdyby tak miało być, to wiązało by się to z przyznaniem pasma... a to juz coś, bo podobno Kraków powiedział: a po co wam ośrodek telewizyjny jak nie macie pasma ??? Więc byłoby już pasmo... Tylko trzeba pamiętać o nieodpuszczaniu tematu. A na Św. Krzyżu podobno bardzo ciasno... Odpowiedz Link Zgłoś
qfajka Re: TVP O/ Kielce! 19.12.01, 17:58 I po co tu tyle wypisywac? Czy to aby warto? I tak nic z tego nie bedzie. A po co mi Kielce w telewizji? Ja mam Kielce na codzień. I po dziurki w nosie. A w telewizji to niech coś ciekawego i ładnego pokazują a nie biedę i beznadzieję. To tyle wieści z dołu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.01, 19:44 Nie bardzo mi się chce powtarzać, więc podam linka do własnej wypowiedzi: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=KIELCE&wid=676340&aid=679461 i jeszcze jednego: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=KIELCE&wid=480670&aid=660548 Rozumiesz już po co Kielce w telewizji ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.01, 12:45 Wczoraj wyczytałem, że jest szansa na to, żeby w Panoramie pojawiała się informacja o warunkach narciarskich na naszych stokach. Bardzo cenna inicjatywa, tylko żeby cen nie podawali, bo ponoć strasznie u nas zdzierają...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.tpsa.pl 01.01.02, 20:05 ... a w SL napisali, że informacje ze stoków w regionie podaje juz POLSAT. Ktoś to może widział ? Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 06.01.02, 16:28 Mieliśmy nie odpuszczać tematu TV O/Kielce Nie wiem czy wiecie ale praktycznie tylko Kielce nie maja jeszcze własnego studia z własnym programem regionalnym,nadają juz z Gorzowa Wlkp.,Olsztyna i Opola.To jakis szfindel,wladze krakowskiej TV zwodzą Kielce obietnicami bez pokrycia,może w końcu szanowni posłowie załatwili by raz a dobrze cos w tej sprawie w stolicy,bo naprawde nie moge na to patrzeć.Władze tylko gadają,skladaja obietnice i nadal nic sie nie dzieje tymczasem inni wyprzedzaja nas we wszystkim.Jesli tak dalej pójdzie to naprawdę nic tu nie powstanie,ani Telewizja,nie mówiac o Uniwersytecie Świętokrzyskim.Dziwie sie tylko,że dziennikarze prasy lokalnej,radia nic nie drążą w tej sprawie,nawet GW? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TuśTuś Telewizja Kablowa Kielce IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 10:43 A czy Telewizja Kablowa Kielce się Wam nie podoba ? Proszę zobaczyć sobie codziennie serwis informacyjny - w tym mieście kompletnie nic się nie dzieje. Co miałaby według Was pokazywać telewizja kielecka ? Dzisiaj jest czwartek - podajcie chociaż kilka wydarzeń godnych zobaczenia w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: Telewizja Kablowa Kielce 02.01.02, 17:06 Gość portalu: TuśTuś napisał(a): > A czy Telewizja Kablowa Kielce się Wam nie podoba ? Proszę zobaczyć sobie > codziennie serwis informacyjny - w tym mieście kompletnie nic się nie dzieje. > Co miałaby według Was pokazywać telewizja kielecka ? Dzisiaj jest czwartek - > podajcie chociaż kilka wydarzeń godnych zobaczenia w TV. A czy w ogóle poza warszawa i Krakowem i moze kilkoma wiekszymi miastami coś sie dzieje,a czy w takim Bialymstku czy Rzeszowie cos sie dzieje,a oni TV maja/Rzeszow jest jakies 60tys mniejszy od Kielc/,przez takie twoje myslenie to własnie nic sie w Kielcach nie dzieje,choc tu bym sie z Toba nie zgodził,może Ty po prostu nie uczestniczysz w wydarzeniach kulturalnych,najlepiej to nic nie robic ,narzekać i krytykować.Mieszkam poza Kielcami juz 20lat i szlag mnie trafia jak słucham ludzi z Kielc,którzy tylko krytykuja i narzekaja,na swoje gniazdo sie nie" sra"/stara zasada.Myślisz ,że w innych miastach to same hity Roku.Uważam i zawsze uważałem,że brak tuby medialnej jaką jest TV powoduje,że właśnie nawet jak coś sie ważnego w Kielcach dzieje to nikt o tym w Polsce nie wie bo Kraków tym jest średnio zainteresowany.Pozdrawiam malkontentów. Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 11.01.02, 19:08 Wiecie co,przeglądałem forum w Lublinie i Krakowie.Jak oni tam psioczą na swoje lokalne TV.Jeśli juz taki osrodek w Krakowie ma tak niski poziom to jaki poziom mogłaby mieć TV w Kielcach /gdyby byla/.Oczywiscie nie jestem przeciw,ale po prostu taki watek do przemyslenia.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.tpsa.pl 13.01.02, 16:37 drs napisał(a): > Wiecie co,przeglądałem forum w Lublinie i Krakowie.Jak oni tam psioczą na swoje > lokalne TV.Jeśli juz taki osrodek w Krakowie ma tak niski poziom to jaki > poziom mogłaby mieć TV w Kielcach /gdyby byla/.Oczywiscie nie jestem > przeciw,ale po prostu taki watek do przemyslenia.Pozdrawiam. Eee... tam.... Mieszkałem trochę w Gdańsku i miałem okazje popatrzeć deko na ich lokalną... Było całkiem OK, ale i tak wolę 'krakowską', bo mogę sobie popatrzeć - jak na żadnym innym programie - na koncerty, zwłaszcza te shantowe i piosenki studenckiej, na kabarety... To, co najistotniejsze w telewizjach regionalnych - to chyba właśnie ich regionalność, czyli wiadomości lokalne. W tym temacie ośrodek w Krakowie wywiązuje się w/g mnie całkiem dobrze (oczywiście jeżeli chodzi o wiadomości z Krakowa i najbliższych okolic). Pomyłką byłoby oczekiwać, że taka telewizja będzie puszczać 'Ukrytego Smoka - Przyczajonego Tygrysa' (czy odwrotnie..:)), bo nie do takiego celu ona służy. Oprócz wiadomości lokalnych całkiem miło byłoby, gdyby pojawiały się informacje, np. że na Politechnice gra 'jutro' taki zespół, jak AGRESSIVA 69 (no i przede wszystkim - co on gra, bo ja myślałem, że jakiś 'black metal'), albo że BWA przygotowuje nową wystawę, albo, że w najbliższą sobotę odbędzie się w WDK giełda kolekcjonerów... Wiesz, że byłem na niej właśnie wczoraj, i było to po raz pierwszy od ponad roku? Nigdy nie mogłem zaczaić w którą sobotę miesiąca ona się odbywa; prasa jak coś juz pisała w tym temacie, to zazwyczaj po fakcie (albo ja nie mogłem na takie info trafić). No i to co chyba najistotniesze: miałby wreszcie kto robić 'reportaże' z regionu i info o naprawdę ważnych wydarzeniach do telewizji publicznej www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=KIELCE&wid=676340&aid=679461 Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TuśTuś Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 07:37 No, no, ciekawie piszesz Yahagi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: r_z Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.uw.gov.pl 14.01.02, 10:32 Gość portalu: TuśTuś napisał(a): > No, no, ciekawie piszesz Yahagi. Czy naprawdę Tuś Tuś sprawia Ci satysfakcję bycie złośliwym? Na takie niezbyt ambitne komentarze Cie stać, ale nie stać się by odpowiedzieć Yahagiemu na jego wątek skierowany do Ciebie będący ręką wyciągniętą do zgody... Każdy może się zagalopować za daleko, ale po co w to brnąć coraz dalej i dalej... Z powodu pierdół, głupot narobisz sobie nieprzyjaciół i potem się to tylko ciągnie za człowiekiem. Miej odwagę powstrzymac urażoną dumę i odpowiedzieć pozytywnie! Zdecydowałem sie do Ciebie to napisać, bo forum tak samo jest "Twoje" jak i "moje", kiedy tu wchodzisz to przestaje być tylko Twoja prywatna sprawa . Ja chce na tym forum rozmawiać z yahagim czy dm i nie życzę sobie głupiego prowokowania ich do opuszczenia go. pozdr rz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rz Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.uw.gov.pl 14.01.02, 11:33 Chciałbym wyrazić najwyższe uznanie i szczere podziękowania TVP za podtrzymanie dobrej 10-letniej już tradycji i wyczerpujace relacjonowanie przebiegu Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Kielcach i Regionie Świętokrzyskim. Dzięki silnemu zaakcentowaniu naszego miasta i regionu (wręcz niezasłużonym wyróznieniu wśród innych ośrodków regionalnych) w wejściach telewizyjnych cała Polska może co roku zobaczyć jak w akcję włączają się Kielczanie, mieszkańcy Ostrowca czy Jędrzejowa. Sami Kielczanie zaś ciesząc się z częstych wejść telewizyjnych tym chętniej uczestniczą we wszystkich orkiestrowych imprezach i w szlachetnej rywalizacji z innymi miastami śledzą ilość wpływających w naszym regionie na konto Fundacji pieniędzy. Nie byłoby to możliwe bez naszych przyjaciół, kieleckich lobbystów w Warszawie: p. Juliusza Brauna i dyrektora I programu Sławomira Zielińskiego! Na ich ręce w związku z 10-letnim jubileuszem składam więc podziękowania szczególne. No i na koniec nie może zabraknąć kilku dobrych słów dla Ośrodka TVP w Krakowie, który jak dobra matka potrafi nawet zapomnieć o tym co się dzieje na krakowskim rynku, by pokazać kielecki plac Konstytucji! Bez szczerej tak długo już trwającej troski krakowskiego Ośrodka o sprawy kieleckie nic by przecież z tego nie wyszło. z jubileuszowymi pozdrowieniami - rz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.acn.waw.pl 30.01.02, 00:45 Czy są jakieś wieści w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.tpsa.pl 04.02.02, 00:12 .. chyba trzeba by przekonać kogoś z Gazety, żeby zacytowali kilka wypowiedzi w wydaniu papierowym. Może byłby to jakiś ruch w temacie ..?? Odpowiedz Link Zgłoś
mik2 Re: TVP O/ Kielce! 04.02.02, 17:23 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > .. chyba trzeba by przekonać kogoś z Gazety, żeby zacytowali kilka wypowiedzi w > > wydaniu papierowym. Może byłby to jakiś ruch w temacie ..?? Witaj:) Tylko czy taki ruch w czyms pomoże...? Ja wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 20:26 Byłoby przynajmniej widać te tematy, które są szczególnie istotne.... Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 04.02.02, 17:19 Myśle,że w tym temacie z jednej strony powinni wypowiedzieć sie parlamentarzyści,z drugiej pan Prezydent Kielc i wojewoda Świetokrzyski,oraz władze TV w Warszawie.Z tego co sie orientuje Kielce są jedynym miastem wojewódzkim,które nie ma własnego studia ,z którego mozna by bylo emitować swój własny program,brak łączy i nadajnika o malym zasiegu uniemożliwia rozszczepienie programów >Św.Krzyż pełni ważna role w przesyłaniu sygnałów i nie może spelniać roli nadajnika małej mocy,taki musi dopiero powstać pod warunkiem zwolnienia wolnych częstotliwosci przez wojsko i efekt jest taki,że nadal wszystko idzie z Krakowa jak za dawnych lat,a tymczasem w Olsztynie,Opolu/tam dokladaja pieniążki wladze samorzadowe woj.opolskiego/ oraz w Gorzowie Wlk.maja wlasne studia i czas antenowy.W takim tempie to nigdy w Kielcach TV nie bedzie ,a skladki abonamentowe beda szły na krakowskiego molocha. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rz Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.uw.gov.pl 06.02.02, 15:03 drs napisał(a): > Myśle,że w tym temacie z jednej strony powinni wypowiedzieć sie > parlamentarzyści,z drugiej pan Prezydent Kielc i wojewoda Świetokrzyski,oraz > władze TV w Warszawie.Z tego co sie orientuje Kielce są jedynym miastem > wojewódzkim,które nie ma własnego studia ,z którego mozna by bylo emitować swój > > własny program,brak łączy i nadajnika o malym zasiegu uniemożliwia > rozszczepienie programów >Św.Krzyż pełni ważna role w przesyłaniu sygnałów > i > nie może spelniać roli nadajnika małej mocy,taki musi dopiero powstać pod > warunkiem zwolnienia wolnych częstotliwosci przez wojsko i efekt jest taki,że > nadal wszystko idzie z Krakowa jak za dawnych lat,a tymczasem w > Olsztynie,Opolu/tam dokladaja pieniążki wladze samorzadowe woj.opolskiego/ > oraz w Gorzowie Wlk.maja wlasne studia i czas antenowy.W takim tempie to nigdy > w Kielcach TV nie bedzie ,a skladki abonamentowe beda szły na krakowskiego > molocha. i właśnie takie, systematyczne (np. co 3 miesiace) przepytywanie przez gazetę wyżej wymienionych mogłoby coś przyspieszyć. Jest dużo takich spraw gdzie gina pisma, gdzie różnym osobom się nie chce => bo po co działać jak nikt się nie czepia - a bez presji mediów łatwiej znajdować "obiektywne" wytłumaczenia swojego niedziałania. Np. w podobnej do telewizji sprawie Uniwersytetu - były marszałek a teraz poseł przez 2 lata nie znalazł czasu by zając się Fundacją, której przewodniczył (pamietacie?). i tak uciekaja kolejne lata Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 06.02.02, 15:59 W dzisiejszym numerze Echa Dnia jest zamieszczony artykul wedlug którego ma nastapic ograniczenie czasu antenowego audycji emitowanych z Kielc.Zwiazane jest to z obcieciem kwoty na funkcjonowanie Osrodkow telewizyjnych,no i co zrobił Kraków? oczywiscie tnie po programach kieleckich,i tak okrojonych czasowo,to juz jest skandal.jezeli parlamentarzysci wreszcie czegoś nie zrobia w tym kierunku to rzucam juz dzis hasło/mieszkancy woj.świetokrzyskiego nie płaćcie abonamentu Telewizyjnego,gdyż w ten sposób wspieracie krakowski zbiurokratyzowany moloch,a z planow rozwoju lokalnej TV w Kielcach nadal nic nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rz Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.uw.gov.pl 07.02.02, 13:40 przeczytałem w dzisiejszym (czwartkowym) Echu Dnia o rozpoczęciu protestu w sprawie świętokrzyskiej TV - właśnie o to chodzi! Jeżeli mediom się chce to można coś zrobić i - odpowiadając mik'owi 2 - sądzę, że coś to da. Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 07.02.02, 19:28 Sluchajcie,taka mi myśl po głowie chodzi.Wchodzimy za kilka lat do Europy regionów.Wywalczylismy swoj region-fakt.Jak nas państwo traktuje?po macoszemu.Ludnosciowo nie jestesmy najmniejszym regionem/takie Podlaskie ma mniej mieszkancow,a posiada swoja TV regionalną/nie mówiąć o mniejszym Rzeszowie.Region Lubuski,Opolski także zamieszkuje mniej mieszkancow,ale to tak na marginesie. Skoro kochane państwo traktuje Świetokrzyskie po macoszemu to może/strzelam/..zaskarżyć je do trybunału/no wlasnie nie jestem prawnikiem,chyba w Strasburgu o nierównym traktowaniu regionów,o brak dostepu obywateli do wlasnych mediów.Ludzie zyjemy w 21 wieku,niech nas nikt nie oszukuje,że to takie problemy z uruchomieniem stacji TV wlasnie w Kielcach tylko moga wystepować.W dobie nowoczesnych środków przekazu,stacja nadająca program TV nie musi być wielkim molochem zatrudniającym masę administracji,ludzi itp.itd. To TVP tak niepotrzebnie rozbudowała wielkie siedziby Ośrodków w kraju kosztem np. uruchomienia stacji w Kielcach.Mieszkam w Lublinie i widze jak wielki jest budynek Ośrodka regionalnego w tym mieście,zobaczcie siedzibe w Rzeszowie,Bydgoszczy/,a jednoczesnie widzę nędzę audycji nadawanych z tego óśrodka./A można było wybudować w kazdym mieście woj. małe lokalne stacje TV,ktoruch zadaniem byloby tworzenie programow informacyjnych,krótkich form telewizyjnych.A tak co,w Krakowie istnieje wielki moloch,ktory pozera wszystkie pieniądze z abonamentu nie dając nic w zamian mieszkancom prowincji/czyli Kielc np, i przyległości,program nadajacych o psich kupkach na Krakowskim Rynku a jednoczesnie pomijajacych ważne wydarzenia w Kielcach i regionie, Kielcekie przedstawiane jest jako region mordów,podpaleń,wypadków i nędzy,w sposób tendencyjny.Od takiej Telewizji chyba wszyscy stanowczo sie odcinamy.Idąc za inicjatywa Echa Dnia trzeba wreszcie zmusic posłów ,senatorów,wojewode,prezydenta Kielc,i nie tylko,władze samorządowe oraz lobby kieleckie w Wawie,i wspolnymi silami wymusić wreszcie ostateczne decyzje,czas sie skonczył. Inaczej pozostaniemy telewizyjna pustynia na mapie kraju,a co to znaczy w perspektywie wejscia do UE////??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.tpsa.pl 07.02.02, 21:39 ...idąc za ciosem: w owym artykuliku w ED pisali, że Rzeszów po prostu skonsolidował się jak tylko można. O TV dobijali się wszyscy. Wyobrażam sobie, że niezależnie od poglądów politycznych, środowisk.. itd... po prostu byli to wszyscy. I chyba to jest dobry przykład. W Kielcach powinniśmy zrobić to samo. Z inicjatywą wyszło ED, ale nie jest to powód, żeby nie poprzeć ich na każdym możliwym froncie. I właśnie czegoś takiego oczekiwałbym od GW. Jakaś inicjatywa, która popierałaby cele wyższe, (no bo przecież TV O/Kielce - jest to cel wyższy - no nie?), ramię w ramię z ED i innymi .... (zapomnijmy na moment o konkurencji).. jeżeli pomysł uda się przeskoczyć - Kielczanie nie zapomną, kto i w jaki sposób go popierał. Jeżeli byłoby już trochę szumu, tzn. gdyby do akcji ED włączyła się również GW, to myślę, że i SL nie mogłoby stać obok... a potem równiez Metro ... i rozgłośnie radiowe ... i politycy ... i wszyscy ci, którzy mają coś do gadania. Zróbmy coś. Inicjatywa ED jest bardzo cenna, nie pozwólmy jej zaginąć, bo to ma służyć rozwojowi miasta. To kolejne miejsca pracy, okazja do odbywania stażu, do promocji... do przełamywania kompleksu małomiasteczkowości. Zainteresowały mnie wyliczenia w ED. Ładne kilka złotych zostałoby na miejscu. Ktoś może uważa, że nie warto ???? Nie wiem.... może by gdzieś powiesić stronę na której byłaby ikonka klikając którą możnaby głosować za TVP O/Kielce (?) (tak jak z pajacykiem)... albo jakieś inne pomysły ? Pamiętacie ile szumu zrobiły strony internetowe poświęcone remontowi Sienkiewki na kieleckim.info ? www.miasto.kielce.pl/art/rozne/remont/ Szczerze pisząc nie spodziewałem się, że dookoła tych zdjęć będzie tyle dymu. Chyba połowa Kielc je widziała. Gdy rozmawiam z kimś o remoncie Sienkiewicza - co drugi mnie pyta czy widziałem te zdjęcia... Otóż ludzie je oglądali. Szkoda, że nie ma tam licznika. Może powinniśmy zrobić podobną akcję .. abo co..??? Więc jak ? Walczymy ? Może poprosimy o pomoc jakieś 'zaprzyjaźnione' forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pigwa Re: TVP O/ Kielce! IP: *.proxy.aol.com 08.02.02, 02:13 Oj walczta, walczta, bede sie miala gdzie produkowac i to w nowiuskiej zapasce i w kolorze.Bedzie telewidienje i ja cala w kolorach na tle puszczy.byle bym nie musiala pasowiec ze wstydu jak sie kieleckie kolorowe forum otworzy i tu nagle slob albo jaki inny Leninus stwierdzi, ze lubi pierdziec i to w kolorach regionalnych jak ta moja zapaska.Z zatkanym nosem, pigwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! IP: *.kielce.tpsa.pl 08.02.02, 00:19 > na marginesie. > Skoro kochane państwo traktuje Świetokrzyskie po macoszemu to > może/strzelam/..zaskarżyć je do trybunału/no wlasnie nie jestem > prawnikiem,chyba w Strasburgu o nierównym traktowaniu regionów,o brak dostepu Chyba - Darku - trochę za mocny pomysł. Zrobiłoby się o nas głośno, może zjednalibyśmy sobie sympatię kogos w Hiszpanii, Grecji i Etiopii.. ale u nas w kraju życia byśmy już nie mieli. Zaraz by się znalazł jakiś powód, żeby nas rozebrać. Chyba nie tędy droga. > tylko moga wystepować.W dobie nowoczesnych środków przekazu,stacja nadająca > program TV nie musi być wielkim molochem zatrudniającym masę > administracji,ludzi itp.itd. Pewnie, że... tylko, że te masy już są i bronią się przed decentralizacją. To normalny mechanizm, co nie znaczy, że pozytywny. > tendencyjny.Od takiej Telewizji chyba wszyscy stanowczo sie odcinamy.Idąc za > inicjatywa Echa Dnia trzeba wreszcie zmusic > posłów ,senatorów,wojewode,prezydenta Kielc,i nie tylko,władze samorządowe oraz > lobby kieleckie w Wawie,i wspolnymi silami wymusić wreszcie ostateczne > decyzje,czas sie skonczył. O! i ten pomysł mi się podoba. Oczekiwanie od tych, którzy Kielczan reprezentują, którzy przez Kielczan zostali wybrani, żeby przejęli się tematem. To oczekiwanie- uważam - powinno byc skierowane równiez do mediów. Nic nie da, jeżeli raz na miesiąc pojawiać się będzie jakaś wzmianka w jednej gazecie. Tu musi byc działanie zespołowe; wtedy to będzie miało sens, bo nie będzie to jedno nieśmiałe pytanie nieśmiałego dziennikarza, ale zdcydowany głos całego wręcz 'lobby'. Trzeba by tylko pomyśleć jak 'zachęcić' te różne siły do działania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pigwa Re: TVP O/ Kielce! IP: *.proxy.aol.com 08.02.02, 02:21 Przejelam sie okrutnie tym tematem i bede taka przejeta caly czas az do mojego wystepu,A czy nie taniej i lepiej retransmitowac program telewizji publicznej z USA? Popularna tu 13 jest naprawde na wysokim poziomie i tylko w polowie finansowana przez panstwo, bez glupkowatych reklam.pigwa. Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 09.02.02, 09:15 Gość portalu: pigwa napisał(a): > Przejelam sie okrutnie tym tematem i bede taka przejeta caly czas az do mojego > > wystepu,A czy nie taniej i lepiej retransmitowac program telewizji publicznej z > > USA? Popularna tu 13 jest naprawde na wysokim poziomie i tylko w polowie > finansowana przez panstwo, bez glupkowatych reklam.pigwa. Rozumiem Pigwo,że zza oceanu starasz niejako zdystansować sie do kieleckiej zasciankowości,ale zrozum my tu zyjemy w tym kraju zwanym Polska, w tym konkretnym miescie i nam zależy aby w jakiś sposób postrzegane było w troche innym zwierciadle,abysmy my,może i Ty Pigwo nie musieli sie wstydzić tej naszej kieleckości.Chodzi o to także/bez obrazy droga Pigwo/,aby Kielce nie kojarzyly sie li tylko z Twoim imieniem oraz dresiarzami,scyzorykami tylko z miastem w którym żyja normalni ludzie niczym nie odbiegający od ogolnokrajowej normy.Telewizja to jest w obliczu Uni Europ.szalenie istotna sprawa jesli chodzi o promocje wlasnego regionu,poza tym mamy prawo do rzetelnych,z własnego zrodła podnaych informacji.Bardzo latwo jest sie naśmiewać ,gdzies tam z Nowego Jorku,z pozornie banalnych kieleckich spraw,lecz dla ludzi tu zyjacych sa to sprawy istotne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi For Marjusz IP: *.kielce.tpsa.pl 10.02.02, 16:14 Cytat z ED: " Nie udało nam się wczoraj dowiedzieć ile pieniędzy z abonamentu RTV trafia każdego miesiąca na konto TVP z województwa świętokrzyskiego. Na podstawie danych z ubiegłego roku spróbowaliśmy jednak podać przybliżoną kwotę. We wrześniu 2001 r. abonament płaciło 66 tys. gospodarstw z naszego regionu. Liczbę tę pomnożyliśmy przez wysokość obecnego abonamentu (14,10 zł). Wyszła nam miesięczna kwota - 930 tys. zł. Rocznie z województwa świętokrzyskiego do budżetu TVP może więc wpływać ponad 11 mln zł. Tymczasem kielecki ośrodek telewizji publicznej na swoje utrzymanie i produkcję programów w 2002 r. otrzymał 1 mln zł. Głosy naszych czytelników świadczą o tym, że mieszkańcy województwa świętokrzyskiego czekają na niezależny, codzienny program kielecki w telewizji publicznej. Jeśli chcecie Państwo wziąć udział w naszej akcji protestacyjnej prosimy o wypełnienie kuponu i dostarczenie go (osobiste lub listowne do naszej redakcji na adres : "Echo Dnia", 25-520 Kielce 12, skr. 131, ul. Targowa 18 z dopiskiem: "Protest w sprawie telewizji".)" ... to odnośnie tego skąd pieniądze. A czemu Ty porównujesz lokalną telewizję do TKK ? Co ma piernik do boeinga ? To nie tem poziom, nie ten cel, nie te warunki i nie to przygotowanie do pracy. (sorry, kto jak kto, ale ty najlepiej powinieneś o tym wiedzieć). Nie wiem czemu wychodzisz z założenia, że w Kielcach nie będzie miał kto tego robić. Paweł Solorz - może niezbyt często się pokazuje - ale jeżeli już go widać, no to trudno mu zarzucić cokolwiek; po prostu zna się na rzeczy. Dlaczego takich osób miałoby nie być więcej (skoro znaleźli się w Opolu i Rzeszowie ?) Jesteśmy jedynym województwem, w którym nie ma lokalnej telewizji. Co to daje ? Kolejny cytat z ED: " Kiedy w Kielcach odbywał się festiwal filmów dokumentalnych "NURT", w krakowskiej telewizji zupełnie zbagatelizowano to wydarzenie. Pokazano je tak, jak nie przymierzając handel pietruszką na targu. " ... no i efekt taki, że o festiwalu mało kto wie, mało kto tu przyjeżdża, nie wzrasta w związku z tym ani ilość kupinych w Kielcach hot-dogów, ani kart SIM- PULS do doładowywania konta. A mogłoby się tak dziać, gdyby ludzie w kraju wiedzieli co się w Kielcach dzieje. Przybywaliby i zostawiali pieniądze. Ale do tego potrzebna telewizja na miejscu, a nie w Krakowie. no i tyle.....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Krok do telewizji... IP: *.acn.waw.pl 13.02.02, 21:33 Ostatnie wiadomosci, tym razem ze SL (sobota): "Prezydent Kielc podpisal wczoraj z wladzami TVP porozumienie w sprawie przyszlosci regionalnej telewizji. W tekscie porozumienia TVP przede wszystkim wiele deklaruje i zapowiada. Najwazniejszy wydaje sie punkt dotyczacy finansow. srodki przeznaczone bezposrednio na realizacje programow maja byc wieksze niz w ubieglym roku. Czy to znaczy, ze nie zostanie zlikwidowana Kronika Swietokrzyska? - Wlaúnie tak mozna interpretowac ten punkt - mowi prezydent Kielc Wlodzimierz Stepien. Przypomnijmy, ze niedawno decyzja Zarzadu TVP budzet kieleckiego osrodka zostal obciety o jedna trzecia. W takiej sytuacji Kielce musialyby zrezygnowac ze srodowego wydania Kroniki. Poza tym TVP zapowiada, ze bedzie sie starac o uruchomienie nowego studia w Swietokrzyskim Osrodku Regionalnym. Ma byc poszerzany i rozwijany kielecki program regionalny. TVP ma tez ponowic wniosek do Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji w sprawie przyznania kanalu dla Swietokrzyskiego Programu Regionalnego. Tyle deklaracji telewizji. Wla- dze miasta maja do konca sierpnia skonczyc wszystkie prace w Kieleckim Centrum Kultury i oddac pomieszczenia przygotowane dla telewizji. To nie powinno byc trudne, bo jak zapewnia wiceprezydent Kielc Marek Piotrowicz wlasciwie wszystko zostalo juz zrobione. TVP zobowiazala sie, ze wyposazy studio w odpowiedni sprzet. - Nam na osrodku telewizji w Kielcach nie zalezy, bo jego utworzenie jest nieoplacalne. Taki osrodek jest ambicja regionu - mowil jeszcze wczoraj Janusz Cieliszak, rzecznik Zarzadu TVP. Skontaktowal sie z nami po tym jak wczoraj w artykule p.t. Kielbasiana telewizja napisalismy, ze telewizja publiczna wcale nie stara sie o stworzenie w Kielcach samodzielnego osrodka regionalnego. - To porozumienie to powazny krok do utworzenia w Kielcach niezaleznego od Krakowa osrodka - przekonuje prezydent Stepien. - zadnej daty nie mogl podac, to juz zalezy od telewizji, a nie od wladz miasta. - Jesli wszystko dobrze pojdzie, to samodzielna telewizja w Kielcach bedzie juz na jesieni - zapowiada optymistycznie Slawomir Rogowski, dyrektor telewizyjnej agencji produkcji Teatralnej i Filmowej. Zarzad TVP ma odwiedzic Kielce 15 kwietnia. Odbedzie sie wtedy uroczyste przekazanie ostatniej transzy pieniedzy z akcji Telewidzowie Powodzianomî. Czy wtedy uslyszymy wiecej konkretow, a moze nawet dojdzie do podpisania umowy? Na pewno bedzie to kolejna okazja do rozmow na ten temat - mowi rzecznik." Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Gazeto, co z tobą? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 22:31 ED działa, SL jak widać też, a gdzie TY ? Gdzie jakaś inicjatywa ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.acn.waw.pl 14.02.02, 21:17 Optymistyczne wieści z Gazety: wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=698267&dzial=kik010100 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Wywiad Gazety z Ryszardem Pacławskim IP: *.acn.waw.pl 15.02.02, 22:28 - Zapewniam, że obecna liczba programów się nie zmieni. Co prawda budżet się zmniejszył, ale nie kosztem emisji - mówi o kieleckiej redakcji Telewizji Polskiej Ryszard Pacławski, dyrektor Biura Programów Regionalnych TVP S.A. Miłosz Skiba: Czy ogląda Pan programy realizowane przez kielecką redakcję Telewizji Polskiej? Ryszard Pacławski: Oczywiście, że oglądam. Chociażby po to, by dwa razy w roku wyróżnić najlepszych dziennikarzy. A tych w kieleckiej redakcji nie brakuje. Chociażby Paweł Solarz. Oczywiście nie ulega wątpliwości, że kieleckie programy mogłyby być jeszcze lepsze. Ile będą kosztować adaptacja i wyposażenie telewizyjnego studia w gmachu Kieleckiego Centrum Kultury? - Kwota jest rzeczą wtórną. Najważniejsze, że jego powstanie jest przesądzone. Wyliczyliśmy, że wyposażenie studia będzie kosztować około 2,8 miliona złotych. Do tego dojdzie kilkaset tysięcy złotych na emisję. Czy TVP zmniejszy liczbę programów z regionu? - Obecna liczba programów się nie zmieni. Co prawda budżet się zmniejszył, ale nie kosztem emisji. Z drugiej strony rozumiem kierownictwo oddziału w Krakowie, które musi gdzieś przecież szukać oszczędności. Czy otrzymanie odrębnej częstotliwości i budowa nadajnika, które jak Pan mówi są kwestią kilku miesięcy, jest równoznaczne z usamodzielnieniem się kieleckiego ośrodka od oddziału w Krakowie? - Tak. To naturalna kolej rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Info w ED IP: *.kielce.tpsa.pl 18.02.02, 16:44 www.echo-dnia.com.pl/kielce/miasto.htm#1 Zwracam uwage na końcową treść: " Podpisy będziemy zbierać we wtorek od godz. 12 na ul. Sienkiewicza, tuż przy DT "Puchatek". Przyłączcie się Państwo do naszej akcji!" Oraz nieco wcześniej: " Nie rozstrzygnięta pozostaje kwestia nadajnika - dyr. Pacławski twierdzi, że bez niego nie może być mowy o codziennej emisji lokalnego programu świętokrzyskiego. Innego zdania jest Juliusz Braun, przewodniczący Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, który uważa, że nic nie stoi na przeszkodzie, by nasz lokalny program informacyjny emitować w programie II TVP, w paśmie rozłącznym, czyli w czasie, gdy nadawana jest "Kronika krakowska". Czyżbyśmy więc znowu byli zwodzeni? " Nie chcemy programu w ramach II TVP; nam chodzi o autonomiczny ośrodek TVP 3 Odpowiedz Link Zgłoś
xxl+xxl Re: Info w ED 18.02.02, 16:56 > > Nie chcemy programu w ramach II TVP; nam chodzi o autonomiczny ośrodek TVP 3 > Kazdy kto tak pisze buja w chmurach. Miłego bujania... Popieram pasmo swietokrzyskie w ramach 2 TVP np. 18.00-19.30 > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: Info w ED 18.02.02, 21:50 Masz rację Yahagi,mnie to też się nie podoba.Może to być mydlenie oczu. Tym bardziej teraz trzeba naciskać na władze i nie odpuszczać tematu.Niech wreszcie Redakcja GW podejmie ten wątek i nie odpuszcza go do finału/mam nadzieję pozytywnego i niedalekiego/. Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: Info w ED 22.02.02, 16:05 Kilka dni temu w wywiadzie w SL p.Braun powiedział,że nadajnik nie jest sprawą kluczowa dla istnienia kieleckiego ośrodka TV choc wcześniej p.Pacławski twierdził coś innego.A efekt tego jest taki,że i owszem w nowym bloku tv regionalnej mieszkańcy kieleckiego nie beda mogli ogladać lokalnych wieści,bo jako jedyny region nie posiada lokalnego nadajnika tv,ten na Sw.Krzyżu ponoc jest tylko dla retransmisji pr.I i II Tv.I oto mamy wielka białą plame na mapie kraju i możemy dyskutować o lokalnej telewizji,a władze Krakowskiego ośrodka dokładnie maja to w d....pie i na dodatek wczoraj szef tego ośrodka stwierdził na naradzie w Krakowie,że ośrodek w Kielcach nie ma racji bytu z ekonomicznego punktu widzenia.Rozumiecie coś z tego?Z ekonomicznego punktu widzenia to żaden w Polsce otv nie jest dochodowy,ale tu chyba nie o to chodzi.Znowu ktoś kto kradnie nasze pieniądze z abonamentu,nie dając w zamian nic/ decyduje za nas.Czas z tym skończyć.Jeżeli nie mozna utworzyć samodzeilnego /tymaczasowo osrodka w Kielcach/to może podłączmy się pod Wawe lub Łódz/kiedyś tak było/.Ale uważam,że dłuższa wspólpraca z otv w Krakowie juz nie ma sensu.Cholerni parlamentarzyści zróbie wreszcie cos dla regionu. Acha i proponuje w sprawie OTV w Kielcach pisać na tym wątku,a nie tym utworzonym przez niejakiego maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
_rafi UWAGA! 22.02.02, 16:51 Mam nadzieję, że słyszeliście o Bydgoskim Ośrodku. Jeżeli nie to zapraszam na forum bydgoskie lub do archiwum Gazety. Jeśli w Kielcach miałoby być podobnie, to ja dziękuję za taką telewizję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: UWAGA! IP: *.kielce.tpsa.pl 22.02.02, 17:59 > Mam nadzieję, że słyszeliście o Bydgoskim Ośrodku. Jeżeli nie to zapraszam na f > orum bydgoskie lub do archiwum > Gazety. > > Jeśli w Kielcach miałoby być podobnie, to ja dziękuję za taką telewizję. Myślę, że nie będzie tak źle. Pierwszy rok czasu - to będzie okres, kiedy na fali entuzjazmu, wszystko będzie wychodziło i będzie ok!. Będą pieniądze, bo będzie to oczko w głowie władz i mieszkańcow. Gorzej, gdy już się przyzwyczaimy i będzie to powszedniało; to będzie poważne wyzwanie jezeli chodzi o poziom. Oglądając Kronikę uważam, że są w Kielcach ludzie, ktorzy potrafią 'bawić się' w telewizję. Tylko nie utożsamiajmy TVP O/Kielce z TKK (Maxtel) - bo to dwie różne instytucje. Gdyby to 'coś', o co walczymy miało być chociaż trochę podobne do TKK - to lepiej chyba nasze wysiłki już teraz przestawić na jakiś bardziej 'cenny' zamiar... bo na TKK2 - szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Nowe IP: *.kielce.tpsa.pl 26.02.02, 16:13 www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/II/21/3.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: Nowe IP: *.kielce.tpsa.pl 26.02.02, 16:27 Skoro Braun już mówi, ze coś z tego będzie i że będzie można nadawać ze Sw. Krzyża, no to chyba coś z tego będzie.. www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/II/16/3.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: Nowe IP: *.acn.waw.pl 26.02.02, 21:32 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > Skoro Braun już mówi, ze coś z tego będzie i że będzie można nadawać ze Sw. > Krzyża, no to chyba coś z tego będzie.. > <a href="http://www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/II/16/3.pdf">www.slo > woludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/II/16/3.pdf</a> Ha! mówiłem, że on coś robi w tej sprawie :-) Yahagi, dobrze że podtrzymujesz temat, ostatnio jestem trochę zajęty. Myslę, że już niedługo doczekamy się TVP O/Kielce. Cóż, wszystko na to wskazuje. Pozdrowienia dla optymistów! Odpowiedz Link Zgłoś
_rafi Będzie super! 26.02.02, 16:31 Myślę sobie: dobrze, niech Kielce mają telewizję, a co? Będzie podawała wiadomości z regionu, do których trudno dotrzeć w ogólnopolskiej i nawet w krakowskiej. Będzie się ta telewizja zajmowała sprawami społeczności kieleckiej - SUPER! Jest tylko jeden problem. Telewizja musi mieć kierownictwo - zarząd. Oczywiście bezpartyjny, bo tak byłoby najlepiej. No więc ten bezpartyjny kielecki zarząd zostanie wybrany przez zarząd ogólnopolski, co do którego chyba nikt nie ma podejrzeń o stronniczość. Oczywiście bezstronny kielecki zarząd, który nie będzie przecież kierowany ani przez SLD, ani przez PSL, które, jak wiemy, nie sterują też ogólnopolską telewizją i radiem, ten zarząd będzie bronił idei bezstronnego przekazu informacji. Mam pełne przekonanie, że nowa telewizja będzie prezentowała bardzo krytyczne stanowisko wobec działań Urzędu Miasta, którym nie rządzi tylko jedno SLD, będzie również krytyczna wobec bezpartyjnego Marszałka Województwa. Wogóle kielecki oddział będzie najbardziej bezstronny ze wszystkich lokalnych oddziałów tvp. Nie będzie możliwości wpływania na jego program. Pięknie, k****, pięknie!... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jazoon Re: TVP O/ Kielce! IP: *.pp.rzeszow.pl 26.02.02, 20:43 Jesteśmy porównywalnymi miastami jeśli chodzio o nasze potencjały i dlatego rozumiem wasze dązenia. Nam w Rzeszowie skutecznie udało się wywalczyc własny oddział TVP a co najważniejsze jest to oddział dość prężnie działający. Przebrnęlismy równiez z powodzeniem przez procedurę i w zeszłym roku powstał Uniwersytet Rzeszowski. Przedsięwzięcia te z pewnością nie miałyby szansy powodzenie gdyby nie konsekwentne działania wszystkich kolejnych ekip rządzących naszym miastem i skuteczny lobbing gdzie trzeba. Śledząc ten wątek mam wrażenie ,że tego właśnie u Was brakuje. Nie nie wymądrzam sie ale taka jest tonacja waszych wypowiedzi . Spore zagrożenie dla tego przedsięwzięcia widzę w podległości Waszego oddziału pod TV Kraków. Taki stan z pewnością jest dla niej bardzo korzystny. Wszak chodzi tu o pieniądze. Życzę Kielczanom szybkiego zrealizowania planów poprzez konsekwentne działania i skuteczny lobbing. Tu w Rzeszowie trzymamy za Was kciuki i pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! IP: *.acn.waw.pl 26.02.02, 21:41 Gość portalu: jazoon napisał(a): > Jesteśmy porównywalnymi miastami jeśli chodzio o nasze potencjały i dlatego > rozumiem wasze dązenia. Nam w Rzeszowie skutecznie udało się wywalczyc własny > oddział TVP a co najważniejsze jest to oddział dość prężnie działający. > Przebrnęlismy równiez z powodzeniem przez procedurę i w zeszłym roku powstał > Uniwersytet Rzeszowski. > Przedsięwzięcia te z pewnością nie miałyby szansy powodzenie gdyby nie > konsekwentne działania wszystkich kolejnych ekip rządzących naszym miastem i > skuteczny lobbing gdzie trzeba. Śledząc ten wątek mam wrażenie ,że tego właśnie > > u Was brakuje. Nie nie wymądrzam sie ale taka jest tonacja waszych wypowiedzi . > > Spore zagrożenie dla tego przedsięwzięcia widzę w podległości Waszego oddziału > pod TV Kraków. Taki stan z pewnością jest dla niej bardzo korzystny. Wszak > chodzi tu o pieniądze. > Życzę Kielczanom szybkiego zrealizowania planów poprzez konsekwentne działania > i skuteczny lobbing. > Tu w Rzeszowie trzymamy za Was kciuki i pozdrawiamy. Dzięki bardzo, również pozdrawiam(y)! Wiesz, wy jesteście w trochę lepszej sytuacji, bo jesteście dalej od Krakowa i w założeniach, macie spełaniać rolę centralnego osrodka na Podkarpaciu (wprost: macie zastąpić Lwów). My jesteśmy traktowani przez Kraków, jak ośrodek "do wchłonięcia wcześniej czy później". Widać to niestety w wypowiedziach ludzi z Krakowa... Stąd wynikają problemy np. z własnym ośrodkiem TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! - z ED IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 14:28 I znów ED się wychyliło i powróciło do sprawy TVP O/Kielce. Wczorajsze wydanie 27.03.2001 str 3 – dwa artykuliki. Z jednego można się dowiedzieć ciekawych rzeczy; np. tego, że 60 % pieniążków przekazywanych do telewizji publicznej (czyli chodzi chyba o abonament) powinno iść na program lokalny (a podobno 9% idzie TV POLONIA....). Jeżeli tak, no to nie mamy się czym martwić, jeżeli chodzi o finansowanie przedsięwzięcia; jest na to konkretna, zarezerwowana kasa. No i przecież dochodzi do tego kasa z reklam. Nie wiem jak duże są to pieniążki, no ale z całą pewnością wesprą niezależność ośrodka KIELCE od Krakowa. Acha, no i jeżeli ktoś nie czytał, no to podpowiem, że wg rzeczniczki KRRITV ‘abonamentu nie płaci się za oglądanie takiej, a nie innej telewizji, lecz za _posiadanie_ sprawnego odbiornika’ .....:) fajnie, no nie ..???..:) Ale ciekawszy jest ten drugi artykulik, bo wynika z niego, że aby przyśpieszyć powstanie ośrodka w Kielcach należy zacząć od powołanie podmiotu handlowego z własnym budżetem. No i takie stanowisko będzie głosowane na najbliższej sesji.... a potem pójdzie dalej... no i zobaczymy co z tego będzie. Tak trzymać ED. Fajnie, że jest w tym mieście, kto podjął temat i drąży... i drąży.... Oby starczyło IM sił i cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP O/ Kielce! - z SL IP: *.kielce.tpsa.pl 06.03.02, 15:24 www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/III/4/9.pdf ... rezolucja do Kwaśniewskiego, Millera i KRRiTV. Brakuje jeszcze poparcia od wojewody i od sejmiku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maam Re: TVP O/ Kielce! - z SL IP: *.acn.waw.pl 07.03.02, 00:19 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > <a href="http://www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/III/4/9.pdf">www.slo > woludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/III/4/9.pdf</a> > > ... rezolucja do Kwaśniewskiego, Millera i KRRiTV. Brakuje jeszcze poparcia od > wojewody i od sejmiku. > Zauważ Yahagi, że ta sprawa jako jedyna nie budziła sprzeciwów u żadnego z rajców, to nastraja optymistycznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dyzio Cóz za mądra dyskusja..... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 06:45 Maam, ale zanudzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi TVP/O KIELCE - ED IP: *.kielce.tpsa.pl 07.03.02, 21:19 Znów parę informacji o krokach w kierunku uruchomienia TV w Kielczech. ED wydanie 07.03.2002 str 8 - wieści z ratusza Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP/O KIELCE - ED 07.03.02, 23:00 Yahagi ,ja nie byłbym takim optymistą,może to być mydlenie oczu, Już rok temu wg zapewnień szefa TV p.Kwiatkowskiego miało ruszyc studio w KCK i co? nic.Nikt nie kiwnął palcem.Myśle,że o kieleckiej telewizji na razie wirtualnej to możnaby napisać gruba powieść.Jak pamietam to co pare miesięcy w Radio Kielce jeszcze w latach 80 tych/w drugiej połowie snuto plany uruchomienia TV/potem wielokrotnie wAtek był powtarzany w latach 90tych.I jak nie było tak nie ma.Nie ma lobbingu co jak nam kiedyś niejaki chyba max z Rzeszowa przyganiał,bo jednak trzeba takiemu Rzeszowowi przyznać,że mimo iz mniejszy o wiele instytucji jest bogatszy.I Rzeszowiacy umieja o swoje zabiegać/wiadomo Galicja/.Nie mówiąc o TV,czy Uniwersytecie/choC zrobionym po ciemku i naprędce/.Maja wiele instytucji,agend/ sąd i prokuraturę apelacyjna,NSA.I umiał to im załatwić były minister spr.Będkowski,a nasza minister Piwnik,najwyżej odłączy Sądy na ziemiach odzyskanych i przyłączy do Tarnobrzega co zaprzeczy idei spójności terytorialnej urzędów.Ale nie otym chciałem mówić.Parę tygodni temu SL podawało,że prawie 80% powierzchni woj.świetokrzyskiego jest pozbawionych odbioru TV3.Więc o czym my mówimy skoro nawet nadajnika dla pr.lokalnego Kielce nie posiadają.W szybkim tempie taki nadajnik musi powstać,bez tego nie ma szans na lokalny program.Jest to zanidbanie wieloletnie/ktoś chyba miał w tym interes/. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: TVP/O KIELCE - ED IP: *.kielce.tpsa.pl 07.03.02, 23:45 A ja myślę, że to już nie mydlenie oczu. Bardzo się cieszę, że ED trzyma temat i go nie odpuszcza. Było zbieranie podpisów; była akcja pod PUCHATKIEM. Oby tak dalej. SL co jakiś czas ich wspiera pisząc dwa słowa o tym, co tam w temacie TVP O/Kielce słychać. I bardzo dobrze; tak trzymać. Rozczarowany jestem reakcją GW, a w zasadzie brakiem reakcji. Trafiłem tylko na jedne artykuł, na który chyba maam się powoływał. Czy nie mamy lobbingu ? Może trochę tak, a może nie do końca. W mojej opinii to prasa powinna być czynnikiem egzekwującym wszelkiego rodzaju obiecanki polityczne tudziez mydlenie oczu mieszkańcom. Pewnie, że może się zdarzyć, że TVP w Kielczech nie powstanie w najbliższym czasie. W takiej sytuacji lokalne media powinny przypomnieć składane przez 'róznych takich' deklaracje i rozliczyć je z nich. To nie może być tak, że gość na stanowisku bierze kasę, obiecuje, potem zaiera dupę w troki ... i tyle go widzieli. To powinno się dziać dokładnie tak, jak działo się z remontem Sienkiewicza. kieleckie.info zamieściło kilka zdjęć, które narobiły niemałego szumu w mieście. Nie można było przejść nad tym tematem do porządku dziennego, bo zbyt wiele ludzi wracało do tej sprawy, dopytwyało się, czy remont jest już skończony (jak pierwotnie tłumaczył Stępień), czy raczej trzeba dokonać kilku poprawek... Ta presja, która się pojawiła wraz z kilkoma zdjęciami (wierz mi, że chyba co 4 kielczanin je widział, i narobiły naprawde duzo szumu), i wywiadami kontynuowanymi przez RADIO PLUS spowodowały, że Stępień przyznał, że to jeszcze nie jest tak jak powinno być. Ale zrobił to po czasie, bo po prostu nie dało się już mydlić ludziom oczu. To była zasługa 'kieleckie.info' i RADIA PLUS.. a gdzie reszta lokalnych mediów ? Czy można nazywać je lokalnymi, jeżeli nie poruszają tego, co naprawdę jest lokalnie ważne ? Mamy w Kielcach 3 dzienniki (+ METRO jako 4; ale nie mam do niego dostępu, więc nie będę ich krytykował) 4 rozgłośnie radiowe, TKK... i jakie było zainteresowanie tematem ? Prawie żadne.. gdy szum się rozpoczął, no to SL zaczęło nieśmiało pytać Stępnia, jak to z tym remontem jest. I tyle... Ale np. o wyborze Mistera Ziemi Świętokrzyskiej, to wszyscy pisali... Byłoby extra, gdyby media 'skrzyknęły' się i drążyły jakiś określony temat, np TVP. Nie chodzi jedynie o to, żeby gnębić włodarzy. Raczej, by dać im do zrozumienia, że taka'to'a'taka sprawa jest dla mieszkańcow naprawdę o wiele ważniejsza niż wizyta kurtuazyjna z zaprzyjaźnionego miasta CUTA CUTA we wschodniej Australii. Media swoimi kanałami potrafią docierać do róznych 'cennych' informacji, które mogą ... nazwę to : 'podkreślić moce decyzyjne', ale róznież dać argument do ręki włodarzom. Przykład Łodzi (pomijam sedno problemu) jest tu doskonały: kilku dziennikarzy spowodowało powazne zajęcie się problemem, o którym wszyscy wiedzieli, ale nikt nie potrafił go poruszyć. Na naszym gruncie nie chodzi mi jednak o afery, ale o dobrą dziennikarską robotę. No ale takiej w naszym mieście niestety brak. Kojarzy mi się SL z serią artykułów 'lewa kasa' której to kasy tak naprawde nie było... Ale co Łódź - to jak widać nie Kielce, u nas dziennikarze wolą się nie wychylać... bo mogą stracić posadę. No i stoimy w miejscu. Jeżeli media nie potrafią się skrzyknąć (bo konflikt interesów, albo pani Jadzia nie lubi pana Józka), no to niech się podzielą sprawami i regularnie do nich powracają. Obietnic mamy bardzo wiele; wciąż czekamy na: - universytet (tu trzeba trochę pracy, no i fajnie byłoby się dowiedzieć ile nam jeszcz brakuje do spełnienia wymogów) - lotnisko (wciąż słyszę, że są jakieś ruchy; jakieś pieniądze przeznaczone na ten cel, ta suma jeździ raz w te, raz w tamte.... a ja wolałbym słysześ zamiast tych ruchów szum samolotów śreniej wielkości oraz biznesowych) - wciąz budujemy wyjazd na Lublin koło EXBUDU - to jest naprawdę ważny temat; dziś po ulewie jechałem Sandomierską, przecież ta ulica utrzymuje cały ruch na Lublin, Sandomierz i Rzeszów... nie powiem, jak się dziś jechało. - mamy obiecany w tym roku Ogród Włoski (509 tyś zł) - pilnujmy, żeby obietnicę spełniono - ogród botaniczny (rejon Karczówki) - słyszałem o nim w ubiegłym roku; podobno miał powstać na przestrzeni 2 lat; ciekawe co udało się osiągnąć po roku - podobno mamy dostać wyremontowany stadion Błękitnych (za 25-30 mln - włodarze obiecali, że znajdą taką kasę, no to rozliczmy ich z tej obietnicy) itd itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
kielczanin Re: TVP/O KIELCE - ED 08.03.02, 12:52 Gość portalu: Yahagi napisał(a): nie chodzi mi jednak o afery, ale o dobrą dziennikarską robotę. > No > ale takiej w naszym mieście niestety brak. Kojarzy mi się SL z serią > artykułów 'lewa kasa' której to kasy tak naprawde nie było... Ale co Łódź - to > jak widać nie Kielce, u nas dziennikarze wolą się nie wychylać... bo mogą strac > ić > posadę mam tam jakis mandat, żeby wypowiedzieć sie w tej sprawie, więc... Masz sporo racji w tym co napisałeś wyzej. Nie jest jednak tak do konca z tym, że dziennikarze sie boją. Jesli ktos sie boi to przede wszystkim wlasciciele mediów. W malej kieleckiej spoleczności jest zbyt wiele powiązań miedzy wlascicielami mediow a lokalna wladzą. Instytucje "Cenzury" z minionej epoki zastapila autocenzura redakcji. Dla tych z kolei dobre zycie z wladzą to jest "zyc albo nie zyć". Na plytkim rynku reklamowym wlaściciele mediow ratuja się pieniędzmi publicznymi wydawanymi przez urzedy. Tylko bezkrytyczny odbieracz mediow moze sie fascynowac tym kto zostanie czlowiekim miesiąca (w konkursie jednej z redakcji). Zostaje nim kazdy kto moze cos dac w przyszlości, albo juz dał... Kto wszesniej słyszał o osiagnięciach prezesa banku XYZ ? Odpowiedź brzmi "nikt" ale naczelny wierzy, że takowe osiągniecia sie ujawnią :-)) Bronię trochę dziennikarzy z wszystkich redakcji, bo wielu z nich pazury musi po prostu schować. Znam wiele przypadków napisanych tekstów i reportazy (albo chociaż ich pomysłów) , ktore nigdy nie ujrzały światła dziennego, bo naczelny je musi zatwierdzić... Nie chcę zeby powstalo też wrażenie, że ci naczelni to są dopiero... Oni sa odpowiedzialnni za prace kilkudziesięciu ludzi i w taki sposób (uwlaczajacy etyce mediow) musza ratowac ich przez bezrobociem... Skandalem sa oczywiście kradzieże mienia publicznego, ich marnotrastwo - i milczenie mediow wobec takich faktów... Z mojego punktu widzenia tylko dwa z kieleckich mediów są w miare niezależne. > Jeżeli media nie potrafią się skrzyknąć (bo konflikt interesów, albo pani Jadzi > a > nie lubi pana Józka), no to niech się podzielą sprawami i regularnie do nich > powracają. Z moich obserwacji wynika, że kazde z w miare poważnych kieleckich mediów (no bo za takie nie uważam np. Radio Fama) cierpi na "manie wielkosci". To nasze tematy sa naj naj naj... Zgadza sie że nawet przy takim grzeszku, mozna zrobic cos dobrego wspolnie. Przykladem może byc walka o województwo swietokrzyskie. Kazdy walczył po swojemu (oczywiscie wszyscy mysla, że to wlasnie oni zrobili najwiecej na rzecz regionu).. ale efekt zostal osiągnięty... To wzniesienie sie ponad podzialami jest trudne... za duzo lokalnej polityki w mediach kieleckich (ED jest Stępnia itp.)... Zbyt czesto lokalni politycy czuja sie w redakcjach jak u siebie w domu... Przynajmniej ci, którzy są najblizej "niezaleznosci" powinni bardziej ze soba współpracować... Wtedy wiele z tych tematow, o ktorych pisaleś bedzie szybciej wyjaśnionych i nie bedziemy narazani na kolejne "kielbasy wyborcze". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 12.03.02, 21:10 Jako kielczanin na wygnaniu chcialbym zapytać Was tutejszych,czy Regionalna trójka jest odbierana w Kielcach?Czy jeśli nie to władze cos robią w sprawie nadajnika.Chciałem tez zauważyc ,że nie ma Kielc na mapie pogody w TVP3/a jest Torun,Gorzów Wlkp,Zielona Góra/.Co Wy na to.Acha jeszcze jest artykuł w dzisiejszym ED,jakoby marszalkowie 16 woj.są za tym aby kazde woj.mialo swój reg.ośrodek,oraz wyrażono sprzeciw przeciwko centralizacji TV,czyli przeciwko temu co TVP3 proponuje.Czekam na Wasze opinie.No i jeszcze jaki jest staus sprawy tworzenia OTV KIELCE.Pozdrawiam krajan. Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 12.03.02, 21:29 Acha,jak myslicie do ilu postów dojdziemy nim ta TV powstanie?może małe typowanko. Odpowiedz Link Zgłoś
maam Do Szanownej Redakcji! 12.03.02, 21:36 Czy nie czas, żeby ten wątek (temat) znalazł się "na wierzchu" wydania internetowego? Odpowiedz Link Zgłoś
yahagi TVP O/ Kielce! - SL 18.03.02, 19:10 www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/III/18/1.pdf Włodek Rezner coś kombinuje... zna ktoś jakies szczegóły ? Odpowiedz Link Zgłoś
maam bez sensu! 18.03.02, 22:43 yahagi napisał(a): > <a href="www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/III/18/1.pdf"target= > "_blank">www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/III/18/1.pdf</a> > > Włodek Rezner coś kombinuje... zna ktoś jakies szczegóły ? Przeczytałem, nie mam nic przeciwko "czynom społecznym" jeśli ktoś to robi za swoje pieniądze. Tylko jakoś nie widzę tu sensu. Jeśli to, co zamierza zrobić ma się na coś przydać, to po co ta cała tajemnica? Przecież takie zamieszanie może tylko sprawie zaszkodzić. Trochę mi się przypomina sprawa słynnego "Ginger", który był spowity taką tajemnicą, ze wszyscy myśleli, że mamy do czynienia z rewolucją w motoryzacji. A tymczasem ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 18.03.02, 21:15 Chyba nikt nie wie co zamierza W.Rezner.Ale mnie interesuje tylko jedno.Co od ostatnich utsleń w sprawie TV zrobili włodarze.Bo obawiam sie,ze po za deklaracjami słownymi nic. Czy sa juz jakies konkretne ustalenia w sprawie lokalu w KCK.Kiedy rozpoczna sie prace adaptacyjne?.Kiedy bedzie zakupiona niezbedna aparatura? Kiedy bedzie przydzielona konkretna częstotliwość nadawcza dla OTV co wiąże sie ze sprawą nadajnika TV.Pytań jest wiele,czas upływa,a Kielce nadal są białą plamą/nawet na mapie pogody TV3/.Czy do czasu wejścia do UE Kielce będą miały telewizję?Czas pokażeNajgorsze to jest to,że co jakiś czas pojawiają sie w prasie różne sprzeczne opinie z których nic nie wynika.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yahagi Re: TVP O/ Kielce! 18.03.02, 23:02 Co kombinuje Rezner - nie wiadomo... Jak znam historie o nim, to albo robi coś ambitnego... albo jest pijany. Szkoda tylko, że nie wiadomo co on kombinuje. Może uruchomił jakieś swoje 'tryby' ..??? Co do KCK - myślę, że wszystko jest na dobrej drodze.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcti Re: TVP O/ Kielce! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 10:58 Ja wrócę do mojej obsesji: Czy jeżeli poziom telewizji Kielce będzie taki jak Kroniki Świętokrzyskiej, to czy warto MARNOWAĆ pieniądze z abonamentu? KŚ to odgrzewane pierdółki, które nie są w stanie zainteresować. Jedynym powodem dla którego to się ogląda jest fakt, że to o nas. Ale chyba lepiej być w strukturach krakowskiej TV i apelować do nich, naciskać, żeby świętokrzyskie traktowali lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
maam Re: TVP O/ Kielce! 19.03.02, 11:17 Gość portalu: Marcti napisał(a): > Ja wrócę do mojej obsesji: Czy jeżeli poziom telewizji Kielce będzie taki jak > Kroniki Świętokrzyskiej, to czy warto MARNOWAĆ pieniądze z abonamentu? KŚ to > odgrzewane pierdółki, które nie są w stanie zainteresować. A ja myslę, że tv robiona w regionie o regionie ma duży sens i ma dużą szansę własciwie spełniac swoją rolę. Prace w kierunku utworzenia ośrodka dobiegają ku końcowi, więc nie pisz, że to są odgrzewane pierdółki. > Jedynym powodem dla > którego to się ogląda jest fakt, że to o nas. Ale chyba lepiej być w > strukturach krakowskiej TV i apelować do nich, naciskać, żeby świętokrzyskie > traktowali lepiej. Jak daleko bym nie sięgał do historii, to zawsze Kraków traktował z góry Kielce i Świętokrzyskie. Widać to było i jest np. w Kronice, w której zawsze dominował Kraków, Zakopane i ewentualnie Tarnów. Wszystko co znajduje się na północ od Miechowa, to teren leśno-rolniczy, o którym nie warto wspominać. W tym wzgledzie ludzie w OTV Kraków są niereformowalni. Poza tym cierpią ostatnio na przerost zatrudnienia, a ośrodek w Krakowie nalezy do najbardziej nieruchawych w kraju pod względem pomysłowości nowoczesności rozwiązań. Dlaczego mamy więc placić abonament na darmozjadów, których trzeba prosić o rzetelne wywiazywanie się ze swoich obowiązków? Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 19.03.02, 15:34 maam napisał(a): > Gość portalu: Marcti napisał(a): > > > Ja wrócę do mojej obsesji: Czy jeżeli poziom telewizji Kielce będzie taki > jak > > Kroniki Świętokrzyskiej, to czy warto MARNOWAĆ pieniądze z abonamentu? KŚ > to > > odgrzewane pierdółki, które nie są w stanie zainteresować. > > A ja myslę, że tv robiona w regionie o regionie ma duży sens i ma dużą szansę > własciwie spełniac swoją rolę. Prace w kierunku utworzenia ośrodka dobiegają ku > > końcowi, więc nie pisz, że to są odgrzewane pierdółki. > > > Jedynym powodem dla > > którego to się ogląda jest fakt, że to o nas. Ale chyba lepiej być w > > strukturach krakowskiej TV i apelować do nich, naciskać, żeby świętokrzysk > ie > > traktowali lepiej. > > Jak daleko bym nie sięgał do historii, to zawsze Kraków traktował z góry Kielce > i > Świętokrzyskie. Widać to było i jest np. w Kronice, w której zawsze dominował > Kraków, Zakopane i ewentualnie Tarnów. Wszystko co znajduje się na północ od > Miechowa, to teren leśno-rolniczy, o którym nie warto wspominać. W tym wzgledzi > e > ludzie w OTV Kraków są niereformowalni. Poza tym cierpią ostatnio na przerost > zatrudnienia, a ośrodek w Krakowie nalezy do najbardziej nieruchawych w kraju p > od > względem pomysłowości nowoczesności rozwiązań. Dlaczego mamy więc placić > abonament na darmozjadów, których trzeba prosić o rzetelne wywiazywanie się ze > swoich obowiązków? Ja także uważam ,że w Kielcach musi być samodzielny OTV/dlaczego niby Rzeszów może mieć,w czym jest lepszy?/.Dotychczasowa współpraca,a właściwie brak tej współpracy widac było szczególnie wtedy ,gdy w Kielcach i regionie działy sie rzeczy ważne,fakt ten był zawsze pomijany lub dawany na antene z opóźnieniem.Z rozrzewnieniem wspominam czasy współpracy z OTV Łódź kiedy to Kielce miały swoje okienko i p.Rezner/chyba tez Goc/ prowadzili wiadomosci z Kielc ze studia łódzkiego,ale to było 2o lat temu.W chwili obecnej,gdy na 16 woj. jest 12 osrodków terenowych nic nie stoi na przeszkodzie,aby kazdy region miał swoj mały ośrodek.Kwestia jest tylko taka,że w dotychczasowym ukladzie stworzono chyba na wyrost i na siłę rozbudowane biurokratycznie molochy/patrz Kraków/,które jak słusznie maam zauważył przeżerają nasze pieniądze z abonamentu nie dając w zasadzie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: TVP O/ Kielce! 19.03.02, 16:58 W sprawie OTV Kielce artykuł w dzisiejszym Echu Dnia www.echo- dnia.com.pl/kielce/region.htm#3.Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
yahagi Re: TVP O/ Kielce! 19.03.02, 19:45 drs napisał(a): > W sprawie OTV Kielce artykuł w dzisiejszym Echu Dnia www.echo- > dnia.com.pl/kielce/region.htm#3.Tak trzymać. Napiszę parę słów, bo link zaraz przestanie być aktualny.... Dzisiejsze ED donosi, że sprawa z TV nie jest taka prosta. Art. 64 nowelizacji ustawy o radiofonii i telewizji mówi, że minister skarbu powołuje do życia TVP z _dwunastoma_ oddziałami... no a wśród nich oczywiście nie ma Kielc... No i nasi parlamentarzyści parlamentarzyści pojechali wiecie gdzie ...??? do Krakowa, żeby zabiegać o poparcie parlamentarzystów małopolskich... No i oni się zadeklarowali, że poprą.... że są ‘za’. A chodzi o poparcie w sprawie wprowadzenia poprawki do art. 64 z ‘12’ na ‘16 ‘. A przeciw są oczywiście przedstawiciele krakowskiego oddziału TVP ... no bo powołanie ośrodka w Kielczech – rzecz jasna wiąże się z redukcjami w Krakowie. Tylko przeraża mnie, że tam się cały czas pojawia SLD... i tylko SLD.... A Mariusz Olszewski zajmuje się przenosinami Żeromskiego....:(( Dobrze, że pomysł upadł... Mariusz: naprawde są ważniejsze sprawy dla regionu, niż kolejny pomnik Odpowiedz Link Zgłoś
maam Do Redakcji! 19.03.02, 17:56 Uprzejmie prosze o wyniesienie tego wątku na zewnątrz strony wyborcza.gazeta.pl/info/home.jsp?dzial=kik00 do działu FORUM lub podanie przyczyny dlaczego nie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yahagi Re: Do Redakcji! 19.03.02, 19:48 maam napisał(a): > Uprzejmie prosze o wyniesienie tego wątku na zewnątrz strony > <a href="http://wyborcza.gazeta.pl/info/home.jsp?dzial=kik00"target="_blank">wy > borcza.gazeta.pl/info/home.jsp?dzial=kik00</a> > do działu FORUM > > lub podanie przyczyny dlaczego nie? > :-) Zgłaszam pełne poparcie dla tego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yahagi Re: O Reznerze IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 21:17 wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=749834&dzial=kik010100 ...:))) Pomysł z lokalnym Klanem nie jest taki zły... Poziom tasiemców jest taki, że spokojnie moglibyśmy sobie poradzic. W LO im Norwida jest klasa o profilu teatralnym... mogli by przynajmniej gdzieś zarabiać na korepetycje...:)) Odpowiedz Link Zgłoś